Galerie artystyczne w internecie cz. II - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 21:21   #4291
franio
Zadomowienie

Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II

Zajrzałam z ciekawości na te Cepelandie, bo zawsze mi sie wydaje podejrzane jak ktoś coś za bardzo chwali w swoim pierwszym poście
No i ta szata graficzna straszna, daje po oczach i odwraca uwagę od przedmiotów, jak dla mnie mało czytelna i wystawione przedmioty słabej jakości
Stary 2011-09-03, 22:09   #4292
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

cóż standardowo standard reklama to reklama

my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]-

wymienię:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685
orangecountry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 00:17   #4293
yamira
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pctrx Pokaż wiadomość
wyobraźcie sobie, że dostałam dziś odpowiedź z modnej na mojego maila (kolejnego)!!! Wreszcie!...........
...jak zobaczyłam go w skrzynce, zaniemówiłam
wow!
yamira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 16:07   #4294
Sylwia_70
Przyczajenie

A ja pani Franio obejrzałam sobie prace wykonywane przez panią i wcale nie odbiegają one jakościowo od tych wystawianych w Cepelandii, prace bez polotu i mało oryginalne po prostu standard czyli składanki z gotowych elementów kupionych w inernecie. Więc proponuje nie obrażać osób, które tam wystawiają i zabrać się do pracy. Więcej inwencji twórczej .
Sylwia_70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 17:52   #4295
Martva
Zadomowienie

Pani Sylwio, a Pani pokaże swoje prace? Jestem niezmiernie ciekawa ich polotu i oryginalności.
BTW jeśli chodzi o Panią Franio, to gdyby była Pani uprzejma zajrzeć na koniec jej wątku, a nie na początek, zapewne słowa o składakach z gotowych elementów nie przeszłyby Pani przez klawiaturę.
Martva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 17:56   #4296
staska_stasia
Zakorzenienie

Nie zauważyłam, żeby Franio obraziła osoby wystawiające tam prace- zwróciła uwagę tylko na szatę graficzną, która, moim skromnym zdaniem, faktycznie jest przesadzona.
Jeśli uważa Pani, że taka praca to składaczek, to proszę mi wskazać gdzie można kupić takie miedziane elementy. Moim zdaniem to Pani w tej chwili obraziła Franio, a nie ona kogokolwiek z osób wystawiających tam prace.
Tak to jest, jak się wydaje opinie po obejrzeniu zaledwie jednej strony czyjegoś wątku, na dodatek pierwszej, a przecież pewnie każda z nas na tym forum zaczynała od składaczków.

edit. Martva mnie ubiegła z pewnymi poglądami

Edit2: ok, widzę, że zarzuciła słabą jakoś przedmiotów. Po przestudiowaniu kilku wątków tego forum przekonałaby się Pani, że większość dziewczyn używa tutaj wyłącznie srebra, minerałów, kryształów swarovski, dbając o każdy najmniejszy szczegół swojej pracy. Część przedmiotów w cepelandii może i jest ciekawa, ale wiele innych bardzo podobnych widziałam na allegro.

Edytowane przez staska_stasia
Czas edycji: 2011-09-04 o 17:58
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 18:01   #4297
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

Cytat:
Napisane przez Sylwia_70 Pokaż wiadomość
A ja pani Franio obejrzałam sobie prace wykonywane przez panią i wcale nie odbiegają one jakościowo od tych wystawianych w Cepelandii, prace bez polotu i mało oryginalne po prostu standard czyli składanki z gotowych elementów kupionych w inernecie. Więc proponuje nie obrażać osób, które tam wystawiają i zabrać się do pracy. Więcej inwencji twórczej .
Nie no padłam Pani Sylwio gratuluje
Nie chciało się wykupic reklamy za pare groszy i próbuje nam tu się nieudolnie (kolejny raz już chyba w taki sposób) zareklamować Cepelandię. Ktoś wyraził negatywną opinię to zbesztać go, z lenistwa obejrzeć początki sprzed paru lat - brawo co za postawa
Mnie osobiście Cepelania jako galeria również się nie podoba i mam podobne odczucia jak koleżanka.... galeria jest NIJAKA , szata graficzna bije po oczach, a wyroby z małymi wyjątkami takie sobie.
A co do oryginalności i jakości prac no to tutaj jest wyjątkowo oryginalne i precyzyjne wykonanie i przyjecie takich prac do galerii samo w sobie wystawia jej negatywną opinię http://cepelandia.pl/products/produc.../product/1343/

Edit: widzę że koleżanki mnie ubiegły

Moje decoupage

blog

,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz

Edytowane przez Reverie1
Czas edycji: 2011-09-04 o 20:22
Reverie1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 18:45   #4298
franio
Zadomowienie

Pani Sylwio, każdy ma prawo do własnego zdania, tyle, że ten wątek jest o galeriach internetowych, a nie o mojej inwencji twórczej
Stary 2011-09-04, 21:33   #4299
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię robienia z ludzi niepełnosprytnych; ataków personalnych tudzież. Bardzo mnie takie zagrania zniechęcają nie tylko do osoby spamującej ale przede wszystkim do produktu / usługi.

nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 21:39   #4300
Sylwia_70
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
Nie lubię robienia z ludzi niepełnosprytnych; ataków personalnych tudzież. Bardzo mnie takie zagrania zniechęcają nie tylko do osoby spamującej ale przede wszystkim do produktu / usługi.
Po pierwsze nie widzę w moich wypowiedziach jakiegokolwiek spamu, trafiłam na to forum i chciałam się podzielić doświadczeniami, lecz od razu zrobiono ze mnie spamerkę itd.
Nie rozumiem Pani sformułowania "niepełnosprytnych" czy to jest jakaś kpina z Pani strony z osób niepełnosprawnych ? Dla Pani wiadomości, mam do czynienia z takimi osobami na codzień, a to jak Pani się wyraża świadczy o kulturze osobistej Pani osoby.

Nie będę się wywodzić dalej na ten temat bo to już podchodzi pod spam, po prostu wyraziłam swoją opinię, do czego mam chyba prawo.

Kilka moich prac znajdziecie Państwo tutaj jeśli chcecie je zobaczyć:
http://cepelandia.pl/users/userProfi..._id/72/page/1/

Nie będę podawała adresów innych for na których są po zamieszczane moje prace bo zapewne administracja usunie posta.
Stary 2011-09-04, 23:29   #4301
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze nie widzę w moich wypowiedziach jakiegokolwiek spamu, trafiłam na to forum i chciałam się podzielić doświadczeniami, lecz od razu zrobiono ze mnie spamerkę itd.
Nie rozumiem Pani sformułowania "niepełnosprytnych" czy to jest jakaś kpina z Pani strony z osób niepełnosprawnych ? Dla Pani wiadomości, mam do czynienia z takimi osobami na codzień, a to jak Pani się wyraża świadczy o kulturze osobistej Pani osoby.

Nie będę się wywodzić dalej na ten temat bo to już podchodzi pod spam, po prostu wyraziłam swoją opinię, do czego mam chyba prawo.

Kilka moich prac znajdziecie Państwo tutaj jeśli chcecie je zobaczyć:
http://cepelandia.pl/users/userProfi..._id/72/page/1/

Nie będę podawała adresów innych for na których są po zamieszczane moje prace bo zapewne administracja usunie posta.

Napiszę najprościej jak potrafię, raz jedyny.

Pojęcie "niepełnosprytny" jest rozumiane przez znakomitą większość i nie ma potrzeby udowadniania nikomu i niczemu, że nie jestem słoniem.
Znaczy to ni mnej ni więcej, że nie lubię gdy próbuje się z ludzi robić idiotów. A robisz dalej to samo - z kosmosu biorąc interpretację. KLIK.
Nie interesuje mnie z kim masz do czynienia na co dzień ale o sposób w jaki się wypowiadasz tutaj m.in. o niektórych z nas.
Radzę poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem a jeśli chodzi o kulturę - należysz do osób, którym jej zdecydowanie brak.
Ze spamem sio!

Poszperałam sobie w necie. Załącznik mówi sam za siebie (szczególnie interesujące jest co wpisałaś w polu "strona www" na innym swoim portalu).
Pathetic...

Cóż za zbieg okoliczności! Sylwia_70 = Mafinka = Iwonka1970 z Iławy, tak wpisałaś na tym forum: KLIK - zupełnie tak samo jak firma, której dane podane są w zakładce "kontakt" strony_na_ce - Iława. Oczywiście zakładka "www" w profilu prowadzi... no gdzie, gdzie?
A Tu? KLIK osoby kontaktowe (po prawej) - Iwona z Iławy aka Mafinka z pewnością nie jest osobą wpisaną jako odpowiedzialna za sprzedaż.
Ze względu na styl pisania podpatrzony na kilku blogach, na których się wypowiadałaś - nie wykluczam opcji, żeś zaradna córcia, która mamie [właścicielce lub współwłaścicielce] robi niedźwiedzią przysługę

Jednak przyszło mi udowadniać, że nie jestem słoniem...
I na co Ci to było, koleżanko? Jakbyś się nie brała za obrażanie i nadinterpretację, to pewnie przeszłoby bez echa. A tymczasem wiemy, że jesteś bezczelnym kłamczuszkiem. I źródła zarobku z nas mieć nie będziesz.

Jeśli nie przestaniesz robić nas w trąbę, to pogrzebię jeszcze głębiej i na trąbce zawiążę supełek.

----
W zasadzie mogłabym sobie wszystko co wyżej - darować, ale dopiero teraz pokusiłam się o sprawdzenie historii Twoich postów. Stąd edit. Bingo
KLIK
A na wszelki screen, gdyby post w niewyjaśnionych okolicznościach "wyparował" KLIK

EOT dla mnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mafinka.jpg (51,2 KB, 152 załadowań)

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2011-09-05 o 01:14

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 05:24   #4302
iwogg
Zadomowienie

Ups, ale wpadka. NagaLy niezły z Ciebie detektyw. A reklama na wizażu tak niewiele kosztuje. Pomijam inne sprawy powalające poziomem kultury.
Stary 2011-09-05, 06:18   #4303
PiLLow
PiLLow Design

Naga klask i:

Pani Sylwio, no cóż...oooppppsssss..... ( a wystarczyło poczytac CAŁY ten wątek i zorientowała by się Pani o tym, że my mamy tutaj zamontowany na stałe, całkiem niezły spamradar )
PiLLow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:18   #4304
anateja
Raczkowanie

GG do anateja

Cytat:
mogę się podpisać?

czytałam wczoraj i się zniesmaczyłam tylko, nie chciałam już ciągnąć tematu to i nic nie pisałam.. ale skoro napisałaś dokładnie to co myślę, to się podpisuję bezczelnie
Stary 2011-09-05, 08:26   #4305
lubomirka
www.dulcedo.pl

hahaha no padnę ale detektyw. I to potwierdza fakt, ze w internecie nie jestesmy anonimowi.
Stary 2011-09-05, 08:33   #4306
jarek szramka
Przyczajenie

GG do jarek szramka Send a message via Skype™ to jarek szramka

Witam Panie,

Jestem właścicielem w/w Galerii. Dotarła do mnie wiadomość, że pojawiły się posty dotyczące mojej galerii.

Na początku chciałbym zaznaczyć, że jestem kawalerem (oraz facetem) więc niczyją mamusią nie jestem

Pani Sylwia_70 (Mafinka) jest jedną z pierwszych projektantek w mojej Galerii. Jedna z Pań wysnuła zarzut, iż Pani Sylwia_70 ma wpisane w profilu adres galerii, a więc moja odpowiedź na ten zarzut jest taka, iż stworzyłem tą galerie nie dla siebie, lecz dla osób utalentowanych, które potrafią stworzyć coś pięknego z niczego, a tym samym każdy artysta może uważać tą galerię za swoją. Nie mam pojęcia jak jest w innych galeriach, lecz w mojej jesteśmy wszyscy jedną rodziną i wspieramy się nawzajem.

Kolejna sprawa, to zarzut iż Pani Sylwia jest z mojego miasta. Jakaś część osób w galerii jest z mojego miasta, ponieważ pierwsza reklama galerii znalazła się właśnie w Iławie. Nie trudno zgadnąć, że ktoś był zainteresowany prawda ?

I teraz przejdę do sprawy wyglądu galerii, jeśli mogę

Projekt tej Galerii jest innowacyjny, nie powielałem standardowego szablonu innych galerii, ponieważ z tego co zauważyłem to każda jest oparta na tym samym layoucie z nielicznymi przeróbkami.
Swoją decyzję o wyborze tego wyglądu skonsultowałem ze wszystkimi projektantami oraz klientami, by podeprzeć się opinią osób korzystających z Galerii, a także potencjalnych nowych klientów bądź artystów.

Jeśli chodzi o "jakość" przedmiotów w Galerii to chyba raczej nie powinnyście Panie oceniać (cyt. ...wystawione przedmioty słabej jakości.)
Pani Franiu, Pani prace nie są lepsze od tych w mojej Galerii
Każdy tworzy tak jak potrafi i robi to co kocha, ta galeria jest dla wszystkich i nie ma tu wyścigów szczurów. Każdy ma prawo wystawiać w niej swoje prace.

Pozdrawiam Gorąco wszystkie miłe Panie
jarek szramka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:52   #4307
frufelek
Rozeznanie

NagaLy szacuneczekJa naprawdę nie wiem ile trwa Twoja doba, ale zdaje się że dłużej niż 24 godziny
Stary 2011-09-05, 09:06   #4308
franio
Zadomowienie

Tak z OT, rozbroił mnie zwrot "Pani Franio" Od razu wyobraziłam sobie zaadresowaną kopertę Szanowna Pani Franio
Stary 2011-09-05, 09:26   #4309
Sylwia_70
Przyczajenie

Cytat:

Napiszę najprościej jak potrafię, raz jedyny.

Pojęcie "niepełnosprytny" jest rozumiane przez znakomitą większość i nie ma potrzeby udowadniania nikomu i niczemu, że nie jestem słoniem.
Znaczy to ni mnej ni więcej, że nie lubię gdy próbuje się z ludzi robić idiotów. A robisz dalej to samo - z kosmosu biorąc interpretację. KLIK.
Nie interesuje mnie z kim masz do czynienia na co dzień ale o sposób w jaki się wypowiadasz tutaj m.in. o niektórych z nas.
Radzę poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem a jeśli chodzi o kulturę - należysz do osób, którym jej zdecydowanie brak.
Dobre tłumaczenie i rzucanie definicjami ale każdy wie o co chodzi

Cytat:
Ze spamem sio!
Ja tu nie widzę spamu, jak już tak Pani się trzyma definicji to proszę sprawdzić definicję słowa "spam"

Cytat:
tak wpisałaś na tym forum: KLIK - zupełnie tak samo jak firma, której dane podane są w zakładce "kontakt" strony_na_ce - Iława. Oczywiście zakładka "www" w profilu prowadzi... no gdzie, gdzie?
A Tu? KLIK osoby kontaktowe (po prawej) - Iwona z Iławy aka Mafinka z pewnością nie jest osobą wpisaną jako odpowiedzialna za sprzedaż.
Troszkę Pani za daleko popłynęła Utożsamia mnie Pani z inną osobą i mija się Pani z celem

Cytat:
Ze względu na styl pisania podpatrzony na kilku blogach, na których się wypowiadałaś - nie wykluczam opcji, żeś zaradna córcia, która mamie [właścicielce lub współwłaścicielce] robi niedźwiedzią przysługę
Czy to kpina ?

Cytat:
Jednak przyszło mi udowadniać, że nie jestem słoniem...
I na co Ci to było, koleżanko? Jakbyś się nie brała za obrażanie i nadinterpretację, to pewnie przeszłoby bez echa. A tymczasem wiemy, że jesteś bezczelnym kłamczuszkiem. I źródła zarobku z nas mieć nie będziesz.

Jeśli nie przestaniesz robić nas w trąbę, to pogrzebię jeszcze głębiej i na trąbce zawiążę supełek.
No niestety muszę tutaj napisać, to jak Pani traktuje innych (nowych na forum) nie upoważnia Pani do mianowania się moją koleżanką
[/QUOTE]

Cytat:
----
W zasadzie mogłabym sobie wszystko co wyżej - darować, ale dopiero teraz pokusiłam się o sprawdzenie historii Twoich postów. Stąd edit. Bingo
KLIK
A na wszelki screen, gdyby post w niewyjaśnionych okolicznościach "wyparował" KLIK

EOT dla mnie.
To, że była m.in. tworzona z myślą o mnie nie oznacza, że jest moja

I jeszcze odpowiedź do Pani "Frani", proszę spojrzeć na swoją wypowiedź :

"Zajrzałam z ciekawości na te Cepelandie" lol ?
Stary 2011-09-05, 09:49   #4310
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Kobietki, kłania się dokładne czytanie - też wczoraj za pierwszym razem przeczytałam nie tak jak trzeba

Gratuluję Naga - mi by się nie chciało, no ale taką bezczelność trzeba tępić I widzę, Pani się więcej chyba nie odezwie ;]
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:28   #4311
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

cóż. masz rację Moniko. po reakcji Ani........... u ja . NagaLy - respekt
Cytat:
Napisane przez M0N1K4 Pokaż wiadomość
Kobietki, kłania się dokładne czytanie - też wczoraj za pierwszym razem przeczytałam nie tak jak trzeba

Gratuluję Naga - mi by się nie chciało, no ale taką bezczelność trzeba tępić I widzę, Pani się więcej chyba nie odezwie ;]

wymienię:
Stary 2011-09-05, 10:50   #4312
klejnotki
Rozeznanie

Naga -
Pani Franio - wreszcie ktoś się odważył powiedzieć Ci prawdę
Stary 2011-09-05, 12:18   #4313
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

Hmmm ciekawe dlaczego nowe posty wstrzeliło w środek dyskusji ?

Panie Jarku i pani Sylwio posty uznałyśmy (jak sądzę susznie) za spam ponieważ Wizaż ma swoje zasady uregulowane regulaminem odnośnie reklamowania się na forum i takie nieudolne próby rozreklamowania galerii bez płacenie śmiesznie niskiej opłaty za reklame niestety były są i będą pietnowane. Ja już nie wnikam czy Pani Iwona odpowiedzialna w Pana firmie za sprzedaż (która jakoś przypadkiem prowadzi też zajęcia z terapii zajęciowej w pracowni ceramiki ucząc tez technik decoupage i tworzenia biżuterii) i Pani Sylwia która w swoim pierwszym poście tutaj reklamowała Pana galerię, obrażała innych uczestników forum i sic! deklarowała że na co dzień pracuje z niepełnosprawnymi to ta sama osoba- możecie twierdzić że nie i udowadniać na siłę że reklama nie powinna być wykupiona. Pozostawiam to waszemu sumieniu.

Jesli chodzi o galerię też mamy prawo do własnego zdania. projekt być może i jest oryginalny ale mało czytelny. Dla mnie jako potencjalnego klienta i potencjalnie osoby zainteresowanej współpracą jest też mało wiarygodna- brak zakładki ze sprzedanymi pracami, opinii klientów itd- wiec takie hmmm dziwne reklamy na forum (kolejne zresztą) w moich oczach nie podniosą jej prestiżu i nie zainteresują współpracą.
Dla mnie jako osoby pamiętającej sklepy Cepelii z lat kiedy była ona naszym tzw towarem eksportowym z masowo wyrabianym tzw rękodziełem ludowym, gdzie powiedzenie "ale Cepelia" było synonimem kiczu i tandety nazwa pana galerii też nie budzi pozytywnych skojarzeń. Zakładam że zarówno wygląd jak i nazwa miały kojarzyć się z folkiem, rękodziełem itd- niestety dla mnie to trochę nie trafione- ale to moje subiektywne odczucie (do którego mam pełne prawo żeby nie było!)

Moje decoupage

blog

,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz

Edytowane przez Reverie1
Czas edycji: 2011-09-05 o 13:38
Reverie1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 12:30   #4314
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Też się zastanawiam jakim cudem nowe posty wstrzeliły się jakoś wyżej...

a ja mam pytanie
Dlaczego - "
Cytat:
Jeśli chodzi o "jakość" przedmiotów w Galerii to chyba raczej nie powinnyście Panie oceniać (cyt. ...wystawione przedmioty słabej jakości.)
"
Dlaczego nie możemy oceniać??

Proszę też być troszkę bardziej rzetelną osobą i jeśli ocenia się czyjeś prace - tak jak Frania, to obejrzeć w wątku najnowsze, a nie najstarsze prace.
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 12:30   #4315
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Troszkę Pani za daleko popłynęła Utożsamia mnie Pani z inną osobą i mija się Pani z celem
...
To, że była m.in. tworzona z myślą o mnie nie oznacza, że jest moja

O matko huto.
To twoja wypowiedź, z twoim awatarem (Mafinka), z wrzuconymi twoimi pracami w innych postach z tego samego loginu:

A więc jest to mój mały sklepik z wyrobami na sprzedaż, na początku był stworzony specjalnie i tylko do reklamy moich produktów, jednak duża liczba zapytań o współpracę (wystawianie produktów innych osób w sklepie) skłoniła mnie do tego, aby udostępnić swój sklepik też innym, którzy chcą pokazać swoje małe "dzieła sztuki"

Zapraszam do obejrzenia

[tu adres galerii_na_c]

Kabaret... zakończmy go. W ciemię bity nikt tu nie jest i co post, to będzie jedynie utwierdzenie nas w przekonaniu, że się nie mylimy. Bo dzieci wzięły się za "robienie kasy" i od pupy strony zaczynają, czyli od zrażania do siebie kłamstwami i obcesowym traktowaniem.
Teraz będziemy się bawić w półsłówka rodem z przedszkola "nie powiedziałam, że należy do mnie, była tylko tworzona z myślą o mnie i wale nie zarabiam na tym w żaden sposób, to nie spam, choćbym milion razy zaprosiła do galerii to przecież szczere zaproszenie, ze szczerego serca, ja nie mam z tą galerią niczego wspólnego prócz tego, że w zasadzie pogrążamy się teraz z Jarkiem oboje"

Teraz już nie robisz z nas idiotek - ale z siebie. Kręcić też trzeba umieć.

-----
Ps: ciekawa jestem, czy jeśli zgłoszę oba posty (Sylwii i Jarka) administracji to nie okaże się, że piszą z jednego IP? Eee tam, zaraz przeczytamy, że cała Iława na jednym IP jedzie [lol]

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2011-09-05 o 12:45
Stary 2011-09-05, 12:49   #4316
jarek szramka
Przyczajenie

Mój post się tam wstrzelił, ponieważ musiałbyć moderowany

Troszkę nie rozumiem tej całej sytuacji, przecież nikt tutaj nie wrzucił żadnego linka, ani nic kierującego bezpośrednio do Galerii.
Nadal porównujecie Panią Sylwię do kogoś innego, lecz ja już nie mam zamiaru tego tłumaczyć, bo to raczej nie o to chodzi.

W żaden sposób nie zamierzam Pań nakłaniać do współpracy z moją Galerią, bo to jest wasza decyzja, a gdyby nawet to napewno zostałybyście przyjęte ciepło, co może potwierdzić, każdy artysta w mojej Galerii.

Jedna z Pań stwierdziła że ja nie będę miał z was zarobku. Proszę sobie uświadomić to, że utrzymanie takiej galerii jest dość drogie, poza tym stworzenie, ulepszanie, pozycjonowanie itd. jest także kosztowne i bardzo czasochłonne. Nie mówmy tutaj o jakichkolwiek zyskach, bo te pieniążki, które mamy z prowizji są inwestowane na bieżąco w Galerię.
Zaznaczam, że nie robię tego dla zarobku, lecz to moja pasja i hobby oraz chciałbym tym dać szansę innym pokazania swoich "małych dzieł sztuki", bez znaczenia czy w moim lub innych mniemaniu są brzydkie lub słabe jakościowo.
Przecież nikt nie był od razu alfą i omegą, a każdemu trzeba dać szansę.
Proszę sobie wyobrazić co poczuje osoba wchodząca tutaj i widząca wypowiedź "produkty słabe jakościowo", proszę się postawić na miejscu takiego projektanta...

Każdy ma własny gust, "jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki"

Rozumiem, że jesteście tutaj praktycznie zamkniętym gronem i znacie się długo, ale dajcie też szansę innym.
Przyglądałem się wypowiedzi Sylwii, że tak powiem z wielu stron i naprawdę uważam, że tutaj raczej nic wielkiego się nie stało, że napisała że korzysta z mojej Galerii i jest zadowolona, czy ktoś pisząc posta o pakamerze, że dobrze się z nimi współpracuje to od razu spamer ?
Osobiście jest mi bardzo miło, przede wszystkim ze względu na to, że ktoś jest zadowolony z kontaktu z nami.
Cały czas modernizujemy Galerię, próbujemy dostosowywać to do klienta i artystów, aby było to jak najprostsze w obsłudze.
Wracając jeszcze do Pani Sylwii, uważam że jest bardzo utalentowanym człowiekiem, niejeden projektant z pakamery czy kuferart, że tak powiem "nie umywa" się przy niej

Proponuje zapoznać się z pracami i nawiązać jakiś kontakt na poziomie, jesteśmy ludźmi, nie chodzi przecież o to, żeby się zażerać non stop prawda ?
Stary 2011-09-05, 12:51   #4317
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

Tak sobie czytam ostatnią dyskusję i mnie na śmiech wzięło
Typowy post spamowy jednej osoby (pierwszy post na forum i od razu reklama - żeby nie było wątpliwości, gdzie tu spam ), na który pojawiła się zwyczajowa odpowiedź na forum (jak wiadomo spamu nie lubimy), a tu zamiast rozsądnie się z dyskusji w tej sytuacji wycofać, autorka podejmuje heroiczne wręcz próby obrony (przy okazji tu obrazi, tam się słówka czepi), a na koniec na białym rumaku przyjeżdża właściciel galerii, zasadniczo kontynuując politykę w/w spamerki. Nie wiem jak Was, ale mnie to całkiem rozbawiło
Stary 2011-09-05, 13:01   #4318
jarek szramka
Przyczajenie

Cytat:
O matko huto.
To twoja wypowiedź, z twoim awatarem (Mafinka), z wrzuconymi twoimi pracami w innych postach z tego samego loginu:

A więc jest to mój mały sklepik z wyrobami na sprzedaż, na początku był stworzony specjalnie i tylko do reklamy moich produktów, jednak duża liczba zapytań o współpracę (wystawianie produktów innych osób w sklepie) skłoniła mnie do tego, aby udostępnić swój sklepik też innym, którzy chcą pokazać swoje małe "dzieła sztuki"

Zapraszam do obejrzenia

[tu adres galerii_na_c]

Kabaret... zakończmy go. W ciemię bity nikt tu nie jest i co post, to będzie jedynie utwierdzenie nas w przekonaniu, że się nie mylimy. Bo dzieci wzięły się za "robienie kasy" i od pupy strony zaczynają, czyli od zrażania do siebie kłamstwami i obcesowym traktowaniem.
Teraz będziemy się bawić w półsłówka rodem z przedszkola "nie powiedziałam, że należy do mnie, była tylko tworzona z myślą o mnie i wale nie zarabiam na tym w żaden sposób, to nie spam, choćbym milion razy zaprosiła do galerii to przecież szczere zaproszenie, ze szczerego serca, ja nie mam z tą galerią niczego wspólnego prócz tego, że w zasadzie pogrążamy się teraz z Jarkiem oboje"

Teraz już nie robisz z nas idiotek - ale z siebie. Kręcić też trzeba umieć.

-----
Ps: ciekawa jestem, czy jeśli zgłoszę oba posty (Sylwii i Jarka) administracji to nie okaże się, że piszą z jednego IP? Eee tam, zaraz przeczytamy, że cała Iława na jednym IP jedzie [lol]
Przepraszam, że tak post pod postem, ale chyba troszkę Pani przesadza,
"Bo dzieci wzięły się za "robienie kasy""
Dlaczego wypowiada się Pani na temat mojego wieku, nie wiedząc ile mam lat ?

Dalej Pani nie rozumie pewnej rzeczy, czy ktoś tu mówi, że Mafinka to nie Sylwia_70 ? Przecież sama pokazała swoje prace...

Myli Pani dwie osoby, ale już nie mam zamiaru Pani tego tłumaczyć.
Nie ma Pani ochoty korzystać z mojej Galerii proszę bardzo, ale takimi wypowiedziami udowadnia Pani, że jest dzieckiem które oburzyło się nie wiadomo czym i chce wyeliminować inne osoby

Ja po tej wypowiedzi niestety pożegnam się z Państwem, ponieważ nie ma sensu uczestniczyć w tej farsie.

Życzę powodzenia na dalszej drodze artystycznej

Z uszanowaniem
Jarosław Szramka
Stary 2011-09-05, 14:54   #4319
loquacee
Zadomowienie

GG do loquacee

Cytat:
Napisane przez Sol89 Pokaż wiadomość
Tak sobie czytam ostatnią dyskusję i mnie na śmiech wzięło
Mnie również.

A Ty Franio, nie kompromituj się już dłużej i zmień lepiej branżę
Stary 2011-09-05, 16:33   #4320
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

małe dzieła sztuki hihihihihii
bez urazy ale znam sie troszkę na tym z wykształcenia [ah to tylko tytuł plastyka grafika.. nic takiego.. prawie każdy może sie pochwalić. obecnie studentka architektury. oj, każdy może.] i troszeczkę z praktyki a nie z przypadku!!!!! ale tworzenie biżuterii to jest rzemiosło. cóż sztuką się nie nazywa. ewentualnie czasami się zdarza- ale! tu są fajne zastrzerzenia ktore musi spełniać.. jak np. innowacyjność itp.
niestety te 'małe dzieła sztuki' są słabe. przepraszam, ale jeżeli biżuteria Frania jest kiepska zapraszam na ostatnie strony mojego wątku. może to nie jest koniec świata, ale może da coś do zastanowienia na temat rozmawiających tutaj osób. pozdrawiam Pana i pańską Koleżankę.

wymienię:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości