![]() |
#4261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
paulinkus gratulacje! trzymajcie sie twardo
![]() karo, trusia ja mam to samo, mala pije i pije a na koniec i tak musze podac butle ze swoim mlekiem bo tak jakby ciagle głodna była... |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
Basia ja bym chętnie olala położna tylko boję się że mały będzie głodny :-( staramy się załatwić wagę dla małego
#4264 |
Rozeznanie
|
Ja też nie mam apetytu i wciskam w siebie na siłę, jakoś ani czasu ani ochoty na jedzenie nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Wtajemniczenie
|
Mila ostatnio strasznie mało śpi w dzień... A w mieszkaniu brudno bo nie mam jak posprzatac.
Jestem mega nie zorganizowana :/
#4266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale muszę się przemóc bo córkę starszą karmić trzeba, no i ja muszę mieć pokarm treściwy. Justysia Ty rodziłaś sn, bo nie kojarzę ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4269 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja juz nie wiem co jest nie tak. Była polozna i mała od wtorku nie przybrala w ogole na wadze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Przy okazji zrobiliśmy też morfologię, mała była dzielna zapłakała tylko po ukłuciu w paluszek.
![]() |
#4271 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mówiła położna co jeśli w środę dalej nie będzie poprawy ??
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4273 | ||
Rozeznanie
|
Nie miała czasu opisać swojego porodu, więc teraz piszę:
Jak już wiecie od rana męczyły mnie skurcze, myślałam że to przepowiadacze. Powiedziałam mężowi że mam skurcze i pewnie niedługo mi przejdą. Tż zastanawiał się czy iść do pracy bo miał na popołudnie do 22godz, a ja mu na to że zaraz się uspokoją, w razie czego będę dzwonić. Tylko tż wyszedł a ja poszłam do toalety i tam patrze a mi czop odchodzi. Napisałam eska do tż że czop mi odchodzi i nie rodzę ale już coś zaczyna się dziać. Wzięłam pierwszy prysznic i dalej chodziłam po domu, skurcze miałam nadal. W końcu postanowiłam je zmierzyć, wychodziły po 7 do 5 minut. Zadzwonił tż czemu nie dzwonię to ja mu mówię że mam takie i takie skurcze i idę pod prysznic, potem jak wyjdą regularne to do niego zadzwonię i do szpitala czy przyjechać już. Mierzyłam przez półtorej godziny i wychodziły 3do 6 minut, ale stwierdziłam że to jeszcze nie to. A tu do domu o 18:30 wpada mąż i mówi do szpitala jedziemy, skurcze bolały ale funkcjonowałam na nich w miarę normalnie tylko musiałam przystawać w momencie skurczu, siąść czy leżeć też nie dałam rady, cały czas chodziłam. A ja do tż jeszcze, pojedziemy, zrobią mi ktg i wrócimy do domu. A on na to że trudno ale sprawdzimy co się dzieje. W końcu się zgodziłam, ale musiałam zjeść jeszcze, przebrać się, ułożyć włosy i tak nam zeszło że w szpitalu byliśmy po 20 a do niego mamy ok 25minut jazdy samochodem. Na izbie przyjęć byłam godzinę, papiery trzeba było wypełnić, przyszedł fajny lekarz i mnie zbadał, rozwarcie miałam na 1,5cm i mówi mi że zostaje na oddziale. A ja aha, ok.Pielęgniarka z IP zaprowadziła nas do sali przedporodowej, potem mąż poszedł po rzeczy, w między czasie tel do naszych rodziców że jednak rodzę. Podłączono mnie do ktg, skurcze wysoko się rysowały, bolało coraz bardziej, Po godz lewatywa i miałam chodzić sobie po pokoju, piłkę też miałam dostępną. Po godzinie skurczów rozwarcie doszło do 2 cm i myślę to pięknie, zmęczona i nie wyspana jestem bo długo wczoraj na wizażu siedziałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie zadowolona jestem z opieki w tym szpitalu, a doradcy laktacyjni i pielęgniarki noworodkowe tyle ciepła i życzliwości miały. Owszem wyjątki się zdarzały ale zawsze tak jest, do lekarzy też nie mam zastrzeżeń, było kilku naprawdę fajnych. Ogólnie tylko położna ma u mnie minus za to że nacięła mnie między skurczami. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Rozeznanie
|
Wrrr ale jestem wściekła! Najpierw 4 godziny czekaliśmy na ktg bo w pierwszej kolejności były kobiety jakiegoś tam doktorka. Wreszcie z upragnionym zapisem poszłam łapać moja prowadząca na oddziale w szpitalu bo już wizyt u jork joe mam, zerknęła i kazała powtórzyć bo coś puls słaby. Znowu pół godziny leżenia pod ktg na oddziale patologii tym razem, papierek w łapkę i idę szukać mojej gin a tu mi mówią ze już jej nie ma. Jakaś położna powiedziała tylko ze zapis ładny i żeby się nie martwić. A miała mnie zbadać i powiedzieć co i jak...a teraz pozostaje mi czekać do 5 stycznia jeśli nie urodzę i zgłosić się na wywoływanie. Myślałam ze się dowiem jak tam moja szyjka czy jakieś rozwarcie się robi czy cokolwiek. Mąż chciał jechać do jej prywatnego gabinetu ale ja się wscieklam i pojechaliśmy do domu bo obiecała nam doprowadzić ciąże do końca przez szpital.
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Chemi Ty rodziłas.w końcu w ujastku?
#4275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Rozeznanie
|
Termin mam na środę więc nikt się nie przejął...ale ze ona zapomniała o mnie i sobie poszła to jej nie wybaczę... Teraz czekam do następnego tygodnia może coś się rozwinie.
#4277 |
Zakorzenienie
|
Udało mi się załatwić L4 ale nie mówiłam lekarzowi że już po terminie
![]() ![]()
#4278 |
Zakorzenienie
|
Ty to masz od samego początku przeboje z tymi lekarzami.
#4279 |
Rozeznanie
|
Karmię małą co 3-4h. Ona je z cycka, bo czuje jak mi cycki robią się flaczki. Do tego jeszcze to mm i nic. Myslalam, ze po mm juz na bank waga skoczy do góry, a tu nawet 10g nie ruszyło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 |
Zadomowienie
|
Basia Ty to naprawdę z tymi lekarzami to masz przeprawę...
lindsley dobrze że udało Ci się załatwić to L4, przynajmniej nie musisz już z macierzyńskiego korzystać ![]() Ja mam L4 do 2.01 i jak do tego czasu nie urodzę to właśnie 2.01 mam się zgłosić do szpitala, ale nie wiem czy w razie czego na wywołanie czy co:noniewiam: Bo nie wiem czy 3 dni po terminie to już wywołują czy na patologii zostawiają...?? Ale nawet skierowania do szpitala nie mam ![]() Mi dzisiaj odeszła chyba spora część czopa (jak nie cały ![]() ![]()
#4281 |
Raczkowanie
|
My z Hanią w szpitalu z powodu biegunki z krwią od wtorku leżymy a dopiero wczoraj zaczęło przechodzić, chociaż lekarze nie wiedzą od czego, nawet zmiana mleka nie pomogła....
Co do oczek ropiejących to moja Hania od okulistki dostała biodacyne do zakraplania ale nie pomogło, wręcz pogorszyło sól fizjo pomaga tak sobie najlepiej jej jest po wodzie przegotowanej Plamienia po cc miałam malutkie po 3 tygodniach mi sie skończyły i właśnie po 7 tyg po porodzie dostałam okres i normalnie sie ze mnie leje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Rozeznanie
|
karo- ja miałam cc
![]() inka- mój may tez nie śpi w dzien jakoś już ![]() ![]() i coś miałam napisać i znow nie pamiętam boshe..... roksi- fajnie, ze mała dzielna ![]() ![]() A mi serce osttanio pękało jak widziałam jak małemu u neonatologa pobierali krew z główki ![]() ![]() Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-12-29 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kiedy wyjdziecie, wiecie już?
![]() |
#4284 |
Zadomowienie
|
Aaaaaaaaa.... Zapomniałam... Wczoraj dzwoniła do mnie koleżanka z oczywistym pytaniem "czy już??" i mówi do mnie że jak do tego czasu nie urodziłam to żebym czasem w Sylwestra nie rodziła tylko do Nowego Roku żebym poczekała...
![]() ![]() ![]()
#4285 |
Rozeznanie
|
dziewczyny strasznie chce mi się pić, ale czegoś innego niż woda, bo tylko wode pijam! Co mozna pić kp? soki kupione wszelkie odpadją bo maja dodaną wit C i mały ryczał ostatnio po szklance takiego soku, jakies herbatki?ale jakie? ;( wiem ze pokrzywe chyba mozna, melise,rumianek? no a coś smacznego?jakies owcowe herbaty, cokolwiek???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może za mało jej robisz MM? mój mały zjada co 3-4h ok 120ml i zazwyczaj jest najedzony. Wiem jak to boli, bo ja miałam na początku cholerne problemy z wagą, o mało w szpitalu nie wylądowaliśmy pod kroplówkami ![]() Trzymajcie się ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My dziś czekamy na pediatrę, mały od 2dni jest mega niespokojny, nawet w nocy nie chce spać jak nigdy ![]() Nie chciałam go ciągać po przychodniach więc zamówiliśmy do domu lekarza, zobaczymy co dalej ![]() W dodatku tż-et chyba coś złapał ![]()
![]() |
#4287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4290 |
Raczkowanie
|
hejj... u nas ok- byla dzis srodowiskowa i nastraszyla ze mala blada i zolta... wiec jutro pani z labolatorium przyjedzie po krew... poza tym kupilismy wage- pokazuje 3400 a polozna ze cialko takie nie nabite ???? nie wiem juz sama... na dodatek tż i starsza cora maja zap. płuc- swietnie!
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.