Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 18:00   #4231
Ines3037200
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Wyskoczyłam z czopem a nie miałam czasu nadrobić. Już się poprawiam.
Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Dzis balonik na rozwarcie zalozyli
Skyecze sa
Jak nic nie ruszy to jutro oxytocyna i do przodu przytulimy nasze malenstwo

Tetno mu dzis tez skakalo pani dr powiedziala ze przez to wielowodzie prawdopodobnie ma duzo miejsca a ze krecioch to podobno pepowine uciska sobie
Ale 38 tydz sie zaczol to spokojnie juz

Trzymajcuie sie cieplutko i powodzenia
Oooo simka trzymaj się i czekamy na dalsze wieści

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
TaTekla dzięki wózek tako marine kupiliśmy, czyli ten, który nam się podobał od początku przeważyła zwrotność wózka i ogólnie wielkość, bo my wysocy jesteśmy. No i wizualnie nam bardzo pasuje
Elegancki Bardzo mi się podoba!
Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
ja obstawiam simke bo ines do końca będzie trzymać się twardo,że ona jeszcze nie rodzi
coś faktycznie jest z tą pełnią
A jak ja dalej twierdzę, że mam jeszcze czas
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ines a caly odszedl czy kawalek? Bo mi odchodzil caly dzien po kawalku, wiec mozesz jeszcze zobaczyc troche krwi.
A te dwa tygodnie to chyba bardziej teoria, wiec miej sie na bacznosci
Podcierałam się w toalecie, pierwszy kawałek papieru "ooo co tu tak ślisko", przezroczysta wydzielina jak przy owulacji, drugi kawałek papieru, a tu na nim wśród tego przezroczystego taki glut biało-beżowy. Nie wiem jaki on ma być duży ale mój miał tak z pół do jednego centymetra średnicy i długi na jakieś 3-4 cm.
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 18:08   #4232
rybka13
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Podcierałam się w toalecie, pierwszy kawałek papieru "ooo co tu tak ślisko", przezroczysta wydzielina jak przy owulacji, drugi kawałek papieru, a tu na nim wśród tego przezroczystego taki glut biało-beżowy. Nie wiem jaki on ma być duży ale mój miał tak z pół do jednego centymetra średnicy i długi na jakieś 3-4 cm.
To chyba caly
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 18:31   #4233
robaczek-85
Rozeznanie

Ines ty tu o czopie piszesz, wygooglowałam i okazało się że mi odszedł w niedzielę i w poniedziałek po kawałku co zbagatelizowałam

Za 7 dni cesarka
Jestem spakowana i powiedzmy że przygotowana.
Pakujcie torby dziewuszki bo jak byłam w szpitalu i prosiłam żeby tz coś dowiózł to mimo dokładnych instrukcji przywoził złe rzeczy
Np. poprosiłam go o oliwkę do smarowania dla kobiet w ciąży która stała na samym przodzie szafki to potrafił mi przywieźć inną która była na samym końcu

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 19:09   #4234
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Nie będę podkładać książek pod łóżeczko tylko będę robiła klin z ręcznika pod materacykiem. Zwija się w rulonik i wkłada od strony głowy. Wydaje mi się, że to będzie odpowiadało wysokości leżącej encyklopedii PWN pod nóżkami

Też miałam przez moment wrażenie, że dzieciaczek ułożył się poprzecznie. Wczoraj przekonałam się, że inne odczuwanie ruchów to przede wszystkim kwestia wielkości młodego. Z lewej strony mojego brzucha ma kręgosłup, tyłek trochę wyżej i potem zakręca udami na prawą stronę i stópki czuję z prawej. DLatego ruchy odczuwałam jakby był w poprzek

Justynka2992 Oprócz tego, że po SN dochodzisz szybciej do siebie to również zmniejszasz ryzyko komplikacji przy kolejnych ciążach.
I z SN i z CC wiąże się jakieś ryzyko komplikacji okołoporodowych. Wg mnie strach przed bólem nie powinien determinować decyzji o wyborze sposobu rodzenia. Po CC też boli i to dłużej. Jeżeli poród SN będzie dla Ciebie zbyt trudny na pewno położne i lekarz zdecydują wtedy o CC. Najlepiej porozmawiaj właśnie ze swoim lekarzem jak wyglądają takie procedury w szpitalu, w którym będziesz rodziła.
ja klin robiłam w wózku
Ja mam taki śmieszny ten głęboki, na resorach czy jak to zwał, takich ze skóry jak kiedyś było... no i te resory się dostosowują do środka ciężkości, wystarczy że dziecko zjedzie ciut za wysoko i już ma głowę niżej niż pupę - to podłożyłam pod materacyk kocyki odpowiednio zaginając warstwy żeby klin stworzyć i już było ok...

kularek: spokojnie, będzie dobrze daj znać jak będziesz wiedzieć co i jak

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość

Agatka podziwiam Cię , że pracujesz jeszcze masz dobre serduszko , a Twój szef to wykorzystuje . Może on sobie potnie brzuch i za miesiąc przyjdzie do pracy jakiś nawiedzony . Szczerze współczuję .
dzieki
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 19:09   #4235
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Skyecze sa

Tetno mu dzis tez skakalo pani dr powiedziala ze przez to wielowodzie prawdopodobnie ma duzo miejsca a ze krecioch to podobno pepowine uciska sobie
Ale 38 tydz sie zaczol to spokojnie juz

Trzymajcuie sie cieplutko i powodzenia
powodzenia - ale pewnie już rodzisz albo już po nawet
mnie przy Oli balonik o 20 założyli a o 1 już miałam silne skurcze, ale jeszcze za rzadko... o 5 miałam już często, ale bez rozwarcia, więc u Ciebie długo chcą trzymać na samym baloniku...

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hejo

wreszcie mogę patrzeć na ekran chyba lepiej już jest, jednak tabletki ziołowe działają cuda

dzisiaj cały dzień zamierzam przesiedzieć w domu, tymbardziej, że pan płytkarz pracuje - od 8 rano ma już dużą ścianę obłożoną dzisiaj do 16 będzie, a potem przychodzi pan na szpachlowanie sufitów czyli syfilis
ale normalnie ma być do wieczora, więc liczymy, że w tygodniu się zamknie

za poukładanie ciuszków nadal się nie wzięłam, liczę na to, że jutro będę się lepiej czuła.
no i muszę wreszcie wyprać i połamać chustę, bo tyle czasu już leży

zaraz ponadrabiam
super
a co rozumiesz przez połamanie chusty??
ja mam bawełnianą i teraz używa jej moja siostra, ale mi odda niedługo

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki przytulam wszystkie mamusie z problemami
U nas sprawa sie rypla... Kamienie na lewej nerce i stad bol. Przynajmniej do 20 czerwca lezymy w szpitalu, zeby bezpiecznie zakonczyc 37 tydzien. Maly wazy ponad 2500g
Mnie nawadniaja i filtruja szyjka calkowicie zgladzona, rozwarcie na palec, brzuch sie stawia... Byle tylko do 20 czerwca i moge rodzic

Przytulam Was wszystkie mocniutko przepraszam, ze nie pisze, ale czasami przyjdzie taki bol, ze nawet oddychanie jest trudne

Milego dnia, Sloneczka

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
dasz rade trzymaj sie...

Cytat:

ja też nie miałam wielu badań, patrzyłam w karcie ciąży i nie miałam właśnie toxo i tsh, ale obecny gin mówił, że od tego czasu zmieniły się obowiązkowe badania.
No i teraz będę miała dopiero trzecie badanie krwi i moczu (poza regularnym badaniem tarczycowym), a wtedy co miesiąc pakiet.
niby tak, ale z tego co się później dowiedziałam to TSH był już standardem - koleżanki z tego okresu co chodziły w Poznaniu do lekarzy (no w każdym razie te co chodziły prywatnie ) miały jak się później okazało...

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
szczególnie to mówił o jakiejś pozycji, której nie znam i nie zapamiętałam nazwy a tak to na łyżeczkę lub na pieska

omg.. to uważaj na siebie!

Witaj Justynko! ładne masz imię

dobra kura nie jest zła

będzie dobrze! nie płacz, nie stresuj się. pojdziesz do lekarza i wszystko się wyjasni

nie mogę nigdy nagrać jak Iza się rusza, ale to wygląda mniej więcej tak http://www.youtube.com/watch?v=dhV_mUq9VGs
Powiedzcie ze Wy tez tak macie?

Więc życzę powodzenia! Wszystko będzie dobrze! Trzymajcie się

układanie ciuszków? zaraz będę u Ciebie

Karolinek trzymaj się też
do mnie też przyjedź układać...
Stary 2014-06-11, 19:44   #4236
i like it
Rozeznanie

Juz po wizycie termin z wszystkich pomiarów dalej na 10 , mala waży trochę ponad 2800 wiec wszystko w normie, główką w dol ale jeszcze nie specjalnie nisko wiec jak na razie moje gadanie ze 26 lub 28 to bardzo fajna data na nic sie zdalo
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 19:50   #4237
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Hejka, tym razem będę mieć dużo czasu do nadrabiania. Od dzis po wizycie jestem na l4. Gbs którego miałam wyniki typ c to ponoc nic groznego mam sie nie przejmować. Jutro moj synio z dziadkami na wycieczke jedzie wiec od 9 do 21 czas wolny. Zgłupieje i nie uleże . Chyba po koszule pojde do lumpka.
Mam pyt do mam słodkich ile jeztescie na plusie kg w ktory tyg bo ja nadal 6-7 w 34tc mam. Mało?

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 20:13   #4238
Domi_00
Rozeznanie

Z ostatniej chwili: torba do szpitala spakowana

Mogę rodzić

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 20:13   #4239
Celebrinfea
Wtajemniczenie

No właśnie ciekawa jestem Simka czy już rodzisz? Jak na patologii leżałam to 2 dziewczyny mialy balonik i dupa. A potem oxyto... I własnie ciekawa jestem jak Tobie pójdzie.

Kurcze, ciesze się że mi dziecko beka i kupę robi... Zaczyna się jakoś dziwnie...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 20:18   #4240
agnes208
Zakorzenienie

fame podbuntuj tz niech wysepi dla ciezarnej zony.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 20:20   #4241
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Za 7 dni cesarka
Pakujcie torby dziewuszki bo jak byłam w szpitalu i prosiłam żeby tz coś dowiózł to mimo dokładnych instrukcji przywoził złe rzeczy
Np. poprosiłam go o oliwkę do smarowania dla kobiet w ciąży która stała na samym przodzie szafki to potrafił mi przywieźć inną która była na samym końcu
o kurcze! 7 dni to już niebawem..

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
do mnie też przyjedź układać...
nie ma sprawy

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Kurcze, ciesze się że mi dziecko beka i kupę robi... Zaczyna się jakoś dziwnie...
czego dziwnie?a to że beka i robi kupę to w sumie dobrze hehe
ahh.. jak ja już się nie mogę doczekać mojej Małej
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 20:55   #4242
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Za 7 dni cesarka
to mało czasu w dwupaku

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
a co rozumiesz przez połamanie chusty??
ja mam bawełnianą i teraz używa jej moja siostra, ale mi odda niedługo

niby tak, ale z tego co się później dowiedziałam to TSH był już standardem - koleżanki z tego okresu co chodziły w Poznaniu do lekarzy (no w każdym razie te co chodziły prywatnie ) miały jak się później okazało...
chodzi o popranie i poużywanie jej wcześniej - jakieś zwijanie, składanie itp., żeby miała jak najlepiej dociągnięty splot.

Cytat:
Z ostatniej chwili: torba do szpitala spakowana

Mogę rodzić

moja torba do szpitala czeka pod łóżkiem, jedyne czego tam nie ma, to kosmetyczki, bo w obecnych warunkach remontowych stoi w kuchni obok michy kąpielowej.
---------------------------------------
cały dzień na tyłku, a pod wieczór jak wyszłam 50 m do Biedronki, to myślałam, że nie wrócę ale kupiłam koszulę do karmienia przecenioną z 35 na 21 nie planowałam, bo mam 2, ale za taką cenę
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 20:55   #4243
Caramel 85
Rozeznanie

Melduję że podczytuję regularnie
Ja obstawiam że pierwsza urodzi Simka , choć pewnie okażę się że nie będzie to ani Ines ani Simka
Kularek,Simka Karolinek
Domi u mnie w brzuchu czkawka 2-3 razy dziennie
Mamaya mój mały też jest grzeczny , wydaje mi się że to dobrze rokuje, Andrzejek był taki spokojny w brzuchu i teraz spokojny porządny facecik z niego
Tatekla mam trójkołowy podwójny wózek phil&teds i prowadzi się bardzo dobrze, może to zależy od wózka

Jestem dziś po wizycie, wszystko ok, gin wyznaczył mi datę cc na 16 lipca. Mój malutki ułożony jest głową w górze po prawej stronie dosłownie siedzi mi na pęcherzu
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:36   #4244
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:

Za 7 dni cesarka
super teraz to odpoczywaj ile wlezie bo tylko masz 7 dni. Co do torby to ja wlasnie duzo rzeczy spakowalam wyszły mi 2 torby ale wole sama wszystko ogarnac bo tz to i tak nie zapamieta co i jak i gdzie a nie oblepie całego pokoju karteczkami
Cytat:
Juz po wizycie termin z wszystkich pomiarów dalej na 10 , mala waży trochę ponad 2800 wiec wszystko w normie, główką w dol ale jeszcze nie specjalnie nisko wiec jak na razie moje gadanie ze 26 lub 28 to bardzo fajna data na nic sie zdalo
super ze wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Hejka, tym razem będę mieć dużo czasu do nadrabiania. Od dzis po wizycie jestem na l4. Gbs którego miałam wyniki typ c to ponoc nic groznego mam sie nie przejmować. Jutro moj synio z dziadkami na wycieczke jedzie wiec od 9 do 21 czas wolny. Zgłupieje i nie uleże . Chyba po koszule pojde do lumpka.
Mam pyt do mam słodkich ile jeztescie na plusie kg w ktory tyg bo ja nadal 6-7 w 34tc mam. Mało?
relaksuj sie poki mozesz
Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość

Jestem dziś po wizycie, wszystko ok, gin wyznaczył mi datę cc na 16 lipca. Mój malutki ułożony jest głową w górze po prawej stronie dosłownie siedzi mi na pęcherzu
No bawi sie dziecko na pecherzu, buja sie pewnie jak na piłce
Stary 2014-06-11, 21:42   #4245
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

naprawdę zaczynamy się rozpakowywać :brzyda l:
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:44   #4246
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki przytulam wszystkie mamusie z problemami
U nas sprawa sie rypla... Kamienie na lewej nerce i stad bol. Przynajmniej do 20 czerwca lezymy w szpitalu, zeby bezpiecznie zakonczyc 37 tydzien. Maly wazy ponad 2500g
Mnie nawadniaja i filtruja szyjka calkowicie zgladzona, rozwarcie na palec, brzuch sie stawia... Byle tylko do 20 czerwca i moge rodzic

Przytulam Was wszystkie mocniutko przepraszam, ze nie pisze, ale czasami przyjdzie taki bol, ze nawet oddychanie jest trudne

Milego dnia, Sloneczka

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
3mam za Was kciuki !

ja się dalej płuczę, za 2-3 dni znowu zlecą próby wątrobowe. Bardzo bym chciała, zeby pospadało i przetrzymali nas do 36 tygodnia minimum... wczoraj weszłam na google i zaczełam czytac z jakimi wadami rodziły sie dzieci w 34 tygodniu i sie załamałam
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:54   #4247
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
3mam za Was kciuki !

ja się dalej płuczę, za 2-3 dni znowu zlecą próby wątrobowe. Bardzo bym chciała, zeby pospadało i przetrzymali nas do 36 tygodnia minimum... wczoraj weszłam na google i zaczełam czytac z jakimi wadami rodziły sie dzieci w 34 tygodniu i sie załamałam
Kochana tak nie można nie nerwuj się głowa do góry i trzymam kciuki.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:56   #4248
rybka13
Zakorzenienie

robaczek 7 dni to tuz tuz...
A co jesli zaczniesz rodzic wczesniej, skoro czop juz ci odszedl... wtedy cc nieplanowane

caramel fajnie, ze juz znasz termin

i like it, viki_22 za wizyty

vegetka wchodzisz na zle strony tyle kobiet rodzi duzo wczesniej i jest wszystko dobrze, naprawde nie masz sie czym stresowac, poza tym moze wytrzymasz do tego 36tc. Kciuki
Stary 2014-06-11, 21:56   #4249
svelta
Rozeznanie

Cytat:
PS. Dziewczyny, wasze maluchy też mają czkawkę tak często? Moja już dziś zaliczyła dwa razy, biedna czka i się wkurza w tym samym czasie, bo kopie ale uwielbiam to uczucie
Moje maleństwo ma codziennie lub prawie codziennie- o tej samej porze. Jak się kłądę spać. Ma wyczucie czasu
Cytat:
Skyecze sa
No to pięknie. Lada moment będziecie we dwoje, a nie w dwupaku Trzymam kciuki.

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
szczególnie to mówił o jakiejś pozycji, której nie znam i nie zapamiętałam nazwy a tak to na łyżeczkę lub na pieska

nie mogę nigdy nagrać jak Iza się rusza, ale to wygląda mniej więcej tak http://www.youtube.com/watch?v=dhV_mUq9VGs
Powiedzcie ze Wy tez tak macie?
U mnnie wygląda podobnie, ale nie aż tak intensywnie. A co do pozycji, to zalecane akurat takie, za którymi nie przepadam
Cytat:
Chwalę się wózkiem
ooojj zdecydowanie w moim guście. Jakby miał 4 koła równe, duże to byłby dla mnie idealny
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ja dzisiaj rano bylam na wizycie, mala wazy 2 kg i niby wszystko jest ok, ale mi sie wlaczyly jakies jazdy dziwne
nie świruj. Jak dobrze to dobrze
Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Achtung achtung

