Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-13, 09:10   #4231
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez rinne Pokaż wiadomość
mnie w ogóle dziwią te wszystkie telefony fifirifi, dotykowe a takie, a siakie, a owakie
Mnie wkurza, że ludzie się tym podniecają i dziwi, że się tym interesują. Przecież to tylko telefon... Mój TŻ trochę tak ma. Opowiadał mi ostatnio o jakimś telefonie jego kolegi co ma jakiś niby "bajer"(chyba coś o wydawaniu poleceń) na co ja: "I co? Przecież to samo mogę zrobić na moim tylko inaczej". I wielkie zdziwienie, że nie widzę w tym nic fajnego. Ja się dziwię, że on widzi.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-08-13 o 09:12
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 09:17   #4232
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Cole i inne napoje w kfc i mcdonaldsach nie są rozcieńczane z wodą! Po prostu do dystrybutorów doprowadzana jest woda pitna, taka zwyczajna. Colą się ta woda staje po przepuszczeniu przez esencję i to jest taka sama normalna cola jaką się produkuję, tylko że tego typu dystrybutor jest dużo wydajniejszy i zajmuje mniej miejsca. Jeśli ktoś kiedyś widział w kfc że mu woda wylatuje na przemian z wodą, to dlatego :P chyba nikt nie myślał że w piwnicach fast foody trzymają cysterny albo ciężarówki coca coli? :P[COLOR="Silver"]
Wow! Nawet nie wiedziałam, że tak to działa - zawsze się natomiast zastanawiałam, gdzie im się te pojemniki z napojami mieszczą.

A tak z ciekawości - ten dystrybutor w jakiś sposób sygnalizuje obsłudze, że esencja się skończyła?

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
Witam, nowa na wątku

W ogóle wstyd wyjść gdziekolwiek na miasto z własnym tatą, bo wszyscy obrzucają cię zniesmaczonymi spojrzeniami. Taki kraj - oceniają z miejsca.
Ja ostatnio przestałam zwracać uwagę na krzywe spojrzenia, które pojawiają się zawsze, gdy gdzieś z tatą wychodzę (a wychodzę dosyć często). Niech sobie ludzie myślą co chcą, ważne, że ja wiem, że idę na spacer z własnym ojcem. Tylko mogliby się powstrzymać przed werbalnym wyrażaniem komentarzy.

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 09:36   #4233
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez RozowaKotka Pokaż wiadomość
Co do telefonów i postępu technologicznego, mnie dziwi taki pogląd, że "kiedyś było lepiej". Ostatnio siedziałam na przystanku i taka para komentowała, że kobieta rozmawiała przez telefon komórkowy. Facet mówił coś w stylu: kiedyś było lepiej bez tych komórek, wszyscy teraz mają i nie umieją przeżyć bez tego. Kobieta: no, racja, ale przynajmniej można szybko po pomoc zadzwonić w razie wypadku. Facet: no ale kiedyś można było zajść do domu i poprosić o telefon.

Fakt, najlepiej zatrzymać się w średniowieczu i korzystać z telefonów seniora tylko w razie wypadku.
Też mnie to dziwi. Mój ojciec głosi takie poglądy. Na szczęście mama jest w tych kwestiach bardziej postępowa

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
To mnie zdziwiło, delikatnie mówiąc. Jak można w takim czymś grać i takie coś emitować:

http://www.youtube.com/watch?v=I2VIEwbIETg
Mnie to akurat śmieszy czasem. Dobry "odmóżdżacz".

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Według mnie to już jest ostateczny upadek telewizji
Dla mnie upadkiem telewizji są programy w stylu "Dzień dobry TVN" ponieważ one są robione na serio. Jestem pewna, że twórcy wszystkich "Dlaczego ja?", "Pamiętników" mają świadomość, że 90% widzów nie bierze tych programów poważnie, więc piszą jak najgłupsze scenariusze, żeby się pośmiać. Te 10% przeżywających sytuacje to starsze panie, które znają całą genealogię rodziny Forresterów

Stary 2012-08-13, 09:39   #4234
201605021613
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Też mnie to dziwi. Mój ojciec głosi takie poglądy. Na szczęście mama jest w tych kwestiach bardziej postępowa

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Dla mnie upadkiem telewizji są programy w stylu "Dzień dobry TVN" ponieważ one są robione na serio. Jestem pewna, że twórcy wszystkich "Dlaczego ja?", "Pamiętników" mają świadomość, że 90% widzów nie bierze tych programów poważnie, więc piszą jak najgłupsze scenariusze, żeby się pośmiać. Te 10% przeżywających sytuacje to starsze panie, które znają całą genealogię rodziny Forresterów

A dla mnie upadkiem tv jest lansowanie osób, które przyszły nie wiadomo skąd i są znane z tego, że są znane
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 10:01   #4235
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
Jeszcze co do zachowań które dziwią. W klasie maturalnej doszła do nas nowa dziewczyna, z pozoru normalna. Później się okazało, że żywi do nas bardzo głębokie pokłady pogardy, bo ona jest dużo dojrzalsza od nas.
Powód? Szykowała się do ślubu z o 11 lat starszym facetem. Nie rozumiem dlaczego to ma być wyznacznik dojrzałości. W ogóle co to za idea by myśleć o sobie "Ja jestem dojrzała, więc nie będę z wami rozmawiać".
Może zabrzmię na chamską albo stwierdzicie, że nie powinnam wściubiać nosa w życie innych - ale ja jako dziewiętnastolatka (no, już prawie) nie wyobrażam sobie teraz decydować się na ślub. Po co, do czego się spieszyć? Miłość nie ulatuje tylko dlatego, że na paluszku nie pojawił się złoty krążek. A na pewno nie jest to wyznacznik dojrzałości Jak ja o tym usłyszałam, to było mi żal dziewczyny. Nie lubię jej, ale poczułam się zmartwiona - tym, że psychicznie się zestarzała (nie chodzi nawet o sam ślub) i tym, że porywa się na coś takiego jeszcze przed studiami. Wiadomo, żona ma inne obowiązki niż zwykła dziewczyna
Ja się staram nie dziwić temu, że ktoś wychodzi za mąż zaraz po ukończeniu szkoły średniej(na dziwienie się wychodzeniu za mąż w trakcie nauki na tym poziomie daję sobie dyspensę). Ale zadzieranie nosa z tego powodu jest już zwyczajnie dziecinne, niedojrzałe.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
A dla mnie upadkiem tv jest lansowanie osób, które przyszły nie wiadomo skąd i są znane z tego, że są znane
Też... Ale DDTvn w tym przecież przoduje...

Stary 2012-08-13, 10:20   #4236
alkaxy
biegam dla Zabawy

Ten pogląd o rozcieńczaniu Coli w Mcdonald's i podobnych to też chyba przez to, że dają tak dużo lodu, jak się rozpuści to faktycznie cola smakuje jak rozwodniona.
A i przy okazji chciałabym zdementować, że żywoność z McD. się nie psuje - fryteczki, które przeleżały pod siedzeniem samochodu ok. 3 tygodni(nie pytajcie) elegancko pokryły się pleśnią.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 10:50   #4237
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57
Konto usunięte

Cytat:
moi siostrzeńcy to pokolenie dotykowe - oni jako 3 latki normalnie obsługiwali iphone... w każdym razie bajki oglądają na ipadzie najczęściej i tak się do tego przyzwyczaili, że jak przyszli kiedyś do dziadków i babcia im włączyła bajkę, to jak im się znudziło podeszli do ekranu i zaczęli ręką jeździć po telewizorze bo myśleli że się przełączy
dzieci sobie nieźle z tym radzą
Moja dwulatka ma to samo. Odkąd obczaiła jak działa mój smartfon zdarza jej się podejść do TV, żeby sobie kanał przesunąć (znaczy zmienić) albo coś w tym stylu .

Właśnie odnośnie postępu - dziwi mnie, że czasem ludzie nie kryją swojej... hm... zazdrości, że przyszło im żyć w takich a nie innych czasach? Ale mówię tu o poprzednich pokoleniach. To, że ja korzystam z pieluch jednorazowych (dziecko w nie zawijam, nie że ja używam ), że mleko modyfikowane wystarczy wrzucić do ciepłej wody i wstrząsnąć, bez gotowania... itp. Nawet od własnej mamy usłyszę czasem zjadliwy komentarz. Bo kiedyś tego nie było i sobie musieli radzić! No musieli, przykro mi, tak jak kiedyś musieli mieszkać w jaskiniach, dopóki ludzkość nie wymyśliła cegieł na domy... Tylko czasem słyszę podobny tekst w takim pozytywnym kontekście, z entuzjazmem (O jak wam teraz fajnie, teraz to ja bym mogła dzieci na pęczki rodzić i tak hować jaaasne ). Najczęściej to sa komentarze, że teraz te młode matki to takie niezaradne, zobaczyłyby jak to jest mieć dzieci w trudnych warunkach, posr*łyby się wszystkie, bo takie to teraz wszystko wygodne że nie dałyby rady... Przykre, pełne goryczy i poczucia pokrzywdzenia przez los.. Smutne. Pełne jadu i hipokryzji, bo one też mimo wszystko miały lepiej niż poprzednie pokolenia, a może też słuchały jakie to są wygodne, bo w domach pojawiły się pralki automatyczne zamiast tar, krany z bieżącą wodą zamiast studni... Ja też tak będę dzieciom i wnukom na stare lata wypominać, że nie wiedzą co to prawdziwe życie, bo wszędzie te udogodnienia?
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-13, 10:59   #4238
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
o tak, uwielbiam to zdziwienie
cooo jak to nie masz dotykowego telefonu
Naprawdę się z czymś takim spotykasz? Nigdy nie widziałam, żeby ktokolwiek zdziwił się, że ktoś ma telefon z klawiaturą.
Stary 2012-08-13, 11:05   #4239
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Wow! Nawet nie wiedziałam, że tak to działa - zawsze się natomiast zastanawiałam, gdzie im się te pojemniki z napojami mieszczą.

A tak z ciekawości - ten dystrybutor w jakiś sposób sygnalizuje obsłudze, że esencja się skończyła?

Ja ostatnio przestałam zwracać uwagę na krzywe spojrzenia, które pojawiają się zawsze, gdy gdzieś z tatą wychodzę (a wychodzę dosyć często). Niech sobie ludzie myślą co chcą, ważne, że ja wiem, że idę na spacer z własnym ojcem. Tylko mogliby się powstrzymać przed werbalnym wyrażaniem komentarzy.
Coś jest z tymi krzywymi spojrzeniami Wczoraj byłam z tatą na zakupach, ale takich żywnościowych, to ludzie na nas dziwnie patrzyli. Potem poszłam z tatą kupić papierosy - babka na nas dziwnie spojrzała i ode mnie dowód wzięła
Stary 2012-08-13, 11:06   #4240
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RozowaKotka Pokaż wiadomość
Kiedyś zawsze chodziłam z tatą za rękę, dopóki pewnego razu, kiedy byłam już w gimnazjum rzucono nam parę spojrzeń typu "patrz, wyrwał młodą".
Przypomniał mi sie film "Tata i małolata"

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 11:14   #4241
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Nie, bo esencje się regularnie wymienia. Chyba że leci na przemian woda z colą to znak że ktoś zapomniał albo że był duży ruch. Ale tak przy regularnej wymianie nie było problemu.

Cytat:
Napisane przez emenemsik
Naprawdę się z czymś takim spotykasz? Nigdy nie widziałam, żeby ktokolwiek zdziwił się, że ktoś ma telefon z klawiaturą.
No pewnie. Jak mogłaś wydać tyle pieniędzy na telefon z qwerty w tej cenie masz taki i taki super dotykowy czuły tralalala aaa no dopłacić dopłaciłam właśnie dlatego że trudno jest znaleźć coś z normalną klawiaturą i wieloma funkcjami bo się od tego odchodzi..

Kolejna rzecz która mnie dziwi to traktowanie z góry? Coś takiego. Opowiadam o czymś znajomej a ona 'no tak jest ponieważ... tak się dzieje bo... wyjaśnię ci dlaczego...' kurka nie potrzebuję czegoś takiego bo doskonale wiem o czym mówię a ona zachowuje się jakby zjadła wszystkie rozumy albo jakby miała mnie za pięciolatkę która nie rozumie otaczającego ją świata. Albo chce się pochwalić wiedzą w każdym razie nienawidzę takiego wyjaśniania na siłę. To bezczelne.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-13, 11:22   #4242
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja się spotykam. Prywatny mam baaardzo prosty, niedotykowy, bo tak chciałam. I często słyszę, że dotykowe przecież są lepsze, że wcale nie są takie drogie, kiedy w końcu zmienie telefon itd.
Stary 2012-08-13, 11:24   #4243
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:

Aż wątek założyłam, tak się otrząsnąć nie mogę

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=636973
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 11:25   #4244

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Ja się spotykam. Prywatny mam baaardzo prosty, niedotykowy, bo tak chciałam. I często słyszę, że dotykowe przecież są lepsze, że wcale nie są takie drogie, kiedy w końcu zmienie telefon itd.
Ja, podobnie jak Em, nigdy się nie spotkałam z takimi opiniami. Miałam normalną Nokię, nie przedpotopową cegłę, ale od kilku lat ten sam telefon z normalną klawiaturą. Nie wiem, co ludzie niektórzy powiedzieliby o moim nowym aparacie (Nokia mi się popsuła ), który pochodzi sprzed około ośmiu lat Ja sama się śmieję, gdy używam tego telefonu, to co powiedzieliby ludzie z telefonami dotykowymi
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:25   #4245
rinne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
powiedz że jesteś hipsterem ; )
rinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:28   #4246
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
nie rozumiem.. najpierw piszesz że złoty pierścień na nic nie wpływa ani na miłość ani na dojrzałość a później że żona ma inne obowiązki niż dziewczyna

wgl nie rozumiem poglądu że żona to już jakiś wyższy level i ma inne obowiązki..
przepraszam ale mogę się dowiedzieć jakie to obowiązki dochodzą po ślubie a jakie znikają?
też tego nie rozumiem szczególnie jeśli para mieszka ze sobą przed ślubem wtedy to już w ogóle ślub nic nie zmienia oprócz tego pierścionka

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:45   #4247
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ja, podobnie jak Em, nigdy się nie spotkałam z takimi opiniami. Miałam normalną Nokię, nie przedpotopową cegłę, ale od kilku lat ten sam telefon z normalną klawiaturą. Nie wiem, co ludzie niektórzy powiedzieliby o moim nowym aparacie (Nokia mi się popsuła ), który pochodzi sprzed około ośmiu lat Ja sama się śmieję, gdy używam tego telefonu, to co powiedzieliby ludzie z telefonami dotykowymi
Ja mam mój 2 lata, ale model z tego co kiedyś widziałam był na pewno dostępny już w 2008 roku. Malusia nokia z malusim ekranikiem.

Cytat:
Nie wiem do końca co to znaczy, więc będę chyba mało wiarygodna To są tacy ludzie troszkę pod prąd?

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
(.,..)wgl nie rozumiem poglądu że żona to już jakiś wyższy level i ma inne obowiązki..
przepraszam ale mogę się dowiedzieć jakie to obowiązki dochodzą po ślubie a jakie znikają?
Obowiązek małżeński
Żartuje oczywiście.
Stary 2012-08-13, 12:58   #4248
megamag
BAN stały

Cytat:
Hipsterzy nie przyznają się do bycia hipsterami.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:03   #4249
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
Coś jest z tymi krzywymi spojrzeniami Wczoraj byłam z tatą na zakupach, ale takich żywnościowych, to ludzie na nas dziwnie patrzyli. Potem poszłam z tatą kupić papierosy - babka na nas dziwnie spojrzała i ode mnie dowód wzięła
Ja ciekawa jestem czy kiedyś też ludzie tak na to reagowali, czy wzięło się to po nagłośnieniu zjawiska galerianek
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:54   #4250
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie wkurza, że ludzie się tym podniecają i dziwi, że się tym interesują. Przecież to tylko telefon... Mój TŻ trochę tak ma. Opowiadał mi ostatnio o jakimś telefonie jego kolegi co ma jakiś niby "bajer"(chyba coś o wydawaniu poleceń) na co ja: "I co? Przecież to samo mogę zrobić na moim tylko inaczej". I wielkie zdziwienie, że nie widzę w tym nic fajnego. Ja się dziwię, że on widzi.
a mnie jakoś nie dziwi, że ludzie interesują się nowinkami technicznymi.
równie dobrze można się odnieść do wizażowych wątków i zdziwić się, że laski podniecają się najnowszymi kolekcjami ubrań w sieciówkach, zdobyczami w lumpach, kosmetykami i innymi pierdołami, tworząc na ten temat sto pińcet blogów o modzie i kosmetykach. Elektronika może być bardziej fascynująca niż nowy kolor lakieru do paznokci a zwłaszcza jeśli chodzi o facetów, bo przywołałaś przykład swojego TŻ.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-08-13 o 13:55
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 14:01   #4251
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
a mnie jakoś nie dziwi, że ludzie interesują się nowinkami technicznymi.
równie dobrze można się odnieść do wizażowych wątków i zdziwić się, że laski podniecają się najnowszymi kolekcjami ubrań w sieciówkach, zdobyczami w lumpach, kosmetykami i innymi pierdołami, tworząc na ten temat sto pińcet blogów o modzie i kosmetykach. Elektronika może być bardziej fascynująca niż nowy kolor lakieru do paznokci a zwłaszcza jeśli chodzi o facetów, bo przywołałaś przykład swojego TŻ.
Ale to co opisałaś też mnie troszkę dziwi.
Może inaczej: nie dziwi mnie, że ktoś chce wiedzieć co nowego w trawie piszczy, ale dziwi mnie, że z tego powodu chciałby mieć ten telefon. Tyle, że jedno na ogół wiąże się z drugim.

Stary 2012-08-13, 14:13   #4252
emus89
Przyczajenie

Hej! Pol roku temu zaczelam prace w nowej firmie,praca super,ludzie tez,aleee jest taki jeden gosciu,calkiem fajny,ale jak juz jest za blisko to sie strasznie spinam i nie jestem w stanie nic powiedziec,a jak juz powiem to totalna glupote. W polowie tygodnia jest coraz lepiej lecz po wolnym weekendzie znow to samo. Czuje sie jak bym go dopiero co poznala,taki typowy pierszy dzien w nowej pracy. Jak wspomnialam wczesniej minelo juz pol roku,a ja sie wciaz nie moge przyzwyczaic. Czy to normalne?
Szczerze mowiac wolalabym z nim tak na lajcie jak z innymi,prosze o rade......
emus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 14:17   #4253
rasta hime
Raczkowanie

Dziwi mnie rzucanie kłód pod nogi innym i przekonywanie 'na pewno ci się nie uda'. Autentyczna sytuacja z mojego życia:
Ja: - No, ale żeby się dostać to musiałabym mieć konkurs.
Koleżanka: - Z czego? Z fizyki? (jestem najlepsza w klasie z tego przedmiotu)
J: - No tak, chcę do niego podejść w przyzżłym roku.
K: - No ale wiesz - w tym roku nawet do rejonu nie przeszłaś to moim zdaniem raczej ci się nie uda w trzeciej klasie.
Po prostu szczęka mi opadła. Noż kurczę, nawet jak się myśli takie rzeczy, to po co to mówić? Żeby kogoś zdołować. Zwłaszcza, że dziewczę z tego przedmiotu ledwo zdało ;D
Nic koleżance nie odpowiedziałam i po prostu zmieniłam temat.

