|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII
Cytat:
![]() dodaj sobie czerwonej farby z 3cm na porcje tego co kladziesz na cale wlosy powinno zielone zejsc. mozesz na 6% jesli uwazasz ze jest za ciemno albo na 3% jesli chcesz utrzymac efekt. Cytat:
dobra juz wiem wszystko, jak bede w aptece to kupie gencjanke i na sobie przetestuje na robie delia fioletowa to daje 1/3 nakretki na 2l wody i dla mnie taki chlod starczy- mocniejsza robi mi juz fioletowe pasemka.uwazam tak samo dlatego tez zrezygnowalam z takiej dlugosci- za talie jest az nadto ![]() Cytat:
dowalilas wlosom nie ma co ale z drugiej strony kazda blondynka ma chyba cos takiego hardkorowego na sumieniu i zrobila bubę choc raz w zyciu ![]() nie zapomne swojego przejscia z naturalnego brazu na blond ![]() wlosy z prawie do talii zostaly przed ramiona w niecale pol roku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chyba cos zwęszył bo zapamiatuje moje wszelkie zakupy nawet nowe gacie poznaje choc mam ponad 100 par to chyba po tym jak odgruzilam dziadkowi mieszkanie i wywiozlam pol samochodu ciuchow i butow do mojej e. w prezencie tz chyba wtedy przerazilo ostatecznie ile wszystkiego mam... a najlepsze ze jak juz to oddalam, moja e. szczesliwa i ze wszystko jej sie podoba ale przegra chyba ze mi nadajnik w tyłku zamontuje i bedzie widzial ze wymknelam sie do sklepu na nowe łowy Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz zapuscisz ta niezbyt udana dla ciebie długość i bosko. pokaz w albumie grzyweczke
|
|
#4232 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Współczuję
Mi pomogło łykanie kompleksu wit B, Ibuprom co 2-3 godziny przeciwzapalnie i trzymanie jakiegoś materiału przy twarzy. Mam nadzieję, że szybko przejdzie![]() Cytat:
śpię w luźnym warkoczu albo koczku, myję rano![]() Cytat:
Chętnie kupiłabym sobie, któryś kosmetyk Pervoe Reshenie, fajne mają składy ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-766704 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ch.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ow.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...za.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ow.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...za.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ca.html&next=1 Cytat:
(stosowana do mycia albo ze spłukiwaniem jest ok) Mogę polecić Gliss Kura z jedwabiem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...wab-stara.html pięknie wygładza, raz na jakiś czas używam. Skład na KWC dotyczy starej wersji, aktualny jest takiCytat:
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-04-23 o 12:59 |
||||
|
|
|
#4233 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny.Mam do Was pytanie.Obecnie mam na głowie loreala majirel 9.22.Nie ukrywam,że jestem niezadowolona bo wyszedł mi trochę ròżowo.Nie wiem czemu.Ale nie o to mi chodzi.Chciałam teraz położyć sobie na to garniera color naturals 10.Jak myślicie wyjdzie mi fajny ten kolorek na tym co mam teraz?
|
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam właśnie 30 day shred oraz 30 day butt lift i jestem z siebie mega dumna
Tyłek mnie boli aż miło
|
|
|
|
#4235 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mogę bunny jak Ty coś napiszesz to padam Pisałaś wcześniej o wyprzedażach w tally, radzę poczekać do końca wtedy można upolować super ciuchy za 10-15 zł. A czasami nawet 1+1 gratis. Zawsze tak się wtedy tam obławiam ![]() Cytat:
hahaha z tą rudą Ale sama pamiętam gdy w swoim mniemaniu miałam złoty blond, a kolega powiedział, że mam rude włosy. Rozjaśniacz tego samego dnia poszedł w ruch To Twoje włosy też sporo przeszły. Też sobie chyba zrobię taki detoks. O tym zestawię Joico dużo czytałam i się na niego napaliłam, jednak w porę zauważyłam co szkodzi moim włosom. Napisałaś, że TT Ci szkodził ?????????? O nie, używam go półtora roku i uważałam za zbawienie dla moich włosów. Możliwe , że mi też szkodzi ![]() Przez Ciebie siedzę i od godziny oglądam filmiki na youtube Zaraz będę coś kombinować na włosach. Co do maski to jak policzyć ile wydałam na nietrafione preparaty ![]() Cytat:
Tak patrząc na zdjęcia nigdy bym nie powiedziała, że 20cm po dekoloryzacji i rozjaśniaczu. Cytat:
Masz fotkę jak miałaś dłuższe włosy? Jestem strasznie ciekawa jak wtedy wyglądały. |
||||
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W skrócie to Ci mogę powiedzieć że przeciskasz przez praskę czosnek (bądź drobno siekasz), dodajesz świeżej posiekanej bazylii , do tego dodajesz ser sałatkowo-kanapkowy, wszystko razem ugniatasz widelcem/mieszasz za pomocą blendera, udka przyprawiasz solą i pieprzem, wąskim nożem podważasz skórkę i wkładasz pod nią sporą ilość serowego nadzienia. Potem zapiekasz 45-50min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ![]() Co do prezentu.. to może zestaw do robienia paznokci na all? Mają tam lampę uv do utwardzania żeli, żele, tipsy, pilniczki, jakieś płyny do oczyszczania płytki paznokcia, itp. ![]() Niee, mam farbować w maju ale nie wiem jak wytrzymam do tego czasu ![]() Powiem Ci szczerze że zupełnie zapomniałam o tej płukance Teraz żyję tylko nadchodzącą maturą Jak dostanę na dniach kaskę od razu zaopatrzę się w tą płukankę Nie mogę się już doczekać tej mieszanki A10+C9
|
|
|
|
|
#4237 |
|
Zadomowienie
|
Bunny czy na moim obecnym odcieniu włosów uzyskam taki odcien jak ze zdjęcia używając tak samo jak ta dziewczyna 8,1 i 8,2 na refleksy bo całych raczej nie chce na razie robic robić. Liczę na to że troche przyciemnie odcien i potem bedzie mi łatwiej rozjasniac je farba do niższych poziomów np 9-10 -tki.
Nie będę miała fioletu na głowie?? Może powinnam brać wyższy poziom tzn. 9,22 Majirela? Moje włosy naprawdę już chyba strajkują nie chcą być tak katowane jak to cały czas robię :/ Tym bardziej latem bede miala je jeszcze jaśniejsze niż są do tej pory. Chciałabym pójść coś w kierunku cappucino. Wiadomo że kolor mi sie wymyje ale zawsze jakis refleks zostanie.
|
#4238 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maatko, ale szybko rosną! Śliczne są ![]() Cytat:
Kuuurcze, ale mi narobiłaś ochoty na tę farbę Ja mam od 1-2 tygodni kryzys włosowy (końcówki idą tak czy siak do ścięcia), ale chodzi mi o kolor. Ta Londa 18 jest chyba za jasna dla mnie :/ odrost nawet nie jest taki widoczny, ale jak ten popiel się zmyje to na dolnej partii włosów są białawe, a na górze niestety żółkną i rudzieją. Wszyscy mi mówią, że tego nie widać Robiłam Londą po długiej przerwie, więc może dlatego tak się ociepliło, ale mam dylemat, czy robić dalej Londą i może z czasem będzie lepiej, czy przyciemnić. Ale straszną mam ochotę na przyciemnienie, już od dłuższego czasu... Kurczę, chyba się skuszę, na KWC ten odcień też ma bdb opinie! ![]() Bunny, mogłabyś mi doradzić? Dołączam zdjęcie z wczoraj, przepraszam za nieład na głowie, ale nawet nie przeczesałam włosów, fotografowałam ogród i spontanicznie cyknęłam włosy, żeby zobaczyć jak kolor wygląda w dziennym świetle Włosy na żywo są bardziej ocieplone, szczególnie przy nasadzie i przy grzywce, aparat nie do końca to uchwycił. Jak myślisz, gdybym położyła ten N&E 542 na tą ocieploną górę na tyle ile w ulotce (pewnie ok. 30 min) a na dolną przetrawioną partię z obniżoną wodą na ok. 10 min to powinno wyjść ok? I jeszcze jedno pytanie, czy utleniacz można normalnie rozcieńczyć z kranówką? I w ogóle jak uważasz, wyjdzie mi ta farba?Dodam jeszcze, że chciałabym uzyskać coś jak mój naturalny kolor, czyli taki średni popielaty blond. Ta farba ma też w sobie opal, nie? (opal medium ash blonde) Matko, ale jestem podekscytowana |
||
|
|
|
#4239 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba że na żywo wygląda inaczej ten odcień u Ciebie... a włosy bardzoo szybko ci rosną to fakt - pozazdrościć ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
ewentualnie zestaw pędzli taki porządny ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
jedynie jedwab wcieram w końcówki Mam strasznie nieprzyjemną sytuacje u mnie na uczelni i aż odechciewa mi się już tam chodzić...Dobrze że zostały jeszcze tylko dwa miesiące...
|
|
#4240 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba skuszę się na jakąś Nivee bo Loreali nie lubię, nad tym Waxem też się zastanowię
![]() Ex zestaw do tipsów na razie myslę że jeszcze jej nie potrzeby, ona od października dopiero zaczyna ![]() Lavia podobają mi się Twoje pomysły a pędzle w zestawie czy oddzielnie z Hakuro np kupować? Ew. jaka inna firma?Leae faktycznie jasne i trochę innego odcienia niż popiel widać...
|
#4241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiesz co nie muszą być koniecznie z firmy Hakuro, ale zwracaj uwagę żeby były z włosia naturalnego. Myślę, że cały zestaw najbardziej by ją ucieszył i na pewno jej sie przyda, bo makijaże są we wszystkich szkołach kosmetycznych i lepiej przejdz sie do jakiejś dobrej hurtowni kosmetycznej niż zamawiaj przez allegro ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
|
|
#4242 |
|
Wtajemniczenie
|
Tutaj zdjęcia jakieś 2 tygodnie po farbowaniu londą 18 - mi sie tak spiera ta farba.... i myślę czy nastepne farbowanie robić nią czy zejść troche niżej i spróbować londe 12/9
|
#4243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pędzle hakuro bardzo dobry pomysł
|
|
|
|
|
#4245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam się patrzeć na efekty po niej
|
|
|
|
|
#4247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie nie wiem boje się że mi za jasno może wyjść a mi aż tak mega jasne włosy też nie pasują chce jasny naturalny blond....może pomieszam ją z 18stką ? jest jeszcze londa 89 też kusząca
|
|
#4248 | ||
|
Konto usunięte
|
Rzeczywiście ciemno, ale troszkę jeszcze się spłucze.
Cytat:
Cytat:
Zobaczę jak się będzie wypłukiwał. Chciałabym o ton jaśniejsze, i bardziej popielate. Bunny, kochana. Wszystko ładnie, tylko o ton za ciemno. Mam nadzieję, że się wypłucze troszkę A, i trochę za ciepło wyszło. Ale to pierwsze farbowanie, więc nie ma co marudzić. Zresztą u mnie zawsze wychodzą ciepło farby. A czy mogę spróbować je ochłodzić jakąś płukanką? I jaką? Niebieską, fioletową czy srebrną?
|
||
|
|
|
#4250 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4251 |
|
Raczkowanie
|
byłoby sporym ułatwieniem gdybyś wstawiła zdjęcia co tam masz na głowie i koloru, który Cię interesuje - pisałyśmy o tym na pierwszej stronie
![]() Jeśli Kasia Tusk ma beż to jest to neutralny odcień i generalnie chyba na wszystko można go położyć, chyba, że się mylę i mnie ktoś poprawi ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- zdjęcie robiłam telefonem, więc trochę słabe,ale praktycznie oddają kolor włosów. Dziewczyny pomocy, co nałożyć aby wyszły takie jak ze zdjęcia które dodaję.ja nie mam już pomysłu oraz takiej wiedzy. Liczę na Was
|
|
|
|
#4252 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(no, ale Ty nie masz zniszczonych, to pewnie będzie słabiej chwytać)Cytat:
Kojarzę dwie blond blogerki z bardzo długimi włosami, w tym jedną Wizażankę, ale one chyba w ogóle nie chodzą w rozpuszczonych. Moim zdaniem nie warto hodować włosów, żeby wyglądały tylko ładnie do fotki![]() http://www.youtube.com/watch?v=4oMJpzivczc te włosy są przecudne, gdyby to nie był filmik, stawiałabym na photoshopa, nieziemska tafla ![]() Cytat:
Ja swojego chłopa nauczyłam, że to jest miodowy blond, złoty blond, pojął ale raczej bez przekonania ![]() Cytat:
Ja swój zestaw trzymam na kiedyś, na pewno się przyda. Odżywka zakwaszająca jest świetna na świeżo pofarbowane odrostyCytat:
![]() Spróbuj odstawić Tanglera, może zauważysz poprawę Cytat:
Cytat:
Wcześniej służyła mi większość masek i odżywek, od kiedy zrobiły mi się wysokie pory, prawie po każdej był puch. Zapasy niesprawdzonych masek zużywam pod olej na noc, wtedy włosy nie są wybredne Ta Organique jest dla mnie o wiele wiele lepsza niż Garnier z karite. Daje większą gładkość, miękkość, bardziej nawilża i pachnie bosko, no i ma większą wydajność. Do niczego innego teraz jej nie potrafię porównać. Pasowała mi też bardzo ta Gliss Kura http://www.glisskur.schwarzkopf.pl/g...e-odzywka.html ma keratynę, ale w dobrym towarzystwie. Gdybym miała teraz kupować coś do włosów, to wybrałabym którąś z Pervoe Reshenie, mają fajne nawilżające składy, powinny być dobre dla przesuszonych włosów |
|||||||
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Co za syf, cały dzień bez pradu siedze
Nikt nas nie powiadomił nawet że nie bedzie tak długo. Od 8 do 21 I tak jakimś cudem tylko podłączyli bo właścicielka jakoś ubłagała, bo tak to by pewnie jutro dopiero popołudniu był ![]() Jutro wam jakoś poodpisuje bo zaraz sie musze zbierać na grilla do TŻ'a siostry. |
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
AAaaa dziewczynki, jak się cieszę!! Niektórym wam zaspamowałam na fejsie, by oddały głos na mnie w jednym sondażu i wygrałam bilecik na wszystkie pociągi po Polsce na weekend
![]() ). Już sobie zaplanowałam,że na majówkę pojadę do Zakopanego, potem może do Katowic (nigdy nie byłam, a zawsze chciałam), albo do Wrocławia!
|
#4255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie przeważnie wywieszają na drzwiach od klatki kartkę, a jeśli nie to wtedy na kilka h nie ma prądu (ale krótko, koło 3-5h około) i znowu jest Współczuję ![]() Cytat:
Gratki
|
||
|
|
|
#4256 |
|
Rozeznanie
|
Nie wytrzymałam i zrobiłam tym N&E
![]() Niestety nie zdążyłam już przyjrzeć się kolorowi w świetle dziennym, ale w sztucznym jest mega Póki co jest bardzo chłodno, pewnie po kilku myciach wybiją jaśniejsze refleksy. W ogóle to dawno nie farbowałam tak delikatną farbą, w szoku byłam, że to Palette. Na razie wszystko na plus, zobaczymy jak będzie jutro rano, obym nie doznała szoku ![]() Schwarzkopf Natural & Easy 542 Srebrzysty średni popielaty blond |
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O mamuniu, boski kolorek wyszedł |
|
|
|
|
#4258 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
|
|
|
|
#4259 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4260 |
|
Zadomowienie
|
Moje Drogie Blondowłose!
Aktualmnie mam na mojej głowie farbę CeCe 9,3 - wyszła generalnie dobrze, ale mam wrażenie, że nieco ciemniej i rudziej niż by na to wskazywały cyferki. Lubię ten koor, ale na wiosnę marzy mi się słomkowy blond <3... Coś takiego jak to.... Nie mogę znaleźć sobie odpowiedniej farby, tym bardziej, że nie potrafię nawet określić jaki to jest odcień: chłodny, ciepły? Liczę na pomoc i pozdrawiam
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

na robie delia fioletowa to daje 1/3 nakretki na 2l wody i dla mnie taki chlod starczy- mocniejsza robi mi juz fioletowe pasemka.

Mi pomogło łykanie kompleksu wit B, Ibuprom co 2-3 godziny przeciwzapalnie i trzymanie jakiegoś materiału przy twarzy. Mam nadzieję, że szybko przejdzie
(stosowana do mycia albo ze spłukiwaniem jest ok) Mogę polecić Gliss Kura z jedwabiem

(no, ale Ty nie masz zniszczonych, to pewnie będzie słabiej chwytać)