|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Ja też najczęściej spaceruję sama :/ I też mi często było przykro, ale przyzwyczaiłam się, dlatego zawsze mam muzykę na słuchawkach już i się relaksuję. TŻ niby zawsze sprząta, jak nas nie ma. OK, posprząta, ale resztę czasu spędza pewnie przy kompie...
Dzoan a nie możesz go po prostu odłożyć? Będzie płakał? Ja czasami jak usypiam Artka i widzę, że nic z tego, daję mu jeszcze poleżeć chwilę w łóżeczku, za parę minut biorę ponownie i tak do skutku. A jak totalnie nie chce spać, to trudno, nieważne, że jest 21 czy 22, no nie uśpię go na siłę, więc zostawiam jeszcze i odkładam usypianie. Kurcze ciężko Ci musi być, musisz być zmęczona... |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry,
ja w tygodniu spaceruję z koleżanką lub sama. Tzn z sąsiadką bo ma synka miesiąc młodszego i w podobnych godzinach wychodzi. Z mężem bardzo rzadko, w sumie to teraz w święta dwa razy i wczoraj, a tak to zwykle osobno. Do grudnia miał egzaminy i inne takie więc sama wychodziłam. Teraz w weekendy on wychodzi z Igorkiem, aja mogę ogarnąć lub po prostu odsapnąć. Ale też już miałam dość w którymś momencie.. bo jak już miał wolną chwilę to komp, albo piwkoz kolegami, albo kac po piwku.. a ja dylałam z dzieckiem. Tyle że lubię z nim spacerować.. chociaz czasami chcialabym usiasc na tylku i odpoczac.. Cytat:
rzuciło mi się w oczy na fb, ze magolinkowy Adas jest w szpitalu z zapaleniem płuc. takze kciuki kochani żebyście szybko wyszli, a Adas wyzdrowiał!
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
Perse Maly wiekszosc czasu w lozeczku wyl.. bo ciezko mi go wyciagac i wsadzac..a na pewno raz by nie wystarczyl..nawet smoka na uspokojenie bie chcial..powyl u dopiero go wzial i pomalu zasnal.
A z mezem to nie podoba mi sie, ze wolal zostac w domu, zeby sobie odpoczac. Rownie dobrze on mogl zabrac Malego i dac mi odetchnac czy zdrzemnac sie. Ja tego potrzebuje od 5 miesiecy. Ale on zawsze jest bardziej zneczony..nie wiem czym, bo w nocy spi poza sypialnia..a w swieto nie pracowal nawet. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
Dzoan: nie rozumiem czasami facetów czy oni są ślepi, głupi czy po prostu leniwi,ze nie widzą i nie rozumieją jak sie do nich mówi, że potrzebna jest chwila odpoczynku
#4235 | |
Zakorzenienie
|
Jeszcze wczoraj po drzemce, gdy Maly tak plakal maz przyszedl do sypialni..zaczal go uspokajac..ja polozylam sie na lozku, zamknelam oczy.. pare minut minelo, uslyszalam drzwi..otwieram oczy, meza nie ma, drzwi przymkniete, dziecko wyje.. wscieklam sie, wylecialam z sypialni do salonu..a ten przed tv lezy..no bo co on mogl zrobic, jak Maly ciagle placze..powiedzialam mu, ze juz mu calkiem sie popierd.. w glowie, jego potrzeby od ostatniego dlugiego czasu sa najwazniejsze i nic i nikt wiecej sie nie liczy..serio mam go tak strasznie dosc, ze juz nie chce o nic walczyc ani sie starac, ani tlumaczyc.. porabane to wszystko..coraz czesciej patrze na Malego jak spi i sie zastanawiam z zalem czy bedzie mial pelna rodzine..ja juz sie czuje jak samotna matka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry zabcie
![]() ![]() Dzoan -przytulam mocno ![]() Ojeju zaciskam kciuki za Adasia Magolinki Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#4237 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Wieje dziś u nas okropnie. Zimno w domu. Męża mam nadal, więc zaraz rozpali nam w kominku. ![]() Mamy dzisiaj kolędę. Jak ja tego nie lubię! ![]() Ogromne kciuki za Adasia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Konto usunięte
|
Magolinko kciuki
![]() Dzoan, u nas też ciągle kryzysy i problemy, więc Cię rozumiem. Jak sama padam z nóg i chcę usiąść na 5 minut albo się położyć, to wołam TŻa i w ogóle nie interesują mnie jego komentarze, że siedzę na necie. Jesteśmy tylko ludźmi. Każda z nas wyczekiwała dziecka, kochamy je i w ogóle, ale naszych fizycznych ograniczeń nie da się przeskoczyć. Akurat Artek jest grzecznym dzieckiem, ale rozumiem, jak bardzo musisz być zmęczona, to się potem staje strasznie frustrujące, a jak nie ma pomocy, to wcale. |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |||
Zakorzenienie
|
rany jak mi dzisiaj zimno. jakaś masakra. a na dworze 8 stopni.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4240 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44472510]Magolinko kciuki
![]() Dzoan, u nas też ciągle kryzysy i problemy, więc Cię rozumiem. Jak sama padam z nóg i chcę usiąść na 5 minut albo się położyć, to wołam TŻa i w ogóle nie interesują mnie jego komentarze, że siedzę na necie. Jesteśmy tylko ludźmi. Każda z nas wyczekiwała dziecka, kochamy je i w ogóle, ale naszych fizycznych ograniczeń nie da się przeskoczyć. Akurat Artek jest grzecznym dzieckiem, ale rozumiem, jak bardzo musisz być zmęczona, to się potem staje strasznie frustrujące, a jak nie ma pomocy, to wcale.[/QUOTE] Ja chyba też muszę zacząć mówić wprost zrób to, zrób tamto, zajmij się Małym, weź go, uspij go.. i olać komentarze..nie dyskutować, nie komentować..może za którymś razem zamknie dziób..Bo jak mówienie wprost nie dociera, to ja nie wiem.. a dobrą mówczynią nie jestem i ładnie argumentować nie umiem..pewnie dlatego sytuacja zamiast się polepszać zaognia się. Cytat:
![]() Przyjaciele mają z kolei 5 miesięcy starszą córeczkę i byłby problem jak jedno by zaczęło krzyczeć odezwałoby się drugie i lipa.. A i ona i Mały często się w nocy budzą. Tylko bym im utrudniła życie. Sobie zresztą też. Nie mam więcej nikogo takiego..nawet wyjechać nie mam gdzie. Cytat:
Zobaczymy jak w tym roku będzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() nadajemy już z Łodzi ![]() ![]() Dzoan pytałaś o dawkowanie Cebionu - my dajemy 2x8 kropli. Tak zalecila pediatra. Kuba co jakiś czas miał katar, jak dostaje wit C jest dużo lepiej. Nie mogliśmy dojść czemu wciąż zasmarkany, bo dostaje probiotyk, chodzi na spacery, nie jest przegrzewany, wietrzymy mieszkanie i pilnujemy wilgotności. Chyba taki typ ![]() ![]() Elaine dziękujemy ![]() ![]() Widzę, że Igi zaczął Wam się w nocy budzić, ciekawe czemu. A poranną drzemkę faktycznie sobie odpuścił na stałe? Sylwester - obiecałam, że opiszę. Do końca nie wiedzieliśmy czy pójdziemy bo mały musiałby wtedy zostać z teściami. A teść tak mnie wkurzył, że zawzięłam się jak nigdy dotąd i powoedziałam Tż, że nie ma mowy, żeby go im zostawić. Ostatecznie jednak ochłonęłam, doszliśmy do wniosku że jest nam potrzebne takie wyjście. A w najgorszym wypadku pobawimy się 2h i do domu. Okazało się jednak, że wszystko super się ułożyło. Nakarmiłam Kubę o 19.45, a na 20.05 byliśmy już na sali (3 min drogi od teściów). O 22.00 pojechaliśmy jeszcze na karmienie i ostatecznie wróciliśmy z imprezy o 1.00. Mały po karmieniu o tej 22.00 zasnął więc byliśmy pewni, że pośpi póki nie wrócimy, okazało się, że spał całe 20 minut ![]() ![]() ![]() ![]() Impreza super, muzyka bomba, wytańczyłam się za wszystkie czasy ale najważniejsze, że byli nasi wszyscy najbliżsi znajomi - 10 par ![]() ![]() ![]() Kubuś w Nowy Rok dziwnie pokrzykiwał, widać było, że był biedaczek skołowany i strasznie nabodźcowany ![]() ![]() W ogóle to chyba jakiś skoku nas opuścił, bo mały w dzień jest od tygodnia cudowny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Magolinko kciuki za Was, Adasiu wracaj do zdrówka ![]() ![]() Czytałam co Idzia pisała o znajomych - brrr, włos się jeży ![]() Dziewczyny, Kuba od tygodnia tak się dźwiga do siadu, czy leży w wózku, czy na leżaczku, łapie nawet za boki i próbuje się podciągać. Nie wiem, czy mogę mu pdać ręce żeby się podciągnął i usiadł czy czekać aż zrobi to sam. Jest taki zawzięty, robi kilka prób pod rząd i złości się jak mu się nie udaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Uśpiłam Małego w łózeczku, a nie jak dotychczas w łóżku przy cycu.. Popłakał, ale zasnął.. przychodziłam tylko, gdy melodyjka kończyła grać, dawałam smoka i tetrę przy główce i wychodziłam..za którymś razem uspokoił się i zasnął. Nawet szybko poszło.. ale może fart
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Dzoan- przytulam Cie mocno. Mam nadzieje ze w koncu maz pojdzie po rozum.do glowy. MAGO- zdrowka dla Adasia ![]() ANULKA- dobrze ze przypomnialas o ksiedzu. Musze zobwczyc kiedy chodzi u nas i kupic wszystki gadzety zeby go przyjac ![]() Wojtek w koncu poszedl dzisiaj do przedszkola bo od poczatku grudnia byl chyba 4 dni. Mam nadzieje ze nie rozchoruje sie znowu bo w piatek musze zaszczepic Ole. Przekladalam juz tyle razy to.szczepienie, ze to juz ostatni dzaonek zeby Ola.wziela 2 dawke rota :/ A tak poza tym to mam cudowne dzieci ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
#4244 |
Zadomowienie
|
Ja tylko tak z doskoku na szybko chciałam poinformować, że ZĄBKOWANIE TO ZŁO
![]() ![]() Mago- trzymam kciuki za Adasia- nie daj się Maluszku ![]() ![]() Dzoan- ja nigdy się nie wpierniczam w relacje miedzy żoną a mężem ale teraz to już muszę powiedzieć- przekaż swojemu TŻ, że ma siarczystego kopa w dupę ode mnie ![]() ![]() I chwalę się- Adaś przedwczoraj skończył poł roczku i przekręcił się pierwszy raz na brzuszek ![]() ![]() ![]() Teraz Młody złapał zawiechę i buja się w huśtawce. Nawet nie chcę go rozdrażniać i nie podchodzę za blisko póki zapomniał, że go dziąsła bolą ![]() ![]() No nic, za 15 min położę go na drzemkęwięc Bidulek może trochę odpocznie. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
No to wygląda że na wiosnę będziemy mieli nowe autko
![]() ![]() ![]() Dzoan; oby nie przypadek, tylko tak już Oluś zasypiał:P Sammi: super, że tak fajnie się bawiliście na sylwestra, a do tego w gronie znajomych chociaż na balu. ![]()
#4246 |
Zakorzenienie
|
Byłyśmy godzinke na spacerze i u nas wiosennie
![]() Laura zjadla zupke i idziemy dalej bo mamy 8 stopni na plusie i jest super pogoda. Ale ja kocham zime i czekam na nią ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Sammi-fajnego mieliscie Sylwka ![]() Dzoan-brawa za uspienie.Oby tak dalej ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#4247 | |
Zadomowienie
|
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44453260]Malinka macie identyczne oczy z córą ![]() Perse miło mi to słyszeć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Sammi24 super, że sylwester Wam się udał i wybawiliście się za wszystkie czasy. My spędziliśmy sylwestra z polsatem i trochę z tvn-em ![]() Magolinko my również trzymamy kciuki za Adasia, żeby szybciutko wrócił do zdrówka ![]() Dzoan a może właśnie tż powinien usypiać Małego skoro tak szybko mu poszło? Gdyby się to udało codziennie to chociaż wieczorem mogłabyś troszkę odsapnąć i się zrelaksować. Nie odzywałam się wczoraj bo mąż w domu, więc nim też trzeba się trochę zająć ![]() ![]() Na szczęście dziś już ładnie spała całą noc bez żadnej pobudki ![]() Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2014-01-07 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
Malinka-ja tez jak Laura długo spi to oddech sprawdzam.
Elaine-ale fajnie wyszło z autkiem.Moj tz kiedys chorowal na Mondeo.A co kombi to kombi ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#4249 | |||
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44420430]Poza tym zadecydowałam, że będę mu dawała kaszkę wieczorem, Mały ostatnio niechętnie mi je w nocy, może to dobry moment na ograniczenie karmień nocnych?[/QUOTE]
Ja też daję kaszkę wieczorem przed kąpielą a po kąpaniu cyca trochę jeszcze. Ale i tak budzi się w nocy. Jak ja bym chciała oduczyć go pobudek na jedzenie w nocy... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny ja za 2 tygodnie wracam do pracy. Będę pracować od 7.30 do 13.30. Wymyśliłam że będę karmić Kacperka przed wyjściem do pracy kp. Potem koło 9 każę opiekunce dać mu mm albo moje mleko (tak na zmianę co drugi dzień), koło 12 zupka i do popicia woda. A jak wrócę (ok.13.45) dam mu kp. Dobrze będzie? Bo ja nie chcę jeszcze rezygnować z kp... Dzisiaj dałam Kacperkowi na spróbowanie mm i zjadł bardzo chętnie 170 ml ale jakoś tak mi się smutno zrobiło że powoli odchodzę od kp... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zadomowienie
|
Elaine no to super wieści, bardzo się cieszę, że będziecie śmigać takim autkiem
![]() ![]() Rocky u nas też było 8 stopni, zaliczyliśmy 2h spaceru ![]() edytkaa myślę, że super opracowałaś rozkład posiłków ![]() malinka współczuje nocki, grunt że Milenka już normalnie sypia ![]() Cynamonku brawa dla Adasia i jego wywrotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już od jakiegoś czasu nie kp o 10. Za jakiś tydzień zrezygnuje z karmieia o 13 Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zadomowienie
|
Odwyk od wizażu miałam,bo laptop nam padł,a potem Jasiek się uaktywnił bardzo.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Wam życzę ![]() U nas koszmar co noc.Jasiek ciągle glodny,karmimy go co godzinę praktycznie. Nadrabiam,co u Was. Z zasypianiem wieczornym mamy straszny kłopot... |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Konto usunięte
|
Artuś waży 6560 gramów.
Chyba muszę trochę przyspieszyć z rozszerzaniem, bo przybrał zaledwie 250 gramów w niecałe 4 tygodnie. Widocznie półrocznemu dziecko samo mleko nie wystarczy już i ten 1 słoiczek dziennie, ech wysypka nam pokrzyżowała wszystko, bo musiałam wprowadzać wszystko powoli od nowa :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jestem bezpośrednia wobec męża i mówie co mi sie nie podoba, więc z takim zachowaniem to już miałby spakowane walizki. Da się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44479047]Artuś waży 6560 gramów. Chyba muszę trochę przyspieszyć z rozszerzaniem, bo przybrał zaledwie 250 gramów w niecałe 4 tygodnie. Widocznie półrocznemu dziecko samo mleko nie wystarczy już i ten 1 słoiczek dziennie, ech wysypka nam pokrzyżowała wszystko, bo musiałam wprowadzać wszystko powoli od nowa :/[/QUOTE] I tak brawa za wagę. Ja jestem ciekawa ile ten mój gagatek waży. Ja z miłą chęcia odstawiłabym wszystko i została przez 2 tygodnie na samym mleku. A potem zaczęła ponownie wprowadzanie. Jest tylko problem, bo Franek nie chce samego mleka. Niby te plamy blednieją ale jeszcze są. Kaszki bobovity, czyli ryż i kukurydza odstawione. Mleko zagęszczam jaglaną, która w ogolę mu nie smakuje. Nie mam pomysłu co robić i co mu dawać do jedzenia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Malinka bardzo ładnie dala ci pospać córeczka
![]() ROCKY w tej chwili mamy uno wiec zmiana będzie spoea ![]() EDYTKAC fajnie to wykombinowalas ![]() FIAZO ty też ładnie się przygotowalas ![]() LEMURKI Jasiek też widać nadrabia ![]() PERSE Nie denerwuj się,na pewno dacie spokojnie rade. Byle wysypka się znowu nie przyplatala Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4256 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!! Właśnie kończę kolejny dzień w Sklepiku!!! Maruderów było bez liku, ale sprzedaży żadnej
Najpierw napiszę co u nas, bo nie zdążyłam poczytać, wieczorem poczytam co u Was i odpowiem ![]() Mam dwa ważne pytania: Czy Wasze dzieci już śpią same w swoim pokoiku w nocy?? My wczoraj przenieśliśmy łóżeczko Tymusia, korzystając z faktu iż wróciliśmy po ponad 2 tygodniach od rodziców TŻ, stwierdziliśmy, że i tak nowe miejsce i tak, więc spróbujemy i... Tymuś spał sam w swoim pokoiku o wiele lepiej niż jak śpi w naszej sypialni!!!! Pierwszy raz do niego wstałam o godz 3, przełożyłam go na boczek, dałam smoka i dalej spał do 5.40 Później wzieliśmy go do siebie na poranne przytulańce. A jak śpi w naszej sypialni to wstawaliśmy do niego co godzinę, dwie, a czasem co 10 minut. Okazało się że lepiej mu się śpi samemu. Ale wczoraj miałam łzy w oczach jak zobaczyłam naszą sypialnię bez łóżeczka. Pytanie drugie: Czy tylko Tymuś korzysta z nocnika?? Napiszę Wam tylko, że nocnik jest super bo od kąd go stosujemy tylko dwie kupki były w pieluszce, a dzięki nocnikowaniu pupcia czysta i nie trzeba się męczyć z wymywaniem nieczystości z każdej fałdki. Tymuś nauczył się już samodzielnie siedzieć i nie trzeba go trzymać ![]()
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nasz jeszcze robi w pieluchy ![]() ![]() Jak Franek odzwyczaił sie od butli i polubił łyżeczkę, tak boje sie, że odzwyczai sie od pieluch i nie będzie chciał ich nosić ![]() Przyszła do mnie paczka ze smyka. Zrobiłam trochę zakupów z wyprzedaży -50%. Właściwie to większość ksiązeczek i dostałam jedna gratis ![]() I albumy dla dziadków też przyszły. No i właśnie dziadki. Piszę na biało. W sobotę zadzwoniła do nas teściowa, że teść ma guza. Guz ma już 7cm ![]() ![]() Nie spodziewałam sie usłyszeć takiej informacji. Tym bardziej, że może coś takiego spotkać bliską osobę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Konto usunięte
|
Artek śpi ze mną w pokoju oraz nie mam nawet nocnika.
Ona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nie używamy jeszcze nocnika. Z doświadczenia z Małgosią wiem, żeby się nie spieszyć. Małgosia jak miała 8 mcy siedziała na nocniku pięknie, ja chodziłam rano konie karmić, a ona w tym czasie 20 min siedziała i kupsko robiła. Po 2 mcach nocnik zaczął ją parzyć. Ale na maksa. Nic się nie stało, nie spadła, nie uderzyła się, nic. Po prostu nie chciała i koniec. Wróciła do nocnika jak miała prawie 2 lata, ale szybko się nauczyła i nawet wpadek nie miała.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.