Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-28, 13:00   #4261
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
A ja właśnie głowię się nad obiadem kompletnie nie mam pomysłu...

Słowa "zmierzły" u mnie tez się używa a ja z poludniowego wschodu jestem

Foto jednej z robionych wczoraj opasek drugiej nie mogę coś dodać... Telefon odmawia posluszenstwa

Załącznik 6763761
Piękna opaska!
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Czysto! Tak jak przypuszczałam, pewnie mu spływa katar.
Dobrze ze to tylko katar!

Anuszka super że się odezwalas 😙 zagladaj jak tylko znajdziesz chwile 😉
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 13:02   #4262
CarycaKatharina
Zadomowienie

Ja rozpoznac biegunke? Mieszko dzis co ok godzinę ma kleks zoltej koopy w pieluszce :/ i marudny dość. Do tej pory mial koope raz na kilka dni...

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Co myslicie?
Stary 2016-11-28, 13:05   #4263
fiazo
Zakorzenienie

Lena ponoć semilac uczula. Ja będę uczyć sie na tanich, potem może indigo. Zobaczymy jak tanie będą się sprawować.

Znów mi na drzemce kaszlał. Zaczęłam psikać srebrem do buźki inhalacja z majeranku.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 13:05   #4264
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Mój śpi przed domem pod czujnym okiem kamerki Oby mi go tam śnieg nie zasypał
😂😂😂😂😂👌
Ale jak śpi to nie ruszać!
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Ja rozpoznac biegunke? Mieszko dzis co ok godzinę ma kleks zoltej koopy w pieluszce :/ i marudny dość. Do tej pory mial koope raz na kilka dni...

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Co myslicie?
Faktycznie dość często, tym bardziej ze wcześniej tak nie miał. Zjadł cos nowego?
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 13:08   #4265
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Co myslicie?

Moim zdaniem jak się wylewa z pieluszki. Probiotyk dajesz?

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Ja nie wiem czy u Tomka jeszcze zęby nie dochodzą bo jak je to odrywa się i palce wkłada do buzi, a potem znów je z piersi

Synek
Stary 2016-11-28, 13:09   #4266
CarycaKatharina
Zadomowienie

Nie daje probiotyku. Natomiast caly tydzień dostawal zelazo- to wczoraj poszla plastelinowa ciemnozielona, i jeszcze mu wprowadzam mm. Poki co raz dziennie
Stary 2016-11-28, 13:24   #4267
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Honcia Australia u nas to samo... Matka nie ma siły nosić a nic innego nie działa. Teraz na minut kilka sprawdza się sól do kąpieli w dużym słoiku.... Widocznie jego grzechotki za małe i za lekkie...

Co do paczek to mamy jakieś do odbioru na poczcie ale nie wiem co to bo: idzie sporo z allie, idzie jedna dla Franka ze smoczkami, przewijakami i płynami do butelek a do tego dwie z poscielami, bo babcia na Allegro wyhaczyła po 15-18 zł więc cała rodzina hurtowo zamawiala

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Nie wiem czy nie walczę z mrowkami bombą ale dałam małemu czopka z paracetamolem. Nigdy w życiu nie był taki maruda. Jak masowalam dziąsła zelem to trochę lepiej ale przestałam i wrzask. Widać że cierpi. Teraz usnął.
Powiem Ci, że wcale Ci się nie dziwię, ja sama daję coś przeciwbólowego jak już nie ogarniam o co może chodzić, a dziecko marudne i nie do uspokojenia. Pospał chociaż trochę dłużej po tym czopku?

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam dziś pospalam szalone dwie godziny ) bo Gabi non stop się budził, dopóki nie jęczał w łóżeczku to się nie ruszalam to czasami sam zasnol, czasami trzeba było lulac. Tak czy siak co oczy zamknęłam to zaraz mnie budził. Jedynie nad ranem jakoś się uspokoiło i pisaliśmy te dwie godzinki.
U lekarza niby coś mu w oskrzelach charcze ale to za wczesno może samo minie. Lekarka stwierdziła że póki jest radosny to wszystko ok. Rady: psikac sól fizjologiczna do nosa i jak ciężko oddycha to zaparkować łazienkę i tam powiedzieć. Jak powiedziałam że mam nebulizator to stwierdziła że nie potrzeba :/ a mi na gardło paracetamol :/ chyba następnym razem pójdę do innego lekarza bo te same rady słyszę nic nowego.
Zapewne słownik Ci płata figle, ale nie wiem o co chodzi z tym parkowaniem łazienki...
Ale lekarka faktycznie jakaś dziwna...

Cytat:
Mój śpi przed domem pod czujnym okiem kamerki Oby mi go tam śnieg nie zasypał
Po raz kolejny zazdroszczę luksusu w postaci możliwości wystawienia dziecko na dwór! Jakbym ja zostawiła wózek przed klatką to by Mops przyjechał

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68026341]Jaki tam detektyw 😂 nie mowcie tak bo się zaraz wszystkie będą mnie bać 😱

Australia nie gadaj że. Marysia nie bywa zmierzla 😂[/QUOTE]
Bywa, ale wiem to dopiero odkąd sprawdziłam na wujku Google co to znaczy

Cytat:

Co myslicie?
A może to od zębów? Ale ja też się nie znam Ostatnio zachowuję się jak Ci rodzice dzieci ze żłobka w którym pracowałam i zwalam wszystko na zęby
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-28, 13:33   #4268
Honcia
Zakorzenienie

Dzanet dziękuję to tak przy okazji ozdób światecznych stworzyłam

Lena ja dalam Espumisan, posmarowalam dziąsła żelem i też bylam bliska podania Paracetamolu ale zasneła zmierzła panna

Caryca moze to reakcja na to żelazo? Niby powinno zatwardzać ale na mnie dziala przeczyszczająco na przyklad...

Fiazo fajne rzeczy z alli?

Justynko dziwni lekarze w tej Irlandii... Samo na się dziecko wyleczyć??

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 13:37   #4269
Konto usunięte

Cytat:
Nie daje probiotyku. Natomiast caly tydzień dostawal zelazo- to wczoraj poszla plastelinowa ciemnozielona, i jeszcze mu wprowadzam mm. Poki co raz dziennie
To może i żelazo i mm się do tego przyczyniły. Obserwuj go, jest jakiś nie swój? Jak cie coś niepokoi w jego zachowaniu to lepiej skontroluj u lekarza
Stary 2016-11-28, 14:25   #4270
zabciajs
Zakorzenienie

Drzemka skończgla sie wspólnie na lózku, bez otwiwrania okna
Stary 2016-11-28, 15:00   #4271
201711281320
Konto usunięte

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68026341]Jaki tam detektyw 😂 nie mowcie tak bo się zaraz wszystkie będą mnie bać 😱

Australia nie gadaj że. Marysia nie bywa zmierzla 😂[/QUOTE]

Ha, skoro Ty rozumiesz znaczy że to jednak śląski slang

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ja nie znam tego słowa i nie wiem co znaczy

Dobrze, że nie poszło dalej.

My dziś odpuszczamy spacer, wlasnie Gabi zaczyna drugą drzemke. Wieje mocno i sypie. Uspalabym ja chęrnie na podwórku, ale niania do prądu jest, a nie uśmiecha mi sie siedziec z otwartymi drzwiami brrr. Chyba, ze oparule ja koldra i otworze balkon?!
Chyba, ze samo wietrzenie wystarczylo?

U mnie obiad wyglądał tak,ze do mielonych wrzucilam co mialam- resztke kus'kusu i reszte pieczarek.

I tak same bez mojej mamy siedzimy.
Ja kamerkę włączam do prądu w domu i wystawiam na parapet na dole przy wejściu. Okna się tylko nie da dokładnie domknąć.

Cytat:
Moim zdaniem jak się wylewa z pieluszki. Probiotyk dajesz?

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Ja nie wiem czy u Tomka jeszcze zęby nie dochodzą bo jak je to odrywa się i palce wkłada do buzi, a potem znów je z piersi
Ignaś też tak robi.

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że wcale Ci się nie dziwię, ja sama daję coś przeciwbólowego jak już nie ogarniam o co może chodzić, a dziecko marudne i nie do uspokojenia. Pospał chociaż trochę dłużej po tym czopku?

Zapewne słownik Ci płata figle, ale nie wiem o co chodzi z tym parkowaniem łazienki...

Po raz kolejny zazdroszczę luksusu w postaci możliwości wystawienia dziecko na dwór! Jakbym ja zostawiła wózek przed klatką to by Mops przyjechał

A może to od zębów? Ale ja też się nie znam Ostatnio zachowuję się jak Ci rodzice dzieci ze żłobka w którym pracowałam i zwalam wszystko na zęby
Ja rozgryzłam to tak, że lekarka kazała zaparować łazienkę i tam dziecko wstawić

A balkon za mały na usypianie w wózku?
Ja, z moją miłością do spacerów, na pewno bym coś wymyśliła

Cytat:
Dzanet dziękuję to tak przy okazji ozdób światecznych stworzyłam

Lena ja dalam Espumisan, posmarowalam dziąsła żelem i też bylam bliska podania Paracetamolu ale zasneła zmierzła panna

Caryca moze to reakcja na to żelazo? Niby powinno zatwardzać ale na mnie dziala przeczyszczająco na przyklad...

Fiazo fajne rzeczy z alli?

Justynko dziwni lekarze w tej Irlandii... Samo na się dziecko wyleczyć??

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Ignaś obudził się więc go odkopałam i przyniosłam do domu, dostał cyca i śpi dalej- już 3 h!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-28, 15:02   #4272
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozgryzłam to tak, że lekarka kazała zaparować łazienkę i tam dziecko wstawić

Też przez moment o tym pomyślałam, ale z drugiej strony dziwny to pomysł ze strony lekarza

No balkon odpada, bo mieszkamy na drugim piętrze bez windy i nie trzymamy wózka w mieszkaniu
Stary 2016-11-28, 15:08   #4273
Lena_Marlena
Rozeznanie

Usunęło mi się wszystko co napisałam.

Caryca ja bym pomyślała o lekarzu. Powyżej 3 dziennie o rzadkiej konsystencji przy założeniu że były raz dziennie to podstawa do obserwacji. Wiec tyle skoro robił tak rzadko to bym się zainteresowała.

Australia spał normalnie 1,5h. Ale usnął od razu a wcześniej się sporo męczył chociaż oczy mu się zamykały.
Justynie chodzi i zaparowanie łazienki

Honciu ja też zaczęłam od smarowania ale nie działało. Masowalam to było lepiej póki nie przestałam.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Też przez moment o tym pomyślałam, ale z drugiej strony dziwny to pomysł ze strony lekarza

No balkon odpada, bo mieszkamy na drugim piętrze bez windy i nie trzymamy wózka w mieszkaniu
Czemu dziwny pomysł.? To takie inhalacje
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 15:30   #4274
Konto usunięte

Cytat:

Ja kamerkę włączam do prądu w domu i wystawiam na parapet na dole przy wejściu. Okna się tylko nie da dokładnie domknąć.

Ignaś też tak robi.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Ignaś obudził się więc go odkopałam i przyniosłam do domu, dostał cyca i śpi dalej- już 3 h!
Sliweczka zamroziłas syna! Może to nie sen a hibernacja? 😂
U tez nie wiedziałam że określenie "zmierzla" jest charakterystyczne dla śląska, jeszcze się dziwilam, czemu słownik w telefonie ma jakieś "ale"
Stary 2016-11-28, 15:35   #4275
Honcia
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68031686]Sliweczka zamroziłas syna! Może to nie sen a hibernacja? 😂
U tez nie wiedziałam że określenie "zmierzla" jest charakterystyczne dla śląska, jeszcze się dziwilam, czemu słownik w telefonie ma jakieś "ale" [/QUOTE]
Ignaś w Seksmisji bierze udział!!!
Ciemność widzę, ciemność...

Stary 2016-11-28, 15:39   #4276
haneczkab92
Ania

Hej hej!!
Chciałam zameldować, że moje dziecko ma ząbka na dole

Dopiero się przebił ale jestem dumna

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta
Codziennie próbuje was nadrobić i coś napisać ale zasypiam w trakcie. Widzę że się nam zguby odnalazły�� jeszcze nie wszystkie, ale od czegoś trzeba zacząć.
U nas ok. Cały czas mam szkolenia, więc jeszcze tak dokładnie nie wiem jak będzie wyglądała moja praca, ale podobno jak się dobrze zorganizuje to czas na wizaż znajdę. Tylko nie wiem o czym będę pisać skoro to niania jest z Wojtkiem nie ja ogólnie odnośnie rozłąki to nawet ok, ale w czwartek w nocy Wojtek spadł nam z łóżka i pół nocy nie spałam a jak niania przyszła to zaczęła chwalić młodego, że się pięknie obraca i że pupę zaczyna podnosić i wtedy wszystko mi się nagromadziło i się popłakałam. Cały piątek siedziałam jak na szpilkach czy mu coś się nie dzieje
Najgorsze jest to że jak przychodzę to młody jest już zmęczony po całym dniu i nie będzie nic robił nowego, do tego jest maruda więc po 1,5h zaczynam go szykować do snu. Muszę z nianią porozmawiać żeby godziny drzemki mu zmienić. Może wtedy będzie coś lepiej ��
To się pożaliłam, a teraz zmykam spać bo za 5 h wstaje do pracy a jeszcze młodego będę musiała w międzyczasie ogarnąć

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mało czasu minęło, żebyś przywykła, ale z czasem będzie tylko lepiej
W każdym razie nam zawsze możesz się żalić i chwalić

Cytat:
Ja w nocy wstawałam nie wiem ile razy, głównie po to żeby dać smoczka, bo Marysia jakaś niespokojna. Obstawiam, że odreagowywała wczorajszą imprezę rodzinną... Wasze dzieci też tak reagują na większą liczbę osób? Mojej niezbyt przypadła do gustu duża ilość nowych twarzy + głośne rozmowy, a przy "sto lat" był mega płacz...
Moja Hania przyzwyczajona do dużej ilości osób, do krzyku- w sensie, ze głośno jest, więc jej bardziej przeszkadza, że jest cicho

Cytat:
Rzuciły mi się w oczy fajne body z napisem "moja pierwsza gwiazdka" aleeeeee ponad 35zl kosztują z wysyłką no trochę sporo.
Też je widziałam, ale wydawać tyle na jeden raz to nie!

Cytat:
A to to słowo nie jest w całej Pl używane? Sorki
Nie wiem czy to śląskie czy tu nasze jakieś lokalne, u nas w domu często używane np. zmierzły chłop
Generalnie u mnie nie używa się tej popularnej śląskiej godki, u nas jakaś inna jeszcze gwara bez tylu germanizmów. Ostatnio jak oglądałam filmik kucharza Rączki jak zrobić śląski kołocz to dużo słów musiałam sobie tłumaczyć Coś mi mówi, że to trzeba bjułtkiem jakimś posmarować, albo że to trzeba brynić... No heloł!
Nie, ja też go nie znam

Cytat:
A ja właśnie głowię się nad obiadem kompletnie nie mam pomysłu...

Słowa "zmierzły" u mnie tez się używa a ja z poludniowego wschodu jestem

Foto jednej z robionych wczoraj opasek drugiej nie mogę coś dodać... Telefon odmawia posluszenstwa

Załącznik 6763761
Opaska śliczna, ale modelka jeszcze śliczniejsza!

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam dziś pospalam szalone dwie godziny ) bo Gabi non stop się budził, dopóki nie jęczał w łóżeczku to się nie ruszalam to czasami sam zasnol, czasami trzeba było lulac. Tak czy siak co oczy zamknęłam to zaraz mnie budził. Jedynie nad ranem jakoś się uspokoiło i pisaliśmy te dwie godzinki.
U lekarza niby coś mu w oskrzelach charcze ale to za wczesno może samo minie. Lekarka stwierdziła że póki jest radosny to wszystko ok. Rady: psikac sól fizjologiczna do nosa i jak ciężko oddycha to zaparkować łazienkę i tam powiedzieć. Jak powiedziałam że mam nebulizator to stwierdziła że nie potrzeba :/ a mi na gardło paracetamol :/ chyba następnym razem pójdę do innego lekarza bo te same rady słyszę nic nowego.
Dziwne!;/ nie mówię od razu o podawaniu antybiotyków, no ale jakoś pomóc by mógł a nie: może przejdzie..
Zdrówka dla Was

Cytat:
A może spróbuj zmniejszyć ilość żelaza?? moja Hania robiła rzadkie kupki właśnie po za dużej dawce...
Obserwuj w każdym razie.

Cytat:

Ja też mam ogród, mogłabym wystawić Hanię, ale nie mam kamerki.
Ale jak już mi się nie chce spacerować, to wstawiam Hanię na ganek, tam też chłodno
A nie parkowanie tylko parowanie dziwny sposób, skoro Justyna ma inhalator..
No ale ja lekarzem nie jestem, nie znam się

Cytat:

Zakopałaś z powrotem??
Brawo dla Ignasia

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-11-28 o 15:40
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 15:49   #4277
fiazo
Zakorzenienie

Honcia liczyłam na inne zamówienia, tylko lampa do hybryd bardzo cieszy.

Haneczka gratulujemy zabka

No kurr druga drzemka i znów kaszel, a osłuchowo czysto i co ja mam myśleć. W sumie anuszka pisała o kaszlu, który nie miał sensu. Odciagne z nosa i zobaczę czy coś mu siedzi. Teraz je z piersi i nie słyszę by miał jakieś problemy z oddychaniem.

Teściowa przyszła do pomocy w opiece to zamiast opiekować się to sprząta wszędzie. Nie na taką pomoc liczyłam

Synek
Stary 2016-11-28, 15:55   #4278
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

He he faktycznie nie zauważyłam z tym parkowaniem łazienki. Nie wiem o co chodzi lekarce, ale uparcie mi to proponuję za każdym razem.

Haneczko gratuluję zabka ) pochwal się zdjęciem )

Lena wejdź do grupy hybryd z alii i tam na początek poczytaj i kup coś taniego. Jak Ci spodoba się inwestuje w coś lepszego

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 15:59   #4279
Konto usunięte

Haneczka brawa za ząbek 👏
Stary 2016-11-28, 16:05   #4280
Honcia
Zakorzenienie

Haniu gratki ząbka

Stary 2016-11-28, 16:12   #4281
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

Ciężka sprawa... To może jaki hamak?

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68031686]Sliweczka zamroziłas syna! Może to nie sen a hibernacja? 😂
U tez nie wiedziałam że określenie "zmierzla" jest charakterystyczne dla śląska, jeszcze się dziwilam, czemu słownik w telefonie ma jakieś "ale" [/QUOTE]

Cytat:
Ignaś w Seksmisji bierze udział!!!
Ciemność widzę, ciemność...

Cytat:
Honcia liczyłam na inne zamówienia, tylko lampa do hybryd bardzo cieszy.

Haneczka gratulujemy zabka

No kurr druga drzemka i znów kaszel, a osłuchowo czysto i co ja mam myśleć. W sumie anuszka pisała o kaszlu, który nie miał sensu. Odciagne z nosa i zobaczę czy coś mu siedzi. Teraz je z piersi i nie słyszę by miał jakieś problemy z oddychaniem.

Teściowa przyszła do pomocy w opiece to zamiast opiekować się to sprząta wszędzie. Nie na taką pomoc liczyłam
Moje dzieci jak kaszlą to zawsze są osłuchowo czyści. Taki kaszel trwał u nas czasem nawet ze 3 tygodnie ale w nic poważniejszego nigdy się to nie przerodziło.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 16:49   #4282
Asiek121
Zakorzenienie

Mi Semilac trzyma sie zarąbiście 3 tyg zero odprysków, baze i podkład kupie z Semilaca a lakiery jakies z alie bede próbować jak bedzie kicha zainwestuje w kilka Semilaca

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Mam dość, bo na obietnicach sie skończyło. Tż miał zarabiać 2x wiecej i mieć umowe, ani kasy ani umowy miał pracować do 16, jest prawie 18 a on dopiero wyjeżdza wiec bedzie koło 19

chyba w grudniu daje wypowiedzenie bo czarno to widze
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 17:01   #4283
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Hej hej!!

Cytat:
Ciężka sprawa... To może jaki hamak?
Nie można Ci odmówić kreatywności, to na pewno

Aaa jeszcze mi się przypomniało, tak odnośnie kreatywności, bo Lena pisała o soli do kąpieli w słoiku jako zabawce Mnie ostatnio mąż zaskoczył - wracam od gina, a na ławie leży mały plastikowy pojemnik z płatkami kukurydzianymi w środku. Pytam się co to jest, a on mi na to, że żadna zabawka Małej nie odpowiadała, więc wymyślił to jako grzechotkę żeby nie jęczała No w szoku byłam, bo takiej kreatywności bym się po nim nie spodziewała!

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-11-28 o 17:03

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-28, 17:31   #4284
kacian
Raczkowanie

Witamy się wieczorową porą
Jeszcze nie zaczęłam nadrabiać i chyba mi się dziś nie uda Pati budzi się co 30-40 minut z płaczem. Pomaga tulenie ale na chwile. Noce tez kiepskie i trochę już padam na pyszczek. Wczoraj w końcu przed północą mąż ją uśpił bo ja zostawiłam płaczące dziecko i poszłam do łazienki. Albo raczej uciekłam. .. swoją drogą jak głośno dziecko musi płakać żeby chłop się obudził. .. wyrzuty sumienia mam

Dzięki z wczorajsze kciuki chyba mi dziecko zaczarowałyście bo było bardzo miło, matka nawet posiedziała przy cieście
Rzućcie jeszcze jakiś urok na noc

ZABCIA mało jeździmy z małą, raczej to do nas przyjeżdżają do teściowej co tydzień i tam zawsze marudzi dopóki nie wsadzimy jej w fotelik w samochodzie jak wie ze wraca do domu, od razu zadowolona

AUSTRALIA dojechałaś? ?

I na razie tyle, mam nadzieję że jeszcze dziś coś nadrobię
kacian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 17:47   #4285
anuszka1984
Zadomowienie

Hej

Ja też nie znałam słowa "zmierzły"

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Hej hej!!

Brawo, gratulacje

Honcia śliczna Marcelinka i opaska też cudna

fiazo dobrze, że u Tomka osłuchowo ok Olek też tak miał. Kaszel go tak męczył! Myślałam, że płucka biedaczek wypluje I wszystko skończyło się dobrze

Teraz ma katar, ale ja już sama nie wiem czy to z przeziębienia czy od ząbków Bo raz ten katar jest większy a raz mniejszy, a jak na złość największy jest w nocy. Ogólnie to nasze noce są teraz koszmarem! Olek odkąd skończył 2 miesiące przesypiał całe nocki (kiedyś nie wierzyłam, że są takie dzieci!) a od jakichś 3 tyg. budzi się po 8-10 razy w nocy, a najchętniej to wisiałby non stop na piersi
Zwalam wszystko na ząbki, bo już mu coś tam na dole prześwituje. Z Zuzią ząbkowanie przeszło gładziutko. Przy ani jednym ząbku nie marudziła.

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 17:55   #4286
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Mi Semilac trzyma sie zarąbiście 3 tyg zero odprysków, baze i podkład kupie z Semilaca a lakiery jakies z alie bede próbować jak bedzie kicha zainwestuje w kilka Semilaca

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Mam dość, bo na obietnicach sie skończyło. Tż miał zarabiać 2x wiecej i mieć umowe, ani kasy ani umowy miał pracować do 16, jest prawie 18 a on dopiero wyjeżdza wiec bedzie koło 19

chyba w grudniu daje wypowiedzenie bo czarno to widze
Kiepska sprawa... A tż z tych co nie upominają się o swoje czy szef robi go w konia?
Cytat:
Napisane przez kacian Pokaż wiadomość
Witamy się wieczorową porą
Jeszcze nie zaczęłam nadrabiać i chyba mi się dziś nie uda Pati budzi się co 30-40 minut z płaczem. Pomaga tulenie ale na chwile. Noce tez kiepskie i trochę już padam na pyszczek. Wczoraj w końcu przed północą mąż ją uśpił bo ja zostawiłam płaczące dziecko i poszłam do łazienki. Albo raczej uciekłam. .. swoją drogą jak głośno dziecko musi płakać żeby chłop się obudził. .. wyrzuty sumienia mam

Dzięki z wczorajsze kciuki chyba mi dziecko zaczarowałyście bo było bardzo miło, matka nawet posiedziała przy cieście
Rzućcie jeszcze jakiś urok na noc

ZABCIA mało jeździmy z małą, raczej to do nas przyjeżdżają do teściowej co tydzień i tam zawsze marudzi dopóki nie wsadzimy jej w fotelik w samochodzie jak wie ze wraca do domu, od razu zadowolona

AUSTRALIA dojechałaś? ?

I na razie tyle, mam nadzieję że jeszcze dziś coś nadrobię
No to czarujemy
Oby ta noc byla spokojna

Stary 2016-11-28, 18:13   #4287
zabciajs
Zakorzenienie

Musiałam wygooglać to zmierzły Myślałam, że zmarznięty

Gabi piła z doidy! Genialny kawałek plastiku
Stary 2016-11-28, 18:56   #4288
Lena_Marlena
Rozeznanie

Australia u nas takie zabawki są the best. Jak wszystko jest be to przynoszę butelkę w której jest trochę wody i przelewamy xD tyle zabawy ze hoho.

Zabciu brawo za kubek

Zmierzly gdzieś slyszalam, obiło mi się parę razy o uszy, ale co znaczy domyslam się bardziej z kontekstu
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 19:00   #4289
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Musiałam wygooglać to zmierzły Myślałam, że zmarznięty

Gabi piła z doidy! Genialny kawałek plastiku
Mi tak samo się skojarzyło

O, super Muszę też zamówić

Cytat:
Australia u nas takie zabawki są the best. Jak wszystko jest be to przynoszę butelkę w której jest trochę wody i przelewamy xD tyle zabawy ze hoho.

Zabciu brawo za kubek

Zmierzly gdzieś slyszalam, obiło mi się parę razy o uszy, ale co znaczy domyslam się bardziej z kontekstu
O tak! Butelka z wodą jest super Tak samo paczka chusteczek albo firanki
Stary 2016-11-28, 19:19   #4290
Konto usunięte

Anuszka ja tylko słyszałam o dzieciach przesypiajacych noce 😂 może trzecie mi to zademonstruje 😂
Ale wierze, ze teraz ciężko się przestawić na pobudki, skoro tak długo juz się w nocy spalo.
Oby Olek szybko wrócił do swych pięknych nocek ✊

Moja starsza zaczęła ładnie przesypiac noce to mi się drugiej zachcialo. Teraz mam balangowiczke nocna. Kiedyś się dziwilam jak dziecko może nie spać w nocy 😂 juz wiem 😂 Dziękuje Ci Zycie ze mi pokazałes
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości