|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
Niestety często ludzkie losy są pokręcone, a ludzie mają słabe charaktery i po prostu nie mają szans i sił się wybić. Nie każdy ma w życiu kolorowo.
Dla mnie 1300zł najniższej krajowej to śmieszne pieniądze. Ludzie wyżyją za te grosze, bo nie mają wyjścia, ale to jest po prostu wegetacja. To jest życie od pierwszego do pierwszego, ciągłe spoglądanie do portfela i martwienie się o jutro. |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeliczyłam koleżance ile by wydawała na coca-cole ( w Tesco w promocji po 20zl - 4-ro pak) przy Polskich zarobkach.... To się załamała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama ostatnio pisalas, że ŚREDNIA w Warszawie jest wyższa niż w innych częściach Polski, wiec...? Sprzątaczka w Warszawie nie może zarabiać więcej niż urzędnik z pipidowka? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- A powinny być płatne tak jak sobie zasługują. Urzędnik w przerwie miedzy przerwą pije kawkę i nie ma czasu na interesantów. Czasami urzędnikom brakuje kompetencji. I nie raz spotkalam się z tym, ze przepisy stanowily inaczej, a pani w okienku miała swoje ustawy. O dziwo wymyślala na bierzaco. Czasami ta sprzątaczka jest bardziej kompetentna niż pani z okienka. A pracuje jako sprzątaczka, bo rodzinka została " obsadzona". |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my naszej rodzinie już zapowiedzieliśmy, że z zabawkami mają uważać i nie znosić nam tony zabawek i niegrające, żadnych śpiewających garnków, misiów, wiertarek. tzw. biegowy jest ok, niezdrowe są te plastikowe gdzie dziecko siedzi, a rodzic pcha. Właściwie te plastikowe pchacze udające rowerek, po za tym, że nie zdrowe dla bioderek, nie wyrabiają ważnej na rowerze równowagi. Rowerek biegowy, to rewelacyjny wynalazek, ale to bardziej dla prawie dwu latka i w komplecie z rowerkiem obowiązkowy kask na głowę Cytat:
![]() Ale na razie nasz metraż jest ok. Cytat:
no i mam nadzieję, że będę mogła wrócić do pracy, bo brakuje mi jej ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własny biznes jest ciężki, ale uważam że jak się ma dzieci to jest to jedyne sensowne rozwiązanie. Oczywiście w zawodach, gdzie jest to możliwe. Nie lubię porównań do zachodniej Europy bo trochę nierealne jest zestawianie nas z Wielką Brytanią czy Holandią jak dopiero z komuny wyszliśmy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kumam, miałam na myśli taki wózek z wielkim siedziskiem. Rowerek o fasonie normalnego roweru tyle że bez pedałów to wiem że jest ok ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór wszystkim
![]() Wykąpana i objedzona bezsensownymi słodyczami leżę już w łóżku. Weekend spędziłam u mojej mamy, od piątku do dzisiaj, ojjjj ciężko jest nadrobić forum po mimo wszystko tak niedługim czasie nieobecności ![]() Po spokojnych obserwacjach po powrocie do domu, stwierdziłam, że czuję się już coraz lepiej. mdłości jest mniej, wymiotowałam tylko 1 raz przez ten weekend a dla mnie to ogromny sukces ![]() Jedyne co mi doskwierać zaczyna coraz bardziej to cholernie sucha skóra. Do tego stopnia, że jak lekko potrę nogę to aż się sypie. Co do wcześniej poruszonego tematu szybszego "zarastania" też mam takie wrażenie. Wróciłam dziś, wydepilowałam nogi depilatorem, trochę czasu je pohodowałam i wyrwało co do jednego, nogi gładkie jak lustro. Noo..ale zobaczymy na jak długo. Wysmarowałam się balsamem i czuję ulgę, bo przez tą suchą skórę budziłam się nawet w nocy i się drapałam jak wariatka ![]() Zrobię sobie zieloną herbatę i poleżę trochę i poogladam pierdoły w tv. Mimo, że spędzam co drugi albo i częsciej weekend u mamy (czyli w moim rodzinnym domu) to po powrocie do siebie czuję sie jak gówniarz na wycieczce i tęsknię do mamy i do DOMU ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znalam taka jedna rodzice wysyłali na konto kolo 2,5tys. Ja o takiej kasie mogłam po marzyć. I to oczywiście jak miałam czas i za szybko oczu nie zamknelam. Wyobraź sobie, że ona narzekała, że za mało. I szukała pracy według swoich aspiracji ( czyli najlepiej mogłaby zostać prezesem). Z tego co się dowiedzialam ona nie studiowała, a chodziła do szkoły policealnej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zadomowienie
|
Owieczka, moim zdaniem to za fotelik czy za wózek płaci się w większości za firmę. Bo gdyby się przyjrzeć z jakich materiałów jest zrobiony ten do 1000 a ten za 2000 to aż takiej różnicy nie ma w tym wszystkim. Tylko za firmę się drożej płaci. Bo teraz to chyba firma sie liczy, bo wszyscy mówią np ze maxi cosi to najlepsza firma a w rzeczywistości na testach maniej gwiazdek niż ten trochę tanszy z innej firmy. Tak samo ty sprawdzasz wozek w sklepie jak ci się go prowadzi.. A na foteliki jaka maja opinie.. I wątpię żebyś usiadla do wózka i sprawdziala czy jest wygodny.
Bo niemowlę to raczej ci nie powie ![]() Zauważyłam nawet ze mamy sa zdolne wydać do 3000 zl na wózek ktory ma dobra opinie i jakies tam testy a potem sie okazuje ze jednak nie. Ja sprawdzałam za kazdym razem z czego jest zrobiony wózek i jaką ma gondole.. A raczej nie jaką a co w środku.. I okazuje się ze wnetrze ma gorsze od tego tanszego ![]() ![]() A ze dziecko w wózku za 600 zl wypadnie bo sie stelaż polamie to przesada.. Nie słyszałam jeszcze takiej nowości ![]()
![]() ![]() http://s6.suwaczek.com/201104274865.png ![]() ![]() http://s10.suwaczek.com/201508161756.png Edytowane przez Sandrusia91 Czas edycji: 2015-02-22 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To dobrze, ze miałaś jeszcze czas dla siebie, mi mało czasu zostawało na wydawanie (też 2 kierunki + praca, jeszcze czasem jakieś dodatkowe zlecenia, pisanie magisterki, inżynierki), ale dobrze wyszło, że mało wydawałam, bo oszczędności starczyły na część wkładu własnego + zaczątek remontu mieszkania ![]() A mogę zapytać czym się zajmujesz? Co do punktu widzenia przedsiębiorcy to jest to przede wszystkim problem naszego Państwa i wysokich kosztów pracy. Ale na drugim biegunie są też tacy, którzy zarabiają miliony, a ludzi zatrudniają na umowach zlecenie za najniższą stawkę. Plus niektóre korporacje, które zatrudniają tylko studentów nastawiając się na tanią siłę roboczą i dużą rotację pracowników. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Wtajemniczenie
|
Za firmę i za atesty, które są meega ważne. A niemowlę oczywiście Ci nie powie, ale za to mama, która "prowadzi" Ferrari po śniegu , czy po lodzie, albo wnosi na górę... Wiec wygoda, to fanaberie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zupełnie mnie nie dziwi Twój przykład (szokuje, prawda, ale nie dziwi). Sama mam koleżankę, która "bieduje". Mieszka w jakichś zawilgoconych norach w dziwnych dzielnicach, je byle co, zawsze ma niedoprane ubrania i na nic nie ma kasy. Zawsze myślałam, że utrzymuje się z kilkuset złotych. Ciężko się zdziwiłam jak usłyszałam że dostaje 2500 od rodziców, jej chłopak tak samo. Mają 5000 zł i nie potrafią się utrzymać na przyzwoitym poziomie w dwie osoby, bez dzieci, bez zobowiązań. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zadomowienie
|
Można prowadzić tannsze i lekkie i również z atestami bez jakiejś wyreklamowanej firmy. Jak już mówiłam fotelik ktory ma takie niby dobre atesty jest drozszy od fotelika mniej znanej firmy z lepiej przebylym atestem.
#4280 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zadomowienie
|
Mało to wózków z lekkim stelażem wykonanych z tego samego tworzywa co ten tanszy i nie kosztuje tyle. Wystsrczy zwrócić tylko uwagę i porownac i naprawde w tworzywach i jakosci wykonania sie nie rozni tylko cena za firme
![]() Sprawdzialam ostatnio na 3 wozkach i cena z kosmosu a wagowo rozni się 0.2kg-0,4kg i inna nazwa firmy a wykonany z tego samego tworzywa.
![]() ![]() http://s6.suwaczek.com/201104274865.png ![]() ![]() http://s10.suwaczek.com/201508161756.png Edytowane przez Sandrusia91 Czas edycji: 2015-02-22 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maxi cosi najlepsza firma? ![]() ![]() Cytat:
Wysokie koszty pracy - otóż to. I tu problem polega na wydajności państwa polskiego, bo ja nie mam nic przeciwko wysokim podatkom czy składkom, jeśli widzę że przynoszą widoczne efekty (patrz np. Szwecja). Ale u nas te pieniądze rozłażą się po bokach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- teraz młodzi ludzie wynajmują pokoje a jak komuś zalezy by wynająć kawalerkę to szuka takiej "po babci" i wtedy go stać. a ci z "większą średnią " raczej nie bawią się w wynajem ...
![]() |
#4284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, ja tez myślalam : " witaj Warszawo" . Fakt szybciej znaleźć prace niż w innych miastach, ale zarobki.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i raczej tego nie zrobię ![]() pewnie z brzuchem będe miała mase zdjęć bo w wakację zawsze cykamy ile wlezie ![]() moja koleżanka wrzuciła już zdjęcie 6 tyg zarodka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
ja pracuje w firmie w której ponad połowa osób nie jest z Warszawy, niestety gdyby ludzie z innych miast nie przyjeźdźali do nas za pracą dla Warszawiaków było by więcej stanowisk, teraz większość osób dostaje prace po znajomości, jak nie masz znajomości idziesz pracować do marketu , do sieciówek żeby cokolwiek zarobić
![]() |
#4286 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Zgadzam się z Toba, bo 5 lat temu było więcej pracy. Tylko przyjazd " sloikow" to popsuł. Sorry za określenie - sama jestem sloikiem ( fakt nie wozilam jedzenia w sloikach) haha... Ja się nie dziwie rodowitym Warszawiakom ( ile ich jest 20%?). Ja podatki placilam w Wawie ( jeszcze przed karta warszawiaka) . Żal mi ludzi, którzy przyjeżdżają do Wawy , pomieszkaja z 2-3 lata i na pytanie skąd jesteś odpowiadają - Jak to skąd ? Z Warszafki! Zdarzają się... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
mój chłopak po stracie pracy z z za☠☠☠istym cv jako magazynier i operator wózka widłowego z zagranicznym kursem i doświadczeniem około 10 nie mógl znaleźć pracy boo napisał w cv ze chce dostać 2 tys , jest rodowitym warszawiakiem i wie jakie są tu realia, chciał wynająć ze mną mieszkanie i żyć na poziomie o którym pisałyście, niestety "Słoiki" tak zwane , wynajmujące sobie pokój 10m2 za 500 zł, w takim samym albo gorszym CV pisały sobie 1500 zł , i były zadowolone, to kogo brali ?
oczywiście słoików :P na szczęscie po znajomości zatrudnili go w automatach , zarabiał groszę , wynajowaliśmy sami pokój za 700 zł i żyliśmy jakoś, teraz los do nas się uśmiechnął i moja babcia najkochańsza oddała mi w spadku mieszkanie. inaczej dalej byśmy mieszkali w pokoju za 700 zł taaaaaka bogata młodzież w Warszawie ![]() aaa pytanie z innej beczki czemu my w ciązy niemożemy ponosić rąk do góry ??
bardzo przepraszam za błędy ortograficzne ! http://www.suwaczki.com/tickers/zem3cwa1wu9i2qk0.png wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886 Edytowane przez aakkzzii Czas edycji: 2015-02-22 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla kontrastu mój mąż Warszawiak rodowity, wychowany w Warszawie i żyjący tam większość swojego życia jak tylko nadarzyła się okazja to stamtąd zwiał i mówi że jest z Gdańska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
A co w tym dziwnego? Pracodawca ma zatrudniać kogoś za większą kasę dlatego że jest z Warszawy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.