Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 10:16   #4261
jagnna
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
współczuje
mojemu też się coś przedstawiało i budził sie w nocy co godz na jedzonko
a juz tak ladnie mi przesypial noce
a u nas dziś było 5h bez przerwy Powód niestety jest taki że mała spała z nami w łóżku

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Zapomniałabym - kończymy dzisiaj 3 miesiące!

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
Widziałam, że rozmawiałyście o diecie. Otóż ja przez 3,5 miesiąca jadłam prawie wszystko (z umiarem) i nic młodemu nie było. A 2 tygodnie temu pojawiły mu się jakieś suche plamy na ciele, no i mamy raptem podejrzenie skazy białkowej mimo że ja właśnie ostatnio nabiał w dość ograniczonej ilości spożywam w stosunku do tego co wcześniej (ok 1/4 tego co wcześniej). Pediatra powiedziała, żeby ograniczać nabiał (a nie eliminować), ale ja tylko do inki trochę mleka wlewam i co drugi dzień jem serek waniliowy (wcześniej jadłam 3 dziennie). Więc nie wiem o co chodzi, ale w pon się może dowiem bo idziemy do alergologa. Przecież jak odstawię ten nabiał to mi zęby powylatują i osteoporozy się nabawię W ogóle nie wiem czy mam ufać tej lekarce. Kazała nam wprowadzać inne posiłki od 4,5 (czterech i pół) miesiąca, mimo że wszędzie trąbią, że do 6 powinien być na piersi. A nie ma jakiegoś problemu z jedzeniem, bo na koniec 4 miesiąca ważył 7620 (urodzeniowa 3300 no i te 620g to w ostatnie 3 tyg przybrał). I dopiero jak się zapytałam co z glutenem (bo pamiętałam jak na patronażowej mi mówiła inna, że po 4 miesiącu się wprowadza), to powiedziała, że tak, i kazała kupić w aptece - tyle, że się znów zapytałam o kaszkę manną zmieszaną z odciągniętym mlekiem, to powiedziała, że ok. Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami we wprowadzaniu glutenu? Jak podaję tą kaszkę manną to raz i czekam na efekty czy od razu dawać dzień po dniu po te pół łyżeczki?
A co do gazowanych, to właśnie miałam Was wczoraj pytać, ale nie zdążyłam, bo świętowaliśmy 4 miesiące i dostałam z tej okazji bezalkoholowego szampana, znaczy się wino musujące Normalnie 0%, a smakowało jak normalne, pyyycha. Z wielką obawą wciągnęłam prawie pół butelki, ale dzieciaczkowi nic nie jest. To dziś dopiję resztę, zresztą pewnie się wygazowało.
gratulacje
a co do glutenu - nie mam pojęcia

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
takze chyba cwaniak lepiej wie gdzie jest wiecej chemii

aaa bonitki z biedry tonami by jadl wiec na pewno zdrowe
o widzisz.. czyli można jeść
nawet rzekłabym ze trzeba

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:18   #4262
judkama
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Ja bym takiego pediatrę z miejsca zignorowała, to jakaś prehistoryczna szkoła z rozszerzaniem diety przed 6. miesiącem przy karmieniu piersią. Jak czasem czytam na wizażu nawet na innych wątkach co ludzie wyprawiają i jak rozwalają dzieciom żołądki (karmienie kleikiem trzymiesięcznych niemowląt albo i młodszych, podawanie mleka w proszku Łaciate zagęszczonego mąką inne głupoty, część ponoć zalecona przez pediatrów, albo raczej "pediatrów") to włos mi się na głowie jeży po sam koniuszek a mam długie do pasa... Jeśli maluszek dobrze się rozwija i ma prawidłowy przyrost masy ciala, to za nic w świecie nikt by mnie nie przekonał do rozszerzania mu diety wcześniej (i nie przekona).

Teraz gluten. Kolejny mit. Gluten należy wprowadzić w 4. miesiącu tylko jeśli kobieta nie planuje karmić piersią dłużej niż 6 miesięcy.?Dlaczego? Mleko matki w swoisty sposób ochrania żołądek przed możliwie wywoływaną przez gluten alergią na niego. Gluten należy wprowadzić dwa miesiące przed planowanym zakończeniem karmienia piersią - jeżeli chcę karmić 12 miesięcy, gluten wprowadzam w 10.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Ooo my też BLW planujemy zamiast tych tabelkowych herezji i papek!
dokladnie zgadzam sie tyle ze wlasnie gluten i blw
wprowadzialm po skonczonym 5 miesiacu bo, w blw nie ograniczalabym za duzo dziecko wiec jakis kawalek pieczywa czy biszkopta czy czegos innego z zawartoscia glutenu dawalbym wczesniej
a przy blw ekspozycja to hmm ciezko by bylo zmusic zeby codziennie zjadlo przynjamniej te zalecane dawki
przynajmniej ja wyszlam z tego zalozenia

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:21   #4263
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:23   #4264
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
a u nas dziś było 5h bez przerwy Powód niestety jest taki że mała spała z nami w łóżku

gratulacje
a co do glutenu - nie mam pojęcia

o widzisz.. czyli można jeść
nawet rzekłabym ze trzeba
dokladnie tzreba

gratki 5 h

ja robie tak, ze jak sie budzi kolo 2 czy 3 w nocy na papu to klade obok siebie ona je na lezaco a ja zasypiam
dlatego rano w miare jestem "wyspana" i gotowa do walk z potworkami juz tak spi do rana bo nastepne karmienie kolo 6 a o 7 wstajemy i tak

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-03-01, 10:27   #4265
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość

Na dzień dobry zdjęcie Adasia
ooo jaki słodziak ja dzis prawdopodobnie odzyskam mojego kompa wiec w koncu bede mogła tez pokazac wam mojego Daśka
Stary 2013-03-01, 10:31   #4266
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki
Oby to było tylko to

ooo przystojniaczek

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-03-01, 10:45   #4267
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
ja robie tak, ze jak sie budzi kolo 2 czy 3 w nocy na papu to klade obok siebie ona je na lezaco a ja zasypiam
dlatego rano w miare jestem "wyspana" i gotowa do walk z potworkami juz tak spi do rana bo nastepne karmienie kolo 6 a o 7 wstajemy i tak
ja tez tak robie, tylko ze moj sie budzi kolo 23 a pozniej je jeszcze ze 3 razy do rana

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:

uff ulzylo mi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 10:47   #4268
mmm12345
Rozeznanie

a co to jest to blw bo ciezko mi sie gugla jedna reka.

Sola, jestem na muchoborze wielkim, wygwizdow, ale zapraszam, bede tu prawdopodobnie do czerwca

jagnna dzieki za gratulacje, jejku dziewczyny ale ten czas zap....ala, tak niedawno jeszcze latalysmy z brzuszkami...
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:51   #4269
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
ja tez tak robie, tylko ze moj sie budzi kolo 23 a pozniej je jeszcze ze 3 razy do rana

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

uff ulzylo mi
moja tez je o 22, 23, roznie, no ale fakt biedulko Twoj co 2 godzinki je
ale, wspolczuje

nie wiem cyz Cie to pocieszy
ale Tomus tak jadl i w pewnym momenic ejadl co godzine, budzil si enon stop, i cos ie okazalo ze to bylo tylko przyzywczajenie itak naprawde to nie chcial jesc tylko tak sie nauczyl i jak raz przespal cala noc tak juz nigdy nie jadl w nocy!! mial 8 miesiecy a kolezank ama dwulatak co jadl rzadziej i do tej pory sie budzi na mleko w nocy a ma 2 latka prawie takze czasem to sie obraca na korzysc

a mam zajeeeeeeeeeeeebisty odplamiacz
po co kase wydawac na te wszytskie odplamiacze drogie, jak mozna uzyc plynu do mycia naczyn w5 z lidla
bez namaczania w koncu poschodzily plamy z sosu pomidorowego zaschnietego itp.

nawet dzem jagodowy sprzed paru dni

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-03-01, 10:52   #4270
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Sola, jestem na muchoborze wielkim, wygwizdow, ale zapraszam, bede tu prawdopodobnie do czerwca
Coś tam kojarzę okolicę, ale tak przez mgłę A dlaczego tylko do czerwca?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:55   #4271
dzinek
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Widziałam, że rozmawiałyście o diecie. Otóż ja przez 3,5 miesiąca jadłam prawie wszystko (z umiarem) i nic młodemu nie było. A 2 tygodnie temu pojawiły mu się jakieś suche plamy na ciele, no i mamy raptem podejrzenie skazy białkowej mimo że ja właśnie ostatnio nabiał w dość ograniczonej ilości spożywam w stosunku do tego co wcześniej (ok 1/4 tego co wcześniej). Pediatra powiedziała, żeby ograniczać nabiał (a nie eliminować), ale ja tylko do inki trochę mleka wlewam i co drugi dzień jem serek waniliowy (wcześniej jadłam 3 dziennie). Więc nie wiem o co chodzi, ale w pon się może dowiem bo idziemy do alergologa. Przecież jak odstawię ten nabiał to mi zęby powylatują i osteoporozy się nabawię W ogóle nie wiem czy mam ufać tej lekarce. Kazała nam wprowadzać inne posiłki od 4,5 (czterech i pół) miesiąca, mimo że wszędzie trąbią, że do 6 powinien być na piersi. A nie ma jakiegoś problemu z jedzeniem, bo na koniec 4 miesiąca ważył 7620 (urodzeniowa 3300 no i te 620g to w ostatnie 3 tyg przybrał). I dopiero jak się zapytałam co z glutenem (bo pamiętałam jak na patronażowej mi mówiła inna, że po 4 miesiącu się wprowadza), to powiedziała, że tak, i kazała kupić w aptece - tyle, że się znów zapytałam o kaszkę manną zmieszaną z odciągniętym mlekiem, to powiedziała, że ok. Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami we wprowadzaniu glutenu? Jak podaję tą kaszkę manną to raz i czekam na efekty czy od razu dawać dzień po dniu po te pół łyżeczki?
A co do gazowanych, to właśnie miałam Was wczoraj pytać, ale nie zdążyłam, bo świętowaliśmy 4 miesiące i dostałam z tej okazji bezalkoholowego szampana, znaczy się wino musujące Normalnie 0%, a smakowało jak normalne, pyyycha. Z wielką obawą wciągnęłam prawie pół butelki, ale dzieciaczkowi nic nie jest. To dziś dopiję resztę, zresztą pewnie się wygazowało.
link ponizej mialam szukac ale wklejaczka linka szybsza
gluten codziennie przez min 2 miesiace

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesli jeszcze nie zarejestrowalyscie sie na stronce pampersa, w moim przypadku DE to polecam!
Dostajemy co jakis czas rabaty na pampersy i chusteczki
Pampersy 3 euro przy zakupie 2 opak.
Chusteczki 2 euro przy zakupie 3 poj. opakowan, lub 3paku i wiekszych.
Dostalismy tez koszulke dla malego z imieniem,miejscem i data urodzenia, waga itp Fajna pamiatka.

Jesli sa jeszcze jakies dziewczyny mieszkajace w DE to chetnie podziele sie innymi promocjami
looooo a moja uczulona na pampersy
Cytat:
tu masz link o glutenie http://baby-under-construction.blogs...eliakia-i.html

jako ciekawostke powiem ze moj syn nie ruszy bananow chiquita z lidla a tymi z biedry sie zajada
co tez brand robi z ludzmi

Cytat:
nie chwaliłam sie ale mój synek był we wtorek z tatusiem pierwszy raz u fryzjera
podobno byl taki sajgon, ze maskara
cała obsluga sie nim musiala zająć, ale teraz mam takiego przystojniaczka w odmu ze hej
jutro mu postrzelam fotki jak naladuje aparat to Wam pokaze, pewnie zrobie mu zdjecie z jego nowym rowerkiem
ktorym strasznie sie jaram
pewnie ja bede sie z niego bardziej cieszyc niz on
poka poka

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Ja bym takiego pediatrę z miejsca zignorowała, to jakaś prehistoryczna szkoła z rozszerzaniem diety przed 6. miesiącem przy karmieniu piersią. Jak czasem czytam na wizażu nawet na innych wątkach co ludzie wyprawiają i jak rozwalają dzieciom żołądki (karmienie kleikiem trzymiesięcznych niemowląt albo i młodszych, podawanie mleka w proszku Łaciate zagęszczonego mąką inne głupoty, część ponoć zalecona przez pediatrów, albo raczej "pediatrów") to włos mi się na głowie jeży po sam koniuszek a mam długie do pasa... Jeśli maluszek dobrze się rozwija i ma prawidłowy przyrost masy ciala, to za nic w świecie nikt by mnie nie przekonał do rozszerzania mu diety wcześniej (i nie przekona).

Teraz gluten. Kolejny mit. Gluten należy wprowadzić w 4. miesiącu tylko jeśli kobieta nie planuje karmić piersią dłużej niż 6 miesięcy.?Dlaczego? Mleko matki w swoisty sposób ochrania żołądek przed możliwie wywoływaną przez gluten alergią na niego. Gluten należy wprowadzić dwa miesiące przed planowanym zakończeniem karmienia piersią - jeżeli chcę karmić 12 miesięcy, gluten wprowadzam w 10.

Ooo my też BLW planujemy zamiast tych tabelkowych herezji i papek!
wszystko zalezy od dziecka, ja na pewno rozszeze diete wczesniej( z reszta juz podaje jablko , ona dostaje ciutke reszte jablka zjada mama) bo mala pozera oczami kanapke jak jem i po chwili mnie zaczepia, tylko patrzec az sie zacznie domagac swojej dzialki
Jem wszytko przy niej , no chyba ze spi.

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:55   #4272
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
a co to jest to blw bo ciezko mi sie gugla jedna reka.
BLW - Baby Led Weaning

http://babyledweaning.pl/

Omija się etap papek, od razu dzieć ciamka kawałki jedzenia, sam w rączce, albo sam łyżeczką, je to co rodzice, wtedy kiedy chce i ile chce, nie narzuca mu się żadnych schematów z tabelek. I robi syf dookoła

Edytowane przez moonie_85
Czas edycji: 2013-03-01 o 10:57
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:57   #4273
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Coś tam kojarzę okolicę, ale tak przez mgłę A dlaczego tylko do czerwca?
potem mamy wstepnie w planach wyprowadzke 100 km dalej. wiadomo, za pracą, ale tak zebym nie musiala na razie zostawiac malucha w obcych rekach. w czerwcu koncza mi sie wszelkie urlopy z wypoczynkowym wlacznie
Stary 2013-03-01, 11:00   #4274
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
potem mamy wstepnie w planach wyprowadzke 100 km dalej. wiadomo, za pracą, ale tak zebym nie musiala na razie zostawiac malucha w obcych rekach. w czerwcu koncza mi sie wszelkie urlopy z wypoczynkowym wlacznie
To się namęczycie z tymi przeprowadzkami
Stary 2013-03-01, 11:25   #4275
nini_b
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Nie wiem dokładnie, ale myślę, że około 25. Mam centralne ogrzewanie.
O, to rzeczywiście sporo. Mam gdzieś tyle w łazience i przy kąpieli małego jestem cała spocona

Zainspirowana wczorajszą rozmową poczytałam trochę na temat tego jak powstaje mleko kobiece i co do niego przenika i od dziś mam zamiar jeść smażone gazowane też o ile nie ma w tym za dużo chemii.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:29   #4276
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Zainspirowana wczorajszą rozmową poczytałam trochę na temat tego jak powstaje mleko kobiece i co do niego przenika i od dziś mam zamiar jeść smażone gazowane też o ile nie ma w tym za dużo chemii.
O! Ja też dziś testuję smażony obiad, jak się okaże, że nic się nie dzieje to popadnę w rozpacz, że 3 miesiące co najwyżej mogłam powąchać schabowego czy inne pyszności z patelni
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:41   #4277
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak w sumie robie. Na ostatnie nocne karmienie, ok.4-5tej mała ląduje u nas w łóżku, bo do tej pory przysypiałam podczas karmienia i mnie to męczyło. A teraz mała zadowolona bo nakarmiona w spokoju, a ja tez bo w miarę wyspana Tej nocy tz miał małą uśpić i wykombinował że do łóżka ją weźmie
Co nie zmienia faktu ze lubię jak Ula z nami śpi Ale staram się tego za często nie praktykować, żeby potem nie musieć jej oduczać.

Cytat:
jagnna dzieki za gratulacje, jejku dziewczyny ale ten czas zap....ala, tak niedawno jeszcze latalysmy z brzuszkami...
tez ostatnio to wspomina z rozrzewnieniem

Cytat:
ale Tomus tak jadl i w pewnym momenic ejadl co godzine, budzil si enon stop, i cos ie okazalo ze to bylo tylko przyzywczajenie itak naprawde to nie chcial jesc tylko tak sie nauczyl i jak raz przespal cala noc tak juz nigdy nie jadl w nocy!! mial 8 miesiecy a kolezank ama dwulatak co jadl rzadziej i do tej pory sie budzi na mleko w nocy a ma 2 latka prawie takze czasem to sie obraca na korzysc
tylk oaj kto wyczaić czy to głód czy przyzwyczajenie? Podawac wodę zamiast cycka?
Oczywiście mówię o starszym dzidziusiu.

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
brawo
ja smaże od początku, tyle ze na oliwie i bez panierki

Stary 2013-03-01, 11:50   #4278
tynkusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość

looooo a moja uczulona na pampersy
a tez jestes z niemiec?

Dziewczyny mialam full cyca bo malemu sie jesc odechcialo z drugiego i co? no kurna odciagnelam 120 ml! nie wierze
Stary 2013-03-01, 12:13   #4279
T'ai
Zakorzenienie

to ja się wyłamię bo wczorajszy wieczór był ok - Jasiek przysnął pod koniec bajki

ale od 6 już nam nie dał pospać
pogoda znów ładna - byliśmy już w rossmannie
i taka jestem skapciała że chyba się położę bo Jasiek kima
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 13:48   #4280
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
wszystko zalezy od dziecka, ja na pewno rozszeze diete wczesniej( z reszta juz podaje jablko , ona dostaje ciutke reszte jablka zjada mama) bo mala pozera oczami kanapke jak jem i po chwili mnie zaczepia, tylko patrzec az sie zacznie domagac swojej dzialki
Jem wszytko przy niej , no chyba ze spi.
a no widzisz, a ja sie zastanawialam co mlody sie tak wkurza jak widzi ze cos jem po prostu sam ma na cos innego ochote niz tylko cyc

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
moja tez je o 22, 23, roznie, no ale fakt biedulko Twoj co 2 godzinki je
ale, wspolczuje

a wiesz ze na to samo ostatnio wpadlam, ze on tak z przyzwyczajenia czesto je, bo zaczal ulewac nagle. to pomyslalam sobie ze sie przejada. i probuje go troche przetrzymac dluzej
Stary 2013-03-01, 13:58   #4281
dzika_kaka
Zakorzenienie

Dzisiejszy dzień sponsorują literki Ż jak żarcie, S jak sranie i D jak darcie japy Kocham to moje dziecko ale dzisiaj to już przegina. Ciągle się drze, bo ciągle głodna. Wtryniam jej 2 cycki i jeszcze muszę dorabiać 60ml mm. Picie w większej ilości nie pomaga. Po prostu mi kuźwa chyba ta laktacja zanika

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
a teraz scenka z życia rodzinnego, jak wiecie pracuję i w tym czasie tż zajmuje się dziećmi, wchodzę do pokoju, młody leży na kanapie, siostra go zabawia, a tż gra na kompie Klaudia jak mnie zobaczyła to mówi: wiesz mamusia, ja tu się bawię z Adasiem, żeby tatuś mógł sobie pograć nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać
Faceci to się potrafią ustawić...

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
ja nadal nic nie prasuję
Do takiego etapu prędko nie dojdę, dziwnie mi z samym faktem, że nie prasuję po lewej stronie a co dopiero jakbym w ogóle nie prasowała

Cytat:
Ale ma schabiki
Mojej też się w ostatnich tygodniach takie zrobiły

Cytat:
tu masz link o glutenie http://baby-under-construction.blogs...eliakia-i.html

ja robilam tak, ze po skonczonym 5 miesiacu gotowalam pol lyzeczki zwyklej kaszy manny 2,5 grama) w odrobinie wody i do tego dawalam troszke swojego mleka i to dawka na dzien

z doswiadczenia odradzam gotowe kaszki do kupienia typy nestle bobovita probowalam z tym robic i maly wymiotowal po tym, byc moze dlatego ze to nie jest czysta kaszka manna tylko cukier i inne ☠☠☠☠☠☠☠y i bylo za ciezkie jednak

maly ogolnie plul tym czyli kaszka mana z mlekiem, wiec nie zawsze zjadl codziennie tyle ile trzeba :P
kupilam sloiczek z deserkiem chyba jabluszko czy cos i najpierw dalam jabluszko bylo oki i potem zmieszalam odrobine kaszki z tym jabluszkiem i zjadal
ale ja rozszerzalam diete tak naprawde po skonczonym 6 miesiacu, nie spieszylam sie oprocz tego deserku, zeby zjadal ta kaszke
mi tez pediatra kazala szybciej, ale maly super przybieral na samym mleku to po co to mialam robic olalam ja,

a potem przeszlismy na blw, bez wiedzy pediatry bo nie trzymalismy sie juz schematu, jajko np jadl pozniej niz kaza w tabeli
po prostu posmakowal i nie chcial, wiec nie zmuszalam a teraz jajecznica to ulubione danie

podobno dzieci same wybieraja podswiadomie to co dla nich jest zdrowe
a jak jedza same papki to wyboru niestety nie maja

jako ciekawostke powiem ze moj syn nie ruszy bananow chiquita z lidla a tymi z biedry sie zajada

albo jablka z biedry zjada (nie wszystkie ) a ostatni dostalismy niby ta sama odmiane od kogos i i posmakowal i wyplul

tak samo nie zje wedliny ze sklepy, ewentualnie żywiecką czy szynke ale taka prawdziwa
kocha pomidory a teraz nie tyka ich to samo ogórki tak surowe
takze chyba cwaniak lepiej wie gdzie jest wiecej chemii

Boże Judka jesteś normalnie moim guru żywieniowym
I muszę w końcu iśc po te bonitki

Cytat:
Co do gazowanego to ja pilam piwko zbozowe Na poczatku Karamalz , a ostatnio z lidla jakies. Cyce po nim mi pekaja
Ejjjj a to takie można?

Cytat:
ooo jaki słodziak ja dzis prawdopodobnie odzyskam mojego kompa wiec w koncu bede mogła tez pokazac wam mojego Daśka
Normalnie express

Cytat:
Dziewczyny mialam full cyca bo malemu sie jesc odechcialo z drugiego i co? no kurna odciagnelam 120 ml! nie wierze
Ja wczoraj o 23 odciągnęłam z dwóch 50ml

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

to ja się wyłamię bo wczorajszy wieczór był ok - Jasiek przysnął pod koniec bajki

ale od 6 już nam nie dał pospać
pogoda znów ładna - byliśmy już w rossmannie
i taka jestem skapciała że chyba się położę bo Jasiek kima
Odnoszę wrażenie, że Twoje dziecko nie robi nic poza spaniem

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:07   #4282
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość

Ale ma schabiki
Mojej też się w ostatnich tygodniach takie zrobiły
A no ma he he już coraz ciężej się go myje między tymi schabikami he he.

Dziś idę na randkę z TŻ
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:18   #4283
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
a tez jestes z niemiec?

dajesz oba na kazdym posiedzeniu?

ale jestem zla, zafundowalam dzis malemu spacer w warkocie samochodow i smrodzie spalin a potem zgrzalam go w sklepie. az mi sie biedak zbuntowal.

czy ktoras z was ma zalecenie zwiekszonej dawki wit D? bo nam wczoraj zwiekszyla do 500 j.m. ze standardowych 400

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
To się namęczycie z tymi przeprowadzkami
ale jest szansa ze dzieki temu nie bede musiala wracac do pracy ktorej nie lubie wiec wybor jest prosty.

ale mam nadzieje ze gdzies osiade zanim maly do szkoly pojdzie

ooo widze kawalek slonca nareszcie

jeju fatalnie sie pisze lewa reka. nie mam kluczy do smietnika a oproznilam kosz na pieluszki, chyba musze podrzucic sasiadom
Stary 2013-03-01, 14:33   #4284
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Odnoszę wrażenie, że Twoje dziecko nie robi nic poza spaniem
hehe
spał całe 20 minut i tyle sobie poleżałam
robi drzemki w ciągu dnia jak był malutki to potrafił i po 3h spać ale teraz max to tak godzina/półtorej
po każdym jedzeniu godzina/półtorej gadamy albo sam się bawi
na spacerach ładnie śpi
w nocy też w sumie ładnie śpi, ale często się budzi po 6
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:50   #4285
Ma_majka
Zakorzenienie

polecałyście wiec bede testować dzis karmi malinowe, bo to zwykle to fuuuujjjj

aaa smazone jem od poczatku, nie za dużo ale ja ogólnie mało smażę bo miesa nie jadam, i nie zauwazyłam zeby małemu szkodziło
Stary 2013-03-01, 15:07   #4286
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
jak był malutki to potrafił i po 3h spać
Też te czasy wspominam z rozrzewnieniem... raptem może ze 2-3 pierwsze tygodnie takie były

Cytat:
To kawowe też nie jest najgorsze, jak już się przetrawi fakt, że żadnego normalnego PIWA człowiek wypić nie może.

Odciągnęłam się bo młoda śpi od 2h. a z 2,5-3h. temu ją ostatnio karmiłam. Odciągnęłam 40ml. To się robi jakiś dramat powoli... A piję tyle, że sikam co pół godziny jak nie częściej... i to praktycznie tylko wodę i herbatkę na laktację

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 15:41   #4287
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Odciągnęłam się bo młoda śpi od 2h. a z 2,5-3h. temu ją ostatnio karmiłam. Odciągnęłam 40ml. To się robi jakiś dramat powoli... A piję tyle, że sikam co pół godziny jak nie częściej... i to praktycznie tylko wodę i herbatkę na laktację
ale wiesz że laktatorem nie ściągniesz tyle co dziecko wydoi są tacy co nic laktatorem nie mogą odciągnąć a dziecko je i przybiera więc pokarm jest Więc nie sugeruj się tym ile odciągnęłaś
Stary 2013-03-01, 15:53   #4288
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś idę na randkę z TŻ

Cytat:
nie mam kluczy do smietnika a oproznilam kosz na pieluszki, chyba musze podrzucic sasiadom

Cytat:

aaa smazone jem od poczatku, nie za dużo ale ja ogólnie mało smażę bo miesa nie jadam, i nie zauwazyłam zeby małemu szkodziło
karmi dobre jest
nie wierze ze to mówię

Cytat:
To się robi jakiś dramat powoli... A piję tyle, że sikam co pół godziny jak nie częściej... i to praktycznie tylko wodę i herbatkę na laktację
a element stresu sie tu nie wkradł czasami?

Stary 2013-03-01, 15:55   #4289
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
ale jest szansa ze dzieki temu nie bede musiala wracac do pracy ktorej nie lubie wiec wybor jest prosty.

ale mam nadzieje ze gdzies osiade zanim maly do szkoly pojdzie

ooo widze kawalek slonca nareszcie

jeju fatalnie sie pisze lewa reka. nie mam kluczy do smietnika a oproznilam kosz na pieluszki, chyba musze podrzucic sasiadom
To trzymam kciuki

----

Dziewczyny - zrobiłam 3 raz skalpel. Mój mózg mówi mi, że wyglądam jak Ewa Chodakowska. Natomiast lustro, żebym się puknęła w czoło
Stary 2013-03-01, 16:03   #4290
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny - zrobiłam 3 raz skalpel. Mój mózg mówi mi, że wyglądam jak Ewa Chodakowska. Natomiast lustro, żebym się puknęła w czoło
3 razy????
od początku do końca??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości