Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 18:44   #4261
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

Ona- Przykro mi.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:55   #4262
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

I dupka..napisalam się i aplikacja się wywaliła..

EWUSIA: 1 póki brat z nami mieszka Igorek nie będzie miał swojego pokoiki 2. Nie mamy jeszcze nocnika

CYBAMONKOWA brawa dla Adasia! Prześcignął juz Igiego bo mój syn tylko z pleców na brzuch

ONA strasznie mocno przytulam. Mam nadzieje że się uda! Trzymam kciuki

EDYTKA z kim zostawiasz Kacperka jak wrócisz do pracy?

FIAZO u Ciebie mama się opiekować tak?

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:11   #4263
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Malinka bardzo ładnie dala ci pospać córeczka a maz fakt też czasami potrzebuje poglaskac

ROCKY w tej chwili mamy uno wiec zmiana będzie spoea

EDYTKAC fajnie to wykombinowalas myślę ze będzie ok w takim systemie

FIAZO ty też ładnie się przygotowalas kiedy wracasz do pracy?

LEMURKI Jasiek też widać nadrabia))

PERSE Nie denerwuj się,na pewno dacie spokojnie rade. Byle wysypka się znowu nie przyplatala

Od poczatku lutego wracam. Tak moja mama się będzie zajmować, ale nie wykluczam też, że jak mama nie bedzie mogła to teściowa choć oboje z mężem tego nie chcemy. Teściowa na razie nie wie że wracam do pracy.

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
1. Śpi w naszej sypialence. Tylko dlatego, ze nie mamy drugiego pokoju. Jak tylko sie przeprowadzimy to Franek już z nami w pokoju nie będzie spał.
2. Nasz jeszcze robi w pieluchy Kupska są zbite, wiec dużo wycierania nie mam
Jak Franek odzwyczaił sie od butli i polubił łyżeczkę, tak boje sie, że odzwyczai sie od pieluch i nie będzie chciał ich nosić Także z nocnikiem czekam.

Przyszła do mnie paczka ze smyka. Zrobiłam trochę zakupów z wyprzedaży -50%. Właściwie to większość ksiązeczek i dostałam jedna gratis
I albumy dla dziadków też przyszły.
No i właśnie dziadki.
Piszę na biało.

W sobotę zadzwoniła do nas teściowa, że teść ma guza. Guz ma już 7cm Wszystko zaczęło sie w święta. Teść strasznie wymiotował, zrobił sie nagle słaby. Na początku myśleli, że to zatrucie. Nie przechodziło to udali sie na badania i lekarz postawił diagnozę. Tż z ojcem jest strasznie związany. Po telefonie nie mógł dojść do siebie. W wigilie teść był pełen życia, trysający, a jak byliśmy w niedziele to juz nie był ten sam człowiek. Smutny, co jakiś czas wychodził żeby sie położyć. Guz znajduje sie na nerce. Więc tu leży nadzieję. Mają jeszcze sprawdzić czy druga nerka 'zdrowa' i będą coś działać. Do tego dochodzi to, że teścia brat też miał raka.
Nie spodziewałam sie usłyszeć takiej informacji. Tym bardziej, że może coś takiego spotkać bliską osobę.
Przykra sprawa.

Mnie mało bo mam rodzinny czas i wykorzystuje go do oporu

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:23   #4264
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Jestem mega padnieta dzisiaj.. Chyba przez to ze Igoi przez ostatnie kilka dni orzyzwyczail mnie do spania do 9a dzisiaj przed 7 pobudka byla..

SAMMI strasznie się cieszę z tego autka..teraz tylko wyczekac do kwietnia/maja...

FIAZO nie dziwie się ze nie chcesz aby tesciowa się zajmowała skoro Piotr płacze na jej widok i ta akcja po której mały wymiotował.

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-07, 20:03   #4265
dzoan
Zakorzenienie

sammi ale super sylwester! kurcze ale musieliście odżyć teściu świetnie dawał radę Mnie też jak już ktoś zobaczy to pyta 'ty w ogóle byłaś w ciąży?'..nie powiem, schlebia mi to ale rzeczywiście przy takiej częstotliwości karmienia, zarywaniu nocek i niemożności właściwego dokarmienia siebie nie trudno o taką sylwetkę
To ja nie wiem czemu daję Małemu rano 3 krople Cebionu i wieczorem 2..coś mi się ubzdurało, że 5 dziennie Czyli spokojnie mogę zwiększyć i dawać min. 5 na raz 2x dziennie
Dzięki Ci za słowa otuchy, że to może być jednak skok..
A Kubusiowi według mnie możesz ileś razy dziennie podać ręce do siadu.. dla niego to też jakieś ćwiczenie.. a kilka razy dziennie nie będzie przesadą..krzywdy mu nie zrobisz

skylie przypomniałaś mi, że też muszę po raz kolejny szczepienie przełożyć.. Oluś jeszcze troszkę katarku ma, już sporo lepiej, ale wolę żeby się zupełnie oczyścił z wirusów. żeby Wojtuś trzymał się zdrowo i by udało się zaszczepić Olę

cynamonko a nie możecie przyjechać wszystkie i mu każda takiego kopa zasadzić? jakby go tak dupsko z rok pobolało, to by pamiętał jak się odnosić do żony
dla Adasia za przekręty.. no kurcze naprawdę silny chłopak.. no i za 6 miesięcy

elaine cichutko gratuluję autka, żeby nie zapeszyć do wiosny! super się Wam furka szykuje i to jeszcze od człowieka, który na pewno Was nie oszuka cenę też dobrą da?

malinka fajnie Mała Wam śpi..oby tak co noc było

edytka no właśnie tylko ładnie wyglądało ciasto wyrosło ponad blaszkę i strasznie suche było..aż stawało w przełyku..a pizza za słona..bo dałam posolony szpinak, salami też słone i ser feta mega słony
Oj i Ty już do pracy musisz.. fajny masz plan karmień.. Kacperek nie powinien być głodny i jeszcze tyle mm wsunął..wow

lemurki niezły głodomorek z Jasia.. a Wy na kp tak? ile minut Mały je? Widzę, że u Was też problem z wieczornym zasypianiem.. oby to była tylko wina skoka i wszystko wróciło do normy..ja się tej myśli trzymam

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:18   #4266
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

DZOAN czyżby Olus spal? Jak dzisiaj zasypianie? Na autko cena też dobra mieści się w tym co sobie założyliśmy,no i ni trzeba będzie nic w nim robić)))

A właśnie kto się orientuje ile kosztuje przerejestrowanie auta?

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-07, 20:24   #4267
dzoan
Zakorzenienie

fiazo Twój plan karmień też wygląda mi ok

Perse żeby podejście nr 2 do wprowadzania jedzonka powiodło się

ona ja do męża niby też gadam co jest nie tak.. ale co z tego jak on ma to w d albo często odszczekuje i obraca kota ogonem.. jeszcze dzisiaj w 'dzień dobry tvn' był temat co najbardziej denerwuje facetów w kobietach i jedna przemądrzała babeczka powiedziała, że faceci nie lubią jak kobiety marudzą i dyktują co mają zrobić.. i tak wyszło, że lepiej nie mówić niczego wprost.. bo jeszcze facet poczuje obrzydzenie.. bzdury..
A z teściem przykre mam nadzieję, że jednak guz pozostał na jednej nerce i druga, jak i reszta organów w porządku..trzymam

Ewusia Oluś nadal z nami i póki co nie planuję przenosić go do osobnego pokoiku.. choć to co napisałaś jest zastanawiające, że u Tymusia taka różnica w długości drzemek..aż kusi by sprawdzić u naszego Potworka
Z nocnika też nie korzysta, bo jeszcze nie siedzi i chyba na tę umiejętność też przyjdzie nam troszkę poczekać.

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2014-01-07 o 20:25

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 20:25   #4268
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
DZOAN czyżby Olus spal? Jak dzisiaj zasypianie? Na autko cena też dobra mieści się w tym co sobie założyliśmy,no i ni trzeba będzie nic w nim robić)))

Pare stów. Chyba ok 300. Zależy jeszcze czy na 1 osobe czy współwłasbość. Na str UM powinno byc napisane. A jak te same miasto to nie musisz tablic zmieniac i wtedy taniej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Synek
Stary 2014-01-07, 20:29   #4269
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Śpi od 19:55 Dzisiaj sama musiałam go wykąpać, bo mąż do 20 pracował. Jeszcze wpadli rodzice pod wieczór, więc Olka ominęła jedna drzemka.. musiał być wykończony.. przy pierwszej melodyjce padł

Kurcze ja nie wiem..mąż by wiedział, ale nie odzywamy się do siebie..wrócił i zlewka.. nawet lepiej .

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

elaine no właśnie najlepsze, że nic w tym aucie już nie musicie robić i wiadomo z góry, że facet o nie dbał

Stary 2014-01-07, 20:40   #4270
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Jak się nie mylę to około 250 zł albo trochę więcej

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:17   #4271
dzoan
Zakorzenienie

Uciekam oglądać film na tvn

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 21:22   #4272
sylwia1986sz
Zadomowienie

Dziewczyny przechwalilam... Ja juz sie nic nie odzywam bo przynosi to odwrotny skutek...
Ale powiem Wam ze jestem tak zmeczona ze jutro ide do lekarza :-( pewnie znowu mam anemie, glowa boli mnie codziennie, wlosy wychodza garsciami i noca mam temp. ok 37,5-38 :-(

Odnosnie spacerow to u nas na odwrot. Tz robi wszystko zeby mnie odciazyc i zebym cos w domu porobila i wlasnie sam chodzi niekiedy na spacery. Niekiedy ja sama, czesto razem... Ale tez nie chce go chwalic bo sie zepsuje!
:-P

Dzoan wspolczuje bardzo, proponuje pogadac z tz, bo Ty sie kochana denerwujesz a musisz miec sily dla dziecka! Ostatnio czytalam taki artykul, w sumie duzo w nim prawdy http://twardamatka.blog.pl/by-dzieck...e-rozdzielilo/

Magolinko!!!!!! Zdrowka z czlego serca! Wracajcie szybko do domu!!!!!

Ps. Ja nie ogladam tv ani filmow w ogole, nie mam czasu przejrzec gazety ani czytac ksiazek... Nie mam czasu niekiedy sie przebrac rank i uczesac- dzisiaj o 11 odbieralam paczke od listonoszki rozbeltana w koszuli :-\ Sama juz nie wiem czy smiac sie czy plakac :-\
Oby jutro byl lepszy dzien!
Dobranoc
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 00:10   #4273
Agrafka86
Wtajemniczenie

MAGOLINA jak tam Adaś? Lepiej już? Mniejszy kaszel?

ELAIN oglądałam kiedyś program o 6-raczkach i tam jedzenie kladli im rodzice na stole i one jadły łapkami. No, ale z 6 to im się nie dziwię

MAGDA zdrowia dla Ciebie i Tżta

DZOAN Tztowi należy się wpier**l porządny! Co to ma być do cholery. Oj ziolko z niego. Trzymaj się

SAMMI za udaną imprezę!

EWUSIA hu hu Tymus już dorosły chłopak. To się chwali

Hej.
Wyniki kolokwium będą dopiero w piątek. Także trzeba czekać. Sama nie wiem jak mi poszło. Nawet nie pamiętam co pisałam
Jutro mamy rehabilitację.

I chwalę moje dziecko: zasypia sam bez bujania i Kolysania. Ekstra

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Ja idę spać w końcu muszę odespac te zarwane nocki.
Śpijcie dobrze.
Dobranoc!

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 05:25   #4274
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Jako matka wariatka mówię dziś"dzień dobry"O ósmej mamy szczepienie,a ja ze strachu nie śpię od dwóch godzinpraktyczni e nie wychodzę z łazienki(durna,prawda?)I strasznie się martwię,ile mi niemowlę w ciągu sześciu tygodni przybrało,bo ciągle mi się wydaje,że Jasiek jest za drobny(no bo jest,chudy się urodził,a potem przez serducho za mało jadł)
Dzoan-my niestety na mm,bo dzieć mi się na piersi męczył i lekarze odradzili kp,ale budzi się ciągle w nocy;mimo rozszerzenia diety mleko ciągle rządzi
Sylwia-zdrowia życzę
Ewunia-Twój synuś już taki dorosły się wydaje
Komuś jeszcze miałam....skleroza,kurczę ...

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Agrafka-zazdrościmy zasypiania,szczerze Ja coś źle robię,że Jasiek nie umie zasnąć normalnie.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 07:14   #4275
AgaPlast
Zadomowienie

Witamy sie
dziewczynki przepraszamy ze nas tak mało ale w klubie juz dałam usprawiedliwienie
zarobiene jestesmy masakrycznie.
mała juz zdrowa chociaz katar 2 tyg nas meczył i zakupiłam katarek i po kilku próbach dala sobie wreszcie sciagnac.
Sylwek w domu spokojnie bez szalenstw.
Bianka szamie dynie z ziemniakiem i narazie to jedynie jest w stanie przełknac . musze zgłębic odwieczny temat glutenu
Spi coraz dłuzej zeby ida nie przewraca sie jeszcze co najwyzej na boki ale swiadomie łapie juz zabawki i siega sobie po nie sama. nie wiem jak z waga bo teraz odpusciłysmy szczepienie ze wzgledu na chorubsko ale za tydz, idziem to sie wszystkiego dowiemy. Trzymajcie sie ciepło i czasami cos tam was ponadrabiam i skrobniemy co u nas. Niestety tak bedzie przez 2-3 miechy

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

eeeeeeeeeeee laski pomocy!!!! Wyautowałam sie sama z klubu ))) sznowna prezesowa niech mnie przywróci plissssssssss

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

ONA współczuje. Niestety wiem co to jest...
Magnolinka kciuki za Adasia
cynamonki rosnijcie zdrowo
dzoan tylko rece opadaja
elaine my na spacerki zawsze same z siersciami. W weekend Tz bierze sierscie ja wózek i wtedy spacerujemy razem.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

a i nawiedziła mnie @ . w 19 rocznice mojej pierwszej @ przynajmniej teraz moge spokojnie zaplanowac 2 dziecko
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 07:48   #4276
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Jako matka wariatka mówię dziś"dzień dobry"O ósmej mamy szczepienie,a ja ze strachu nie śpię od dwóch godzinpraktyczni e nie wychodzę z łazienki(durna,prawda?)I strasznie się martwię,ile mi niemowlę w ciągu sześciu tygodni przybrało,bo ciągle mi się wydaje,że Jasiek jest za drobny(no bo jest,chudy się urodził,a potem przez serducho za mało jadł)
Dzoan-my niestety na mm,bo dzieć mi się na piersi męczył i lekarze odradzili kp,ale budzi się ciągle w nocy;mimo rozszerzenia diety mleko ciągle rządzi
Sylwia-zdrowia życzę
Komuś jeszcze miałam....skleroza,kurczę ...

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Agrafka-zazdrościmy zasypiania,szczerze Ja coś źle robię,że Jasiek nie umie zasnąć normalnie.
Kciuki za szczepienie

Wstaliśmy po 7. Nawet ja, a zwykle śpie do 9. Łapie stresa jutro pierwszy dzień egzaminów a ja nie jestem przygotowana. Wczoraj coś przejrzałam, ale mój poziom wiedzy nigdy nie był tak niski.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

A co to wszystkie śpią?

Synek
Stary 2014-01-08, 07:52   #4277
dzoan
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny

Nie śpię właściwie od 6. Obudziło mnie dziecko sąsiadów.. najpierw odgłosy jakby w chodziku jeździło, choć to dziecko już dawno chodzi..więc musi mieć jakiś inny środek transportu, później bieganie, tupanie i walenie po kaloryferze W ogóle to byłam w szoku, bo do tej pory nie słyszałam aż tak żadnego dziecka w klatce..Okazało się, że przyjechali nasi sąsiedzi ściana w ścianę.. Rodzina Rosjan z dwójką małych dzieci. Nie mieszkają tutaj na stałe..przyjeżdżają na parę/kilka tygodni i później nie ma ich kilka miesięcy. Syna mają strasznie rozhisteryzowanego..ciągl e krzyczy i wyje. Rodzice i dziewczynka spokojni..normalnie nie wiem skąd u nich taki diabełek. Nigdy też nie słyszałam, żeby zwracali Małemu uwagę, żeby krzyknęli, kazali się uspokoić.. dziecko robi co chce. No kurde, ale żeby po godz. 6 zachowywać się tak głośno.. Akurat sypialnię mamy przy ich mieszkaniu i Mały dzisiaj obudził się godzinę wcześniej niż zwykle.. i tak długo przetrzymał, no ale cholera mnie weźmie jak będziemy wstawać po 7 w ciemnościach jeszcze przez tego bachora

Stary 2014-01-08, 08:25   #4278
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Humorki mam od rana. Mężowi się oberwało. Ale co tam, czasem można być troszkę wredną.
Stary 2014-01-08, 08:30   #4279
ita83
Wtajemniczenie

dzien dobry wszystkim....my wczoraj zaliczylismy szczepienie-Leo wazy juz 8,155kg....
juz malo go karmie ale jeszcze starcza mi mojego mleka na 3-4karmien
ale raz dziennie jest sloiczek-szpinak rzadzi....no i od pon wprowadzilam kaszke bezglutenowa na sniadanko....

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 08:59   #4280
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzien dobry
Padłam ok 22, ale przynajmniej mam wrażenie,że trochę odespałam. Znowu mamy 2-3 pobudki w nocy, mam wrażenie że w cyckach jakoś mało mleka, więc pewnie kryzys mnie dopadł a dziecko rośnie..trzeba przetrzymać i tyle
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Czesc

Dzoan- przytulam Cie mocno. Mam nadzieje ze w koncu maz pojdzie po rozum.do glowy.

MAGO- zdrowka dla Adasia

ANULKA- dobrze ze przypomnialas o ksiedzu. Musze zobwczyc kiedy chodzi u nas i kupic wszystki gadzety zeby go przyjac

Wojtek w koncu poszedl dzisiaj do przedszkola bo od poczatku grudnia byl chyba 4 dni. Mam nadzieje ze nie rozchoruje sie znowu bo w piatek musze zaszczepic Ole. Przekladalam juz tyle razy to.szczepienie, ze to juz ostatni dzaonek zeby Ola.wziela 2 dawke rota :/

A tak poza tym to mam cudowne dzieci Meza troche mniej ale tez

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
3mam kciuki aby Wojtuś nie chorował

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Pare stów. Chyba ok 300. Zależy jeszcze czy na 1 osobe czy współwłasbość. Na str UM powinno byc napisane. A jak te same miasto to nie musisz tablic zmieniac i wtedy taniej

dziękuję sprawdzę

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Śpi od 19:55 Dzisiaj sama musiałam go wykąpać, bo mąż do 20 pracował. Jeszcze wpadli rodzice pod wieczór, więc Olka ominęła jedna drzemka.. musiał być wykończony.. przy pierwszej melodyjce padł

[/COLOR]elaine no właśnie najlepsze, że nic w tym aucie już nie musicie robić i wiadomo z góry, że facet o nie dbał
to był zmęczony,a Ty wieczór masz dla siebiemam nadzieję, że miło spędziłaś.
z autem to taaaak - dokładnie, to ogromny plus i krok do przodu. Teraz to już się normalnie nie mogę doczekać.

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Jak się nie mylę to około 250 zł albo trochę więcej
dziękuję

Cytat:
Sylwia-zdrowia życzę
Komuś jeszcze miałam....skleroza,kurczę ...[COLOR="Silver"]
jak po szczepieniach? jak Jasiu?

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witamy sie
dziewczynki przepraszamy ze nas tak mało ale w klubie juz dałam usprawiedliwienie
zarobiene jestesmy masakrycznie.
mała juz zdrowa chociaz katar 2 tyg nas meczył i zakupiłam katarek i po kilku próbach dala sobie wreszcie sciagnac.
Sylwek w domu spokojnie bez szalenstw.
Bianka szamie dynie z ziemniakiem i narazie to jedynie jest w stanie przełknac . musze zgłębic odwieczny temat glutenu
Spi coraz dłuzej zeby ida nie przewraca sie jeszcze co najwyzej na boki ale swiadomie łapie juz zabawki i siega sobie po nie sama. nie wiem jak z waga bo teraz odpusciłysmy szczepienie ze wzgledu na chorubsko ale za tydz, idziem to sie wszystkiego dowiemy. Trzymajcie sie ciepło i czasami cos tam was ponadrabiam i skrobniemy co u nas. Niestety tak bedzie przez 2-3 miechy

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

eeeeeeeeeeee laski pomocy!!!! Wyautowałam sie sama z klubu ))) sznowna prezesowa niech mnie przywróci plissssssssss[COLOR="Silver"]
ale Ty zapracowana jesteś)) zaraz lookne w klubie
A z tym wyautowaniem, to chyba musisz do En napisać na priv albo jakoś na fb bo nie zagląda tutaj od jakiegoś czasu.

Agraffka: na pewno będzie dobrze i wyniki w piątek będą pozytywne. Co studiujesz?

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-08, 08:59   #4281
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
Ja bede karmic kp przed wyjsciem, do pracy na 8. O 10 2gie śniadanie kaszka, o 13 obiad warzywa z mięskiem. Bede kończyć o 15 i karmić o 16 kp.

Już od jakiegoś czasu nie kp o 10. Za jakiś tydzień zrezygnuje z karmieia o 13

A ile dajesz kaszki na śniadanie? Kiedy wracasz do pracy (bo chyba przegapiłam jeśli pisałaś...).

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
No i właśnie dziadki.
Piszę na biało.

W sobotę zadzwoniła do nas teściowa, że teść ma guza. Guz ma już 7cm Wszystko zaczęło sie w święta. Teść strasznie wymiotował, zrobił sie nagle słaby. Na początku myśleli, że to zatrucie. Nie przechodziło to udali sie na badania i lekarz postawił diagnozę. Tż z ojcem jest strasznie związany. Po telefonie nie mógł dojść do siebie. W wigilie teść był pełen życia, trysający, a jak byliśmy w niedziele to juz nie był ten sam człowiek. Smutny, co jakiś czas wychodził żeby sie położyć. Guz znajduje sie na nerce. Więc tu leży nadzieję. Mają jeszcze sprawdzić czy druga nerka 'zdrowa' i będą coś działać. Do tego dochodzi to, że teścia brat też miał raka.
Nie spodziewałam sie usłyszeć takiej informacji. Tym bardziej, że może coś takiego spotkać bliską osobę.

Cytat:
EDYTKA z kim zostawiasz Kacperka jak wrócisz do pracy?
Mam opiekunkę. Tzn. to jest żona mojego kuzyna. Ale odpłatnie oczywiście. Jeszcze się nie umówiłyśmy na żadną stawkę... Ile teraz tak mniej więcej płaci się za opiekunkę?

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
od pon wprowadzilam kaszke bezglutenowa na sniadanko....
Kurczę to tylko ja daję kaszkę na kolację a nie na śniadanie?
Stary 2014-01-08, 09:05   #4282
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry
Padłam ok 22, ale przynajmniej mam wrażenie,że trochę odespałam. Znowu mamy 2-3 pobudki w nocy, mam wrażenie że w cyckach jakoś mało mleka, więc pewnie kryzys mnie dopadł a dziecko rośnie..trzeba przetrzymać i tyle

3mam kciuki aby Wojtuś nie chorował

dziękuję sprawdzę

to był zmęczony,a Ty wieczór masz dla siebiemam nadzieję, że miło spędziłaś.
z autem to taaaak - dokładnie, to ogromny plus i krok do przodu. Teraz to już się normalnie nie mogę doczekać.

dziękuję

jak po szczepieniach? jak Jasiu?

ale Ty zapracowana jesteś)) zaraz lookne w klubie
A z tym wyautowaniem, to chyba musisz do En napisać na priv albo jakoś na fb bo nie zagląda tutaj od jakiegoś czasu.

Agraffka: na pewno będzie dobrze i wyniki w piątek będą pozytywne. Co studiujesz?
En nie pisze bo nie ma neta w nowym mieszkaniu, na fb pisze bo ma darmo w telefonie

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
A ile dajesz kaszki na śniadanie? Kiedy wracasz do pracy (bo chyba przegapiłam jeśli pisałaś...).

Mam opiekunkę. Tzn. to jest żona mojego kuzyna. Ale odpłatnie oczywiście. Jeszcze się nie umówiłyśmy na żadną stawkę... Ile teraz tak mniej więcej płaci się za opiekunkę?

Kurczę to tylko ja daję kaszkę na kolację a nie na śniadanie?
W lutym. Daje 100ml 5miarek mlekowych kaszki, u piotrka musi być gęste. Mi wygodniej na 2gie śniadanie dawać. Na kolacje mleczko.

Synek
Stary 2014-01-08, 09:08   #4283
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Fiazo: masz lepsze info o En
edytkac: w 3miejscie 1200-1500zł miesięcznie za opiekunkę
Ita: piękne wymiary, ale LEoś rośnie

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-08, 09:39   #4284
AgaPlast
Zadomowienie

no to pisze po raz kolejny. kto ma mozliwosc dopisywania do fb?
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:40   #4285
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Na fb roxi lub domi

U nas z nianie min 6zl za h

Synek
Stary 2014-01-08, 10:21   #4286
Agrafka86
Wtajemniczenie

LEMURKI dlaczego źle? Nam chwilę zajęła nauka zasypiania. Teraz leży, daję pieluche jak krzyczy to glaszcze i w końcu zasypia. Powolutku i Tobie się uda. Jak po szczepieniu i jak waga?

DZOAN bezstresowe wychowanie

ITA mój szpinakiem wymiotuje dalej niż widzi.

Hej.
I tyle bo idę ogarnąć dom

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:34   #4287
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzien dobry

My juz po 40 min spacerze.Kupiłysmy chleb,powłoczyłysmy sie i do domku bo zaczęło padac :/

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja za 2 tygodnie wracam do pracy. Będę pracować od 7.30 do 13.30. Wymyśliłam że będę karmić Kacperka przed wyjściem do pracy kp. Potem koło 9 każę opiekunce dać mu mm albo moje mleko (tak na zmianę co drugi dzień), koło 12 zupka i do popicia woda. A jak wrócę (ok.13.45) dam mu kp. Dobrze będzie? Bo ja nie chcę jeszcze rezygnować z kp... Dzisiaj dałam Kacperkowi na spróbowanie mm i zjadł bardzo chętnie 170 ml ale jakoś tak mi się smutno zrobiło że powoli odchodzę od kp...
Plan brzmiu ok Super
Cytat:
Odwyk od wizażu miałam,bo laptop nam padł,a potem Jasiek się uaktywnił bardzo.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Wam życzę
U nas koszmar co noc.Jasiek ciągle glodny,karmimy go co godzinę praktycznie.
Nadrabiam,co u Was.
Z zasypianiem wieczornym mamy straszny kłopot...
chyba skok Was dopadł...
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!! Właśnie kończę kolejny dzień w Sklepiku!!! Maruderów było bez liku, ale sprzedaży żadnej

Najpierw napiszę co u nas, bo nie zdążyłam poczytać, wieczorem poczytam co u Was i odpowiem

Mam dwa ważne pytania:
Czy Wasze dzieci już śpią same w swoim pokoiku w nocy??
My wczoraj przenieśliśmy łóżeczko Tymusia, korzystając z faktu iż wróciliśmy po ponad 2 tygodniach od rodziców TŻ, stwierdziliśmy, że i tak nowe miejsce i tak, więc spróbujemy i... Tymuś spał sam w swoim pokoiku o wiele lepiej niż jak śpi w naszej sypialni!!!! Pierwszy raz do niego wstałam o godz 3, przełożyłam go na boczek, dałam smoka i dalej spał do 5.40 Później wzieliśmy go do siebie na poranne przytulańce. A jak śpi w naszej sypialni to wstawaliśmy do niego co godzinę, dwie, a czasem co 10 minut. Okazało się że lepiej mu się śpi samemu. Ale wczoraj miałam łzy w oczach jak zobaczyłam naszą sypialnię bez łóżeczka.
Pytanie drugie: Czy tylko Tymuś korzysta z nocnika?? Napiszę Wam tylko, że nocnik jest super bo od kąd go stosujemy tylko dwie kupki były w pieluszce, a dzięki nocnikowaniu pupcia czysta i nie trzeba się męczyć z wymywaniem nieczystości z każdej fałdki. Tymuś nauczył się już samodzielnie siedzieć i nie trzeba go trzymać
Ewusiu Laura nadal z nami w sypialni.
Nie korzystamy z nocnika,nawet o tym jeszcze nie myslałam.

Ona strasznie mi przykro

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:

Juz nie pamiętam ale mozesz zadzwonic do Starostwa Powiatowego do wydziału komunikacji.
My naszą starą cytrynkę zezłomowaliśmy-dla naszego bezpieczenstwa.Przeglad sie skonczył,nie przeszłaby go i tak i tak a pokusa była zeby gdzies blisko chociaz podjechac.A auto w rozsypce.Teraz jestesmy bez ale mamy dobrą komunikację więc na razie jest ok.
Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Dziewczyny przechwalilam... Ja juz sie nic nie odzywam bo przynosi to odwrotny skutek...
Ale powiem Wam ze jestem tak zmeczona ze jutro ide do lekarza :-( pewnie znowu mam anemie, glowa boli mnie codziennie, wlosy wychodza garsciami i noca mam temp. ok 37,5-38 :-(
Biedulko idz do lekarza
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

I chwalę moje dziecko: zasypia sam bez bujania i Kolysania. Ekstra

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------
.

Cytat:
Cytat:
eeeeeeeeeeee laski pomocy!!!! Wyautowałam sie sama z klubu ))) sznowna prezesowa niech mnie przywróci plissssssssss[COLOR="Silver"]

wspołczuje @
Cytat:
Kciuki za szczepienie

Wstaliśmy po 7. Nawet ja, a zwykle śpie do 9. Łapie stresa jutro pierwszy dzień egzaminów a ja nie jestem przygotowana. Wczoraj coś przejrzałam, ale mój poziom wiedzy nigdy nie był tak niski.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

A co to wszystkie śpią?

Fiazo zaciskam

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Nie śpię właściwie od 6. Obudziło mnie dziecko sąsiadów.. najpierw odgłosy jakby w chodziku jeździło, choć to dziecko już dawno chodzi..więc musi mieć jakiś inny środek transportu, później bieganie, tupanie i walenie po kaloryferze W ogóle to byłam w szoku, bo do tej pory nie słyszałam aż tak żadnego dziecka w klatce..Okazało się, że przyjechali nasi sąsiedzi ściana w ścianę.. Rodzina Rosjan z dwójką małych dzieci. Nie mieszkają tutaj na stałe..przyjeżdżają na parę/kilka tygodni i później nie ma ich kilka miesięcy. Syna mają strasznie rozhisteryzowanego..ciągl e krzyczy i wyje. Rodzice i dziewczynka spokojni..normalnie nie wiem skąd u nich taki diabełek. Nigdy też nie słyszałam, żeby zwracali Małemu uwagę, żeby krzyknęli, kazali się uspokoić.. dziecko robi co chce. No kurde, ale żeby po godz. 6 zachowywać się tak głośno.. Akurat sypialnię mamy przy ich mieszkaniu i Mały dzisiaj obudził się godzinę wcześniej niż zwykle.. i tak długo przetrzymał, no ale cholera mnie weźmie jak będziemy wstawać po 7 w ciemnościach jeszcze przez tego bachora
wspolczuje .takie uroki mieszkania w bloku :/ pamietam jak mieszkalismy na wiezowcu
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Humorki mam od rana. Mężowi się oberwało. Ale co tam, czasem można być troszkę wredną.
zycie
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzien dobry wszystkim....my wczoraj zaliczylismy szczepienie-Leo wazy juz 8,155kg....
juz malo go karmie ale jeszcze starcza mi mojego mleka na 3-4karmien
ale raz dziennie jest sloiczek-szpinak rzadzi....no i od pon wprowadzilam kaszke bezglutenowa na sniadanko....

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2

Elaine
- za laktacje
Stary 2014-01-08, 10:55   #4288
fiazo
Zakorzenienie

U mnie też pada deszcz ;(

Synek
Stary 2014-01-08, 11:12   #4289
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
roxy i domi.

Edytowane przez Anulka_p
Czas edycji: 2014-01-08 o 11:13
Stary 2014-01-08, 11:17   #4290
Rockyyy
Zakorzenienie

Aga Plast-fajne te twoje usprawiedliwienie

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości