|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Nemosku to o czym piszesz to sa skurcze.
Ale takie niegrozne. Ale mnie tam ciagnie tak zakwasowo. Nie wiem jak to określić. Jakby mi kto ciagnal za sciegno. Bo te kamienie w dole to pół dnia miewam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4263 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Gratuluję wizyt dziewczyny.
Ja też dzisiaj miałam, ale tylko państwowo i nic nowego nie mam do napisania, bo nawet badań nie miałam zleconych żadnych. Mam umówić się na dniach na usg, to wtedy będę się chwalić albo żalić. Kupiłam sobie ten wózeczek na kółkach na bobasowe kosmetyki, pieluszki itp. Kosztował mnie coś ponad 30 zł, a radości kupa ![]() Dzidzia jak tam? |
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Babku jak wyżej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4265 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Ale pytaj, pytaj, bo mnie już czasem głupio ![]() Ja zamawiam taki ochraniacz http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...487008424.html I podbijam moje wcześniejsze pytanie o termofor http://allegro.pl/termofor-z-pestek-...499382133.html ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Dzidzia już doczytałam, że trochę lepiej. Oby nocka była spokojna. I jeszcze z serii pytań do... ![]() Jakie prześcieradełka kupowałyście? Te z forty, bawełny czy flaneli? |
|
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() A co mnie tak 2 razy mocno w pasie ścisnęło to co? Też skurcze ? |
|
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Taszanta do butelek smoczki sa w zestawie z reguly. Zaczynasz od wolnego przeplywu czyli 0+.
A pod przescieradlo klade zwykla biała cerate. Babku termoforu nie kupuje, bo to na zapas. A przy kolkach i tak długo celuje sie w środek idealny. Ja mam jedno przescieradlo bawelniane i jedno frotowe. Jeszcze nie wiem jakie dokupie. Dziecko przez długi czas i tak masz ubrane od stop do glow wiec nawet szorstka frota mu nie przeszkadza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i Mały sie obrucil juz główką w dół takze jestem zadowolona, dopiero wrocilismy bo jeszcze zakupy były...jestem zmęczona i padam
|
|
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
|
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosku skyrcze ale nie porodowe.
W pasie to nie wiem, ja jeśli mam to raczej jakby mi kto line u gory, nad samym dnem macicy zaciskal. I te już nadaja sie do kontroli jeśli nie przejda po domowych sposobach lub nospie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję za uświadomienie |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aaby
Oby humorek sie poprawił Jeszcze jest odwrót do jutra Już zamawiałam online ale nie było opcji wysyłki za granicę w formularzu i zgłupiałam, jutro zamówię telefonicznie ![]() Cytat:
duży już Patryczek Cytat:
A już wcześniej miałaś problem z ciśnieniem? Bo ja na ostatniej wizycie się dowiedziałam, że mam za duże a było 140/90. Nie dostałam żadnych leków...a teraz jak mierze w domu to jest zazwyczaj 133/92 lub ciut większe ![]() Na pewno po lekach Ci się obniży Mi póki co nie chcą leków dać, ale w piatek ma znów wizytę i zobaczymy co powiedzą ![]() Cytat:
to żeby córcia sie dostała
|
|||
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Mi właśnie tez tak przepływa/wypycha że aż mnie boli.
|
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4276 |
|
Zadomowienie
|
Mnie te frotte wydają się takie szorstkie, wolałabym bawełniane, ale oczywiście jak na złość ani sprzedawca od łóżeczka, ani r_p77 u którego mam zamiar zamawiać resztę, nie mają ich w swojej ofercie. Ale też pomyślałam, że skoro oni nie mają ich w ofercie, to muszą być mało popularne z jakiegoś powodu
|
|
|
|
#4277 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakie polecacie dzidziusiowe sklepy internetowe ?macie jakieś sprawdzone?
|
#4278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też miałam dosyć wysokie biore leki jest niższe wiec nie ma sie czego bać ![]() Cytat:
to możesz sklep otworzyć taki malutki ;p Cytat:
![]() i za wizyte ![]() Ale miałam ciezką noc. ciągle mi sie śniło że sie z kimś kłócę, z mama,siostrą.. i to z takich błahych powodów ze szok. A jeszcze mi sie sniło ze sie dusiłam i jak zamykałam oczy to ogarniał mnie taki strach ze masakra. ale uwaga- nie miałam w nocy żadnego skurczu a przynajmniej tych bolących nie miałam. dopiero rano jak wstałam. Po kąpieli przeszło dzwoniłam do lab a oni od 9 otwierają dzisiaaj do 10tej bo jakieś tam problemy mają z prądem czy cos i zeby tylko pobrać krew/mocz zostawić to moge przyjść
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Witam sie z kanapy z bulka w ręce... Wstalam rano, spakowalam sie, ruszyłam. Pare km od domu zorientowałam sie, ze zapomnialam skierowania... A juz bylo za późno by sie wrócić i jechac jeszcze raz, więc sie tylko wróciłam. Wchodzę a moje dziecko Zapłakane ze poszłam.. Az sie boje, co bedzie jak pojde do szpitala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
zobaczymy jak bedzie reagować jak zostanie z moja mama...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Oklaski za wczorajsze wizyty Ciśnienie na pewno Spadnie. Ja musze też mierzyć w domu, bo miałam ostatnio 140/na iles Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
Jak dzisiaj sie czujesz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4282 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII
Cześć Dziewczyny, dzisiaj obudziłam się wcześniej ale jakoś tak nie za bardzo dobrze się czuję. Zaczęłam jeść śniadanie i nagle Agata stwierdziła, że warto zmusić Mamę do zwrócenia śniadania...tak więc muszę chwilę chyba poczekać aż Mała zgłodnieje, co tam, że mi burczy w brzuchu.
Dzisiaj postanowiłam iść do Biedronki po płyn do prania lub proszek i mam zamiar zrobić generalny porządek z ciuchami dla Agaty, tego jest bardzo dużo i już się zastanawiam ile pralek dzisiaj w ruch pójdzie. ZACZYNAMY 32 TYDZIEŃ!!!! ( tak bez 5 dni mi się wydaje!!! hihii) DOKŁADNIE ZOSTAŁY MI 2 MIESIĄCE DO PORODU!!!! |
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt nie wiem czy już to pisałam wczoraj wieczorem czy nie ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() no i się witam w 32/34 tygodniu, a więc od dzisiaj z małą zaczynamy 8 miesiąc ![]() noc miałam złą... bo na żadnym boku było mi strasznie nie wygodnie spać, budziłam się co chwilę ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beatko ja ci powiem, że też zastanawiałam się nad Coletto Matteo ale zrezygnowałam po opiniach i zdecydowałam się ma Coletto Marco Polo. Wygląd bardzo podobny ale ma wszystkie koła pompowane i materiał tapicerki jest lepszy od matteo. Ja swój znalazłam używany 3w1 i już w tym tygodniu będę go miała w domku jeździłam takim po sklepie i rewelka jak dla mnie bo lekki, zwinny i łatwy w złożeniu jak będziesz chciała to jak mój dojdzie to zdam ci relację aha i widziałam na tablica .pl drugi taki używany jakbyś była zainteresowana bo z używanymi ogólnie ciężko bo to nowy model![]() A ja mam dziś usg i już nie mogę się doczekać a po ostatniej wizycie u gia masa leków bo miałam słabą morfologię, w moczu bakterie i jakieś zapalenie i na dodatek skurcze mnie w nocy łapały więc ii magnezik do kolekcji...:/
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/4200102/Moje-zycie-bylo-nudne
ehh już się doczekać nie mogę
|
|
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
DZIEŃ DOBRY
Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Lineczka Gratki za tydzień!
|
||
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic, tak to jest jak się wątek od tyłu czyta ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
no trudno, w ciąży mam jakiś zamroczony umysł
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz przechodziłam wysmarowanie sudokremem., cora cała siebie wysmarowala, torebkę moja, lozeczko, szafkę i podłogę + troche zjadła
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

i na razie sztuk 1.Zawsze można dokupić.

szyjka sprawdzona ? ;>

żeby córcia sie dostała