NERWICA NATRĘCTW, inne nerwica - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-18, 20:43   #4291
intransitive
Wtajemniczenie

Dot.: NERWICA NATRĘCTW, inne nerwica

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
dobry pomysł, może wyjde z tego bagna za jakieś 15 lat

wiem, ze slub mnie nie wyleczy, nie chce go traktować jak lekarstwa
też chcialabym najpierw z nim zamieszkać, ale ja poprostu nie widze inicjatywy z jego strony...i nie chodzi o oswiadczyny tylko.
Vesna za czarnowidztwo. Ja już mam to rok (w poniedziałek będzie ... u mnie się to zaczęło z dnia na dzień, chć zalążki juz były wcześniej), a są dni gdy czuję się zupełnie zdrowa i jest tych dni coraz więcej Więc stopniowo, Tobie też się uda

a czemu sama nie przjemiesz inicjatywy? Wtedy zobaczysz na czym stoisz. To nic złego, że przejmiesz inicjatywę.
Stary 2008-09-18, 20:44   #4292
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
witcha kiedys pisała, że teraz jej Tż chce slubu a ona juz mniej, czy jakos tak
Dokladnie. Tzn, mam takie same odczucia jak vesna, ale co do innych spraw. Ot co. Mechanizm ten sam, choc inne przyczyny. Ostrzezony jest juz wielokrotnie, chocby ostatnia rozmowa. Ale coz...
Stary 2008-09-18, 20:48   #4293
vesna84
Zakorzenienie

ach Ci faceci....

nie mogłam się powstrzymać
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 20:56   #4294
euphoriall
Zakorzenienie

rany ale wy agresywne dzisiaj az sie was boje
Stary 2008-09-18, 20:56   #4295
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez euphoriall Pokaż wiadomość
rany ale wy agresywne dzisiaj az sie was boje
Nie ma co sie bac...
Stary 2008-09-18, 21:07   #4296
Lena_20
Zakorzenienie

a ja tyz sie boję i tylko podczytuję.. nie w temacie jestem..

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 21:14   #4297
euphoriall
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_20 Pokaż wiadomość
a ja tyz sie boję i tylko podczytuję.. nie w temacie jestem..
dokladnie tak samo jak ja ale jakos zagadac chciałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-18, 21:16   #4298
intransitive
Wtajemniczenie

Cytat:
dokladnie tak samo jak ja ale jakos zagadac chciałam
co tam u was kobity?
jak humor?

Kasia - zrobiłaś sobie listę rzeczy które chcesz powiedzieć psychologowi?
Stary 2008-09-18, 21:21   #4299
euphoriall
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez intransitive Pokaż wiadomość
co tam u was kobity?
jak humor?

Kasia - zrobiłaś sobie listę rzeczy które chcesz powiedzieć psychologowi?
u mnie jako tako humor w kratke
nie robiłam listy, jutro zrobie chociaz ja pamietam co mam jej mowic... główny moj "problem" to samookaleczanie sie na rozne sposoby
Stary 2008-09-18, 21:27   #4300
intransitive
Wtajemniczenie

koniecznie porusz ten temat. i te wizje, tez o tym opowiedz ok?
i nie ma że boli! jak już raz coś pominiesz u terapeuty, to si enie da odkręcić, znam to z doświadczenia :/
Stary 2008-09-18, 21:30   #4301
euphoriall
Zakorzenienie

Cytat:
koniecznie porusz ten temat. i te wizje, tez o tym opowiedz ok?
i nie ma że boli! jak już raz coś pominiesz u terapeuty, to si enie da odkręcić, znam to z doświadczenia :/
wiem wiem... tez mi sie zdarzylo cos pominac i to nie bylo najmadrzejsze bo sie okazalo, ze wogole gdzie indziej lezy mmoj problem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-18, 21:41   #4302
intransitive
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem wiem... tez mi sie zdarzylo cos pominac i to nie bylo najmadrzejsze bo sie okazalo, ze wogole gdzie indziej lezy mmoj problem
hyhy now łaśnie ja chodziłam na terapię a dopiero w połowie powiedziałam , że jestem DDA co mogło być kluczowe dla terapii no ale to szczegół
Stary 2008-09-18, 21:42   #4303
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
hyhy now łaśnie ja chodziłam na terapię a dopiero w połowie powiedziałam , że jestem DDA co mogło być kluczowe dla terapii no ale to szczegół
Ej, ale czy to my mamy sobie byc lekarzami i znac medyczne terminy, czy to oni powinni dotrzec do zrodel? Jeszcze z rok temu nie mialam pojecia, ze istnieje cos takiego jak DDA, wiec jak moglam o tym wspomniec na terapii?
Stary 2008-09-18, 21:47   #4304
intransitive
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość
Ej, ale czy to my mamy sobie byc lekarzami i znac medyczne terminy, czy to oni powinni dotrzec do zrodel? Jeszcze z rok temu nie mialam pojecia, ze istnieje cos takiego jak DDA, wiec jak moglam o tym wspomniec na terapii?
wiesz, chodzi mi raczej o sam fakt powiedzenia, że rodzic/rodzice sa alkoholikami. Ja też nie operowałam medycznyymi terminami
ale tez fakt , że baba się sama nie spytała :/ chyba ona od tego jest żeby się pytać i w ogóle, a ja mam wrażenie że ona tam tylko siedziała i się nudziła.
Stary 2008-09-18, 21:49   #4305
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, chodzi mi raczej o sam fakt powiedzenia, że rodzic/rodzice sa alkoholikami. Ja też nie operowałam medycznyymi terminami
ale tez fakt , że baba się sama nie spytała :/ chyba ona od tego jest żeby się pytać i w ogóle, a ja mam wrażenie że ona tam tylko siedziała i się nudziła.
No wlasnie, powinni sie pytac... a nie pytaja... ehhhh
Stary 2008-09-18, 21:52   #4306
włoczykijka
Zadomowienie

hej dziewczyny,
mam problem,przez któy ostatnio bardzo się denerwuję.mam w szkole strasznie surową nauczycielkę.przez te 45 min wewnątrz wręcz dostaję świra, boje się,jest mi zimno i w ogóle.inni nauczyciele procz niej są w porządku.wiecie,jak poradzić sobie z taką ostrą babą?szkoly nie zmienie-jesli już za rok,bo tutaj odpowiada mi profil,towarzystwo,dojazd ...wszystko,prócz niej.
Stary 2008-09-18, 21:57   #4307
Karla1983
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem witcha, napisalam mu, ze czuje, ze "przechodziliśmy" nasza milość...on mówi, ze to nieprawda, ze planuje przyszlość ze mna...ale ja tego nie czuje.
Vesna, bardzo chcialabym Ci cos poradzic. Znam to uczucie, domyslam sie jak sie czujesz. Cos w tym jest, ze same sie nakrecamy, ale ile mozna sluchac: " Chcialbym, zebys za mnie wyszla, ale teraz przeciez nie mamy pieniedzy, mieszkania,...., " itp. Moge jedynie dodac, ze wiesz dobrze, co ja zrobilam. Tylko ze ja dojrzewalam do tej decyzji bardzo dlugo.... Taka potrzeba sformalizowania zwiazku czuje sie, chce sie tego, to przychodzi z czasem ale przychodzi. I jestem tez zdania , ze niestety takie dlugie zwiazki sa zwyczajnie przechodzone. Moj rowniez, stad taka a nie inna decyzja. Inaczej mozemy bawic sie w dom przez kolejne 10 lat.

Euph- trzymam za Ciebie kciuki jutro. Badz szczera, tylko tak mozesz sobie pomoc.

Tak btw. dopiero dotarlam do domu. Oczywiscie ledwo przyjechalam juz sie szwendam po znajomych, jak zwykle...

A jutro ide do fryzjera
Stary 2008-09-18, 21:57   #4308
intransitive
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez włoczykijka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
mam problem,przez któy ostatnio bardzo się denerwuję.mam w szkole strasznie surową nauczycielkę.przez te 45 min wewnątrz wręcz dostaję świra, boje się,jest mi zimno i w ogóle.inni nauczyciele procz niej są w porządku.wiecie,jak poradzić sobie z taką ostrą babą?szkoly nie zmienie-jesli już za rok,bo tutaj odpowiada mi profil,towarzystwo,dojazd ...wszystko,prócz niej.
Też to doświadczyłam A długo już masz z nią zajęcia? Czy dopiero Was zaczęła uczyć?
Z doświadczenia wiem, że nauczyciele na początku bardzo lubią sprawiać wrażenie surowych, niedostępnym i ogólnie koszmar. A później, jak już wszyscy się podporządkują - trochę wrzucają na luz. Więc przetrzymaj to. Nauczyciel też człowiek jeśli będziesz zawsze przygotowana na lekcje, będziesz się witać na korytarzu itp to myślę że będzie ok Ważne żeby nie podpaść. Takie nerwy to element życia codziennego i dobrze by było nauczyć się z nimi radzić.
Stary 2008-09-18, 22:03   #4309
euphoriall
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karla1983 Pokaż wiadomość

A jutro ide do fryzjera
oooo a jak sie chlastasz ?? ups cos mi to okreslenie za bardzo w krew weszło to znaczy w sensie ze za duzo go uzywam, no i .... dobra juz tego nie ciagne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-18, 22:07   #4310
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Też to doświadczyłam A długo już masz z nią zajęcia? Czy dopiero Was zaczęła uczyć?
Z doświadczenia wiem, że nauczyciele na początku bardzo lubią sprawiać wrażenie surowych, niedostępnym i ogólnie koszmar. A później, jak już wszyscy się podporządkują - trochę wrzucają na luz. Więc przetrzymaj to. Nauczyciel też człowiek jeśli będziesz zawsze przygotowana na lekcje, będziesz się witać na korytarzu itp to myślę że będzie ok Ważne żeby nie podpaść. Takie nerwy to element życia codziennego i dobrze by było nauczyć się z nimi radzić.
Ooooo ja pamietam moja prof od biologii z liceum... to dopiero byla kosa W pierwszej klasie na 10-minutowki dawala nam zadania z egzaminow na studia lub z kolokwiow studenckich... To byl koszmar. Ale siakos sie tak zlozylo, ze od drugiej klasy przestala nas gnoic, a nawet mielismy takiego farta, ze 2 lekcje przed nami kartkowki i klasowki z nia miala inna klasa, a ona nie zmieniala pytan, a nawet grup - dawalismy rade sie przygotowac... I pogadala z nami i doradzila, normalnie zupelnie inna kobitka. Dziwne bylo tylko to, ze inne klasy rownolegle gnoila przez caly czas liceum, a nam jakos od tej drugiej klasy odpuscila.
Mielismy tez bardzo ostrego profesora od matmy. Wyzywal sie zwlaszcza na tych, co byli slabsi z przedmiotu. Dziewczyny szykanowal psychicznie. Trwalo to przez cale 4 lata. A na maturze sciagi roznosil w kanapkach.
Trzeba zrozumiec, ze belfer tez czlowiek, jest ostry, bo chce nauczyc. Dziwnym trafem zawsze na przedmiotach z ostrymi belframi wiecej rozumialam, niz na tych z milymi i potulnymi barankami.
Stary 2008-09-18, 22:18   #4311
Karla1983
Zadomowienie

Cytat:
oooo a jak sie chlastasz ?? ups cos mi to okreslenie za bardzo w krew weszło to znaczy w sensie ze za duzo go uzywam, no i .... dobra juz tego nie ciagne
No , nic z mojego zapuszczania wlosow jak zwykle nie wyjszlo Teraz mam wlosy do ramion, a obcinam na krotko tzn. tyl wycieniowany, a z przodu pasma dluzsze. Kurcze, ciezko to wytlumaczyc.... Cos w rodzaju tego , jak miala sciete wlosy Rihanna, zanim skrocila je jeszcze bardziej .
Stary 2008-09-18, 22:20   #4312
euphoriall
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karla1983 Pokaż wiadomość
No , nic z mojego zapuszczania wlosow jak zwykle nie wyjszlo Teraz mam wlosy do ramion, a obcinam na krotko tzn. tyl wycieniowany, a z przodu pasma dluzsze. Kurcze, ciezko to wytlumaczyc.... Cos w rodzaju tego , jak miala sciete wlosy Rihanna, zanim skrocila je jeszcze bardziej .
aa na boba to do galerii świrusów później daj fotke
Stary 2008-09-18, 22:22   #4313
intransitive
Wtajemniczenie

Cytat:
aa na boba to do galerii świrusów później daj fotke
dobrze prawisz!

ja mam już włosy dość długie, chyba 40 cm, ale muszę pójść do fryzjera bo teraz raczej przypominają bezkształtną masę a nie fajną fryzurę.
Stary 2008-09-18, 22:24   #4314
euphoriall
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze prawisz!

ja mam już włosy dość długie, chyba 40 cm, ale muszę pójść do fryzjera bo teraz raczej przypominają bezkształtną masę a nie fajną fryzurę.
no ja tez mam takie.. nie wiadomo co na głowie
ale ostro zapuszczam!! normalnie skrzyp łykam, maseczki z nafty robie ful wypas a ona jak na złość rosnąć nie chcą
Stary 2008-09-18, 22:29   #4315
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze prawisz!

Tez mam bezksztaltne cos na glowie, ale to dlatego, ze mi sie koncowki kreca, a jeszcze sama mam nawyk "zakrecania kosmykow miedzy palcami", wiec normalnie afro Albo stog siana, jak kto woli (zalezy czy rozczesuje wlosy, czy nie)
Ale teraz nie scinam... Podcielam delikatnie w wakacje (koncowki + cieniowanie), a teraz czekam, az beda dlugie... Na razie sa do ramion.
Stary 2008-09-18, 22:31   #4316
włoczykijka
Zadomowienie

Cytat:
Ooooo ja pamietam moja prof od biologii z liceum... to dopiero byla kosa W pierwszej klasie na 10-minutowki dawala nam zadania z egzaminow na studia lub z kolokwiow studenckich... To byl koszmar. Ale siakos sie tak zlozylo, ze od drugiej klasy przestala nas gnoic, a nawet mielismy takiego farta, ze 2 lekcje przed nami kartkowki i klasowki z nia miala inna klasa, a ona nie zmieniala pytan, a nawet grup - dawalismy rade sie przygotowac... I pogadala z nami i doradzila, normalnie zupelnie inna kobitka. Dziwne bylo tylko to, ze inne klasy rownolegle gnoila przez caly czas liceum, a nam jakos od tej drugiej klasy odpuscila.
Mielismy tez bardzo ostrego profesora od matmy. Wyzywal sie zwlaszcza na tych, co byli slabsi z przedmiotu. Dziewczyny szykanowal psychicznie. Trwalo to przez cale 4 lata. A na maturze sciagi roznosil w kanapkach.
Trzeba zrozumiec, ze belfer tez czlowiek, jest ostry, bo chce nauczyc. Dziwnym trafem zawsze na przedmiotach z ostrymi belframi wiecej rozumialam, niz na tych z milymi i potulnymi barankami.
No nie! Moja też jest od bioli.taka kosa,co mówi ze nasz poziom jest 0, wprowadza musztrę na zajęciach,wymaga znajomosci całego programu z biologii.strasznie denerwuję się przed jej lekcjami. miałaś szczęście,ze akurat dla waszej klasy się stała milsza-u mnie raczej opcja bardzo wątpliwa.i raczej nie bedzie dawac podobnych klasowek miedzy klasami-ona jest za sprytna.wydaje mi sie,ze niektorzy belfrzy to zapominają,że kiedyś byli ludźmi.
Stary 2008-09-18, 22:31   #4317
Karla1983
Zadomowienie

Cytat:
no ja tez mam takie.. nie wiadomo co na głowie
ale ostro zapuszczam!! normalnie skrzyp łykam, maseczki z nafty robie ful wypas a ona jak na złość rosnąć nie chcą
A mnie wlosow jakos nigdy nie bylo szkoda, i raczej zawsze mialam takie poldlugie. Jakies 2,5 roku regularnie scinam..... na boba A moja pielegnacja wlosow to standardowo szampon a pozniej odzywka w spray'u , bo za leniwa jestem, zeby siedziec z czyms na glowie, a pozniej splukiwac.
Ja sie przykladam mocno do dbania o zeby. Wlosy odrosna, zeby juz raczej nie....
Stary 2008-09-18, 22:32   #4318
intransitive
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez mam bezksztaltne cos na glowie, ale to dlatego, ze mi sie koncowki kreca, a jeszcze sama mam nawyk "zakrecania kosmykow miedzy palcami", wiec normalnie afro Albo stog siana, jak kto woli (zalezy czy rozczesuje wlosy, czy nie)
Ale teraz nie scinam... Podcielam delikatnie w wakacje (koncowki + cieniowanie), a teraz czekam, az beda dlugie... Na razie sa do ramion.
może sobie kupisz prostownicę? mnie też się kręciły, nienawidziłam tego :/
ale zaczęłam farbować, prostować, suszyć i się wyprostowały chyba z tej suchości. Ogólnie z prostymi włosami czuję się o wiele atrakcyjniej
Stary 2008-09-18, 22:35   #4319
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez włoczykijka Pokaż wiadomość
No nie! Moja też jest od bioli.taka kosa,co mówi ze nasz poziom jest 0, wprowadza musztrę na zajęciach,wymaga znajomosci całego programu z biologii.strasznie denerwuję się przed jej lekcjami. miałaś szczęście,ze akurat dla waszej klasy się stała milsza-u mnie raczej opcja bardzo wątpliwa.i raczej nie bedzie dawac podobnych klasowek miedzy klasami-ona jest za sprytna.wydaje mi sie,ze niektorzy belfrzy to zapominają,że kiedyś byli ludźmi.
Jest kosa, bo chce was nauczyc. Wymaga wiele, pewnie zapomina, ze oprocz biologii macie tez inne przedmioty, ktorych musicie sie uczyc Mnie duzo pomogla zmiana podrecznika - z tego standardowego, na jakis z tych przygotowujacych do matury... vademecum czy cos takiego. Latwiej sie mozna nauczyc, jest wiecej wiedzy w skrocie, wiec mozna bez rozpisywania sie na kartkowkach zablysnac. Musisz to przetrwac, nie znam czlowieka, ktory by nie mial nauczyciela-pily w swoim zyciu Zazwyczaj wychodzi to nam na dobre Nie blokuj sie na przedmiot, ktorego naucza, to nie jest dobre wyjscie

Intra, ja cale zycie mialam proste wlosy (krecily mi sie tylko z tylu, "pod spodem"), zaczely sie krecic na maxa w UK (pewnie przez wilgotnosc powietrza). Zapuszczam, bo wiem, ze jak beda dlugie, to beda proste, tylko koncowki beda falowaly. A okres przejsciowy musze jakos przetrzymac.
Prostownice mam gdzies w szufladzie, dostalam w spadku po znajomej, ale nie chce prostowac, wystarczy, ze je maltretuje farbowaniem i kreceniem miedzy palcami. Zazwyczaj duzo wlosow mi wypada podczas tego nawyku. Duzo wiecej niz podczas czesania... Czasem sie boje, ze w miejscu, w ktorym mam przedzialek robie sie lysa normalnie widze, ze sa przerzedzone

Karla, o swoich zebach to ja juz pisac nie bede, bo bym tu referat napisala Odkad mam zeby stale mam... 2 ubytki. Z czego jeden zaplombowany, a jeden zrobil mi sie tu, w UK i siakos nie mam czasu sie nim zajac - jak mi nic nie wpadnie w dziure, to nie boli. Zeby mam zolte z natury, teraz zrobil mi sie nalot przy dziaslach (brazowy) od fajek, herbaty i kawy Zadne pasty nie sa w stanie usunac tego do konca No i sa krzywe. Tragicznie krzywe. I ostatnio zaczely mi sie lamac Polecasz jakas paste, na zdrowe z natury, ale lamiace sie zeby?
Stary 2008-09-18, 22:44   #4320
włoczykijka
Zadomowienie

Cytat:
Jest kosa, bo chce was nauczyc. Wymaga wiele, pewnie zapomina, ze oprocz biologii macie tez inne przedmioty, ktorych musicie sie uczyc Mnie duzo pomogla zmiana podrecznika - z tego standardowego, na jakis z tych przygotowujacych do matury... vademecum czy cos takiego. Latwiej sie mozna nauczyc, jest wiecej wiedzy w skrocie, wiec mozna bez rozpisywania sie na kartkowkach zablysnac. Musisz to przetrwac, nie znam czlowieka, ktory by nie mial nauczyciela-pily w swoim zyciu Zazwyczaj wychodzi to nam na dobre Nie blokuj sie na przedmiot, ktorego naucza, to nie jest dobre wyjscie

Intra, ja cale zycie mialam proste wlosy (krecily mi sie tylko z tylu, "pod spodem"), zaczely sie krecic na maxa w UK (pewnie przez wilgotnosc powietrza). Zapuszczam, bo wiem, ze jak beda dlugie, to beda proste, tylko koncowki beda falowaly. A okres przejsciowy musze jakos przetrzymac.
Prostownice mam gdzies w szufladzie, dostalam w spadku po znajomej, ale nie chce prostowac, wystarczy, ze je maltretuje farbowaniem i kreceniem miedzy palcami. Zazwyczaj duzo wlosow mi wypada podczas tego nawyku. Duzo wiecej niz podczas czesania... Czasem sie boje, ze w miejscu, w ktorym mam przedzialek robie sie lysa normalnie widze, ze sa przerzedzone
Eh ale nauczyć poprzez straszenie i metody ,,surowego generała"?Przyszłam akurat na ten profil,ze wzgledu na języki- a nie biologię.I widzę,że mało kto będzie chciał z dawać biologię na maturze z nią.Nie wiem,czy dam radę mieć w ogóle 2.Pewnie będę musiała kupić jakiś ,,szerszy'podręcznik-a co do samej biologii to wolę ją np.od chemii-ale teraz tak sie sklada ze od chemii mam super nauczyciela,ale od biologii własnie ją-i sie przestawiam.
Skoro już pogadanki o włosach widzęto i ja się wypowiem-mam takie za ramiona troche, z typu- suche siano gnieniegdzie loki.z tym że przez lekcje nosze okularki to grzywka raczej odpada,a szkoda bo mam wysoookie czoło.teraz chyba też je jakoś podetne,bo są zniszczone, no i z tych loków to się robią juz jakieś strąkia przyznam sie,że najbardziej lubię fryzury na krótko,coś jak nowa Brodki-szkoda że nie jestem tylko taka szczupla i ładna jak ona.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości