Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-05, 14:40   #4231
iliybr
Raczkowanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Cytat:
Napisane przez Nowa_1987 Pokaż wiadomość

Mi dr mówil, że jak się nie uda teraz to odpuszczamy 1 cykl (ten podczas jego wyjazdu), wypisal receptę na kolejną stymulację cyklu, ale mówił, że mam czekać na niego żeby wszystko dopilnować.
Mnie tak samo powiedział i też mam wypisane recepty na kolejną stymulację a ten cykl - odpoczynek

I jak tam kochana beta? Kciuki zaciśnięte

angela_bd87 o Tobie też pamiętam i trzymam mocne

ps. ja jeszcze czekam na wyniki
iliybr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 14:43   #4232
angela_bd87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iliybr Pokaż wiadomość
Mnie tak samo powiedział i też mam wypisane recepty na kolejną stymulację a ten cykl - odpoczynek

I jak tam kochana beta? Kciuki zaciśnięte

angela_bd87 o Tobie też pamiętam i trzymam mocne

ps. ja jeszcze czekam na wyniki

Ja mam cykora i jeszcze nie sprawdziłam czy są
angela_bd87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 14:49   #4233
iliybr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angela_bd87 Pokaż wiadomość
Ja mam cykora i jeszcze nie sprawdziłam czy są
Hehe ja już sprawdzałam ale wyników jeszcze nie ma
Stary 2016-04-05, 14:58   #4234
anessca
Rozeznanie

Dziewczyny, tylko spokój nas uratuje
Powodzenia dla każdej z Was, która dzisiaj testuje
anessca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 15:04   #4235
iliybr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anessca Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tylko spokój nas uratuje
Powodzenia dla każdej z Was, która dzisiaj testuje

Mój wynik jest właśnie "wykonywany" i siedzę jak na szpilkach ze strachu, kurcze a cały dzień byłam spokojna
Stary 2016-04-05, 15:41   #4236
Milenka55
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malinowa1986 Pokaż wiadomość
Pęcherzyk zazwyczaj widać przy becie ok 1000, ale różnie bywa: czasem widać wcześniej, czasem później...
Ja w ciąży biorę nadal wit D, prgnę, kwas, duphaston, luteinę, crinone i prolutex. Dodatkowo no spę, magnez i potas.

Pierwszymi badaniami, na które wysyła dr P w ciąży są krew, mocz, potas, magnez, progesteron, d-dimery...

tak, można podejść do dr Baryły na monit.
Dziekuje za informacje
Milenka55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 15:54   #4237
Nowa_1987
Raczkowanie

Dziewczyny moja beta negatywna 4 pęcherzyki i nic nie mam pojęcia co jest nie tak
Progesteron mam 41,20 ale wysoki pewnie ze względu na ten żel crinone.
Wiem, że jeszcze jest wcześnie bo 27 marca miałam owulację. Więc dziś jest 9 dzień po owulacji, ale dr mówił, że w środe (czyli jutro) powinno być około 20, więc dzień wcześniej nie robi dużej różnicy. Powinno być przynajmniej ponad 5? Dziewczyny jesteście bardziej doświadczone. Cudów nie ma no nie? Blagam napiszcie coś, ale realistycznie.
Odstawić dup i crinone? Ryczeć mi się chcę
Nowa_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 15:59   #4238
anessca
Rozeznanie

Nowa, bardzo mi przykro, wiem co znaczy takie rozczarowanie... jestem po 3 IUI i mimo kilku ładnych pęcherzyków wszystko zakończyło się w podobny sposób - negatywna beta... nie wiem czy do jutra coś się wykreuje ale skoro dzisiaj wynik jest negatywny to musisz przyjąć to na klatę.. Wierzę, że kolejne starania będą owocne! Bądź silna i walcz dalej! takze ja na Twoim miejscu odstawiłabym leki i czekała na @
3maj się dzielnie!
Stary 2016-04-05, 16:02   #4239
malinowa1986
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny moja beta negatywna 4 pęcherzyki i nic nie mam pojęcia co jest nie tak
Wiem, że jeszcze jest wcześnie bo 27 marca miałam owulację. Więc dziś jest 9 dzień po owulacji, ale dr mówił, że w środe (czyli jutro) powinno być około 20, więc dzień wcześniej nie robi dużej różnicy. Powinno być przynajmniej ponad 5? Dziewczyny jesteście bardziej doświadczone. Cudów nie ma no nie? Blagam napiszcie coś, ale realistycznie.
Przykro mi Co do cudów... Chyba nie można tu mówić o cudach czy nie cudach... Zazwyczaj do zagnieżdżenia dochodzi ok 7-8dpo i bodajże 24 godz później jest wytwrzana beta hcg.
Ponoć jednak to nie jest reguła i bywa, że do zagnieżdżenia dochodzi 10-12 dpo, więc wtedy 9dpo nic nie wyjdzie...
Nie chcę Ci jednak robić złudnych nadziei... Ja zawsze testowałam najwcześniej 10-11 dpo.

