|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
U nas też kilka krótkich drzemek w dzień. Nawet w wózku, jeśli uśnie to max na pół godzinki.
Żabcia, ![]() ![]() Co do obiadów też staram się robić - na szczęście tylko dla nas dwojga. Staram się przeważnie więcej ugotować, żeby starczyło na 2-3 dni i do tego naprzemiennie z zupą (tak aby raz to, raz tamto przygotowywać, a nie wszystko na raz). |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
Mam sie zacząć bać o tą wage? Lekarka raczej na plus zareagowała.
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Żabcia, no coś Ty, bardzo ładna waga
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
Ja mam swoją kuchnię na górze,teściowa na dole i choć teściowa jeździ do córki pilnować wnuczki to nie gotujelę dla teścia, który jest w domu. Jak ja jeździłam do pracy a tesciowa była w domu to mi nie gotowała.
Mam w rodzinie chłopca niecałe trzy miesiące. Matka od razu dawała mu mm, a teraz butelka jest na zmianę z piersią i do tego to dziecko już od dawna samo sobie je to mleko, tj. ma butelkę podpartą pieluchą i sobie pije. W ogóle to ta matka mało czasu mu poświęca, na brzuszku chyba prawie wcale nie kładzie. Wysłane z [URL=http://r.tapatalk.com/byo?rid=73630]aplikacji Forum Wizaz[/ Żabciu, a ile mała ma wzrostu?
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2016-09-14 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | ||
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
Ja wlasnie duzo gotuje.. jak bylam antytalenciem to teraz juz jest przyzwoicie :p Cytat:
Jakie biurko?? Bo ja wciaz zasyfiam stol moimi ksiazkami i czaje sie juz pol roku, zeby kupic :p Sliczna!! Pokaz jakies zamotane zdjecie! Ps. Mam dark blue i white ![]() Edytowane przez AnneMariie Czas edycji: 2016-09-14 o 17:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chustowe, wiecie ile cm materiału potrzeba do uszycia nerki???
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzrost to tak mega na oko byl podany -58cm. A ciuszki nosimy niektore 68 ![]() A w ogole po kim ona duża? My z mężem to dwa kurduple. Dobraliśmy się ![]() Sprobowalam kieszonke zawiazac na lalce. Lepszy na początek bylby pasiak, a ta jest jednokolorowa. I do tego 5,2:/ A ja rozmiar s i wzrostu tez nie nawaliło ![]() Poucze sie i najwyzej kupie tanią krótką. Nie chce inwestować kokosów, bo mi nosidło się marzy fajne. Jak tylko Gabi usiądzie ![]() Gabi spi od 15!! Poplakuje co jakis czas przez sen, je przez sen. Czyzby to sen nocny od 15 juz trwał?!?! Co oni w tej szczepionce dają?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-14 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam ja
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zadomowienie
|
Zabcia, u nas niby końcem sierpnia na wizycie mial 61 cm, a w niektóre 62 się nie miescil. A waga jak najbardziej prawidłowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj mierzylam Ninę tak dokładnie i wyszło mi 69cm a jutro będzie ważona, ciekawe czy do 7kg dobiła, obstawiam że troszkę jej brakuje ale kto wie. ...
#4241 |
Zakorzenienie
|
Ej no, nie zawstydzajcie mnie, ja też "siedzę w domu" a z obiadem jest różnie, częściej zrobię jak mąż przejmie Wojtula po pracy albo jak mama wpadnie... Chociaż przez kilka dni zdarzały się drzemki po 1,5h, więc udawało się mleko ściągnąć i jakiś szybki obiad zrobić.
Przy okazji polecam takie 2 przepisy: http://kotlet.tv/zapiekany-kurczak-z-ryzem/ http://kotlet.tv/pulpeciki-zapiekane-z-ryzem/ Byle ogarnąć mięso to dalej robią się same ![]() Za kciuki dziękuję - orzeczenie dostaliśmy, do odbioru będzie za tydzień to się dowiem na ile. Za to powrót to koszmar...16.30 w korkach - 1,5h nam to zajęło, mi już było niedobrze, Wojtul ryczał, myśleliśmy, że głodny więc był postój w zatoczce na trasie siekierkowskiej - nie głodny, pielucha zmieniona, nie ryczy to jedziemy dalej. Ruch jakby trochę się upłynnił ale jak tylko znowu trochę zwolnił to zaczął się ryk. Pod domem już wyskakiwałam z małym w biegu i leciałam na sygnale na górę. Bufetu mi mało nie rozsadziło, sprzęt miałam, gdyby nie ryk to spokojnie bym sobie ciągnęła w tym korku, ale musiałam siedzieć wygięta i zabawiać Wojtula jednocześnie trzymając żołądek w ryzach. Teraz dziecko wykąpane i nażarte padło a mąż po lody poleciał, chociaż chyba wolałabym porządnego Big Maca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Wtajemniczenie
|
Moja mycha 7.4. Míerzyli ja w przychodni i niby 62cm ale cos im nie wierze bo w h&m 62 to ona dawno sie nie miesci
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem umordowana.. dzisiejszy dzień poza domem jakoś mnie skopał. Ale mały dzielnie wytrzymał wizytę w skarbówce, mały szopping - kupilismy czapeczkę na jesień, obiad na mieście i karmienie w samochodzie pod cmentarzem.
Teraz padł. Ale długo coś zasnąć nie mógł. Jutro prosimy o kciuki. Czeka nas wizyta u neurologa. Oby nic się na niej nie wykluło. Kocie - super.
#4244 |
Zakorzenienie
|
Ja sama ją mierzę bo jak widziałam jak to po hebrajsku robią w przychodni to im cuda na kiju wychodzą. Kładę ją na płaskim, w miarę twardym podłożu, najlepiej na przwijaku, z głową dosunietą do samej ściany wiec na 100% wiem odkąd mierzyć, a potem zabawą ją zajmuję, prostuję ją, czymś tam sobie zaznaczam dokąd jej piętki sięgają i nie ma opcji żeby się pomylić
#4245 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Mona, jak mi mlodego w przchodni wymierzyli na 69cm to wazyl 7,7kg ![]() Ale ktos sie pomylil, bo prawie 2 tyg. pozniej wazony u kardiologa i dzien pozniej u endo cos kolo 7,5kg pokazywalo, a chyba nienozlowe, zeby spadl z wagi (w sensie schudł). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj przed samym moim wyjazdem mała znowu marudzila przy piersi, bo jej nie leciało. No ale jak miało jej lecieć, jak chwilę wcześniej jadła. Podałam jej to mm, qypila 100 ml, i od razu jej się humor poprawił. Odstawiłam P. i majke do teściowej i ruszyłam w drogę. Smutno mi było małą zostawić, no ale mi w ogóle dziś jest smutno i byle co sprawia że mam ochotę ryczec.
Teraz siedzę w macu przy autostradzie i pozeram ciasto na poprawę humoru. Jeszcze jakaś godzina jazdy przede mną. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- A majka w dzień też ma drzemki Max. Pół godziny |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Ja chyba psychicznie się nastawiłam, że następne kilka lat będę usypiała...
![]() Nie wiecie co z tymi nerkami? ![]() Bo kółkową bym potrzebowała ok 1,6-1,7, a widziałam chusty po 2,1 i się zastanawiam czy to starczy?
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Aga, może wujek gugiel coś pomoże, może dziewczyny gdzieś kiedyś na jakiś forach poruszały ten temat? Ja niestety nie pomogę
![]()
![]() |
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie musze wyprobowac tylko wiadomo bez tych nabiałów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
I mamy gorączke..
![]() |
#4253 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
#4255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
Wstała o 19, wykąpana tak sobie lezała, nie marudziła ale dziwna była i cala głowa z tyłu i po bokach bardzo gorąca to zmierzyłam temp. I z dupy te termometry bezdotykowe, a tyle kosztują. Ale jak pokazywał raz 38,3 a raz 39,4 to zdecydowalam sie na paracetamol.
Nie chciala go pić, a tak ładnie pachniał, myśle sobie co jest, sprobowałam krople- to ochydnie gorzkie i wstręptnr bleeh. Dalam cycusia na popitke i śpi moja kruszynka.
![]() |
#4257 |
Zadomowienie
|
Kocie, przepisy wyglądają całkiem ok.
Mona, to i Ciebie nie mają takiej specjalnej miarki na której kładzie się dziecko? U mnie zawsze pielęgniarka prosi aby dodatkowo dziecko jej pomóc przytrzymać równo, tak aby mogła dokładnie zmierzyć. Właśnie mija godzina odkąd Młody się przyssal na wieczorne karmienie. Ciumka z zamkniętymi oczami raz na jakiś czas, ale każda próba zabrania piersi kończy się krzykiem. Obudziła się w nim Głodzilla. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W naszej przychodni nie mierzą ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.