|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że wszystkie urodzimy zdrowe dzieci Cytat:
Cytat:
ciężko jest dostać skierowanie na nfz, prawda? kurcze, może jakbym była trochę starsza bo wiem, że po 35 roku życia się należy a o reszcie przypadków nie mam pojęcia.. od zawsze chcieliśmy Lili, ale ostatnio wysyp dzieci o tym imieniu więc jeszcze myślimy chociaż pewnie olejemy to i ją tak nazwiemy bo to jedyne imie które nam się podoba tak na maksiioraCytat:
Cytat:
ale u mnie brzuszek ledwo widać więc jakbym w sklepie zaczęła gadać to by sobie nieźle ludzie o mnie pomyśleli. no i z tego stresu zapomniałam napisać, że nasze szczęśce waży 350g |
||||||
|
|
|
#4202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko to kółeczko właśnie, czymkolwiek nie posmaruje to i tak swędzi i nie schodzi..
|
|
|
|
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja kupiłam sobie pierś z kurczaka i surówkę i teraz wcinam a potem zabiorę się za obiad właściwy i jeszcze czekają na mnie lody sorbetowe o smaku mango |
|
|
|
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hahaha no wiesz położne podobno wyrozumiałe są a dla innej położnej to już wgl! ![]() Jak tak czytam o tym że to już tak blisko to się cieszę, że mam tp na koniec sierpnia najpierw poczytam wszystkie Wasze historie
|
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny , pomocy. Jak powinno sie prac ubranka dla niemowlaka? Kupiłam dużo rzeczy w lumpeksach i wiem że ogólnie dla dziecka pierze sie w innych proszkachi prasuje tak też zrobie gdzieś w lipcu. Chodzi mi o teraz, ciuszki są używane więc chciałam je wyprać na razie wyprac w swoim normalnym proszku tak raz czy 2 a w lipcu już w tym dla dzieci i wyprasować. Moje pytanie tylko błagam nie śmiejcie sie ze mnie wiem stara krowa i o pranie pyta.... na usprawiedliwienie dodam , że ogólnie ja nie posiadam białych ciuchów i nie wiem jak sie z nimi obsługiwać. Kupiłam proszek do białego też , teraz na wszelki wypadek. Moje pytania 1) w jakiej temperaturze prać body, pajace, śpioszki itp? 2) czy białe i kolorowe pierze sie w takich samych temperaturach i czy ubrania dziecięce też sie segreguje na białe i kolrowe? 3) białe body ze wzorkiem , misiem czy w gwiazdki dalej liczyć jako białe czy dodać do kolorów? 4)inne ciuszki typu spodnie dresowe, jeansy, swetry prać w niższych temp? Wiem skompromitowałam sie na maxa tymi pytaniami ale wole was zapytać niż popełnić gafe i wywalić ciuszki. Swoje ciuchy normalnie piorę w 40* a ze nie mam białych ciuchów to tylko kolory wstawiam, reczniki ,bielizne, pościel w zależnosci od 60-90* a tu nie wiem nic. HELP
|
|
|
|
#4212 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te ktore nie daja rady opanowac sie przed zjedzeniem kolejnego loda Na szczescie kupilam tylko 1... :P Cytat:
moja gin powiedziala ze przyrost wagi w normie, wiec ja sie nie doluje
|
|
#4213 |
|
Zadomowienie
|
To uważaj u mnie sie zaczelo od jednej tamta też swedziała teraz zrobiła sie bardziej blada brązowa ale nie zeszla , za to pojawilo sie z 20nowych...
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Martwicie sie kwasem foliowym. Z racji tego ze muszę go brać w zwiększonej dawce i nie tylko w ciazy interesowałam sie tematem. Wyczytałam pare ciekawych rzeczy takich. Kiedyś chcieli aby kwas foliowy był dosypywany do maki i do chleba, taka dosypka nie wpływa w żaden sposób na walory smakowe a miała pomoc w przypadku kobiet, które nie wiedza ze są w ciazy.
Niestety pomysł rządowy upadł. Suplementacja kwasu powinno zacząć sie dużo wcześniej przed planowana ciąża. Ostatnio czytałam tez ze dzięki kwasowi zmniejszyła sie ilość poronień oraz ilość dzieci z rozszczepem kręgosłupa i innymi wadami rozwojowymi. Zauważono rownież ze zwiekszyła sie drastycznie ilośc dzieci autystycznych i to próbuje sie wiązać z braniem przez matki kwasu. ( te wiadomości pochodzą z miesięcznika food forum) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Ja wczoraj wracając od lekarza byłam w bojowniczym nastroju , że jak zaszłam do rossmana i pomyslałam sobie, ze jak będę musiała stać w kolejce to będę walczyć (brzucha u mnie brak )Kupiłam olejek, idę do kasy a tam kolejki nie ma ;( Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-13 o 15:30 |
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Wracamy do domu, kurde mam tak dość tych wymiotów, dziś na stacji musieliśmy stanąć
wizyta synka ok, dietetyk bardzo zadowolona z tego, jak prowadzimy dietę, wyników Młodego, dostaliśmy jako rodzice 6+ byliśmy, bo alergolog zaleciła konsultację, ale nie dostaliśmt żadnych zaleceń, bo wszystko robimy dobrze. Jestem tak zmordowana że szkoda gadać.
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykro ze sie tak źle czujesz, dziewczyny nie dają Tobie odpocząć. Fajnie ze z synkiem jest dobrze i nie macie dodatkowych obostrzeń. Może uda sie Tobie po powrocie trochę odpocząć? |
|
|
|
|
#4217 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny też macie problem z założeniem nogi na nogę? bo coś ostatnio coraz gorzej mi to idzie
|
||
|
|
|
#4218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tija Ty na porodówkę jedziesz jako matka, kobieta a nie położna..takżę masz prawo "nie ogarniac"..ale przecież-jak weszło to i wyjdzie, nie? Cytat:
dla rodziców..szkoda,że tak męczące te wyprawy są..i to już drugi dzień z rzędu latasz.. chyba czas chwilę odsapnąć...
|
|||
|
|
|
#4219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie jest tak źle jeszcze, ale brzuch oparty o udo jest a w jakim sensie coraz gorzej Ci to idzie? brzuszek ogranicza? Czy coś gdzieś boli? ja właśnie coraz więcej takich drobnych ograniczeń dostrzegam na co dzień.. W poniedziałek mam dzwonić do szkoły rodzenia, żeby umówić się na 4 maja :O darmowe to będzie u mnie, 3 spotkania. Ciekawe, ciekawe. Może poznam tam jakieś przyszłe mamusie z okolicy ciekawe czy mąż się ze mną wybierze jeśli spotkania będą po południu.
|
|
|
|
|
#4220 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei jestem taka, że nie lubię być w czymś ostatnia, bo się bardziej denerwuję. Tutaj jestem prawie w samym środku ![]() Cytat:
). I chce też kupić te szmateczki co wyłapują kolory, żeby czasem coś mi przypadkiem nie zafarbowało. Dla nas też piorę w 40st zawsze na jednym programie ![]() Cytat:
Wykończysz się nam z tymi wymiotami Cytat:
|
|
#4221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnio to musiałam sobie ręką pomagać żeby tą nogę założyć i by nie spadła od razu
|
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4225 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zjadłabym teraz taki sorbecik. ![]() Cytat:
I podział będę robić taki jak teraz, kolorowe osobno i białe osobno, a białe we wzorki zaliczam do białych. ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że Ci to przejdzie.Cytat:
![]() Mam tak samo. :P |
||||
|
|
|
#4226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie jeszcze nikt miejsca nie ustąpił w kolejce, a brzuch widać. W castoramie staliśmy z mężem ok 40min, ludzie się wgapiali w brzuch i nic ![]() Cytat:
a wymiotów współczuję może faktycznie jedna z Dziewczynek wciska Ci głowę w żołądek i stąd te wymioty
|
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
Kasia_Ruda - z racji tej 6+ w razie W bedziesz naszym goru
![]() Ja rowniez mam program dla ubranek dla dzieci wiec pewnie z niego bede korzystac. Jedynie bede musiala uwazac na to co bede suszyc - bo niektore obrazki jesli sa moga sie wtedy ulotnic Podobnie niektore sweterki skorczyc...np welniane meskie wlasnie, ktore po praniu okazuja sie, ze nawet beda zbyt male na 10 letniego chlopca![]() To byl ulubiony sweter mojego TZ.... Mi jeszcze noga na noge wchodzi. Ale bardzo puchna mi rece. Wypadaja mi rzeczy z reki - to podobno moze byc przez zespol ciesni nadgarstka i wlasnie np moga tak miec osoby, dlugo pracujace przed komputerem.... Polozna kazala mi dzis to obserwowac. Pierscionki juz dawno leza w szufladzie;/ |
|
|
|
#4228 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pamiętam że też masz niedługo szkołę. Mam nadzieję że dobrze nas wyszkolą ![]() Cytat:
![]() No to lecimy na spacer. |
||
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ogólnie boli już od 3 miesiąca, mam tego pecha, że bardzo wcześnie zaczęło mnie rwać. Powiem szczerze, że spośród moich znajomych i rodziny to tylko mnie pachwina rwie, żadnej innej szczęściary to nie męczyło. Ogólnie jest to spowodowane tym, że w środku się wszystko "przestawia" najzwyczajniej w świecie i coś gdzieś tak dobitnie uciska. Jako, że boli coraz bardziej, to na każdej wizycie sprawdza uważniej w trakcie badanie, czy wszystko ok, bo baaaaardzoooo rzadko może to oznaczać skracanie szyjki, ale to naprawdę rzadko. Im więcej chodzę, tym jest gorzej. Im więcej leżę, tym też gorzej Siedzieć mogę tylko w odpowiedni sposób, bo inaczej nie wstanę A ostatnio jeszcze doszło do tego rwanie od wzgórka łonowego i tak jakby od jajnika, ale też wszystko ok jak mnie badał, więc po prostu muszę się pogodzić ze swym losem W jednym miejscu na pachwinie też tak jakbym wyczuwała dość grubą żyłę i właśnie w tym miejscu boli najbardziej, ale nie oglądałam (już nie dojrzę tak daleko ), więc nie wiem czy to żyła czy jakiś naciągnięty mięsień. Jedyne co mi lekarz zalecił, to nospe jak już wyrobić nie idzie.
|
|
|
|
|
#4230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Upiorę wszystko, nawet używki po razie. Kolorowe osobne, białe i białe z wzorkami razem. Na swoją alergie kupiłam lovelę i mi nie szkodzi, ale teraz zamówiłam sobie Białego Jelenia (do białego i do koloru). Szmatek wyłapujących kolor i przeciwszarzeniowych używam tak czy siak, więc u dziecka będę postępować podobnie. Nie chcę reklamować, ale miałam różne przeprawy z tymi szmateczkami, osobiście polecam Dalli Są w tych sklepach z chemią niemiecką, ja kupuję w Auchan, nie są nawet takie drogie, jak mam mało prania, to nawet jedną na pół daję ![]() Co do proszków do prania polecam link mojej wyroczni, Sroki Ktoś już kiedyś wstawiał, stąd moja wiedza, ale powielam http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.

mam nadzieję, że wszystkie urodzimy zdrowe dzieci
Chociaż może jakby jej ginekolog wystawił skierowanie to może by się udało na nfz.
macie już wybrane imię?
chociaż pewnie olejemy to i ją tak nazwiemy bo to jedyne imie które nam się podoba tak na maksiiora
ostatnio nawet w sklepie do niego mówiłam, ale to musi śmiesznie wyglądać 

imię już wybrane?
(brzucha u mnie brak )
1.09.2012