|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Ines, no sobota - niedziela planowanych cc nie robią, ale że ja nie jestem wpisana do kajetu z planowanymi cięciami to kto wie, kto wie...
![]() ![]()
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
hej!
ja w kiepskim humorze ![]() ![]() Aaaa, i zaplanowałam sobie w tamtym tyg, że urodzę 12go a tu ![]() ![]() Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-12 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Vegetka nie czytaj google ![]() Trzeba być dobrej myśli, nasze dzieciaczki są silne i dadzą radę ![]() Staniki mam dwa miękkie z fiszbinami (z lidla i alles), chciałam kupić taki całkiem miękki z canpola tak żeby móc w nim spać (na noc muszą być wkładki laktacyjne bo wtedy przy najmniejszym nacisku mleko cieknie) to nie było mojego rozmiaru ![]() Moja Młoda nie daje się nakręcić, nawet jak mocno buszuje i cały brzuch mi faluje, wołam tz to wtedy przestaje ![]() Z czkawką trochę jej przeszło przedtem miała kilka razy dziennie a teraz to góra 2 razy, myślę że to przez moją małą ilość wód płodowych. Śmiać mi się chce z Wojtka, jest tak podekscytowany narodzinami siostry że wszystkim się chwali akcesoriami dziecięcymi ( ciągnie kolegów do sypialni pokazuje łóżeczko, wózek itp. a jego koledzy o co kaman ![]() a ostatnio mówi do mojej mamy że jak się urodzi jego "kochana siostrzyczka Kingusia" to musimy jej kupić specjalne urządzenie do odciągania mleczka (widział jak szukałam na allegro). A jak wychodziłam ze szpitala to był wielce zawiedziony że jeszcze bez Kingi. Nie przypuszczałam że aż tak go to wszystko pochłonie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
robaczek Wojtuś jest kochany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Pospaliśmy dziś z TŻ, pewnie to dlatego, że wreszcie da się oddychać w Warszawie. Oby cały dzień był taki. Dziewczyny, ja też mam problem ze stanikami, kupiłam jeden miękki na razie, ale w ogóle jak mam wybrać się po stanik dla karmiących to coś mnie strzela ![]() ![]() Ciekawe jak simka? No i kularek??? ![]() ![]() Mamaya mam nadzieję, że w tym szpitalu czas szybciutko Ci zleci i albo Cię wypuszczą po weekendzie albo rzeczywiście wyjdziesz już z J. na rękach ![]() Vegetka wszystko z maluchem jest w porządku, a Ty jesteś pod dobrą opieką ![]() ![]() ![]() Co do pakowania torby, to ja spakowałam dwie: jedną małą na porodówkę, a drugą na pobyt. I torbę na porodówkę spakował TŻ, ja przygotowałam wszystko, ale on potem pakował, żeby wiedzieć co gdzie jest. A że chłopina zestresowany tym moim rozwarciem to nawet rwał się do tego pakowania i potem dumny jak paw chodził do wieczora ![]() W ogóle to wyszłam z założenia, że rozwarcie rozwarciem, ale ja leżeć nie będę (przynajmniej nie cały dzień ![]() ![]() Za maksymalnie dwie godzinki będzie kurier z łóżeczkiem ![]() ![]() A o 14 wizyta, dowiem się jak tam moje GBS-y. |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
robaczek, Wojtulek jest uroczy
![]() ![]() ![]() A w kwestii tego mojego szpitala to wiem oczywiscie, ze bedą mnie monitorować non stop, z resztą miesiąc temu miałam przedsmak tego ![]() ![]() Niestety dzisiaj zdałam sobie sprawę z tego, ze leki, które biorę na cisnienie powodują u mnie koszmarne samopoczucie... A nie mogłam dojść od czego m zawroty głowy, kaszel i straszne duszności...
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Zadnych nowinek? ![]() Dzis mam wizyte u swojej znachorki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to powodzenia! ![]() a ja muszę powiedzieć Wam, że od trzech dni brzuch mnie lekko pobolewa jak na okres a dzisiaj zaobserwowałam, ze się obniżył ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
skoro używałaś już chusty, to nie musisz nic takiego z nią robić ![]() Poprzednio miałam elastyczną, ale synek tak szybko rósł, że był to niedługi epizod ![]() swoją drogą teraz kupiłam nówkę z likwidacji sklepu, a jakbym ją chciała sprzedać jako używkę, to i tak jestem min. 50 zł do przodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój ma takie skoki, że czasem jak "wietrzę brzucha" to mi każe zasłonić i strzela focha, a czasem sam prosi, żeby "otworzyć dzidziusia" i wtedy głaska, śpiewa, nawija, nasłuchuje. No, ale on jeszcze 2,5 roku nie ma i nie rozumie dokładnie co i jak ![]() co do staników to na początek mam chyba ze 3 miękkie typowo do karmienia + 2 topy, które teraz noszę po domu. porządny stanik kupię po kilku tygodniach po porodzie jak mi się karmienie ustali. Na chrzciny już na pewno jakiś muszę mieć ![]() no i pewnie jakiś alles w sklepie dobiorę, a potem poszukam drugiej sztuki na all. _________________________ ________ Bry ![]() z moim samopoczuciem już dużo lepiej. Cała nocka przespana ![]() mała dziś świruje w brzuchu, w jednej chwili się wyciągnęła na linii pupcia-stópki i brzuch wyglądał pokracznie ![]() obejrzę do końca dd tvn i zmykam do sypialni wreszcie poukładać te ciuszki, bo po południu jadę do mamy, a tam mam jeszcze porcję ciuszków do przejrzenia. bo nie pamiętam czy Wam pisałam, ale brata kolega miał ciuszki 0-2 lat po 2 córach - chyba z 10-12 kartonów, wszystko po 300 zł albo na sztuki. Taka kosmiczna ilość mnie nie interesowała, bo do pół roku sporo mam, no i nie mam tego gdzie trzymać. powybierałam i okazało się, że niecałe 1/4 tej porcji kosztowałoby mnie 260 zł ![]() a po tygodniu sąsiadka mamy przytargała 2 wielkie 180 l wory ciuszków, tak samo ładnych. Mam chyba ze 20 par rajstopek do pół roku ![]()
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Witam z rana/popołudnia
![]() czytałam was ale nie miałam kiedy odpisać, jakoś dzisiaj mimo tego że chłodno i przyjemnie nie mam nastroju... takie dziwne lenistwo mnie ogarneło i najchętniech przespałabym cały dzień. Na szczęście nic dzisiaj nie muszę robić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 |
Wtajemniczenie
|
![]() Witam się ![]() Miłego dnia wszystkim brzuchatkom i trzymam kciuki za wizyty i przytulam chorowitki ![]() Wybaczcie mi ale nie mam siły dzisiaj pisać , w nocy nie spałam , spuchłam jak balon i jest mi strasznie słabo dzisiaj więc nie będę się udzielać ale podczytuje ![]() Buziaki i jeszcze raz miłego dnia ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajna taka sąsiadka ![]() Dziewczyny, a ja myślałam, że będę musiała zrobić całą ciuchową wyprawkę dla małego, a okazało się, że tak mnie koleżanki, ciotki i babcie wyposażyły, że nie starcza mi miejsca w szafkach ![]() ![]() Dziewczyny, w którym tygodniu powinno być zrobione pierwsze KTG ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i nie nastawiaj sie zbytnio, bo od obnizenia tez moze uplynac troche czasu... No ale moze ta pelnia zdziala cuda ![]() bambusiek ale sie obłowiłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a brać całość i bawić się w sprzedaż to nie wiem czy by mi się chciało, tymbardziej, że część rzeczy nie nadawałaby się do sprzedaży. co do Twoich ciuszków, to super, że Cię tak rodzinka obdarowała ![]() a co do Ktg, to ja w poprzedniej ciąży chodziłam 2 razy/tydzień od 37 tc, teraz miałam jedno, ale to tak profilaktycznie bardziej. ---------------------------- zmykam na razie, paaa ![]()
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane !
![]() Miałam dziś robione usg. co prawda miałam mieć robione tylko przepływy, ale były dziś studentki, więc dr zrobił mi pełne usg, mały sobie rośnie powoli. Jąderka ma już na swoim miejscu, mózg wszystko w porządku i przepływy też. Na obchodzie pytałam dziś panią dr czy np jeżeli te próby wątrobowe będą bardzo wolno spadać to czy mimo wszystko dałoby radę przeciągnąć dłużej niż do 34 tygodnia. Powiedziała, że nawet nie sugerują się za bardzo tymi wynikami, co przepływami, więc jak będzie wszystko ok to będą chcieli trzymać jak najdłużej. także od razu mi lepiej ![]() także 3majcie kciuki za moje przepływy, żebyśmy dotrwali chociaż do 36 tygodnia. Dziś wchodzimy w 34 tydzień ![]() a wczoraj na poprawę humoru zamówiłam sobie dwie koszule do karmienia. niebieską i miętową ![]()
#4278 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam z rana, dziś sobie pracuję na spokojnie z domku
![]() ![]() ![]() no co prawda na razie od 9 nic nie zrobiłam poza posprzątaniem w domku, ściągnięciem malusich ciuszków z suszarki i rozwieszeniem nowych, a potem trochę poczytaniu netu (no dobra, na maile z pracy poodpowiadalam tez ![]() ![]() Cytat:
za pierwszym razem kupił mi mąż 75C w auchanie - akurat trafił że w jakimś koszu leżały za grosze - był rewelacyjny, fantastycznie się trzymał i kształt ładny, dla córki kupiłam sobie na all też bawełniane - komplet czarny+biały też niedrogo w porównaniu ze stacjonarnymi sklepami, ale już dużo gorszy kształt - ale w sumie czego można oczekiwać od stanika 75F ![]() ![]() teraz to nie wiem czy nie powinnam mieć jeszcze większego, ale muszę pomierzyć - te stare już się raczej na niewiele zdadzą, jedynie ten usztywniany, co go nie lubię ![]() ![]() na noc poza chyba tymi 2-3 dniami z nawałem pokarmu nie zakładałam stanika - trudno, zmieniałam koszulę codziennie... a wtedy też nie pamiętam czy miałam stanik, czy po prostu kładłam sobie na noc na piersi tetrę... straszliwie nie lubię spać w staniku, nawet miękkim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to fajnie Ci się trafiła chusta ![]() Ja przy synku nie miałam wcale, miałam od kuzynki takie nosidełko i było okropnie niewygodne ![]() ![]() najgorsze że muszę coś zrobić z fotelikiem samochodowym, a nie mogę znaleźć tej wkładki dla noworodków... muszę ją koniecznie obszyć jakąś bawełną, bo badziewie sztuczne jest i się będzie dziecko bardzo pocić, bo to jest na tyle zabudowane, że będzie dotykać dzidziusia... przedtem się tym nie przejmowałam, bo reszta fotelika jest "płaska" i kładłam flanelkę na lato, a do lata tej wkładki już nie musiałam używać bo mi się dzieciaki zimą rodziły... Mam nadzieję że ta wkładka też będzie w tamtym drugim kartonie ![]()
![]() |
#4279 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a przy córce miałam też nisko, ale ona leżała miednicowo prawie do końca i nagle jak powinien opaść to się w sumie podniósł (ale niewiele), bo mała się obróciła ![]() ![]() Cytat:
![]() nie martw się na zapas tylko już więcej, będziesz się martwić na emeryturze o wnuki ![]() ![]()
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Fame, na mnie wszystkie te leki tak działają
![]() ![]() A Ty Kochana rozkladaj nogi, bo choć dzień jeszcze młody to trzeba sie przygotować ![]()
![]() |
#4281 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dołączam się do pytania, bo pierwsze ktg będę miała robione w 37 tyg., a kuzynka która ma termin po mnie miała robione w 35 a chodzimy do tego samego lekarza... ![]() simka, ines, karolinek ![]() Co do tematów które się przewinęły: Czkawka - moja mała ma praktycznie codziennie po co najmniej 2 razy, a jej rekord to chyba 5 albo 6 w ciągu jednego dnia. Staniki - Mam 3 miękkie, 2 z hm i 1 z baby ono bodajże i jak na razie są dla mnie niewygodne, bo mam dzidzie bardzo wysoko i wszystko mi się podsuwa do góry przez co piersi są źle podrzymywane. ![]() ![]() Dzisiaj pogoda wspaniała brak słońca i chłodny wiaterek, w końcu można odetchnąć, ale i tak trochę spuchłam ![]() Powiem Wam że mam już dosyć tej ciąży coraz mi ciężej wszystko mnie boli, a na dodatek mała jest tak wysoko że uciska mi żołądek głową aż mi się wszystko cofa przez co nie mam apetytu.. A stópkami chodzi po pęcherzu więc większość czasu spędzam w łazience ![]() Nie chce być wyrodną matką, ale mogłaby w końcu wyjść i dać mi spokój ![]() Vegetka ![]() Edytowane przez mulonka Czas edycji: 2014-06-12 o 11:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję bólu żołądka, przeżywałam to przy córce - niby brzucha nie miałam wysoko, ale głową mi uciskała gdzieś tak, że miałam takie skurcze żołądka, że masakra - lekarka mówiła, że pewnie uciska na jakiś splot nerwowy, który tam w okolicy jest...
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
moja koleżanka, która mieszka dwa domy dalej pojechała dzisiaj rodzić a termin miała na 5 lipca.. ja się tak nie bawię
![]() co do KTG to ja pierwszy raz miałam robiony w 34tc |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Rozeznanie
|
Irsin to chyba zamowilas te same co ja. Przyszły Ci już? Mojej tak i są strasznie wielkie.
W Warszawie rzeczywiście duszno, pogoda nas nie oszczędza... ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-06-12 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4289 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź w sprawie KTG, we wtorek idę do gina i nie wiem co mnie czeka, an pewno badanie na paciorkowce. Jeśli chodzi o KTG to każda widzę miała w innym terminie, może to zależy od tego czy wyczuwalne są już skurcze.
Agatka dobrze, że zostałaś z pracą w domu ![]() Mulonka też mam już dość ciąży tym bardziej jak czytam, że dziewczyny są już na etapie rozpakowywania się, więc Fame mogę pocieszyć Cię, że ja dopiero jestem wg OM 33t1d ![]() Kupiłam dziś karkówkę na obiad i ledwo ją zamarynowałam. Też Was tak odrzuca od jedzenia? Kilka tygodni temu pożegnałam się z kurczakiem, teraz karkówka, to chyba nie jest normalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.