![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna lista
Ta torba to rozumiem jakaś podróżna ważąca z 10 kilo ? Bo nie wyobrażam sobie innej o takiej cenie... ;o
W każdym razie uważam że takie zachowanie trzeba tępić i wystawiać negatywa. Albo wymiana , albo nie zawracać tyłka i tyle... EDIT : co jest niestosownego w tych wiadomościach ? I może ja jestem dziwna , ale nie odebrałabym tego jako szantaz/ Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2009-08-28 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Raczkowanie
|
no to czekam na negatywny komentarz...
jak ktoś do mnie pisze, że wystawi mi negatywny komentarz za to że się nie wymieniłam, a później, ze jednak może się wymienimy, to hm... dla mnie to jest szantaż ![]()
Poznajemy życie drobnymi kroczkami ![]() ![]() Studentka architektury krajobrazu ![]() moja szaffa: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...czka+bulinki90 Edytowane przez Bulineczka90 Czas edycji: 2009-08-28 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i również tak samo uważam, dlatego poruszyłam tą sprawę. ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
Ty chyba nie znasz pojęcia: 'szantaż' : ) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Raczkowanie
|
dobra caat, pisz co chcesz, nie chce mi się już śledzić tego wątku, a tym bardziej odpowiadać na Twoje teksty... poza tym napisałam, że moja wina...
OGŁASZAM WSZEM I WOBEC, NIE WYSŁAŁAM CAAT TORBY, MIMO TEGO, ŻE JUŻ BYŁYŚMY UMÓWIONE NA WYMIANKĘ !!!! MOJA WINA, ŻE NASZA TRANSAKCJA NIE DOSZŁA DO SKUTKU.... ![]()
#4267 |
Zakorzenienie
Przekupka: 102 pkt / 100% pozyt.
|
uprzedzając pytania
![]() Bulineczki90 ban tymczasowy jest wynikiem zsumowania punktów karnych za podwójny wątek oraz podwójne konto na targowisku wizażanka mlekosia dostała bana stałego jako klon Bulineczki90 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 |
BAN stały
|
I ja mam taki mały problem.. Gdor3 odesłała mi w końcu ubrania ale mimo wszystko zastanawiam się nad negatywem, bo umawiałyśmy się inaczej.. a ona odesłała bo jej sie nie podobało.(cudem odesłała!) ale wszystko trwało ponad dwa miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze jestem w szoku ze ta wizażanka dostała bana ![]() miałam z Nią wymianę w tym tygodniu, wysłała paczkę pierwsza (sama to zaproponowała) , wszystko było idealnie i tak jak należy, ubranie nowe tak jak w opisie, ładnie zapakowane. nie miałam do Niej żadnych zarzutów i wydawała mi sie jak najbardziej uczciwa i kulturalna - a tu BAN ![]()
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
Mam takie jedno pytanie ... Otóż kiedyś zostałam oszukana przez użytkowniczkę Martii. I chciałabym się spytać czy nie loguje się ona przypadkiem pod innym nickiem.
Strasznie dużo powstaje ostatnio nowych kont i chciałabym uniknąc sytuacji że nieświadomie się z nią ponownie wymienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Odnośnie 17zakrecona? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
BAN stały
|
a ja sie umowilam ze mi wysle dwa nowe zele pod prysznic i blyszczyk rimmela nie dosc ze wyslala mi oblepione lepiace sie paskudne NIE NOWE zele jednego byla polowa drugiego 2/3 to jeszcze sprawe postawila tak ze to ja jestem winna tylko dlatego ze zaproponowalam zeby cos sobie wybrala za koszt przesylki a ja bym sobie wziela ten jeden zel...
co do blyszczyku to sie nie bede wypowiadac bo byl z gazety na moje oko (ta rimmel tere fere) a spiecie mialam z zabusia edycja: poprawka Edytowane przez codzienna1 Czas edycji: 2009-08-29 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
BAN stały
|
Cytat:
Przecież to, co napisałaś jest śmieszne.... Jak mi nie wierzycie ze żele były przysłowiowo "fuj" to zobaczcie na zdjęcia, które zrobiłam zaraz po wyjęciu z koperty żeby mieć jakikolwiek dowód, kto tu zawinił (kurcze te rzeczy, co mam w wątku mam na wymianę i chce się ich pozbyć wiec niby po co miałabym ci ich nie wysyłać skoro juz tylu dziewczyna powysyłałam?) Tylko ze tutaj była twoja wina wiec sie oburzyłam NIE WOLNO W TAKIEJ SYTUACJI? Na błyszczyku jest ledwo zamazany napis? Kurcze chętnie bym to innej wizazance dala do obejrzenia, bo jak ty mi napisałaś "odeślij mi i sama to ocenie" to wiadomo ze nie będziesz obiektywna skoro nie jesteś teraz Nie napisałam ci ze nie będę używać żeli Napisałam tylko ze te opakowania sa fuj wiec, dlaczego nie mogę przelać w inna buteleczkę? Tylko ze w takim razie jak juz taka przesyłkę dostałam to chce jeden żel (w ramach kosztow wysylki a ty sobie wybierz jakis drobiazg) a resztę ci odeślę, gdybyś była uczciwa (albo, chociaż do jasnej anieli umyła te żele (foto u mnie i u ciebie) to bym ci odesłała moje rzeczy i było by Ok) ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- aha i jeszcze sprawa z tym dowodem nadania nie chcialam go poniewaz staram sie ufac ludziom a poniewaz ona wyslala priorytetem bylam pewna ze dojdzie na drugi dzien (moje ciuszki sie praly wiec nie moglam tego samego dnia wyslac o czym ja poinformowalam) zabusia jednak chciala zebym jej odrazu to wyslala (zaraz po tym jak mi chciala wkleic dowod nadania) ciekawe czy wiedziala ze bede nie zadowolona z przesylki skoro tak sie jej spieszylo zebym jej wyslala? Edytowane przez codzienna1 Czas edycji: 2009-08-29 o 13:52 Powód: dopisanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zadomowienie
|
A ty znowu to samo...Nie będę zawalać zbędnie postu. Napiszę to jeszcze raz-żel jeden był całkowicie nowy-nieużywany,więc jak niby mógł być "fuj"?!Drugiego mi trochę dziecko wylało (o czym cię uprzedziłam przed wysłaniem). Więc nie pisz,że jednego była połowa a drugiego 3/4,bo to śmieszne. A błyszczyk był Rimmela-masz dla porównaniu w wątku drugi taki sam koloru wiśniowego! Rzeczy były umyte i zapakowane.
A jeżeli chodzi o priorytet,to własnie jak wysyłałam pierwsza do innych wizażanek,to pisały,że jak wyślę im dowód nadania,to mają potwierdzenie,że wysłałam i też mogą od razu wysłać...A ty masz takie zaufanie do ludzi,,,,i co|?Czekałaś aż moja paczka dojdzie. Jeżleli nagle żele są ok,to czemu miałabym nie wybrać którejś z dwóch rzeczy na które się umawiałyśmy???Widzisz...s ama robisz problem.Ja chciałam iść na kompromis,ale przecież nie wybiorę sobie nic innego z twojego wątku żeby wcisnąć sobie na głowę,bo nigdzie indziej nie pasują,więc napisałam ci,że jeżeli masz jakieś "ale" do moich rzeczy,to odeślij mi i po sprawie,a nie zawalaj wątki....
#4276 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna Lista- "luźna" dyskusja
To ja pozwole sobie zapytac, co byscie zrobily na moim miejscu.
Prawie 3 tyg. temu dogadalam sie z wizazanka o nicku candusia, wymienilam adresami - ona jest nowa, wiec miala wysylac pierwsza. Umowilysmy sie, ze ja wysle jej spodniczke i torbe, a ona mi 2 bluzki i torbe. Na torbie zalezalo mi najbardziej, a te bluzki byly tak tylko przy okazji, skoro juz sie wymieniamy ![]() ![]() Po kilku dniach dziewczyna pisze mi, ze niestety ale nie zmiescila jej sie do koperty torebka i wyslala mi tylko bluzki... No coz, zdziwilam sie bardzo, ale uznalam ze moze jest tak bardzo poczatkujaca ![]() Grzecznie wytlumaczylam, ze znam cennnik poczty i maksymalny koszt przesylki torebki to 9 zl, a koperty 2 zl, poza tym ja ponosze go tak samo jak ona, bo tak samo duza wysylam torebke. Wiec w nastepnej PW napisala, ze po prostu nie chce sie wymieniac torebka i mam jej wyslac sama spodniczke. W kolejnej wiadomosci dowiaduje sie, ze ona nie robi zadnego problemu a koszt wysylki nie byl zmyslony. I TU SIE ZDENERWOWALAM, bo nienawidze klamstwa. Co ona sobie mysli, ze nie umiem wejsc na strone poczty polskiej i zajrzec do cennika? :O Tak wiec sprawa trwa 3 tygodnie, z powodu tej wymiany zrezygnowalam z wymiany z inna wizazanka na ktorej rzeczach mi zalezalo, a ta torba jest mi potrzebna i niecierpliwie jej oczekiwalam. Przez 2 tygodnie bylam pewna, ze torebka zostala juz wyslana, po czym sie dowiedzialam, ze sorry ale ona jej nie wysle bo to niby kosztuje 18 zl. A naprawde nienawidze jak sie mnie oklamuje i robi ze mnie idiotke, bo 18 zl to wysylka 5 par butow kosztuje ![]() No i pytanie do was, co byscie zrobily na moim miejscu? Bo ja planuje zaczekac, az w koncu wysle mi te torbe - zgodnie z umowa... Ja jej na szczescie jeszcze nic nie wyslalam, bo ona miala uczynic to pierwsza. Ach, zapomnialam o jednej waznej rzeczy - w miedzyczasie, kiedy czekalam na torbe bo myslalam ze zostala juz dawno wyslana, wizazanka napisala mi wiadomosc, ze prosi o wyslanie jej paczki priorytetem. To ladnie by bylo, gdybym zaryzykowala i wyslala jej te rzeczy, a w zamian torby nie dostala...
mój wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1167361 Edytowane przez magd00sinek Czas edycji: 2009-08-30 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
moderatorka też wizażanka
Przekupka: 55 pkt / 100% pozyt.
|
Może nadaje torbę paczką a nie zwykłym? Zdarzyło mi sie wysłać torebkę czy też buty za 9 czy też 9,50. W dodatku priorytetem, więc nie wiem jak inaczej wytłumaczyć to 18 zł.
Poproś moderatorki by zainterweniowały, jak nie dośle torby, to już zależy od Ciebie czy wyślesz jej tą spódniczkę, czy odeślesz jej rzeczy z racji nie wywiązania się z wymiany, drugiej strony i wystawisz negatywa. Wielokrotnie było już wałkowane: po wymianie adresów transakcję uważa się za WAŻNĄ, a nie wywiązanie się z niej = negatyw, chyba, że dziewczyny dogadają się inaczej i będzie obustronna zgoda na jakieś zmiany. Myślę, ze teraz nic więcej nie możesz zrobić, jak poprosić moderatorkę, by napisała do wizażanki, aby ta wysłała Tobie torbę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
Przekupka: 22 pkt / 100% pozyt.
|
Dokładnie 18zł kosztuje na przykład paczka pocztowa priorytetowa gabaryt B ważąca od 1 do 2 kilogramów z zadeklarowaną wartością 50zł. Także może ktoś zasugerowała jej na poczcie własne jedną z droższych wersji przesyłki, a dziewczyna nie zna cennika co za tym idzie alternatyw.
W jej postępowaniu nie podoba mi się prośba o wysłanie skoro sama nie zamierzała dosłać Ci torby. |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
To znowu ja
![]() mam taki oto problem z wizażanką - umawiłyśmy się na osobistą wymiankę w poniedziałek, ona jednak pisze, że jednak nie jest przekonana, co do moich spodni, a poza tym nie opłaca jej się jechać na inną dzielnicę. Ja niestety spodnie usunęłam z wąku, rezerwowałam dla niej przez tydzień, kiedy dowiedziałam się, że jednak nie pasuje jej wymianka, napisałam, że ok, jej decyzja, ale ja będę postępować zgodnie z regulaminem i przysługuje jej negatyw. Wtedy powiedziała, że ok, możemy sie wymienić, ale nie da mi tych dwoch rzeczy na które sie umawiałyśmy, najwyżej jedną ![]() i co mam robić? |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niepoważne podejście tej osoby do wymiany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale ten koszt przesylki to byla tylko wymowka - jak jej zwrocilam uwage, ze to tyle nie kosztuje, to napisala wprost, ze nie zamierza wysylac torby.
amber2046 - byc moze 18 zl kosztuje taka paczka o ktorej mowisz, ale torebka nigdy w zyciu nie wazylaby od 1 do 2 kg ![]() ![]() ecrulo dzieki za rade, faktycznie napisze do jakiegos moderatora z prosba o przycisnienie dziewczyny, aby wyslala mi torebke. Edit: wlasnie dostalam od tej wizazanki wiadomosc na PW, po ktorej nie mam skrupolow, aby ujawnic jej tozsamosc - mowa o candusia Nie wiem, czy mozna tak upubliczniac PW, wiec skroce co mi tam napisala - ze ona sie z umowy wywiazala, bo za torbe miala byc torba a za spodniczke 2 bluzki i bluzki mi wyslala a z torby sie wycofuje. No chyba umre ze smiechu :/ Zwlaszcza, ze te bluzki byly dobrane na ostatnia chwile, tak przy okazji. Wymiana miala byc torba za torbe. I ze, uwaga, TO JA JESTEM ZLODZIEJEM, jesli nie odesle jej rzeczy, albo nie wysle spodniczki. A kuku, wlasnie ze nie odesle - TO ONA MA MI DOSLAC TORBE. Ja jak najbardziej zamierzam sie wywiazac z umowy. Ona wysle mi torbe, a ja jej moje rzeczy, i bedzie wszystko zgodnie z umowa.
mój wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1167361 Edytowane przez magd00sinek Czas edycji: 2009-08-30 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
Tak właśnie zamierzam zrobić, chociaż boję się znowu odwetowych negatywów - nie dalej jak parę dni temu miałam taka sytuację z butterfly008
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- poza tym obawiam się, że na nic to się zda, bo wydaje mi się, że użytkowniczka założyła nowe konto : Madelineo a teraz madleine12 ? mogłabym prosić o sprawdzenie tego przez Moderatora? |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
|
magd00sinek,
Ona wywiązała się z POŁOWY umowy, nie całej. Naprawdę poproś którąś z moderatorek o pomoc, może dziewczynę coś ruszy i dośle torbę, jeśli jej nie dośle, a nie zgadzasz się na wymiankę: spódniczka za dwie bluzki, to niech Ci dziewczyna wpłaci pieniążki na konto za odsyłkę i odeślij jej te dwie bluzki, po czym wystaw negatywa. Ty tutaj niczym nie zawiniłaś, to druga strona nie wywiązała się z umowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
|
Wizażanki, które po wymianie adresów knują, rozmyślają się, zmieniają propozycję, nie powinny tego robić, a Ty tym bardziej nie musisz się na to godzić, jeśli Tobie to nie odpowiada !
Wymiana ugadana, to wymiana ugadana. Bez żadnego ALE, zmian i innych pomysłów. Dziewczyna nie chce dotrzymać umowy? To nie, masz pełne i słuszne prawo wystawić swój negatyw. Dziewczyny!Nie bójmy sie wystawiać negatywów, w obawie odwetu ! Zawsze można napisać do Złośliwca, a dbające o porządek moderatorki napewno pomogą w tym, by niesłuszny negatyw zniknął. |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Chyba chodziło o Madeline0.
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() pomiedzy nią a madleine12 system nie wykrył dubla, inne jest IP, zdjęcia są rożne w watkach. po czym wywnioskowalaś że to jedna osoba? |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
po podobienstwie w nickach i tym, że madeline12 zarejestrowała się po moich problemach z Madeline0.
Pomyliłam się, przepraszam, ale i tak dalej nie wiem, co z Madeline0 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie juz wypowiedziałam co bym zrobiła, ale mozesz tez poczekac na opinie virtual-reality czy Joanny16, co 3 mózgi to nie jeden ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.