|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Dobranoc dziewczyny!
Spokojnej nocy!!
|
#4262 |
|
Rozeznanie
|
Maruda i Le la Gratulacje dla Was i Waszych pociech
Wszystko się dobrze ułoży
|
|
|
|
#4263 |
|
Rozeznanie
|
![]() ja też stwierdzam, że idę w kimę, tzn po przeczytaniu wrzuconego przez senirę opidu, bo mam większość (praktycznie wszystkie) objawów ![]() pocieszam się tylko, że gdybym wstukała w google "guz mózgu - objawy" byłoby to samo ![]() dobranoc |
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#4265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A teraz wieści ode mnie. Niedawno wróciliśmy do domu. Musieliśmy bardzo długo czekać na wizytę u mojej lekarki. Więc po kolei. Najpierw USG. Trwało godzinę. Lekarz dokładnie mierzył wszystko kilkakrotnie. Wyniki poprawiły się trochę, wprawdzie nie są jeszcze w normie ale lepsze niż w środę. Powiedział, że najważniejsze, że nie rosną a spadają. Powiedział, żeby przyjść w poniedziałek na kolejne usg. Potem z wynikami tego usg dzisiejszego i środowego pojechaliśmy do mojej ginki. Ona obejrzała wyniki i powiedziała, że na razie nie muszę się jeszcze kłaść na oddział skoro wyniki się polepszyły. Mam iść na to usg w poniedziałek i jeśli wyniki się pogorszą to mam jechać na odział a jeśli będą takie same lub lepsze to mam zostać na święta w domu a 27 z samego rana przyjść do szpitala i zostanę już do porodu, bez względu na to ile dni tam będę musiała zostać (może pokroją mnie 28 a może przetrzymają do 2 stycznia). Tam już będą mi robić ktg 3 razy dziennie i codziennie usg. Także weekend spędzę w domu, chyba, że dzieciaki przestaną się ruszać - wtedy mam od razu lecieć na oddział (dobrze, że mam do szpitala tylko 200m )
|
|
|
#4266 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pilotka fajny ten Twój opis siedzę i się chichoczę pod nosem ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
![]() To trzymamy kciuki aby wszystko szło zgodnie z planem i było w jak najlepszym porządku ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- [QUOTE=lolita25;44245273]Dziewczyny ja mam dzisiaj bardzo dziwne sikanie niby mi się chce idę a tam tylko trochę i koniec, dziś mam tak cały dzień, a po południu czułam dziwne kłucie w kroku ![]() /QUOTE] Też tak mam dzisiaj. Wzięłam wymoczyłam pupsko w ciepłej wodzie w wannie przez chwilę i łyknęłam żurawinkę (Żuravit) profilaktycznie w razie w. ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
Odwijasz pieluchę, dochodzi chłód i powietrze i maluch siusia automatycznie ![]() W sumie tak samo dorosłej osobie jak do tyłka zimno dojdzie to sikać się chce od razu
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko chyba po raz setny znów zmieniło pozycję
Jeszcze rano czkawka była na dole koło pęcherza, po południu prawie przy moim mostku, a teraz na wysokości kończących się moich żeber ![]() Nie ogarniam tego mojego człowieka gumy ![]() Strasznie mnie dzisiaj swędzi coś pod stopą :| Taki kwadracik cm na cm na śródstopiu ![]() (ręce mnie nie swędzą, tylko właśnie 1 stopa więc to chyba nie cholestaza nie?)
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-12-21 o 00:11 |
|
|
|
#4268 |
|
Wtajemniczenie
|
Niektóre rodzą, niektóre poszły spać a ja pranie jeszcze robię
Nocny maraton pralkowy ![]() Dźwięk wirowania jest irytujący muszę przyznać - nie zasnę póki pranie nie dobiegnie końca ![]() Syndrom wicia gniazda przyznaję, że mnie już dopadł. Właśnie sobie to uświadomiłam. Pranie ubranek , prasowanie ich, układanie, wieszanie firan, odkurzanie, teraz znowu pranie (ręczniczków, kocyków, moich koszul do karmienia) - padło mi na głowę konkrenie P.S. Czy te chłopy muszą tak chrapać? :/ Mój małż piłuje ostro, aż uszy i cycki więdną...
|
#4269 |
|
Rozeznanie
|
Po pierwsze to GRATULACJE dla wszystkich mamus !!!
![]() ![]() klask i:Ja pomalu mam nadzieje wrocic do gry Przeprowadzka, brak internetu, stresow mialam od cholery Perfuzja tak Ci zazdroszcze ze Twoja labedzia szyjka sie skraca. Mamy podobne terminy a u mnie szyjka ma ok 4 cm !!! Bylam u lekarza Zosia ma ok 3500 kg, wszystko jest w porzadku, pozamykane, ale dzidzia siedzi juz tak nisko ze nie da sie jej twarzy zobaczyc.. Pan doktor powiedzial zeby meza wykorzystac jak chce ja wykurzyc Cale noce mam bole jak na okres ale dzien bardziej odczuwam spojenie, pachwiny mi dretwieja i prawy poldupek rwie.. Skurcze mialam juz nawet na 80 % i na szczescie jeszcze nie odczuwam ich bolesnie. Tak bardzo bym chciala juz urodzic.. Wrozyli mi 2 tygodnie przed terminem i sie napalilam a tu nic.. Cala ciaze chodze w te i we w te po schodach na 3 cie pietro, sama na zakupy chodze gdzie w jedna strone mam 1 km, regularnie sie przytulalam i nicc, a ja tak bardzo chce
|
|
#4270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba, że mieszkacie w domku ?Mi został do prania tylko jeden gruby śpiworek do wózka i zastanawiam się co z tym fantem zrobić Szkoda mi wstawiać całej pralki na 1 śpiworek Znowuż jak mam się z nim umęczyć tak jak z kombinezonem, który prałam ręcznie i był cholernie ciężki to ja dziękuję bardzo
|
|
|
#4271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przestalo samo swedziec. Nie wiem co to bylo. To napewno nie cholestaza. Może jakaś skóra przesuszona w tym miejscy, lub uczulenie jakieś. Jak nawilżałam to miejsce balsamem to pomagało - na jakiś czas. ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
![]() Co do prania 1 śpiworka - to na koniec prania zawsze jest tak, ze jakas rzecz zostanie bo sie nie zmiescila w poprzednim praniu i i tak trzeba bedzie ja wyprać "na solo" - a ręcznie nie ma co się męczyć Chyba, że dorzucisz jakieś Wasze rzeczy/ciuchy do prania przy okazji z tym śpiworkiem i już ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Oj.. pękła mi wara... ale ta na ustach ![]() Czas powiesić pranie i iść spać. Perfuzja i jej łabędzia szyja zniknęła/znikła (ja to sie pisze? żelek mi wysiadł) z forumowych radarów - cisza przed burzą? ![]() Do jutra dziewczynki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do sikania, przypomniał mi się filmik instruktażowy dla ojców jak zmieniać pieluchę chłopcu Już go tu kiedyś wrzucałam, ale może się którejś przyda ![]() http://tatapad.pl/dziecko/jak-przewi...-minuty-wideo/ przy okazji kilka filmików ze sławnymi tatusiami, obejrzałam sobie z Obuchowiczem, całkiem przyjemny wywiadzik, pozostałe przemielę przez, zdaje się, bezsenną noc. http://tatapad.tv/
|
|
#4273 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super ze wyniki się polepszyły, teraz tylko czekać w spokoju na maluchyCytat:
. Dobrze ,że wszystko w porządku, nic tylko czekaj spokojnie, a urodzisz w najmniej oczekiwanym momencie![]() Dobranoc wszystkim. Co prawda spać nie mogę ,ale poleżę i porozmyślam sobie hehe
|
||
|
|
|
#4274 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
chyba jutro sama z ciekawości zajrzę jak to u mnie wygląda![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4275 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uważam, że to okrutny zwyczaj - sprzedawanie i kupowanie żywego karpia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wielkie kciuki za Krzysia i za Ciebie - trzymajcie się! Będzie dobrze!Roane - śliczne biuściaste aniłki ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymaj się mocno i wracaj do zdrowia!Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Mezaga - dla Ciebie kciuki za dobre wyniki Fajnie, że jesteś cały czas pod dobrą opieką.Perfuzja, trzymaj się dzielnie. Pewnie Cię okropnie boli, juz niedługo będzie po wszystkim
|
||||||||
|
|
|
#4276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Niestety moja rodzina nie widzi w tym nic niehumanitarnego .Ja w ramach takiego mojego małego, wewnętrznego protestu przeciwko temu zwyczajowi nigdy nie jem karpia na wigilii. Zjadłabym czipsy
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-12-21 o 01:29 |
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Popakowałam już wszystkie prezenty. Jutro muszę jeszcze kupić coś tacie i odebrać zdjęcie dla pasierbicy (to też forma prezentu dla niej ).Poza tym czeka mnie odwlekane w nieskończoność mycie okien. Choćby jedno Ja bardzo rzadko myje okna, ale teraz mam strasznie brudne, bo nie umyłam ich porządnie po odmalowaniu. W ogóle nie chce mi się sprzatać
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Konto usunięte
|
O rany!! Pół dnia mnie nie było i nie dość że tyle postów to jeszcze jakie wieści!!
maruda i LeLa- gratulacje kochane!!! Trzymam kciuki za Was i Wasze maleństwa. Po całym dniu jezdzenia i załatwiania jestem padnieta. Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Przespalam sie 4 godziny, międzyczasie obudzilo mnie tylko z 5-6 skurczy. Teraz sa znowu co 20 minut, wiec niby rzadko, ale juz spać sie nie da.
Jestem juz bardzo zmęczona, głownie psychicznie. Nie tak to sobie wyobrażałam. Jesli jak dojade na IP (o ile to sie kiedykolwiek stanie oczywiscie ) i nie bede miec sensownego rozwarcia to chce zzo, bo długo juz tak nie pociągnę.
|
|
#4280 |
|
Zadomowienie
|
A jak to jest z tym zoo, od razu przy przyjęciu trzeba zgłaszać, że się chce? Boję się, że mi odmówią
|
|
#4281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak tam?Cicici zgubo odnalazlas się ![]() Mezega będzie dobrze, jedz i dbaj o siebie. Maluszki dadzą radę ![]() Spróbuje jeszcze usunąć |
|
|
|
|
#4283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze ruszy z kopyta i dasz radę! Ale bez wątpienia juz poczułas ta moc natury. Fajna? Czy jednak bezsensu sie męczyć? Trzymam kciuki zeby szybko sie skończyło bo nawet niechce wiedzieć jak bardzo Cie boli. Gratuluje narodzin , mocno trzymAm kciukasy. Nie mam za bardzo jak Was nadrabiac bo niestety wczoraj moja anemia dała znać i trafiłam na IP. Jestem juz w domku ale średnio sie czuje. Któraś pisała o wieszania firanek. Mi moja babcia niekazala nawet gestykuliwac bo podobno jak sie ręce długo do góry podnosi to dziecko moze sie obkrecic pępowina. Ja tez mam troszkę prasowanka wiec jakby jakaś chętna była to zapraszam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4284 |
|
Zadomowienie
|
Iwanty co ci dali na anemie ??
Co można lykac karmiac piersią?? Nogi mnie bola i usnac nie mogę jem te pomidory, banany , magnezy , potasy i nic mi to nie daje... |
|
|
|
#4285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle ze ja nie karmie piersia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4286 |
|
Zadomowienie
|
Iwanty wiem że już redbule popijasz
Pytałam bo mnie dziecko z witamin wysysa nieźle czuje to... To dbaj o siebie. Mąż mi wczoraj kupił ochydne soki pomidorowe i muszę zamknąć oczy i wypić to..okropne jak glukoza blee A wogóle to wychodząc do pracy grzmotnal na schodach...mam nadzieję że nic go nie zacznie boleć w trakcie pracy, bo póki co to w szoku nic go nie boli...jeszcze tego brakowało... Kurcze zglodnialam ...:-/ |
|
|
|
#4287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wierze głęboko w to, ze moj organizm wie co robi. Ze prawie przespana noc była mi potrzebna. Ale chciałabym, zeby juz ruszyło. Boje sie, ze te skurcze co 10-20 minut nic nie wnoszą do porodu. A juz bolą jak cholera. Bardzo cieżko znaleźć pozycje, ktora pomogą choć troche.
|
#4289 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja po pobudce oczywiście o 6 rano mierzenie temp,ciśnienia i słuchanie serduszka-taki standard szpitalny. O 9 będzie obchód więc czekam co lekarz mi powie. |
|||||
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas mam zbyt rzadkie skurcze, zeby jechać.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

Wszystko się dobrze ułoży

)
pilotka fajny ten Twój opis 

Jeszcze rano czkawka była na dole koło pęcherza, po południu prawie przy moim mostku, a teraz na wysokości kończących się moich żeber 

chyba jutro sama z ciekawości zajrzę jak to u mnie wygląda
Pod sklepem jest budka, gdzie żywe ryby sprzedają i jeden karp spadł na ziemię a dziadek który go kupował podniósł go i do torby wsadził - takiego żywego, konającego. Nawet sprzedawca proponował, że go dobije bo pewnie się poobijał, ale dziadkowi to nie przeszkadzało...jak sobie pomyślę o tych biednych rybach to ciarki mnie przechodzą.
.