|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
Własnie ogladam te spodenki: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...tml#!/Przecena pojedyńczych artykułów/Niemowlęta/Kolekcja/Spodnie i dżinsy/85220/1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
![]() dieta... nie pić alku jak się antybiotyk po # ma. jak tylko skończyłam to wypiłam morze wódki (a wódki nie znoszę...)...
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Raczkowanie
|
Ja nie mam zadnych lekow. W ogole nie boli mnie brzuch. Jedynie rece od nakluwania i dzisiaj biodro jakos, nie wiem czy to ma zwiazek.
Ja wiem ze nikt nie jest winny. I mam nadzieje, ze nie wmowie sobie winy, bo nie udzwigne tego. Ale dlaczego to sie stalo w moje wlasne urodziny? Dlaczego Bog/ los mi dal taki "prezent" ? Już do konca zycia we wlasne urodziny bede obchodzic rowniez rocznice straty dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39302325]Ja pochowałam synka (straciłam ciążę w 30 tygodniu) i dość często chodzę na cmentarz. Mam również na nadgarstku wytatuowane jego imię. I aniołka na bransoletce. Ale tak naprawdę największą żałobę noszę w sercu, a cała reszta to tylko takie wykrzyczenie jej. Jeśli masz w pobliżu cmentarz, na którym jest miejsce upamiętniające dzieci nienarodzone, możesz tam zapalić znicz. Albo przy jakimś krzyżu, ja czasami tak robię. Albo np. na jakimś zaniedbanym grobie dziecka.[/QUOTE] Racja, największą żałobę nosimy w sercach.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
ROLLERGIRL! Witaj!!!! bardzo mi przykro z powodu Twojej straty! Rozgosc sie u nas!!! Co do zalecen to nie przemeczać sie, nie dzwigac, nie wspłozyc (2 tyg) . Bądz dla siebie tearz dobra. Kazda z nas przezywa załobe na swój sposób ale płacz bardzo pomaga. Nie szukaj w sobie winny. Wierze ze bedzie trudno przeyzwac kazde kolejne urodziny. A co do upamietnienia to każda z nas na swój sposób, ale wszystkie w sercu. Ja zapalam znicz albo u kogos z rodziny albo na opuszczonym grobie dla mojego Aniołka , 15.10 w Dniu dziecka Utraconego jestem na mszy, pamiatki (testy ciązowe, wyniki Bhcg) mam w pudełeczku w ksztacie serca w domu.
ZANETA!!! kochana by na spoznac trzeba pisac. Zobaczysz bedąc w miare na bieżaco zorientujesz sie co i jak. A kazda z nas musiała sie wbic. Mi pomagała lista na początku wątku (kto w ciązy, kto urodził ;-) ) FIO! a dziekuje ze pytasz. Zosia fajna jest, moge na nia patrzec godzinami. Uwielbiam jak sie smieje i gada po swojemu, zaczyna sama łapac zabawki w rączke. O pokazywaniu figi juz pisałam. Kazdego dnia mnie czyms zaskakuje a to cos nowego "powie" a to zrobi jakąs minke... A Stasiu to duzy chłopak jak w takie duze rozmiary go wbijasz. PANI! a co do ilosci ciuszków to nie wiem czy miałam duzo czy mało- prałam i tak dosc czesto bo jak mi kuponem uwaliła to pomimo zaprania trzeba było zaraz prac wiec u mniepralka z Zosi ciuszkami to minimum 2 x w tyg idzie. A I tak jak sobie jaie ciuszki umysle to tylko je zakłądam a inne jak mie nie podejda to leża. A co do ubranek. To do ej pory Zosia w samych uzywancach śmiga o przepraszam kupilam jej 1 kapftanik na 56 (jak nie pewnie sie z body przez gowe czułam, taki zawiżywany), 2 body z krótkim rękawem (by pod pajace były a i w sobote kupiłam jeszcze 3 ale juz 68) i dostała 1 sukienke i 1 spodenki (ale jeszcze za duze). |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | ||
Zakorzenienie
|
Kochana, ja po przyjściu ze szpitala od razu musiałam odrzucić niektóre ubranka, teraz Oli nosi 62, a niektóre to już ledwo na niego są, szykuję powoli 68 tak mi mały rośnie. I ciężki też jest, prawie 5kg waży
Cytat:
![]() Po prostu musisz pisać, każda z nas była w takiej sytuacji ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4267 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To będziemy się wspierać i motywować ![]() Bardzo fajnie że wasze spotkanie się udało, a tak bardzo się bałaś niepotrzebnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie czasem i teraz ciężko zaskoczyć jak nie wchodzę na wątek przez kilka dni, miałam nawet czas zrezygnowania że tu nie pasuje i takie tam ale coś zaczęłam skrobać i tak jakoś samo dalej poszło. Pisz cokolwiek, jak spędziłaś dzień, co robisz i takie tam, nim się obejrzysz to będziesz tu śmigać jak weteranka ![]() Cytat:
Nie obwiniaj się to nie zmniejszy twojego bólu, nie mogłaś nic zrobić nawet nie wiedziałaś nie zrobiłaś nic co mogłoby zaszkodzić twojemu dzidziusiowi, czasem niestety w życiu na pewne wydarzenia nie mamy wpływu... Musisz przeżyć swoją żałobę, mam nadzieję że wsparcie z naszej strony chociaż odrobinę ułatwi przejście przez to wszystko ![]() AGATKA odpoczywaj i ładuj akumulatorki ![]() ZEBERKA nim się obejrzysz to Kasia będzie biegać ![]() FIOLUSIU Stasiu już taki duży ![]() PERSE i znowu się twojej mamie oberwało, może lepiej byłoby ustalić z nią pewne zasady żeby nie dochodziło do takich niemiłych sytuacji Czy ktoś wie co się dzieję z NITĄ, AMILCIĄ i BACHĄRYBNIK?
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Maguś 5 kg to nie tak dużo. Teraz Stasio waży ponad 7 kg + 3.5 kg fotelik= nosimy go z TŻtem do spólki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Witaj
![]() Czyli nie ja jedna.. Nadszedł ten kulminacyjny moment w moim życiu by poczynić kroki. By zadbać o siebie porządnie, by nie zapominać o żadnych wizytach u lekarzy, by zrobić też porządek z hormonami , by zrozumieć siebie i pokochać siebie, by dorosnąć również i brać odpowiedzialność. Nie odwlekać niczego i nie czekać aż samo się wszystko ułoży. Przecież ja za kilka miesięcy mogłabym być mamą! A nieraz zachowuję się tak nierozsądnie. Samo to, że wciąż jestem z narzeczonym, którego nie jestem pewna. I dlatego myślę, że mój Aniołek pojawił się właśnie po to. By mi otworzyć oczy w końcu. I jak już będę miała wszystko uporządkowane to przyjmę go w pełnej gotowości i stworzę mu raj tu na Ziemi. Fajnie , że jestescie. Chyba nikt mnie tak nie zrozumie jak wlasnie Wy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Niestety nie doszło ![]() Bawcie się dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U mnie nic ciekawego.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do pamięci, my mamy grobek małej... I mam bransoletkę z medalikiem z aniołkiem, ale bez żadnego graweru
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
Maguś najważniejsze, że rośnie i ma apetyt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | ||||
Zakorzenienie
|
ja też
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4275 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, dzisiaj nieświadomie powiedziałam do brzucha: Dawidku....
Czuję się podle ![]() Oby mi się to nie zdarzało po urodzeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
Anusia trzymam mocno
![]() ja laduje akumlatory po calosci i tylko trinki trinki ![]() Perse przytulam Cie mocno!! Roll przykro mi bardzo ;(
#4277 |
Wtajemniczenie
|
ja dzis zaczelam zaj......cie tydzien. omijajac dwa samochody, zachaczylam o drewniany slupek. i rozumiem zachaczyc kawalkiwm, ale nie ja musialam isc na calosc i przejechalam dwoje drzwi w tym jedne wgniatajac
![]() ![]() ![]() ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przytulam. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39307467] Czuję się podle ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() i słusznie!!!! korzystaj na maxa i do końca!
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
jasne ale mimo wszystko bije sie z myslami i PIC CZY NIE PIC
![]()
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
pić. ale z umiarem
![]()
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
TU SIE TAK NIE DA.... niestety albo woz albo przewoz
![]() dzis mi tak nie dobrze bylo ze szok juz mialam isc ![]()
#4282 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39307467]Dziewczyny, dzisiaj nieświadomie powiedziałam do brzucha: Dawidku....
Czuję się podle ![]() Oby mi się to nie zdarzało po urodzeniu.[/QUOTE] ![]() Pić ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39307467]Dziewczyny, dzisiaj nieświadomie powiedziałam do brzucha: Dawidku....
Czuję się podle ![]() Oby mi się to nie zdarzało po urodzeniu.[/QUOTE] Na początku nawet jak tuliłam Małego to wyobrażałam sobie, że to ON, ale zaraz przychodziły myśli, że jego nic nie wróci i nie zasłużył na to, żeby żyć w cieniu braciszka. Ja bym wypiła bardzo malutko ![]() Pani, Monika, Luna i jak przygotowania? ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() Kochane, chciałam tylko oznajmić, że do wiosny pozostało 31 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś ostatnie pranie i jutro pakowanie torby
![]() ![]() a byłam dziś na wizycie i mały przez 4 tyg przybrał tylko 300g- waży 2800g w 35tc, ale gin powiedział że tak ma być więc tego sie trzymam ![]() No i szyjka już skrócona, ale rozwarcia nie ma. Za dwa tygodnie w poniedziałek odstawiam leki i będę siedzieć jak tykająca bomba ![]() nastawiam się na poród za 2-3 tygodnie |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Wtajemniczenie
|
z serii jaka jestem fotogeniczna zdjecie pt gdzie jest moja flaszka!!!!!
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapomnialam sie pocwalic. nie musze juz brac lekow na nadcisnienie, mam tylko z 3 miesiace skontrolowac cisnienie i tyle
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2013-02-18 o 20:20 Powód: skleroza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
pełną parą
![]() ![]() torby częściowo spakowane, ciuszki 56 i 62 poprane i poprasowane, posegregowane rozmiarami i rodzajem, pościel i pieluchy też gotowe, łóżeczko i wózek w kartonach, fotelik leży. nie mamy materaca do łóżeczka, pieluch (ile pampersów 1 trzeba na początek, ile idzie na dobę?), termometru dla dziecka, laktatora (potrzebny?), czegoś do pielęgnacji pępka i nie wiem czego jeszcze.. edit. minęła już północ, więc zaczynamy 9 miesiąc ![]() Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2013-02-18 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia, moge tylko pogratulować ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.