ODSZEDŁ MI CZOP
Hahaha początek mnie rozwalił. A właśne cały dzień myślałam żeby Was zapytać czy któraś ma to już za sobą.
Ja to się boję, że to przegapię albo spuszczę do Wisły Schizy mam na tym punkcie, bo ostatnio śluz mi się jakiś inny zrobił
Cytat:
jataki 3 cm kawałek śluzu bez krwi znalazłam ze 2 tygodnie temu na wkładce po nocy, ale gin nic nie mówił, to się nie odzywałam
I dopiero teraz się przyznajesz?
Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
W weekend 'zdoi' Poza tym że chodze jak w maligmie to jest cudownie. A najbardziej czekam na północ i zacznie się zmiana tżta. A ja spaaać na boskie 6 godzin z przerwami Normalnie zpapuguję po Mamaya i bloga zaczne pisać co można sobie darować w ferworze zakupów jak się jest gadżeciarzem
Zanim zaczniesz pisać tego bloga to się z nami doświadczeniami podziel
Cytat:
Ines ty tu o czopie piszesz, wygooglowałam i okazało się że mi odszedł w niedzielę i w poniedziałek po kawałku co zbagatelizowałam

Za 7 dni cesarka
Udana jesteś. Taki szczególik Ci umknął hahha Fajnie, że już tylko tydzień Cię dzieli od spotkania w 4 oczy z maluszkiem

Witam się późną porą. Zaszalałyście, od wczoraj 3 strony. Musiałam ponadrabiać. Widzę mamuśki, że zaczynamy się sypać. Mam nadzieję, że będziemy należeć do tej grupy kobiet, które w czasie porodu się nie męczą tylko orgazm mają Tego sobie i Wam życzę
Swoją drogą to kiedy jest ta pełnia? Dziś, jutro? Ciekawe czy nam przybędą jakieś dzieciaczki...

Dzisiaj byłam na zakupach, chciałam dokupić resztę brakujących rzeczy i kupiłam w sumie tylko 3 Najbardziej się wkurzyłam, bo nie dostałam żadnego sensownego biustonosza do karmienia. A jak już ewentualnie by się coś tam znalazło to tylko biały, a ja koniecznie uparłam się na czarny W ogóle te biustonosze to jakaś porażka. Chyba bym musiała sama jakiś zaprojektować i uszyć, żebym się kobietom wygodnie i komfortowo nosiło i żeby przy tym nie czuły się jak stare babcie z wisiorami zamiast biustu
No a poza tym to byłam w aptece. Chciałam kupić sobie te liście malin, farmaceutka tak na mnie dziwnie spojrzała i się pyta "myśli pani, że to coś da?". No i sama sobie odpowiedziała, kręcąc przecząco głową. Ale śmiałam się do niej, że wolę potem w tym bólu nie myśleć, że może ta herbata coś by pomogła, a ja jej nie wypiłam
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 21:58   #4250
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Haha wreszcie troche rozrywki zaklady porodowe
dokłądnie, ja obstawiam simkę, bo czop jest przereklamowany ja urodziłam dokładnie tydzień po jego odejściu
Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
bardzo źle się czuje dzwoniłam do lekarza i na 15 mam być w szpitalu ale tak się boję, że siedzę i rycze
daj znać Kochana co u Ciebie i dzidzia, martwimy się

simka, Ines ale sądzę tak jak pisałam, że simka będzie pierwsza

Karolinek mmmatko, strasznie Ci współczuję... ból nerek jest okropny, łączę się z Tobą w bólu i trzymam kciuki, żeby lekarze coś zaradzili w cierpieniach, no i żeby dzidź mógł jak najdłużej w brzuszku posiedzieć

Domi fajny wózek, moi darczyńcy z Adamexu też reklamują nową linię z czarno-białymi paskami, widac taka moda.. ale bardzo w moim stylu

-----
Nadrobiłam pobieżnie, bo padam na twarz moja mama mówi że jestem nienormalna, bo dziś od rana na pełnych obrotach szykowałam urodziny Matyldki na bis, dla kumpeli i ich córeczek, które nie mogły być w poprzednim terminie... Bardzo chciałam się z nimi wszystkimi spotkać i mega się cieszę, że udało mi się je przyjąć Dziewczyny się wyszalały, wszystko smakowało, mogę rodzić ale mimo konkretnego forsowania się dziś i ukońćzonego 37tyg. a więc ciąży donoszonej, nic nie zapowiada wcześniejszego porodu... Po dzisiejszym dniu, mogę śmiało przyznać, że jestem w formie I coś mi się wydaje, że znów ciążę przenoszę...
Uciekam laseczki, pewnie do rana będziemy mieć czwartego dzidziula
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 22:33   #4251
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi o popranie i poużywanie jej wcześniej - jakieś zwijanie, składanie itp., żeby miała jak najlepiej dociągnięty splot.
co do koszuli to jak bedzie goraco to sie i 3 przydadza
a co do chusty, to tez pewnie tak powinnam w takim razie
a prasujesz ja po praniu??

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
dokłądnie, ja obstawiam simkę, bo czop jest przereklamowany ja urodziłam dokładnie tydzień po jego odejściu

daj znać Kochana co u Ciebie i dzidzia, martwimy się

simka, Ines ale sądzę tak jak pisałam, że simka będzie pierwsza

Karolinek mmmatko, strasznie Ci współczuję... ból nerek jest okropny, łączę się z Tobą w bólu i trzymam kciuki, żeby lekarze coś zaradzili w cierpieniach, no i żeby dzidź mógł jak najdłużej w brzuszku posiedzieć

Domi fajny wózek, moi darczyńcy z Adamexu też reklamują nową linię z czarno-białymi paskami, widac taka moda.. ale bardzo w moim stylu

-----
Nadrobiłam pobieżnie, bo padam na twarz moja mama mówi że jestem nienormalna, bo dziś od rana na pełnych obrotach szykowałam urodziny Matyldki na bis, dla kumpeli i ich córeczek, które nie mogły być w poprzednim terminie... Bardzo chciałam się z nimi wszystkimi spotkać i mega się cieszę, że udało mi się je przyjąć Dziewczyny się wyszalały, wszystko smakowało, mogę rodzić ale mimo konkretnego forsowania się dziś i ukońćzonego 37tyg. a więc ciąży donoszonej, nic nie zapowiada wcześniejszego porodu... Po dzisiejszym dniu, mogę śmiało przyznać, że jestem w formie I coś mi się wydaje, że znów ciążę przenoszę...
moja Mama siostrę urodziła dopiero 4 dni po przeforsowaniu się szykowaniem Wigilii, więc może się to jeszcze na Tobie odbije...
fajnie że się imprezka udała
Stary 2014-06-11, 22:42   #4252
agnes208
Zakorzenienie

Kurka chata co ten dziec moj wyprawia nie wiem ale kluje mnie w szyjce niemilosiernie co pare min. Mysli maly cwaniak ze codziennie bedzie go ojciec po czuprynie czochral czy jak

sveltazebys ty widziala jakie ja zwisy stanikowe kupilam takie mietkie bleee juz nie pamietam kiedy ja takie staniki miekkie nosilam chyba jak zaczynalam. Do szpitala beda a jak laktacja sie rozwinie kupie sobie cos lepszego i usztywnianego
Stary 2014-06-11, 23:18   #4253
wisienka1000
Wtajemniczenie

że wy tak hurtem teraz rodzić będziecie już?? Ja potrzebuję jeszcze z miesiąc!!

W ogóle 1szy raz się dziś w nocy tak umęczyłam, 29,5 stopnia w pokoju, wiatrak na full = ból zatok i młody się tak wiercił jak nigdy... ciągnął mnie brzuch na dole, bolało spojenie i za nic nie mogłam położyć się na prawym boku... wstałam mokra i niewyspana... a młody szaleje do teraz... oby dziś dał mi pospać bo rano chcę jechać na badania i 1sze KTG...

trzymam kciuki jakby się któraś zdecydowała rozpakować
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 23:35   #4254
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Kurka chata co ten dziec moj wyprawia nie wiem ale kluje mnie w szyjce niemilosiernie co pare min. Mysli maly cwaniak ze codziennie bedzie go ojciec po czuprynie czochral czy jak

sveltazebys ty widziala jakie ja zwisy stanikowe kupilam takie mietkie bleee juz nie pamietam kiedy ja takie staniki miekkie nosilam chyba jak zaczynalam. Do szpitala beda a jak laktacja sie rozwinie kupie sobie cos lepszego i usztywnianego

Ja mialam miekkie staniki i mimo ze cale zycie nosze usztywniane push up, to do karmienia mi odpowiadaly te zwykle. Piersi sa wtedy nabrzmiale, sutki podraznione, wiec w innym chyba nie dalabym rady.
Stary 2014-06-12, 05:41   #4255
mamaya
Zakorzenienie

Cześć!

W Warszawie dziś pochmurno i, o ile nie kłamią prognozy, zdecydowanie chłodniej W związku z tym chyba wyjdę dziś na jakiś spacer

Jutro już do szpitala Szczerze mówiąc wolałabym mieć pewność, ze pójdę i za maksymalnie tydzień wyjdę z Małym po prostu... A nie wiem jak będzie... Może być tak, ze pójdę jutro, w poniedziałek wyjdę i dopiero za około 2 tygodnie znów pójdę na cc
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 06:51   #4256
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Cześć!

W Warszawie dziś pochmurno i, o ile nie kłamią prognozy, zdecydowanie chłodniej W związku z tym chyba wyjdę dziś na jakiś spacer

Jutro już do szpitala Szczerze mówiąc wolałabym mieć pewność, ze pójdę i za maksymalnie tydzień wyjdę z Małym po prostu... A nie wiem jak będzie... Może być tak, ze pójdę jutro, w poniedziałek wyjdę i dopiero za około 2 tygodnie znów pójdę na cc
Hejka witam sie porannie, czas szykowac synia na wycieczkę. Mamaya nie martw sie na zapas bedzie dobrze trzymam kciuki.
Co do malin lisci nie proboawałam, lepszy był sposob naturalny i przyjemny czyli seksik. Synio tylko 1 dzień po terminie wyszedł. Powiem wam ze głupia jestem bo 2 ciąża i im bliżej to zaczynam sie strachać. W 1 czopa nie widziałam przebijano mi na porodowce zeby wody odeszły. Co do staników ja mam swoj 1 stary i 2 od bratowej teraz tylko 1 ładnie od bratowej pasuje. Właśnie buziaka dostałam od synia a dzidzia usłyszała od brata ze ja kocha. Wszystko zmierza ze zmienimy imie na Alicje mimo ze pospolite wydaje sie dla mnie.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 07:17   #4257
Xelia
Raczkowanie

Witam w piękny dzień. Ładne i ciepłe 18 stopni. Ulga...
Mogę dziś sobie pochodzić, bo przynajmniej jest czym oddychać. Ciekawe czy dziewczyny jeszcze w dwupaku?

Dziś nawet coś ugotuję na gorąco, bo ostatnio to makaron+truskawki, chłodnik itd, aby tylko przy garach nie stać.
Może nawet wezmę się za prasowanie. Kurcze, nie pamiętam kiedy używałam żelazka....

Jednak to siedzenie na L4 nie jest takie złe, poza epizodami, w których nie wiem co ze sobą począć... Najlepiej począć dziecko i by było zajęcie, ale niech sobie jeszcze ze 3-4 tygodnie w brzuchu posiedzi.

Wczoraj wizyta u gina, szyjka zwarta, zamknięta, długa, mały 2300, czyli 50 centyli, choć stwierdził, że mógłby być większy. Trochę się bałam, bo dwa dni temu wieczorem przez 4h małam skurcze co 15-20 minut. W końcu zapodałam sobie nospę, zasnęłam i się uspokoiło.

Powiem Wam, że to będzie mój trzeci poród, i od kilku dni już jestem za przeprosz zesr..... a jak dotąd się nie bałam, nawet z fascynacją oglądałam porody w necie. Teraz nie mogę, bo aż mnie skręca.

Staniki też kupiłam zwykłe dwa, miękkie, bo jak piersi mleka nabiorą na początku, to jest survival....
Xelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 07:23   #4258
TaTekla
Raczkowanie

Hej hej

Ines - odszedł czop - uuuu - No to teraz będzie się działo

Bambusiek , mi się nie udało nagrać nic, mały chyba wyczuwa i przestaje się ruszać. Ponoć dużo mamusiek ma problem z nagraniem ruchów brzucha, strasznie jestem ciekawa jak to wygląda na filmiku

Agnes swego czasu na forum googlowałyśmy wszystkie, jak chyba Debesciara ( mogłam pomylić z inną osobą ) podrzuciła temat.Ale był ubaw

Robaczek moja koleżanka mi radziła, żeby rzeczy oznakować numerkami, a do szpitala wziąć listę i TŻ mówić tylko, żeby przyniósł rzecz z numerem np.2 - zrobiłam wtedy wielkie oczy, ale z teraz ... zaczynam się zastanawiać
Fajnie, że znasz termin

I like It za udaną wizytę

Caramel za udaną wizytę, zazdroszczę, że znasz już termin, a z pęcherzem - współczuję
Dzięki za info o wózku, poszukam i podrzucę link kuzynowi

Vegetka nie czytaj tych pierdół w googlach - lepiej pytaj lekarza, przecież monitorują Twoje maleństwo na bieżąco. Będzie dobrze Kochana

Cytat:

Ja też jakiś taki ' lekki ' stanik kupię, a jak wyjdę ze szpitala to na bank robię spacer do sklepu po coś bardziej wypaśnego, a to już bardziej dla komfortu psychicznego

Debesciara za skończony 37 tc fajnie, że udało się powtórzyć urodzinki, mała pewnie jest bardzo zadowolona

Ines, Simka co tam u Was ? Trzymacie nas w strasznej niepewności

U mnie dziś całkiem sympatyczny poranek, bo noc przespana a mały ok 7ej zrobił sobie taką przyjemną gimnastykę i nawet sprzedał tacie kopniaka w ucho jak go próbował podsłuchać na pożegnanie

Fajnie , że pojawiają się pierwsze terminy, a ja muszę czekać do końca lipca prawdopodobnie ehhhh
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 07:33   #4259
elcia_
Raczkowanie

Cytat:

Za 7 dni cesarka
omg 7 dni to prawie już, niedługo nam przybędzie dzidziusiów i zapełni się od informacji o kupkach, karmieniach itp. Póki co podczytuję trochę mamusie maj-czerwiec.

Cytat:
3mam za Was kciuki !

Wiele dzieci w terminie rodzi się z wadami, ale nasze przecież nie za dużo niedogodnień na naszym forum było przez te dziewięć miesięcy więc teraz tylko pozytywne wieści będą. A jak się teraz dzieciaczki urodzą to i tak są przygotowane do życia poza brzuszkiem matki.

Cytat:
Cześć!

trzymam kciuki żeby poszło wszystko po twojej myśli

simka mam nadzieję że nie potrzebujesz dopingu i już tulisz dzidzię

Ja wczoraj przeżywałam jakiś kryzys ciążowy. Wszystko mnie bolało cały brzuch twardy już myślałam że coś się kręci a na ktg zero skurczybyków. Wracałam z ktg busikiem, trasa na dworzec była masakryczna kiedyś pokonałabym ją w 10 min teraz zajęło mi to jakieś 30 nawet babcie mnie wyprzedzały W busie siedzeń napchane że nawet miejsca na nogi nie miałam więc zajęłam 2. Do tego w ciągu tygodnia złapałam 2 kg paluszki jak serdelki więc myślę ze to woda. Jest jakiś sposób na nie zgromadzenie tej wody w nadmiernej ilości? W poprzedniej ciąży w końcówce wyglądałam jak balon, chciałabym tego uniknąć
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 08:01   #4260
Ines3037200
Rozeznanie

Noc za nami bez żadnych nowości.

Tak sobie myślę, że jutro piątek 13go, więc jutro coś się może dziać

Chcę iść do laboratorium, ale nie zdążyłam podstawić kubeczka na siku bo mi się tak strasznie chciało Głodna jestem jak nie wiadomo, ale wytrzymam i poczekam, opiję się wody i podejście nr. 2. Może do 11 zdążę

Karolinek trzymaj się mocno bardzo Ci współczuję tego bólu i podziwiam, jaka jesteś silna.

Cytat:

Za 7 dni cesarka
Hahah widzisz, wizaż bawi, uczy, wychowuje
Jak czopek odszedł, to powinnaś napisać "za max 7 dni cesarka"
Cytat:
Juz po wizycie

Cytat:
3mam za Was kciuki !

Weź przestań Vegetka, nie ma co tego czytać. A nasze dziewczyny dużo wcześniej porodziły i mają się dobrze A poza tym Ty jeszcze nie rodzisz to o co chodzi

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
-----
Simka pewnie już cyca daje
Ja nie wiem jak Ty dajesz radę, podziwiam Cię, dla mnie zrobienie obiadu to wystarczający wysiłek
Cytat:
Mamaya, proszę się nie mazać A w weekend to chyba niestety nie masz co liczyć na cc jak się nic nie będzie spektakularnego działo

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Wszystko zmierza ze zmienimy imie na Alicje mimo ze pospolite wydaje sie dla mnie.
Dla mnie Alicja ładniejsze, sama któregoś dnia się zastanawiałam czy jak byśmy mieli córkę to czy takiego imienia by nie otrzymała.
Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
omg 7 dni to prawie już, niedługo nam przybędzie dzidziusiów i zapełni się od informacji o kupkach, karmieniach itp. Póki co podczytuję trochę mamusie maj-czerwiec.

Ja wczoraj przeżywałam jakiś kryzys ciążowy. Wszystko mnie bolało cały brzuch twardy już myślałam że coś się kręci a na ktg zero skurczybyków. Wracałam z ktg busikiem, trasa na dworzec była masakryczna kiedyś pokonałabym ją w 10 min teraz zajęło mi to jakieś 30 nawet babcie mnie wyprzedzały W busie siedzeń napchane że nawet miejsca na nogi nie miałam więc zajęłam 2. Do tego w ciągu tygodnia złapałam 2 kg paluszki jak serdelki więc myślę ze to woda. Jest jakiś sposób na nie zgromadzenie tej wody w nadmiernej ilości? W poprzedniej ciąży w końcówce wyglądałam jak balon, chciałabym tego uniknąć
Ja mam receptę. Urodzić
Tak to już jest i chyba za wielkiego wpływu na to nie mamy.

Edytowane przez Ines3037200
Czas edycji: 2014-06-12 o 08:12
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości