|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
|
|
|
|
#4232 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() a ja robie raz w roku Cytat:
to ja poprosze parę flaszek Cytat:
za wizytę
|
|
#4233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to jest jeszcze slodkie i fajna pamiatkaale,sa tez takie pamiatki: http://papilot.mykmyk.pl/img/660/0/o...ha21063571.JPG http://www.okazje. info.pl/dd/dla-dziecka/baby-art-odlew-brzuszka-ciazowego-belly-34120003.html (oczywiscie spacje do usuniecia) ktore do mnie juz nie przemiawiaja
Edytowane przez peppermint patty Czas edycji: 2013-09-02 o 20:53 |
|
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zamierzam oglądnąć
|
|
|
|
#4235 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
pomysłowo Głosik oddany![]() Cytat:
![]() ![]() abby, łącze się z Tobą w bólu... ostatnio też mi ciąża bardzo doskwiera.. a z plecami ledwo wyrabiam, muszę używać urządzenia masującego... Co do libido, u mnie jak bez zmian.. przez całą ciąże poniżej zera... ale już Tż mi zapowiedzial,że ma nadzieje że po porodzie/połogu się odchamimy porządnie ![]() ![]() Czekałam na "M jak miłosć" a tam jakiś jubileusz... fuck Spadam do łóżka oglądać tv... dziś ogólnie popołudnie spędziliśmy leżąc pod kołderką, No i oby jutro humorki były lepsze P.S Moja kuzynka dziś urodziła zdrowego synka, 2 tygodnie przed terminem Za jakiś czas mam zamiar ich odwiedzić... , pomału wszystko staje się takie REALNE ;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-02 o 20:55 |
|||
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta ramka tez fajna ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Co się potem z tym robi?Wiesza na ścianie jak poroże jelenia? |
||
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas był naturalny podział
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie,będziesz miała z kim na spacerki chodzić
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-09-02 o 21:04 |
|
|
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
Domi, dostałam ten zestaw do odcisku na babyshower
Fajna pamiątka Jak się ogarnę po egzaminie to wrzucę zdjęcia ![]() Myślicie, że jest zawód "etatowy wymyślacz tytułów wątków"?
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
He he dzisiaj dostęp do tv wolny jest,o dziwo
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4242 |
|
Raczkowanie
|
A my po wizycie
![]() Mały ma się dobrze, waży 1700 ![]() Lekarz mówi, że waga książkowa ![]() Tylko ja mam problem;/ znów ciśnienie 150/100;/ dostałam tabletki na zbicie, mam się znów pokazać za pare dni u Niego i jak nie spadnie to będe musiala isc do szpitala żeby mi zbili to ciśnienie, no ale mam nadzieje ze się obniży... |
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym ciśnieniem to faktycznie wysoko...ale może się obniży po tych lekach, oby! Dostałam kolejną pake ciuszków , dopiero skonczylam je segregować ![]() skutkiem czego w komadach mam tylko do rozm. 62, reszta w workach próżniowych ![]() 30 pajacy ![]() i piękne male butki Nike
|
|
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duży kawaler
|
|
|
|
|
#4245 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4246 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szyjka sprawdzona ? ;>A ja nie mogę na TVN player bo mi pisze że nie jestem na terenie PL . Na szczęście mam Nke i oglądam na Nplayer a tam jest odcinek do przodu. Zaraz odpale nowy przepis na zycie. Ja tez , ale weszłam na Twojego linka z Lidla i tam mi pierwsze wylazły , więc musiałam . Przyznac się tylko która mi pozalowała ? ![]() Bo jakies takie wyszły nijakie , nie chcą rosnąc Cytat:
Ja miałam na wizycie wysokie , teraz mierze 3 razy dziennie i jest normalne . Zreszta może Paula się wypowie
|
|
#4248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno będzie wszystko dobrze. Nie denerwuj się bo jeszcze bardziej Ci skoczy. Leki powinny pomóc a jak nie to przecież w szpitalu o Ciebie zadbają i będziesz miała ten konfort, że lekarze są na wyciągnięcie ręki. Jestem jednak pewna, że z tego rozwiązania korzystać nie będziesz bo świetnie poradzisz sobie z ciśnieniem w domciu. ![]() Trzymam kciuki za obniżenie. Super że dzidzia już taki duży, i że zdrowiusieńki o to przecież chodzi.
|
|
|
|
|
#4249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj tez nie mogłam się oprzeć i musiałam kupić parę rzeczy..tanie były ![]() Wzięłam takie większe koszulki z F&F i w Smyku parę rzeczy po 10,12 zł.Opłacało się jak nic Czy miał ktoś do czynienia z aspiratorem Cleanoz? http://allegro.pl/cleanoz-easy-zesta...518060863.html ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
wykąpałam się, wybalsamowałam, wypachniłam, oczywiście luteiny ten jeden jedyny raz nie zażyłam
![]() więc życzę dobrej nocki |
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prośba o opinie, będę zamawiać butelki, wybrałam dr Brownsa, tylko są dwie wielkości 120 albo 240 ml. I jeszcze widzę taką dużą 340 ml z Tommee Tipee
![]() I jeszcze smoczki jakieś są do tego do powolnego przepływu mleka, do normalnego czy cuś takiego itp. macie coś takiego? Tak w ogóle, ile najlepiej mieć butelek i jakiej pojemności, pomóżcie ![]() Niby mam zamiar karmić piersią ale nie za długo, no ale nie wiadomo jak to będzie, a zakładam że te butelki to przez kilka lat się używa
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
Dobra dziewczyny na mnie już pora, chce do łóżka się położyć, bo Agata coś mi za bardzo dokucza.
Jutro zaczynam 32 tydzień!!!!!!!!!! i mam wizytę na 15:00 u lekarza więc zobaczymy co i jak. Milusich snów Dziewczyny!!!! |
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki wózek zwrotny na pewno tylko pytanie jak da radę w zimie? |
|
|
|
|
#4254 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny, już mi troche lepiej
![]() Musi być dobrze
|
|
|
|
#4255 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc Ktos pytał o tej aspirator. Moja kolezanka go ma i bardzo chwali . Jej 6 mies synek nawet nie mruknie jak ona mu czyści nosek , co zresztą trwa kilka sekund ..
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze jedno pytanie- na materacyk do łóżeczka dajecie bezpośrednio pościel czy kupujecie jakąś podkładkę/ ceratkę, żeby ten materac się nie ubrudził/zniszczył/ zmoczył?
Ależ jestem niedoinformowana
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Hej.
Bolal mnie brzuch wiec wlazlam do goracej wanny trochę go rozluznic i jest lepiej. Tzn okresowo nie boli ale tam na dole strasznie ciagnie. Nie wiem czy to wody czy po prostu wydzielina ale na pewno nie mocz .Bylysmy dziś z Alisa w jednym przedszkolu na rozmowie. Bardzo miła pani dyrektor. Wpisala nas rezerwowo ale nic nie obiecywala. Trochę sobie pogadalysmy.jak dam rade to jutro idę do kolejnego. Zrobiłam pierwsze ostateczne pranie. Już sie suszy. Nasturcja przy maluchu jest tyle roboty ze nim sie obejrzysz już będzie wiosna. Dzięki za troskę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Ale sie tragicznie czuje leb mi peka, policzki mam mega czerwone, oczy mnie pieka...A i w ogole gratuluje dzisiejszych wizyt ![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-02 o 22:04 |
||
|
|
|
#4260 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na razie sztuk 1.Zawsze można dokupić.Do wolnego przepływu takie 0 + ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() Czytam opinie ale nie ma zbyt pochlebnych.I bądź tu znowu mądry ![]() Cytat:
![]() za wizytę---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Widzisz może jeszcze z przedszkolem się uda
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

)
to ja poprosze parę flaszek
za wizytę 

leb mi peka, policzki mam mega czerwone, oczy mnie pieka...
i na razie sztuk 1.Zawsze można dokupić.