Listopad 2016 Syn <3

Wrzesień 2018 Syn <3

15.08.2019 Aniołek
malinowa1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 16:15   #4240
Nowa_1987
Raczkowanie

A Ty iliybr?? Może choć Tobie się udało?
Stary 2016-04-05, 16:20   #4241
201801291006
Konto usunięte

angela_bd87

Twoje zdrówko ! ! !

i co? brak objawów to dobry objaw

gugula, Nowa też nie znoszę tego wyniku...

Edytowane przez 201801291006
Czas edycji: 2016-04-05 o 16:22
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 17:21   #4242
chal
Rozeznanie

Cytat:
nowa przykro mi -trzymaj się
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 18:00   #4243
anessca
Rozeznanie

Angela! ja Ci dupsko wytrzaskam za ten pesymizm wchodzę na pierwszą stronę a tu nowina!
trzymam mocno kciuki aby ciąża rozwijała się prawidłowo i spokojnie
Stary 2016-04-05, 18:02   #4244
kambro
Raczkowanie

Kochane dziewczynki - Gigula, Nowa tak mi przykro ściskam Was mocno wiem jak bolą te negatywy heh Też myślałam że mi się uda bo Dr mówił piękny cykl 5 pęcherzyków i dał mi ten żel crinone... no ale niestety ten cykl stracony.. Działamy - zbieramy siły i walczymy kochane Trzymajcie się

Angela
Stary 2016-04-05, 18:18   #4245
fuglonka
Raczkowanie

Statystyki kiepskie Na cztery testujące tylko 1 albo aż 1 z pozytywnym wynikiem. Gratuluję Angela. Oby dla Ciebie było już tylko z górki .

Dziewczynom którym nie wyszło w tym cyklu życzę wytrwałości. Wkrótce może wraz z pięknym słońcem i u Nas pokaże się nadzieje a postaci II kresek lub bety na wysokości 10!

Ja jestem teraz jedynie na pozycji dopingującej. Przytulamy się w kombinezonie więc ciąży na pewno nie będzie ale po histeroskopii ruszę mam nadzieję ze zdwojoną siłą.

Malinowa przykro mi z powodu straty jednego maluszka z ciąży bliźniaczej. Teraz tylko bądź pozytywnych myśli i na pewno się uda.

Pozdrawiam całą brygadę. Nie potrafie spamiętać nicków więc się do nich nie odniosę i pozdrawiam wszystkie
fuglonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 18:29   #4246
iliybr
Raczkowanie

Dziewczynki chciałam serdecznie podziękować za Wasze kciuki ale niestety tak jak czułam beta negatywna jestem załamana i czuje się fatalnie - dlatego Nowa doskonale wiem co czujesz kochana, bardzo mi przykro - naprawdę .... na razie brak mi słów, muszę się wyryczeć

Angela gratuluje z całego serca że Ci się udało klask i:
Stary 2016-04-05, 18:33   #4247
kambro
Raczkowanie

Ilibyr trzymaj się słońce popłacz sobie, ulży Ci Jestem z Tobą trzymaj się kochana
Stary 2016-04-05, 18:38   #4248
anessca
Rozeznanie

Ilibyr Kochana, bardzo mi przykro ale teraz jest chwila smutku, płaczu i pytań dlaczego jeszcze nie teraz... Jak pisze kambro, płacz dobrze zrobi a już jutro wstaniesz z bojowym nastawieniem na kolejne dni starań!
Pamiętaj, nie jesteś sama w tym problemie i zawsze możesz na nas liczyć
Stary 2016-04-05, 19:02   #4249
Kasia_ekonomia
Raczkowanie

Dziewczyny, którym się nie udało tule mocno! Tak sobie teraz myślę, że i tak jesteście do przodu bo chociaż badanie bety macie za sobą... mi do tego momentu nawet nigdy nie było dane dojść. Dziewczynom, którym się udało serdecznie gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego dla waszych dwojeczek i trojeczek Kochane trzymajcie się. Poczekamy na powrót dr który będzie wypoczęty i ze zdwojoną siłą zajmie się nami jak należy na efekty poczekamy do czerwca zobaczycie! Tak będzie! A przynajmniej musimy w to wierzyć!
Kasia_ekonomia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-05, 19:05   #4250
lalosia88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ani_ka3 Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki za wszystkie testujące w najbliższym czasie.

Dziewczyny, które podchodziły do in vitro, w której dobie jest podawany zarodek w 3 czy w 5 i od czego to zależy? Bo słyszałam ,że jak w 5 to są większe szanse. Chal, Justynka, Lalosia wy podchodziłyście w programie. Jak to jest w programie czy przy I transferze musi być w 3 a przy crio w 5 dobie? A prywatnie też tak jest?

Dziewczynki czy jadłyście coś konktetnego aby zwiększyć swoje szanse?
kochana ja miałam 6 zarodków i od razu mówili ze w 5 dobie bądzie transfer... potem jednak przełożyliśmy go na następny cykl, ale i tak liczy sie 5 dni od owulacji bo dzieciaczki sa 5 dniowe. tez słyszałam ze te 5 dniowe sa silniejsze, ale nie wiem ile w tym prawdy. ja po transferze oprócz leków to jadłam codziennie ananasa ( świeżego nie z puszki )

Ilibyr, Nowa, Kambro i Gigula tak strasznie mi przykro, dobrze wiem jak boli rozczarowanie ale nie możecie sie poddawać, musicie dalej starać sie o wasze szczęście... ja czekałam na to 46 cykli - i za każdym razem tylko płacz mi pomagał... kochane pozwólcie sobie na ta chwile słabości a jutro "cyce do przodu" jestem z Wami
Że chyba wiesz, co robisz Boże..."

Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015

lalosia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 19:14   #4251
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Jeju dziewczyny, strasznie mi przykro. Powiem Wam szczerze, że odkąd mi się udało - i nie ważne, że dopiero w ivf - nie mam nawet odwagi pocieszać, bo wiem, że to może przynieść odwrotny skutek
Ja zaszłam w ciążę dopiero w 37 cyklu i codziennie modlę się za Was abyście nie musiały aż tak długo czekać
Stary 2016-04-05, 20:07   #4252
iliybr
Raczkowanie

Wszystkie jesteście na prawdę prze kochane dzięki Wam wiem że nie jestem sama (nie licząc męża oczywiście)
Na razie jest mi ciężko bo jestem po drugim iui (wiem wiem że dla niektórych z Was to pewnie może "dopiero"...) ale myślałam że po laparo, drożnych jajowodach w końcu się uda, chociaż jak na pesymistkę przystało gdzieś czułam że komu jak komu ale dlaczego mnie miałby przydarzyć się cud

Wczoraj dowiedziałam się że moja koleżanka jest w ciąży w 4 miesiącu, ucieszyłam się ale jednocześnie poczułam ukłucie zazdrości "szkoda że to nie ja" tym bardziej że jej wcale nawet na tym nie zależało bo cały czas mówiła że ma jeszcze czas na pieluchy i nie jest jeszcze gotowa na dziecko

Ale jest mały plusik: oprócz bety zrobiłam poziom prolaktyny i w końcu jest w normie - chociaż takie małe pocieszenie

No nic pomarudziłam troszkę - z góry przepraszam i jeszcze raz bardzo bardzo bardzo dziękuję za

Aaaa jeszcze jedno nie pamiętam która ale widziałam że któraś pisała na forum że ma stymulację lamette + clo, takie dostałam "wytyczne" od Naszego dr przy następnej stymulacji i kurcze nie wiem czy to nie za wiele???
Po ostatnich zwiększonych dawkach clo 2x2 w 4 dzień zażywania dostałam drgawki, omdlenie, uderzenie gorąca, zaburzenia widzenia i kołatanie serca, po sms dr zmniejszył mi dawkę i było już ok urosły dwa pęcherzyki po prawej stronie i kilka mniejszych po lewej no ale i tak dupa blada, więc będę wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź czy takie łączenie tych dwóch leków dało którejś jakieś dobre efekty

Edytowane przez iliybr
Czas edycji: 2016-04-05 o 20:08
Stary 2016-04-05, 20:08   #4253
Kaja_1986
Przyczajenie

Witam dziewczyny , mam pytanie czy ktorejs z was zlecal dr Przybycien badania w Prokocimiu ALLO-MLR , typowania KIR po poronieniach??

Edytowane przez Kaja_1986
Czas edycji: 2016-04-05 o 20:17
Kaja_1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 20:12   #4254
angela_bd87
Raczkowanie

Ilibyr Kochana bardzo mi przykro

Dziękuję Wam Kochane

Edytowane przez angela_bd87
Czas edycji: 2016-04-05 o 20:47
angela_bd87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 21:53   #4255
Kryniaczek
Raczkowanie

Ja po iui dostałam crinone.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Ja miałam teraz stymulowany cykl clo plus lamette. To jest pierwszy raz, poszliśmy na iui i teraz czekam. Jeżeli chodzi o samopoczucie to miałam depresję przez te kilka dni, płakałam z byle powodu, ale nie miałam jakiś większych problemów z samopoczuciem, gorzej znoszę dup,luteine, crinone, dostinex razem w kupie bo chodzę zmęczona, spać mi się chce, mam temperaturę i uderzenia gorąca, budzę się cała mokra. Ja miałam clo 2 razy po 1, trochę mniej niż ty, ale może dlatego, że normalnie jajeczkuje tylko mam problem z pękaniem. Z tego co słyszałam w ten sposób stymuluje pacjentki i ja nie byłam zdziwiona ostatnio bo słyszałam, że tak daje. Oby skutki uboczne nie dały ci się we znaki, pozdrawiam
Kryniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 05:47   #4256
fuglonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kaja_1986 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny , mam pytanie czy ktorejs z was zlecal dr Przybycien badania w Prokocimiu ALLO-MLR , typowania KIR po poronieniach??
Kaja wszystkie jesteśmy wysyłane na te badanie do prokocimia.

Kamilakamimila dostałaś ,oczytałaś moją wiadomość dotyczącą lutki>?Odkupię ją nawet z rabatem
fuglonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 06:44   #4257
kamilamimila
Wtajemniczenie

Fuglonka,nie dostalam Twojeh wiadomości na priv,teraz dopiero odczytałam na forum ale niestety,tak dlugo lecze sie u Dr P,ze okazalo sie,ze ta luteina juz stracila ważność:-(
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-06, 06:54   #4258
Nowa_1987
Raczkowanie

Dzięki Wam dziewczyny. Fajnie, że jesteście
Ja już nie mam pojęcia co jest. Wy macie jakąś tam diagnozę a ja? Wiem tylko o endometriozie, ale dziewczyny z endometriozą mają dzieci, na tyle badań wszystko w porządku, okaz zdrowia jak dr mówi, więc czemu tak się dzieje??!!!!! Choćby nie wiem co było przyczyną chciałabym wiedzieć Jakim cudem udało mi się dwa razy z rzędu zajść w ciążę?!

---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ----------

Cytat:

Ja miałam ALLO-MLR w Prokocimiu robiłam. Tego drugiego mi nie zlecił.

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ----------

Cytat:
Napisane przez lalosia88 Pokaż wiadomość
Ilibyr, Nowa, Kambro i Gigula tak strasznie mi przykro, dobrze wiem jak boli rozczarowanie ale nie możecie sie poddawać, musicie dalej starać sie o wasze szczęście... ja czekałam na to 46 cykli - i za każdym razem tylko płacz mi pomagał... kochane pozwólcie sobie na ta chwile słabości a jutro "cyce do przodu" jestem z Wami

lalosia88
Przez ostatnie dwa lata to ja tylko płacze

angela_bd87
Gratulacja dla Ciebie serdeczne

iliybr
Ja miałam clo + lamette. Efekt był bo pierwszy raz miałam aż 5 pęcherzyków, 4 pękły ale co z tego...
Stary 2016-04-06, 07:28   #4259
malinowa1986
Raczkowanie

Cytat:
aalo mlr dr zleca chyba zawsze po poronieniach.
KIR zleca od niedawna.

Listopad 2016 Syn <3

Wrzesień 2018 Syn <3

15.08.2019 Aniołek
malinowa1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 07:47   #4260
Marzena_83
Rozeznanie

Iliybr, Nowa_1987, Gigula, Kambro
my wszystkie tutaj wiemy doskonale, przez co przechodzicie i jakie to wszystko jest niesprawiedliwe, tule Was mocno
JaDorotek o Tobie też pamiętamy, trzymaj się dzielnie

Ciekawe czy u Dr dzisiaj będzie armagedon, ja sie wybieram i sama już nie wiem o której jechać.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości