|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
![]()
![]() |
#4262 | |
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;48378010]
"Scena pierwsza. Jakas starsza kobieta do starszaka (2,5 roku): chodz usiadz mi na kolana, nie bedziesz musial tak stac. (??!!) Ja: Dziekuje, nie skorzystamy. (dziecko przerazone). Odpowiedz: Przeciez dziecku trudno tak stac. (Ale zeby samej ustapic mu miejsca, to nie.)" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no bez przesady-wiadomo,ze upominanie czy gadanie glupot jest drazniace ale jak ktos cos po prostu mowi do dziecka ![]() wiem,ze niektore dzieci sie boja, ale niektore lubia byc zagadywane - ja podobno jako 3latka spiewalam i tanczylam w autobusie a niektorzy ludzie mi bili brawo ![]() ![]() ![]() juz nie wspominajac,ze niedawno bylo oburzenie,ze neiktorzy smia dziecko ignorowac np przyhcodzac w gosci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłano z tel. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córka czasem ma tak, że lubi załozyć na spacer elegancką, tiulową sukienkę, ładnie się uczesać. Wtedy wdzięczy się do każdego napotkanego człowieka, ale robi to sama z siebie. Ale są dni, kiedy nie ma ochoty odpowiadać na pytania przechodniów. A swoją drogą to wiem, że mam przepiękną córkę i jak ktoś śmie stwierdzić inaczej, to biada mu ![]()
![]() |
#4266 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;48378010]To nie pierwszy temat w tym guscie tej pani. Moim zdaniem ma zaawansowane OZM. Bezstresowe wychowanie az przeraza. Pamietam jeden z jej poprzednich tekstow. Pisala, ze byla dzieciakiem w sklepie. Jemu cos sie nie spodobalo i zaczal sie drzec. W pewnym momencie jakas babka podeszla do niej i zwrocila jej uwage. Bardzo slusznie zreszta. Jak nie potrafi zapanowac nad dzieciakiem to niech wyjdzie z nim na zewnatrz i poczeka az sie uspokoi. Matka jednak uwazala, ze lepiej niech sie dzieciak wywrzeszczy i sie sam uspokoi. Dla mnie to nienormalne podejscie. Maly rozdziera swoja paszcze, rodzic zadowolony, bo "wychowuje". Nic to, ze inni zmuszeni sa do przebywania we wrzasku jakiegos dzieciaka. W koncu migrena i brak spokoju sa niczym w porownaniu do trudow takiego "wychowywania". Matka zbulwersowana byla bardzo, bo to jej dziecko, on "wychowuje", i w ogole jak mozna jej uwage zwracac ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- "Scena pierwsza. Jakas starsza kobieta do starszaka (2,5 roku): chodz usiadz mi na kolana, nie bedziesz musial tak stac. (??!!) Ja: Dziekuje, nie skorzystamy. (dziecko przerazone). Odpowiedz: Przeciez dziecku trudno tak stac. (Ale zeby samej ustapic mu miejsca, to nie.)" ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Jak babcia jest ładna to jest ok. a jak brzydka to już nie?
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są osoby, które wyglądają... brzydko, strasznie, są śmierdzące, zaniedbane, brudne, odrażające. Wbrew pozorom takich ludzi jest dużo. I nie mówię o bezdomnych, ale o normalnych ludziach spotykanych w sklepach, na ulicy, w mieście, w parku. Są ludzie o przyjaznej aparycji, miłej twarzy, stwarzają wrażenie osoby miłej, ciepłej, serdecznej a są osoby, które odrzucają samym spojrzeniem, tonem głosu.
![]() |
#4271 |
zuy mod
|
I uczysz od poczatku corke oceniania po okladce?
![]() |
#4272 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ja bym nikomu tak nie powiedziała i nie słyszałam by ktoś tak jakiemuś rodzicowi powiedział. Co nie znaczy, że wszystkie dzieci uważam za ładne i że w rozmowie z bratem/przyjaciółką nie powiem, że dane dziecko jest moim zdaniem brzydkie. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]() |
#4274 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Twoje podejście jest odległe od mojego. Człowiek to człowiek, nie ważne czy jest ładny czy brzydki. Poza tym jeśli spojrzeć na sprawę w kontekście bezpieczeństwa dziecka to osoby 'ładne', o miłej aparycji, twarzy itd.
![]() |
#4275 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Nocna Nimfa;48388732]
![]() ![]() To mnie trochę wkurza, wchodzi mam z dzieckiem, widzi wolne miejsce, ludzie też stoją, a ona sadza dziecko na miejsce, a sama stoi... ![]() Ja rozumiem, że dziecko bezpieczniejsze, ale bez przesady, potem takie w przyszłości nie ustąpi... Może to kwestia wychowania, ale kiedy moja mama siedziała, a nie było więcej wolnych miejsc, to jeśli byłam zmęczona- brała mnie na kolana. Jeśli nie było wcale- stałyśmy, mnie trzymała i kazała uważać. A nie stała, a ja siedziałam... Coraz częściej widzę takie coś, a obok starszy człowiek stoi.
#4276 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-10-04 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-10-04 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=CzasKomety;48401997]Może. Ale tak mnie mama wychowała. I żyję. I kiedy teraz ja wstaję, bo widzę starszego człowieka, to dziecko obok radośnie macha nóżkami. A mama obok stoi...
#4280 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Gosiu;48401950]
Cytat:
![]() Ręce opadają.
![]() |
#4281 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ja w ogóle nie musiałam nikomu ustępować w dzieciństwie i jako nastolatka, bo byłam z tak małego miasta, że nie było tam autobusów. A jakoś teraz wiem, komu się miejsce siedzące należy.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-10-04 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Konto usunięte
|
Poprawcie proszę cytowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie jem słodyczy dłuzej, to nie mam na nie ochoty; jak zaczynam je podjadać, to zaczynaja się pomysły: jeszcze te ciastka bym zjadła, te czekoladki.. ![]() ja mam 2 letnią córkę i raczej nie daję jej słodyczy: dostaje desery typu kawałek domowego, zdrowego ciasta czy np. placuszki bananowe (polecam, słodkie a zdrowe: banan i jajko), nalesnik z syropem klonowym, owoce na ciepło z miodem, suszone owoce, jaglankę na słodko itp itd. Zdrowych słodkich przekasek jest tyle, ze bez sensu kupować batoniki... zwłaszcza małemu dziecku, póki mamy kontrolę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Konto usunięte
|
Mnie się wydaje, że to taka specyficzna narodowość, której prawo żadnego kraju nie obowiązuje, jeśli wiesz, o czym mówię. Ale mogę się mylić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4286 |
Konto usunięte
|
Ja nie pamiętam, czy siedziałam czy stałam w busie, poważnie. Chyba jestem za stara
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48402281]Ja nie pamiętam, czy siedziałam czy stałam w busie, poważnie. Chyba jestem za stara
![]() Wyjaśniam- nie twierdzę, że WSZYSTKIE dzieci nie będą ustępować... Bardziej w sumie dziwi mnie zachowanie opiekuna, który na to pozwala.
![]() |
#4288 |
Konto usunięte
|
Ale na co pozwala? Jeśli dziecko jest małe i niestabilne, to ja się wcale nie dziwię. Nie mówię tu o 7 czy 8-latku, ale zapewne jak będziemy jeździć busem, jak Młody już będzie niewózkowy, a będę w takiej sytuacji, to też mu nie każę wstać. Na naukę manier przyjdzie czas, jak sam będzie bezpieczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zadomowienie
|
Tak was podczytuje co jakis czas. Niektore przypadki nadaja sie do zakladu psychiatrycznego... to co powiecie na to??
11 latek ktory nie potrafi pokroic dajmy na to schabowego, posmarowac kromki chleba? bo przeciez babcia to zrobi najlepiej... Przeciez jakby takie dziecko poslac na kolonie to by zginelo... ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Niektore mamy,babcie robia krzywde dziecku swoimi ozm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Także mnie również denerwuje widok małego szkraba siedzącego samego, bo niestety ani to bezpieczne, ani uczące kultury (choćby na początek tą kulturą miało być zwykłe podzielenie się siedzeniem z rodzicem czy dziadkami - bo nieraz widzi się też babcie, które stoją nad wnusiem).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.