|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
haha ale mnie rozbawiłaś Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i pewnie sporo osób pomyślało że to żart jest więc - parę dni temu spotkałam koleżankę która na widok brzuszka zaczęła gratulować i się tłumaczyć że była pewna że na fb wkręcam ludzi Dziewczyny mam już wyniki obciążenia glukozą: -na czczo w normie ![]() - po godzinie wyszedł mi wynik 165 mg/dl, norma do 140 ? -po 2 godzinach ok lekarz prowadzący opisał że wyniki w normie, więc chyba ok ? |
|||||||
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się z synkiem ujawniłam już po porodzie. Wrzuciłam zdjęcie rączki i tyle.
Moje dziewczyny miały kości udowe ok 3,7 cm, a my z końca miesiąca :O Ale dobrze, niech będą jak największe jak najszybciej, u wcześniaków każdy gram na wagę zlota. |
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż się boję ile będzie na następnej wizycie;p a do tej pory nie tyłam w ogóle;pJa tam nie czuję potrzeby ujawniania się na fb z ciążą... później takie analizowanie kto zalajkował/kto nie to zdecydowanie nie dla mnie. Tak samo nie planuję wrzucać zdjęcia dziecka w całej okazałości. Wolałabym jednak żeby samo zadecydowało czy chce być w Internecie, a do tego będzie musiało być starsze
|
|
#4264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. u mnie TP 18.8 i w poniedziałek było 3,3
|
|
|
|
|
#4265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja chodzę na NFZ do przychodni na wizyty i miałam genetyczne a trraz bede miała połówkowe na NFZ żadnych specjalnych wskazań nie miałam, po prostu to sa ponoć usg ktore NFZ refunduje, przysługują 3, czyli pewnie jeszcze to ok 30 tygodnia mnie czeka na NFZ
|
|
|
|
|
#4266 |
|
Wtajemniczenie
|
A mój Kropek ma 705 gram :-D ładnie rośnie.
Ja 5 kg na plusie i tez zastanawiam się nad kupnem rogala do odpoczywania, bo kanapa nie taka już wygodna :-(
|
|
#4267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz nie doszukał się żadnych nieprawidłowości za to na pierwszy plan malec wystawił swoje jajka nie dając złudzeń co do swojej płci Foteczkę wrzucę jutro bo dziś mega emocjonujący dzień i już leżę w wyrku. Maluszek 440gr i jest cudny
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4268 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4269 | |||||
|
Zakorzenienie
|
O, to ja dzisiaj zaczęłam 6 miesiąc
![]() Cytat:
I to nie ze względu na rozcinanie, skurcze i całą resztę, tylko ze względu na jakąś porąbaną pachwinę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mają niecały miesiąc Nie mam balkonu Cytat:
Na początku mnie troszkę kusiło, ale odpuściłam, żeby nie zapeszać i tak jakoś zostało Chociaż pewnie się maluchem pochwalę, jak już będzie na świecie, ale nie planuję nie wiadomo jak szaleć Kto ma wiedzieć i widzieć, ten wie ![]() Cytat:
Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-04-13 o 21:51 |
|||||
|
|
|
#4270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzień bez magnuma to dzień stracony ![]() będę beczka !!
|
|
#4271 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla mnie za słodka czekolada, wolę gorzkąTeraz poluje na ten z masłem orzechowym przetestuje![]() Cytat:
Tak się własnie zastanawialam, ze większa temp. przeciez zniszczy ciuszki Na metkach zwykle jest informacja prać w 30 st., 40 st![]() Cytat:
Synek faktycznie rośnie, jak na drożdżach ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że z małym wszystko w porządku![]() Cytat:
Ładnie rośnie chłopak! ![]() ależ te tygodnie lecą.. jeszcze trochę i większość z Was będzie w III trymestrze ![]()
|
|
#4272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o rany !! ale to leci ;p
|
|
#4273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Toż to prawdziwy mężczyzna nie ma nic do ukrycia
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
![]() jak mama mu powiedziała, że nie ma go gdzie trzymać powiedział, że w garażu zamiast auta ![]() do dziś w rodzinie mówimy w żartach "albo chociaż konika ... "
|
#4275 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Ze ja na to nie wpadłam, zeby wkręcać ![]() Choć mnie nie kusi aby dodawać tego typu info na FB. Ten kto wie to wie. ![]() Mama sie pytała czy wybraliśmy juz imię. Najpierw powiedziałam zgodnie z prawdą, ze jeszcze sie nie zastanawialiśmy, ze jakies tam typy mamy ale dziecko jako pierwsze pozna swoje imię. Ale na wszelki wypadek zeby juz zakończyć temat powiedziałam, ze będzie Alojzy. Mama odpuściła i powiedziała żebyśmy sie jeszcze zastanowili ![]() Wiem zła córka ze mnie. Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-13 o 21:52 |
|
|
|
|
#4276 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale duży juz! Kurde jak to przeczytałam to sie zAstanwialam czy Ci sie cyferki nie poprzestawały ![]() Cytat:
Hahaha ale sie uśmiałam odważny chłopak, nie ma sie czego wstydzić to pokazuje
|
||
|
|
|
#4277 |
|
Zadomowienie
|
Nie umiem wielocytowac zatem gratuluje dzisiejszych wizyt. Fajnie ze dzieciaki idą w masę
![]() Jakby nie patrzeć to dużo juz przeszłyśmy. Oby wytrzymać drugie tyle ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4278 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kto jest najbardziej przewrażliwioną ciężarówką na wątku? Ja! Zaczęło mnie nieprzyjemnie kłuć w pochwie. Próbowałam się zbadać i na końcu pochwy czułam jedynie nieprzyjemnie pieczenie. TŻ, że jedziemy do szpitala. No to pojechalim. No to mam grzybice. Szyjka bez szału, dalej miękka, ale daje radę (bo jednak o nią się najbardziej martwię).
Cytat:
![]() Cytat:
Podoba mi się pomysł kasi z rączką ![]() Cytat:
![]() Masz złą normę przy wyniku Normy dla ciężarnych to: na czczo do 92, po 1h do 180, po 2h do 153.Cytat:
Cytat:
|
|
#4279 |
|
Raczkowanie
|
Co do tematu proszków doprania to ja starszej córce też prałam w białym jeleniu tzn pierwszą turę tą do szpitala i do domu wyprałam tylko raz w tym białym jeleniu a później zaczęłam mieszać z normalnym proszkiem i w przeciągu miesiąca prałam jej ubranka z moimi.... żadna alergia nie wystąpiła więc odpuściłam sobie pranie w specjalnym proszku...i z tego co pamiętam to prasować jej rzeczy przestałam po około trzech miesiącach... mam nadzieje że teraz też nie będzie problemu i uda się w ten sam sposób...
a odnośnie ubranek to dzisiaj zakupiłam pełną wyprawkę ubraniową dla córki, po 6 sztuk wszystkiego w rozmiarze 56 i kilka sztuk 62... nawet kupiłam ręcznik , kocyk i pieluchy tetrowe... miałam troszkę szczęścia bo znajoma zamyka sklep z takimi ciuszkami i sprzedała mi wszystko w cenach hurtowych także wydałam niewiele ponad 300 zł... żeby zresztą się tak udało.... gratuluje dużych dzidziusiów,ciekawe ile moja już waży...na pewno urosła , wczoraj obudziła mnie o 5 rano tak kopała,kręciła się pół godziny po czym pozwoliła mi dalej iść spać...ale pierwszy raz od wieków ucieszyłam się z tak wczesnej pobudki.... a w ogóle to śniło mi się że uczyłam już córeczkę chodzić i mówiłam do niej we śnie Zosia... może już tak zostanie....
|
|
#4280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj ![]() Nie trzeba było paluszków pchać do środka Co sie bierze na grzybice? Globulki? |
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam globulki Clotrimazolum czyli standardowo. Jak tak dalej pójdzie to wszyscy koledzy z pracy będą znali moją bożenkę
|
|
#4282 |
|
Raczkowanie
|
Co najmniej 4 tygodnie, kontrola dopiero 9 maja....
|
|
#4283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślicznie i słodko ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
Ja tez tam muszę "zaglądać" z luteina.
|
||
|
|
|
#4284 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie fotki na fb są dwie wrzucone przez męża na których widać brzuszek ![]() muszę przyznać, że nawet mnie rozczulają jak pomyślę o małym Jaśku w środku ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
moj mąż jaksie do mnie wprowadził był na początku w szoku, teraz juz sie przyzwyczaił ![]() synuś mamusi krótko mówiąc będzie
|
|
#4285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oj mam nadzieję
![]() Cytat:
Tylko musi się dziewczyna określić, jaką dużą chce tą paczkę i ile mniej więcej ciuszków ma, bo nie kupię paczki za 100 zł, jeśli się okaże, że tam jest ze 20 ubranek. Jeśli tą pakę też wyhaczę, to jeśli cokolwiek jeszcze zachce mi się do młodego kupować, to sama sobie po łapach będę musiała dać, bo on tego w życiu nie wynosi, bo już mam ponad 60 sztuk różności ![]() Zosie fajne dziewczyny Sąsiadka moich rodziców ma, moja bratowa ma tą maludę w swojej grupie (w przedszkolu pracuje) i nazachwycać się nią nie może Młoda ma coś ok 3 lat i jest to jedno z niewielu dzieci, które od samego początku miało w sobie "to coś" co nie pozwalało mi złego słowa na jej temat powiedzieć A ja nie wszystkie dzieci lubię ![]() Cytat:
![]() Synuś chyba zawsze jest mamusi Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-04-13 o 22:14 |
||
|
|
|
#4286 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo się cieszę, że synek zdrów. Cytat:
![]() Co do fb, to chyba wrzucę jakąś fotkę z "gotowym" dzieckiem taką ładną w trójkę z nami, jak się uda już taką zrobić i tyle, więcej nie będę spamować chyba, ewentualnie wydarzenie z życia, "urodził się Arturek" czy coś w tym stylu. :P |
|||
|
|
|
#4287 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio nawet koleżanka wrzuciła nasze wspólne zdjęcie to poprosiłam o zmianę na takie gdzie brzucha nie widać. Kto ma wiedzieć ten wie a na kciukach w górę jakoś mi mało zależy od tylko fb znajomychCytat:
|
|||
|
|
|
#4288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
więc łącznie 4kg, ale apetyt mam teraz straszny więc pewnie jeszcze trochę wskoczy. i też nie mam zamiaru się chwalić na fb, jak ktoś wrzuci moje foto z brzuchem- trudno, płakać nie będę ale sama napewno nie dodam takiego wydarzenia dla mnie przesadą jest wrzucenie zdjęcia dziecka w samym pampersie w szpitalu zaraz po urodzeniu z całym opisem wagi, długości etc. ostatnio nawet się spotkałam z para która napisała ocenę w skali agpara a potem wrzuciła zdjęcie z synem przy cycu :/ śmiech na sali |
||
|
|
|
#4289 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiadomo od czego Ci się to przypętało?Cytat:
to na pewno ogromna oszczędność. A Zosia to śliczne imię ![]() Cytat:
no ale wiem, taki zawód ![]() Mąż już drugi dzień z rzędu skręca szafę w zabudowie
|
|
#4290 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

Tak pomyśl
A tak serio to ja się boję, że wstydu sobie narobię na porodówce, bo nie będę ogarniać bólu 
(brzucha u mnie brak )
wizyta synka ok, dietetyk bardzo zadowolona z tego, jak prowadzimy dietę, wyników Młodego, dostaliśmy jako rodzice 6+
byliśmy, bo alergolog zaleciła konsultację, ale nie dostaliśmt żadnych zaleceń, bo wszystko robimy dobrze. Jestem tak zmordowana że szkoda gadać.

1.09.2012

<3

czerwiec 2015