|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rocznik 87 Zgłoś Się!!! :) cz. III
Cytat:
![]() Mój Sylwester był w porządku. Sympatycznie, kulturalnie, aczkolwiek większość ludzi widziałam pierwszy/drugi raz na oczy, a wiadomo, że w takich wypadkach jest pewien dystans, pewnie gdyby to była nasza trzecia impreza wspólna byłoby już inaczej. Przy okazji zwiedziłam malownicze miasteczko niedaleko Wrocławia. A teraz męczy mnie megaleń. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
|
|
#4292 |
|
Zadomowienie
|
Witam posylwestrowo
i z tej okazji życze wszystkiego dobrego w nowym roku!![]() Widziałam morze zimą i jestem cholernie usatysfakcjonowana! wiało cholernie, ale samo morze robi taki śmieszny żel tuż przy brzegu który się jakoś specjalnie nazywa i ciesze się że to widziałam ![]() Nowy rok zaczęłam pozytywnie, załapując się na zamówienie z Miracollo co mnie cieszy ale też troche martwi bo to mój pierwszy raz ![]() Znalazłam! to się nazywa ŚRYŻ to jest ekstra pokazany http://www.youtube.com/watch?v=9V9p4mFEYXcto było coś takiego jak w 5:38 ale polecam caly filmik bo wodospad w 4:11 tez jest ekstra a na początku też jest fajnie no w ogole całe jest interesujące
|
#4293 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie dziewczynki
![]() po pierwsze to: WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NOWYM 2011 ROKU!!! ZDROWKA I SPEŁNIENIA MARZEN WAM ZYCZE!!! U mnie świeta mineły szybko i nadzwyczaj miło Właściwie to miałam wyjątkowe świeta.... w wigilię jak juz wieczorem z TZ wrócilismy do domu to....TZ oświadczył mi sie!!!!!! Najwspanialszy prezent jaki mogłam dostac Także od kilkunastu dni jestem szczęśliwą narzeczoną swojego narzeczonego ![]() Sylwestra niestety spedziliśmy z TZ sami w domku, pod kołderką....chorzy A mieliśmy isc na domówkę do znajomych. Ale nie żebym narzekała Zrobiliśmy sobie kolacje, o północy wypilismy szampana,obejrzelismy przez okno fajerwerki i przed 1 poszlismy spac Od poniedziałku zamiast w pracy to na L4 jestesmy...ja dzis na szczescie juz goraczki nie mam,ale co sie nameczylam to moje;P
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4295 |
|
Zadomowienie
|
oj tak tak
ja też!
|
#4296 |
|
Zakręcony Chochlik
|
Hej dziewczęta, chyba mi humor wraca.
Miałam dola przez jakiś czas i wszystko mnie dobijało. Dziś trochę odpoczęłam. Jutro do pracy i w weekend porządnie się za naukę biorę.W Święta byliśmy u mnie i u TŻ z moimi rodzicami. Było fajnie. Tylko tata później przez tydzień chorował, bo głupek nie ściągnął swetra, pomimo ze było ciepło. Mama go miała dość bo leżał w domu Sylwestra spędziliśmy sami w domu. Zrobiłam sałatkę gyros, TŻ zrobił kurczaka w panierce (z moja pomocą), z czego bardzo się cieszę. Pojedliśmy, potańczyliśmy i pośmialiśmy się (wykonując układ na wesele Będę z nim miała ciekawe życie. ![]() A co do obecnych spraw. Buszuje po allegro, bo chce kupić 2ksiazki do nauki angielskiego. Musze nadrobić zaległości, bo przez grudzień praktycznie na zajęciach nie byłam. Jeszcze tylko muszę wykonać prezentacje, nauczyć się odpowiedzi na pytania i zacznę ostro nadrabiać zaległości. Lim zdecydowałam ze nie idę od razu na studia. Poczekam do października. Nie będę miała na to dostatecznej ilości środków. Ostatnio dostałam w pracy upomnienie, bo nie było mnie dość długi czas w grudniu i miałam te pon. i pt. wolne. Wkurzyłam się, bo rozmawiałam z dziewczynami, pytałam czy to nie będzie problem i tłumaczyłam, że mam oddanie inżynierki wtedy. Mówiły ze ok, ze jakoś sobie poradzą, a tu później taka sprawa. No nic, i tak miałam zmieniać prace po obronie. Także będę ostro szukać ![]() Prócz tego mam wielka ochotę ściąć włosy i pofarbować je na mocniejszy odcień rudego. Nie oszukujmy się, beznadziejnie wyglądam w długich Wole takie za brodę lub ok ramion. Zresztą są takie ciężkie...Btw. możecie mi polecić jakąś dobra prostownicę?
|
#4297 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Może ruda to nie będę , ale też doszłam do wniosku, że hoduję te włosy tylko po to, żeby mówili: "ooo, jakie długie!", ale ani nie uważam, że mi w nich ładnie, ani nie są wygodne. Trzeba będzie się wybrać do fryzjera, ciekawe co na to TŻ.
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
a ja to zrobilam. i skrocilam wlosy na krotko
mam ze tak powiem lekka asymetrie, wkrotce zrobie zdjecie te co maja mnie na fb beda mogly zobaczyc
|
#4299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety zapomniałam już nazwę, ale to było coś prawie jak zrębkobeton Cytat:
![]() Cytat:
A prostownice ogólnie są ZŁE Ja dziś zasuwałam ostro w pracy (w poniedziałek mam operację a potem ide na zwolnienie, więc musiałam uporządkować sprawy) a potem byłam z Tri i Lim na grzanym piwku
|
|
#4300 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobrrrrrrrry!
Cytat:
Cieszę się, że sylwester udany Cytat:
Cytat:
![]() W to nie wątpię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odkąd kilka lat temu spaliłam swoją prostownicę o mało nie puszczając z dymem całego domu, nie używam takich sprzętów, więc nie mogę Ci niestety nic polecić ![]() Cytat:
Cytat:
Z powodów, o których dobrze z Trinette wiecie ![]() Cytat:
![]() Następnym razem zmieniamy lokal ![]() Hmmm... Co tam nowego u mnie... Po pierwsze te z Was, które mają mnie na FB wiedzą, że rodzina mi się powiększyła Od środy zamieszkała u nas zwariowana, temperamentna kotka, zwana Aferą (jak stwierdziła moja koleżanka: teraz są już dwie temperamentne kotki pod moim dachem Będę musiała zainwestować w dobry korektor, bo cienie pod moimi oczami stają się coraz wyraźniejsze ![]() Po drugie rozpoczęłam naukę hiszpańskiego u nowego nauczyciela. Pierwszy raz zdecydowałam się wybrać nativa. Kubańczyka o imieniu Eduardo Jose. Jak już powiedziałam dziewczynom: mam jasno określony cel na przyszłość. Chcę wyjść za niego za mąż, wyjechać z nim na Kubę, urodzić mu kubańskie dzieci, a wieczorami zostawiać je pod opieką mojej kubańskiej teściowej i tańczyć z nim kubańską salsę i pić cuba libre do samego rana Bossssssski jest! ![]() Zupełnie nie wiem jak skupię się przy nim na nauce języka! Zmykam, dziewczęta Have a nice day Have a nice weekend
|
|
#4301 | |||||||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Cytat:
TŻ ich nie cierpi, chce bym sciela. Ja tez ich nie lubie Cytat:
![]() Kod:
...które było chyba najgorszym grzanym piwem jakie piłam :cool: Następnym razem zmieniamy lokal :D ![]() Cytat:
Dobrze ze ja przygarnelas Cytat:
A zreszta na slubie musisz byc. Nie bede rozmawiala z Toba i piła przez Skype Cytat:
Cytat:
Niech tylko bedzie po slubie. Zetne od razu do ramion ![]() A poza tym Copy mi farbowała wczoraj włosy na intensywną miedź (zdjęcie pod wpisem). Zaczynamy farbować, a tu nagle czytam... "nakładać farbę na wilgotne włosy" Poleciałam szybko do łazienki zmyć ten kawałek co Copy już pomalowała (na szczęście dopiero co zaczęła) i zmoczyłam resztę włosów. Kolor wyszedł naprawdę fajny Zresztą według wskazówek Copy załączyłam już fotę na fb
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam dziś farbę na swoje włosy. W końcu wzięłam czekoladowy ciemny blond
|
|
#4303 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Nie stresuj sie Poucz sie za mnie albo zrób prezentacje
|
|
#4304 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje slicznie U Was tez juz ten okropny snieg topnieje?? ja bardzo sie ciesze,ze w koncu sa plusowe temperatury,bo nienawidze śniegu.... jeszcze mrozy jestem w stanie przezyc,ale tez nie za długo:P Dziewczynki brałyscie jakies dobre tabletki na włosy, paznokcie moze?? jesli tak to jakie?pomogły?? moge liczyc na Wasze podpowiedzi i opinie?? ja znow musze zaczac brac,bo włosy mi wypadaja, paznokcie sie rozdwajaja i lamia.... Lim imie kotka poprostu świetne
|
#4305 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Czy pomogło, to nie moge w 100% stwierdzic. Na pewno troche mniej mi tych włosow wypada.
|
|
#4306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz już na szczęście znaczna część tego lodu stopniała i mam nadzieję, że śniegu już nie będzie, bo nie cierpię również.Co do witamin - ja biorę Salfazin, ale dopiero tydzień. Biorę głównie ze względu na cerę, bo ostatnio mi płata niezłe figle , ale Salfazin jest na włosy, cerę i paznokcie. Ma chyba niezły skład, a cenowo wychodzi nieźle, bo 100 tabl. kosztuje 25 zl, a dawka to 1 na dzień. Nic więcej nie powiem, bo na jakieś rezultaty to jeszcze z 2 tygodnie poczekam
[...] Rzeczy, które posiadasz w końcu zaczynają posiadać ciebie. Edytowane przez singermarla87 Czas edycji: 2011-01-10 o 17:35 |
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Melduje się - rocznik 1987 Witam wszystkie wizażanki |
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pamiętam że brałam już kiedyś wcześniej i wtedy rzeczywiście była poprawa. Teraz niestety nie. Witamy ![]() Jestem 4 dzień na zwolnieniu, dziś sobie jeszcze tylko odpoczywam ale od jutra wezmę się za ogarnianie sesji w dodatku zauwazyłam że mam błąd na L4 (data wystawienia - 10.02 2011 , lekarka się machnęła ) i musze jakoś to odkręcić
|
|
#4309 | ||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie może Ci wypisać raz jeszcze tego L4 i podmienisz po prostu? /Btw. ciekawa jestem jak sie takie sprawy odkręca, bo nie miałam z tym stycznosci do tej pory. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Hej, napisz cos o sobie ![]() Btw. policzyłam sobie z ciekawosci ile na wizażu jestem i uwaga... 5lat
|
|
#4310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba naprawdę przestanę się farbować ![]() Cytat:
jak na razie puściłam skan do kierownika i mu opisałam sprawę, czekam co mi napiszn. W razie czego będę walić do kadrowej
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Akurat z L4 mogę wam doradzić, ponieważ pracuję w Centrum Medycznym. Chociaż zastrzegam - wiem,jak jest u nas, niewiem,czy tak też jest u Ciebie, Copykat, jednak jeśli lekarz wypisze błędną datę to pacjent poprostu zgłasza się z L4 i albo lekarz poprawia to od ręki na tym samym druku, albo pacjent zostawia zwolnienie, lekarz poprawia i jest do odbioru np. następnego dnia - zależy też od priorytetu sprawy. Najczęściej jednak należy zgłosić się do tego samego lekarza, który zwolnienie wystawiał.---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
no i jestem znów. O. Taka moja przygoda z Wizażem ![]() Natomiast takie o mnie o mnie no to coż, studiuję psychologię kliniczną, właśnie zaczynam się zabieerać d opracy magisterskiej -> napewno będzie dotyczyła różnic płciowych i psychologii miłości - konkretnie pewnie małżeństwa, ale nie mam sprecyzowanego dokładnego tematu, może macie jakiś pomysł? Jaki mozna by bylo wymyslic temat dotyczacy roznic plciowych w milosci / bliskich zwiazkach / malzenstwach. Napewno muszę pisać o psychologii miłości, bo bardzo mnie to interesuje i uważam,ze jest to temat ciekawy, który nigdy się nie wyczerpie. Uf.. Ale ze mnie katarynka \No a poza tym to pracowałam od ponad 2 lat w |Centrum Medycznym, potem na 3 miesiace odeszlam iteraz znów wrócilam do tej roboty. Mieszkam sobie w domu pod Warszawą z moim TŻ , z którym jestem od roku i jest super To tak w skrócie ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Aha i jeśli nic się nie zmieniło (miałam przerwę w pracy 3 miesiące) to L4 można wypisywać na 3 dni wstecz. Np. jeśli chcesz od poniedziałku,a przyjdziesz w środę to lekarz może wypisać Ci od poniedziałku. |
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamierzam tak zrobić, z tym że dopiero w środę (mam wizytę u tej lekarki, która wystawiała zwolnienie), w pracy powiedzieli że nie będzie problemu jak dostarczę w czwartek dopiero. Z tym że mam tylko tą zieloną kopię, oryginał kazali mi zostawić w CM (pewnie wysyłają do zusu). W takim przypadku lekarz wystawia nowe zwolnienie? A tak z ciekawości - czym się dokładnie zajmujesz, jesli można wiedzieć?
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja praca polega na obsłudze pacjentów w rejestracji. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma sprawy
Napisałam Ci PW, zerknij.Aha, a to z takiej przychodni NFZ Państwowej czy z prywatnej? to zwolnienie? |
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwolnienie jest z prywatnej przychodni, w której miałam zabieg robiony na NFZ.
|
|
#4317 |
|
Zakręcony Chochlik
|
Mam termin - środa o 9.
Zaraz chyba trupem padnę z nerwów. Także, odezwę się po tym terminie. Bye
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe czy mnie ktoś jeszcze pamięta..
?
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Copykat
Jeśli chodzi o to zwolnienie to dowiedzialam się,że L4 należy złożyć do pracodawcy w ciągu 7 dni, a jeśli pracodawca odda po odnotowaniu to pewnie można i 19. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Aha,a dzwoniłaś na infolinię tego CM w którym wystawiono zwolnienie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

to była chyba jedyna impreza od roku że cały czas tańczyłam sama... 
A teraz męczy mnie megaleń. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
A mieliśmy isc na domówkę do znajomych. 

Wole takie za brodę lub ok ramion. Zresztą są takie ciężkie...

, ale Salfazin jest na włosy, cerę i paznokcie. Ma chyba niezły skład, a cenowo wychodzi nieźle, bo 100 tabl. kosztuje 25 zl, a dawka to 1 na dzień. Nic więcej nie powiem, bo na jakieś rezultaty to jeszcze z 2 tygodnie poczekam