Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-15, 11:53   #4291
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III

Angie rozumiem Twoje rozczarowanie i złość, ALE rozumiem też Twoją mamę... W Polsce od wielu lat obowiązuje zasada- babcia to taka darmowa niańka do dziecka, rodzice stwierdzają "babcia na emeryturze, nie pracuje, to będzie się miał kto maleństwem zająć". Zwykle babć się nikt nie pyta, tylko stawia przed faktem dokonanym. A przecież to obowiązkiem rodzica jest zapewnić opiekę dziecku. Nasi rodzice już swoje dzieci odchowali i czasem na "stare lata" nie mają ochoty, lub siły zajmować się takimi maluchami. I trzeba to zrozumieć. Wiem, że jest Ci przykro, bo to mama, że mogłaby pomóc itp. Ale postaw się w jej sytuacji- w perspetywie ma teraz zajmowanie się dwoma maluchami, a wierz mi to ogrom pracy. I myślę że to "uzgodnienie" drugiego dziecka z nią, wiąże się z zapytaniem swojej mamy, czy w razie w zaopiekowała by się drugim maleństwem, czy dała by radę, a nie stawianie jej przed fatem dokonanym.
Angie nie miej mi za złe tych słów, ale myślę że nie do końca masz rację.
Jeżeli wiesz już, że Twoja mama jest niezadowolona z takiego obrotu sprawy, pomyśl jak tą sprawę rozwiązać. Nie lekceważ jej "fochów", porozmawiaj, zapytaj się czy czuje się na siłach zajmować się kolejnym dzieckiem. Pomyśl o niani (może jakaś studentka, młoda osoba, która chciałaby sobie dorobić, przychodziła by na 2, 3 godziny, pomogłaby Twojej mamie w opiece), może Twoja siostra, ciocia, teściowa by włączyły się w opiekę nad maluchami rozważ żłobek, przedszkole.
Jesteś w trudnej sytuacji, ale z każdej sytuacji jest wyjście.
I nie gniewaj się za mój post

Ana rozumiem że Ty nie masz pryszczy, tylo taką "kaszkę" podskórną? Jeśli dobrze rozumuję, to wiem jak to wygląda i chyba rzeczywiście jest nie do wyleczenia. No ale zobaczymy jak te leki pomogą, a może poprawią kondycję skóry do tego stopnia, że będziesz bardzo zadowolona? Tego Ci życzę

Esti mnie Noemi się nie podoba... takie trochę zbyt wydziwione jest jak na polskie imię. Maja jest prześliczne, Natalia też (Ala ma tak na drugie), Amelka. Co do chłopięcych imion to mnie bardzo podoba się Kacper (niestety u mnie jeden Kacper już jest, więc to imię odpadło) i Szymon (to z kolei nie podobało się Michałowi)

Hadżiki jak rozprawa?
Czarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 12:19   #4292
Angie144
Zadomowienie

GG do Angie144 Send a message via Skype™ to Angie144

Czarinko - absolutnie nie zamierzam się na Ciebie gniewać i ja wiem doskonale co masz na myśli i rozumiem też fochy mojej mamy. Fakt, że nie zapytałam czy zajmie się też drugim maluchem, może uznałam to za oczywiste że skoro siedzi mi z Milką to i z drugim posiedzi, tylko że cały czas zamiar był taki że Milenka pójdzie do przedszkola i mama będzie tylko z tym drugim malcem. I tu mnie właśnie mile zaskoczyła mówiąc do mnie, że Ona wręcz nie chce by Milka szła do przedszkola - że to dla nas pieniądze, a dla Milki już obowiązek od malca, tymczasem za plecami dowiaduję się że mówi takie rzeczy. Do mnie ciągle mówi, że nie ma problemu i że jest tak cudownie i w ogóle i w szczególe, a do ciotki zupełnie co innego... Nie mam niestety żadnej siostry ani kuzynki nie pracującej czy nie uczącej się żeby mogła jej pomóc, teściowa od pon. do czwartku jeździ do innej wnuczki, zostaje z Milką tylko w piątek, no i 1 lub 2 dni w tyg. Adam jest w domu (zależy od grafiku). Maksymalnie trzy dni w tygodniu a czasem tylko dwa do nas przyjeżdża (kupujemy jej bilet) moja mama, to chyba nie jest dużo biorąc pod uwagę, że nie ma nawet żadnego towarzystwa w swoim domu - zawsze narzeka, że nie ma nawet do kogo ust otworzyć.
Ja rozumiem, że może jej się nie chcieć wstać rano i jechać, wiadomo mi też się nie chce do pracy jechać, no ale chyba jest w tym jakaś różnica...
Jastem jej bardzo wdzięczna, że zajmuje się Milką, dzięki temu ja mogę pracować, mamy dwie pensje nie jedną, zwłaszcza że jeszcze przez jakieś 7 lat mamy do spłacania 900zł co miesiąc kredytu na dom i 2 mniejsze + opłaty (moja cała pensja na to idzie), gdyby nie jej pomoc nie wiem jak byśmy dali sobie radę. Wie o naszej sytuacji, a wiedząc że mam w niej oparcie czułam się spokojna. Wiele razy mówiłam że nie będziemy długo czekać z drugim maluszkiem, więc jakaś taka mega zaskoczona nie powinna być. Już kupuje ciuszki dla nowego bobasa, no byłam przekonana że wszystko jest w porządku. Najbardziej zabolała mnie ta jej dwulicowość, bo widocznie tak właśnie jest, przede mną udaje a ciotce się żali. Nie wiem, a może to tylko taka mentalność starszej osoby - byleby sobie ponarzekać...?
Angie144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 12:32   #4293
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Freddy ja robilam budyn na m.mod jak Wiki byla malutka, ale wtedy w calosci byl robiony przeze mnie, tzn. z zoltka i maki ziemniaczanej. Teraz juz robilam na normalnym mleku, ale tylko raz, bo Wiki nie smakowalo.

Angie przykre to co piszesz o swojej mamie. Ale rozumiem tez stanowisko Czariny.
Dlatego ciesze sie, ze nie mieszkamy blisko rodzicow ani jednych ani drugich, bo przez to unikamy takich sytuacji. Radzimy sobie sami. Jedynie w sytuacjach kryzysowych prosimy o pomoc.
Co do wyprowadzki Milenki z Waszego pokoju - moja rada - zrobic to jak najszybciej, zeby potem nie kojarzyl sie jej ten fakt z maluszkiem, a tak bedzie miala jeszcze sporo czasu, zeby sie przyzwyczaic.

Ana Jakos leci, na szczescie Wiki grzeczna, zadna nie jest glodna, ani zlana, wiec chyba ok. Na spacery chodzimy dwa razy dziennie (do tej pory, bo dzis leje). Do tej pory P. mial na rano, wiec juz na kapanie bylismy oboje, jutro ma inna zmiane, wiec bede kapac sama, to musze jakas strategie wymyslic.
Niestety Zuzia troche sie popsula w nocy, dzis jestem mega niewyspana, bo co ja odlozylam, to zaczynala skrzeczec. Chyba meczy ja brzuszek. Bo po kupsku zasypiala, ale tez nie na dlugo. A teraz jak na zlosc spi juz 3 godzine. Ona odsypia, a ja?

Basiu zwolnij kobieto!

No i popisalam - starsza wstala.

Pa!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 12:35   #4294
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Angie rozumiem w czym problem. I uważam, że mama brzydko się zachowała mówiąc takie rzeczy za Twoimi plecami. Powinna przyjść z tym do Ciebie i nie udawać takiej szczęśliwej (jeśli rzeczywiście nie jest zadowolona). Nie wiem, może te jej słowa padły pod wpływem chwili, gdy była zdenerwowana, zmęczona? Możliwe że wogóle tak nie myśli. A może kuzynka coś źle usłyszała, źle zroumiała?
Ja myslę, że powinaś tą sytuację z mamą wyjaśnić, pogadać z nią na spokojnie bez wyrzutów, pretensji. Powiedzieć jej że ją doskonale rozumiesz, że to duże wyzwanie i jeśli mama czuje że ją to przerasta, to np. rozważycie przedszkole dla Milki.
Myślę, że ta sytuacja jest do rozwiązania, tylko nie trzeba jej "olewać".
Stary 2008-10-15, 13:08   #4295
Angie144
Zadomowienie

Nie wiem już co o tym mamy gadaniu myśleć, na serio już mnie głowa boli od tego próbowania ją zrozumieć, może faktycznie akurat miała gorszy dzień. Myślę, że na pewno wrócimy do tej rozmowy, na razie jeszcze jest sporo czasu do narodzin dziecka i jeszcze później mój macierzyński, może przedłużę sobie pobyt w domu, wezmę wychowawczy na kilka miesięcy żeby malec był większy i żeby było łatwiej się nim zajmować... zobaczymy.
Po prostu jak mi to Magda (moja siostra cioteczna) powiedziała to szczękę zbierałam z podłogi - serio.
Ale już dosyć bo od rana zaśmiecam tu tym tematem wątek, na pewno jakoś ten problemy rozwiążę.

AgaG - wiem, że muszę to zrobić jak najszybciej i zanim jeszcze malec się urodzi (przeprowadzka Milki), ale jestem za 'miętka' uwielbiam ją mieć przy sobie zwłaszcza że ona czasem się przebudza w ciągu nocy, wtedy wstaję głaszczę ją przykrywam i ona śpi dalej.
Nie wiem też czy kupić jej zwykłe łóżeczko czy może rozłożyć to turystyczne (mamy takie) i niech na razie śpi w takim a to jej rozkręcić (dla malca). No bo z takiego zwykłego to będzie mi wychodzić a z takiego jak ma czy z takiego turystycznego nie wyjdzie i zaśnie sama tak jak to robi teraz, no i przede wszystkim nie spadnie w ciągu nocy.
Jak myślicie, może na razie to turystyczne jej rozłożyć a po jakimś czasie kupimy jej jakieś fajowe zwykłe łóżeczko, albo może już piętrowe dla dwojga?
Stary 2008-10-15, 14:06   #4296
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

ja tylko szybko odpowiem jak my robimy z mlekiem.daje Tatisi mleko zwykle, robie z niego kaszke manna i budyn0normalnie jak dla nas.czasem robie kaszke manna na wodzie i pozniej tylko dosypuje mleka modyf.
ostatnio daje Tati troche kakao to tez pije ze zwyklym mlekiem

Esti Noemi, Maja,Natalia mi sie podoba,Amelka tez w sumie tylko jak chcialam tak dac Tati na imie to Rafal mowil ze bedza na nia wolać "MELA" czyli "slina z glebi gardla"w delikatny sposob
Nikol tez miala byc Tati.ale tez jest teraz duzo.mamy nawet 1 w klatce.schodowej....nie wiezimy zadnej Nikoli w klatce
Tatiana miala byc Laura, Dagmara (bardziej sie Rafalowi podobalo),i juz nie pamietam jakie ona tam miala imiona,miala byc Julka, Zuzia ale stwierdzilam ze za duzo juz tych imion.chcielismy cos oryginalnego....i jest
dla chlopaka mamy juz imie Olaf Maksymilian.chociaz Olafow tez teraz duzo...
podoba mi sie Oliwier,Alex, Alan.
obrzydzenie mam juz do Kub(sorki Ewa),Szymonow i Kacprow....za duzo.co slysze to tylko te 3 imiona.gdzie nie pojde, do znajomych, rodziny, na ulicy TO Kuba i Kuba.ladne imie,podoba mi sie ale za duzo go!
jakbysmy teraz mieli wymyslec imie dla dziewczynki to bysmy chyba osiwieli imie Tatiana na jest jednym wielkim kompromisem a juz drugie.....mamy nadzieje ze bedzie chlopak drugi.jak juz bedzie2gie dziecko
myslelismy tez nad Sandrą i Eryką ale jest juz w bliskiej rodzinie Rafala.Oliwia tez sie nam podobalo ale to z kolei w mojej rodzinie jest.poza tym tez juz ich duzo.

moja mama tez psioczy czasem ze ma zostac z Tati, tzn ona by mogla gdyby Tati byla grzeczna.dzis np mowi ze ja strasznie wymeczyla i nawet sprzatnac nie mogla bo co wziela do reki to Tatiana jej zabierala i sama np odkurzala,zmywala cos itp.poza tym nerwus z niej i byle co to robi zadyme i rzuca wszystkim,jej juz chyba superniania nie pomoze
a wlasnie...jak widzi reklame w tv z superniania to wola niania,tak samo na elektryczna, mowi hak-wystaje u nas ze sciany w kuchniauto mowi na samochod.tylko jakos misio nie chce gadac.misio dla niej jest "gaga"i koniec

"...Jak dzieci są malutkie to rodzice z miłości chcą je zjeść...a jak dorosną to żałują, że tego nie zrobili..."

ALBUMY
TATIANY
https://wizaz.pl/forum/album.php?u=104100
madziaMADZIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 18:58   #4297
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Czarinko,tak,zgadza sie,to co mi "dolega" to nie pryszcze tylko wlasnie taka kaszka,grudki.Raz ich wiecej,raz mniej ale sa caly czas i to mnie denerwuje.Dr powiedzial mi wczoraj,ze jak bede sie stosowala do jego wskazowek to efekt na pewno bedzie szybko widoczny i ze wyglad skory bardzo sie poprawi.Zobaczymy....Tera z "cierpie",bo nie moge sie malowac,a ja bez makijazu to jak bez ubrania sie czuje...i chodze taka "blada twarz".

Agus,super,ze sobie radzisz.Wierze,ze nie jest Ci latwo,bo przy dwojce takich szkrabow to roboty jest ogrom i to na okraglo wiec chyle czola przed Toba.Mam nadzieje,ze brzus Zuzince szybko odpusci i wroca spokojne nocki.Ucaluj Dziewczynki od ciotki Any

No wlasnie,Julitko,jak sprawa Taty? Dobrze poszlo? Daj znac i napisz jak Michalek sie ma.

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 19:09   #4298
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Dziewczynki
Godzinę temu wróciłam dopiero z pracy więc nawet nie bardzo wiem od czego w domku zacząć.....więc zaczęłam od wizażu (noooooo, po obrobieniu Misia )
Napiszę tylko jak z tą sprawą mojego taty, bo pytacie (dziękuję za kciuki, myśli, wsparcie i wsio inne )
Jak wiecie, tata miał dostać spłatę w granicach 25-39 tys. od wartości mieszkania 210tys. Wczoraj adwokatka jego żony złożyła wniosek o zmniejszenie wartości mieszkania na 180tys. (co za tym idzie dla taty spłata byłaby jeszcze mniejsza ) Myśmy się na to nie zgodzili. Sąd zarządził powołanie rzeczoznawcy do oszacowania wartości mieszkania i nakładów poniesionych na nie po rozwodzie. Zobaczymy jak rzeczoznawca oszacuję.
Myśmy złożyli wniosek o to, żeby sąd przyznał mieszkanie mojemu tacie i żeby to on musiał spłacić byłą żonę. Tak z tatą wyliczyłam, że jemu się to lepiej opłaca, ponieważ:
- spłacić tamtej musiałby około 80tys (jak pamiętacie 3/4 z 1/2 wartości czyli ze 105tys)
-po wyroku wykupiłby od razu to mieszkanie na własność (za 1300zł) a wtedy sprzedałby je na wolnym rynku za jakieś 200-210 tys. Tamtej oddałby 80tys i jemu zostałoby około 120tys
- za 120tys to już spokojnie malutkie mieszkanko sobie by kupił.
Oczywiście tamta strona się nie zgodziła ale o tym kto to mieszkanie dostanie a kto będzie spłacany zadecyduje sąd.
Szanse mamy różne Z jednej strony za tatą przemawia jego wiek, stan zdrowia ale przeciw niemu - małe nakłady poniesione na mieszkanie po rozwodzie (tata nie inwestował zbytnio w swoją część mieszkania ponieważ nie miał z czego - wolał kupić aparat słuchowy czy musiał na lekarzy czy leki wydać, a także zabranie się za remont jego pokoju to karkołomne jest dość bo tam mebel na meblu, ciasno i ruszyć się nie ma jak) Tamta powymieniała sobie okna, wymalowała czy wytapetowała ściany. Jej było łatwiej bo raz, że to zdrowa knaga a dwa, że ma 2 pokoje więc robi sobie jeden a może spokojnie mieszkać w drugim. Tata to nawet mebli nie może ze swojego pokoju wynieść bo nie ma gdzie.
Także zobaczymy co z tej ekspertyzy rzeczoznawcy wyniknie i jakie to będzie miało przełożenie na decyzję sądu. Następna sprawa będzie dopiero w połowie stycznia.

Dobra, na posty odpowiem może jutro z pracy bo teraz muszę za dom się wreszcie zabrać no i coś zjeść bo samo piwo po pracy to za mało
Buziaczki dla Was
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 19:13   #4299
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Julitka widzę Cię Pisz szybciorem co u Was.

Ana rozumiem, bo ja też bez pudru to jak bez majtek No ale przynajmniej oczy możesz malować, a to już coś

_________________________ _________________________ ___________

Jutka czyli rozprawa znowu się ciągnie? Może to i dobrze, lepiej by dłużej trwała, a wynik był jak najbardziej korzystny dla Twojego taty
A jak Misio się czuje?
Stary 2008-10-15, 19:35   #4300
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Julitka w takim razie ja nadal trzymam kciuki za pomyslny obrot sprawy!
Madzia ale ta Twoja Tati wygadana! Uwazaj, bo za chwile Cie sprzeda!
Czarina jak zycie za woda?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 20:02   #4301
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
A jak Misio się czuje?
Padam na ćfasz więc tylko napiszę że Miś nadal ma katar. Już nie gorączkuje ale gilów nie możemy się pozbyć.Przed i po kąpieli Firda bardzo "pomogła" udrożnić nosek.

Nadal odbijam Malca . Teraz, gdy ma zapchany nos to jeszcze więcej łyka powietrza przez buzię. Kręcił się dobre 10 minut anim załapałem że może bąbel Go męczy.
Ano bąbel męczył,męczył. Jak tylko synka posadziłem "dorodne" beeeeeeee usłyszałem .
Byłem w "ternie" więc do domu zląndowałem już o 16 i do 18:30 "się bawiliśmy" i ledwo żyję.
A!, pewie nie wiecie ale w środy żonka pracuje do 17:30 więc zanim dotarła autobusem do domu to była 18:30

Jutro odniosę się do postów bo siłufów nie mam a Yeszcze Kciałbym się Piffka ciut napić.
Stary 2008-10-15, 22:58   #4302
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Cześć

No w końcu skończyłam sprzątanie Tylko nie krzyczcie, ze sie przemęczam Ja to chyba mam jakiegoś zajo*a, bo nie mogę siedzieć jak w domu jest nieporządek i jakos nie umiem sobie odpuscić Wiem, powinnam czasami przystopować, ale coż zrobić jak taki durny charakter Witamiki mam, ale skleroza dolega i zapominam pić. Kupiłam sobie nawet specjalne na włosy, bo nadal wypadają

golabku duzo zdrówka

Ewa ja nie robie Emilce budyniu, bo ona nie chce go jeść Za to czasami robie jej kaszke mannę i to na takim zwykłym mleku od krowy, bo moi rodzice hodują krówki i daja nam mleczko

Angie przykro mi, ze z mamą wyszła taka niemiła sytuacja szkoda, ze sama nie powiedziała Ci tego prosto w oczy... I chyba najgorsze jest, to, ze to własna matka tak mysli Jak byłam w ciaży, to też miałam taką nieprzyjemną, nawet nie wiem jak to nazwac, chyba dyskusję z moją mamą i też było mi strasznie przykro. Na szczęście w końcu wszystko dobrze się skończyło. Mam nadzieję, ze u Ciebie też będzie OK

Esti z tych wszyskich imion najbardziej podoba mi sie Natalka. Nawet myślelismy, zeby Emilkę tak nazwać, ale zrezygnowaliśmy, bo nasi znajomi maja Natalke i byłyby wtedy dwie

Ana mam nadzieję, ze te specyfiki pomogą Ci na poprawę skóry Szkoda tylko, ze do końca nie można będzie wyleczyc "grudek"

Aga fajnie, ze dajecie sobie radę same powodzenia w kąpaniu dziewczynek. Na pewno wymyślisz jakis sposób.

Julitko trzymam nadal kciuki za rozprawę Twojego Taty, zeby przebiegła po Waszej myśli

Hadżi buziaczki dla Misia, zeby w końcu przeszedł mu ten katar

Przepraszam, ze tak króciutko, ale już chyba nie dam rady i idę do wyrka Szkoda, ze nie mam netu w pracy, bo bym sobie z Wami popisała w dzień, a tak jak wrócę do domu, to po 8 godzinach przed monitorem już za bardzo nie chce mi sie siadać do kompa O kurcze, już północ Naprawdę idę lulu, bo jutro po 6 pobudka...

Dobranoc i do jutra

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 07:23   #4303
Beatkaaaaa
Przyczajenie

hej

można do was dołączyć
Beatkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 08:07   #4304
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Cytat:
Napisane przez Beatkaaaaa Pokaż wiadomość
hej

można do was dołączyć
Witaj!
Kim jestesteś? Skąd przybywasz? Napisz coś o sobie i swoim maluszku/maluszce (sądząc po avatarze, to "maluszka")

U nas gila ciąg dalszy choć nocka przeszła bez jakiś szczególnych zgrzytów.
Wczoraj wieczorem usłyszałam huk. Poleciałam do sypialni a tam Misiek klęczy sobie na podłodze i śpi Pierdyknął z łóżka na kolanka ale go to nie wzruszyło Położyłam go na łóżku i spał dalej.

Basia współczuję Ci bardzo tego wewnętrznego musu do sprzątania Wiem, że niektórzy tak mają i cieszę się, że mnie to ominęło bo bym się wykończyła.
Mam nadzieję, że z czasem trochę odpuścisz i zadbasz o swój wypoczynek Ale zapewne sama musisz do tego dojść bo żadne słowa nasze Cię nie przekonają Pracusiu Ty nasz

Ania mam nadzieję, że efekty kuracji szybko będą widoczne i w pełni Cię zadowolą. Współczuję tego bezmakijażowania Ja też bez odrobiny chociaż barw wojennych czuję się jak goła

Aga ucałuj swoje kruszynki dwie Widzisz, świetnie sobie radzisz Podziwiam "podwójne" mamusie kiedy dzieciaczki są "prawie" w tym samym wieku

Czarinka co u Trolasków i u Ciebie?

Ikola jak Tata się czuje? Co u Was? jak się mieszka? Ołłłłwerrr

Spadam póki co bo sępy krążą
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Stary 2008-10-16, 08:08   #4305
Angie144
Zadomowienie

Julik - no to trzymamy dalej kciuki za to cholerną sprawę, ciągnie się jak flaki z olejem ale miejmy nadzieję, że zakończy się pomyślnie dla taty a nie tej podłej baby.

Basiu - Ty masz ADHD? Chciałabym czasami tak mieć jak Ty, taką mobilizację, jak mi się nie chce to mogę się przyklejać do podłogi i o brudne skarpety się potykać a się nie wezmę do roboty
No i zazdroszczę tego krowiego mleczka, pamiętam jak byłam mała to sąsiedzi (mieszkałam na wsi) mieli krówki i zawsze kupowaliśmy od nich takie świeżutkie, jeszcze czasem ciepłe - mmmmmmmmmmm, uwielbiałam! Teraz już nie pamiętam jak smakuje takie prawdziwe od krówki. Muszę sobie kiedyś kupić, na targu babinki mają w butelkach, tyle że to już nie aż takie świeżutkie.

Cytat:
hej

można do was dołączyć
Oczywiście, że można!! Witamy serdecznie i czekamy na obszerny opis o Tobie, rodzince i w ogóle o wszystkim - przedstaw nam się troszkę
Stary 2008-10-16, 08:20   #4306
freddy296
Wtajemniczenie

Witam...

beatkaaaab no jasne... im nas wiecej tym lepiej Skrobnij cos o swoim zyciu

Jula to my dalej trzymamy kciuki za rozprawe... och co za wredny babsztyl z tej baby I oby rzeczoznawca stweirdzil ze to mieszkanie jest warte 200 tys

Hadzi niestety ani szczotki ani regulator napiecia nie sa powodem popsutego alternatora... 70 zł juz poszlo w Kable dochadzace do alternatora i pasek klinowy tez sprawdzone... to zostaly chyba tylko te diody.....

Wczoraj robilam Kubie kolacje... Patrze ze cos cicho siedzi... to poszlam zobaczyc... wchodze do przedpodoju a ten siedzi w wózku jak on tam wlazł to ja nie wiem Ale jak sie cieszył, że wszedł Wyszczerzył te swoje zębulki
Stary 2008-10-16, 08:21   #4307
freddy296
Wtajemniczenie

lachkasia pisz oc uCiebie!
Stary 2008-10-16, 08:36   #4308
Beatkaaaaa
Przyczajenie

a więc

Maluszka ma na imię Natalka z 25.03
w zeszłym tygodniu opuścił ją smoczek i trochę w kość dawała ...

jesteśmy z Krakowa
ja zaczynam właśnie 5 rok i trochę pracuje
Stary 2008-10-16, 08:47   #4309
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Witam Ciotki
Angie

1 że moja mama jest zbulwersowana tym że nie ustaliłam kolejnego dziecka z nią

2 że dzieci teraz nie ustalają takich spraw ze swoimi rodzicami,

Normalnie zatkało mnie jak to przeczytałem.

1- Bulwersujące jest to co ona mówi.Owszem, planowanie rodziny to fajna rzecz ale natura rządzi się
swoimi prawami. Poza tym wydaje mi się że gdyby "to" się stało za rok to Twoja mama również znalazłaby
jakiś powód do "niezadowolenia". Brakuje mi do "kompletu" już tylko jej pozwolenia na Wasz sex.
Być może mama ma taki charakter że lubi rządzić wszystkimi do okoła i mieć kontrolę nad wszelkimi sprawami
jakie się dzieją w rodzinie.
Perełka jest ukochanym pieskiem bo bez gadania wykonuje wszystkie polecenia.

2- Może babcia nie zauwrzyła jeszcze że te "dzieci" są już dorosłe i same układają sobie życie.

że dziecko to odpowiedzialność
Ot Amerykę odkryła

Po prostu jak mi to Magda (moja siostra cioteczna) powiedziała to szczękę zbierałam z podłogi - serio.
Wierzę.
Nie rozumiem tego gadania "za plecami". Czemu mama nie ma odwagi tego powiedzieć Tobie.
Tak ludzie dorośli nie postępują.! ! !

Beataaaa
można do was dołączyć
Zapraszamy !
Napisz troszkę o sobie. Jakie troszkę , co ja plotę. Pisz dużo i często .

Basiu - Ty masz ADHD?

Fredyś
70 zł juz poszlo
To naprawdę nie wiele .Weż na przykład wymianę oleju która kosztuje +/- 150 zł.
A co konkretnie się zepusło ?

One _shot
Boszszsz. Nie rozumiem Twojej mamy. Ma podobne zachowania jak moja, niestety.
Działka, sprzątanie mieszkania, zakupy ! ! !. Chyba niektórzy ludzie pogubili system wartości.

mówiła matka swojej przyjaciółce że chciałam jej znów podrzucić małą a ta była u
niej RAZ przez półtora roku

Brak słów na takie zachowanie.Niech sobie myśli co chce ale nie musi opowiadać tego obcym ludziom.Sama sobie wystawia świadectwo jaką jest babcią.

Ana
Szkoda że twoja buzia ma skazę genetyczną. Jak sama pisałeś jest duża szansa na podleczenie więc nie ma się co martwić. Póki co skóra teraz "odpocznie" od tych mazideł i zobaczymy/zobaczysz co się zmieni gdy zaczniesz stosować te zalecone.
Trzymam kciuki za efekty większe niż te spodziewane.

Chwal sie,bylo cos? bylo?

Ta, już , pińć razy

Wieczorem Miś już nie miła gilków . Rano Jula mówiła że nosek jest OK.
Oby tak dalej . Już czas przegonić katar i zacząć wychodzić troszkę na spacerki.
Malec od wczoraj powtarza ( jak ma ochotę) słowo "Cześć".
Zaczął sporo powtarzać słówek od kilku dni. To chyba wpływ Niani. On jest raczej z tych pań które nie ganiają z malcem lecz biorą dziecko na kolana i czytają książeczki lub rysują.
Ostatnie słowo jakie poznał Michałek to "spadło". Już wie kiedy go używać. .
Wczoraj synek dostał od babci bujaczkę w kształcie ślizgacza wodnego. Ale Mu się spodobało "ujeżdżanie" tego ustrojstwa. Poza tym odkrył że można się pod to schować więc wczoraj zabawa szła na całego dlatego taki padnięty byłem.

Miłego Dnia
Stary 2008-10-16, 08:49   #4310
Angie144
Zadomowienie

Cytat:
Śliczną masz córeńkę, w avatarku wygląda cudnie w tym kapelutku
A Ty, ile masz latek, domyślam się że na imię Beata

Jejciu ja z tym ADHD do Basi to żartowałam oczywiście, ale znamy się nie od dziś więc myślę że się domyśli i nie obrazi

Hadżi - jeśli chodzi o moją mamę to Ona tweirdzi (z tego co mówiła Magda), że nie inofrmujemy jej o planach powiększenia rodziny, nie pytamy o zdanie ale jak się dziecko urodzi to na jej głowę - "bo teraz rodzice nie wychowują dzieci tylko babcie". Ale trudno, postanowiłam na razie tego nie rozdrapywać, bo tylko się niepotrzebnie wkurzam.

Edytowane przez Angie144
Czas edycji: 2008-10-16 o 09:14
Stary 2008-10-16, 08:51   #4311
Beatkaaaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Hadżi Pokaż wiadomość
Pisz dużo i często .

hehe będę się starać

póki co czekam aż Nataleńka zaśnie i może posprzątam ten bałagan z wczoraj

edit

Angie dziękuje bardzo jak dojde jak sie tutaj zdjęcia wkleja to dołożę parę wakacyjnych

ja mam 22 lata, na imię oczywiście Beata
Stary 2008-10-16, 08:51   #4312
freddy296
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III

Cytat:
a więc

jesteśmy z Krakowa
To super, moj Kuba tez 2 tyg temu opuscil smoka

a jak Nati sie rozwija? Mowi cos juz? Siku robi na nocnik... pisz piszzzz jak njwiecej Masz męża? Mieszkasz z mama czy sami ?

Hadzi no akumulatora nie ładuje. 70 zl to nie duzo fakt... Ale takie szukanie igły w stogu siana moze kosztowac wiecej ;d A ja sie denrwuje...

A ględzilam Marcinowi nie kupuj jeszcze tego sprawdz te diody... moje przeczucia sie sprawdzily i niestety nie posluuchał echhhh

Swoja droga... co sie z Frania stalo... mam nadzieje, ze Tzet wrocil i sie ciesza jego przyjazdem... małpiszon mogłby cos napisac!
Stary 2008-10-16, 08:53   #4313
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Cytat:
a więc

jesteśmy z Krakowa
No i na dzień dobry wielkie za "pokonanie" Smoka .
Opisz jak to zrobiłaś ? Smok został zabrany czy np: ucięty aby przestał smakować Natalce.

Cholerka, Kraków to trochę daleko od nas .

Gdzie pracujesz ?

pzdr
Stary 2008-10-16, 09:00   #4314
Beatkaaaaa
Przyczajenie

Freddy Nataleńka robi gdzies od 9 miesięcy kupkę na nocnik i to by było póki co na tyle
mieszkam z mamą, mój chłopak zginął w marcu w wypadku więc póki co nie mam jak się wyprowadzić

Co do mówienia to malutko : mama baba papa da to

Hadżi ze smokiem mnie już Natalk az równowagi wyprowadzała ponieważ strasznie nim już rzucała i w autobusach i jak zasypiała i już miałam dosyć wstawanie i podawania go jej

więc jak tydzień temu nim rzuciła wieczorem to już jej nie podała, zasneła ładnie następne 2 noce były koszmarne musiałam ją lulać na rączkach a w nocy jak zaczynałą płakać brać do siebie

od dwóch nocy na szczęście znowu śpi u siebie

zdarząją się jeszcze histerię w autobusach ale mam nadzieje że to też szybko już przejdzie

co do pracy to pracuje w domku prowadzę koledzę firmę na allegro dużo się nie zarabia ale jest to chyba jedyna praca jaką mogę wykonywac przy studiach i mając Natalkę przy sobie
Stary 2008-10-16, 09:00   #4315
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Cytat:
Napisane przez Angie144 Pokaż wiadomość
Śliczną masz córeńkę, w avatarku wygląda cudnie w tym kapelutku

Zali Prawdę Powiadasz

Awatarek jest Pirwsza Klasa !

Fredyś
Te diody to inaczej mówiąc mostek prostowniczy w altku. Przypomnij mi jakie macie autko.

Wisienko
O się o Szczałę dopominam
Stary 2008-10-16, 09:01   #4316
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Cytat:
Napisane przez Hadżi Pokaż wiadomość
Wieczorem Miś już nie miła gilków . Rano Jula mówiła że nosek jest OK.
Oby tak dalej . Już czas przegonić katar i zacząć wychodzić troszkę na spacerki.
Ejjjj, Panie Starszy Jakie "nie miał gilków"??? A kto go trzymał a ja z fridą się bujałam? Przed kąpielą, przed spaniem! Nooooo!
Później, po wyczyszczeniu noska gilków nie miał ale cały wieczór zagilowany po pas chodził aż bąble mu się robiły....nieeeeeeee? No

Stary 2008-10-16, 09:05   #4317
Beatkaaaaa
Przyczajenie

Moje dziecie zasneło wię zmykam trochę posprzątać ale wrócę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-16, 09:12   #4318
freddy296
Wtajemniczenie

Hadzi mamy Forda Mondeo 1.8 TD JUZ PATRZE ZE ten uklad 40 zl... to jeszcze w miare ufff
Stary 2008-10-16, 09:12   #4319
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Dzien dobry!
Ja tylko przywitac nowa kolezanke (wiecej napisze ze sklepu)...
Witaj Beatko,mowisz,ze z Krakowa jestescie...fajnie,mamy tu juz dwie kolezanki z tego pieknego miasta wiec moze kiedys umowicie sie na spotkanko w realu.Napisz cos wiecej o Natalce,jak sie rozwija,czy mowi,co mowi...mozesz tez swoj porod nam opisac,bo my lubimy wszystko wiedziec i czesto wspominamy rozne sytuacje.A czym sie zajmujesz na co dzien? Pisalas,ze pracujesz troche,mozna wiedziec gdzie? I ogolnie napisz o Was pare slow.
Jak nie bedziesz mogla poradzic sobie z zalczeniem zdjec to daj znac,pomozemy

No nic,ja uciekam ale za chwilke bede juz z innego kompa

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 09:13   #4320
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Cytat:
mieszkam z mamą, mój chłopak zginął w marcu w wypadku więc póki co nie mam jak się wyprowadzić

Ojesu ! Szczerze współczuję. Cholernie mi przykro.

co do pracy to pracuje w domku prowadzę koledzę firmę na allegro

Luxio!
Zawsze to jakiś grosz bez wychodzenia z domu jest

Jula, ale o 23 już nie miał kataru, ładnie oddychał przez nosek.

Fredyś
Czy Tż robił pomiary ładowania akumulatora?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości