|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Moi znajomi ostatnio namiętnie udostępniają jakieś rozdanie bardzo drogiego samochodu, a jak im się napisze, że to ściema to twierdzą, że się nie znam ![]() Ja się dziwię, że ludzie klikają bezmyślnie w każdy link....a później płacz bo im kasa z konta ginie;/ ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wolę żeby mi odeszły w domu ![]() ![]() ![]() ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-09 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Zadomowienie
|
Dzień w pracy przeżyłam. Ale cały dzień przed komputerem to dziwna odmiana do tego co robiłam wcześniej
![]() Tylko plecy trochę bolą ![]() Dziś znalazłam czereśnie w promocji i to promocji promocji i zjadłam ich kilogram! Rzuciłam się jak dziecko ![]() ![]() Za to kolejna noc nie przespana i to w całkiem poronionym wydaniu ![]() Najpierw skończył mi się Gaviscon. Więc milion razy wstawałam do lodówki napić się mleka. Zeżarłam też paczkę migdałów. I próbowałam spać prawie na siedząco. Jak już już zasnęłam, zgaga przeszła to mój pies próbował władować mi się na głowę. Pomyślałam sobie, że może chce na dwór - plus wielki, że w piżamie mogę go wypuścić do ogrodu ![]() Wróciłam do łóżka to już było po 3. Ale ten gamoń dalej chciał mi się władować na głowę. Okazało się, że wystraszył się wibrującego smatwatcha mojego TŻ. Bateria się rozładowywała i na szafce nocnej wydawał dosyć głośne dźwięki. Wygoniłam psa do salonu, ale ten scooby doo za nic miał samotne spędzenie reszty nocy i poszedł do pokoju Oliwii i zaczął u niej skakać. Ona ma łóżko takie półpiętrowe więc jak leży pufa pod łóżkiem to on sobie spokojnie do niej wskoczy...Ale wczoraj nie było, więc nerwus ją obudził... I tak poszłam sobie spać po 4 i znów dopadła mnie zgaga ![]() ![]() Jeśli dziś nie prześpię kolejnej nocy to obawiam się, że jutro w pracy kogoś zjem ![]()
![]() |
#3994 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że karta się znalazła. A antybiotyk lepiej wziąć, tyle się męczysz! Zdrówka życzę. ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za Twoją hemoglobinkę! Haha ciekawe czy coś takiego dodają. ![]() Cytat:
Super, że już lepiej! Cytat:
Dzięki! To mam mniej niż 6, to na pewno pozytywne. I może ciąża coś namieszała, bo kupy się to nie trzyma: za niskie oznacza częste niedocukrzenia przez ostatnie 3 miesiące, przy czym największy wpływ podobno mają ostatnie 2 tygodnie. A ja jestem przecukrzona, na pewno zwłaszcza przez ostatnie 2 tygodnie. We wtorek mam diabetologa, zobaczę co powie. Cytat:
Mają niski IG, ja dziś zjadłam ich trochę na próbę i miałam dobry wynik, a były dość mocno dojrzałe. ![]() Ale noc, współczuję. :/ |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3995 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Zaliczony cały dzień na plaży, pizza, gofry i lody plus mega długi spacer. Przy okazji plaży mimo kremu 30 skóra przypalona szczególnie na biodrach. Teraz juz w wyrku lecę odespac wczorajsza noc w trasie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3996 |
Zakorzenienie
|
Ile kupujecie paczek pampersów "1"? Póki co mam dwie paczki, 88 szt i 42 szt i mam dylemat, czy dokupić jeszcze jedną pakę czy odpuścić. Kuzynka zamawia i bym się do jej zamówienia dokleiła, a zamawiać będzie rano
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Zakorzenienie
|
Na początek dwie paczki rozm. 1 toujours z Lidla i dwie paczki rozm. 2 dady z biedronki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję przypalenia, mnie też tak słońce załatwiło, nawet przez 50 się poprzebijało. ![]() Mam na razie 42 sztuki z tych najmniejszych Pampersów i chyba jeszcze jedną taką pakę dokupię np. z Biedry czy gdzie tam zobaczę dobry deal, a potem już na bieżąco. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3999 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Całe szczęście odeszły w ostatniej chwili na sali porodowej nawet nie poczułam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
brawo za pranie
![]() |
#4000 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tija kupienie byle jakiego drapak nie jest rozwiązaniem, bo zaraz znów bedziesz musiała jakiś kupić. Jak kupisz porządny, to przeżyje kota, uwierz (i uchroni kanapy-u mnie nie drapią nic poza drapakiem, który bardzo lubia). Ile kasy chcesz przeznaczyć? To pomogę Ci coś wynaleźć. Orange pokarało Cię z tym przypaleniem. Było mi dogadywać, było? ![]() W ogóle przeczytałam o naszych aniołkowych mamusiach z tego wątku, całą ciążę myslę też o szwagierce, która stara się i nic i już któryś raz myślę sobie, jaką jestem wielką szczęściarą-no, jesteśmy. Razem z tż. Rozmawialismy nie tak dawno o tym, że dopóki nie byłam w ciąży, nie zdawalismy sobie sprawy, jaki to dramat nie móc zaciążyć. U nas poszło w pierwszym cyklu i to na zasadzie, że właściwie to jeszcze z rok chcielibyśmy poczekać, ale co tam-będzie, co będzie. Czyli jakbym wtedy nie zaszła, to nie przejęlibysmy się. Dopiero później doceniliśmy, jakiego mamy farta-zajście od kopa, ciąża w zasadzie (odpukać) bezproblemowa. Człowiek nie docenia takich rzeczy, dopóki problemy z tym związane go nie dotyczą (lub kogoś bliskiego, choć ja, dopóki sama nie zaszłam, nie zdawałam sobie sprawy z ich wielkiego kalibru). A dziś tż powiedział, że bardzo się cieszy, że będziemy mieli tę naszą córeczkę, że nie może się doczekać, aż ją przytuli, wybawi, wykocha. Fajnie takie coś usłyszeć ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie!
![]()
#4002 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Chyba weźmiemy pampers Premium 88szt. Będziemy kupować na bieżąco. Czytałam na majowych mamach ze dość szybko przeszły na kolejny rozmiar dlatego nie chcę robic wielkich zapasów. Nie wiadomo jak duże będzie dziecko i czy nie będzie miało alergii na jakieś. Dlatego tylko niezbędne minimum na początek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej mamusie.. nocka lipa..nie śpię od 3ej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Ojej a czemu tak? ![]()
#4005 | ||
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Ja jakoś nie tęsknie za morzem ![]() ![]() Ale dla tych tęskniących za widokami proszę : Image1465535373.082842.jpgImage1465535381.924358.jpg Pieluchy - chciałam kupić mniejsza (ilościowo) paczkę do szpitala i większa do domu ale jak was czytam to muszę jeszcze raz przemyśleć ta sprawę. Cytat:
Ja bym poród bardziej porównała do zatwardzenia w czasie bólów miesiączkowych ![]() ![]() ![]() My od roku ćwiczymy przyzwyczajenie - 10%z każdego wpływu na konta (każde z nas ma osobne konto ze względu na US) idzie na otwarte konta oszczędnościowe ( w razie nagłej potrzeby bez specjalnej straty możemy skorzystać z takiego zabezpieczenia) 10% niby niewiele (kilka piw, jedno wyjście do knajpy w mc, jeden wypad do kina mniej) ale po roku uzbierała sie cała mc pensja - zabezpieczenie w przypadku np. utraty pracy itp. Teraz bez problemu możemy kupić wózek itp bez specjalnego ograniczania sie. (Choć i tak zwracamy uwagę na ceny) W moim labo są dziwne normy na żelazo dla kobiet minimum to 11.5 wiec wg norm podawanych u mnie jeszcze normy nie przekroczyłas ![]() Niebywałe to szczęście moc mieć ciąże "naturalna" drogą a bezproblemową to jak 6 w totka. A uświadomić to sobie to juz kumulacja ![]() Nie śpisz od 3 i taki krotki post? Bys jakiś esej w tym czasie wysmarowała ![]() Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-06-10 o 06:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Raczkowanie
|
ja pampersów 1 jak narazie kupuję jedną paczkę. w szpitalu zapewniają pieluszki i wszystko dla dzieciaczków. W razie potrzeby TŻ będzie na bieżąco kupował. Myślę, że nie ma co robić wielkich zapasów w sklepach tego nie zabraknie.
Witam się piątkowo.... cieszę się jak dziecko bo Euro się zaczyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Znowuzapomnialam dziękuję za pozdrowienia w jakże miłym kontekście
![]() ![]() Tosia miała wczoraj 4 razy czkawkę, i teraz też ją ma. ![]() Dziś mamy rodzinnego grilla, będę robić szaszłyki. Nie mogę się doczekać. Tylko pogoda ma się zepsuć.. Oby nie ![]() Miłego dnia życzę ![]()
#4009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miałam taki głupi sen (zdrada TŻ, wyprowadzka do rodziców, walka o alimenty na koty ( ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4010 |
Raczkowanie
|
Ech.. dlaczego? Co dolega?
#4011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alimenty na koty ![]() Mi sie nic nie snilo, ale tez juz zasnac nie moge, wiec wstaje sie wyprysznicowac i ogarnac chalupe, bo na wczorajsze pranie i prasowanie wybylam do matki (dwie pralki i trzy suszarki na dworze do dyspozycji, wiec trzeba bylo to wykorzystac, u mnie o jednej pralce i jednej suszarce to 4 dni zabawy co najmniej :P), a mam taki syf, ze patrzec sie nie da :P Odbieram auto dzisiaj od mechanika, wczoraj zabral i dzisiaj oddaje ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-06-10 o 06:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Poprztykaliśmy się z TŻtem, ale już jest rozejm. O co? Miał wczoraj zły humor, a ja tego nie zauważyłam ![]() Esik chyba ogarnął kuwetę! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj zamówiliśmy drapak za niecałe 80zł z wysyłką. Teraz nie możemy kupić jakiegoś wypasionego na lata, ale na pewno kolejny który kupimy będzie z tych wytrzymalszych ![]() Dzisiaj dostałam mięso wołowe zmielone z wodą ![]() A znasz się też na zachowaniach kota? To mało coś lubi szyje i uszy ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4013 |
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Mi ostatnio spi sie co raz gorzej ![]() Na lewym boku w miare ok, ale po chwili nie wygodnie, na prawym bola biodra a na plecach idcinek ledzwiowy ![]() Ahh marudna sie robie :P Chyba na masaz na przyszly tydzien sie zapisze, wtedy mi bylo cudownie ![]() Co do pieluszek to zakupilam 1 paczke z lidla 22szt i planuje pampers premium care tez 22 szt, bo nie wiadomo co mi i dziecku podpasuje. A reszte tak jak dziewczyny pisaly, jak bede pewna danych pieluch zrobie wieksze zapasy ![]() Jakie plany na dzis??
#4014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i czekam na jedną z paczek z wyprawką ![]() ![]() już nie usnę ![]() ![]()
![]() |
#4015 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzień dobry mamusie ![]()
![]() |
#4016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rownież kupuje 2 paczki jedynek i dwie paczki dwójek. Pieluchy zawsze można dokupić pózniej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Wtajemniczenie
|
a jakie kupujecie prześcieradełka do łóżeczka? jakieś takie zwykłe frotte z gumką czy jakieś specjalne
![]()
#4018 |
Zadomowienie
|
Dziendoberek
![]() Kawa śniadanie i sru do pracy. Dzis ma byc bardzo ciężki dzień. Mamy do przyjęcia prawie 100 osób, w tym część z urzędu pracy. To niestety ta gorsza część bo oni zazwyczaj nie chcą iść do pracy bo im sie bardziej opłaca byc na zasiłku:/ Ostatnio u lekarza miałam bardzo niskie ciśnienie. 100/60 i dzis chyba tez takie mam.... Czuje sie jakby mi ktoś ściskał mózg i jakbym miała kaca:/ Kawa nie pomaga i nie smakuje 😡 W nocy wstałam tylko raz ![]() ![]()
![]() |
#4019 | ||||
Zakorzenienie
|
chyba bezsenność trzeciego trymestru
![]() Cytat:
![]() masz rację z tymi porównaniami ![]() jak jestem niewyspana to staję się mało rozmowna.. Cytat:
uważaj na żołądek Cytat:
![]() ![]() ![]() III trymestr? Cytat:
brawa dla Esika ![]() mam wyniki morfo z wczoraj...wygląda na to,że mimo bezmięsnego żywienia trzymają się w ryzach i obędzie się bez żelaza nadal ![]() jedynie martwią mnie neutrofile podwyższone..wprawdzie podejrzewam u siebie przeziębienie o czym pisałam wcześniej,co może być przyczyną , ale i tak ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | ||||
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
Ojej, fatalnie z taką bezsennością, a jak się czujesz? Cytat:
A widoki cudne. ![]() Cytat:
Ja też miałam jakiś koszmar. Przyjechaliśmy z mężem do szpitala do porodu i powiedzieli nam tam, że zostanę najpierw zabrana na dodatkowe badania. Badali mnie, mąż dokądś poszedł i potem okazało się, ze w tym czasie to mąż urodził dziecko przez cesarskie cięcie. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No, rzeczywiście, nie będę się tym zamartwiać w takim razie, ważne że nie jest za wysoko. ![]() Co do starań o dziecko, baaardzo mnie raduje, że tak łatwo to przebiegło u nas, chociaż lekarz roztaczali przede mną różne czarne wizje. Faktycznie, trzeba się cieszyć, jak łatwo to idzie i ciąża przebiega bezproblemowo. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.