Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-14, 20:23   #4261
Anika1986
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Agassek, u nas pół godz samego karmienia wystarcza + wiadomo dochodzi jeszcze przebieranie, witamina, spacer z tatą aby odbić jak się zdenerwuje w trakcie. Ogólnie wychodzi koło godziny, a dziś z tym wszystkim zeszło 2 godz. - dopiero jak się wywaliłem to puścił
Centymetrem Młody był mierzony tylko zaraz po porodzie i w sumie wtedy miał zawyzona długość. Na pierwszej wizycie w przychodni ubyło mu 1 cm. W domu mam miarę wyrysowana na przebieraku, ale chyba nie jest ona aż tak dokładna

Edytowane przez Anika1986
Czas edycji: 2016-09-14 o 20:24
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 20:29   #4262
ola0605
Zadomowienie

U nas tez nie mierzyła, powiedziała ze mam sobie sama zmierzyć ... Ok 64 cm bedzie miała a 7 kg tez jej chyba stuknęło Żabcia oby Gabi gorączka szybko przeszła

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 20:30   #4263
kaylla
Zakorzenienie

Mona - u mnie mierzą tak samo.

Zabcia - oby gorączka szybko spadła.

Ja już w Warszawie w hotelu. Ech, chętnie bym sobie pochodziła po warszawie, bo lubię to miasto, a dawno nie byłam. No ale tym razem tylko nocleg, egzamin i powrót do domu. Teraz jeszcze muszę się pobawić laktatorem, bo przez podróż piersi się trochę napelnily.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 20:33   #4264
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
A czemu wybieracie sie do neurologa?

Robiliśmy usg mózgowia i niby wyszło tam, że jest wąskie ciało modzelowate. Internety mówią coś o hipoplazji... i generalnie wesoło nie jest - dzieciaki nie siadają, nie chodzą, nie mówią. Sam lekarz, który robił to usg mowił, żeby się tym nie przejmować, bo wszystko jest okej i najprawdopodobniej nawet konsultacja z neurologiem nie będzie potrzebna. Pediatrzy też uspokajali, ale dostałam skierowanie do neurologa i jedziemy. Zaklinam rzeczywistość i trochę zła jestem na siebie, że dopiero teraz jedziemy, bo mogłam walczyć o szybszy termin wizyty albo jechać prywatnie.

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
No właśnie nie. Kombinują jak konie pod górę centymetrem krawieckim, od czubka głowy i tak przykładają co kilka cm wzdłuż ciała. Pierdoły takie.
U nas mierzenie na miarce = 62cm, a mierzenie centymetrem = 66cm... więc ten tego...

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Mona - u mnie mierzą tak samo.

Zabcia - oby gorączka szybko spadła.

Ja już w Warszawie w hotelu. Ech, chętnie bym sobie pochodziła po warszawie, bo lubię to miasto, a dawno nie byłam. No ale tym razem tylko nocleg, egzamin i powrót do domu. Teraz jeszcze muszę się pobawić laktatorem, bo przez podróż piersi się trochę napelnily.
Powodzenia!!!
Stary 2016-09-14, 20:36   #4265
ola0605
Zadomowienie

Dziewczyny Maja miała na początku podejrzenie naczyniaka bo miała kilka czerwonych ranek koło odbytu. Te jej sie zagoiły, ale jak tam oglądam to w środku odbytu jest to czerwone jakby nie pokryte jeszcze skóra. Nie wiem jak to wytłumaczyć tez tak maja wasze dzieci ? Nie wiem jak to powinno wyglądać i trochę sie martwię o ta dupinke bo miałyśmy z nią problemy od samego początku

ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 20:39   #4266
Clio_99
Zadomowienie

.

Edytowane przez Clio_99
Czas edycji: 2016-09-21 o 19:35
Clio_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 20:39   #4267
konsternacja
Zakorzenienie

Kaylla- strasznie Ci wspolczuje tej sytuacji. Ale teraz postaraj sie isc spac, zdaj egzamin i wracaj do rodziny. Kup jutro jakis laktator elektryczny i dzialaj bedzie dobrze.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 20:54   #4268
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Maja miała na początku podejrzenie naczyniaka bo miała kilka czerwonych ranek koło odbytu. Te jej sie zagoiły, ale jak tam oglądam to w środku odbytu jest to czerwone jakby nie pokryte jeszcze skóra. Nie wiem jak to wytłumaczyć tez tak maja wasze dzieci ? Nie wiem jak to powinno wyglądać i trochę sie martwię o ta dupinke bo miałyśmy z nią problemy od samego początku

U małej dupka raczej normalna, skóra jasna, odbyt też jaśniutki
Stary 2016-09-14, 20:55   #4269
fablous
Zakorzenienie

Byłyśmy dziś na wizycie kontrolnej i Aluńka waży 6300g czyli od ostatniej wizyty 6tyg temu przybrała cały okrąglutki kilogram Jeszcze tylko 300g i podwoimy wagę urodzeniową. Częstsze przystawianie dało efekt . A już się stresowałam, że mało przybiera

Poza tym rozwija się bardzo ładnie, doktor chwalił, że jest silna i sprawna. Zabierała mu wszystko czym chciał ją zbadać. No i też zaprezentowała nową umiejętność popisowo go opluwając

Ale niestety mamy wciąż problem z oczkami . Lewe mocno łzawi, ropieje już bardzo rzadko ale stale jakaś łezka w nim stoi. I lekarz chce nas już kierować na udrażnianie kanalika do okulisty. A wiecie jak to wygląda, na zywca wkładają dziecku sondę do kącika oka. Jak sobie pomyslę to już mi gorzej
Powiedział, że najlepiej iść już teraz póki dziecko małe i niekumate, bo potem będzie gorzej znosić ten krótki zabieg. Ale mam wątpliwości, wydaje mi się, że zbyt szybko nas kieruje na to udrażnianie, przecież Ala ma dopiero 4 miesiące, mamy czas, żeby próbować nieinwazyjnymi metodami . Ja bym chciała jeszcze poczekać i próbować udrożnić go masażem. Do tej pory też masowałam ale jeśli trzeba to będę to robić częściej. Oby dało to jakiś efekt

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 20:57   #4270
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie. Kombinują jak konie pod górę centymetrem krawieckim, od czubka głowy i tak przykładają co kilka cm wzdłuż ciała. Pierdoły takie.
U nas też tak mierzą. Mi akurat wymiary te nie są do niczego potrzebne. Najważniejsze by na wadze przybieral

Chyba będę dzisiaj notowac co ile karmilam...

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 21:01   #4271
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Dzisiaj jest tragedia z usypianiem co zaśnie, ja zdążę usiąść z mężem przed tv, nie mija 15 minut i Marysia już się budzi. 3 raz przyszłam właśnie... Przychodzę, a ona szuka piersi słodziak mój mały

Ita, za wizytę

Clio gratki za podwyżkę!

Fab, powodzenia z kanalikiem i brawo za wagę!

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-09-14 o 21:02
agassek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 21:09   #4272
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Byłyśmy dziś na wizycie kontrolnej i Aluńka waży 6300g czyli od ostatniej wizyty 6tyg temu przybrała cały okrąglutki kilogram Jeszcze tylko 300g i podwoimy wagę urodzeniową. Częstsze przystawianie dało efekt . A już się stresowałam, że mało przybiera

Poza tym rozwija się bardzo ładnie, doktor chwalił, że jest silna i sprawna. Zabierała mu wszystko czym chciał ją zbadać. No i też zaprezentowała nową umiejętność popisowo go opluwając

Ale niestety mamy wciąż problem z oczkami . Lewe mocno łzawi, ropieje już bardzo rzadko ale stale jakaś łezka w nim stoi. I lekarz chce nas już kierować na udrażnianie kanalika do okulisty. A wiecie jak to wygląda, na zywca wkładają dziecku sondę do kącika oka. Jak sobie pomyslę to już mi gorzej
Powiedział, że najlepiej iść już teraz póki dziecko małe i niekumate, bo potem będzie gorzej znosić ten krótki zabieg. Ale mam wątpliwości, wydaje mi się, że zbyt szybko nas kieruje na to udrażnianie, przecież Ala ma dopiero 4 miesiące, mamy czas, żeby próbować nieinwazyjnymi metodami . Ja bym chciała jeszcze poczekać i próbować udrożnić go masażem. Do tej pory też masowałam ale jeśli trzeba to będę to robić częściej. Oby dało to jakiś efekt
Piekne gabaryty Widzę ze coraz wiecej dzieciaczkow przekroczylo 6kg a ja sie cieszyłam ze Iguśka ma ponad 5kg😂

Trzymam kciuki aby udało się masażem bo słyszałam ze to udraznianie jest nie przyjemne 😞 a moze po prostu idz do okulisty on powinien wiedziec czy juz trzeba przetykac czy da rade jeszcze masaż. Moze pokaze Ci jak to dobrze robic??? Zona mojego doktorka jest okulistka specjalizuje sie we wczesniakach i noworodkach, ma dobre opinie tyle ze przyjmuje tylko prywatnie ale moze warto spróbować

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 21:11   #4273
kaylla
Zakorzenienie

Pół godziny z lakfatorem ręcznym za mną. Odciagalam metoda 7-5-3. Miałam 5 godzin przerwy od ostatniego karmienia. W zasadzie mleko leciało tylko przez te pierwsze 7 minut z każdej piersi, potem to już tylko dzialalam żeby pobudzić produkcję. Odciagnelam 120 ml. Nie wiem czy to dużo czy mało. Najgorsze w tym jest to że teraz to drogocenne mleko muszę po prostu wylać.

Biorę się teraz za powtórkę do egzaminu.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

I w ogóle dzięki dziewczyny za wszystkie rady i słowa otuchy
Stary 2016-09-14, 21:14   #4274
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dokladnie tak samo Iga w dniu wizyty miala 58 cm zmierzylam ja w domu wyszlo 64😉

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Pół godziny z lakfatorem ręcznym za mną. Odciagalam metoda 7-5-3. Miałam 5 godzin przerwy od ostatniego karmienia. W zasadzie mleko leciało tylko przez te pierwsze 7 minut z każdej piersi, potem to już tylko dzialalam żeby pobudzić produkcję. Odciagnelam 120 ml. Nie wiem czy to dużo czy mało. Najgorsze w tym jest to że teraz to drogocenne mleko muszę po prostu wylać.

Biorę się teraz za powtórkę do egzaminu.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

I w ogóle dzięki dziewczyny za wszystkie rady i słowa otuchy
Kaylla mocne kciuki za egzamin i wielki szacun!
O ktorej jutro zaciskac ?

Stary 2016-09-14, 21:20   #4275
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Piekne gabaryty Widzę ze coraz wiecej dzieciaczkow przekroczylo 6kg a ja sie cieszyłam ze Iguśka ma ponad 5kg��

Trzymam kciuki aby udało się masażem bo słyszałam ze to udraznianie jest nie przyjemne �� a moze po prostu idz do okulisty on powinien wiedziec czy juz trzeba przetykac czy da rade jeszcze masaż. Moze pokaze Ci jak to dobrze robic??? Zona mojego doktorka jest okulistka specjalizuje sie we wczesniakach i noworodkach, ma dobre opinie tyle ze przyjmuje tylko prywatnie ale moze warto spróbować

Dzięki Właśnie tak myślimy, żeby iść do okulisty żeby specjalista ocenił czy faktycznie trzeba coś tu działać czy jednak masaż wystarczy. Pediatra nawet dał nam namiar już na tego który też robi zabieg udrażniania jako jedyny w naszej mieścinie. Ale do niego chyba nie pójdziemy bo przecież jesteśmy potencjalnymi klientami. A że udrażnianie jednego kanalika to koszt 200zł to pewnie będzie nas namawiał, żeby się zdecydować i to nawet na oba. Więc wolę kogoś bezstronnego. Dzięki że przypomniałaś mi o żonie Twojego doktorka Kiedyś już słyszałam, że jest okulistką i chyba nawet mają gabinet razem, tak? Zadzwonię jutro i się umówię. Nawet nie nastawialiśmy się na wizytę na nfz więc nie ma problemu, że tylko prywatnie przyjmuje. Mam nadzieję, że jest tak samo sympatyczna jak mąż

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Kaylla powodzenia! Szczęścia chodzą parami więc wróżę Ci sukces zarówno na egzaminie jak i z laktacją

Dziś Ala nie była mierzona na wizycie ale w domu wychodzi mi już 68-70cm

Jest promo na ubranka F&F - minus 20% na wszystko, działa też na przecenę. Znów poszalałam Ale kupiłam Alicji między innymi śliczną parkę na jesień której cena wyjściowa to 99zł, przeceniona na 29zł i jeszcze od tego 20% taniej. Taki deal

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 21:23   #4276
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Właśnie tak myślimy, żeby iść do okulisty żeby specjalista ocenił czy faktycznie trzeba coś tu działać czy jednak masaż wystarczy. Pediatra nawet dał nam namiar już na tego który też robi zabieg udrażniania jako jedyny w naszej mieścinie. Ale do niego chyba nie pójdziemy bo przecież jesteśmy potencjalnymi klientami. A że udrażnianie jednego kanalika to koszt 200zł to pewnie będzie nas namawiał, żeby się zdecydować i to nawet na oba. Więc wolę kogoś bezstronnego. Dzięki że przypomniałaś mi o żonie Twojego doktorka Kiedyś już słyszałam, że jest okulistką i chyba nawet mają gabinet razem, tak? Zadzwonię jutro i się umówię. Nawet nie nastawialiśmy się na wizytę na nfz więc nie ma problemu, że tylko prywatnie przyjmuje. Mam nadzieję, że jest tak samo sympatyczna jak mąż

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Kaylla powodzenia! Szczęścia chodzą parami więc wróżę Ci sukces zarówno na egzaminie jak i z laktacją

Jest promo na ubranka F&F - minus 20% na wszystko, działa też na przecenę. Znów poszalałam Ale kupiłam Alicji między innymi śliczną parkę na jesień której cena wyjściowa to 99zł, przeceniona na 29zł i jeszcze od tego 20% taniej. Taki deal
Fab, ale to stacjonarnie?
Stary 2016-09-14, 21:24   #4277
kaylla
Zakorzenienie

Egzamin trwa od 11 do 14.30 więc wtedy poproszę o kciuki
Stary 2016-09-14, 21:26   #4278
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Fab, ale to stacjonarnie?
Si, stacjonarnie
Teraz F&F jest tylko stacjonarnie, swego czasu mieli sklep online ale wycofali się z tego

Stary 2016-09-14, 21:27   #4279
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Fab, do kiedy te promocje?
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 21:31   #4280
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Egzamin trwa od 11 do 14.30 więc wtedy poproszę o kciuki
Będą się trzymać

A od dziś mam założone embargo na czekoladę i cytrusy Ala ma dwie niewielkie plamy na policzku, prawie niewidoczne, ale takie lekko szorstkie. Pediatra stwierdził, że to raczej zmiany alergiczne. Wypytał co jem, ale jako że jem wszystko to ciężko wytropić ewentualnego winowajcę. Ale metodą eliminacyjną doszedł do wniosku że to może być właśnie czekolada albo cytrusy więc póki co mam to odstawić a buźkę natłuszczać. Macie coś godnego polecenia, jakiś kremik, emolient?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Fab, do kiedy te promocje?
-20% na wszystko jest w dniach 14-18.09

U mnie wisiało jeszcze sporo ciuszków przecenionych, dużo śliczności ale prawie same letnie i to w małych rozmiarach. Ale wygrzebałam też parę rzeczy w rozmiarze 86, może będą na przyszłe lato

Stary 2016-09-14, 21:31   #4281
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Będą się trzymać

A od dziś mam założone embargo na czekoladę i cytrusy Ala ma dwie niewielkie plamy na policzku, prawie niewidoczne, ale takie lekko szorstkie. Pediatra stwierdził, że to raczej zmiany alergiczne. Wypytał co jem, ale jako że jem wszystko to ciężko wytropić ewentualnego winowajcę. Ale metodą eliminacyjną doszedł do wniosku że to może być właśnie czekolada albo cytrusy więc póki co mam to odstawić a buźkę natłuszczać. Macie coś godnego polecenia, jakiś kremik, emolient?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

-20% na wszystko jest w dniach 14-18.09

U mnie wisiało jeszcze sporo ciuszków przecenionych, dużo śliczności ale prawie same letnie i to w małych rozmiarach. Ale wygrzebałam też parę rzeczy w rozmiarze 86, może będą na przyszłe lato
Ja mam krem latopic. Nam super pomagał i jak miała trądzik i jak miała jakieś suche plamki na nóżkach. Ogólnie polecam.

Jutro wycieczka do Tesco ale ja to chcę dla siebie coś zerknąć bo dla Niny mam zapasy, zapasy i jeszcze raz zapasy, a następnych zapasach chodzą teraz moje siostrzenice

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-09-14 o 21:33
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 21:36   #4282
martunia_199
Zakorzenienie

Dziewczyny ma któraś Trampki Converse? Założyłam na gola stopę i mnie obtarly z tyłu. I teraz nie wiem czy za mały rozmiar czy przez brak skarpetki... najpierw zamówiłam 38 ale były za duże i odeslalam. 37 niby wkładam bez problemu ale po przejściu do przedszkola te otarcia i nie wiem co robic...?

Pozarlam się z Chłopem, przeniósł się do salonu. I jak na zlosc Tymus śpi w łóżeczku

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 21:40   #4283
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma któraś Trampki Converse? Założyłam na gola stopę i mnie obtarly z tyłu. I teraz nie wiem czy za mały rozmiar czy przez brak skarpetki... najpierw zamówiłam 38 ale były za duże i odeslalam. 37 niby wkładam bez problemu ale po przejściu do przedszkola te otarcia i nie wiem co robic...?

Pozarlam się z Chłopem, przeniósł się do salonu. I jak na zlosc Tymus śpi w łóżeczku

Ja mam conversy, z reguły noszę rozm 37, ich akurat obie pary mam 36,5 ale nigdy nie nosiłam na gole stopy. Są dobre ale myślę że bez skarpetek też by mnie poobcieraly jak diabli.

Oj, to mocarne pożarcie chyba było :/
Stary 2016-09-14, 21:42   #4284
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:

Tak maja razem gabinet, nie znam jej widzialam ja kilka razy wyglada na sympatyczną i bardzo czesto sa u niej takie malenstwa kilku tygodniowe wiec zapewne sie zna na tym co robi, swego czasu mieli podany tylko jeden numer na stronie i zwrocilam doktorkowi uwage bo dziwil sie dlaczego pacjenci zony do niego dzwonia 😛 ciekawe czy to zmienili, jak cos mam do niej nr.bezposredni.

Jakic cudem Ty w naszym F&F cos jeszcze znalazlas ostatniojak bylamto samo 50/ 56 zostalo... A ja wciaz szukam sukienki dla Igusi wesele za tydzien a my nic nie mamy, tyle ze chcialam juz cos z rekawkiem to pewnie bede musiala w nowej kolekcji poszukac, podobala mi sie jedna z HM ale 59zl i nie ma hej stacjonarnie. Jak nic nie znajde bede musiala zamowic bo nie zdazy dotrzec

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Ja chce miec conversy ale to sie chyba nie liczy 😉

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Martunia

Stary 2016-09-14, 21:44   #4285
no_doubt
Wtajemniczenie

Martunia ja conversy mam 37,5 a noszę 37-38 i zawsze nakładam stopki.
Kaylla kciuki będą trzymane
Rose boska ta chusta..
Aż żałuję, że ja jestem zacofana w tych sprawach...na zadupim mieście mieszkam nawet bym nie miała kogo dopytac o chusty.
Co do mieszkania rynek wtórny i pech mnie prześladuje...nie chcę wracać na stancję z Misią, tam chodzą wszędzie mrówki faraonki ajjj

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 21:46   #4286
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Tak maja razem gabinet, nie znam jej widzialam ja kilka razy wyglada na sympatyczną i bardzo czesto sa u niej takie malenstwa kilku tygodniowe wiec zapewne sie zna na tym co robi, swego czasu mieli podany tylko jeden numer na stronie i zwrocilam doktorkowi uwage bo dziwil sie dlaczego pacjenci zony do niego dzwonia 😛 ciekawe czy to zmienili, jak cos mam do niej nr.bezposredni.

Jakic cudem Ty w naszym F&F cos jeszcze znalazlas ostatniojak bylamto samo 50/ 56 zostalo... A ja wciaz szukam sukienki dla Igusi wesele za tydzien a my nic nie mamy, tyle ze chcialam juz cos z rekawkiem to pewnie bede musiala w nowej kolekcji poszukac, podobala mi sie jedna z HM ale 59zl i nie ma hej stacjonarnie. Jak nic nie znajde bede musiala zamowic bo nie zdazy dotrzec

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Ja chce miec conversy ale to sie chyba nie liczy 😉

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Martunia

Ja mam Conversy z Aliexpress, liczy się?

Jak masz nr do tej okulistki to bardzo bym prosiła Bo na stronie faktycznie mają tylko jeden i to chyba do niego

A co do F&F to faktycznie większość maleńkich rozmiarów wisiało. Ale nie zraziłam się, zapuściłam żurawia głębiej i coś tam udało mi się wygrzebać Ślicznie rzeczy są też w nowej kolekcji ale kupiłam tylko kilka bo jednak ceny zbliżają się już coraz bardziej do Zarowych

Stary 2016-09-14, 21:48   #4287
agassek
Zakorzenienie

Fab, właśnie słyszałam o promo w Tesco, mam jeszcze jakieś dodatkowe kupony, więc będę musiała podjechać do Poznania... Tylko kiedy

Kaylla, bardzo ładny wynik marzę o 120ml

Martunia, mnie często nowe buty obcierają, akurat nie wiem czy converse nosiłam bez skarpetek, ale ja bym obstawiała, że stopa musi się przyzwyczaić

Śpi na razie muszę się zabrać za odciąganie mleka, bo sobota blisko, a moje zapasy marne... A tak mi się nie chce

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 21:51   #4288
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam Conversy z Aliexpress, liczy się?

Jak masz nr do tej okulistki to bardzo bym prosiła Bo na stronie faktycznie mają tylko jeden i to chyba do niego

A co do F&F to faktycznie większość maleńkich rozmiarów wisiało. Ale nie zraziłam się, zapuściłam żurawia głębiej i coś tam udało mi się wygrzebać Ślicznie rzeczy są też w nowej kolekcji ale kupiłam tylko kilka bo jednak ceny zbliżają się już coraz bardziej do Zarowych
Wysle Ci rano na priv bo mam zapisany w karcie ciazy a nie chce teraz grzebac i szukac dokumentow
Ja na F&F fajne rzeczy kupilam na zimowej wyprzedazy a teraz nic. Tak czy inaczej musze sie wybrac za sukieneczka to moze zerkne choc jak mamy w okolicy takiego łowce promocji to ciezko bedzie cos znalezc co najlepsze zabiera Fab hahaha 😃

Stary 2016-09-14, 21:52   #4289
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Dagg, w ogóle, Wooooow dla Ola I Zazdro samodzielnego zasypiania! Ja się chyba napije jak Nina mi coś takiego zaserwuje!
Dla mnie to jest mega! Starszą niemal siłą musimy kłaśc spać, ona nigdy nie czuje się zmęczona, nawet, gdy potem zasypia w kilka chwil :P i gdy dziś na własne oczy widziałam jak on pięknie zasypia to ..

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Robiliśmy usg mózgowia i niby wyszło tam, że jest wąskie ciało modzelowate. Internety mówią coś o hipoplazji... i generalnie wesoło nie jest - dzieciaki nie siadają, nie chodzą, nie mówią. Sam lekarz, który robił to usg mowił, żeby się tym nie przejmować, bo wszystko jest okej i najprawdopodobniej nawet konsultacja z neurologiem nie będzie potrzebna. Pediatrzy też uspokajali, ale dostałam skierowanie do neurologa i jedziemy. Zaklinam rzeczywistość i trochę zła jestem na siebie, że dopiero teraz jedziemy, bo mogłam walczyć o szybszy termin wizyty albo jechać prywatnie.

U nas mierzenie na miarce = 62cm, a mierzenie centymetrem = 66cm... więc ten tego...

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Powodzenia!!!
To duże kciuki dla Was! Ale pewnie sama widzisz, jak do tej pory się rozwija?

Cytat:

Wow! Brawa dla Ali! Duża dziewczynka już jest!

Co do kanalika powiem Ci tak - Hani oczko łzawiło dłuuugo. Na pewno jeszcze, gdy miała 4 msc. I masowałam od czasu do czasu. To się przeciągało i raz się wzięłam i podczas karmienia masowałam troszkę bardziej zdecydowanie i w końcu się odetkał. Myślę, że na tym etapie okulista nie skieruje Was na udrażnianie, ale pewnie warto skonsultować.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 21:59   #4290
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Sliczna!! Pokaz jakies zamotane zdjecie!
Ps. Mam dark blue i white jak kiedys bede sprzedawac to bede o Tobie pamietac
Kiedys w najblizszej przyszlosci?
Znajac mnie, kupie jak tylko na nia trafie. Bedzie do kolekcji

Rozpi€#$@%lam dzis materacyk do lozeczka. Kokos pianka gryka z grykosen czy jak mu tam. Pokrowiec jak sie okazalo jest jakosci fatalnej. Suwak sie wyrwal jak chcialam go zdjac. Do tego przy tej szarpaninie z kokosa wypadly 2 zasuszone pajaki!!!! Wypieprzylam dziada w calosci.
W zwiazku z powyzszym jade jutro kupic materac lateksowy. Hevea albo ikea - znalazlam podobne modele w podobnej cenie. Jak nie bedzie hevea od reki to jade do ikei. Az mnie wzdryga brrrrrrrrr fuj fuj no co za dziadostwo!!!

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Dziewczyny chustowe, wiecie ile cm materiału potrzeba do uszycia nerki???
Nie wiem ale oddam nerke za indio nerke

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Hehe Zabcia, ja tez mam 5.2 a jestem xxl
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości