![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Dziś niedziela minęła pod znakiem pakowania się bo jutro się już przeprowadzamy. Nie cierpię się pakować i to jeszcze całego dobytku życiowego
Dziewczyny mam pytanie. Czym planujecie pielęgnować dzidziolka po kąpieli? Oliwka, balsam jakiś czy coś innego? |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||
Rozeznanie
|
Super
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja dziś poczyniłam Piernikowe bułeczki z truskawkami ![]() A jutro pojadę do bratowej mówiła że odnalazła jakieś ubranka po córce. Wprawdzie moja bratanica ma już 11 lat, ale pamiętam że sama jej kupowałam kiedyś mnóstwo ubrań to może mi się coś wróci ![]() A teraz ja się wyżalę z moich dolegliwości, może ktoś mi coś doradzi. Tija liczę na Ciebie, jako na eksperta ![]() Pyt1 Od ok 2 tygodni mam dziwny ból w okolicy pępka, po lewej stronie. Jakbym się tam uderzyła, ale się nie uderzyłam. To taki ból jak przy siniaku, ale siniaka nie mam. Wymyśliłam że dziecko mi guza nabiło od środka ![]() ![]() Pyt2 Od początku ciąży zaczęły mi się masowo pojawiać takie "znamiona" na skórze. Byłam u dermatologa i powiedziała że to są włókniaki skóry-niegroźne i że można to bezpiecznie usunąć w ciąży przez wymrożenie. Mam takich nowych chyba że 30. Najwięcej pod piersiami, parę na brzuchu, 1 jest centralnie w pępku ![]() ![]() ![]() ![]() PS. Od tygodnia to już codziennie leci mi krew z nosa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie dziś TŻet pytał czy daję radę iść czy rzucić mi linkę holowniczą ![]() ja tam w sumie po 1 dniu nie narzekam ![]() fajnie!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wyznaję zasadę im mniej kosmetyków dla takiego malucha tym lepiej. Pewnie tak jak z Natalką będę używać emolientów, a po nich już nie trzeba nic aplikować po kąpieli. U nas weekend jak zwykle bardzo intensywny. Wczoraj jak wyjechałam z Natalką o 8 tak wróciliśmy ok.20. Teść leży w szpitalu więc najpierw pojechaliśmy do niego, potem z babcią (teściową) do moich rodziców na kawkę, później załatwialiśmy sprawy, potem na obiad do szwagierki a potem to zaraz wrócił TŻet i wybraliśmy się do Małpiego Gaju - takiego 'placu zabaw' w galerii (bo pogoda kiepska) z kulkami itp. TŻet jeszcze w piątek ogarnął chałupę, ja tylko 2 prania zrobiłam. A dziś wybraliśmy się rodzinnie, z teściową i szwagierką i jej rodziną do Puńska - to taka prawie litewska miejscowość w naszym regionie, najpierw na obiad do karczmy gdzie, ponieważ były tam jakieś 2 imprezy, dzieciaki ruszyły w tany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-06-12 o 19:56 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
sen zwariowanej położnej ![]() serio? myślałam,że niektóre ciężarne są zwolnione z tej przyjemności..np ja.. któraś z dziewczyn deklarowała poród za mnie.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 1 poszłaś spac? jak za dawnych moich szalonych czasów ![]() i jak minął dzień? Cytat:
Cytat:
i jak wynik? dobrze obstawiłaś? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() skandal dobrze,że ten arbuz na pocieszenie się trafił.. jak samopoczucie? mam nadzieję,że ból minął bezpowrotnie |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
a, pisałyście o Waszych testach i reakcjach na pozytywny wynik to i ja napiszę....
u nas TŻet mówi, że on wszystko zaplanował, bardzo chciał i ślubu i dziecka, nie staraliśmy się jakoś specjalnie, wyszło w 2mc kiedy przestaliśmy się zabezpieczać a co ciekawe, kochaliśmy się wtedy chyba tylko ten jeden raz bo akurat byliśmy na etapie szukania mieszkania itp i tak się jakoś złożyło. Nie sądziłam, że tak szybko pójdzie ![]() ![]()
#4267 |
Zakorzenienie
|
Pernik piona
Co do bólu w okolicy pępka to ja mam. Na około, czasami bardzo nieprzyjemne uczucie. Jakby coś od dolu te skórę trzymało a u gory rozciagało. Na skórze porobiły mi się takie wystające krótkie cosie. Małe wypustki, w kolorze skóry. W środę mam wizytę u dermatologa. Mam plan najpóźniej w środę stad wyjść, czyli po 3 dobach. Boję sie tylko ze w badaniu ogólnym moczu znów wyjdą jakieś bakterie i będę czekac na posiew. To chyba jedyne co mnie moze tu zatrzymać. Położne mają genialną pamięć bo już na izbie pani powiedziała, ze niedawno tu byłam. Pani na oddziale ze co tu robię skoro dopiero wyszłam. No prYszlam sobie poleżeć bo sie steskniłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
po kąpieli chyba nic..jak będzie potrzeba to wtedy pomyślę..ale na początek myślę,że nie będę uzywać chemii.. zdrowa skóra sama w sobie jest nawilżona Cytat:
fajnie,że jakieś spadkowe rzeczy się trafią.. ja miałam takie pobolewanie w okolicy pepka ze dwa dni, ale to tak centralnie górna część pępka własnie mnie pobolewała, więc obstawiam,że się rozciągał jakoś ![]() z tymi zmianami to nie pomogę..ewentualnie skonsultowałabym to z kimś innym..to dość rzadka przypadłość chyba.. w takiej ilości w krótkim czasie.. może jeszcze poradź się swojego gina ![]() wspołczuję krwotoków..u mnie minęły w zamian za katar alergiczny Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() co u Ciebie na kolacje? ja liczę na wyjście we wtorek..do środy będą musieli mnie na psychiatryk przenieść |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Kolacja byla po 16. 3 kromki chleba albo raczej czegoś w stylu bułki, kawałek marmolady i 2 plasterki wędliny drobiowej.
Ostatnio jak mnie przyjęli w niedzielę to wypuścili w środę rano. |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że Cię nie zrzucił Cytat:
![]() Ta, narządu tak poprzestawiane, że już się nawet nie zastanawiam, co mnie w danym momencie boli ![]() Fajne zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby wszystko było jak najbardziej w porządku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja planuję do kąpieli kupić już coś nawilżającego z dodatkiem oliwki w nadziei, że to wystarczy. Jeśli nie, to po prostu się coś dokupi. Jeszcze nie wiem co ![]() Cytat:
![]() ![]() My dzisiaj byliśmy z córami TŻa "na kulkach" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do testu ciążowego - robiłam 21.12. Ostatni okres 10.11 i dopiero wtedy wykrył, gdzie w między czasie robiłam chyba z 10 testów już prędzej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-06-12 o 20:34 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
Pierniczku po kimś w końcu Natalka musiała odziedziczyć ten nadmiar energii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale i mi zdarza się posiedzieć, rzadko to rzadko ale jednak ![]() ![]() ![]()
#4272 |
Rozeznanie
|
Piernik, żona - trzymam mocno kciuki niech wszystkie wyniki będą poprawne i niech Was szybko do domu wypuszczą
![]() A ja chyba zjadłam za dużo tego arbuza ![]() ![]() Jutro w końcu wizyta! ![]() ![]()
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
arbuz to sama woda..nie da się go przedawkować.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() żona dla Ciebie również dużo zdrówka ![]() ![]() U nas dzień zleciał nawet nie wiem kiedy... od mojego taty gnaliśmy do domu, bo przecież o 18 zaczynał się mecz ![]() ![]() ![]() W ogóle pożalę się Wam, że mam ostatnio straszne problemy z wypróżnianiem... ![]() kilka dni i czuję się za przeproszeniem nabita jak rosyjski karabin ![]() ![]()
![]() |
#4278 |
Zadomowienie
|
Hej, wróciłam z wyjazdu weselnego i jestem kompletnie wykończona. Ale było fajnie.
![]() Jutro ponadrabiam, nawet podczytać nie za bardzo mi się udało cokolwiek, bo kiepsko było z zasięgiem w telefonie. ![]() Ojej, szpitale. ![]() Pierniczku i Żono, trzymam kciuki żeby wszystko było ok! |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4280 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
A pani ze szpitala to ma humor ![]() Cytat:
![]() Pytałam gina, dał mi namiar na dermatologa z którym on współpracuje żeby to skonsultować. Bo skoro mam takie włókniaki na piersiach to mała jak będzie ssać to może mi je drażnić. Cytat:
![]() Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-06-13 o 00:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kiedyś jedna z barfowiczek znalazła rannego ptaszka-opatrzyła skrzydełko, zaopiekowała się, ale opowiadała, że za cholerę nie mogła pozbyć się myśli, że to Whole Prey dla kota ![]() Ptaszek odzyskał wolność, jak coś ![]() Wreszcie zobaczyłam Esika na kompie. Cudny! W ogóle świetne imię-czemu takie i skąd? Bardzo mu pasuje. Cytat:
![]() Też teatr Graciarnia, tylko nie mam pojecia, czy jeszcze graja... ![]() Kupię w Lidlu to mleko i zobaczymy. Dziś zaleję takim z laktozą, może też będzie różnica (ostatnio zrobiłam z mlekiem bez laktozy). Cytat:
![]() Cytat:
No cóż, nazwałabym to eufemistycznie-nie głupi, a "szalony", "spontaniczny". Spójrz, jak to ładnie brzmi! A w każdym razie dużo lepiej niż "głupi" ![]() ![]() ![]() Jak samopoczucie? Kiedy wychodzisz do domu? Cytat:
![]() Pieknie! I cudowny łapacz ![]() My (tzn. tż z tata ![]() Cytat:
![]() Ja też spałam fatalnie, a dziś gniłam do 13:00...Ogólnie to bardzo źle sypiam ostatnio, niewygodnie mi, budzę się bardziej zmęczona niż wypoczęta. Do tego jakoś mi niedobrze-chyba przez to, że bebechy mają coraz mniej miejsca. Ech... Tinkerr To nie był Zbuntowany Anioł, tylko Christina! Pierwsza telenowela, która leciała na tvnie o 19:30 bodajże. Całe osiedle u nas oglądało ![]() Wiesz, czemu nie masz tylu rzeczy na liście? To ja Ci powiem-bo to Twoje kolejne dziecko i już Ci tak nie odwala ![]() Bylismy u znajomych, którzy maja małe dziecko-przewijają je wszędzie-na łóżku, na podłodze, na stole. Koleżanka mówi, że w ogóle nie korzysta z przewijaka i wg niej taka komoda zupełnie się nie przyda. Przemyslałam to i zdecydowalismy się na zwykły przewijak+kosz wiklinowy, w którym będę trzymać podręczne rzeczy dla małej (można wstawić na półkę, a w razie czego wszędzie zanieść). Ziuta Mnie krew w ciązy czesto leci. Ostatnio mniej, ale zdarza się. Nie są to krwotoki, ale smarkam skrzepami (pardon). A jak się czuje Twój tata? Dawno nie pisałaś. Wszystko idzie ku dobremu? Pochwalę się naszymi zakupami: http://http://www.smyk.com/cool-club...tka-98630.html http://http://www.smyk.com/smiki-koc...y-zyrafka.html Grubego kocyka na razie nie kupuję, ponieważ mam miękki rożek, który spokojnie może być kocykiem (jest milutki i z grubszego materiału). http://http://www.smyk.com/cool-club...ce-119587.html Jeszcze skarpetki kupiłam i chciałam czapeczkę, ale w sumie jakoś się nie zdecydowałam. Planowałam też bodziaki, ale te, które nam się podobały były już niedostępne. Takie łóżeczko wybralismy, a do niego kupujemy lateksowy materac: http://http://www.krak-wit.pl/pl/p/L...ab-Sonoma/2141 Ze względu na smierć łóżeczkową nie kupuję ochraniaczy na szczebelki, nie będzie też pościeli (tylko śpiworek). Koleżanki synek też nie ma ochraniaczy (dziś zapytałam), ma już 9 miesięcy i spoko. Trochę gołe to łóżeczko będzie, ale cóż. Dziś kupiliśmy Pampers Premium Care, 88 sztuk za 40 zł-są na promocji w Tesco Robicie Baby Shower? A co do testu-ja zrobiłam w hipermarkecie, bo nie sądziłam, że wyjdzie pozytywny :sciana: Kupiłam test, chciało mi sie sikać (godzina 20:30) to stwierdziłam, że nasikam na test w toalecie dla inwalidów (zawsze taka wybieram, bo duzo miejsca ![]() On <zaspany na maksa, była u niego 5:00>: Haaaaloooo Ja: Wstawaj!!!!! On: Czemu? <ziew, ziew> Ja: Bo bedziesz miał dziecko! On: Co?? Ja: Jestem w ciąży!!!! On:...................... ......................... ......................... .............dobrze. ![]() Przywiózł dla dziecka artykuł pierwszej potrzeby-świecące buty (tzn.podeszwy świecą/migają, gdy dziecko chodzi) ![]() U nas ciąża była nieplanowana, ale dopuszczaliśmy taką ewentualność tym razem :p Na klubie już pisałam, że rozmawialismy, czy jedziemy po pigułkę 72 po, czy nie, zdecydowaliśmy, że będzie co ma być. Zresztą smieję się, bo moja siostrzenica z nami spała (byłam już w ciąży, ale nie wiedziałam) i tż mi powiedział wtedy, że super byłoby mieć juz takiego dzieciaczka. No to ja: mówisz-masz! ![]() ![]() Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-13 o 01:00 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
22- cisnienie
23- ktg sasiadki na 45 min 1.30 tętna 3- tętna 5- temp, ciśnienie, waga 6.15 ktg Ja chcę spać |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie zazdroszcze pobudek ![]() Ja dzis w miare dobrze spalam, tylko Tz jak wychodzil o 6 z pracy to mnie wybudzil i juz oka nie moge zamknac :P
![]() |
#4284 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie musiała mnie akurat dopaść bezsenność i od 4 leżę. :P Chyba się poddaję i wstaję. ;P Cytat:
Trochę potańczyłam, wytrzymywałam maksymalnie 2 piosenki. ![]() Jedzonko było tam smaczne, ale z potencjalnie dobrych dla mnie węglowodanów nic, więc jadłam ich mało i stąd pewnie miałam dobre wyniki. Miałam własne pieczywo chrupkie, ale ile można go zjeść. ![]() Cytat:
Też mam zamiar jakieś inne mleko wypróbować do chia, krowie 0,5% żeluje tak że mam tylko 1/4 szklanki. Jak raz dałam 1/2 to wyszła właśnie woda z glutami. Fajnie że zakupy udane. ![]() Cytat:
O rety, niezbyt sprzyjający wypoczynkowi grafik. :/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zadomowienie
|
Hej, poniedziałek sie nam zaczął. Jako ze jest po weekendzie mam nadzieje ze wszystko wróci do normy i zamiast do pracy wszystkie usiądziecie do forum
![]() Jak tam noc minęła w szpitalnym all inclusive? Zadaje pytanie ale mam nadzieje ze wszystko ok i Wasze obserwacje zakończą sie szybkim powrotem do domu. Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Niestety. Wczoraj po 10h liczenia ruchow miałam dość. Dzis od 6 to samo. A po północy prYsnelam i o 3 położna mnie wystraszyla jak przyszla na tętno. Chyba chciala na spiku spr ale się wybudzilam z krzykiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zadomowienie
|
Poczytałam weekendowe strony.
![]() DobraDusza88 Ale super deal zrobiłaś w Smyku. ![]() A co do spraw kibelkowych to miałam tak samo, znam dobrze ten ból... Ostatnio się nawet uregulowało. Chyba warzywa do każdego posiłku tak dają radę. A może te nasiona chia również i na to pomogły. Superhuman Mój też ma takie spokojniejsze momenty coraz częściej i się niepokoję, po jedzeniu zawsze się ożywia. Czasem mam wrażenie, że jakąś dziwaczną pozycję przyjmuje, też jakby w stronę pleców. Ładnie macie pokój pomalowany. ![]() Kasia_ruda Super, że masz sposób na te bóle. Zdrówka dla synka! Pati Fajnie, że mąż ogarnął dobrze tematy na SR. ![]() Wiewioreczka Super, ze już wózek macie! Dokładnie te same foteliki były u nas rozważane, w końcu Pebbla wzięliśmy. Ten Cybex jakiś taki ciężki był, a Pebble porządniejszy się wydawał z tych 2 z Maxi Cosi. Może i nam dziś się uda odebrać wózek i fotelik ze sklepu, mąż obiecał że wróci odpowiednio wcześnie. ![]() Iweczka Współczuję bólu żołądka, dobrze że przeszło. Ładne rzeczy zakupiłaś w Smyku. ![]() Ziuta Najlepiej żeby rzeczywiście dermatolog przyjrzał się tym włókniakom. Też mi ciągle się leje krew z nosa. ;/ Co do testów ciążowych ja zrobiłam 18.12 i był taki cień drugiej kreski. ![]() ![]() Meczu słuchaliśmy w radiu w samochodzie, włączyliśmy, ja trochę pomarudziłam, że może posłuchamy muzyki, bo i tak nie umiem sobie tego zwizualizować, ale wciągnęło mnie, tym bardziej że znalazłam stację z meczem akurat na bramkę. :P Dzisiaj mam wizytę u gina, muszę go o baaardzo dużo rzeczy zapytać, nauczę się lepiej listy pytań na pamięć. ;P scoiatael86 Kciuki za Twoją wizytę. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Cytat:
![]() ![]() Tosia ma ostatnio po 3 razy dziennie czkawkę. Żona, dziś też musisz liczyć ruchy? Bez przerwy? może uda Ci się zdrzemnąć w ciągu dnia? Trzymam kciuki żeby było okej Florencee, do której wytrwałaś na weselu? ![]() ![]() Superhuman, ładnie Wam wyszło malowanie ![]() Dziewczyny, moja Tosia była ułożona ładnie główką do dołu. Myślę że obróciła się, bo odkąd się obudziłam czuję smyranie nisko.. Wczoraj musieliśmy się zdeklarować odnośnie wesela i postanowilismy, że pójdziemy na jedne. Pozostałe trzy odpuszczamy. Chyba powinnam się rozglądać za sukienką, a kompletnie nie w głowie mi to.. Może pożyczę od znajomej taką czarną, długą, ale właśnie źle się czuję w długich sukniach.. Piątkowy grill nie doszedł do skutku, bo pogoda pokrzyżowała nam plany. W sobotę byliśmy na koncercie Perfectu. Tosia pewnie podskakiwała od tych basów ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#4289 |
Wtajemniczenie
|
witam się o poranku
![]() florence a wzięliście pebble czy pebble plus? i dokupiliście tą baze 2waypearl czy bez bazy? żona, pierniczku obyście szybciutko wyszły! grafiki i jedzenie szpitalne, nie zachęcają ani trochę żeby spędzić tam jakikolwiek nadmiarowy dzień. znowuzapomnialamhasla - a bez tego ochraniacza na szczebelki, dziecko się nie zaklinuje między szczebelkami? mi brakuje jeszcze ochraniacza, ale jak nie jest niezbędny to też może odpuszczę, bo już tyle kasy poszło, że głowa mała.
#4290 |
Zakorzenienie
|
Poko co liczę. Obchód za jaks godzinę to zobaczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.