Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-02, 20:05   #4261
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
cloche a co jest złego w rzodkiewce że nie zaryzykujesz?
nic złego! świetne źródło siarki na przykład, która jest ważna (tylko już nie pytaj dlaczego, bo nie pamiętam ). no ale niestety do lekkostrawnych nie należy, a ja naprawdę muszę uważać teraz bardzo...
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Nie chcą niech nie przychodzą, tylko niech się później nie zdziwią jak do Nich nikt nie przyjdzie...
no i właśnie!
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Pewnie dlatego, że jestem jedyną pamiątką po jej synu (mój tata zginął jak miałam 3 latka)
ja sobie nie wyobrażam nawet... ech... babcia na pewno głównie dlatego tak nad tobą "lata"
Cytat:
(na wszelki wypadek)
dzięki
Cytat:
czytam i wam zazdroszczę ja praktycznie nigdy nie miałam ani dziadka ani babci wszyscy już nie żyją a ja tylko dwójkę pamiętam jak przez mgłę
no babcie i dziadkowie to fajna sprawa... ja u tych od strony mamy spędzałam prawie co roku przynajmniej miesiąc wakacji. dziadek mnie na pole zabierał, gdzie zbierałam wszelkiego rodzaju owoce łażąc po drzewach potem dostawałam drylownicę i musiałam przerabiać wiadra wiśni... w nagrodę dostawałam parę słoików do domu i ogórki małosolne mojego dziadka zabić bym mogła za nie!
babcia ratowała mnie z kolei z opresji w nocy - dziadek słuchał buczącego radia całą noc, jak je wyłączałam, to on się budził i włączał jeszcze głośniej dostawał wówczas opieprz od babci, coś w stylu "osz ty stary pryku, daj dzieciom pospać, normalni ludzie przy tym kwiku tylko bólu zębów dostają!!!" dziadek wyłączał, wszyscy zasypiali, i on potem znów swoje...
z kolei mój brat więcej czasu spędzał u dziadków od strony taty, bo tam mógł już od łebka traktorem jeździć i przy żniwach pomagać no i ta babcia robiła najlepsze pampuchy z ciemnym sosem ze swojskich kur
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:07   #4262
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
na pewno Maleństwo wykorzysta najlepiej Wasze geny i będzie śliczne
w sumie my z Tż jak wrócimy z urlopu to jak dwa murzyny, ja to tylko z karnacji, ale Tż to nawet usta takie murzyńskie ma więc może jest szansa na mulatka
Ee to może jest szansa, faktycznie!! A jak się urodzi to do Afryki go wyślijcie!!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:11   #4263
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
A co do Twojej ciąży to obstawiam datę z usg genetycznego tak plus minus. Ponoć termin porodu wyznaczony w tym czasie jest najbardziej prawdopodobny
obyś miała rację, bo to najwcześniejszy tp czyli najbardziej mi się widzi

Wrzucam Wam Mulatka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spojrzenie-maly-mulatek-szelmowskie.jpg (80,7 KB, 5 załadowań)

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:11   #4264
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
więc mogłabym się zatrudnić u brata? myślałam o tym ale bardzo się boję
no jasne, tylko że teraz już w ciąży? to na bank ci to podważą....

Cytat:
za udaną wizytę i za 14 tc

kurde... weeeeź mnie nie strasz.. aż się boję.. jestem pewna że będę miała kontrolę, bo mam krótko umowę, no i zarabiam dosyć dużo, spore składki mam...

na pewno Maleństwo wykorzysta najlepiej Wasze geny i będzie śliczne
w sumie my z Tż jak wrócimy z urlopu to jak dwa murzyny, ja to tylko z karnacji, ale Tż to nawet usta takie murzyńskie ma więc może jest szansa na mulatka
może u ciebie tak nie będzie, przecież chyba wszystkich nie sprawdzają....?
ale masz fajnie w ogóle, ja to się mogę opalać 100 lat i dalej jestem blada blondi.. nigdy się nie opalam na intensywny odcień, ale na szczęscie też nie na czerwono brrr....

chciałam tylko dodać, że nie wiem jak wasze, ale moje cycki urosły mi już o 2 rozmiary i może bym się z tego cieszyła, gdyby nie to, że już wiem, jak dzięki temu będą wyglądać po okresie karmienia... mam dwa wielkie spuchnięte balony od wczoraj w sumie....

idę zjeść te moje cytrynki i lulu, bo padam...

Edytowane przez metropolitan
Czas edycji: 2012-12-02 o 20:13
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:12   #4265
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ee to może jest szansa, faktycznie!! A jak się urodzi to do Afryki go wyślijcie!!
o nie, nie, nie !!! Proszę mi tak nawet nie żartować. Nie oddam mojego Mulatka

Stary 2012-12-02, 20:16   #4266
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
obyś miała rację, bo to najwcześniejszy tp czyli najbardziej mi się widzi

Wrzucam Wam Mulatka
Piękny

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ale masz fajnie w ogóle, ja to się mogę opalać 100 lat i dalej jestem blada blondi.. nigdy się nie opalam na intensywny odcień, ale na szczęscie też nie na czerwono brrr....

chciałam tylko dodać, że nie wiem jak wasze, ale moje cycki urosły mi już o 2 rozmiary i może bym się z tego cieszyła, gdyby nie to, że już wiem, jak dzięki temu będą wyglądać po okresie karmienia... mam dwa wielkie spuchnięte balony od wczoraj w sumie....

Ja w PL nigdy nie opaliłam się tylko spaliłam. Najpiękniejszą opaleniznę przywiozłam z podróży poślubnej, choć do mulatki było mi daleeekooo

Moje piersi są ciut większe, mieszczę się w dwa staniki

Cytat:
o nie, nie, nie !!! Proszę mi tak nawet nie żartować. Nie oddam mojego Mulatka
Ale ale! tylko po to aby nabrał kolorków

Stary 2012-12-02, 20:22   #4267
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
no jasne, tylko że teraz już w ciąży? to na bank ci to podważą....
tak, z tym że ja teraz jestem na L4 w innej firmie, a chciałabym się tam zwolnić i zatrudnić u brata już bez L4

Mulatka piękna, uśmieszek ma jak moja bratanica- ona ma ciemną karnację i jasne blond loczki. A jej braciszek też blondynek ale biały jak mąka
Moje dziecko to na 100% będzie miało ciemne włoski i mam nadzieje że po mnie karnację

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-12-02 o 20:23
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:23   #4268
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
może u ciebie tak nie będzie, przecież chyba wszystkich nie sprawdzają....?

no nie wiem, troszkę się boję, jeszcze znając moje szczęście to na bank mnie skontrolują.. no ale trudno. Pierdziele ich..
Moje cycki też troszkę urosły, a raczej w końcu coś mam, bo tak byłam prawie płaska Tż teraz chociaż odróżni czy maca mnie po plecah czy z przodu

Cytat:
Ale ale! tylko po to aby nabrał kolorków
a no chyba, że tak
a gdzie byliście podczas podróży poślubnej?

Stary 2012-12-02, 20:23   #4269
maarchewka
Zakorzenienie

jej juz się weekend konczy... ja nie chce jutro iśc do pracy

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-12-02 o 20:25
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:25   #4270
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie byliście podczas podróży poślubnej?
Na Chorwacji idealny klimat dla nas

Stary 2012-12-02, 20:27   #4271
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
jej juz się weekend konczy... ja nie chce jutro iśc do pracy
nie tylko Ty
ale pocieszam się myślą, że może to już ostatnie dni
mam tyyyyleee roboty w domu

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Na Chorwacji idealny klimat dla nas
nie byłam, ale wiem że jest tam pięknie choć osobiście wolę plaże piaszczyste

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-02, 20:29   #4272
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Tż teraz chociaż odróżni czy maca mnie po plecah czy z przodu
Stary 2012-12-02, 20:31   #4273
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nie byłam, ale wiem że jest tam pięknie choć osobiście wolę plaże piaszczyste
no te plaże to była makabra ale chodziliśmy sobie na betonową byliśmy na wycieczce podczas której było plażowanie na piaszczystej plaży i miałam dość po pół godziny

była też jedna piaszczysta prywatna ale nie chodziliśmy tam

Stary 2012-12-02, 20:32   #4274
xal
Zakorzenienie

Nadrobiłam pobieżnie:
Cytat:
Zwykła piłka do ćwiczeń
Załącznik 5003294
Masz może jakieś sprawdzone ćwiczenie na piłce wzmacniające odcinek lędźwiowy? Jakoś nie bardzo chcę ćwiczyć, boję się, ale kręgosłup muszę, boli

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
byliśmy na spacerze w Biedronce, kupiłam dwie bajki na dvd - Zakochanego Kundla i 101 dalmatyńczyków, po 19,99 zbieram dla maleństwa, w domu mam już Króla Lwa, Dzwonnika z Notre Dame, Pocahontas i Herculesa
marzy mi się jeszcze Mała syrenka, Śpiąca Królewna, Królewna Śnieżka, Dumbo i Bambi =]
Mój pewnie pościąga na bieżąco
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
melduje się.
wróciłam.padam
wybraliśmy wózek.zielony mothercare-cudny jest.

jutro więcej napiszę..
ej,gdzie MELIITELE ?!?!
Widzę, że z TŻ już zgoda?
Mam nadzieję, długo przepraszał

Cytat:
też tak myślę. Oni generalnie myślą, że im wszystko wolno, ale tak nie jest. Nienawidze zusu bo przez nich musiałam łazić po sądach. Podważyli mi stosunek pracy debile ale nie dałam się, wynajęłam prawnika i podałam ich do sądu. Były dwie sprawy i oczywiście wygrałam. Oni nie maja prawa robić takich rzeczy a mimo wszystko próbują, bo przecież nie każdego stać, żeby iść do sądu (nie tylko finansowo, niektórzy po prostu nerwów nie mają, lub wiedzy jakiejkolwiek na ten temat). Dla mnie zus to złodzieje, jak człowiek płaci składi to się nie pytają, czy pracujesz na serio czy fikcyjnie a jak oni mają wypłacić, to się zaczyna wielka kontrola.
Słyszałam u poprzedniego pracodawcy, że ZUS mu zarzucił, że kobietę w ciąży zatrudnił, żeby miała L4 i macierzyński. Podobno poszedł do sądu, bo się wkurzył, że nawet sobie specjalisty sam wybrać do pracy nie może. Wygrał, a dziewczyna po ciąży wróciła do pracy.

W glowie mi się kręci ...
Jeszcze tydzień-dwa i idę po L4, muszę odpocząć od tego mojego "wariatkowa".
Gdzieś chyba przeoczyłam, gdzie się podaje adres pobytu? bo u mnie będą 2 do wyboru ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:34   #4275
cloche
Zakorzenienie

dziewczyny, z zusem to najważniejsze, żeby się nie poddać!
moja mama w tym roku walczyła o rentę... należała się jej jak nic! lekarze jej od 15tu lat mówili, że musi coś zrobić, bo się wykończy. ma reumatoidalne zapalenie stawów. w tym momencie to już wiele stawów jej nie działa w ogóle - ścięgna się doszczętnie pozrywały podczas ataków choroby, bo mama pracowała na umowę zlecenie za marne pieniądze i musiała jakoś robotę zrobić. wiecznie na sterydach i chemii
no i w końcu wybrała się na komisję, chociaż była niechętna - ale zmusiliśmy ją w końcu, dokumentacja pozbierana... mówiła, że strasznie nieludzko traktują człowieka, ale przebrnęła. przyznali jej rentę, nawet wyższą niż się na początku spodziewała...
po czym...
miesiąc później dostała pismo z zusu, że decyzję SWOJEJ WŁASNEJ KOMISJI podważają!!! mama stwierdziła, że oni chcą w ten sposób doprowadzić człowieka do grobu. ale nagadaliśmy jej, że teraz tym bardziej niech im pokaże! niech się nie podda, bo tylko na to te gnoje liczą!
i poszła na kolejną komisję, która stwierdziła, że należałoby się jej jeszcze więcej kasy
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:39   #4276
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Masz może jakieś sprawdzone ćwiczenie na piłce wzmacniające odcinek lędźwiowy? Jakoś nie bardzo chcę ćwiczyć, boję się, ale kręgosłup muszę, boli

W glowie mi się kręci ...
Jeszcze tydzień-dwa i idę po L4, muszę odpocząć od tego mojego "wariatkowa".
Gdzieś chyba przeoczyłam, gdzie się podaje adres pobytu? bo u mnie będą 2 do wyboru ...
Niestety nie mam a ćwiczeń się nie bój

idź na to L4, idź

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
moja mama w tym roku walczyła o rentę... należała się jej jak nic! lekarze jej od 15tu lat mówili, że musi coś zrobić, bo się wykończy. ma reumatoidalne zapalenie stawów. w tym momencie to już wiele stawów jej nie działa w ogóle - ścięgna się doszczętnie pozrywały podczas ataków choroby, bo mama pracowała na umowę zlecenie za marne pieniądze i musiała jakoś robotę zrobić. wiecznie na sterydach i chemii
no i w końcu wybrała się na komisję, chociaż była niechętna - ale zmusiliśmy ją w końcu, dokumentacja pozbierana... mówiła, że strasznie nieludzko traktują człowieka, ale przebrnęła. przyznali jej rentę, nawet wyższą niż się na początku spodziewała...
po czym...
miesiąc później dostała pismo z zusu, że decyzję SWOJEJ WŁASNEJ KOMISJI podważają!!! mama stwierdziła, że oni chcą w ten sposób doprowadzić człowieka do grobu. ale nagadaliśmy jej, że teraz tym bardziej niech im pokaże! niech się nie podda, bo tylko na to te gnoje liczą!
i poszła na kolejną komisję, która stwierdziła, że należałoby się jej jeszcze więcej kasy

Stary 2012-12-02, 20:40   #4277
vil84
Wtajemniczenie

wróciłam ... ledwie żyję.
obiad u teściów, zakupy (dwugodzinne ), potem wizyta u mojej mamy, i jeszcze koleżance coś podrzucaliśmy ... to zdecydowanie nie leżący tryb życia .... no ale mam nadzieję, że będzie wszystko ok ...
mąż pyta, czy już się pochwaliłam, jakie ładne kupił zabawki, więc go chwalę dorwał się do działu z zabawkami, i tym sposobem mamy gryzaczka, maskotkę z dzwoneczkiem do zawieszenia na wózku albo na łóżeczku, i piszczałkę-krówkę, no i dwie pary malutkich skarpeteczek

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a ta muzyka dla smyka jest podobnie stworzona do bobasowej kolekcji? bo zastanawiam sie czy nie poszperac na chomikach w celu zwiekszenia playlisty hehe.
nie mam porównania w sumie, tam są krótkie utwory z klasyki

Cytat:
tez bierzemy pod uwage Hanie. moj tz czasem obejrzy ze mna na dobre i na zle i lubi doktor hannah hehe. Eliza tez mi sie bardzo podoba. kiedys mialam wybrane imiona tylko dla chlopca i myslalam, ze dla dziewczynki ciezko. tymczasem dla dziewczynek mamy ciagle jakies propozycje, a chlopiecych nie bardzo...
my też dla chłopca nie mamy ... nie umiemy dojść do żadnego kompromisu :/

Cytat:
kupilam jakis czas temu wspaniale ksiazeczki dla niemowlaka wyd. Bellona http://ksiegarnia.bellona.pl/index.p...&page=&showrec=

http://ksiegarnia.bellona.pl/index.php?bid=1635&c=boo

pojawiaja sie od czasu do czasu, kupilam juz kilka kompletow, bo zawsze sa za smieszne pieniadze (uzywane) i rozdaje pozniej dzieciaczkom znajomych maluchy bawia sie co najmniej do 3 lat...rodzice zachwycaja sie gdzie to ciotka polonistka dorwala :P w wydawnictwie juz daaawno ich nie ma, bo to seria sprzed lat.
znam pracuje w księgarni, i były u nas, ale akurat wtedy odsyłaliśmy prawie wszystkie - nikt się nie interesował. ale teraz sama bym kupiła

Cytat:
wczoraj się mega wk***iłam bo mama tż wyjechala z tekstem,że "kupowanie rzeczy dla dziecka przed porodem to zły pomysł bo można poronić i że ona ogólnie w to nie wierzy ale jedna babka urodziła martwe dziecko a kupowałą wczesniej.."
niby w to nie wierzy a ja k***wa zestresowana od razu.
nie wierzę w to, ona też nie więc na jaką cholerę mówić o takich rzeczach ?! żeby postraszyć? pochwalić się wiedzą o głupim przesądzie?!
wrrrrr
moja mama i teściowa to samo powtarzają ... ale dziś na zakupach jak teściowa się dowiedziała że mamy już dużo rzeczy to najpierw mnie zabiła wzrokiem, a potem zaczęła mi pokazywać różne fajne bodziaki

Cytat:
a co do książeczek-wczoraj z Tż piszczeliśmy ze szczęscia..
Empik..
Pamiętacie serię książeczek "Poczytaj mi mamo"
SĄ ZEBRANE W TWARDOOKŁADKOWY, PIĘKNY,OBSZERNY ZBIÓR.
nawet rysuneczki te same!!!!!!!!!!!!! : love:
ja tak miałam z baśniami Grimmów, tymi starymi wydaniami, nie skrótowymi ... moje są w stanie rozkładu, a niedawno upolowałam na allegro prawie nowiusie (tzn jeśli chodzi o stan, bo są z roku '83 ) za 12 zeta dwa tomy moje pójdą na wykończenie do czytania, a nowe na półkę, może dla wnuków będzie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Nie dziwie się, że nie możesz się doczekać . Możesz powiedzieć w którym dokładnie dniu i tygodniu ciąży będziesz miała robione połówkowe?
19 tc + 6 dni jeśli dobrze liczę

Cytat:
pawie oczko zazdroszczę tych mocniejszych ruchów ja czułam kilka dni, później długo nic, znów czułam jakieś dwa dni i znów nic coś leniwy ten mój brzdąc. Ciekawe po kim
ja miałam tylko trzy dni na razie takiej mocniejszej aktywności, że czułam kilka razy dziennie. wczoraj czułam raz, przed snem, ale kilka "pacnięć", dziś jeszcze nic. ale w biegu byłam cały dzień, więc może spało. chciałabym, żeby już kilka razy dziennie było zawsze czuć

czytam dalej

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:42   #4278
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
obiad u teściów, zakupy (dwugodzinne ), potem wizyta u mojej mamy, i jeszcze koleżance coś podrzucaliśmy ... to zdecydowanie nie leżący tryb życia .... no ale mam nadzieję, że będzie wszystko ok ...
mąż pyta, czy już się pochwaliłam, jakie ładne kupił zabawki, więc go chwalę dorwał się do działu z zabawkami, i tym sposobem mamy gryzaczka, maskotkę z dzwoneczkiem do zawieszenia na wózku albo na łóżeczku, i piszczałkę-krówkę, no i dwie pary malutkich skarpeteczek

nie mam porównania w sumie, tam są krótkie utwory z klasyki

my też dla chłopca nie mamy ... nie umiemy dojść do żadnego kompromisu :/

znam pracuje w księgarni, i były u nas, ale akurat wtedy odsyłaliśmy prawie wszystkie - nikt się nie interesował. ale teraz sama bym kupiła

moja mama i teściowa to samo powtarzają ... ale dziś na zakupach jak teściowa się dowiedziała że mamy już dużo rzeczy to najpierw mnie zabiła wzrokiem, a potem zaczęła mi pokazywać różne fajne bodziaki

ja tak miałam z baśniami Grimmów, tymi starymi wydaniami, nie skrótowymi ... moje są w stanie rozkładu, a niedawno upolowałam na allegro prawie nowiusie (tzn jeśli chodzi o stan, bo są z roku '83 ) za 12 zeta dwa tomy moje pójdą na wykończenie do czytania, a nowe na półkę, może dla wnuków będzie

19 tc + 6 dni jeśli dobrze liczę

ja miałam tylko trzy dni na razie takiej mocniejszej aktywności, że czułam kilka razy dziennie. wczoraj czułam raz, przed snem, ale kilka "pacnięć", dziś jeszcze nic. ale w biegu byłam cały dzień, więc może spało. chciałabym, żeby już kilka razy dziennie było zawsze czuć

czytam dalej
Tryb zdecydowanie nie leżący

Brawa dla mężak laski: Możesz pochwalić od wizażowej koleżanki No i fotki zabaweczek proszę

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:45   #4279
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Vil to ja też pochwalę Twojego mężusia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-02, 20:52   #4280
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie mam a ćwiczeń się nie bój
idź na to L4, idź
No właśnie troszkę mnie nastraszyli, w tym kuzynka, tylko troszkę starsza ode mnie, powiedziała, że ćwiczyła tylko to co na szkole rodzenia pielęgniarka pokazała, a tak to nie ryzykowała. Dziewczyna bardzo wysportowana.
Na L4 idę chyba 13tego, albo jakoś nastepny poniedziałek.
12 mamy wigilię z pracy popołudniu, więc na L4 nie bardzo, a chcę iść, poza tym dostałam podwyżkę (malutko, ale zawsze coś) od grudnia, więc jak pójdę od połowy miesiąca to może 30zł więcej niż zwykle wpadnie Będzie na bodziaka

Byłam w czwartek u teściowej, tak pokrótce nakreśliłam jej mój plan czyli poród+macierzyński 12 miesięcy + zaległe urlopy i dziecko do żłobka na 4h żeby wśród maluchów było, bo widzę, że to lepsze później dla nawiązywania kontaktów. Powiedziała " no ostatecznie to mogę jeździć i odbierać to dziecko" ale bez żadnego podtekstu czy coś, tylko jako oferta taka odruchowa.
Dzisiaj siedzimy u mojej mamy (teściowa tez była) no i mówię, to samo, a teściowa z wyrzutem, że ona może się zając dzieckiem, a ja chcę do złobka, szkoda dziecka i takie tam ... zgłupiałam.
W sumie fajnie, bo wiem, że mogę liczyć na odbieranie, ale nie chcę żeby mi wychowywała dziecko, bo ona z takich bardzo rozpuszczających babć, co można wejść na głowę, a później ja bym sobie nie poradziła. No i chcę maluszka z dziećmi oswajać, bo widzę po kuzynie, że ciocia była 3 lata na wychowawczym, a młody do tej pory z dużo młodszymi kontakt nawiąże (taka zywa zabawka) z dorosłymi też, ale z rówieśnikami ma problemy, zawsze miał.

Vil brawa dla męża.

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2012-12-02 o 20:53
xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:56   #4281
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
czy któraś z mam kupowała już rogala?? tzn. coś takiego :http://allegro.pl/wielofunkcyjna-pod...763768016.html
ja się przymierzam, chcę poczekać do badania w czwartek i zamówić

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
cojest: ja kiedyś zapomniałam zamknąć klapę, a kicia jak zwykle chciała wskoczyć na kibelek a potem na pralkę.. jakie było jej zdziwienie jak wpadła do wody od tamtej pory najpierw sprawdza czy jest zamknięte, dopiero potem skacze
hahaha

Cytat:
a propos poduszek, przekleję to co pisałąm w klubie:
powiem Wam tak-zakupiłamtaką właśnie poduchę do spania i niestety jest to totalnie bez sensu a szkoda,bo myślalam ze pomoze
jest niewygodnie, jak pod głową wygodnie to nagle w inna część ciała nie, poprawisz tam i nagle znów gdzieś przeszkadza :/ nie na moje nerwy,gnije w łóżku
wiesz co, ja słyszałam że to jest super ale jak brzuszek jest już większy, jak plecy bolą itp. teraz chyba za wcześnie jeszcze troszku żeby docenić. ja chcę teraz, bo mam dostać w prezencie, a potem by mi było żal wydawać pieniądze. ale wierzę, że się bardzo przyda.

Cytat:
też chcę już usg!
mam nadzieję,że na połówkowym jest usg!!!!
musi być sprawdzają właśnie na usg wszystkie narządy, rozmiar itp

Justi, axella, happy blue --> gratuluje pierwszych ruchów

Stary 2012-12-02, 21:03   #4282
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
No właśnie troszkę mnie nastraszyli, w tym kuzynka, tylko troszkę starsza ode mnie, powiedziała, że ćwiczyła tylko to co na szkole rodzenia pielęgniarka pokazała, a tak to nie ryzykowała. Dziewczyna bardzo wysportowana.
Na L4 idę chyba 13tego, albo jakoś nastepny poniedziałek.
12 mamy wigilię z pracy popołudniu, więc na L4 nie bardzo, a chcę iść, poza tym dostałam podwyżkę (malutko, ale zawsze coś) od grudnia, więc jak pójdę od połowy miesiąca to może 30zł więcej niż zwykle wpadnie Będzie na bodziaka

Byłam w czwartek u teściowej, tak pokrótce nakreśliłam jej mój plan czyli poród+macierzyński 12 miesięcy + zaległe urlopy i dziecko do żłobka na 4h żeby wśród maluchów było, bo widzę, że to lepsze później dla nawiązywania kontaktów. Powiedziała " no ostatecznie to mogę jeździć i odbierać to dziecko" ale bez żadnego podtekstu czy coś, tylko jako oferta taka odruchowa.
Dzisiaj siedzimy u mojej mamy (teściowa tez była) no i mówię, to samo, a teściowa z wyrzutem, że ona może się zając dzieckiem, a ja chcę do złobka, szkoda dziecka i takie tam ... zgłupiałam.
W sumie fajnie, bo wiem, że mogę liczyć na odbieranie, ale nie chcę żeby mi wychowywała dziecko, bo ona z takich bardzo rozpuszczających babć, co można wejść na głowę, a później ja bym sobie nie poradziła. No i chcę maluszka z dziećmi oswajać, bo widzę po kuzynie, że ciocia była 3 lata na wychowawczym, a młody do tej pory z dużo młodszymi kontakt nawiąże (taka zywa zabawka) z dorosłymi też, ale z rówieśnikami ma problemy, zawsze miał.

Vil brawa dla męża.
Ale są ćwiczenia specjalnie dla kobiet w ciąży. Jak tylko lekarz mi pozwoli wstać z łóżka to zabieram się za nie

A co do teściowej - dziwne zagranie Może się bała, że Twoja mama zaproponuje, że się zajmie dzieciaczkiem i wolała ją uprzedzić?

Cytat:

Stary 2012-12-02, 21:34   #4283
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
po czym...
masakra.. ale historia.. dobrze, że Twojej mamie się udało

Cytat:
:
przekaż, że wizażowe ciocie chwalą i oklaskują

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-02, 21:36   #4284
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko właśnie o co chodzi z tym masowaniem? to co jak będę w zaawansowanej ciąży to nie będę mogła smarować brzuszka oliwką bo to już podchodzi pod masowanie?
tak jak dziewczyny już pisały, można spokojnie, chyba że coś się dzieje. jak wylądowałam w szpitalu z poronieniem zagrażającym, też mi lekarz kazał trzymać łapki z dala od brzuszka.

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
miałam napisać jak po czwartkowej wizycie, było super i nie miałam się czego bać! z Maleństwem wszystko ok, rozwija się prawidłowo
i gin stwierdziła, że mam strasznie ruchliwe dziecko, ciągle uciekało i nie chciało dać się zbadać
no i nasze Maleństwo ma już całe 7 cm!
kolejna wizyta 27 grudnia, wtedy spróbuje określić płeć : D
już nie mogę się doczekać, żeby znów zobaczyć dzidzię : D

ps. wczoraj zaczęliśmy 14 tc! : D
gratki

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Brawa dla mężak laski: Możesz pochwalić od wizażowej koleżanki No i fotki zabaweczek proszę
mąż dziękuje za wszystkie pochwały a

ejjjj.... podmienili mi go dziś chyba
chciałam odpisać, że wrzucę fotki jutro, bo dziś już nie mam siły się bawić, a mąż zanim zdążyłam cokolwiek napisać zapytał czy zrobić fotki i jeszcze wrzucił mi na pocztę ...
a potem patrzę, a wrzucił to na facebooka i się lekko zdziwiłam, bo ja tam nie chciałam trąbić o ciąży, i dalsi znajomi nie wiedzieli ... no ale jak się wczuwa, to super
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zabawki2.jpg (83,8 KB, 31 załadowań)

Stary 2012-12-02, 21:41   #4285
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
I ja bezczelnie się podłączę przy okazji dołączając dla Twojego męża za kupienie rzeczy dla Maluszka

Nie sposób Was Dziewczyny nadrobić- chciałam być na bieżąco ale z Wami się normalnie nie da . W czwartek byłam w szpitalu bo zaczęłam plamić delikatnie. Na szczęście póki co jest ok Maluszkowi już biło serduszko i miał całe 8 mm Według usg odpowiadał 6t6d ciąży więc dzisiaj w teorii jest już 7t2d- czyli Młode szaleje, bo jest o 3-4 dni do przodu

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 21:41   #4286
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Vil wariat z tego Twojego męża

Stary 2012-12-02, 21:53   #4287
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
mąż dziękuje za wszystkie pochwały a

ejjjj.... podmienili mi go dziś chyba
chciałam odpisać, że wrzucę fotki jutro, bo dziś już nie mam siły się bawić, a mąż zanim zdążyłam cokolwiek napisać zapytał czy zrobić fotki i jeszcze wrzucił mi na pocztę ...
a potem patrzę, a wrzucił to na facebooka i się lekko zdziwiłam, bo ja tam nie chciałam trąbić o ciąży, i dalsi znajomi nie wiedzieli ... no ale jak się wczuwa, to super
hahaha.. ojjj, no cieszy się, że będzie tatusiem. Mój siedzie od godziny i ogląda filmik z usg stopując i zapisując zdjęcia i też chce dodać na fb, w sumie to już dawno chciał ale go odwodzę od tego pomysłu

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
I ja bezczelnie się podłączę przy okazji dołączając dla Twojego męża za kupienie rzeczy dla Maluszka

Nie sposób Was Dziewczyny nadrobić- chciałam być na bieżąco ale z Wami się normalnie nie da . W czwartek byłam w szpitalu bo zaczęłam plamić delikatnie. Na szczęście póki co jest ok Maluszkowi już biło serduszko i miał całe 8 mm Według usg odpowiadał 6t6d ciąży więc dzisiaj w teorii jest już 7t2d- czyli Młode szaleje, bo jest o 3-4 dni do przodu
to super, że Maleństwo tak ładnie się rozwija

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-02, 22:04   #4288
axella
Zakorzenienie

GG do axella

szczurek mi umiera..
czuje sie jak potwór bez serca bo nie moge na to patrzeć..
jego rodzice i 2jka rodzenstwa tez odeszla.mialy wade genetyczna..
ale nie mój Mały nie może tak być
on nie może..
jak do jutra nie zaśnie będę musiałą go uśpić.. nie dam rady

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 22:04   #4289
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Najważniejsze, że serduszko bije i z maluszkiem wszystko ok
Mam nadzieję, że więcej nie będzie Was straszył

Cytat:
dla męża

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 22:08   #4290
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki, dzięki

Cieszę się, że już ok Uważajcie na siebie dostałaś luteinę albo coś innego?

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
szczurek mi umiera..
czuje sie jak potwór bez serca bo nie moge na to patrzeć..
jego rodzice i 2jka rodzenstwa tez odeszla.mialy wade genetyczna..
ale nie mój Mały nie może tak być
on nie może..
jak do jutra nie zaśnie będę musiałą go uśpić.. nie dam rady
kochana właśnie masz serduszko bardzo wielkie! gdybyś mogła na to spokojnie patrzeć to byłoby coś nie tak...
trzymaj się, przykro mi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości