|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Wyskoczyłam z czopem a nie miałam czasu nadrobić. Już się poprawiam.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Rozeznanie
|
Ines ty tu o czopie piszesz, wygooglowałam i okazało się że mi odszedł w niedzielę i w poniedziałek po kawałku co zbagatelizowałam
![]() Za 7 dni cesarka ![]() Jestem spakowana i powiedzmy że przygotowana. Pakujcie torby dziewuszki bo jak byłam w szpitalu i prosiłam żeby tz coś dowiózł to mimo dokładnych instrukcji przywoził złe rzeczy ![]() ![]() Np. poprosiłam go o oliwkę do smarowania dla kobiet w ciąży która stała na samym przodzie szafki to potrafił mi przywieźć inną która była na samym końcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taki śmieszny ten głęboki, na resorach czy jak to zwał, takich ze skóry jak kiedyś było... no i te resory się dostosowują do środka ciężkości, wystarczy że dziecko zjedzie ciut za wysoko i już ma głowę niżej niż pupę - to podłożyłam pod materacyk kocyki odpowiednio zaginając warstwy żeby klin stworzyć i już było ok... kularek: spokojnie, będzie dobrze ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4235 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mnie przy Oli balonik o 20 założyli a o 1 już miałam silne skurcze, ale jeszcze za rzadko... o 5 miałam już często, ale bez rozwarcia, więc u Ciebie długo chcą trzymać na samym baloniku... Cytat:
![]() a co rozumiesz przez połamanie chusty?? ja mam bawełnianą i teraz używa jej moja siostra, ale mi odda niedługo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4236 |
Rozeznanie
|
Juz po wizycie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Raczkowanie
|
Hejka, tym razem będę mieć dużo czasu do nadrabiania. Od dzis po wizycie jestem na l4. Gbs którego miałam wyniki typ c to ponoc nic groznego mam sie nie przejmować. Jutro moj synio z dziadkami na wycieczke jedzie wiec od 9 do 21 czas wolny. Zgłupieje i nie uleże
![]() Mam pyt do mam słodkich ile jeztescie na plusie kg w ktory tyg bo ja nadal 6-7 w 34tc mam. Mało?
#4238 |
Rozeznanie
|
Z ostatniej chwili: torba do szpitala spakowana
![]() Mogę rodzić ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie ciekawa jestem Simka czy już rodzisz?
![]() Kurcze, ciesze się że mi dziecko beka i kupę robi... Zaczyna się jakoś dziwnie... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
fame podbuntuj tz niech wysepi dla ciezarnej zony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma sprawy ![]() Cytat:
![]() ahh.. jak ja już się nie mogę doczekać mojej Małej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Zakorzenienie
|
to mało czasu w dwupaku
![]() Cytat:
![]() moja torba do szpitala czeka pod łóżkiem, jedyne czego tam nie ma, to kosmetyczki, bo w obecnych warunkach remontowych stoi w kuchni obok michy kąpielowej. --------------------------------------- cały dzień na tyłku, a pod wieczór jak wyszłam 50 m do Biedronki, to myślałam, że nie wrócę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4243 |
Rozeznanie
|
Melduję że podczytuję regularnie
![]() Ja obstawiam że pierwsza urodzi Simka ![]() ![]() Kularek,Simka Karolinek ![]() Domi u mnie w brzuchu czkawka 2-3 razy dziennie Mamaya mój mały też jest grzeczny ![]() ![]() Tatekla mam trójkołowy podwójny wózek phil&teds i prowadzi się bardzo dobrze, może to zależy od wózka ![]() Jestem dziś po wizycie, wszystko ok, gin wyznaczył mi datę cc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
naprawdę zaczynamy się rozpakowywać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się dalej płuczę, za 2-3 dni znowu zlecą próby wątrobowe. Bardzo bym chciała, zeby pospadało i przetrzymali nas do 36 tygodnia minimum... wczoraj weszłam na google i zaczełam czytac z jakimi wadami rodziły sie dzieci w 34 tygodniu i sie załamałam ![]()
![]() |
#4247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
robaczek 7 dni to tuz tuz...
![]() A co jesli zaczniesz rodzic wczesniej, skoro czop juz ci odszedl... ![]() ![]() caramel fajnie, ze juz znasz termin ![]() i like it, viki_22 ![]() vegetka wchodzisz na zle strony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ooojj zdecydowanie w moim guście. Jakby miał 4 koła równe, duże to byłby dla mnie idealny ![]() Cytat:
![]() ![]() Hahaha początek mnie rozwalił. A właśne cały dzień myślałam żeby Was zapytać czy któraś ma to już za sobą. Ja to się boję, że to przegapię albo spuszczę do Wisły ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się późną porą. Zaszalałyście, od wczoraj 3 strony. Musiałam ponadrabiać. Widzę mamuśki, że zaczynamy się sypać. Mam nadzieję, że będziemy należeć do tej grupy kobiet, które w czasie porodu się nie męczą tylko orgazm mają ![]() ![]() Swoją drogą to kiedy jest ta pełnia? Dziś, jutro? Ciekawe czy nam przybędą jakieś dzieciaczki... Dzisiaj byłam na zakupach, chciałam dokupić resztę brakujących rzeczy i kupiłam w sumie tylko 3 ![]() ![]() ![]() No a poza tym to byłam w aptece. Chciałam kupić sobie te liście malin, farmaceutka tak na mnie dziwnie spojrzała i się pyta "myśli pani, że to coś da?". No i sama sobie odpowiedziała, kręcąc przecząco głową. Ale śmiałam się do niej, że wolę potem w tym bólu nie myśleć, że może ta herbata coś by pomogła, a ja jej nie wypiłam ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() simka, Ines ![]() ![]() Karolinek mmmatko, strasznie Ci współczuję... ![]() Domi fajny wózek, moi darczyńcy z Adamexu też reklamują nową linię z czarno-białymi paskami, widac taka moda.. ale bardzo w moim stylu ![]() ![]() ----- Nadrobiłam pobieżnie, bo padam na twarz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam laseczki, pewnie do rana będziemy mieć czwartego dzidziula ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do chusty, to tez pewnie tak powinnam w takim razie ![]() a prasujesz ja po praniu?? Cytat:
fajnie że się imprezka udała ![]()
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
Kurka chata co ten dziec moj wyprawia nie wiem ale kluje mnie w szyjce niemilosiernie co pare min. Mysli maly cwaniak ze codziennie bedzie go ojciec po czuprynie czochral czy jak
![]() sveltazebys ty widziala jakie ja zwisy stanikowe kupilam takie mietkie bleee juz nie pamietam kiedy ja takie staniki miekkie nosilam chyba jak zaczynalam. Do szpitala beda a jak laktacja sie rozwinie kupie sobie cos lepszego i usztywnianego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() W ogóle 1szy raz się dziś w nocy tak umęczyłam, 29,5 stopnia w pokoju, wiatrak na full = ból zatok i młody się tak wiercił jak nigdy... ciągnął mnie brzuch na dole, bolało spojenie i za nic nie mogłam położyć się na prawym boku... wstałam mokra i niewyspana... a młody szaleje do teraz... oby dziś dał mi pospać bo rano chcę jechać na badania i 1sze KTG... trzymam kciuki jakby się któraś zdecydowała rozpakować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mialam miekkie staniki i mimo ze cale zycie nosze usztywniane push up, to do karmienia mi odpowiadaly te zwykle. Piersi sa wtedy nabrzmiale, sutki podraznione, wiec w innym chyba nie dalabym rady. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() W Warszawie dziś pochmurno i, o ile nie kłamią prognozy, zdecydowanie chłodniej ![]() ![]() Jutro już do szpitala ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do malin lisci nie proboawałam, lepszy był sposob naturalny i przyjemny czyli seksik. Synio tylko 1 dzień po terminie wyszedł. Powiem wam ze głupia jestem bo 2 ciąża i im bliżej to zaczynam sie strachać. W 1 czopa nie widziałam przebijano mi na porodowce zeby wody odeszły. Co do staników ja mam swoj 1 stary i 2 od bratowej teraz tylko 1 ładnie od bratowej pasuje. Właśnie buziaka dostałam od synia a dzidzia usłyszała od brata ze ja kocha. Wszystko zmierza ze zmienimy imie na Alicje mimo ze pospolite wydaje sie dla mnie.
![]() |
#4257 |
Raczkowanie
|
Witam w piękny dzień. Ładne i ciepłe 18 stopni. Ulga...
Mogę dziś sobie pochodzić, bo przynajmniej jest czym oddychać. Ciekawe czy dziewczyny jeszcze w dwupaku? Dziś nawet coś ugotuję na gorąco, bo ostatnio to makaron+truskawki, chłodnik itd, aby tylko przy garach nie stać. Może nawet wezmę się za prasowanie. Kurcze, nie pamiętam kiedy używałam żelazka.... Jednak to siedzenie na L4 nie jest takie złe, poza epizodami, w których nie wiem co ze sobą począć... Najlepiej począć dziecko i by było zajęcie, ale niech sobie jeszcze ze 3-4 tygodnie w brzuchu posiedzi. Wczoraj wizyta u gina, szyjka zwarta, zamknięta, długa, mały 2300, czyli 50 centyli, choć stwierdził, że mógłby być większy. Trochę się bałam, bo dwa dni temu wieczorem przez 4h małam skurcze co 15-20 minut. W końcu zapodałam sobie nospę, zasnęłam i się uspokoiło. Powiem Wam, że to będzie mój trzeci poród, i od kilku dni już jestem za przeprosz zesr..... a jak dotąd się nie bałam, nawet z fascynacją oglądałam porody w necie. Teraz nie mogę, bo aż mnie skręca. Staniki też kupiłam zwykłe dwa, miękkie, bo jak piersi mleka nabiorą na początku, to jest survival.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() Ines - odszedł czop - uuuu - No to teraz będzie się działo ![]() Bambusiek , mi się nie udało nagrać nic, mały chyba wyczuwa i przestaje się ruszać. Ponoć dużo mamusiek ma problem z nagraniem ruchów brzucha, strasznie jestem ciekawa jak to wygląda na filmiku ![]() Agnes ![]() ![]() Robaczek ![]() ![]() ![]() Fajnie, że znasz termin ![]() I like It ![]() Caramel ![]() ![]() Dzięki za info o wózku, poszukam i podrzucę link kuzynowi ![]() Vegetka nie czytaj tych pierdół w googlach - lepiej pytaj lekarza, przecież monitorują Twoje maleństwo na bieżąco. Będzie dobrze Kochana ![]() Cytat:
![]() Debesciara ![]() ![]() ![]() Ines, Simka co tam u Was ? Trzymacie nas w strasznej niepewności ![]() U mnie dziś całkiem sympatyczny poranek, bo noc przespana a mały ok 7ej zrobił sobie taką przyjemną gimnastykę i nawet sprzedał tacie kopniaka w ucho jak go próbował podsłuchać na pożegnanie ![]() Fajnie , że pojawiają się pierwsze terminy, a ja muszę czekać do końca lipca prawdopodobnie ehhhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
simka mam nadzieję że nie potrzebujesz dopingu i już tulisz dzidzię ![]() Ja wczoraj przeżywałam jakiś kryzys ciążowy. Wszystko mnie bolało cały brzuch twardy już myślałam że coś się kręci a na ktg zero skurczybyków. Wracałam z ktg busikiem, trasa na dworzec była masakryczna ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | ||||||
Rozeznanie
|
Noc za nami bez żadnych nowości.
Tak sobie myślę, że jutro piątek 13go, więc jutro coś się może dziać ![]() Chcę iść do laboratorium, ale nie zdążyłam podstawić kubeczka na siku bo mi się tak strasznie chciało ![]() ![]() Karolinek trzymaj się mocno ![]() Cytat:
![]() Jak czopek odszedł, to powinnaś napisać "za max 7 dni cesarka" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem jak Ty dajesz radę, podziwiam Cię, dla mnie zrobienie obiadu to wystarczający wysiłek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak to już jest i chyba za wielkiego wpływu na to nie mamy. Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2014-06-12 o 08:12 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.