Edytowane przez rasta hime
Czas edycji: 2012-08-13 o 14:18
rasta hime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 14:19   #4254
emus89
Przyczajenie

Hej! Pol roku temu zaczelam prace w nowej firmie,praca super,ludzie tez,aleee jest taki jeden gosciu,calkiem fajny,ale jak juz jest za blisko to sie strasznie spinam i nie jestem w stanie nic powiedziec,a jak juz powiem to totalna glupote. W polowie tygodnia jest coraz lepiej lecz po wolnym weekendzie znow to samo. Czuje sie jak bym go dopiero co poznala,taki typowy pierszy dzien w nowej pracy. Jak wspomnialam wczesniej minelo juz pol roku,a ja sie wciaz nie moge przyzwyczaic. Czy to normalne?
Stary 2012-08-13, 14:30   #4255
emus89
Przyczajenie

Stary 2012-08-13, 14:58   #4256
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Ja ciekawa jestem czy kiedyś też ludzie tak na to reagowali, czy wzięło się to po nagłośnieniu zjawiska galerianek
Ja się tam zastanawiam, czy w ogóle kiedykolwiek było zjawisko galerianek, czy to raczej taki twór medialno-kulturowy.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 15:10   #4257
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rasta hime Pokaż wiadomość
Dziwi mnie rzucanie kłód pod nogi innym i przekonywanie 'na pewno ci się nie uda'. Autentyczna sytuacja z mojego życia:
Ja: - No, ale żeby się dostać to musiałabym mieć konkurs.
Koleżanka: - Z czego? Z fizyki? (jestem najlepsza w klasie z tego przedmiotu)
J: - No tak, chcę do niego podejść w przyzżłym roku.
K: - No ale wiesz - w tym roku nawet do rejonu nie przeszłaś to moim zdaniem raczej ci się nie uda w trzeciej klasie.
Po prostu szczęka mi opadła. Noż kurczę, nawet jak się myśli takie rzeczy, to po co to mówić? Żeby kogoś zdołować. Zwłaszcza, że dziewczę z tego przedmiotu ledwo zdało ;D
Nic koleżance nie odpowiedziałam i po prostu zmieniłam temat.
Ooo, tak! Też miałam taką rozmowę z koleżanką (ledwo zdającą...).

O: Gdzie idziesz na studia?
Ja: Chyba złożę papiery tu i tu.
O: Nie możesz w jedno miejsce? Jesteś niezdecydowana i właściwie to nie wiesz co chcesz.
Ja: ???
O: Poza tym, na ten drugi to i tak nie masz szans. Szkoda pieniędzy na rekrutacje.

Skąd się tacy ludzie biorą???
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 15:17   #4258
201612280917
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Przypomniał mi sie film "Tata i małolata"
Mi się jeszcze przypomniało, jak pewnego razu pojechaliśmy rodzinnie w góry. Weszłam do sklepu z takimi puchatymi skarpetkami (straszny ze mnie zmarzluch) i pokazuję je tacie.
Mówię: patrz, jakie fajne, przynajmniej wreszcie mi będzie ciepło.
Pani sprzedawczyni na to: za mało ją Pan grzeje...
201612280917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 15:17   #4259
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Ale to co opisałaś też mnie troszkę dziwi.
Może inaczej: nie dziwi mnie, że ktoś chce wiedzieć co nowego w trawie piszczy, ale dziwi mnie, że z tego powodu chciałby mieć ten telefon. Tyle, że jedno na ogół wiąże się z drugim.
Gdyby mnie było stać, to kupowałabym wszystkie nowinki technologiczne, żeby móc je wszystkie przetestować. Taki ze mnie już "geek" i nic na to nie poradzę, tak jak ludzie mają hopla na punkcie różnych innych rzeczy i jak ktoś się tym absolutnie nie interesuje, a nie potrafi spojrzeć trochę poza swoje "horyzonty" to cóż, będzie to dla niego dziwne.
Stary 2012-08-13, 15:18   #4260
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Tak odrobinę zboczę z tematu ostatniego postu... Dziwią mnie znajomi, którzy mówili mi ''po co idziesz na studia? i tak wylądujesz w biedronce''. No jasne, tylko że zapominali, że czasami studia dają konkretny zawód i żeby coś robić to trzeba je skończyć.

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości