|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
|
|
|
|
#4262 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie biorę w ogóle wiesiołka, ale może w przyszłości... Sono-hsg to badanie drożności jajowodów i budowy macicy. Jest też "zwykłe" hsg, ale sono jest bardziej lajtowe. Kosztuje jedyne 700 zł bez znieczulenia Bardzo Ci współczuję u mnie 7 cykli i mam dość :/ Niech TŻ się przebada jak najszybciej, mój juz ma to za sobą zawsze łatwiej faceta zbadać niż nas. No i może tez tą drożność powinnaś zrobić ![]() Trzymam kciuki! Cytat:
Pewnie, witaj ![]() Cytat:
Jak norma od 1,7 no to chyba ok. Cytat:
Super
|
||||
|
|
|
#4263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To mało. Raczej nie było owulacji. Mi lekarka powiedziała ze jak jest 10 to była owu inne źrodła mówią nawet o 15.
|
|
#4264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawa jestem co powie mój ginekolog, czy w ogóle na to zareaguje, zwłaszcza że chcę mu powiedzieć ż chcemy zacząć starania, boję się. Najgorsze jest to, że ja nawet nie wiem czy w dobrym dniu zrobiłam to badanie bo to pierwszy cykl w którym obserwuję swój organizm i już w ogóle czuję się głupia w temacie... |
|
|
|
|
#4265 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja też
+-1 dzień wg. kalendarzyka. Jutro zobaczę co ginek powie przez tel czy iść czy jeszcze nie. Bardzo mnie te brązowe plamienia martwią ![]() Cytat:
Na tym wątku są dobre fluidy ciążowe ![]() Cytat:
W porównaniu do mojej dzisiejszej 211, to jesteś już daleko
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale tak sobie tylko mysle a najlepiej niech to lekarz oceni krysilla witaj i zycze szybkiej fasolki
Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-03-29 o 22:33 |
|
|
|
|
#4268 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro u Ciebie jest pęcherzyk rosnący to bardzo dobra wiadomość a który masz dc? Torbielek może być pozostałością po poprzednim cyklu i pewnie się sam wchłonie Ale owulacji nie zablokował więc jest dobrze.---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Ja mam 29 dc, 5 i ostatni dzień brania luteiny na wywołanie 2 x 1... a dopiero dzisiaj zamknęła się szyjka i nie było już praktycznie śluzu płodnego. I zaczęły mnie boleć sutki. Ale nie całe piersi. Już nic z tego nie rozumiem. Luteina powinna zamienić śluz w typowo niepłodny. Czy miała któraś z Was coś podobnego przy braniu luteiny? ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() Ja łykam wisiołek tak na oko do końca dni płodnych Czekam z niecierpliwością na @ ale kiedy przyjdzie to teraz nie mam zielonego pojęcia. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Może też jesteś zaraz przed @ gdzie progesteron spada.
|
||||||
|
|
|
#4269 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy masz laparoskopie? Ja za niecały miesiąc. Wczoraj mi babcia powiedziała że kuzynka jest w ciąży w moim wieku. W sierpniu brała ślub i już się udało. Jest w 3 miesiącu. Posmutnialam. I mi się Jakieś głupoty siły, bo gadalam przez sen :'(
|
|
|
|
#4270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Monia a jak paprotki, było widać ? ![]() Ja dzis mam 16dc, a wczoraj nie było przytulanek bo padłam spać Miałam nie schoziwać, a mam wrażenie że znowu przez COŚ nie wyjdzie Znowu mam stresy w pracy i jestem cały czas poddenerwowana... Wszystko do d.u.p.y
|
||
|
|
|
#4271 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj mam 12 dc, pani dr powiedziała, ze koło piątku owulacja, wiec od dzisiaj juz z ciekawości będę robiła testy owu, o ile jeszcze jej mam, zapomniałam sprawdzić. To dobrze, ze u Ciebie to taka torbiel, myślałam, ze cos gorszego. Cytat:
Ja tez znowu schizuję i tez wieczorem padam i nie mam na nic ochoty :/
|
||
|
|
|
#4272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzwoniłam do rejestracji ginka i mam wizytę w piątek o 13:00.To dobrze, bo jutro powtarzam betę i będzie wiadomo jak i czy wzrasta...
|
|
|
#4273 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę że duphaston nie zablokuje owulacji przy dwóch tabletkach dziennie ale zapytaj lekarza, mi mój powiedział że dopiero dawka powyżej 30mg blokuje. Ja piję 1 łyżeczkę dziennie do połowy cyklu, u mnie jest duża poprawa w śluzie. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4274 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Witam wszystkie nowe dziewczyny i gratuluję Asi i Pani Migdalek pozytywnych bet ![]() malaMi - obiecuję że wieczorem prześlę Ci ten przepis na krem z sałaty ![]() Ja od wczoraj jestem już ponownie na plastrach antykoncepcyjnych, mam nadzieję że nic do tej pory się nie zmieni i na początku przyszłego roku będę je mogła odstawić. Miłego dnia dziewczyny! U mnie piękne słońce, właśnie popijam kawę na tarasie i patrzę na Tatry
|
|
#4275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwielbiam góry |
|
|
|
|
#4276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj! Obserwujesz swoj cykl? Jestes juz po owu? Cytat:
|
||
|
|
|
#4278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę widoków...Aaach herbatka (kawy nie mogę ) na tarasie i takie widoki...
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wynik zafałszowany pewnie przez jedzenie. No jak jestem padnięta to też nie mam siły na igraszki. Nawet jak niby jest owulacja. Nie chce się zmuszać jak jestem wykończona bo nie chce kojarzyć przytulania tylko ze staraniami
|
|
|
|
|
#4280 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, dziś wróciłam z naszych małych świątecznych wakacji, było super i pięknie i w ogóle jesteśmy bardzo zadowoleni. Niestety u mnie temperatura leci w dół, jakieś nitki kwi w śluzie więc czekam aż zacznie się okres 😞 jestem załamana, ten cykl miał być udany, przecież po pregnylu pęcherzyk ładnie pękł... Brzuch okresowo bolał mnie już od paru dni, nawet trochę się cieszyłam bo przecież to dobry znak, ale niestety... Chyba czas na badania męża...
Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2016-03-30 o 15:54 |
|
|
|
#4281 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny co to są te paprotki? ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
Na pewno pokażę mu wyniki, między innymi dlatego je robiłam
|
||
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
hehe chodzi o to że dziewczyny obserwują swoją ślinę pod specjalnym mikroskopem i jeśli w ślinie widać kształty paprotek to jest płodny czas
![]() o tak to wygląda ![]()
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-03-30 o 17:52 |
|
|
|
#4283 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś odebrałam wszystkie badania przed laparoskopią. Musiałam zrobić na choroby weneryczne HIV wątroba. Powiem Wam że niby człowiek nie ma podejrzeń co do tego, ale jednak się stresowalam ;-)
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4285 |
|
Rozeznanie
|
Moja beta z dzisiaj z godz. 16 , 16 dni po owulacji: 454
)))a norma dla 16 dpo to 40-400, wiec owu chyba mialam dzien wczesniej |
|
|
|
#4286 |
|
Rozeznanie
|
Ale mam stresa siedzę jak na szpilkach u giną w poczekalni. Ciekawe jak moje pęcherzyki, czy ladnie,urosly a może juz pękły 😨
|
|
#4287 |
|
Zadomowienie
|
Koniecznie zdaj relacje ;-)
|
|
|
|
#4288 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie zdam zaraz po wyjściu z gabinetu...
@->--
|
|
#4289 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4290 |
|
Rozeznanie
|
Nie,dziękuję 😊
@->--
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

Jestem coraz bardziej bezsilna...;( mm poprostu tego dość, w życiu bym nie pomyślała, że będę miała takie problemy żeby zajść w ciążę
zawsze łatwiej faceta zbadać niż nas. No i może tez tą drożność powinnaś zrobić 
Norma zaczyna się od 1,7
Coś mi się wydaje, że to on jest winny temu, że co kilka m-cy moje 30-dniowe cykle wydłużają się nawet o tydzień 

<2 ten cykl nie będzie stymulowany bo nie zdążymy przed laparoskopią