|
|
#4261 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
Cytat:
To co, teraz obydwie ciśniemy i czekamy na 66kg? Kurde, już 11,5kg za Tobą! Ja mam nadzieję, że teraz jak zaczęłam ćwiczyć, wyniki na wadze też się pojawią! Ja się nie polubiłam z aqua brow. Swoją drogą, muszę się wybrać do kosmetyczki na hennę itd., bo moje brwi wyglądają już tragicznie. ![]() ---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ---------- Cytat:
Ooo, to u krawcowej musiałaś mieć niezłą satysfakcję! ![]() ---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- Cytat:
Tymi wagami na siłowniach to się nie przejmuj, one potrafią dzień po dniu pokazywać bardzo różne wyniki. Nie wiem na jakiej zasadzie działają te u dietetyków (wiadomo, że zarówno w siłowniach jak i u dietetyków są różne, ale tak skrótowo uogólnię Aż tak lubisz kawę? Ja jakoś nigdy nie złapałam tego uzależnienia. Nie mam nic przeciwko, żeby sobie wypić gdzieś kawę ze znajomymi itd., ale nie ciągnie mnie do niej kompletnie i nie mam tak, że rozpoczynam dzień kawą. Ale że znam wiele takich osób to rozumiem Twoje szczęście. ![]() ---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ---------- Cytat:
Marzą mi się mniejsze spodnie! Co do "petite" to ja się zawsze obawiam, że te spodnie są nie tylko krótsze, ale też węższe i zawsze omijam tą kategorię. Za to właśnie lubię brytyjskie marki, które mają spodnie, w których można wybrać i długość i szerokość, bo tam mogę coś znaleźć dla siebie. (topshop
|
|
#4262 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ruszasz się coś? Po 2 tygodniach takiego odżywiania i bez oszustw to już jakieś zmiany powinny być. Liczysz może kalorie? Jeśli faktycznie nic nie oszukujesz to jest kilka rzeczy, nad którymi się możesz zastanowić - po pierwsze, możliwe, że nie służy Ci nabiał, a jest go sporo w Twojej diecie. Możesz spróbować go totalnie odstawić na tydzień i sprawdzić czy coś się zmieni. Inna kwestia to tłuszcze - z nabiału, mięsa, orzechów i siemienia trochę się ich nazbiera. Nie mówię, że źle, ale może Tobie akurat nie służyć taka ich ilość. Nie podałaś porcji, więc ciężko ocenić, ale temu też się możesz przyjrzeć. Jeśli jeszcze tego nie robisz to ja Ci polecam korzystanie z myfitnesspal, wpisuj sobie dokładnie wszystko co jesz w danym tygodniu, daj znać czy waga/pomiary ruszyły i powiedz, jakie miałaś proporcje białko/tłuszcz/węglowodany i możemy coś kombinować ze zmianami! ![]() ---------- Dopisano o 02:16 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ---------- Cytat:
Owoce możesz podjadać, natomiast jeśli chodzi o orzechy to zwróć koniecznie uwagę na ilość. ---------- Dopisano o 02:20 ---------- Poprzedni post napisano o 02:16 ---------- Cytat:
Aaa no i żeby nikomu nie było za łatwo to ja się z kolei wybijam tutaj z towarzystwa ograniczającego owoce. U mnie to działa kompletnie na odwrót - im więcej jem owoców tym lepiej mi wszystko idzie. Także trzeba samemu próbować co na kogo działa. Z tym że dodam, że moja dieta jest wysokowęglowodanowa, a przy tym niskotłuszczowa i niskobiałkowa, także dosyć specyficzna i to na pewno ma ogromne znaczenie.
|
|
#4263 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Czekamy na 66, Mel! ![]() ja mam duze oczekiwania co do aqua brown, zobaczymy ![]() a co do do tych spodni to one wlasnie z topshopu Dlugo nie moglam sie ubierac w topshopie, bo bylam niestety za gruba i ich najwiekszy rozmiar byl dla mnie za maly W dodatku udo mierzylam i znow spadl kolejny cm
||
|
|
|
#4264 |
|
Konto usunięte
|
Unex- Ja tez dzis zmierzyłam udo..... Z 69 do ......65 !!!!!!!
Nigdy mi tak szybko nie spadło !!!! To pewnie te kilometry na rowerze !!! So proud
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
[1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;52238014]Unex- Ja tez dzis zmierzyłam udo..... Z 69 do ......65 !!!!!!!
Nigdy mi tak szybko nie spadło !!!! To pewnie te kilometry na rowerze !!! So proud [/QUOTE]Brawo! Wczoraj poszłam na zumbę i okazało się, że nie dość, że nie ma zumby, to jeszcze nie jestem zapisana na zajęcia w tym tygodniu! A w czwartek zapisywałam się na cały tydzień. Aż się wkurzyłam.
|
|
#4266 |
|
Rozeznanie
|
Nie było mnie chwilę, a mam tyle zaległości do czytania
![]() Dziewczyny nie śmiejcie się, ale BOJE SIĘ zważyć. Trzymam dietę, ćwiczę i dlatego się boje. Że się okaże, że schudłam 0.02 albo nic ![]() Czy ktoś ma podobnie ? Ważenie piątkowe i tak mnie nie ominie w razie co Ja dziś mało ciekawie : - śniadanie - bułka ciemna z duża ilością żurawiny + serek wiejski light - obiad- ciemny makaron ze szpinakiem, kurczakiem, brokułami, prażonym słonecznikiem - reszta nie wiem Dziś planuję ćwiczenia. Może spróbuję z Jillian Michaels skoro polecacie ![]() Szukam wakacji i to dodatkowo motywuje. Bo jak waleń wpadnie do basenu to woda się wyleje. Myślę o bikini. Szczególnie w trakcie ćwiczeń. |
|
|
|
#4267 | |
|
bez kija nie podchodz
|
[1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;52238014]Unex- Ja tez dzis zmierzyłam udo..... Z 69 do ......65 !!!!!!!
Nigdy mi tak szybko nie spadło !!!! To pewnie te kilometry na rowerze !!! So proud [/QUOTE]w miesiac ? ![]() WOW! U mnie to niemozliwe chyba, bo nie wazne ile cwicze to i tak 1 cm to i tak sukces ![]() Must, ja znow zawsze czekam na wazenie, co tydzien, to taki dzien celebrowania
|
|
|
|
#4268 |
|
Raczkowanie
|
Sabasza dzięki za wsparcie
ja też mam nadzieje ze mi się uda pokonać otylosc:-( póki co to drugi dzień borykam się z jakimś rozstrojem żołądka i nie jem, bo nie jestem w stanie:-( Soldus gratuluję pięknego spadku w udzie:-D Pannaatopowa to lipa z tymi zajęciami bo widzę ze bardzo je polubilas:-(
|
#4269 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja nieczym nie grzeszę, jestem grzeczna ![]() A się boje i tak ! Ale w piatek musze więc mus to mus ! |
|
|
|
|
#4271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz, że właśnie myślałam o nabiale? W wczoraj jadłam te płatki na mleku, w pon. na przekąskę jogurt naturalny z dodatkami, i jeszcze parę takich, i centralnie po tych posiłkach miałam wzdęcia i gazy No i to chyba faktycznie od nabiału... No ale dzisiaj na kanapkach miałam jajko na twardo i nic Chyba że to o same mleczne przetwory się rozchodzi ![]() A tak szczerze, to w niedzielę zjadłam 3 kawałki placka i batona , bo "gości mieliśmy", a potem sobie darować nie mogłam...Kalorii nie liczę, a porcje, to nie wiem, chyba nieduże? Śniadanie było robione na 200 ml mleka; wieśniak wiadomo, cały; filet był pojedynczy, połówki brokuła i kalafiora mieściły się w dłoni; koktajl na 200 ml mleka. Ruch, to tak jak pisałam, spacery i jazda na rowerze: zawsze minimum godzinę. A ze strony skorzystam, zobaczymy, co tam wyjdzie ![]() [1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;52238014]Unex- Ja tez dzis zmierzyłam udo..... Z 69 do ......65 !!!!!!! Nigdy mi tak szybko nie spadło !!!! To pewnie te kilometry na rowerze !!! So proud [/QUOTE]Ale super wynik!! ![]() Cytat:
