|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Marzenia się spełniają :)
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
Dziewczynki, które wybierają się dzisiaj na monitoring dajcie znać jaka sytuacja w poczekalni
![]()
#4262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4263 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
|
Marzenka, jak tylko masz taką możliwość, to idź wcześniej. tak jak chal.
#4265 |
Raczkowanie
|
I u mnie lipa
![]() Dziewczyny wczoraj mialam duze plamienie a o 19 byla juz krew (przepraszam za opis) i teraz nir wiem jak mam liczyc dc. Od wczoraj jako 1dc czy od dzis? |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Rozeznanie
|
Kwiatuszek powinnaś liczyć od dzisiaj, tutaj kiedys dziewczyny pisały ze chyba po 18 jak sie zacznie krwawić to liczymy 1 dzień cyklu od następnego dnia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Przyczajenie
|
G
---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Witam. Poszukuje nr konaktowego do doktora Przybycień do Tarnowa ? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
nadzieja umiera ostatnia
|
Na pierwszej stronie są wszystkie informacje dotyczące dr Przybycienia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Rozeznanie
|
Chal, to ja też się wcześniej wybiorę. I tak trzeba odsiedzieć swoje, ale przynajmniej nie będę się stresować czy mnie przyjmie.
#4271 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziwczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Nie chce się skarżyć na swój los Nie proszę więcej, niż dać możesz I ciągle mam nadzieję, że ... Że chyba wiesz, co robisz Boże..." Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Raczkowanie
|
Nowa, Kwiatuszek wiem że są chwile zwątpienia, masakra bo chyba każda ma chwilę słabości po testowaniu z wynikiem nie po naszej myśli...
![]() ![]() ![]() ![]() Wiem jedno nie poddam się !! Walczę do końca ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejszy monitoring ![]() ![]() ![]() Kibicuję wszystkim ![]()
#4274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Marzenka to może się spotkamy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4276 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Raczkowanie
|
Dziękuję kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To już wiem dlaczego miałam takie napady gorąca...szczególnie nad ranem..no niestety hormony robią swoje - ale to znaczy że działają ![]()
#4278 |
Rozeznanie
|
dziewczyny mam stresa moja beta 13 488 ale licząc przyrost to z 124 % zrobiło się po 5 dniach 70 % czy dzieje sie coś złego ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,ja Wam powiem jedno,ja przez 1,5 roku bralam te wszystkie hormony do stymulacji,a potem oczywiście Duphaston i luteine i nie wiem po czym konkretnie ale bardzo zle sie czulam,bylam osłabiona,chwile przeszlam i juz bylam zmeczona,dwa razy omal nie zemdlałam,raz stracilam przytomność,mialam skaczące ciśnienie,za wysokie,chodzilam do kardiologa i badania byly ok,ciągle mi bylo slabo,duszno i naprawdę sie balam czasami.Wtedy nie wiedziałam,ze to od tych hormonów choc mój ma mowil,ze od tego,teraz wiem,ze to bylo od tego,bo nie biore zupełnie nic od poronienia,czyli od końca września i zupełnie inaczej sie czuje,mam wiecej sily,nie robi mi sie słabo,a rok temu w kosctw Wielki Piatek musialam wyjsc na adoracji krzyża,poszlam do szpitala,do lekarza,bo byl na górze,nad kosciolem,ludzie na wsi u Rodziców juz mowili,ze jestem w ciąży.Do tego przez te hormony wypadlo mi pól wlosow na glowie,nie żartuje,naprawdę pól.Uwazam z perspektywy czasu,ze mniej szkody mi zrobimy zastrzyki do in vitro,bo to bylo jednorazowe i krotkie niz te wszystkie hormony do stymulacji przez tak długi czas.To taka mala refleksja,moze komus akurat sie przyda.
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Chal,spokojnie ,to juz jest zaawansowana ciaza,a beta później spada,dlatego później juz Dr nie kaze jej robic.Teraz trzeba czekac na bicie serca ,a z beta dac juz spokój,ona spowalnia później,ten przyrost jest juz inny niz na początku,także niczym sie nie przejmuj i mysl pozytywnie ![]()
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4280 |
Raczkowanie
|
Chal kochana napewno jest wszystko dobrze
![]() ![]() ![]()
"Nie chce się skarżyć na swój los Nie proszę więcej, niż dać możesz I ciągle mam nadzieję, że ... Że chyba wiesz, co robisz Boże..." Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015 |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy becie powyżej 6000 beta już znacznie zwalnia... Ja też miałam przyrosty ponad 100% a później przestalam badać jak już mniej przyrastała... "W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy."
23.10.2013 Aniołek 23.10.2014 Aniołek 17.10.2015 Aniołek Listopad 2016 Syn <3 Wrzesień 2018 Syn <3 15.08.2019 Aniołek Edytowane przez malinowa1986 Czas edycji: 2016-04-06 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Przyczajenie
|
Witam. Mam pytanie do Pani
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Rozeznanie
|
dziękuje Wam dziewczynki bez Was do monitoringu to bym osiwiała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Rozeznanie
|
Chal tak się wyzbieralam, ze juz siedzę
![]()
#4287 |
Raczkowanie
|
Postanowiłam opowiedzieć Wam moja historie z myślą, że dzięki niej wiele z Was zacznie bardziej wierzyć, że wkońcu zobaczą upragnione 2 kreski, czego Wam życzę z całego serca.Za mną 2 lata starań, 6 inseminacji -każda z negatywnym wynikiem bety. Potem pierwsze in vitro- pobrano 14 komórek w tym tylko 1 dojrzała ale nie zaplodniona się. W Styczniu tego roku drugie in vitro -pobrano 8 komórek w tym 1 dojrzala komórka która się zaplodnila ale nie podzieliła się. Wniosek uszkodzone komórki. Parę dni potem dowiedziałam się, że moja koleżanka z pracy jest w ciazy... na początku lutego zostałam chrzestna... myślałam, że serce mi pęknie z żalu i bezradności. Mąż mówił o 3 podejściu choć sam się przyznał ostatnio, że tracił już siły Ja już wogole bezsilna, nie miałam siły nawet myśleć o kolejnym podejściu, straciłam resztki nadzieji. Poza tym nie było już szans na 3 podejście refundowane. A teraz finał mojej historii. Kolejny cykl po 2 in vitro. Końcem lutego spóźniał mi się okres jak nigdy... ale w życiu nawet myśl mi nie przeszła o ciąży zwłaszcza, że brzuch bolał jak na okres i wogole czułam się jakby był już na wylocie. No ale mijały kolejne dni i nic . Zrobiłam test ot tak i zobaczyłam 2 kreski. Nie mogłam uwierzyć więc pobiegłam na bete . Beta 710 i każda następna rosła prawidlowo... Dziś już 9 tydzień i parę dni z moją dzidzią, która na dzisiejszym usg ładnie machala do mnie rączka 😊 Także dziewczyny uwierzcie w cuda bo ja się przekonałam że cuda się zdarzają a modlitwy prędzej czy później zostaną wysłuchane.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Wtajemniczenie
|
Ewelina,ale historia!Normalnie szok!Prawdziwy cud!Niby same uszkodzone komorki mialas i zaszlas naturalnie w ciaze?Po prostu szok!Co na to Dr P?Bylas u niego?
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
|
Ewelinko, tak bardzo się cieszę, że w końcu podzieliłaś się ta informacją na forum
![]() ![]() ![]() Rośnijcie zdrowo ![]()
#4290 | |
nadzieja umiera ostatnia
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.