|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
ALICJA ślicznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Hej kochane nie wiem co pisałyście zaraz doczytam
![]() dzisiejsze zakupy i załatwianie spraw zajeło mi 3 h ![]() ![]() ![]() a to moje zdobycze oprócz tego mam jeszcze 10 pieluch tetrowych ale one białe nie ma co oglądać 1.body i półśpiochy 2.pieluszki tetrowe 3.smoczki ,ręcznik, szczotka i grzebień 4..moje koszule do szpitala 5.chusteczki i oliwka Hipp butelki avent 6.krab pozytywka nie mogłam znalez żelu do mycia Hipp ![]()
#4263 |
Raczkowanie
|
Kurcze widze, że ja naprawde jestem spózniona:P Wy wykreślacie kolejne pozycje z listy zakupów a ja mam zakupiony tylko jeden komplecik ubranek
![]()
#4264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chcemy kupić właśnie takie okrycie kąpielowe, ale przez allegro, a powiedz: jaka jest jego jakoś na żywo? Pewnie dobra skoro sama kupiłaś ![]() Koszule tez bedę mieć z tej serii ![]() No i butelki tez Aventu, ale to chyba norma,, bo na forum robia one furrorę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiekszosc butelek mam Nuk ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | ||||
Wtajemniczenie
|
Ja się dzisiaj pokłóciłam z mężem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny Was też tak bolą nogi ![]() ![]() ![]() ![]() nie płakusiaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaki śliczny komplecik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nachodziłaś się, ale za to bardzo owocnie ![]() no i widać, że z firm wygrywa Avent i Hipp ![]() Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-02-11 o 17:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a koszule po 30 zł więc tyle samo co na allegro bo tam kosztują 25zł +10 zł przesyłka wiec żadna okazja ![]() butelki i smoczki mam z Aventu miałam dla starszego synka i super choć raz kupiłam smoczki campol i zaczeły mu się ząbki krzywić ![]() ![]() moja lista powoli się skraca jeszcze : wanienka +ten misiek z gąbki żel do mycia Hipp o ile znajdę ![]() proszek + płatki mydlane waciki i patyczki spirytus majtki poporodowe i podkłady no to chyba tyle ![]()
![]() |
#4269 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mnie boli juz wszystko, czuje sie juz jak slonica, non stop glodna i zmeczona...jest coraz gorzej ![]()
![]() |
#4270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana żebyś wiedziała padnięta jestem ![]() dlatego ciesze sie ze zakupów na ostatni miesiąc nie odkładałam bo to nie przyjemność tylko męczarnia potem ![]()
![]() |
#4271 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
Ja to bym wolala ze ktos za mnie to wszystko kupil i tylko pytalmnie czy to chce czy tamto..mam oczywiscie na mysli tżta ale ten to nawet nie chce slyszec ze chce go teraz zabierac. Dla niego oczywiscie za wczesnie
![]() NA dworku znow sie zimowo zrobilo, a ja siedze z farba na glowie bo juz odrosty straszne mialam, nie farbowalam przez 2 m-ce. Farbuje sie na kolor KAKAO z Palette ...jak narazie widze ze kolorek jest ladny zobaczymy pozniej ![]() ![]()
#4273 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc zrezygnowałam z farbowania, a odrost mam już baardzo duży, widoczny, bo jestem naturalnie szatynką, a wcześniej rozjaśniałam włosy balejażem ![]() Musże wytrzymać jeszcze kilka m-cy. Cytat:
Alicja - śliczne imię, ale niew wersji jako zdrobnienie - Ala. Cytat:
![]() Szczególnie podobają mi się półśpiochy. Czy one są z Pinokia? Cytat:
Cytat:
![]() Mnie też czasami bolą nogi, ale bardziej spojenie łonowe, gdy szybko chodzę. Z aventu mam tylko jedną butelkę i to w dodatku ta największą, więc narazie i tak się nie przyda. Hipp herbatki znowu zagoszczą na półce mojej szafki, ale czy będę używać ich kosmetyków - nie wiem jesxcze ![]() Cytat:
![]() Zartuję ![]() ach, zapomniałam.. Kathi ubranko prześliczne.Nie lubię wełnianych , ale to podoba mi się wyjątkowo, może dlatego że jest dla dziewczynki z sukieneczką ![]() Slicznusie ![]() Edytowane przez manolita Czas edycji: 2009-02-11 o 19:04 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4275 |
Raczkowanie
|
hej, dziewczyny dopiero się zarejestrowałam możecie mi pomóc się odnaleźć?, dopisać się do waszych fasolek. dzięki Monika
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Raczkowanie
|
witaj, niestety nie, gdyż maleństwo odwróciło się do nas pupą, ale nic straconego podchodzimy 10 marca na kolejne USG tym razem 3 d.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak sie przeprowadze to sie zapytam... z tego co sie orientuje to nie ma opcji zeby wyslali karetke, bo nie jestem "umierajaca" tylko rodze ... wszystkiego sie dowiem jak sie przeprowadze no wlasnie nie ![]() w nocy jestem sama w domu.... tesciu z moim tz pracuja na nocki wiec bede samiusienka ![]() lepiej zeby bylo to popoludniu albo rano... noc nie wchodzi w gre Cytat:
dziekuje ze sie zapytalas... tak czekalam na ta wiadmosc ![]() szyjke mam okej, z kregoslupem tez problemow nie mam wiec bede sie rozciagac... narazie tak chwilke... a jak pojde na kontrole 16 to sie zapytam lekarza prowadzacego jeszcze raz dziekuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ciesze sie ze juz lepiej ![]()
![]() |
#4278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
pakusiu no to jak Ty masz sobie poradzic????? sama odebrac porod?
![]()
#4281 |
Zadomowienie
|
manolita
z tej firmy ![]() http://www.allegro.pl/item549638919_...we_hit_62.html a te też fajne http://www.allegro.pl/item549638810_...iskowe_62.html
#4282 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jeszcze jedno, tak czytając wasze posty, to ja jestem sto lat za murzynami. Mimo że jestem w 24 tygodniu ciąży, nic nie mam nawet niewiem jak się do tego zabrać. Możecie mi jakoś pomóc co powinnam kupić, może jakąś gotową listę macie. Nawet niewiem gdzie powinnam najpierw pojechać w pierwszym rzędzie. dzięki za jakąkolwiek podpowiedź. monika
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieje ze znajdziemy domek gdzies blisko pracy tz wtedy bedzie mogl szybko do domu dotrzec....
![]() |
#4284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba to był Rossman albo Superpharm albo coś takiego... ale wiem , ze widziałąm na pewno, było brać jak się widziało ![]() Cytat:
![]() jeśli jutro nie będzie padac to się wybiorę na sklepy ![]() ledwo zakończył się pierwszy semestr szkoły a moje synusio stwierdziło, ze plecak mu się nie podoba i co ja mam z takim zrobić? na allegro chodzą teraz takie plecaki po 172 -189 zł a ja dałam 179 zł - sprzedać ze stratą ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poród troche trwa, zdążysz dojechać do szpitala i TŻ też w razie czego zdąży dojechać do Ciebie. Przy Mateuszku też się bałąm ,ze nie zdążymy dojechac do szpitala, że urodzę w połowie drogi / a samochodem jest ok. 10-15min ![]() ale nic takeigo się nie stało. Urodziłąm 4 dni po terminie i Mati nawet poczekał aż Tata z pracy wróci do szpitala, zeby mógł przy nas być ![]() więc spoko... zwłaszcza ,z ę to Twoje pierwsze dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | ||
Zakorzenienie
|
zlapal mnie dziwny bol pod zebrami z lewej strony, nie moglam wstac masakra....co to moglo byc???
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | |
Raczkowanie
|
jejku.. brzucho mi wybuliło..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
- tantum rosa- do przemywania krocza - podpaski poporodowe - pieluszki jednorazowe ("pampers new born") - ręcznik, 2 sztuki (dla dzidzi) - "miś"- podkładka do kąpieli - termometr do wody - wata kosmetyczna duża (2x) - żel nivea do twarzy i ciała (z dozownikiem) - sudocrem (średni) - linomag - bepanten - maść z Wit. A - maść majerankowa (na katarek u dzidzi) - proszek "dzidziuś" (biel i kolor) - krem nivea "na każdą pogodę" - krem nivea "przeciw odparzeniom" - krem nivea do twarzy i ciała (dla męża, bo on nie dawał sobie rady ze śliską z oliwki dzidzią) - płatki mydlane "dzidziuś" - Alantan w pudrze - pieluszki tetrowe (około 40szt) - pieluszki flanelowe (10szt) - spirytus 70% - patyczki do uszu zwykłe - gaziki - patyczki do uszu dla dzieci - ceratki (na tetrowe pieluszki) - tak jestem "starodawna" i planuje, jak poprzednio używać przez minimum 2 miesiące tetrowych pieluszek (ale nie na spacer oczywiście) - smoczek 0-3 (na wszelki wypadek ) - nożyczki dla dzieci (taki zestaw z baby ono) -laktator (ręczny)- Canpol (z pompką a nie wajchą jak przy studni) - oliwka „bambino” - miękka szczoteczka do włosków (canpol) - płatki kosmetyczne (przydatne do obmywania twarzy dziecka i okolic oczu) - miseczka na wodę do obmywania twarzy malucha - gumowa gruszka do oczyszczania noska (canpol) - chusteczki pielęgnacyjne nawilżone (dzidziuś i nivea) - sól fizjologiczna (do przemywania oczu lub czyszczenia noska) - termometr do mierzenia temperatury dziecka (taki smoczek) - wkładki laktacyjne - materacyk (gryka-pianka-kokos) - kocyk, rożek - 2 butelki 125ml + smoczki (canpol) - 2 butelki 240ml + smoczki (canpol) - szczotka do mycia butelek (canpol) to moja lista - z doświadczenia wiem że wszystko z tego jest potrzebne.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Raczkowanie
|
dobranoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.