|
|
#4261 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
Dobrze ze to tylko katar! Anuszka super że się odezwalas 😙 zagladaj jak tylko znajdziesz chwile 😉 |
|
|
|
|
#4262 |
|
Zadomowienie
|
Ja rozpoznac biegunke? Mieszko dzis co ok godzinę ma kleks zoltej koopy w pieluszce :/ i marudny dość. Do tej pory mial koope raz na kilka dni...
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Co myslicie?
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Lena ponoć semilac uczula. Ja będę uczyć sie na tanich, potem może indigo. Zobaczymy jak tanie będą się sprawować.
Znów mi na drzemce kaszlał. Zaczęłam psikać srebrem do buźki inhalacja z majeranku. |
|
|
|
#4264 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jak śpi to nie ruszać! Faktycznie dość często, tym bardziej ze wcześniej tak nie miał. Zjadł cos nowego? |
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem jak się wylewa z pieluszki. Probiotyk dajesz? ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Ja nie wiem czy u Tomka jeszcze zęby nie dochodzą bo jak je to odrywa się i palce wkłada do buzi, a potem znów je z piersi |
|
|
|
|
#4266 |
|
Zadomowienie
|
Nie daje probiotyku. Natomiast caly tydzień dostawal zelazo- to wczoraj poszla plastelinowa ciemnozielona, i jeszcze mu wprowadzam mm. Poki co raz dziennie
|
#4267 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale lekarka faktycznie jakaś dziwna... Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68026341]Jaki tam detektyw 😂 nie mowcie tak bo się zaraz wszystkie będą mnie bać 😱 Australia nie gadaj że. Marysia nie bywa zmierzla 😂[/QUOTE] Bywa, ale wiem to dopiero odkąd sprawdziłam na wujku Google co to znaczy ![]() Cytat:
Ostatnio zachowuję się jak Ci rodzice dzieci ze żłobka w którym pracowałam i zwalam wszystko na zęby |
||||
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet dziękuję
to tak przy okazji ozdób światecznych stworzyłam Lena ja dalam Espumisan, posmarowalam dziąsła żelem i też bylam bliska podania Paracetamolu ale zasneła zmierzła panna Caryca moze to reakcja na to żelazo? Niby powinno zatwardzać ale na mnie dziala przeczyszczająco na przyklad... Fiazo fajne rzeczy z alli? Justynko dziwni lekarze w tej Irlandii... Samo na się dziecko wyleczyć??
|
#4269 |
|
Konto usunięte
|
To może i żelazo i mm się do tego przyczyniły. Obserwuj go, jest jakiś nie swój? Jak cie coś niepokoi w jego zachowaniu to lepiej skontroluj u lekarza
|
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Drzemka skończgla sie wspólnie na lózku, bez otwiwrania okna
|
|
#4271 | ||||
|
Konto usunięte
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68026341]Jaki tam detektyw 😂 nie mowcie tak bo się zaraz wszystkie będą mnie bać 😱
Australia nie gadaj że. Marysia nie bywa zmierzla 😂[/QUOTE] Ha, skoro Ty rozumiesz znaczy że to jednak śląski slang ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A balkon za mały na usypianie w wózku? ![]() Ja, z moją miłością do spacerów, na pewno bym coś wymyśliła Cytat:
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Ignaś obudził się więc go odkopałam i przyniosłam do domu, dostał cyca i śpi dalej- już 3 h! |
||||
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No balkon odpada, bo mieszkamy na drugim piętrze bez windy i nie trzymamy wózka w mieszkaniu
|
|
|
|
|
#4273 | |
|
Rozeznanie
|
Usunęło mi się wszystko co napisałam.
Caryca ja bym pomyślała o lekarzu. Powyżej 3 dziennie o rzadkiej konsystencji przy założeniu że były raz dziennie to podstawa do obserwacji. Wiec tyle skoro robił tak rzadko to bym się zainteresowała. Australia spał normalnie 1,5h. Ale usnął od razu a wcześniej się sporo męczył chociaż oczy mu się zamykały. Justynie chodzi i zaparowanie łazienki ![]() Honciu ja też zaczęłam od smarowania ale nie działało. Masowalam to było lepiej póki nie przestałam. ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4274 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U tez nie wiedziałam że określenie "zmierzla" jest charakterystyczne dla śląska, jeszcze się dziwilam, czemu słownik w telefonie ma jakieś "ale"
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68031686]Sliweczka zamroziłas syna! Może to nie sen a hibernacja? 😂
U tez nie wiedziałam że określenie "zmierzla" jest charakterystyczne dla śląska, jeszcze się dziwilam, czemu słownik w telefonie ma jakieś "ale" [/QUOTE]Ignaś w Seksmisji bierze udział!!! Ciemność widzę, ciemność...
|
#4276 | |||||||||
|
Ania
|
Hej hej!!
Chciałam zameldować, że moje dziecko ma ząbka na dole Dopiero się przebił ale jestem dumna![]() Cytat:
W każdym razie nam zawsze możesz się żalić i chwalić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla Was ![]() Cytat:
Obserwuj w każdym razie. Cytat:
Ale jak już mi się nie chce spacerować, to wstawiam Hanię na ganek, tam też chłodno ![]() A nie parkowanie tylko parowanie dziwny sposób, skoro Justyna ma inhalator..No ale ja lekarzem nie jestem, nie znam się ![]() Cytat:
![]() Brawo dla Ignasia
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-11-28 o 16:40 |
|||||||||
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Honcia liczyłam na inne zamówienia, tylko lampa do hybryd bardzo cieszy.
Haneczka gratulujemy zabka No kurr druga drzemka i znów kaszel, a osłuchowo czysto i co ja mam myśleć. W sumie anuszka pisała o kaszlu, który nie miał sensu. Odciagne z nosa i zobaczę czy coś mu siedzi. Teraz je z piersi i nie słyszę by miał jakieś problemy z oddychaniem. Teściowa przyszła do pomocy w opiece to zamiast opiekować się to sprząta wszędzie. Nie na taką pomoc liczyłam |
|
|
|
#4278 |
|
Rozeznanie
|
He he faktycznie nie zauważyłam z tym parkowaniem łazienki. Nie wiem o co chodzi lekarce, ale uparcie mi to proponuję za każdym razem.
Haneczko gratuluję zabka ) pochwal się zdjęciem )Lena wejdź do grupy hybryd z alii i tam na początek poczytaj i kup coś taniego. Jak Ci spodoba się inwestuje w coś lepszego
|
#4279 |
|
Konto usunięte
|
Haneczka brawa za ząbek 👏
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu gratki ząbka
|
#4281 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68031686]Sliweczka zamroziłas syna! Może to nie sen a hibernacja? 😂 U tez nie wiedziałam że określenie "zmierzla" jest charakterystyczne dla śląska, jeszcze się dziwilam, czemu słownik w telefonie ma jakieś "ale" [/QUOTE]Cytat:
|
||
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Mi Semilac trzyma sie zarąbiście 3 tyg zero odprysków, baze i podkład kupie z Semilaca a lakiery jakies z alie bede próbować
jak bedzie kicha zainwestuje w kilka Semilaca---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Mam dość, bo na obietnicach sie skończyło. Tż miał zarabiać 2x wiecej i mieć umowe, ani kasy ani umowy miał pracować do 16, jest prawie 18 a on dopiero wyjeżdza wiec bedzie koło 19 ![]() chyba w grudniu daje wypowiedzenie bo czarno to widze |
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aaa jeszcze mi się przypomniało, tak odnośnie kreatywności, bo Lena pisała o soli do kąpieli w słoiku jako zabawce Mnie ostatnio mąż zaskoczył - wracam od gina, a na ławie leży mały plastikowy pojemnik z płatkami kukurydzianymi w środku. Pytam się co to jest, a on mi na to, że żadna zabawka Małej nie odpowiadała, więc wymyślił to jako grzechotkę żeby nie jęczała No w szoku byłam, bo takiej kreatywności bym się po nim nie spodziewała!
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-11-28 o 18:03 |
|
|
|
|
#4284 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się wieczorową porą
Jeszcze nie zaczęłam nadrabiać i chyba mi się dziś nie uda Pati budzi się co 30-40 minut z płaczem. Pomaga tulenie ale na chwile. Noce tez kiepskie i trochę już padam na pyszczek. Wczoraj w końcu przed północą mąż ją uśpił bo ja zostawiłam płaczące dziecko i poszłam do łazienki. Albo raczej uciekłam. .. swoją drogą jak głośno dziecko musi płakać żeby chłop się obudził. .. wyrzuty sumienia mam Dzięki z wczorajsze kciuki chyba mi dziecko zaczarowałyście bo było bardzo miło, matka nawet posiedziała przy cieście Rzućcie jeszcze jakiś urok na noc ZABCIA mało jeździmy z małą, raczej to do nas przyjeżdżają do teściowej co tydzień i tam zawsze marudzi dopóki nie wsadzimy jej w fotelik w samochodzie jak wie ze wraca do domu, od razu zadowolonaAUSTRALIA dojechałaś? ? I na razie tyle, mam nadzieję że jeszcze dziś coś nadrobię
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja też nie znałam słowa "zmierzły" ![]() Cytat:
![]() Honcia śliczna Marcelinka fiazo dobrze, że u Tomka osłuchowo ok I wszystko skończyło się dobrze Teraz ma katar, ale ja już sama nie wiem czy to z przeziębienia czy od ząbków Bo raz ten katar jest większy a raz mniejszy, a jak na złość największy jest w nocy. Ogólnie to nasze noce są teraz koszmarem! Olek odkąd skończył 2 miesiące przesypiał całe nocki (kiedyś nie wierzyłam, że są takie dzieci! ) a od jakichś 3 tyg. budzi się po 8-10 razy w nocy, a najchętniej to wisiałby non stop na piersi ![]() Zwalam wszystko na ząbki, bo już mu coś tam na dole prześwituje. Z Zuzią ząbkowanie przeszło gładziutko. Przy ani jednym ząbku nie marudziła.
|
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby ta noc byla spokojna
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam wygooglać to zmierzły
Myślałam, że zmarznięty Gabi piła z doidy! Genialny kawałek plastiku
|
|
#4288 |
|
Rozeznanie
|
Australia u nas takie zabawki są the best. Jak wszystko jest be to przynoszę butelkę w której jest trochę wody i przelewamy xD tyle zabawy ze hoho.
Zabciu brawo za kubek Zmierzly gdzieś slyszalam, obiło mi się parę razy o uszy, ale co znaczy domyslam się bardziej z kontekstu
|
|
|
|
#4289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, super Muszę też zamówić ![]() Cytat:
Tak samo paczka chusteczek albo firanki
|
||
|
|
|
#4290 |
|
Konto usunięte
|
Anuszka ja tylko słyszałam o dzieciach przesypiajacych noce 😂 może trzecie mi to zademonstruje 😂
Ale wierze, ze teraz ciężko się przestawić na pobudki, skoro tak długo juz się w nocy spalo. Oby Olek szybko wrócił do swych pięknych nocek ✊ Moja starsza zaczęła ładnie przesypiac noce to mi się drugiej zachcialo. Teraz mam balangowiczke nocna. Kiedyś się dziwilam jak dziecko może nie spać w nocy 😂 juz wiem 😂 Dziękuje Ci Zycie ze mi pokazałes |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

kompletnie nie mam pomysłu...

Oby mi go tam śnieg nie zasypał 
) bo Gabi non stop się budził, dopóki nie jęczał w łóżeczku to się nie ruszalam to czasami sam zasnol, czasami trzeba było lulac. Tak czy siak co oczy zamknęłam to zaraz mnie budził. Jedynie nad ranem jakoś się uspokoiło i pisaliśmy te dwie godzinki.
Ostatnio zachowuję się jak Ci rodzice dzieci ze żłobka w którym pracowałam i zwalam wszystko na zęby 

to tak przy okazji ozdób światecznych stworzyłam

ogólnie odnośnie rozłąki to nawet ok, ale w czwartek w nocy Wojtek spadł nam z łóżka i pół nocy nie spałam a jak niania przyszła to zaczęła chwalić młodego, że się pięknie obraca i że pupę zaczyna podnosić i wtedy wszystko mi się nagromadziło i się popłakałam. Cały piątek siedziałam jak na szpilkach czy mu coś się nie dzieje
no trochę sporo.

Pati budzi się co 30-40 minut z płaczem. Pomaga tulenie ale na chwile. Noce tez kiepskie i trochę już padam na pyszczek. Wczoraj w końcu przed północą mąż ją uśpił bo ja zostawiłam płaczące dziecko i poszłam do łazienki. Albo raczej uciekłam. ..
swoją drogą jak głośno dziecko musi płakać żeby chłop się obudził. .. wyrzuty sumienia mam
chyba mi dziecko zaczarowałyście bo było bardzo miło, matka nawet posiedziała przy cieście
I wszystko skończyło się dobrze