|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() Dlatego ja poniekąd żałuję, że moje dziecko nie ma alergii na czekoladę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zadomowienie
|
Tutaj są różne usztywniane: http://www.lovemum.pl/categories/show/id/52/page/1/
Miałam niby wytrzymać z dietą 3 m-ce, ale chyba będę powoli próbować conieco |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
dzięki Kochane za pomoc, muszę kupić jakiś w miarę porządny bo ten co mam już się kończy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
fajna taka różnica, bo córka synka zabawi jak potrzeba
![]() ![]() ![]() ![]() a teraz scenka z życia rodzinnego, jak wiecie pracuję i w tym czasie tż zajmuje się dziećmi, wchodzę do pokoju, młody leży na kanapie, siostra go zabawia, a tż gra na kompie ![]() ![]() ![]()
poznaliśmy się 6.08.2005 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez musso4 Czas edycji: 2013-02-28 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |||||||
Zakorzenienie
|
przyjmujemy gości
![]() przekonałąś mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam póki co 3 gówniane staśki i jeden mniej gówniany, bo mi szkoda było kasy na jeden porządny, ale jak teraz sumuję to lepiej było kupić jeden konkretny ![]() Cytat:
Cytat:
Zarąbiście to ktoś wymyśłił, te chusty ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Ide spać. Skorzystam póki malota moja jeszcze śpi. Dobranoc ![]()
![]() |
#4241 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zadomowienie
|
mała mi nie dała spać od 5....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zadomowienie
|
współczuje
mojemu też się coś przedstawiało i budził sie w nocy co godz na jedzonko ![]() a juz tak ladnie mi przesypial noce |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Jedziemy dzisiaj do rodziców, my z małym zostajemy na tydzień. A co ![]() ![]() Idę się pakować ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Zapomniałabym - kończymy dzisiaj 3 miesiące! ![]()
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
Cytat:
Na dzień dobry zdjęcie Adasia ![]()
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
#4248 |
Rozeznanie
|
Widziałam, że rozmawiałyście o diecie. Otóż ja przez 3,5 miesiąca jadłam prawie wszystko (z umiarem) i nic młodemu nie było. A 2 tygodnie temu pojawiły mu się jakieś suche plamy na ciele, no i mamy raptem podejrzenie skazy białkowej mimo że ja właśnie ostatnio nabiał w dość ograniczonej ilości spożywam w stosunku do tego co wcześniej (ok 1/4 tego co wcześniej). Pediatra powiedziała, żeby ograniczać nabiał (a nie eliminować), ale ja tylko do inki trochę mleka wlewam i co drugi dzień jem serek waniliowy (wcześniej jadłam 3 dziennie). Więc nie wiem o co chodzi, ale w pon się może dowiem bo idziemy do alergologa. Przecież jak odstawię ten nabiał to mi zęby powylatują i osteoporozy się nabawię
![]() A co do gazowanych, to właśnie miałam Was wczoraj pytać, ale nie zdążyłam, bo świętowaliśmy 4 miesiące i dostałam z tej okazji bezalkoholowego szampana, znaczy się wino musujące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
hej widzę, że rozmawiałyście o diecie... ja tam już po miesiącu wprowadziłam smażone i małemu nic nie jest. mi nawet pielęgniarka powiedziała, że smażone jeśli mamy zdrową wątrobę nie zaszkodzi.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Taka porzadna palete poprosze! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A moje dziecie wczoraj od popoludnia dawalo mi popalic.... ryk przez 1,5 h i nie wiadomo czemu... cycus nie, na tuli - luli nie... i wez tu czlowieku badz madry... wieczorem powtorka z rozrywkki. Potem spal.. cos dlugo spal... i matka polka dzwoni do meza przestraszona, ze on spi.. ze dlugo spi ![]() Teraz siedzi w bujaczku i nawija do rybki ![]()
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
jaki przystojniak mały : )
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- happy! za skończone 3 miesiące!! : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jesli jeszcze nie zarejestrowalyscie sie na stronce pampersa, w moim przypadku DE to polecam!
![]() Dostajemy co jakis czas rabaty na pampersy i chusteczki Pampersy 3 euro przy zakupie 2 opak. Chusteczki 2 euro przy zakupie 3 poj. opakowan, lub 3paku i wiekszych. Dostalismy tez koszulke dla malego z imieniem,miejscem i data urodzenia, waga itp ![]() Jesli sa jeszcze jakies dziewczyny mieszkajace w DE to chetnie podziele sie innymi promocjami ![]()
#4253 | ||
Zakorzenienie
|
Nie wiem dokładnie, ale myślę, że około 25. Mam centralne ogrzewanie.
Gratulacje ![]() Przy okazji - na początku zdziwiłam się, że Twój synuś kończy 3 miesiące dzień po mojej, bo pamiętam, że rodziłaś jak ja wychodziłam ze szpitala. Ale potem skapnęłam się, że luty ma 28 dni i po 28 lutym był 1 marca ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Jak tam we Wrocławiu? ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robilam tak, ze po skonczonym 5 miesiacu gotowalam pol lyzeczki zwyklej kaszy manny 2,5 grama) w odrobinie wody i do tego dawalam troszke swojego mleka ![]() z doswiadczenia odradzam gotowe kaszki do kupienia typy nestle bobovita probowalam z tym robic i maly wymiotowal po tym, byc moze dlatego ze to nie jest czysta kaszka manna tylko cukier i inne ☠☠☠☠☠☠☠y i bylo za ciezkie jednak maly ogolnie plul tym czyli kaszka mana z mlekiem, wiec nie zawsze zjadl codziennie tyle ile trzeba :P kupilam sloiczek z deserkiem ![]() ![]() ale ja rozszerzalam diete tak naprawde po skonczonym 6 miesiacu, nie spieszylam sie oprocz tego deserku, zeby zjadal ta kaszke ![]() mi tez pediatra kazala szybciej, ale maly super przybieral na samym mleku to po co to mialam robic ![]() a potem przeszlismy na blw, bez wiedzy pediatry bo nie trzymalismy sie juz schematu, jajko np jadl pozniej niz kaza w tabeli po prostu posmakowal i nie chcial, wiec nie zmuszalam a teraz jajecznica to ulubione danie podobno dzieci same wybieraja podswiadomie to co dla nich jest zdrowe a jak jedza same papki to wyboru niestety nie maja jako ciekawostke powiem ze moj syn nie ruszy bananow chiquita z lidla ![]() albo jablka z biedry zjada (nie wszystkie ) a ostatni dostalismy niby ta sama odmiane od kogos i i posmakowal i wyplul tak samo nie zje wedliny ze sklepy, ewentualnie żywiecką czy szynke ale taka prawdziwa kocha pomidory a teraz nie tyka ich ![]() takze chyba cwaniak lepiej wie gdzie jest wiecej chemii ![]() aaa bonitki z biedry tonami by jadl wiec na pewno zdrowe ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Rozeznanie
|
Ja dopiero za rok obchodzilabym 6 urodziny
![]() Dzieciaki jak nic ![]() Co do gazowanego to ja pilam piwko zbozowe ![]() ![]() I ja rowniez probuje smazonych potraw . Kotletow schabowych z panierka moze i nie, ale zrazikami z ogoreczkiem i schwarzwaldzka szyneczka nie pogardze! ![]()
#4257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- o jaaaa jak cieplutko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
nie chwaliłam sie ale mój synek był we wtorek z tatusiem pierwszy raz u fryzjera
![]() podobno byl taki sajgon, ze maskara ![]() cała obsluga sie nim musiala zająć, ale teraz mam takiego przystojniaczka w odmu ze hej ![]() jutro mu postrzelam fotki jak naladuje aparat to Wam pokaze, pewnie zrobie mu zdjecie z jego nowym rowerkiem ktorym strasznie sie jaram ![]() pewnie ja bede sie z niego bardziej cieszyc niz on ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz gluten. Kolejny mit. Gluten należy wprowadzić w 4. miesiącu tylko jeśli kobieta nie planuje karmić piersią dłużej niż 6 miesięcy.?Dlaczego? Mleko matki w swoisty sposób ochrania żołądek przed możliwie wywoływaną przez gluten alergią na niego. Gluten należy wprowadzić dwa miesiące przed planowanym zakończeniem karmienia piersią - jeżeli chcę karmić 12 miesięcy, gluten wprowadzam w 10. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w której części Wrocławia jesteś? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.