Jestem mega zawiedziona hulahopem, takie jakieś koślawe, nieporadne, no i przede wszystkim, zwyczajnie, po chamsku, rozpina mi się, jak tylko zaczynam kręcić. Najgorzej wydane 50 zł w życiu A za dyszkę trzeba było brać i pewnie lepsze by było...Unex, a te płatki owsiane do koktajlu to wcześniej "zaparzone" w wodzie, czy takie od razu suche? Ja dzisiaj tak: Śn: 2,5 kromki chleba żytniego z Biluchem, liśćmi sałaty, pomidorem, ogórkiem, jajkiem na twardo i szczypiorkiem; Prz: pół jogurtu nat. z nektarynką, siemieniem i nerkowcami (spieszyłam się, a chciałam zjeść przed wyjściem, więc tak na szybko) Obiad: zjadłam to, co reszta domowników, czyli rosół z zacierką, marchewy i kupa pietruszki + 1 udko z rosołu Prz2: będzie serek wiejski z żurawiną suszoną (co do tego jeszcze? ) Kolacja: Surówka z jabłka i marchewki z pestkami słonecznika. |
||
|
|
|
#4272 | |
|
bez kija nie podchodz
|
hje, ja daje zwykle, takie suche
Czasami robie sobie takie sniadania jak 3 lyzki platkow, maslanka, banan czy truskawki i blenduje ![]() A co do nabialu to ja mysle, ze chodzi tylko o produkty mleczne ![]() Ja mam dzis rest day Az mi tak dziwnie bez treningu
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Unex, aaa, dzięki, to będę tak kombinować
|
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, że robię dobrze, wracając na forum, bo dostałam motywację i jest pierwszy efekt - dziś pierwszy raz przez cały dzień miałam, jak to mówicie, czystą miskę i NIE PODJADAŁAM
|
|
|
|
#4275 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiele osób sobie chwali. Ja nie lubię się za bardzo pacykować. Pewnie dlatego tak źle wyglądam. Wolę kredkę do brwi i już. A najlepiej hennę i nie trzeba marnować czasu codziennie. Spodnie z topshopu są najlepsze! A jaki masz tam rozmiar? za udo! Ja się nawet nie odważę zmierzyć swojego.---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- [1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;52238014]Unex- Ja tez dzis zmierzyłam udo..... Z 69 do ......65 !!!!!!! Nigdy mi tak szybko nie spadło !!!! To pewnie te kilometry na rowerze !!! So proud [/QUOTE]Wow, pięknie! ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
Głupie to! Próbuj Jil i mów jak Ci się podoba. ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
Z własnego doświadczenia mogę potwierdzić, że reakcja na produkty mleczne, a na jajka to dwie różne sprawy. Zostaw same jajka i zobacz czy coś się zmieni. ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
|
|
#4276 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Mel
W34/W32 L28 ![]() a Ty jaki masz w ogole rozmiar Mel? ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Ja dzis wstalam lewa noga. Nastawilam budzik na 8:30, zeby sie z wszystkim wyrobic i niestety rozladowal mi sie telefon, wiec wstalam o 9 z groszem. Teraz jakiegos lenia mam, a chce pocwiczyc i pasowaloby mi cos ugotowac, jako posilek do pracy. Ale nie mam w ogole sily podniesc tylka z fotela ![]() W dodatku wczoraj TZ mnie mocno zirytowal i chyba mi sie udzielilo na dzis
|
|
|
|
#4277 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Mam dziś zakwasy ud i chodzę przez to jak robot ![]() Dziś może się odważę i spróbuję ćwiczeń z Jil. Skoro polecacie ![]() U mnie na śniadanie dziś coś przepysznego Placuszki z jabłka i otrąb owsianych. Mistrzostwo świata. Bez cukru, bez oleju. Pyszne, że szok. Szybko się je robi i nie potrzeba ani mleka ani jogurtu, co jest plusem, bo ja kupuje mleko może 4-5 razy na rok i głównie jak mam gości. Placuszki przełożyłam sobie jogurtem naturalnym, a na wierz pół banana w plastrach i 2 morele starłam na tarce. Już 2 osoby w pracy zapragnęły przepisu ![]() Dziś planuję obiad na jutro o i będa to pieczone pałki z kury i pieczone buraczki. Jak samopoczucie przed ważeniem ? |
|
|
|
#4278 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Must, to napisz przepis na te placuszki jak takie dobre
![]() Ja w sumie jestem ciekawa i czekam na jutro z niecierpliwością. A jeszcze bardziej czekam na mierzenie za tydzien ![]() W ogole wydaje mi sie, ze w ostatnim miesiacu duzo mi z brzucha ubylo, bo jak patrzylam w lustro, to serio jakis taki ladniejszy jest
|
|
|
|
#4279 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Dziś już prawie ok z moim żołądkiem i dzień zaczęłam od porządnego śniadania: owsianka na mleku z wiórkami kokosowymi i suszoną żurawiną+ odrobina miodu, mam nadzieje że będzie wszystko w porządku Dziś mam dzień wyzwania, bo jestem u rodziców w sklepie, gdzie jest mnóstwo słodkości, ale będę twarda ![]() Unex ja też dziś miałam ciężkie wstawanie ale to chyba z przemęczenia, kończymy remont i jest ogrom sprzątania, momentami wysiadam![]() Miłego dnia
|
#4280 |
|
Rozeznanie
|
A proszę przepis :
http://www.lekkowkuchni.pl/2014/02/d...i-owsiane.html i dodatki mozna dowolne miksować. Mój TŻ je same. Z tego przepisu wychodzi 6, ja zjadłam dziś 3, ale myślę, że 2 mi wystarczą jutro. Co do pokus to ja jadę do rodziców na weekend, ale oni też są fit i ostatnio bardzo dużo pochudli więc będzie git. Mierzenie też muszę ogarnąć. Też dziś miałam wrażenie, że mi się brzuch zmniejszył. Mam nadzieję, że to nie tylko wrażenie. |
|
|
|
#4281 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już widzę że dałaś linkaCytat:
![]() za takie piękne wizualne efekty![]() Ja też jestem bardzo ciekawa ile mi spadło, o ile w ogóle coś spadło od poniedziałku
Walczę o zdrowszą siebie: 94,9 Edytowane przez kasiulkaj1 Czas edycji: 2015-07-30 o 11:58 |
||
|
|
|
#4282 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Dzieki za przepis, Must, sprobuje jutro albo w weekend
![]() ja juz po treningu, zrobilam cardio kickboxing interval workout z Fitness Blender + rozciaganie. Dalo popalic, chwilami mialam kolke
|
|
|
|
#4283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Daj znać jak placuszki. Ja dziś znowu robię i potem zabieram do pracy na śniadanie. A buraczki pieczone tak : http://www.olgasmile.com/buraki-pieczone.html Dziś miła tydzień mojej diety. Można się śmiać, że tylko tydzień, ale : - mam więcej energii do wszystkiego - okazało się, że mam czas na treningi ( wcześniej mówiłam - o nie mam kiedy, inni mają , a ja nie mam kiedy ) - okazało się, że mam czas, aby gotować i planować posiłki - nie mam ochotę na słodycze- przestały istnieć dla mnie - chce mi się dbać o siebie - a to maseczka, a to ciuch, a to coś - umiem życ bez chitosów serowych ![]() Czyli same plusy !!! A wcześniej tylko wymówki i myślenie - a nie jestem taka gruba, inni są grubsi |
|
|
|
|
#4284 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Must, serio wyszlo Ci 6 plackow?
Mi wyszlo 5 ( bo wlasnie zebralam tylek i sobie zrobilam na drugie sniadanie) i to takich malych, srednica 5 cm max. Dodalm tez do nich aromat pomaranczowy i mi mega smakuje. Ale tak jak sobie przeanalizowalam na sppkojnie co napisalas to tak. Autorka bloga pisze, ze 1 porcja ( czyli te Twoje 6 plackow, moje 5 ) ma 355 kcal. To jak Ty chcesz zjesc 2 z tego, to wychodzi Ci 120 kcal. To jest Twoje sniadanie? serio? To jakas glodowa porcja.Moja owsianka ( sniadanie ) ma ok 400-450 kcal jak licze. Ja zjadlam cale 5 i dla mnie moze byc, chociaz zjadlabym i 6tego.
|
|
|
|
#4285 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jak poćwiczyłaś to na pewno Ci się humor poprawił! ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Kiepsko, bo ważyłam się dzisiaj i jest tylko -0,1kg. Więc jak znam moje szczęście to jutro już w ogóle będzie wzrost. Coś nie mogę zejść do 72 i niżej, no litości tłuszczu, won ode mnie!! ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
|
|
#4286 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmmm kurde ciekawe, bo mi wyszło 6 sporych. Grube i duże. Tak ja wiem hmmm z 9cm. Dziś znowu będę robic to zobacze jak będzie. Mi 3 było za dużo i jadłam na siłe więc wole jutro mieć 2. Ja tak jak pisałam dodaje do tego jogurt, banany ( banan to przecież ok. 200 kalori, malinki, morele i co tam mam pod ręką. Dobre są też z miodem i orzechami Ciesze się, że Ci smakowały |
|
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dzis testowany nowy rower. Fajnie sie nim jezdzi ![]() Co do wazenia to przyznam sie ze dzis tez wazylam..szalu nie bedzie .. ![]() Dzis odkrylam mega wade odchudzania. Zamowilam z allegro stanik w rozmiarzr ktory zawsze nosilam..i jest za duzy w miseczce. Ogolnie staniki mi odstaja.. Tluszcz mi spada ale z cyckow ![]() Jutro mamy gocia i raczej nie uda sie pojezdzic ![]() Zobaczymy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4288 |
|
Konto usunięte
|
Ja czytam was na bieżąco, ale z telefonu nie lubie odpisywać na wizażu, a na kompa nie mam czasu !
Zrobiłam dzis ponad 12,5km na rowerze do pracy i tak planuje drogę powrotna. Jak nastrój przed ważeniem ? Mam nadzieje, ze nie bedzie tam 8! Jak bedzie to umrę !!! Mam gości przez to troche zabiegana jestem, a do tego praca, ale.....MiCHA CZYSTA !!!!!!!! Jupi !!!!! |
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
[1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;52257396]Ja czytam was na bieżąco, ale z telefonu nie lubie odpisywać na wizażu, a na kompa nie mam czasu !
Zrobiłam dzis ponad 12,5km na rowerze do pracy i tak planuje drogę powrotna. Jak nastrój przed ważeniem ? Mam nadzieje, ze nie bedzie tam 8! Jak bedzie to umrę !!! Mam gości przez to troche zabiegana jestem, a do tego praca, ale.....MiCHA CZYSTA !!!!!!!! Jupi !!!!![/QUOTE] Nie umrzesz ![]() Bedzie 7 u Ciebie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że od dłuższego jakoś mniejszy ruch jest
![]() Ja dzisiaj też czysto <hurrey> ![]() 1. surówka z pomidora i ogórków; ocet, pieprz + 2 kromki chleba ciemnego z Bieluchem i plastrami wędliny 2. koktajl z jogurtu nat, banan, siemię, suszona żurawina 3. Klasyczny , czyli filet z kurczaka z ryżem przyprawione curry, do tego warzywa z patelni (bez ziemniaków )4. serek wiejski z koperkiem + 3 kromeczki pieczywa lekkiego chrupkiego (Sonko) z Bieluchem, wędlina 5. naleśniki białkowe, do których przepis któraś z Was tu kiedyś wrzuciła: http://www.motywujemy24.pl/4144/nale...ywujemy24.html. No i szok, chyba za dużego banana dałam, bo były ZA słodkie - zjedzone po 10 km na rowerze Poza tym w dzień ok. 2 godzin spaceru z Młodą A mama dzisiaj jak zwykle wspierająca i dopingująca: "Co ty tam ciągle pichcisz, wymyślasz, znowu będzie dieta przez tydzień?"
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2015-07-30 o 21:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Dla mnie to jest taki substytut tych wszystkich słodyczy, które do tej pory żarłam (nie jadłam, tylko żarłam
), a w ogóle jak mnie nachodzi ochota na zjedzenie czegoś pomiędzy, to staram się zapełnić piciem, czy to wodą, czy herbatą. Hmm, no to właśnie chyba dzisiaj był najlepszy dzień do tej pory, jeśli chodzi o podjadanie 

Nigdy mi tak szybko nie spadło !!!! To pewnie te kilometry na rowerze !!! So proud

albo nic 

Chyba że to o same mleczne przetwory się rozchodzi