|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Z synem bym się raczej nie kąpała, z córką tak.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2015-03-21 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
A ja uważam że jest coś ostro nie tak z ludźmi, którzy oceniają osoby w skrajnych sytuacjach, których nie są w stanie w pełni pojąć
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2015-03-21 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
http://www.pudelek.pl/artykul/77359/...ie_bezdzietna/
![]() Nie gloryfikuję macierzyństwa, wręcz przeciwnie. Mówi się, jak jest cudownie, różowo i niebiesko. Mój partner uważa, że to po to, by ci, którzy nie mają dzieci, też mieli dzieci i tak samo przerąbane. Zgadzam się z Joanną.B ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2015-03-21 o 23:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50751728]OMG i ona z tą wiedzą za niego wyszła? Bo dla mnie to już jest jakieś zaburzenie, serio.[/QUOTE]
Spać sam się boi chłopina to idzie tam, gdzie wolne miejsce, trochę tolerancji dla ludzkich słabości ![]() ![]() Kąpiele z dzieckiem razem? Czemu nie, ale w stroju kąpielowym jednak ![]() Myślę, że przy spełnieniu warunków niemożliwych do spełnienia (własny basen czy jezioro) wykąpałabym się bez stroju z dzieckiem (płci tej samej jednak), ale w wannie czy pod prysznicem to nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
było zaniedbanie i nikt nie mówi, ze nie. Tyle tylko, że w tym przypadku mamy do czynienia też z błędem genetycznym, niezawinionym przez lekarza, czy lekarzy. Zatem domaganie się odszkodowania od lekarza jest nieuzasadnione. To nie jest przypadek z cyklu: "Lekarz zamiast ręki amputował nogę". Tu jest wada wrodzona, uwarunkowana genetycznie. Wykrycie tej wady poprzez USG niczego by nie zmieniło, płodowi nagle cudownie by nie odrosła kończyna z powodu badania USG. Chyba, że matka zamierzała z tego powodu dokonać terminacji ciąży ze względu na wady rozwojowe płodu (a legalnie to wiemy, z jakimi korowodami to się wiążę, przywołując chociażby sprawę Chazana). Tak, czy inaczej-sąd może ukarać lekarza za zaniedbanie (bo nie był to błąd w sztuce) ale zasądzić odszkodowania od lekarza za niezawiniony przez niego stan dziecka nie może. Tak na logikę: nie on jest "sprawcą" wady genetycznej dziecka. Skierować na badania genetyczne w trakcie ciąży i bez podstaw? W tym układzie ginekolog powinien kierować na takie badania każdą kobietę przymusowo, bez względu na to, czy jest w ciąży, czy nie bo a nóż a widelec może jednak zajdzie a dziecko będzie mieć wadę genetyczną, za którą kobieta obarczy winą lekarza? Przecież to absurd.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-03-22 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta zrobiła kilka USG i była spokojna, że z dzieckiem jest wszystko ok, a tak naprawdę badania były źle wykonane delikatnie mówiąc, czyli kobieta została oszukana. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
damn good coffee
|
Chyba nie, to nie jest ciężkie upośledzenie płodu zagrażające życiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Konto usunięte
|
Też mi się tak wydaje, ale mogę się mylić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Konto usunięte
|
Jestem niemal pewna, że nie kwalifikuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
Praktycznie kazda wada genetyczna nie jest z winy lekarza co nie zmienia faktu ze chcemy o niej wiedziec zanim dziecko przyjdzie na swiat. Chociazby po to zeby sie przygotowac psychicznie na widok dziecka bez reki bo taki widok z zaskoczenia kiedy myslimy ze wszystko jest ok moze doprowadzic do szoku.
Poza tym bedac w ciazy i wiedzac o takiej wadzie jest czas zeby sie odpowiednio nastawic i chociazby poczytac o innych takich przypadkach czy mozliwosciach polepszenia komfortu zycia tego dziecka w przyszlosci. W tym przypadku spadlo to na rodzicow niespodziewanie i pewnie pojawilo sie milion watpliwosci ktorych moze by nie bylo gdyby lekarz nie byl jakims idiota... Jak dla mnie odszkodowanie w takim wypadku jest uzasadnione. |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Konto usunięte
|
Zuken, ale to wiadomo. Chodzi o to, jak ta matka to głupio tłumaczy. Nie ma ręki - a przecież to dziewczynka, jak sobie pomaluje paznokcie
![]() Poza tym mnie się nadal nie chce wierzyć, że tylu lekarzy nie zauważyło braku ręki, coś w tej sprawie mocno mocno mi nie pasuje. Ja w pierwszej ciąży trafiłam z plamieniem do przypadkowego szpitala z przedpotopowym USG i pierwsze, co usłyszałam (jak już byłam pewna, że to koniec), to: ma dwie rączki, dwie nóżki i nimi macha. |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
damn good coffee
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50761659]
Poza tym mnie się nadal nie chce wierzyć, że tylu lekarzy nie zauważyło braku ręki, coś w tej sprawie mocno mocno mi nie pasuje. Ja w pierwszej ciąży trafiłam z plamieniem do przypadkowego szpitala z przedpotopowym USG i pierwsze, co usłyszałam (jak już byłam pewna, że to koniec), to: ma dwie rączki, dwie nóżki i nimi macha.[/QUOTE] Mi się też wydaje że coś tu nie gra - to jest niemożliwe, żeby tylu (6?) różnych lekarzy tego nie zauważyło. Możliwe, że jest coś o czym nie wiemy, w mediach nie zawsze o wszystkim mówią. |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Konto usunięte
|
Aha, było to ok. 11-12 tc, a więc kiedy dziecko jest jeszcze maleńkie.
No nie umiem sobie wyobrazić, jak ona miała USG na tylu etapach ciąży i nikt tego nie widział. |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://katowice.tvp.pl/18951410/kryt...a-bedzie-pozew |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Konto usunięte
|
Dobrze, ale to zaznaczanie, że jest dziewczynką brzmi, jakby u chłopców taka wada była mniej istotna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Raczkowanie
|
No to mogła powiedzieć, że nie wiem, np: "Jak ona sobie jeść w przyszłości zrobi czy jak się umyje?" A nie o paznokciach i włosach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym dziecko moglo sie przeciez ulozyc tak ze nie widac bylo tego czy ma reke. Przeciez nawet ta doktorka w artykule mowila. Ze badanie USG nie jest badaniem 100%. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
wańka wstańka
|
Niech sobie tłumaczy jak chce, ale niech nie oczekuje, że ktoś jej płytkim przykładom będzie przyklaskiwał.
Chore dziecko to zawsze sytuacja trudna dla rodzica, tak samo w tej sytuacji. Lekarze nie zawinili temu, ze dziecko nie będzie sobie mogło ręką paznokci malować. Zdarzyło się przykrego, matka szuka winnych, ale sama chyba nie wie czego.
![]() |
#4288 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.