Rossmann - część XV - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-24, 21:50   #4261
Hedvigis
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - część XV

Cytat:
Napisane przez Madziulllka Pokaż wiadomość
Już znalazłam w gazetce jest, że tylko do podkładów i są trzy wymienione
A przegapiłam to w gazetce Ja dziś pobiegłam po 2 True Matcha i już nie dostałam tych chusteczek, bo się skończyły (

Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość

Dziewczynki jak mówicie o różowym tuszu z Miss Sporty to mówicie o tym? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nt-volume.html
O tym

Cytat:
Napisane przez czuprynka Pokaż wiadomość
Sory, że dopiero teraz odpowiadam, ale znaleźć cokolwiek w tej gęstwinie postów graniczy z cudem Pędzicie jak szalone, widać, że promocja jest naprawdę gorąca

A szminka po obniżce wyszła mnie 11 zł z hakiem- ile wyniósł hak- nie pamiętam Szczerze polecam- teraz malinowy kolorek gości stale na moich ustach
Super, dziękuję

Cytat:
Napisane przez paulinkka Pokaż wiadomość
Dziewczyny u was też kosmetyki stojące w szafach są ciepłe od tych lamp, które je podświetlają od dołu? Boję się, że przez te podgrzewanie się psują :/ Lakiery były normalnie gorące, dlatego żadnego nie wzięłam.
Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
zauważyłam to kiedyś, szczególnie w szafach wibo/lovely. buteleczki były gorące i lakierów wtedy nie kupowałam. no ale poprawili się i teraz jest już raczej normalnie
U mnie też tylko te Wibo, Lovely

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
otwieranie kosmetyków to będzie wieczny problem, dopóki nie wprowadzą kosmetyków zapakowanych w blistry... Sama wiele razy nie kupiłam szminek, bo nie było testerów, a jakoś nie miałam odwagi otwierać (chociaż otworzyć szminkę i tylko zerknąć na kolor w środku to nic straszznego) a tym bardziej testować... ;/
Ja jeśli jestem w 100% zdecydowana na np. jakąś pomadkę to patrzę dla pewności czy nie była maziana i wrzucam do koszyka Kiedyś miałam tak, że nie odkręciłam żelowego eyelinera, bo miałam opory, że tak nie można i dopiero po wyjściu z drogerii zobaczyłam odcisk palca w nim, ale zawróciłam i go wymieniłam, aczkolwiek to mnie właśnie nauczyło zapobiegliwości i sprawdzania. Bo czemu ja mam płacić za głupotę innych?

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
poza tym powinni kartki powiesic ze "otwieranie kosmetyku -nie testera- nakazuje do zakupu"
moze by to postraszylo..
Też wydaje mi się, że w 70 % rozwiązałoby to problem

W ogóle dziś jak już wspominałam chciałam kupić 2 True Matcha, bo stwierdziłam, że będę solidarna z R. i nie będę czekać na kupon w SP, bo i tak by wyszło drożej i w ogóle przyczepił się do mnie ochroniarz... Najpierw podszedł do mnie ostentacyjnie jak stałam pod szafą Wibo, bo szukałam tego zielonego tuszu, (a wszystkie 6 poza 1 były używane) i zaglądnął mi do koszyka i patrzył na mnie centralnie, na ręce, a to na koszyk, potem chciałam zapłacić w kasie głównej to powiedział, że mam (a nie że mogę!) zapłacić w tej małej przy kolorówce i zadzwonił dzwonkiem po kasjerkę i tak przy mnie stał... Dopóki nie zapłaciłam i nie zobaczył, że mi wyszło prawie 60 zł tak przy mnie stał. A potem się do mnie uśmiechał przepraszająco i chyba mu głupio było. Było mnóstwo dziewczyn, dziś naprawdę był tłok, a przyczepił się do mnie, pierwszy raz mi się coś takiego przydarzyło
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:55   #4262
nelijah
Raczkowanie

Niestety trzeba się spieszyć z kupnem, bo do końca promocji będzie sprzedawane tylko to co pozostało na półkach i ewentualne zapasy dokładane z szuflady
nelijah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:02   #4263
MalaMalaMi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nelijah Pokaż wiadomość
Pracuję w Rossmannie i zapewniam was, że nie ma takiej możliwości żebyście kupiły coś po terminie, starego. Mamy taką rotację towaru, że na palcach jednej ręki mogę wyliczyć słabo sprzedające się produkty. Co jakiś czas mamy organizowane zwroty i regularnie sprawdzamy daty ważności na produktach. Najbardziej "ryzykownym" produktem są tusze, w szczególności te najsłabiej się sprzedające, bo ciągle ktoś je otwiera mimo tego, że do większości są testery i można trafić na wyschnięty. Ale jest na to sposób, zawsze trzeba sprawdzić tą, którą wkładamy do koszyka, żeby potem nie było rozczarowania.

DLA WĄTPIĄCYCH RABATEM OBJĘTE SĄ WSZYSTKIE PRODUKTY Z SZAF KOLOROWYCH BEZ WYJĄTKU!!!
Dzięki, w takim razie czuję si bezpieczniej. A powiedz mi proszę wiesz jak to w końcu jest z tymi gratisowymi kredkami do Lovely i Wibo? Wchodzą one, nie wchodzą, łączą się nie łączą, dotyczy tylko niektórych?

MalaMalaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:06   #4264
nelijah
Raczkowanie

Powiem Ci szczerze, że raczej nie wchodzą one na kasę, bo promocja nie może nakładać się jedna na drugą. Ja osobiście nie kasowałam tych produktów, więc nie mogę potwierdzić. Najlepiej będzie jeśli weźmiesz te produkty na kasę i poprosisz Panią o sprawdzenie. Ja jutro to zweryfikuję i dam znać!
Stary 2012-11-24, 22:08   #4265
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

Ktoś wspomniał na wcześniejszych stronach o odlewkach podkładów w R. To jest dobra wola ekspedientki czy w każdym R. można dostać taką próbkę? U mnie nigdy nie odlewaja do pojemniczków podkładów z testerów, takze jestem zaskoczona
Kontroluje.
Prezes Kuli Ziemskiej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:08   #4266
MalaMalaMi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nelijah Pokaż wiadomość
Powiem Ci szczerze, że raczej nie wchodzą one na kasę, bo promocja nie może nakładać się jedna na drugą. Ja osobiście nie kasowałam tych produktów, więc nie mogę potwierdzić. Najlepiej będzie jeśli weźmiesz te produkty na kasę i poprosisz Panią o sprawdzenie. Ja jutro to zweryfikuję i dam znać!
O! Super, będę wdzięczna, bo przynajmniej rozwiejesz wszelkie wątpliwości. Dziękuję

Stary 2012-11-24, 22:11   #4267
nelijah
Raczkowanie

Nie ma takiego przyzwolenia, że każdemu klientowi należy odlewać tester. Idąc tą drogą można by ciągle chodzić do różnych sklepów R. i malować się za darmo nie kupując podkładu. Po to są testery w sklepie, żeby właśnie sprawdzić kolor! Testery też są w ograniczonej ilości i nie mamy ich pod dostatkiem. U mnie w sklepie nikt tak nie robi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 22:14   #4268
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

Właśnie zaskoczyło mnie to, bo u mnie też się tak nie dzieje.
Kontroluje.
Prezes Kuli Ziemskiej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:16   #4269
nelijah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Prezes Kuli Ziemskiej Pokaż wiadomość
Właśnie zaskoczyło mnie to, bo u mnie też się tak nie dzieje.
Nie można dać sobie wejść na głowę, no bez przesady. Może gdzieś był ktoś nadgorliwy i dlatego taka sytuacja miała miejsce. Myślę, że w D. nie byłoby problemu, bo to firma, która ma tego mnóstwo, próbek, miniatur. U Nas są przyzwoite ceny, dlatego nie można mieć wszystkiego. Dasz palec, a chcą rękę... :P
Stary 2012-11-24, 22:21   #4270
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Skoro trwa tu dyskusja dotycząca otwierania produktów to i ja dorzucę swoje 3 grosze. W piątek byłam świadkiem jak stała jakaś kobieta przy lakierach i wszystkie, które oglądała po kolei otwierała .
Ja natomiast raz wróciłam do domu z całkowicie zaschniętym tuszem- to mnie nauczyło bardziej uważać

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:26   #4271
patuska18
Zakorzenienie

Ja dzisiaj gdy kupowałam tusze do rzęs starałam się wybierać te od końca. Mniejsze prawdopodobieństwo, że ktoś je macał.

Antoś 15.03.2018

patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:31   #4272
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj gdy kupowałam tusze do rzęs starałam się wybierać te od końca. Mniejsze prawdopodobieństwo, że ktoś je macał.
Też tak kiedyś robiłam, ale potem koleżanka pracująca w drogerii uświadomiła mnie, że często towar wykładany jest od brzegu czyli to co było na początku odsuwa się na koniec, więc może się tak zdarzyć, że właśnie te macane znajdą się na końcu, albo wszystkie będą wymacane
Od tego czasu staram się wybierać mnie więcej po środku i też robię tak jak któraś z Was - jeśli jestem zdecydowana kupić jakiś tusz to go otwieram i sprawdzam czy był macany. Jeśli nie to wrzucam do koszyka a jeśli był już wcześniej otwarty to nie zrobi mu różnicy to, że też go otworzyłam.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:32   #4273
anika1111
Raczkowanie

kupowałam dzisiaj kredkę i weszłam w promocję, jak wszystko z szaf to wszystko trzeba chyba zrobić zapasy... ;]

Edytowane przez anika1111
Czas edycji: 2012-11-25 o 07:54
anika1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:39   #4274
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Ja jeśli jestem w 100% zdecydowana na np. jakąś pomadkę to patrzę dla pewności czy nie była maziana i wrzucam do koszyka Kiedyś miałam tak, że nie odkręciłam żelowego eyelinera, bo miałam opory, że tak nie można i dopiero po wyjściu z drogerii zobaczyłam odcisk palca w nim, ale zawróciłam i go wymieniłam, aczkolwiek to mnie właśnie nauczyło zapobiegliwości i sprawdzania. Bo czemu ja mam płacić za głupotę innych?
Też tak zawszę robię, jednak sprawdzam każdy produkt.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
[I][COLOR="Purple"]Też tak kiedyś robiłam, ale potem koleżanka pracująca w drogerii uświadomiła mnie, że często towar wykładany jest od brzegu czyli to co było na początku odsuwa się na koniec, więc może się tak zdarzyć, że właśnie te macane znajdą się na końcu, albo wszystkie będą wymacane
Od tego czasu staram się wybierać mnie więcej po środku...
I tak też robię

I witam się pierwszy raz w tym wątku

Edytowane przez lele
Czas edycji: 2012-11-24 o 22:40
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:43   #4275
Maqua
Zakorzenienie

Ja kiedyś poszłam do Rossmanna ze swoim słoiczkiem, żeby wziąć próbkę podkładu. Nie było nikogo, żeby zapytać o pozwolenie, więc obsłużyłam się sama. W końcu co to za różnica czy tę kroplę rozetrę na ręku czy wezmę do domu? Ross zarobił, bo wróciłam po ten podkład.
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:44   #4276
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akna1102 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy przez tą promocję nie chcą się pozbyć kosmetyków, które są na granicy przydatności lub nawet po?? Tym bardziej, że taka promocja kusi by zrobić zapas kosmetyków, a wtedy to już zonk
Sprawdzałam dziś moje zakupy - podkłady Bourjois i korektor L'Oreal - daty produkcji: styczeń, kwiecień i lipiec 2012. Więc wszystko świeże. Pewnie zależy od tego jak popularny jest kosmetyk i od kiedy na rynku

Cytat:
Napisane przez nikola07 Pokaż wiadomość
I w tym przypadku miała rację. Dostawy owszem są, ale nie można tego wykładać
Szkoda Zmartwiłaś mnie, bo Pani w R. dziś sama namawiała, żebym przyszła we wtorek, bo mają dostawę... Ale skoro tak, to pójdę w poniedziałek.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:47   #4277
Borsuszi
Raczkowanie

Ja kupiłam w piątek (mały tłoczek był przy szafach):
-wibo pomadka eliksir nr uwaga... ani 5 ani 7, tylko 4 5,19zł
-wibo bibułki matujące 3,39zł
-wibo lakier do paznokci express growth nr 299 2,99zł
-miss sporty korektor w sztyfcie 6,59zł
-i kolczyki wkręty, różyczki, bez promo ;P 12,99 zł

JUŻ NIEAKTUALNE btw, mam dwa kody na OS do oddania, dajcie znać na PW, daję pierwszej osobie/osobom

Edytowane przez Borsuszi
Czas edycji: 2012-11-24 o 23:19
Borsuszi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 23:14   #4278
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Są takie nierówne także spoko.

Dzięki
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 23:41   #4279
Krusiak
BAN stały

ja tez dolaczam sie do osob ktore kupily stary tusz
mam max factora z 2010r (poczatku) ale jestem zla... dzis bylam jeszcze po lakiery i wiekszosc mialo wytracony osad tluszcowy na gorze butelki (fuj) od razu widac bylo ze byly stare. W zyciu nie kupie juz kolorowki w Rossmanie
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 23:44   #4280
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
Napisane przez MalaMalaMi Pokaż wiadomość
Dzięki, w takim razie czuję si bezpieczniej. A powiedz mi proszę wiesz jak to w końcu jest z tymi gratisowymi kredkami do Lovely i Wibo? Wchodzą one, nie wchodzą, łączą się nie łączą, dotyczy tylko niektórych?
Kredki normalnie wchodzą jako gratis o ile uda ci się jeszcze je znaleźć. Ja dzisiaj złapałam ostatnią. W ogóle to szafy z wibo i lovely są chyba najbardziej ogołocone ze wszystkich. Ale udało mi się dorwać 3 lakiery z nowej kolekcji po 2.99 widziałam też, ze pani wykładała jakieś nowe linery z lovely i naklejki na paznokcie (takie na cała płytkę co to się nakleja zamiast lakieru)
Stary 2012-11-24, 23:53   #4281
Marta a
Raczkowanie

wczoraj kupowałam 2 cienie Lovely, pytam się Pani czy kredki nadal są w promocji dodawane do cieni, pani stwierdziła, że ta promocja już nie obowiązuje
Byłam dzisiaj po jeszcze jeden cień, była inna sprzedawczyni więc pytam o to samo okazało się, że oczywiście dodawane są gratis
Marta a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 23:55   #4282
e8568007f733d5544c729bc90367d4fe20d6da38_65540b4a0b460
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Pokaż wiadomość
Skoro trwa tu dyskusja dotycząca otwierania produktów to i ja dorzucę swoje 3 grosze. W piątek byłam świadkiem jak stała jakaś kobieta przy lakierach i wszystkie, które oglądała po kolei otwierała .
Ja natomiast raz wróciłam do domu z całkowicie zaschniętym tuszem- to mnie nauczyło bardziej uważać
ja byłam niedawno świadkiem, co prawda nie w Rossmanie, jak dziewczyna nie tylko otwierała lakier, odrywając delikatnie pasek z zabezpieczeniem, ale również malowała tym lakierem paznokieć stała przy stoisku dłuższą chwilę, więc pewnie nie jeden lakier otworzyła
e8568007f733d5544c729bc90367d4fe20d6da38_65540b4a0b460 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 23:59   #4283
Pakipsi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez akna1102 Pokaż wiadomość
Dziewczyny rozumiem, że cała kolorówka jest -40%?? Czy tylko te produkty ze strony rossnet??http://www.rossnet.pl/promocja/kosmetyka.htm

Bo interesuje mnie tusz do rzęs MF 2000calorie,ale na stronie nie ma go w ofercie.
Wybieram się jutro do rosmana - z rzeczy "niekoniecznych" skusiłabym się na szminki np kate mossszafy są mocno przebrane??
wszystko z szaf jest w promocji, kupiłam dzisiaj tusz MF 2000 calorie za 17,99
Pakipsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 00:41   #4284
MalaMalaMi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość
Kredki normalnie wchodzą jako gratis o ile uda ci się jeszcze je znaleźć. Ja dzisiaj złapałam ostatnią. W ogóle to szafy z wibo i lovely są chyba najbardziej ogołocone ze wszystkich. Ale udało mi się dorwać 3 lakiery z nowej kolekcji po 2.99 widziałam też, ze pani wykładała jakieś nowe linery z lovely i naklejki na paznokcie (takie na cała płytkę co to się nakleja zamiast lakieru)
A to muszą być jakieś konkretne? W sensie kolorki czy cuś? Bo to konturówka do lakieru wibo, a cienie Lovely + kredka do oczu?!

Stary 2012-11-25, 00:47   #4285
paulinkka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
zgadzam sie niestety zaluje ze kupilam tego MF. Fakt, ze fajnie sie go nosi na twarzy ale kolor jest mi troche za ciemny. A kolorystycznie jestem miedzy Buff a Sand Beige z Revlona.
Na allegro można kupić ten max factor IVORY, najjasniejszy ktorego w Polsce nie ma w sprzedazy.
paulinkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 07:22   #4286
kasienka9040
Raczkowanie

GG do kasienka9040

Jeśli wszystko z szaf jest na promocji, to ja od razu lecę po tusz z Bourjois I jeszcze pytanie, bo nie widziałam w postach, tak wiele ich jest: do kiedy trwa ta promocja?

BLOG: http://kanakoriko.blog.pl
kasienka9040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 07:41   #4287
MalaMalaMi
Zadomowienie

Czy dostanę może w szafie jakąś dobrą bazę pod cienie? Jeśli jakąkolwiek dostanę. Znaczy, żeby obejmowała ją promocja.
Jakie odżywki do paznokci polecacie np. Lovely?
Bo wybiorę się dzisiaj, spróbuję wymienić szminkę dla teściowej i żal by było nic nie kupić

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

A! I jeszcze polecacie jakieś cienie np. Manhattanu, Loreal, tych droższych firm, może jakieś palety, bo postanowiłam sobie kupić coś, co normalnie przekraczałoby mój budżet, jakieś lepsze cienie.
Swoją drogą bez promocji nie wydałabym prawie 150zł na kosmetyki w dwa dni

Edytowane przez MalaMalaMi
Czas edycji: 2012-11-25 o 07:42

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-25, 08:28   #4288
Madziulllka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka9040 Pokaż wiadomość
Jeśli wszystko z szaf jest na promocji, to ja od razu lecę po tusz z Bourjois I jeszcze pytanie, bo nie widziałam w postach, tak wiele ich jest: do kiedy trwa ta promocja?
Do 28

Proszę o odpisywanie w moich wątkach
Madziulllka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 08:34   #4289
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
Napisane przez MalaMalaMi Pokaż wiadomość
A to muszą być jakieś konkretne? W sensie kolorki czy cuś? Bo to konturówka do lakieru wibo, a cienie Lovely + kredka do oczu?!
Konturówka jest do cieni lovely i kredka do lakieru wibo, kolor nie jest ważny, ale musisz zwrócić uwagę co jest napisane na skuwce, bo u mnie kredki z wibo były pomieszane z konturówkami i z kredkami do ust, na lovely to samo, a wyglądają bardzo podobnie. Zawsze możesz wziąć kilka żeby ci nabili na kasie i zobaczysz, która ci się nabije jako gratis.
Stary 2012-11-25, 08:48   #4290
MalaMalaMi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość
Konturówka jest do cieni lovely i kredka do lakieru wibo, kolor nie jest ważny, ale musisz zwrócić uwagę co jest napisane na skuwce, bo u mnie kredki z wibo były pomieszane z konturówkami i z kredkami do ust, na lovely to samo, a wyglądają bardzo podobnie. Zawsze możesz wziąć kilka żeby ci nabili na kasie i zobaczysz, która ci się nabije jako gratis.
Super, dzięki za wyjaśnienia i podpowiedź, najwyżej spędzę więcej czasu przy kasie, ale może uda mi się kupić choć jedną z gratisu
Znalazłam ciekawe i drogie jak na moją kieszeń paletki:

Co o o nich myślicie?
Ma może któraś?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości