|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 - część... kolejna :D
Cytat:
|
|
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rano Daria wstaje, a na talerzu okruszki z ciastek, mleko wypite i prezenty stoją
|
|
#4263 |
|
Konto usunięte
|
Tylko żeby Mikołaj zostawił ten okruszek
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja nie mam jeszcze nic na mikolajki?
![]() TZ przyniosl ostatnio z pracy gratisowa ciezarowke Coca-Coli. Taki maly plastikowy szajsik ![]() Akurat sie zlozylo ze jak wrocilismy z przedszkol to TZ gdzies wybyl a ciezarowka zostala. Kuba stwierdzil ze to Mikolj ja zostawil, byl wniebowziety, mowil, ze zawsze o takiej marzyl ![]() To co ja sie bede szarpac? Nie no zarcik, kupie mu cos :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta- mam jakieś problemy z dodawaniem zdjęć więc podglądowo wrzuce Ci z neta te płytki.
Na podłoge mamy te (chyba to te same, a jak nie to bardzo podobne ) https://www.praktiker.pl/produkt,973...333x333cm.htmlA na ścianie mamy białe połyskujące z takimi dekorami : https://www.castorama.pl/produkty/wy...0-x-25-cm.html https://www.castorama.pl/produkty/wy...0-x-25-cm.html Myśle nad czerwoną/bordową fugą do nich ale nie wiem... Jak radzicie? W ogóle witałam sie dziś? Yyyyyyyy chybe nie To Dobry Wieczer wszystkim
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
My dajemy dziś
jutro się pobawia i będzie git.We wtorek Zuzia wstaje o 6 do przedszkola. A w przedszkolu też mają Mikołaja więc za dużo wrażeń by było. U nas wszystko ok. Dzieci zdrowe. My jakoś dajemy radę, choć ciężko jest. Buziaki dla Was ![]() Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, ja tez nic nie mam. A jak bylo sporo czasu to tyle o tym gadalam. Jutro ide cos kupic stacjonarnie ale bladego pojęcia nie mam co.. Denerwuje mnie ostatnio moje niezdecydowanie..
Tz chce jakas Barbie z karocą.. Lalek ma kilka, wolałabym cos innego, bardziej kreatywnego. Sama nie wiem co.. Jutro cis wymyśleć musze..
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;68229101]Tylko żeby Mikołaj zostawił ten okruszek
[/QUOTE]No jasne ,że Mikołaj a niby kto inny
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Szajce chyba chodzilo o ,,okruszek"
|
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4271 |
|
Konto usunięte
|
Dorka też na to fazę
Nauczyła się pisać A, M, D, T, I. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
P juz dziś dostała Mikołaja. Stwerdzilam ze cały dzień bedzie miała na zabawe. Od jednych dziadków dostala huśtawkę, bo z tej, ktora ma już wyrosła. Do tego na próbę zestaw tych rzepów 50szt. Nie wiele żeby coś zbudować. Próbowałam w swoje włosy zaplątać i bez problemu dalo sie wyciągnąć. No i teczkę playmobil z końmi. To chyba najlepsze. I ja i tz się świetnie bawiliśmy z mala, tylko malo elementów. Ale juz wiem ze warto
![]() Dodatkowo zrobiliśmy tak ze dostala pieniadze niby od Mikołaja z prośbą żeby sobie sama cos kupiła. Pojechaliśmy do lidla, wybrala kuchenkę. Próbowałam ja od tego odwieść bo chciałam cos co malo miejsca zajmie. Pojechaliśmy do 2innych sklepów. To wybrala, Barbie zdalnie sterowana za ponad 300zl.. No to wróciliśmy po ta kuchenkę.. Zafascynowana gotuje na zmianę z zabawa playmobilem. Najlepsze bylo to ze jak juz wracaliśmy z prezentem to na rondzie mijalo nas 2 motocyklistów przebranych za Mikołaja. Jakos tak od zdania do zdania P stwiedzila ze Mikołajowi sanie sie popsuly i dlatego jest na motorze. Nie ma san i worka z prezentami dlatego pieniadze daje ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Dziewczyny a może któraś bedzie w stanie mi podpowiedzieć (Szaja?). Potrzebuje 2 gier pod choinkę. Dla 5 dzieci. Jedna dla dzieci w wieku 3-4 lata a druga 6-7. Moi rodzice zawsze pod choinkę kupują słodycze, owoce. Na mikojala zabawki. Ale tak dzis z mamą rozmawialam i doszłyśmy do wniosku, ze zdecydowanie lepsza opcja będzie gra dla młodszych taka sama i dla starszych tez identyczna, bo Ci starszi mala mlodsze rodzeństwo, wiec bez sensu wszystkim takie same (a pod chionka zawsze każde dziecko dostawalo to samo). No i cena gry max 20zl, bo juz troche słodyczy rodzice kupili. Najlepiej na arosie, bo bede tam zamówienie robila wiec zamowilabym i to. Mysle nad skaczacymi czapeczkami dla młodszych a dla starszych nad tangramem czy jakas podobna wersja. Ale gdyby, ktoras znala jakas warta polecenia i tania grę to piszcie.
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas już dzisiaj był Mikołaj, bo akurat Lolek przyjechał i moja mama się przebrała od razu było widać, że to ona, ale chłopaki byli tak przejęci, że chyba się nie zorientowali; a wczesniej obejrzeli filmik od Mikołaja, że już do nich jedzie, z ich zdjęciami, zdjęcie ich listów było, naszego domu itd., także podjarani byli strasznieale oczywiście Filip wojnę zrobił, bo helikopter ratowniczy, który dostał nie ma automatycznie opuszczanej liny ![]() a jutro wraca do przedszkola po tygodniu chorowania ![]() Cytat:
Zapisz
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryku o ta http://allegro.pl/hustawka-deska-pol...597567130.html
Mieliśmy taka z oparciem. Fajniejsza i bezpieczniejsza ale ciężko ja juz wkladac a na tej i sama będzie mogła się huśtać. Bo u nas huśtawka non stop w użyciu
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi my też wczoraj ostatecznie daliśmy
Tz za to już prezent na Gwiazdkę też dostał, wyczail że mu coś kupiłam, w zasadzie wiedział co i ma Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Cytat:
fajne te gatki, ja pokupiłam takie grubsze dresy, pod nie wkładamy legi i te legi w szatni zdejmujemy ![]() Cytat:
jasne daj ![]() PSTRYNIU, ale slodzinka z niego SILVER szykowanie na całego ![]() Co do Mikołaja, my dalismy wczoraj- kupiłam worek z mikołajem, włozylam prezenty od mamy i taty- kupilismy młodemu zdalnie sterowanego Zygzaka i ksiazki http://aros.pl/ksiazka/zlota-ksiega-...a-i-przyjaciol i http://aros.pl/ksiazka/zlota-ksiega-...uta-i-samoloty , położyłam worek pod kominkiem, młody rano przechodzi i nic, dopiero załapał za drugim razem i te wielkie oczy od brata meza ubrania, a tesciowa ma go zabrac we wtorek na zakupy jeszcze mają przyjechac kuzynki męza i moja- chrzestna
|
||
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta- właśnie wydaje mi się że kiedyś ludzie kładli tylko białe a teraz się zmądrzyli i kładą ciemną bo brudu nie widać
![]() Myślałam nad białą ale raz to -jak będzie z utrzymaniem czystości tego? a dwa to ja właściwie wszystko mam w bieli w kuchni więc nie wiem czy z pomieszczenia nie zrobi mi się jedna wielka biała plama
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie ciemne fugi podobaja
![]() Sylwietta-strasznie duzo roboty z tymi spodniami bo musisz mlodego praktycznie calkowicie rozebrać, dobrze mysle? |
|
|
|
#4281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są fugi chyba epoksydowe (?) w kazdym razie takie, które sie myją bezproblemowo---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
bytu zdejmujemy bo wiadomo, ze zawsze, pote, hop dresy w dól, potem legi i z powrotem zakłądamy dresy a na końcu kapcie
|
||
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak ida dzieciaki na spacer to panie tez mu tak te legi spowroten zakladaja?
|
|
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja moze znasz jakiś cudny sposób. P chodzi do przedszkola państwowego. Ostatnio na spacerze a zwłaszcza po, przy naglej zmianie temp lapie ja mega duszący kaszel. Tak duszący, ze aż się sina robic zaczyna. No i problem polega na tym, ze wiadomo w przedszkolu na spacery wychodzą. Leku Paniom podać nie można. W razie potrzeby zanim zadzwonią po mnie, zanim dobiegne, choc mam bardzo blisko ale jednak to wszystko trwa. Jest jakies wyjście?? Nie chce jej przedszkola zmieniać na integracyjne, bo wiem ze w takich mogą podawać. Bo po ostatnim razie zaczekam sie martwic.
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proponowalabym, zeby zaczela nosic maseczke higieniczna. To moze nieco zlagodzic nagle zmiany temperatury |
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupilam Amelce kredki bambino w opakowaniu pepy i gre edukacyjna bedzie szał ...........ale na jak długoo to nie wiem ![]() :brzyda l:---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
u nas wychodzą dzieci, wiadomo jak sprzyjająca jest pogoda, np chodziła chwile do żłobka to w ogóle dzieci nie wychodził, czy to lato, wiosna zima, bez sensu... dobrze, że chwila tam tylko była.
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez sa spacery, zreszta podstawa programowa tu sie klania
1/5 czasu w przedszkolu to czas spędzony na świeżym powietrzu.Meneq podejrzewam ze nie zechce nosić takiej maski jak inne dzieci nie noszą..
|
#4288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Ja cały tydzień byłam na chorobowym. Pomijając katara który mam już prawie dwa tygodnie i umęczona tym już jestem, dostałam zapalenie spojówek i na to wzięłam chorobowe a w sobote jeszcze opryszczke dostałam. Dzisiaj już w pracy ale wcale lepiej się nie czuje. Dzisiaj jeszcze raniutko przed praca pojechałam na PTHW bo musze baniek dorobić i musiałam rzeczy dokupić.
Cytat:
Cytat:
My daliśmy Olwice i w sumie sobie Mikołaja wczoraj bo wszyscy byliśmy w domu a jutro TŻ ma II zmiane. Ja dostałam zegarek casio baby g- shock, Tż koszule i sweter, a Oliwka: wieże Roszpunki, pluszowego MLP, szlafrok kraina lodu i lalke Kasie. Radośc co nie miara. A przez weekend byłam u mamy i brata to dostała od mamy i od siostry mojej puzzle więc mamy co robić. A jeszcze niańka kupiła jej brabie agentkę i nie wiem czy dzisiaj jej nie da bo wybiera ja dzisiaj. No a jutro Mikołaj w przedszkolu
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jej uszyj jakas smieszna. Porozmawiaj z nia, inne dzieci sie nie dusza a moze to akurat choc troche pomoze. Najpierw sprawdz. |
|
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryku w końcu mu golarkę elektryczną kupiłam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

chodzi mi czy Kuba w wieku Wojtusia się inaczej zachowywał, w sensie spanie, jedzenie, marud itp. 

rano Daria wstaje, a na talerzu okruszki z ciastek, mleko wypite i prezenty stoją

To Dobry Wieczer wszystkim 

a jak ida dzieciaki na spacer to panie tez mu tak te legi spowroten zakladaja?
22.05.2008
14.08.2011