Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 09:14   #4261
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Susanna, super że na usg wszystko ok i że praktycznie znacie już płeć ja mam genetyczne za tydzień i też licze że może uda się podejrzeć, bo to będzie niemal początek 14 tygodnia
a kiedy miałaś OM?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:16   #4262
cynamonka20
Przyczajenie

Witam! Jakoś też nie mogę zrozumieć jak można w ciąży mówić, że się nie chce dzieciaczka jak będzie nie tej płci co trzeba.
Sussana ja też mam delikatne bóle brzucha i trochę się martwię, jest lepiej jak leżę.

Dziewczyny powiedzcie mi co to znaczy TŻ ?? hehe
cynamonka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:18   #4263
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
pieknie pada snieg u mnie

poza tym maz każe mi juz szkowac torbe na porod do szpitala a z imion mamy zalegle dla dziewczynki Natalia, o chlopca jeszcze nie przesądziliśmy
hahaha.... rozbawiłaś mnie tą torbą
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:19   #4264
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Susanna, super że na usg wszystko ok i że praktycznie znacie już płeć ja mam genetyczne za tydzień i też licze że może uda się podejrzeć, bo to będzie niemal początek 14 tygodnia
a kiedy miałaś OM?
No to napewno już będzie widać Zdziwiłam ze mam już12 tydzień ciąży - wg usg. Kurcze jak ten czas leci.
OM miałam 27 listopada ale wiem kiedy współżyliśmy (9 grudnia) i więc przypuszczam, że do zapłodnienia musiało dojść mniej wiecej pomiędzy 9 a 12 grudnia. Niestety lekarze jak o tym mówię patrzą na mnie jak na szurniętą

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:21   #4265
ewacia85
Wtajemniczenie

ja mam wizyte dziś o 15 i nie wiem czemu ale stresuje się od rana Póki co cały czas byłam spokojna i z dystansem ale teraz to ciężko jakoś ....cos czuje że ten dzień bedzie się strasznie ciągnął do tej 15;/
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:22   #4266
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonka20 Pokaż wiadomość
Witam! Jakoś też nie mogę zrozumieć jak można w ciąży mówić, że się nie chce dzieciaczka jak będzie nie tej płci co trzeba.
Sussana ja też mam delikatne bóle brzucha i trochę się martwię, jest lepiej jak leżę.
Siedzę w pracy :/ nie mogę się położyć ale bardzo bym chciała
Jak nie masz plamień to pewnie macica się rozciąga albo coś takiego.

Cytat:

Towarzysz życia - nie lubię tego skrótu ...

M&M

Staś

Stary 2013-02-20, 09:23   #4267
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
bardzo, bardzo chcę chłopczyka.. ale to dziwne, bo zawsze myślałam tylko o dziewczynkach a od kiedy jestem w ciąży myślę o chłopczykach
Ja też tak mam identycznie - zawsze mi się wydawało, że jak dziecko, to dziewczynka i TŻ też chce dziewczynkę, a ja ostatnio coraz bardziej zaczynam właśnie myśleć o chłopcu...
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:25   #4268
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziś TŻ zabrał mnie na zakupy do H&M kupił mi jeansy ciążowe i legginsy ciążowe z takim jakby szwem przez środek nogi z przodu i z tyłu już jak nosiłam normalne spodnie nawet z przeciągniętą gumką przez dziurkę i zawiniętą o guzik to gniotły... hm, to końcówka 10t a już mnie wywaliło, widać już brzuszek ciążowy...
H&M ma ciuchy ciążowe? Nie wiedziałam.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kiedyś nie badali.(...)

A teraz robi się USG i wszystko jasne.Wg mnie 3-4 w prawidłowej ciaży są wystarczające.
To prawda, moja mama również mi opowiadała, że kiedyś usg nie było tak powszechne. Szczerze mówiąc to ja bym nie mogła tyle miesięcy żyć w nieświadomości jeśli chodzi o rozwój ciąży.

Ja już jedną nogą jestem w II trymestrze i miałam na razie 2 usg. I- potwierdzenie pęcherzyka ciążowgoe w macicy, II- potwierdzenie zarodka, bicia serduszka, pęcherzyka żółtkowego, czeka mnie III- genetyczne.

Cytat:
Jak u Was z porostem włosów.Ja farbowałam miesiąc temu i mam już prawie 2 cm odrosty.Włosy rosną mi szybciej też w nieporządanych miejscach.
A co sądzicie o imionach Amadeusz i Roland?
Ostatni raz farbowałam w październiku na wesele znajomych, miałam zrobić odrosty w grudniu-ale test wyszedł pozytywny i sobie odpuściłam. Mam odrosty 4-5 miesięczne.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Tymek, fajne

Mi się podoba Michał , Szymon i Kuba. Czyli tak standardowo i ofc Kuba nie, bo mój jakiś tam się tak nazywał ,a reszta jest w bliskiej rodzinie i nie wiem co będzie, hyba Filip2
Mnie się Filip podoba, ale mąż ma już tak na imię, zatem albo Filip junior albo ja nie wiem.

Tak na poważnie na razie nie mamy żadnego imienia na celowniku.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-02-20 o 09:27 Powód: literówki
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:26   #4269
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
No to napewno już będzie widać Zdziwiłam ze mam już12 tydzień ciąży - wg usg. Kurcze jak ten czas leci.
OM miałam 27 listopada ale wiem kiedy współżyliśmy (9 grudnia) i więc przypuszczam, że do zapłodnienia musiało dojść mniej wiecej pomiędzy 9 a 12 grudnia. Niestety lekarze jak o tym mówię patrzą na mnie jak na szurniętą
a, czyli Ty masz 12 tygodni skończonych już i zaczęty 13, tak? bo ja miałam OM 29 listopada

Ewcia, dobrze będzie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:31   #4270
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez nie - moj TŻ to mąż i tak go nazywam. towarzysz to mi sie z komuna kojarzy, obywatelki

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:32   #4271
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
H&M ma ciuchy ciążowe? Nie wiedziałam.
Tak, jest taki dział H&M MAMMA czy jakoś tak

Cytat:
Ostatni raz farbowałam w październiku na wesele znajomych, miałam zrobić odrosty w grudniu-ale test wyszedł pozytywny i sobie odpuściłam. Mam odrosty 4-5 miesięczne.
hehe ja tez mam takie odrosty ale na brązowych włosach tak nie widać. Męża musze przymusić do zafarbowania mi włosów, od kilku miesięcy farbuje henną

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a, czyli Ty masz 12 tygodni skończonych już i zaczęty 13, tak? bo ja miałam OM 29 listopada
Dokładnie tak jak piszesz To Ty już praktycznie zaczęłaś 13 tydzień.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja tez nie - moj TŻ to mąż i tak go nazywam. towarzysz to mi sie z komuna kojarzy, obywatelki
Hahah doakłnie! TŻ to jakiś blizej nieokreslony ktoś. Towarzych Bierut, Towarzysz Jelcyn - normalnie głeboka komuna

M&M

Staś

Stary 2013-02-20, 09:32   #4272
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was ciążowe wizażanki. Jestem nowa na forum więc proszę o wyrozumiałość, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona. Jestem w 7tc ciąży z moich obliczeń (jestem w UK a tu ciąża zaczyna się tak na serio od 12 tygodnia więc mam czas iść jeszcze do lekarza). Jest to moja druga ciąża, tym razem planowana :P
Chciałabym żeby teraz to była Zosia
gratuluje!

Susanna witam i gratuluje
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:35   #4273
cynamonka20
Przyczajenie

Cytat:
Siedzę w pracy :/ nie mogę się położyć ale bardzo bym chciała
Jak nie masz plamień to pewnie macica się rozciąga albo coś takiego.

Mam nadzieję, że jest tak jak mówisz (nie plamię) nie mam jak tego skonsultować z lekarzem więc i tak pozostaje mi czekać

Dziękuję, nie wpadłaby na to na pewno
cynamonka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:38   #4274
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krwawa_jadzka Pokaż wiadomość
Witam, chętnie się dołączę do Waszej rozmowy Słowem wstępu: kilka dni temu całkiem przypadkiem dowiedziałam się, że jestem w ciąży w dodatku w 10 tygodniu już! A wszystko dlatego, że zmieniłam lekarza bo czułam, że coś jest nie tak a mój poprzedni lekarz po badaniu palpacyjnym stwierdził, że jest ok... Trochę mi głupio bo widzę, że tu wiekszość z Was wyczekiwała dzidzi a mnie sie tak trafiło, tym bardziej że moje policystyczne jajniki w dużej mierze uniemożliwiają zajście w ciążę
Póki co jestem w szoku, szybko musze całkiem zmienić swoje życie i dostosować do nowego członka Nawet mi nie przyszło do głowy pomyśleć o imieniu
Mam jednak nadzieję, że czytając Wasze posty odpowiednio się nastroję do bycia mamą

Wspomnę, że moja pierwsza wizyta u gina (tego nowego) była płatna ponieważ zależało mi na czasie. Standardowe badania : palpacyjne, cytologia i usg sprawdzające czy jest ciąża chociaż pani doktor juz przy palpacyjnym czuła, że jest. Maleństwo ma już 3.5 cm
Uwierzcie, że gdy usłyszałam słowo :ciąża gdy w ogóle się tego nie spodziewałam, było jak uderzenie w twarz. I od razu zobaczyłam bijące serduszko...nie do opisania, połączenie uciechy z obawami. Tak było w moim przypadku. Może dlatego, że nie mam TŻ
Następna wizyta 15 marca, a 11 marca badania prenatalne ( u tej pani doktor to tez standardowe badanie)

Mam nadzieję, że nie macie za złe, że się rozpisałam być może nie na temat
Będę śledzić Wasze poczynania
Ja też mam pcowate jajniki

Witamy
Stary 2013-02-20, 09:38   #4275
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja normalnie nie mogę wyjść z podziwu, że wy piszecie jeszcze na wątku po północy i macie na to siłę... Ja wczoraj poszłam o 17 spać i to się robi norma powoli niestety. Chyba jestem największym śledziem na forum

Wczoraj po kąpieli zobaczyłam u siebie 2 rozstępy takie różowe. Czy to już możliwe w 10tc? Smaruję się normalnie balsamem, ale chyba mam tendencje, bo po okresie dojrzewania już miałam trochę. Ale co będzie dalej w takim razie?
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:47   #4276
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
TŻ był ze mną, na 90% będziemy mieć synka Jutro mam kolejną wizytę u mojego ginekologa, ciekawe co powie.
No i jest ta co się pierwsza dowiedziała o płci.Super.Tylko ostrzegam przed zbytnim nakręcaniem się bo to wczene USG może się mylić.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:

Towarzysz życia. Mąż, chłopak itd, itp.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Hahah doakłnie! TŻ to jakiś blizej nieokreslony ktoś. Towarzych Bierut, Towarzysz Jelcyn - normalnie głeboka komuna
Towarzysz Stalin obywatele i obywatelki

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-02-20 o 09:49
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:47   #4277
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
KArolcia to moje imie i powiem wam strasznie narcystycznie to zabrzmi ale uwielbiam to imie, szkoda ze juz ja tak mam;D
Liliana też jest na mojej liście
w ogóle Dziewczyny ładnie imiona wymyslacie

ja właśnie wróciłam niedawno z usg, moja Dzidzia ma 2,75 cm, machała do mnie rączką serducho bije;D jutro umawiam sie na genetyczne na 10-15 marzec

ja też chciałabym chłopca ale jak będzie dziewczyna to też cudownie

jestem zakochana w moim Bąbelkuu

krwawa_jadzka witam i gratuluje niesamowita historia

a z tymi strzałami na chłopczyka czy dziewczynke to ja jestem zagubiona, poniewaz nie wiem dokladnie kiedy mialam owulke liczac z kalendarza w necie to strzelalismy ponad tydzien i przed owulka i po takze loteria
Cieszę się razem z Tobą

Cytat:
http://www.planujemydziecko.pl/index...e-plci-dziecka
Wklejam ten link bo przeraził mnie jeden wpis pod spodem
Tymczasem u mnie w przypadku stosunku 3 dni przed owulacją wyszedł chłopiec. Jak się o tym dowiedziałam od lekarza w 18-tym tygodniu ciąży, to mocno się zdziwiłam (bardzo chciałam mieć dziewczynę) i zapytałam jak to możliwe, przecież stosunek był 3 dni przed, chromosomy Y nie mogły tyle przetrwać. Na co on zaczął się ze mnie śmiać mówiąc, że to zabobony i że płci dziecka nijak nie można zaplanować, szanse są zawsze pół na pół. Byłam taka zła z powodu tej wiadomości, że zaczęłam "bluźnić" i narzekać sama do siebie (i do męża), że nigdy nie chciałam mieć chłopca i że może lepiej by było, żebym poroniła wcześniej (lekko krwawiłam w 11-tym tygodniu), bo tego dziecka i tak kochać nie będę. Moje "życzenie" się spełniło, podczas następnej wizyty kontrolnej, w 24-tym tygodniu (początek 6-tego miesiąca), lekarz podczas badania USG powiedział mi, że dziecko nie żyje... Dopiero po tym zrozumiałam jak mało istotna była ta płeć i że ten chłopiec wcale nie był niechciany.Płeć jest nieważna, planowanie i idiotyczne podchody, żeby trafić w wymarzoną płeć są bzdurą, a powinno się liczyć jedynie zdrowie dziecka. Ja już to wiem, mam nadzieję, że mój przykład także Wam da do myślenia.

Tak więc cieszmy sie z dzidzi niezależnie od płci, bo tak naprawdę to nie ma dla rodzica żadnego znaczenia.Ja też chciałam chłopca, mąż jeszcze bardziej, ale teraz świata poza córka nie widzimy.Już nawet teraz nie mamy nic przeciwko żeby sie urodziła druga.
O matko,przeraziłaś mnie ;/

Cytat:
Witam Was ciążowe wizażanki. Jestem nowa na forum więc proszę o wyrozumiałość, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona. Jestem w 7tc ciąży z moich obliczeń (jestem w UK a tu ciąża zaczyna się tak na serio od 12 tygodnia więc mam czas iść jeszcze do lekarza). Jest to moja druga ciąża, tym razem planowana :P
Witaj u nas

Cytat:
Hej dziewczyny! jestem po usg prenatalnym. Nie robiłam 3 D ponieważ dopiero 12 tydzień więc poczekam do 20-go i wówczas zrobię sobie 3D, będzie lepiej widać rysy młodego. Z dzieckiem wszystko OK, niesamowite jak na takim dokładnym USG wszystko widać. Wszystkie przepływy krwi w normie, przezierność karkowa idealna, serce wali, nosek ma, 2 ręce i 2 nogi, nawet paluszki policzył ! Długość, szerokość, obwód głowy - mózg było widać TŻ był ze mną, na 90% będziemy mieć synka Jutro mam kolejną wizytę u mojego ginekologa, ciekawe co powie.

Jedyne co mnie martwi to po tym badaniu mam bóle w podbrzuszu :/ Lekarz dość mocno naciskał a potem postukał mnie w bok żeby maleństwo się poruszyło bo chciał zobaczyć czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Mam nadzieję, że to nic poważnego.

A teraz to sobie oglądamy filmik z badania

W ogóle to termin porodu mam wyznaczony pomiędzy 30.08 a 4.09 wiec w sumie ze mnie bardziej sierpniówka niż wrześniówka ale zostaję tutaj

Co do imion to jeśli będzie chłopiec to Staś a jeśli dziewczynka to Zuzanna. Mąż wybierał imie dla synka a ja dla córki Zero spięć i jakichkolwiek nieścisłosci, Stasia od razu zaakceptowałam a on Zuzannkę.
Ale fajnie
Ciekawe czy już Staś zostanie ?

Dzień doberek

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:48   #4278
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja normalnie nie mogę wyjść z podziwu, że wy piszecie jeszcze na wątku po północy i macie na to siłę... Ja wczoraj poszłam o 17 spać i to się robi norma powoli niestety. Chyba jestem największym śledziem na forum
Nie martw się, niektóre piszą do północy a potem pół dnia przesypiaja np. ja.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
hehe ja tez mam takie odrosty ale na brązowych włosach tak nie widać. Męża musze przymusić do zafarbowania mi włosów, od kilku miesięcy farbuje henną

-----
Ja też od poprzedniej ciąży farbuje henną.Tylko kolor po tej hennie jest trochę losowy.
Stary 2013-02-20, 09:49   #4279
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
nie wiem ale mam taką manie żeby nie dublować imion szczególnie w bliskiej rodzinie/ w takiej z która się widujesz na co dzień
ja mam tak samo... jakieś 3/4 imion juz odpada bo mamy bardzo dużą rodzinę ale coś się jeszcze znajdzie

Cytat:
Napisane przez krwawa_jadzka Pokaż wiadomość
Witam, chętnie się dołączę do Waszej rozmowy Słowem wstępu: kilka dni temu całkiem przypadkiem dowiedziałam się, że jestem w ciąży
nooooo witamy- ale niespodziankę ci życie przygotowało

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
KArolcia to moje imie i powiem wam strasznie narcystycznie to zabrzmi ale uwielbiam to imie, szkoda ze juz ja tak mam;D
ja też uwielbiam swoje imię i też chętnie mogłabym mieć Magdalenę juniorkę ale rodzina chybaby mnie w kaftan bezpieczeństwa zapięła jakbym im zaczęła tłumaczyć skąd pomysł na imię

Cytat:
towarzysz życia

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ja mam wizyte dziś o 15 i nie wiem czemu ale stresuje się od rana Póki co cały czas byłam spokojna i z dystansem ale teraz to ciężko jakoś ....cos czuje że ten dzień bedzie się strasznie ciągnął do tej 15;/
ja mam jutro wizytę i normalnieeeeeeeeeeeeeeee myśleć o niczym innym nie mogę

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
łooo ja o 18 też już w łóżku leżę i odlatuję ale że życie w domu toczy się o tej porze dość intensywnie więc nie bardzo jest jak spać przy różnych odgłosach telewizora, teściów itp... także leżę sobie cały wieczór, oczy mi się same zamykają ale zasypiam dopiero później jak już tż się skończy gramolić i położy się grzecznie i cichutko w łóżku
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:50   #4280
kaska87
Zakorzenienie

cześć

ja dalej w łóżku i tak będzie do poniedziałku, bo gardło niestety bardziej boli

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:52   #4281
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.planujemydziecko.pl/index...e-plci-dziecka
Wklejam ten link bo przeraził mnie jeden wpis pod spodem
Tymczasem u mnie w przypadku stosunku 3 dni przed owulacją wyszedł chłopiec. Jak się o tym dowiedziałam od lekarza w 18-tym tygodniu ciąży, to mocno się zdziwiłam (bardzo chciałam mieć dziewczynę) i zapytałam jak to możliwe, przecież stosunek był 3 dni przed, chromosomy Y nie mogły tyle przetrwać. Na co on zaczął się ze mnie śmiać mówiąc, że to zabobony i że płci dziecka nijak nie można zaplanować, szanse są zawsze pół na pół. Byłam taka zła z powodu tej wiadomości, że zaczęłam "bluźnić" i narzekać sama do siebie (i do męża), że nigdy nie chciałam mieć chłopca i że może lepiej by było, żebym poroniła wcześniej (lekko krwawiłam w 11-tym tygodniu), bo tego dziecka i tak kochać nie będę. Moje "życzenie" się spełniło, podczas następnej wizyty kontrolnej, w 24-tym tygodniu (początek 6-tego miesiąca), lekarz podczas badania USG powiedział mi, że dziecko nie żyje... Dopiero po tym zrozumiałam jak mało istotna była ta płeć i że ten chłopiec wcale nie był niechciany.Płeć jest nieważna, planowanie i idiotyczne podchody, żeby trafić w wymarzoną płeć są bzdurą, a powinno się liczyć jedynie zdrowie dziecka. Ja już to wiem, mam nadzieję, że mój przykład także Wam da do myślenia.

Tak więc cieszmy sie z dzidzi niezależnie od płci, bo tak naprawdę to nie ma dla rodzica żadnego znaczenia.Ja też chciałam chłopca, mąż jeszcze bardziej, ale teraz świata poza córka nie widzimy.Już nawet teraz nie mamy nic przeciwko żeby sie urodziła druga.
Ale jakie podejście masakra, po prostu rozwalają mnie takie osoby. a słyszałyście o historii pewnej młodej dziewczyny, chyba amerykanki, która na fejsbuku umieściła zdjęcie z usg swojej ciąży. Liczyła na mnóstwo ochów i achów. Niestety tylko kilka osób kliknęło "lubię to". Dziewczyna była tym wstrząśnięta i doszła do wniosku, że dziecko nie przysporzyło jej "sławy". Stwierdziła również, że przez tą akcję nie będzie jego kochała i... ciąże usuneła
Stary 2013-02-20, 09:58   #4282
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ale jakie podejście masakra, po prostu rozwalają mnie takie osoby. a słyszałyście o historii pewnej młodej dziewczyny, chyba amerykanki, która na fejsbuku umieściła zdjęcie z usg swojej ciąży. Liczyła na mnóstwo ochów i achów. Niestety tylko kilka osób kliknęło "lubię to". Dziewczyna była tym wstrząśnięta i doszła do wniosku, że dziecko nie przysporzyło jej "sławy". Stwierdziła również, że przez tą akcję nie będzie jego kochała i... ciąże usuneła
Słyszałam to, normalnie masakra.
Stary 2013-02-20, 10:03   #4283
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ja bym chciała córkę, żeby mieć komu warkoczyki pleść, ale powiem Wam, że 2 chłopaków to się chyba lepiej dogada niż 2 dziewczyny
My też córeczkę . Może dlatego, że ja wychowałam się z siostrą starszą o 5 lat, wiem co dziewczynki lubią, w co chcą się bawić i te spineczki, gumeczki kolorowe we włosach ach... ale na szczeście mam siostrzeńca dla którego jestem matką chrzestną i na męskich zabawkach już się poznałam .

Cytat:
Chłopca może być już ponoć w 12 tyg widac.Ale jak nie widać to jeszcze niczego nie przesądza
Gdzieś czytałam, że jak ktoś chce ocenić płeć w I trymestze to błędnie można za sisiorka wziąć chyba łechtaczkę dziewczynki, która jest wtedy "napęczniała" i zbliżona rozmiarem do męskich klejnotów..

Cytat:
Witamy .
Stary 2013-02-20, 10:03   #4284
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć

oj współczuję..............

Cytat:
WHAT
Stary 2013-02-20, 10:05   #4285
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć

kuruj sie! Jakie leki dostalas? Mnie cos zaczal meczyc katar...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:07   #4286
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny! jestem po usg prenatalnym. Nie robiłam 3 D ponieważ dopiero 12 tydzień więc poczekam do 20-go i wówczas zrobię sobie 3D, będzie lepiej widać rysy młodego. Z dzieckiem wszystko OK, niesamowite jak na takim dokładnym USG wszystko widać. Wszystkie przepływy krwi w normie, przezierność karkowa idealna, serce wali, nosek ma, 2 ręce i 2 nogi, nawet paluszki policzył ! Długość, szerokość, obwód głowy - mózg było widać TŻ był ze mną, na 90% będziemy mieć synka Jutro mam kolejną wizytę u mojego ginekologa, ciekawe co powie.

Jedyne co mnie martwi to po tym badaniu mam bóle w podbrzuszu :/ Lekarz dość mocno naciskał a potem postukał mnie w bok żeby maleństwo się poruszyło bo chciał zobaczyć czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Mam nadzieję, że to nic poważnego.

A teraz to sobie oglądamy filmik z badania

W ogóle to termin porodu mam wyznaczony pomiędzy 30.08 a 4.09 wiec w sumie ze mnie bardziej sierpniówka niż wrześniówka ale zostaję tutaj
.
Super, że macie pamiątkę w postaci filmiku oraz co najważniejsze, że wszystko ok! U mnie też jest ryzyko, że mogę być sierpniówką .
Stary 2013-02-20, 10:07   #4287
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
My też córeczkę . Może dlatego, że ja wychowałam się z siostrą starszą o 5 lat, wiem co dziewczynki lubią, w co chcą się bawić i te spineczki, gumeczki kolorowe we włosach ach... ale na szczeście mam siostrzeńca dla którego jestem matką chrzestną i na męskich zabawkach już się poznałam .
taaaa warkoczyki, spineczki... mamy z mężem chrześnicę- w maju kończy 2 latka i normalnie zawiązać jej kucyka to jest mistrzostwo świata... mogę się założyć o milion złotych z każdą z was że żadnej nie udałoby się zawiązać jej kucyka ani przypiąć spinki do włosów na dłużej niż 3 sekundy ona ma jakiś radar, nawet jak podstępem założysz jej coś na głowę to zaraz ze złością tak to wyrwie sobie z głowy i obrzuci cię takim spojrzeniem że na zawsze odejdzie ci chęć zawiązania jej kucyka a załóż jej jakąś sukienkę z falbanką to tak będzie tą falbankę tarmosić i się wkurzać aż w końcu człowiek kapituluje
Stary 2013-02-20, 10:08   #4288
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
kuruj sie! Jakie leki dostalas? Mnie cos zaczal meczyc katar...
nie dostałam mam wskazanie, żeby leżeć, pić herbatkę z malinami miodem i się wygrzać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:12   #4289
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
No i jest ta co się pierwsza dowiedziała o płci.Super.Tylko ostrzegam przed zbytnim nakręcaniem się bo to wczene USG może się mylić.
Hehe nie no nie nakręcam się ale mi by dziewczynka pasowała, mogłabym jej szyć śliczne sukienki ale co będzie to będzie, byle zdrowe.
Z tego co lekarz mówił, to on patrzy na narząd płciowy, taki "cypelek". Jeśli narząd jest skierowany w dół, poniżej 45 stopni to sugeruje że to dziewczyna a jeśli w górę, powyżej 45 stopni to chłopczyk. U nas był bardziej w górę.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Ale fajnie
Ciekawe czy już Staś zostanie ?
No ciekawe. Jak będzie chłopak to i będzie Staś

Cytat:

Ja też od poprzedniej ciąży farbuje henną.Tylko kolor po tej hennie jest trochę losowy.
Ja tez mieszam: raz jasny brąz a raz orzechowa

Cytat:
Straszne. Ludzka głupota nie zna granic życie ludzie zależne od "lajków"

M&M

Staś

Stary 2013-02-20, 10:13   #4290
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie lubię tego skrótu, dlatego odkąd jestem tu na wizażu 7 lat już, ani razu o swoim mężu nie powiedziałam TZ już wolałam słowo "partner".

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
taaaa warkoczyki, spineczki... mamy z mężem chrześnicę- w maju kończy 2 latka i normalnie zawiązać jej kucyka to jest mistrzostwo świata... mogę się założyć o milion złotych z każdą z was że żadnej nie udałoby się zawiązać jej kucyka ani przypiąć spinki do włosów na dłużej niż 3 sekundy ona ma jakiś radar, nawet jak podstępem założysz jej coś na głowę to zaraz ze złością tak to wyrwie sobie z głowy i obrzuci cię takim spojrzeniem że na zawsze odejdzie ci chęć zawiązania jej kucyka a załóż jej jakąś sukienkę z falbanką to tak będzie tą falbankę tarmosić i się wkurzać aż w końcu człowiek kapituluje
Kucyk mhm a widziałaś taki filmik na youtube jak matka zrobiła dziewczynce kucyka w kilka sekund rurą od odkurzacza (włączonego) ? .

http://www.youtube.com/watch?v=8EfuQrO8fm8

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-02-20 o 10:17
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości