Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 19:04   #4261
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
nawet w moim małym mieście przy szpitalu jest całodobowa apteka więc tż na pewno da sobie radę z dokupieniem mi brakujących ewentualnych podkładów bo trzymać takie paki w domu "na wszelki wypadek" to trzeba by na to osobną szafę a i tak do torby do szpitala się nie zmieści wszystko na raz żeby zabrać
i szansa, że nie zostaną niepotrzebne
Stary 2013-06-05, 19:06   #4262
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

koleżanka chwaliła mi taki fotel do karmienia i usypiania Maleństwa
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50078464/
podejrzewam że nie wygodnie będzie karmić na łóżku w sypialni,mamy takie typowe łóżko sypialniane (zresztą też ikea hihih)
co myślicie? waham się ponieważ mega dużo miejsca nie mam,zmieścić się zmieści ale ja wiem czy potrzebne, może właśnie w łóżku będzie lepiej bo i położyć się można

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 19:08   #4263
passion80
Zakorzenienie

a w innym pokoju nei możesz karmić jak nie macie miejsca na kolejny mebel?

aaaa, jakieś poduszki do karmienia macie do polecenia?
Stary 2013-06-05, 19:11   #4264
Aaamelkaa
Zakorzenienie

różnie to jest z zakupami,niektóre wolą na bieżąco, inne wolą mieć zapasy i spokojną głowę, zakupy na all z jedną przesyłką i niskimi cenami są kuszące,ja chyba też kupie nieco więcej żeby spokojnie później funkcjonować

wspólna wyprawka to super sprawa , ilości też tam można w przedziałach podać, a unikniemy powtarzania co chwila tego samego , warto też żeby znalazły się polecany firmy np wkładek laktacyjnych czy też termometrów

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
a w innym pokoju nei możesz karmić jak nie macie miejsca na kolejny mebel?

aaaa, jakieś poduszki do karmienia macie do polecenia?
nie no zmieścić się zmieści , zastanawiam się tylko czy potrzebny chcę karmić w sypialni w nocy i to głownie po to ten fotel na tablicy po 50 -60 zł sprzedają

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-06-05, 19:12   #4265
passion80
Zakorzenienie

czy z tej wspólnej wyprawki nie będzie wojny?

podkładów kupię ze 20, jak coś to się dokupi np mąż kupi przy okazji zakupów w spożywczym, jak już będziemy w domu
Stary 2013-06-05, 19:13   #4266
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mój mąż bidulek chyba się liczy z tym, że budyń z dnia na dzień się nie odbudyni i będzie nadal latał do sklepu 5x bo Kasiunia znowu coś zapomniała
na szczęście nam tutaj blisko osiedla budują rosmana

Matal Cotka ten:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10124731/
mówicie, że fajny?

a! i jeszcze w TK max muszę śpiworek upolować bo było ostatnio dużo
mhm

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Melduje się z Polski
Dzięki za kciuki - loty choć długie i męczące, to przeszły gładko i bez turbulencji. Mama przywitała mnie przepysznym żurkiem, a tata bawarią (wszystkie sklepy zjezdzil zeby znalec na moj przyjazd ) - musze przyznać, że jest super dobra!
Tymczasem padam na twarz ze zmęczenia bo nie śpie już ponad dobę, także dobranoc

shure, gratulacje zdrowego chłopczyka

Cytat:
a podkładów do przewijania dziecka używałyście w ogóle w szpitalu? bo ja pamiętam że szwagierka kupiła opakowanie 10 sztuk a w szpitalu wcale nie zużyła bo dzidzię przewijała w tym wózeczku takim małym tą paczkę 10 sztuk to chyba przez miesiąc używała i nie wiem czy wszystkie zużyła, wiem że na przewijak już sobie w końcu kładła bo trzeba było jakoś zużywać zapasy
Ja tam ich do tej pory używam, w szpitalu nie miałam
Na początku dziecko mało siusia i kupkę jedną robi w szpitalu zazwyczaj.

Cytat:
szkoda, że w IKEI nie ma jakiegoś innego koloru tego ręczniczka bo 2 takie same to tak nie chcę zobaczę na allegro
Cytat:
jeszcze ten chyba kupię, bo też fajny
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/
Właśnie miałam pisać, że ten też mamy i jeszcze jeden taki sam, ale tego koloru już nie ma

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
podejrzewam że nie wygodnie będzie karmić na łóżku w sypialni,mamy takie typowe łóżko sypialniane (zresztą też ikea hihih)
co myślicie? waham się ponieważ mega dużo miejsca nie mam,zmieścić się zmieści ale ja wiem czy potrzebne, może właśnie w łóżku będzie lepiej bo i położyć się można
Ja miałam takie fotele i kiepsko mi się na nich karmiło. Ale co kto woli

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 19:14   #4267
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
różnie to jest z zakupami,niektóre wolą na bieżąco, inne wolą mieć zapasy i spokojną głowę, zakupy na all z jedną przesyłką i niskimi cenami są kuszące,ja chyba też kupie nieco więcej żeby spokojnie później funkcjonować

wspólna wyprawka to super sprawa , ilości też tam można w przedziałach podać, a unikniemy powtarzania co chwila tego samego , warto też żeby znalazły się polecany firmy np wkładek laktacyjnych czy też termometrów

poza tym na 4 paczki podkładów po 10szt. i 20 podkładów na łóżko nie potrzebuję drugiego pokoju ani osobnej szafy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 19:24   #4268
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
szwagierka co z nami mieszka taki ma i hmmm mam mieszane uczucia co do niego... jak maleńka się urodziła to że tak powiem ciężko było jej na niego usiąść z dzieckiem na rękach bo ten fotel ma hmm jakby nisko siedzisko i wpada się tak do tyłu razem z maleństwem. I też ciężko się podnieść z dzieckiem na rękach z niego bo właśnie do tyłu się leci i nisko się siedzi... ale jak już się siedzi to jest super wygodny więc nie wiem co ci doradzić... ja osobiście do karmienia bym go nie wzięła ale do siedzenia dłuższego z dzidzią i jej lulania to spoko

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

poza tym na 4 paczki podkładów po 10szt. i 20 podkładów na łóżko nie potrzebuję drugiego pokoju ani osobnej szafy
spoko Ladan każdy niech kupuje ile uważa żeby mieć spokojną głowę i nie myśleć i się stresować
tak tylko jak przyjdzie spakować tyle podpach poporodowych, podkładów, pampersów dla dziecka, ubranek, bielizny, szlafroka dla siebie, koszul, ciapów, ręczniki ze 2 na pewno dla siebie, kosmetyki do mycia dla siebie, kubek, sztućce i talerzyk, woda plus jakieś biszkopty to myślę że jednak kolejne paczki do dopakowania zrobią różnicę pamiętam jak pomagałam szwagierce pakować torbę- musiałam jej swoją walizkę podróżną na kółkach przynieść bo w swoją torbę nijak się nie mieściła a naprawdę miała tylko kilka pampersów wyjętych do woreczka na pierwszy dzień, kilka podkładów itp tak aby na pierwszą dobę wszystko
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 19:27   #4269
matallewar
Zakorzenienie

Z IKEA to jeszcze ochraniacz do łóżeczka polecam:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00198609/

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
szwagierka co z nami mieszka taki ma i hmmm mam mieszane uczucia co do niego... jak maleńka się urodziła to że tak powiem ciężko było jej na niego usiąść z dzieckiem na rękach bo ten fotel ma hmm jakby nisko siedzisko i wpada się tak do tyłu razem z maleństwem. I też ciężko się podnieść z dzieckiem na rękach z niego bo właśnie do tyłu się leci i nisko się siedzi... ale jak już się siedzi to jest super wygodny więc nie wiem co ci doradzić... ja osobiście do karmienia bym go nie wzięła ale do siedzenia dłuższego z dzidzią i jej lulania to spoko

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

spoko Ladan każdy niech kupuje ile uważa żeby mieć spokojną głowę i nie myśleć i się stresować
tak tylko jak przyjdzie spakować tyle podpach poporodowych, podkładów, pampersów dla dziecka, ubranek, bielizny, szlafroka dla siebie, koszul, ciapów, ręczniki ze 2 na pewno dla siebie, kosmetyki do mycia dla siebie, kubek, sztućce i talerzyk, woda plus jakieś biszkopty to myślę że jednak kolejne paczki do dopakowania zrobią różnicę pamiętam jak pomagałam szwagierce pakować torbę- musiałam jej swoją walizkę podróżną na kółkach przynieść bo w swoją torbę nijak się nie mieściła a naprawdę miała tylko kilka pampersów wyjętych do woreczka na pierwszy dzień, kilka podkładów itp tak aby na pierwszą dobę wszystko
Ja miałam małą torbę i codziennie tż coś dowoził. Teraz biorę większą, pewnie jakąś kupię

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Kupować pompkę do kół??
http://allegro.pl/pompka-do-kol-x-pump-i3233846193.html
Bo nie mam w zestawie...
Na pewno muszę torbę dokupić
Chyba taką:
http://allegro.pl/delti-torba-do-woz...280231885.html
Light grey

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-05, 19:31   #4270
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
po 1 jestem spokojna, serio
po 2 byłam 4 dni w szpitalu, leżałam na porodówce więc trochę się napatrzyłam - każda miała multum, multum rzeczy i nikomu to nie przeszkadzało sama jak jechałam do szpitala to wzięłam tylko "najpotrzebniejsze" rzeczy, w małych ilościach i już pierwszego dnia bardzo żałowałam, bo co chwilę coś mi D. musiał przynosić a to było bardzo męczące... więc wolę mieć wszystko przy sobie a pod łóżkiem bardzo dużo miejsca, więc jak dla mnie nie ma problemu
aha i pamiętam jak laski też tak mówiły oszczędnie żeby im przynosili do szpitala a później o zwykły papier toaletowy i chusteczki mnie prosiły, bo im się szybko pokończyło... a ja bym bardzo chciała uniknąć tego stresu, że ktoś nie zdąży mi donieść pampersów, podkładów czy czegokolwiek
oczywiście nie wezmę od razu 20 podkładów na łóżko

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-06-05 o 19:34
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 19:38   #4271
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
poszlam jeszcze do dzieciowego szmateksu i kupilam rampersika welurowego, rozowego oczywiscie zawieszke lamaze i ochraniacz welurowy z mothercare bo okazalo sie ze ma identyko wzor jak posciel ktora kupilam tyle ze jest bezowy
I to wszystko z lumpka?!

Cytat:
jejku ja taka biedna z ta pipką taką będę leżała dobrze, że mąż bierze ten tacierzyński bo chociaż przy Klusiu pomoże
Nie Ty jedna ;P:P

Cytat:
właśnie dostałam maila z 5-10-15 że jest -30 % na bluzy,bluzki i spodnie, zajrzałam jak dla mnie szału nie ma, tylko pare ubranek dla niemowląt, czekam w takim razie dalej na wyprzedaże
Co chwilę rozsyłają podobne maile i chyba nic nowego nie dokładają... Szkoda.

Cytat:
no to zrobione zakupy

podkłady poporodowe na łóżko 60x90 - 20 szt.
podkłady do przewijania Bella Panda 60x60 - 2 paczki po 10 szt.
podkłady poporodowe Bella - 4 paczki po 10 szt.
woreczki na pieluchy - 5 paczek po 50 szt.
patyczki dla niemowląt
gaziki nasączone alkoholem
gruszkę do nosa
wkładki laktacyjne
majtki siateczkowe - 2 szt.
komplet do paznokci
pojemniki AVENT 240ml - 4 szt.
śliniaczek
prześcieradło frotte do wózka
łańcuszek do smoczka
czapeczka pilotka
czapeczki smerfetki - 2 szt.
Ja na razie wzięłam te wszystkie podkłady itp. do obejrzenia i ewentualnego przetestowania. Będe domawiac, bo pewnie i tak nei o wszystkim pomyślałam. Ale chyba miałam w zamówieniu więcej pozycji

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Hej : Wrocilam z Usg
Znam juz plec bobasa i uwaga uwaga.... bedzie CHLOPIEC Wiec prosilabym o wpisanie mi imienia Julian. Tz zachwycony i dumny jak paw ze splodzil SynaNici z rozowych sukieneczek i bucikow.
Julek zdrowy wszystko wymierzone i zgodne co do dnia. Wazy 360 g i ma ok 23cm. Siusior tez pokazny(chyba z tego Tz taki dumny najbardziej) Dzisiaj byl bardzo leniwy i nie uciekal Ginowi pieknie sie rozkraczalekspo nowal pachy dal policzyc sobie paluszki i nawet zrobic zdjecie profilu Jestem dumna ze taki grzeczny byl tym razem. Zalaczam zdjecie

Gratulacje!

Cytat:
mnie cieszy każda kupiona rzecz dla Synka
ostanio byliśmy z mężem w biedronce to wyszukałam na przecenie akcesoriów dla dzieci pojemniczek na smoczek i miałam z tego wielką radochę, kiedyś poszłam do biedronki po spożywkę i wracałam jako mega dumna mamusia bo kupiłam chusteczki nawilżające dla niemowląt także tego , wiem co czujesz
Dzien bez zakupów dla maleństwa to jak dzien stracony Mnie jest smutno, jak robie zakupy i nic Zuzince nie kupię...

Cytat:
TAAAAAAAAAAAAAAAAK TAK TAK TAK

właśnie chciałam napisać o tych sportowych że to fajna sprawa, obczaję sobie następnym razem w sklepie czy na moje małe cycki znajdę jakiegoś wygodnisia mimo że urosły mi 2 rozmiary to przy waszych cycolkach moja miseczka C to pryszcz
Szkoda tylko że mi cycki nie sterczą i taki sportowy stanik niewiele daje

Cytat:

A ile miejsca już masz wygospodarowane na rzeczy dla małej? ;>
My mamy pełne 2 duże szuflady, ale dzisiejsze przesyłki to będzie kolejna szuflada.... a nie mamy już wolnej Muszę zrobić porządki z wywalaniem gratów.

Mam pół kg truskawek. U mnie po 11-12 zł

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

A taki ręczniczek? Fajniejszy potem do prania, boję się kolorowych, niektóre tak farbują http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/ Chyba, że mówicie, że ten zielony bezpieczny?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 19:41   #4272
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Kurcze właśnie na kalkulatorze ciążowym pisze, że jestem w 28 tyg ciąży i w 3 trymestrze - mój Boże jak to szybko zleciało! Aaaaaaaa...

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 19:46   #4273
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Kurcze właśnie na kalkulatorze ciążowym pisze, że jestem w 28 tyg ciąży i w 3 trymestrze - mój Boże jak to szybko zleciało! Aaaaaaaa...
łohohohhohoh, gratulacje!!!!!
Stary 2013-06-05, 19:46   #4274
shure
Zadomowienie

Cytat:

:dzie kuje:

Ostatnio troche mnie nie ma na forum ale sesja sie zaczela i nie wyrabiam z niczym. jak nie ksiazki to spanie wiec musicie mi wybaczyc

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 19:51   #4275
butterfly20
Zakorzenienie

Nie zdążyłam nadrobić przed SR, bo musiałam małżowi obiad gotować

Byliśmy dzisiaj na porodówce i na szczęście nikt nie rodził.A dzidziusie akurat zawieźli do mam, więc nie widzieliśmy dzidziusiów
A potem jeszcze ćwiczyliśmy pozycje porodowe i oddychanie.Chyba nie jestem do tego stworzona

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ooo polecasz ten termometr?Super, bo ostatnio pytałam i nikt nie widziała,teraz mam już odpowiedź

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tadam!
Cudnyyyyy

Cytat:
za wizytę, Modelką będzie
Moja mama mi to samo napisała w smsie

Cytat:
o super, dzięki za opinię!
biorę 5 paczek po 10 szt. tych z Belli. Nie chcę by później D. latał jak głupi po aptekach
Ja kupuję podkłady z Hartmanna, a na łóżko z Seni Znajdę zaraz listę z SR to Ci napiszę ile trzeba podobno.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
pewnie ze sie przydaja, nie zapaskudzisz przescieradla krwia jak ci z tylka bedzie leciec zreszta w szpitalu kaza tylek wietrzyk i jak podpachy nie masz to lepiej miec cos pod tylkiem ja te podklady pozniej do przewijania uzywalam.
A ja też je używam do nosidełka jak kota lub królika gdzieś wiozę

Cytat:
Motyl super, że ok, ale już klocuś ciekawe w takim razie ile mój Miki będzie ważył 13.05 było 550g to może już 800-900? jak myślicie
No Twój starszy o 3 tygodnie,moja te 4 tygodnie temu tylko 330 ważyła i bałam się,że mało. A teraz w końcu jest w normie Już wiadomo,czemu mi tak brzuch wybiło
Aczkolwiek zmieniła nam się druga grupa na SR i nadal mam najmniejszy brzuch...

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Motyl, bajka to moj dzis w 24t3d tylko 600g. Toz to okruszek w porownaniu do Waszych. Ciekawe jakiej wagi moge sie spodziewac...

O, to mi sie tez przyda bo w lipcu zamierzam sie obkupic
100 g to nie taka różnica, nadrobi spokojnie Moja 4 tygodnie temu też była malutka.My mamy na ten sam dzień termin

Cytat:
CHLOPIEC Dzisiaj byl bardzo leniwy i nie uciekal Ginowi pieknie sie rozkraczalekspo nowal pachy dal policzyc sobie paluszki i nawet zrobic zdjecie profilu Jestem dumna ze taki grzeczny byl tym razem. Zalaczam zdjecie
Super,gratuluję!!!: jupi:
Moja z kolei jak zwykle się wierciła strasznie, a tak się ruszała,że aż gin była w szoku,że tak to widać
Powiedziała,że nam da popalić jak się urodzi. Z kolei babeczka z SR mówiła,że jej spokojna córa w brzuchu wariowała, a ta,która teraz wariuje to w brzuchu była spokojna.Różnie bywa

Cytat:
gratulacje!!!

cotka spokojnie, aż tak źle nie jest

poza tym koleżanki, które rodziły we wrześniu mówiły, że tych podkładów to im w ciul zeszło myśląc o zmienianiu ich co chwilę to 40 to nie powinno być tak strasznie strasznie dużo, poza tym zawsze się przydadzą i się nie zmarnują

co do tych na łóżko - można też zużyć dla dzidzi

a nie chciałabym ganiać D. po żadne rzeczy dla mnie, wolę ich mieć zapas ... już widzę jakie awantury przez tel by były
Mycha nie denerwuj się, u każdego jest inaczej.Każda inaczej krwawi i nie przewidzisz. Dobrze,że masz zapas, w razie czego użyjesz np. do przewijania?
A wiadomo,że nie weźmiesz wszystkich ze sobą, tylko D. będzie dowoził.

Dziewczyny na SR dzisiaj nam mówiła,że na samą górę w torbie trzeba dac dokumenty,podkłady na łóżko i poporodowe i jakąś wodę.Żeby potem nie grzebać,bo czasem nie ma czasu, a to będzie potrzebne od razu.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-06-05 o 20:08
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 19:54   #4276
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo

A mi dzisiaj tata przyniósł całą kobiałkę truskawek. Muszę upiec jakieś ciacho.

Tassia ty piekłaś to moje z jogurtem greckim?

A do mnie dzisiaj dotarł kurier i są ciuchy

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Ladan ja na rozpisce z SR mam,że 10 podkładów na łóżko i 10 podkładów poporodowych,ale według mnie to mało.

Stary 2013-06-05, 19:54   #4277
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Pojechalam z. siostra na izbe, akurat w szpitalu byla moja doktorka, zbadala mnie na samolocie i stwierdzila skrocenie szyjki, zostawili mnie na. patologi, jestem pod kroplowka i nie wiem co dalej strasznie mi cisnienoe skoczylo po tej kroplowce, serce mi bije m9cniej i rece sie trzesa:/ mam nadzieje ze bedzie wszystko ok, juz mnie tak nie boli, tylko jak wstalam do wc to czulam takie spinanie w dole brzucha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dobrze Madzia, że pojechałaś, pewnie też ci dali fenoterol, dlatego masz takie objawy, dziewczyny co to dostawały też pisały o podobnych. Najważniejsze, że jesteś pod kontrolą i cię zostawili na obserwację, nie denerwuj sie tylko, żeby sie brzunio bardziej nie spinał, trzymam kciuki!

Wracając do bąka...poszłam robic obiad a tżet jak wrócił to go przegonił, siedział między żaluzjami. Czytam dalej braki
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 19:55   #4278
ewacia85
Wtajemniczenie

dziewczyny ja tak z innej beczki się wtrącę bo trzeba mnie pogłaskać po główcePisałam ostatnio o tej rwie że mnie dopadła na dobre.... no i w ciągu dnia prawie nic nie czuje czasem tylko jak źle nogę postawie czy coś ale jak przychodzi wieczór to już się boję Przed chwilą mnie tak wzięło że nie mogłam ustać ani kroka zrobić (Adi na szczęście śpi a tż niestety w pracy) i po prostu spanikowałam rozwyłam się jak bóbr ....jeszcze nigdy chyba tak nie płakałam ....i i całą mnie roztrzęsło. Chwila moment i przeszło. Wzięłam apap i nospe ( na spinający brzuch). I normalnie panicznie boje się teraz wstać z łóżka
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 19:57   #4279
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Brawo

A mi dzisiaj tata przyniósł całą kobiałkę truskawek. Muszę upiec jakieś ciacho.

Tassia ty piekłaś to moje z jogurtem greckim?

A do mnie dzisiaj dotarł kurier i są ciuchy

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Ladan ja na rozpisce z SR mam,że 10 podkładów na łóżko i 10 podkładów poporodowych,ale według mnie to mało.
poka poka ciuszki

jasne, nie wezmę wszystkiego naraz u mnie na rozpisce nie było ile na łóżko a poporodowych było 20-30... dlatego kupiłam 40 :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 20:04   #4280
butterfly20
Zakorzenienie

Ladan jutro obfocę, dzisiaj mam już lenia.

Ech,teściowa przyniosła gulasz, więc jutro będą placki ziemniaczane (dla męża z gulaszem), a w piątek naleśniki ze szpinakiem. Mniam.

Stary 2013-06-05, 20:08   #4281
kaska87
Zakorzenienie

zjadłam truskawy ze śmietaną i moje dziecko przechodzi samego siebie brzuch mi skacze jak nigdy i zacieszamy z małżem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 20:10   #4282
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tak z innej beczki się wtrącę bo trzeba mnie pogłaskać po główcePisałam ostatnio o tej rwie że mnie dopadła na dobre.... no i w ciągu dnia prawie nic nie czuje czasem tylko jak źle nogę postawie czy coś ale jak przychodzi wieczór to już się boję Przed chwilą mnie tak wzięło że nie mogłam ustać ani kroka zrobić (Adi na szczęście śpi a tż niestety w pracy) i po prostu spanikowałam rozwyłam się jak bóbr ....jeszcze nigdy chyba tak nie płakałam ....i i całą mnie roztrzęsło. Chwila moment i przeszło. Wzięłam apap i nospe ( na spinający brzuch). I normalnie panicznie boje się teraz wstać z łóżka
doradzić nie doradze, bo nie miałam tego nigdy , ale bardzo chętnie pogłaszcze
nie stresuj się, spróbuj się uspokoić, przy najbliższej okazji powiedz lekarzowi na pewno coś doradzi a i zaraz pewnie nasze mamy które mają rwe dadzą wskazówki

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-06-05, 20:16   #4283
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Ladan jutro obfocę, dzisiaj mam już lenia.

Ech,teściowa przyniosła gulasz, więc jutro będą placki ziemniaczane (dla męża z gulaszem), a w piątek naleśniki ze szpinakiem. Mniam.
spoko loko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 20:17   #4284
dirtymagic85
Zadomowienie

Shure gartuluję synka

Samba fajny brzunio, ale żeby on był tak nisko, to nie tak bardzo chyba Ja pokażę swój w piątek, na rozpoczęcie siódmego miesiąca

Ja cieszę się, że szczęsliwie dotarłaś do domku, odpoczywaj

Idę strzelę sobie kanapki przed TM
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 20:20   #4285
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Shure gartuluję synka

Samba fajny brzunio, ale żeby on był tak nisko, to nie tak bardzo chyba Ja pokażę swój w piątek, na rozpoczęcie siódmego miesiąca

Ja cieszę się, że szczęsliwie dotarłaś do domku, odpoczywaj

Idę strzelę sobie kanapki przed TM
jeszcze 10 min
Stary 2013-06-05, 20:20   #4286
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Hej : Wrocilam z Usg
Znam juz plec bobasa i uwaga uwaga.... bedzie CHLOPIEC Wiec prosilabym o wpisanie mi imienia Julian. Tz zachwycony i dumny jak paw ze splodzil SynaNici z rozowych sukieneczek i bucikow.
Julek zdrowy wszystko wymierzone i zgodne co do dnia. Wazy 360 g i ma ok 23cm. Siusior tez pokazny(chyba z tego Tz taki dumny najbardziej) Dzisiaj byl bardzo leniwy i nie uciekal Ginowi pieknie sie rozkraczalekspo nowal pachy dal policzyc sobie paluszki i nawet zrobic zdjecie profilu Jestem dumna ze taki grzeczny byl tym razem. Zalaczam zdjecie
Gratulacje:cm ok:
Mam z wczorajszego USG identyczne zdjęcie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No faktycznie masz powód.Nie powtarzajmy wczorajszej sytuacji

A ja o dziwo jakoś nie mam parcia na zakupy póki co. Chyba dlatego że przeprowadzka przed nami a to zawsze dodatkowe dźwiganie. CO prawda nie dla mnie, ale ...
Ja jakoś też nie mam. Jedynie co kupiłam to welurowy komplecik, jak dowiedziałam się że będzie synuś.
U nas też chwilowy problem z kasą także może i to mnie powstrzymuje, a jak jescze pomyślę że u małego w pokoju tylko pomalowane ściany i położona podłoga to...
Muszę kupić jakąś szafę, komodę dywan, żyrandol heh dobrze że łóżeczko jest

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
To też różnie. Ja nosiłam w domu jeszcze bo nie wiem jak innym ale mi się przy karmieniu lało 3x bardziej. Dodatkowo te podkłady warto zmieniać często. Ja z kolei ganiałam tż żeby mi kupił paczkę, biedny się nalatał. Bo musiał mi to osłonki na piersi, to krem na brodawki a to znowu laktator i butelkę. A w tym czasie mógłby z małym posiedzieć
Ja też je nosiłam długo. Szczerze to one były (mimo wielkości) dla mnie bardzo wygodne bo miękkie i mnie nie podrażniały Jak założyłam zwykłą podpachę to mnie bardzo uwierała i podrażniała.

Cytat:
Melduje się z Polski
Dzięki za kciuki - loty choć długie i męczące, to przeszły gładko i bez turbulencji. Mama przywitała mnie przepysznym żurkiem, a tata bawarią (wszystkie sklepy zjezdzil zeby znalec na moj przyjazd ) - musze przyznać, że jest super dobra!
Tymczasem padam na twarz ze zmęczenia bo nie śpie już ponad dobę, także dobranoc

WITAMY WITAMY w naszym pięknym deszczowym Kraju

Cytat:
Wow! GRATULUJĘ

Cytat:
Nie stresuj się! poleż, zaraz leki zadziałają i na pewno będzie lepiej.
Może idź jutro do jakiegoś lekarza??

Zjadłam pół wielkiej tortilli i chyba zaraz pęknę
Teraz trzeba by kuchnię ogarnąć i pranie w pralce leży nie wyjęte, ale to już po TM

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2013-06-05 o 20:24
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 20:21   #4287
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
doradzić nie doradze, bo nie miałam tego nigdy , ale bardzo chętnie pogłaszcze
nie stresuj się, spróbuj się uspokoić, przy najbliższej okazji powiedz lekarzowi na pewno coś doradzi a i zaraz pewnie nasze mamy które mają rwe dadzą wskazówki
już doradzały kiedyś ale dzisiaj to trzeba mnie pogłaskać i przytulić bo spanikowałam jak nigdy ( a nie należe do osób panikujących tylko raczej ze spokojem podchodze do rzeczy i dystansem, na ból tez zawsze byłam odporna)...
Dziękuję
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 20:24   #4288
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo polecasz ten termometr?Super, bo ostatnio pytałam i nikt nie widziała,teraz mam już odpowiedź

Dziewczyny na SR dzisiaj nam mówiła,że na samą górę w torbie trzeba dac dokumenty,podkłady na łóżko i poporodowe i jakąś wodę.Żeby potem nie grzebać,bo czasem nie ma czasu, a to będzie potrzebne od razu.
Tak, tak, polecam

Ja miałam w osobnej kieszeni z boku

Cytat:

Mam dooooooość
Ale zaraz skończę, uf. Poprałam rzeczy z wózka i jeszcze tylko ramę muszę umyć Więc na jutro mi to zostaje, posadzenie kwiatków i biorę się za sprawdzanie mgr teżeta, bo do piątku ma skończyć i wysłać do promotora i poprosił o korektę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-05, 20:25   #4289
tassia
Zakorzenienie

Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

wszystkie cos kupuja to i ja sie pochwale.
chociaz to butki na sesje ciazowa to pokazuje a co!!!1370460383726.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 20:27   #4290
butterfly20
Zakorzenienie

Jeju zasnę...

Jako osoba mniej utalentowana ciastowo zapytam:

Łatwiej zrobić biszkopt czy ten spód pod tartę?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości