|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Czesc
wpadalam na chwile bo lece Maje usypiac a chcialam Wam powiedziec ze u mnie na profilu wrzucilam fotki pokoju ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi pediatra mowil zebym witamine D zaczela dawac po miesiacu dopiero .. ![]() A Twoj pewnie sie tak ulula jak i moj na pepkowym ![]() ![]() Cytat:
![]() i ja poprosze zdjecie ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
Zabciu, filmik rewelacyjny, Dominik jest przesłodki
![]() Mrowniko, gratuluje zdanego egzaminu. ![]() ![]() Bao, wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń ![]() ![]() Butter, chętnie obejrzę Twoje zdjęcia w profilu, ale musisz mnie polubić ![]() Maleństwo, jakie jagodziany ![]() Blonde, no długo miała tą żółtaczkę ale to przez konflikt krwi ![]() Ana, urocza ta Twoja kicia ![]() Emilko, przykro mi że trafiłaś na taki personel ![]() ![]() ![]() Strong, jak Marysia była w szpitalu karmiona mm to mówiono mi tak: w 1 dobie maluszek dostaje 10 ml mleka na porcję, i każdego następnego dnia zwiększa się o 10 ml. Czyli w 2 dobie 20 ml, w 3 30 ml itd., aż do 9 doby – 90 ml. I taka porcja się utrzymuje chyba do miesiąca, dalej to już nie wiem bo po tygodniu mała była tylko na piersi ![]() U nas oczka też były zażółcone, ale generalnie cała była żółciutka. A kiedy będziesz mieć jakąś wizytę pediatry? Sutki się przyzwyczają, tylko pilnuj, żeby Kamilek dobrze złapał – sutek musi być naprawdę głęboko w buzi, ustka szeroko otwarte, wargi wywinięte na zewnątrz. Jeśli cmoka przy karmieniu, tzn że jest źle przystawiony i łapie bokiem powietrze. Warto pilnować prawidłowgo przystawiania, bo wtedy sutki się szybko przyzwyczajają, nic nie boli no i laktacja jest prawidłowo stymulowana ![]() Z laktatorem to też tak ostrożnie… tzn odciągaj tylko tyle, żeby poczuć ulgę (tzn wtedy kiedy piersi są już mocno pełne a nie jest to czas karmienia), bo inaczej będziesz jeszcze bardziej podkręcać laktację i wpadniesz w błędne koło. I taka moja sugestia – mleko staraj się dawać tylko z piersi (no chyba że już tak boli przy karmieniu, ze nie dajesz rady), żeby kojarzył mleko=pierś, a z butelki wodę. Bo się chłopak wycwanić szybko może ![]() Aha, co do sutków jeszcze ![]() ![]() Uff, ale mi przydługo wyszło ;P Tomalinko, przykro mi ![]() ![]() Kurde, ciężki tydzień w pracy za mną ![]() ![]() aleeeeeee za to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Emilko opis porodu super... mąż się spisał... a na położoną baty
![]() ![]() ja zdążyłam zobacZyć zdjęcia- cudne pamiątki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ojj współczuję natłoku w pracy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
Strong aż mi ciarki przeszły
![]() Zabcia mamy wysoki brodzik jak coś, więc tam Maja się będzie pluskała. Co do wit. K. to u nas każdemu każą dawać (do końca 3 miesiąca) - ostatnio dośc poważny art. na ten temat czytałam. A wam coś poza D każą?? Emilko ja się wypytałam masy osób i wybrałam szczepienia 5 w 1 (pentaxim). Wczoraj małą szczepiłam. I super. I ja nie widziałam zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Ja dziś padłam. Zadzwoniła do męża szefowa z pytaniem, czy nie chce dodatkowych 2 dni wolnego, aby wrócił dopiero 1 sierpnia do pracy. Tez , że owszem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko Ci poszło, ale to dobrze,ze mamy to za soba, bo ból straszny ![]() Kochana ale sutki mam strasznie pogryzione ![]() hehe, a my moment obcykaliśmy z kąpielą ![]() gorzej z pieluszkami, bo wczoraj nie zdążyłam założyć i mała mnie obsrała na całego, strumieniem konkretnym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Emilko mi dziś Maja rękę zasikała i jak sie przy tym cieszyła, to myślałam, ze ze śmiechu się drugi raz posika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() ![]() ![]() padam niedawno wrocilam do domu bo mnie bracia wyciagneli do Wawy na zakupy... iii kupiłam w H&M kiecke na wesele.... ![]() ![]()
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
Padam... ![]() W pracy miałam szał! - piątek, a wszyscy jakby się wściekli i zmówili, żebym przypadkiem się nie nudziła ![]() ![]() Po pracy padłam na 2h - nawet nie wiem, kiedy zasnęłam. Potem posprzątałam mieszkanie - lubię wracać z wyjazdu na czyste mieszkanie ![]() Nadrobiłam wszystko ![]() Butter - pięknie Ci z maleństwem ![]() meduzka - czyli będziemy wzajemnie się dopingować, robić badania i odganiać @ ![]() Nikita - Legoland! Super! ![]() Madzia - my też nie mamy wanny ![]() ![]() Ana - przy drugim zabiegu zapłaciliśmy tylko za materiały użyte przy operacji, lekarz nic nie wziął. Także wyszło 30 czy 40 zł. Ale to już nie o kasę chodziło - tylko o kitka ![]() Cudny ten Wasz kociak! ![]() Natala - ![]() ![]() A teraz najważniejsze: Strong, jak dobrze, że jesteś! ![]() ![]() Aż mi ciarki przeszły, jak czytałam opis porodu ![]() ![]() ![]() I ogromne gratulacje z okazji zaręczyn! ![]() ![]() Wspaniałego masz jednak faceta ![]() Emilka, i tu kolejce ciarki przy czytaniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przypomnij, gdzie rodziłaś? Ja mam w planach (w przyszłości ![]() ![]() Kurcze, jak czytałam opisy dziewczyn i opisy zachować ich facetów, to zastanawiam się, jak mój mąż kiedyś się zachowa ![]() Jutro rano jedziemy, więc nie wiem, czy uda mi się wpaść. Pewnie będę Was podczytywać na telefonie (nie powstrzymam się ![]() Miłego weekendu Kochane! ![]() Aaa, w tyłek powinnyście dostać! ŻADNA nie odpisała na moją prośbę brainstormu ![]() ![]() Dobrej nocy!
#4270 |
Zakorzenienie
|
aaby kochana czyli jeszcze tydzień , szybko zleci
![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Kotku ja nie widzę zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
Madzia, to prawda, mam wrażenie, jakby koleżanka dopiero poszła na urlop, a to już tydzień
![]() Z jednej strony super, bo nawet nie wiem, kiedy czas leci (moje obowiązki jakoś tak nie przyspieszają wskazówek zegara ![]() ![]() Tak w ogóle ogromne ![]() ![]() Z ciekawości - ile kosztuje taka szczepionka 5w1?
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
aaby a ty kiedy idziesz na urlop??
Dziękuję. Generalnie to się naczytałam jakie maleństwo może być po szczepieniu, przygotowałam się (nawet czopki na gorączkę kupiłam bo pediatra poleciał wcześniej) a tu kurcze wszystko super. Nawet nic nie spuchło, nic się nie zaczerowieniło ![]() Zapłaciłam 140 zł, ale była kupowana na szybko, więc na drugi raz może taniej znajdę, nie wiem. Generalnie myslałam, ze szczepionka będzie do kupienia od ręki. Poszłam , mąz dostał receptę i co?? I dupa, w 5 aptece dopiero była a ja przez 40 min siedziałam z mała w gabinecie (dała jej tylko w udo na wzw) , a w tym czasie mąz latał za szczepionką. Na drugi raz wcześniej mamy iśc po receptę i przyjśc już ze szczepionką. Gabinet mojej pediatry jest bardzo nowy (bo dopiero od 1 lipca tam przyjmuje) i jeszcze pewnie wszystkiego nie mają dogranego hehe. generalnie to się długo wahałam co do szczepienia (czym). Ale w koncu tylu lekarzy sie wypytałam ilu mogłam i kązdy zalecał ten pentaxim, bo ma bezkomórkową postac krztuśca i sa nowsze i dostoswane do tego aby dawac je po kilka na raz, a nie jak tamte stare. |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
ooo to lecę zobaczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
chyba mnie cos bierze
![]() ![]() jeszcze tego by brakowala zebym sie pochorowala ![]() lece do lozka......dobrej nocy dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
Kotku też dzis pisałam, że mam dreszcze i chyba mnie cos pobiera, ale teraz jakoś dobrze się czuję. Zdrowka życze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Zabcia nie, nie mam brodzik, taki wysoki z siedziskiem, więc będzie ok.
Wiesz, ja nigdy nie wnikałam w te witaminki, miałam tak przy wypisie zapisane i dawałam. W jakiejś gazecie wyczytałam, że k. jest wazne (właśnie do końca 3 miesiąca) bo coś tam aby dziecko krowotoku nie dostało, czy coś. JUż nie pamiętam ![]() Zabcia --> http://www.dziecko.kobiety.net.pl/73...wlat,1482.html https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...kul,12057.html Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2012-07-20 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za link zaraz poczyta.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Zabcia też nie wiedziałam, ale przed wyjściem ze szpitala mi o tym przypominali i wczoraj pediatra tez się mnie pytała. Tak więc daję. Wit k. Jeszcze miesiąc a do konca 1 roku wit D.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
Tomalinko
![]() ![]() Emilko, ja wybrałam Biziela...ale czy tam będzie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() wstałam z mężem, ale sie wyspałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tylko co ja teraz będę robić do 14:00? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4284 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ![]() ![]() my tez mielismy konflikt ![]() Cytat:
![]() U Nas tez nie bylo problemow po szczepieniach, jedynie po MMR goraczka przez kilka dni ![]() Cytat:
http://kalendarzmaluszka.pl/dowiedz-...itamina-k.html Cytat:
![]() Tak samo mialam, jeszcze zalecono podawac dluzej, ale w okresie jesienno-zimowym ![]() Czesc ![]() Zjadlam, wykapalam sie i ide spac ![]()
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
cześć:P Dziękuję jeszcze raz za życzenia
![]() wczoraj wieczorem pocytowałam, ale nie miałam już siły pisać i padłam, mój tż wczoraj w ramach moich urodzin zabrał nas do kielc do galerii i na kolację ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj obudziłam sie po 3ej, obudził mnie ból rąk aż po sam łokieć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- już wiem, Emilce miałam odpisać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie ze urodziny udane ![]() ![]()
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() przepraszam ze nie pisałam ale Majka ma rozwolnienie ![]() ![]() Emilia211 gratulacje!! ja też miałam bóle krzyżowe 13 godz wyłam z bólu, i jeszcze na koniec okazało się że Majce tętno słabnie i szybko na cc mnie brali, jak się urodziła okazało się że ma pępowine w okół szyi i brzuszka ![]() dziewczyny a teraz trochę inne pytanie nie związane z tematem ma któraś białą kuchnie z połyskiem? chodzi mi o to czy żółknie?
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja siedzę w pracy...a teraz zmuszam się do zjedzenia mojej jagodzianki i wypicia herbatki... ![]() ![]() A i wiecie co! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.