|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Fionka to moze mam cos takiego jak Ty...dalej mnie kluje pod zebrami ale troszke puscilo...
my juz jak staruszki...macice, kosci (cipne), kregoslupy, zebra wszystko nam sie sypie ... ![]()
#4292 |
Zakorzenienie
|
Ja patyczkow do uszu nie bede uzywac, mysle ze wystarczy jak sie delikatnie umyje malzowine uszna wacikiem zmoczonym przegotowana woda..ja kupilam patyczki ale zwykle dla doroslych do odkazania pepka. Termometru do wody tez nie bede kupowac, uwazam ze strata kasy chociaz to nie wiele kosztuje...ja bede lokciem sprawdzac temp wody. Masc do pupy bede jedna stosowac: albo sudocrem, albo bepanthen. Materacyk kupuje albo z morskiej trawy albo kokos.
![]()
#4293 |
Raczkowanie
|
Monikab widze, ze mamy ten sam problem-jestem tu od 2 dni i nie bardzo moge sie połapać co i jak( mama nadzieje ze nadrobimy zaległości
![]() ![]() ![]() ![]()
#4294 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Ja mam chyba to samo, tylko że z reguły z prawej strony( bałam sie czy to nie jakis problem z watrabom) A czy wiecie skad ten dziwny bol pod zebrami?;> Ja w piatek ide do gina wiec postaram sie zapytac.
![]() |
#4295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4296 |
Raczkowanie
|
monikab mam pytanko skoro masz juz 2 corki a to jest twoja trzecia ciaza to dlaczego piszesz ze nic nie wiesz i nie mozesz sie połapac?To dziwne bo jestes doswiadczona jesli chodzi o ciaze i o to co dzidzia potrzebuje tak mi sie wydaje no ale kto pyta nie bładzi
![]()
#4297 |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś u gin,. i niestety nie jest za wesoło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madzia to było nasze imię dla dziewczynki ![]() że co ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No dobra dziewuszki ja zmykam spać. Jutro wizyta u gina i usg, więc trzymajcie kciukasy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kazdym razie musze sie przygotowac na najgorszy dojazd... nie chcce zakladac ze tz zdarzy przyjechac ze zdarzymy nawet sie nie spieszac.... bo roznie w zyciu bywa ![]() jak sie tylko przeprowadze to przygotuje sobie torbe do szpitala... umowie sie z taksowkarzem jakims .. tak na wszelki wypadel ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() na pewno dasz rade... ![]() co do wody, mysle ze to nie problem, wazne zeby nie poparzyla i nie byla zbyt chlodna, uwierz mi to sie da wyczuc ![]() nie ma dzis poiglot hmmm ![]() ![]()
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
no mam nadzieje ze nie dostala
![]() ![]()
#4302 |
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gabi, chcesz chrzcić tak szybko? Ja mam termin na połowę maja a chrzciny chciałabym dopiero gdzieś w sierpniu, raczej nie wcześniej. Nie wiem ile będę dochodzić do siebie i muszę dać sobie czas... Aguśka, kiedy odbierasz wyniki swojej glukozy? Ja już wczoraj myślałam czy by dziś rano nie jechać i nie powtórzyć z 75 g ale juz poczekam do poniedziałku, niech gin się wypowie. Te osłonki do karmienia mają chronić bolące albo popękane brodawki, ja mam zamiar od razu je zakładać żeby nic mi się z nimi nie działo. No ale zobaczę jak to będzie w praktyce wyglądać, na razie zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze tych normalnych, muszę chyba przymierzyć te mini ![]() Pakusia, faktycznie zapomniałam że Twój TŻ pzecież na nocki chodzi. No dobrze by było żebyś jednak miała jak najbliżej do szpitala i dogadała się z taksówkarzem na wszelki wypadek i dla własnego spokoju. Pewnie że tak szybko się nie rodzi ale przy pierwszym porodzie przypuszczam że pojawia się maksymalny stres i lepiej mieć wszystko dograne. Ja mam szpital 15 min. piechotą z domu i postój taksówek po drugiej stronie ulicy a i tak się boję że w razie czego wpadnę w panikę i nie będę w stanie dotrzeć ![]() Seona, leż kochana i się nie martw, w najgorszym razie szew Ci założą albo pessar, ważne że wiesz o sytuacji. Ja też się boję czy szyjka mi się nie skraca, od dwóch tygodni mam silne twardnienia macicy i kto wie jak ona wygląda, czekam do poniedziałku na wizytę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zadomowienie
|
Gosikk_s
kochana twój wynik nie jest taki zły norma jest chyba do 140 no może gin każe ograniczyć słodycze ja po 1 h miałam wynik 210 !!!!!!!!!!!!!!!! ![]() wiec nie denerwuj się ![]() Seona ojj wiem co czujesz aż mi się słabo zrobiło ![]() teraz juz sie martwie czy u mnie nie siada ta j...... szyjka ![]() z synkiem leżałam juz od 20 tc a teraz tfu tfu ... jakoś leci jedyne co dobre w twojej sytułacji że nie masz dziecka więc jakos dasz rade leżeć trzymaj się kochana ![]()
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2009-02-12 o 07:52 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zadomowienie
|
gosiikk_s
nad czczo miałam 108 ![]()
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Czyli też powyżej normy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | ||
Zakorzenienie
|
Gosik
lepiej zrób to badanie drugi raz. Ja krakać nie lubię ale po co czekać? No i słodycze ogranicz oczywiście. A ja chce szybko chrzcić, bo u nas nie robi się wieeeelkich chrzcin. U mnie bedzie jakieś 13 osób jakoś (bo ja mam jeszcze 3 rodzeństwa ![]() ![]() Cytat:
![]() a chodze na zwykły normalny basen ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja za 8 spotkań płacę 300zł! To chyba mało u Ciebie wołają! No i z tego 2 spotkania odlicz, bo pierwsze to organizacyjne a ostatnie pożegnalne! Czyli tak serio to 6 spotkań po około 1,5-2 godz. Jeśli jednak prowadzą je pracownicy szpitala w którym rodzisz to chyba (moim zdaniem) warto iść ![]() Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-02-12 o 08:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo dziękuję przejrzę dokładnie jak będę miała pytania to jeszcze Cię pomęczę. Mimo że rodziłam dwukrotnie, (ale 14 lat temu) czuje się jak pierworódka hihi ![]() m |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki Agusia, wszystko skrzętnie notuję i zbieram informacje musze się wziąć za robotę i wreszcie zacząć myśleć o zakupach pozdr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
acha DZIEWCZYNY
u mnie położne twierdzą aby broń boże nie kupować podpasek poporodowych, bo są drogie! i się nie sprawdzają wcale bo maja siatkę która nie daje "przewiewności" najlepiej niby kupić PIELUSZKI JEDNORAZOWE DLA DZIECI BELLI sprzedają to w aptekach jest tanie i duuuże ![]() psII. ja miałam odrazu obciążeniowe badanie (przez głupotę pielęgniarki ![]() po godzinie 155 a po dwóch 65 Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-02-12 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wtedy było zupełnie inaczej, teraz chciałabym być na wszystko przygotowana, czyli mieć wszystko. Niestety po tylu latach, wszystko sie zmienia, a ja wypadłam z obiegu i niewiem nawet jakie są teraz dobre wózki, więc muszę pytać i czytać uczyć się na nowo, jeżeli ma byc wszystko jak najlepiej przygotowane. pozdr monika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Aha, już doczytałam. No to ładny miałaś wynik
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
na czczo 80
hihihii się mijamy ![]() ja tylko przez to zrobiłam, że pielęgniarka NIE ZAUWAŻYŁA, że opakowanie ma 75 a nie 50 a ja się na tym nie znałam wcale a wcale! i siedziałam od 8.00 do 11.00 jakoś głodna i z "błyskoteką w głowie" hihihihii Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-02-12 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mialam isc rano dzis po wyniki ale pospalam sobie dluzej i ide odebrac po 16 dzis...tez jestem ciekawa co to wyjdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4316 | ||
Zadomowienie
|
Dziendoberek
![]() ![]() ja tez uzupelniam moja wyprawke, coroz cos dokupuje i mi sie wydawalo, ze juz tyle rzeczy mam, a tu jak przeczytalam liste Fionki, to jeszcze ile mam do kupienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zadomowienie
|
gabriella
zgadzam sie te pieluszki sa super u mnie sprawdziły się w 100% ale dla dzieci to chyba nie sa za dobre trudno to pieluchą nazwać raczej mega big podpaska ![]() http://www.allegro.pl/item545133997_...la_10_szt.html tak to wygląda a ja musze zamówić te majtochy ![]() http://www.allegro.pl/item545134926_...owe_2_szt.html zresztą fajne rzeczy ma ten sprzedawca pewnie sie na cos skusze
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile lżejszy jest po wyjściu! nawet jeśli więcej przesiedział niż popływał ![]() co do pieluszek TO FAKT nie bardzo widzę w tym dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te majtuchy to jaki rozmiar bo ja mam szerokie biodra i w zadne uniwersalen rozmiary nie wchodze... ![]()
![]() |
#4320 | |||
Zadomowienie
|
Najlepsze imię jakie może być
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-02-12 o 08:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.