|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII
|
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem czy ta farba jest w miarę trwała
|
|
|
|
|
#4263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lepeij do Wrocławia jedź gratuluję![]() Cytat:
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo tak, Wrocław piękne miasto
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Shizaxa
Aaa we Wrocku już byłam, a po Katowicach to bym się przespacerowała po prostu. Kręci mnie takie duże miasto, brud, smród, czad i w ogóle totalny naturalizm jak z powieści . Zobaczymy jeszcze, jak to wyjdzie, bo nie chcę się zatrzymywać po hotelach, tylko noce w pociągach i póki, co szukam alternatywy na najlepszą trasę. Dodam, że jadę sama padum tsss!
|
#4266 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wyszło ci coś podobnego do mojej mieszanki alfaparfu 8 + 8.01 ![]() exclusivee a jaką płukankę poleciła ci Bunny?
|
|
|
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam stare foto ze szkoły policealnej gdzie miałam robione 2 kolory na farbach chyba matrixa. Farbe juz zamówiłam także bede niedługo cos robic i sie Wam pokaże
Zdjęcie z baru Kredens po kilku głębszych :P
|
#4268 |
|
Wtajemniczenie
|
szukałam na necie i nie ma u mnie w okolicy hurtowni kosmetycznych, jak są to oferta tylko dla firm albo nie mają pędzli...może ten fartuszek byłby lepszym pomysłem
od samego początku zajęć jest on potrzebny?
|
#4269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doby!
Witam sie po przerwie, mam zrobiony odrost jak zwylke garnierem choć zauważyłam ze bardziej niszczy włosy... niestety ![]() na kolor nie narzekam choć mogło być gorzej... podpatruje blogi i oglądałam ostatnio piękne włosięta bunny są śliczne Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nove Twój tekst powala
ALFAPARF EVOLUTION CUBE 11.21 + utleniacz 12% szampon dermena vitapil odżywianie włosków Edytowane przez Kotka17 Czas edycji: 2013-04-24 o 10:54 |
||||
|
|
|
#4270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I te pędzle ładnie możesz zapakować w kwiaciarni w jakąś folię fajną, ozdobione wstążeczkami itp.
|
|||
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
![]() zajrzyjcie do naszego klubu, dobrze? Tzn. no wiecie gdzie Edytowane przez kitkulka Czas edycji: 2013-04-24 o 11:29 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4272 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta Tobie zawsze szybciutko rosly Cytat:
moj to dla świętego spokoju mowi ze juz pamieta ![]() i tak wie, ze nie wygra ze mna ![]() Cytat:
Ja takze ubolewam nad tym,ze wszedzie wala keratyne ![]() moje wlosy tego nie lubia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czuje dume, bo sie do tego przyczynilam
|
||||||
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Nove gratki, cieszę się, że mogłam się przydać
|
|
|
|
#4274 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Eh, u mojego synia zaczyna się chyba różyczka, albo rumień. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- A, i kupiłam tę odżywkę, na końcówki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html Pięknie pachnie
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak myślicie? czy jeśli chciałabym zafarbować włosy na kolor zbliżony do mojego naturalnego (dodaje zdjęcia aktualne i wcześniejsze z naturalnym kolorem) to jest możliwość,że wyjdą mi z poświatą zieleni? jaki kolor powinnam wybrać? exclusivee poleciła mi alfaparf 7. Bardzo fajny kolor
tylko właśnie pytanie czy bez pigmentacji nie będę miała niespodzianek? proszę o rady
Edytowane przez videl99 Czas edycji: 2013-04-24 o 12:14 |
|
|
|
#4276 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie do blond bunny. Chcę zrobić się na jasny blond. Mam długie włosy do łokci, są grube, gęste i mocne. Przez kilka lat farbowałam na ciemne brązy. Od 2 lat nie farbuję wcale. Teraz chcę blond. Mój obecny prawie naturalny kolor to taki ciemny blond. Zamówiłam dwie farby Inebrya - jasny świetlisty blond oraz extra świetlisty blond złoty a do tego zamówiłam oxydant 12%. Czy ja robię wszystko dobrze i nie zostanę łysa??
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- w sumie jeśli ktoś inny może mi pomóc to też proszę o podpowiedzi nie tylko blond bunny
|
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
alez tu pusto :P
|
|
|
|
#4278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4279 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tobie ladnie wychlodzi, rob tycke mocniejsze stezenie niz podaja i co kotres mycie.farba pojasnieje jeszcze i za jakis miesiac zdecydujesz czy zostajesz z 8ka czy chcesz moze 9tke Cytat:
Cytat:
jak tak to ci rudo wezmie w tych miejscach, a na naturalne mozesz dac na 9% oksy. najpierw kladz na dlugosci farbe, potem na odrosty.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4280 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Katowice- mi osobiście się nie podobają w ogóle brutno u nich tak jak i u nas w Łodzi ![]() o właśnie ja w ten weekend jadę do Wrocka z Tż-tem i jego sis - nigdy wcześniej tam nie byłam. Co warto zwiedzić ?---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
ojej boskie Podziwiam cię że się odważyłaś i zazdroszczę kolorku koniecznie napisz jak kolor się spiera bo kto wie może też sie kiedyś na nią skuszę
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale szczotke Bunny tez kupie na 100% |
|
|
|
|
#4282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4283 |
|
Raczkowanie
|
nie teraz to już mam prawie naturalne pewnie jakiś pigment w środku włosa jeszcze siedzi no ale nie farbuje od ponad 2 lat!
mam taki ciemny blond wpadający w karmel a chce zrobić bardzo jasny blond. Czy 12% będzie ok bo taki właśnie zamóiłam?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4284 | |
|
Wtajemniczenie
|
napiszę tak w skrócie bo sytuacja jest ogólnie dość skomplikowana i nieprzyjemna:
a więc na uczelni przypisała sie do naszej grupy taka nowa dziewczyna i okazało się że ma ona poważny problem z laskami z innej grupy. Uwzięły się na nią, grożą jej itd. I ona sie bardzo ze mna zakumplowała, siedzimy razem itd i tamte zaczęły także po mnie jechać. Nie chce z nimi zadzierać bo wiadomo one są w grupce, zresztą widać że to taka patologia co chwile bluzgają straszą tamtą że jej "morde obiją" i troche zaczęłąm się bać że dostanie mi się za to że sie z nią zadaje... a z drugiej str lubie ją i nie powiem jej nagle - ej sorry nie zadawajmy się razem bo się boje Twoich koleżanek z byłej grupy.... nieprzyjemna sytuacja naprawdę. Myślałam, że chociaż na studiach będą normalne inteligentne osoby, a nawet tutaj trafiają się takie chore przypadki ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() bo nie wiem ocb... ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Laski tak w ogóle wczoraj ćwiczyłam sobie z Chodakowską cała sie wymęczyłam, wypociłam i wiecie coś dziwnego mi się zaczęło dziać póżniej - może to głupie ale zaczęło mi jedno ucho piszczeć tak dziwnie i mnie boleć i zatykać i nie wiem czy to może być powiązane potem mnie jeszcze głowa zaczęła boleć i nie mogłam usnąć w ogóle.....czy to możliwe że to od ciśnienia?
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu sie na nia uwzieły? Moze dala im jakis powod? Jesli jest na prawde w porzadku, to moze warto wyjasnic sytuacje a jak nie to zglosic w odpowiednie miejsce, że zachodza grozby. Chodzi o szczotke wiosłaową z Rossa http://blogblondbunny.blogspot.com/2...za-czarna.html co do cwiczen z Ewa... zaczelam miec duzo watpliwosci co do jej wiedzy odnosnie cwiczen. Gdzies czytala wypowiedz p. Bojarskiej-Ferenc,że Chodakowska nie ma odpowiedniego przygotowania do takich rzeczy. Czesto po robieniu "brzuszkow" z jej Skalpela bolal mnie bardzo odcinek szyjny, okazalo sie,że to w tej pozycji za duze obciazenie dla tego odcinka... Troche lipa, ze tak to robi i ini moga sobie krzywde zrobic, ale jesli chodzi o Twoj przypadek to raczej ciśnienie przy szybkiej zmianie pozycji |
|
|
|
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie trzymaj dluzej jak 45 minut, naloz na dlugosci, jak tylko skonczysz to na odrosty i jak skonczysz zacznij odliczac 45 minut.Cytat:
nigdy nei rozumialam tych wielce bluzgajaco- straszacych nie bawilam sie w grozby tylko jechalam w ryj i konczylo sie podskakiwanie jesli zalezy ci na tej dziewczynie to nie rezygnuj z przyjazni bo boisz sie tamtych a w ogole to takie dziunie łatwo zjesc przebiegloscia i inteligencja az im w piety pojdzie o szczotce na blogu pierwsza strona wpisow. czesto mi piszczy tak w uchu jak wejde po schodach- skok cisnienia. wystarczy siasc i spokojnie pooddychac i przechodzi- to nic groznego.
|
|
#4287 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze tak się zastanawiam, bo przeczytałam gdzieś przy oksydantach że 9 % i 12% nie mogą dotykać skóry no ale to jak ja mam dokładnie rozprowadzić farbę i czy to wogóle jest możliwe. Bunny dzięki za odpowiedź i porady, wrzucam fotkę swojego koloru, no może wyszedł nieco ciemniej jakoś
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4289 |
|
Raczkowanie
|
czyli rozjaśniacz z farbą może dotykać a sam rozjaśniacz nie może? dzięki już teraz boję się mniej i pewnie za tydzień będę już blondynką!
|
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bunny siostro moja ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

można wiedzieć co to za farba?
Ciekawa jestem czy ta farba jest w miarę trwała

. Zobaczymy jeszcze, jak to wyjdzie, bo nie chcę się zatrzymywać po hotelach, tylko noce w pociągach i póki, co szukam alternatywy na najlepszą trasę.

Mi pomogło łykanie kompleksu wit B, Ibuprom co 2-3 godziny przeciwzapalnie i trzymanie jakiegoś materiału przy twarzy. Mam nadzieję, że szybko przejdzie

(no, ale Ty nie masz zniszczonych, to pewnie będzie słabiej chwytać)
nieprzyjemna sytuacja naprawdę. Myślałam, że chociaż na studiach będą normalne inteligentne osoby, a nawet tutaj trafiają się takie chore przypadki