![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Żonki!!
A nam się znowu popsuł samochód i znowu stoi w warsztacie, jakby nie miał kiedy kurde!!!!
Wczoraj była u mnie kolażanka, która siedziała przez rok w Anglii. Będąc jeszcze tam pisała mi, że tam są strasznie tanie ciuszki dla dzieci i chce mi kupić coś ładnego. Ja jej mówiłam, że nie trzeba etc., no ale chciała... Pytała się czy będzie chlopczyk czy dziewczynka, więc jej powiedzialam, że chłopczyk. I co wczoraj dostaję?! Siatkę różowych ciuszków!!!!!!!!!!!!! ![]() O 19:00 mam wizytę, ciekawe co tam mi powie nowego... ![]()
#4292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4293 |
Wtajemniczenie
|
Tola - no faktycznie kicha z tymi ubrankami.
Bandola - masz linka : http://www.aquaresidence.eu/maluchy.html tylko chyba cena nieaktualna bo przez telefon powiedzieli mi ze 25zl/h (dzicko+1 osba dorosła) 2 osoba dorosła dopłata 9zł - to jest pełna godzina zegarowa Zajęcia są w soboty o 11. sija - ja się właśnie naczytałam że najlepiej dla dziecko żeby jak najdłuzej jeździło tyłem do kierunku jazdy. Jak na razie w naszym rynku jest tylko 1 fotelik, który jest do 18kg i ma możliwość montażu tyłem do kierunku jazdy, wszystkie inne te od 9ko są przodem. A ten jest dla dziecka od narodzin http://www.allegro.pl/item431193723_...ax_0_18kg.html jest dosyć drogi, ale masz 2w1 bo normalnie to musisz 2 fotele kupować 1 dla nimowlaka a potem 2 już większy własnie od 9kg. Edytowane przez Sonia11 Czas edycji: 2008-11-17 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No faktycznie kicha. Ja też ostatnio dostałam kombinezon na zimę na rozmiar 3M w kolorze ciemnego różu. Nie wiem czy się cieszyć czy płakać, ale za prezent podziękowałam. Albo to sugestia , ze czas wziąć się za produkcję drugiego dzidziola, tylko co wtedy jak znów chłopak? Cytat:
A ja mam głupie pytanie? Czy na basen muszę sobie kupić strój jednoczęściowy i czepek. Na zdjęciach widzę jednoczęściowe a ja ich strasznie nie lubię ...
![]() |
#4295 |
Wtajemniczenie
|
Bandola - nie wiem czy musi być 1 częściowy - penie nie ma takich wymogów. Ja na pewno sobie taki kupie i to jeszcze jak najbardziej zabudowany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4297 |
Wtajemniczenie
|
sija - wiem coś o tym - bo mój mały od jakiegoś czasu straszne źle znosi podróże - nak nie śpi to zaraz marudzi, płacze, już na głowie staje zeby go zabawić dlatego jak najszybciej chcemy kupić 2 fotelik, ale nie jestem pewna czy to coś zmieni. Nie jestem pewna czy ten fotel z linka ma tą funkcje, ale gdzieś czytałam że taki fotel można zamontować tyłem i przodem do kierunku jazdy i to by było optymalne rozwiązanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Rozeznanie
|
jak już mowa o samochodach to też się "pochwalę". nam się w sobote do samochodu włamali
![]() ![]() na takich to tylko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Zakorzenienie
|
No prawie.
Cytat:
![]() |
#4300 |
Rozeznanie
|
tola i niebieska lwico przykro mi z powodu samochodow...
Tola z tymi ciuszkami to rzeczywiscie kicha, kuzynka malza tez tak kiedys dostala tyle ze mala byla juz na swiecie, a ciocia przyniosla jej niebieskie( co by jeszcze moze uszlo) ciuszki z pilka i samochodzikami naszytymi na ubranka, no poprostu bomba.... Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2008-11-17 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
cześć laski!
Sonia zapraszam na pifffko ![]() ![]() Tola a moze nastepny dzidziol ( zapozyczone od Bandoli) będzie dziewczynką?? mnie zawsze zastanawia czemu ludzie czepiaja się szyb w autach, nam ostatnio w jednym firmowym wybili szybę..zbedne wydatki ja mam drugi dzień lenia, nie wyspałam się bo koncert discopolo był w knajpie obok mieszkania ![]() i uwaga bo to było zaskoczenie nie tylko dla mnie - rodzice pana S. zaprosili nas na uroczystą kolacje w czwartek.hmmm..ciekawe co maja nam do zakomunikowania?
![]() |
#4303 |
Wtajemniczenie
|
jodie mi potrzebna a jej nie ma
![]() niebieska lwico - faktycznie kicha, dobrze że ich chociaż złapali Edit: o jesteś - już Ci pisze na PW |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zadomowienie
|
Hej !
A Jodie to może by się ujawniła na pasku poniżej a nie wprowadzała nas w błąd? Noooo ciekawe z tym zaproszeniem ... Tola a ja bym dała na prezent a co masz z nimi robić gniły by w szafie a tak inna dziewczynka miała by przyjemność. Dziewczyny przykro mi z powodu aut, ciekawe czy mój stoi? ![]() Tak sobie usuwam śmieci z ULUBIONYCH a tam fajna stronka, miłej lektury. http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...30/index2.html
Edytowane przez bandola18 Czas edycji: 2008-11-17 o 10:56 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Ale napisałyście w weekend... My w sobotę bylismy na tym filmie, strasznie smutna sprawa z tym Tybetem i tak niewiele można zrobić... Na dicho w końcu nie poszliśmy... A w niedzielę byliśmy w Motyczu i rodziców, mają kociaka malutkiego, dzidziuś jeszcze, strasznie słodki ![]() poza tym ostro przymierzamy się do kupna amplitunera, mąż się strasznie napalił i przypuszczam że na dniach coś będzie ![]() Jodie, a gdzie idziecie na Małe zbrodnie małżeńskie? Tola, a może na tych ciuszkach różowych ponaszywać jakies samochody czy coś...Albo faktycznie czekac na dziewczynkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
pola_m MzM graja w Rzeszowie
![]()
![]() |
#4308 |
Wtajemniczenie
|
a no właśnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Wtajemniczenie
|
apropo małych zwierzątek - mój brat sprwił sobie pieska rasy haski - jest słodki a własciwie słodka bo to suczka
Zmykam już bo musze jeszcze po Szymka do domu pojechać a na 13.30 mamy szcepienie. Nie wiem czy będę miała dostęp bo neta w najblizszych dniach wiec do czwartku. Jodie to jutra - pa |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 |
Zadomowienie
|
Sonia,
przepraszam, że tak długo nie odpisywałam, ale jestem bardzo zajęta, całe dnie nie ma mnie w domu. Co do tego mięsa odzyskiwanego mechanicznie, to trudno mi coś powiedzieć, bo technologię mięsa będę miała dopiero w przyszłym roku, ale z takich ogólnych informacji- nie mam wątpliwości, że takie mięso jest dużo mniej zdrowe od normalnego. W skład mięsa odzyskiwanego mechanicznie wchodzi (np. w przypadku drobiowego) tylko 39-57% mięsa, reszta to min. tkanka kostna i niestety chrząstki (nawet do 10%). Poza tym takie mięso zawiera dużo tłuszczu. Ja osobiście wolałabym (zwłaszcza dla dziecka) sama coś z mięska zrobić, zmielić itd. niż kupić takie gotowe. Powiem Ci szczerze, że nie wiem za dokładnie co jest w składzie tych słoiczków z mięsem dla dzieci, może jakościowo nie są takie złe, zależy często od ceny, producenta, nie mogę się więc wypowiedzieć. Najgorsze to są w tych gotowych produktach konserwanty, na to na pewno trzeba zwracać uwagę. Chociaż z drugiej strony to trudno teraz znaleźć produkt bez ulepszaczy, nawet jogurtów jest na rynku niewiele takich, które nie zawierają dodatków, a najgorszy jest moim zdaniem chyba Danone. Jedyne wyjście to czytać dokładnie etykiety i umieć wybierać... Kurde, co to mi sie z czcionką porobiło?? Napisałam w wordzie bo mi net wolno chodzi i nie chce mi sie normalną czcionką wkleić :/
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2008-11-17 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
i znów nastała cisza...
ja sie dziś nudzę w pracy...
![]() |
#4312 |
Rozeznanie
|
a ja sprzatam........weny tworczej dostalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
martynka to ja zapraszam Cię do siebie
![]() ![]()
![]() |
#4314 |
Raczkowanie
|
Szlag mnie kiedyś trafi przez tę moją teściową
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
Annabel! Nie przejmuj się. Teściowe już takie są. Muszą od czasu do czasu podnieść ciśnienie, inaczej nie byłyby teściowymi.
![]() Ja się bardzo cieszę, że mieszkamy sami. Nie wytrzymałabym ani z teściową ani z moimi rodzicami. Wcześniej bym chyba zwariowała. Tyle się już nasłuchałam różnych historii... Nie dalej jak wczoraj chociażby. Moi znajomi niby tez nie mieszkają z rodziacami, ale tak ingerują w ich małżeństwo, że szok. O wszystkim chcieliby decydować, traktują ich jak dzieci i każda podjęta przez nich decyzja jest błędna. Znam tych rodziców, wiem, jacy są i strasznie im współczuję...
#4316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Wtajemniczenie
|
hoho, rozpisaly się żonki w weekend. Ja ledwo doszlam do przytomności bo zaczęłam w nocy czytać książkę i rano po przyjściu do domu... dokończyłam ją... Spalam w efekcie ze 2 godziny... Klasycznie już nie chce mi się nic robić a tu góra prasowania czeka i pranie coraz to jakieś trzeba puścic, żeby z tym bałaganem dojśc do ladu.
annabel, ja to o strach dziecka bym sie nie bala, najwyżej że mu co glupiego przyjdzie do głowy jakbym samego zostawiła. A skoro on ma ciocię w tym samym domu to jaki problem. Bylo powiedzieć teściowej,że szkoda że wcześniej nie przyszla to by z nim zostala. tola, mam coś dla Ciebie z dedykacją do poczytania przed porodem ![]() http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...a-wesolo-7030/ jodie, gdzie są obiecane storcczyki, hę???? a ja wczoraj wygralam aukcję z jednym fajnym, ciekawa jestem tylko jak on poczta polską przyjdzie..... Edytowane przez martuko Czas edycji: 2008-11-17 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za wsparcie Dziewczyny i że mogłam się wygadać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
Martuko wklej linka.
a zdjęcia będą , wezmę aparat i zrobie zdjęcia. znalazłam komplet z apartu który kupiłam http://www.apart.pl/pl/bizuteria,c,s...arno-Biała,879 - co Wy na to?
![]() |
#4320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o zostawanie teściowej z dziećmi, to ja sobie właśnie tego nie życzę, bo moja teściowa ma tendencję do szperania po naszych rzeczach, kiedyś to mi wyniosła ścierkę z kuchni do pralki na górę, bo uznała, że jest zbyt brudna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.