Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-24, 20:37   #4291
Koshatka
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
A ja podjęłam decyzję o rozstaniu..

z waniliową wanilią. I zostaną mi tylko trzy.
Pojechałaś z podobnym numerem co Hosenka w pierwszej części wątku. Podczytuję go sobie w wolnych chwilach.
Stary 2009-09-24, 20:42   #4292
emememsik
po prostu Em :)

Taaak, pamietam, nawet dałam się wtedy nabrać.
To było jakoś tuż przed jej wizytą u TŻ w Anglii i dlatego tak się zdziwiłam.
Stary 2009-09-24, 21:19   #4293
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
MagJa, wiesz co, wydaje mi się, że wizyta z "przymierzaniem" soczewek jest trochę droższa. Ja generalnie mam wytrzymałe oko, i przez całe życie których soczewek nie założyłam było ok , więc pogadałam z facetem nt. materiału z którego mają być zrobione, długości noszenia, mocach i cenie i wybrał dla mnie Frequency Aspheric. Kupiłam od razu dwie, założył mi, kazał pójść na spacer i wrócić, sprawdził czy nie mam reakcji alergicznej i czy wszystko z nawilżaniem soczewki łzami przy mruganiu jest ok i tyle.
Rozumiem. A ile dałaś za te soczewki u niego? Żebym wiedziała na jakie wydatki się nastawiać, jak i mi przyjdzie zmieniać soczewki. Chociaż akurat tych już próbowałam i strasznie niewyraźnie w nich widziałam Jednak wolę sferyczne Frequency 55 Tylko okaże się czy mój wybór jest trafny...

Cytat:
Aha, oczywiście wcześniej mi pomierzył oko i te parametry odgrywały główną rolę w doborze soczewek, bo mam je wszystkie duże, a wiele firm robi same małe rozmiary.
To u mnie jest podobnie. Babka na Iej wyzycie wcisnęła mi Johnsony 8,3, a się okazało, że najlepiej mi w 8,6, a nawet i 8,7. Przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia, a i Biofinity 8,6 sprawdzałam u innej okulistki i potwierdziła, że rozmiar jest ok.

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

Koshatko myślałam o jodze, ale koleżanka mi mówiła, że samemu w domu ciężko się ćwiczy a ja nie chcę chodzić na zajęcia nigdzie, bo po pierwsze po pracy mi się nie chce nigdzie ruszać a po drugie wstydzę się ćwiczyć wśród innych ludzi Dlatego nie chodzę na żadne fitnesy, kursy tańca itp.
Cytat:
isa, no tak, ale jak by nie było, nigdy nie znaleźli u niej czegoś ze sklepu, z którego wychodziła. Gdyby nie dobra wola ochroniarza, to jak bym udowodniła, że nie chciałam ukraść tej czapki? Pewnie tylko odtwarzając nagranie z kamery.
O ile mają sensowny system kamer i nie okazałoby się nagle, że i tak na nagraniu więcej Cię nie ma niż jesteś. Także dobrze, że trafiłaś na sensownego ochroniarza, bo tak to niewiadomo jakby się to skończyło

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie dziś w Rossmanie krem Garniera z nowej seri Activ z kwasem salicylowym, zobaczymy co zdziała.
A ja wczoraj kupiłam roll-on na syfki z tej serii. Kiedyś miałam podobny Clearasil i b. go lubiłam, więc mam nadzieję, że ten będzie równie dobry. Ostatni tyle mi tych paskudztw na twarzy wyłazi że się już poddałam i musiałam kupić wyspecjalizowaną broń

I złożyłam w końcu zamówienie w Eskulapie - wzięłam nowego Effaclara Duo z żelem i 2 zestawy miniaturek Galenica Aquapulp - jeden do suchej cery, a drugi do normalnej i mieszanej. Zrezygnowałam na razie z maseczki Dolivy i zapasu Cleanace, więc możecie być ze mnie dumne Stwierdziłam, że nawet jak mi żel Effaclar na dłuższą metę nie podejdzie (miałam kiedyś miniaturki, ale teraz znów w nim coś ulepszyli), to jeszcze mam mini-żeliki Galeniki, a maseczka nawilżająca też jest w tych miniaturkach, także póki co i żeli i nawilżaczy mi styknie.

Przyszedł mój zegarek. Iiii... mam problema, jeden to taki, że ten bolec, który zapina paseczek jest nie z tej strony co trzeba (da się to zamienić pewnie, ale na razie nie tykam), a drugi to taki, że spodziewałam się zupełnie innego koloru paska. Powiedzcie proszę - jaki on ma dla Was kolor wnioskując po fotkach http://www.allegro.pl/item738466487_...d_hy8ryda.html
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 21:35   #4294
emememsik

MagJa, dałam 60 zł za parę.

A co do paska, to według mnie jest ciemnobrązowy.
Stary 2009-09-24, 21:40   #4295
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Powiedzcie proszę - jaki on ma dla Was kolor wnioskując po fotkach http://www.allegro.pl/item738466487_...d_hy8ryda.html
Jak dla mnie ma kolor trudny do określenia: bordowo-brązowo-miedziany Tam piszą, że zdjęcia są w pod różnym kątem robione - czyli to taki "kameleon" będzie

(a jaki jest "na żywo" )

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-09-24 o 21:41
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 21:44   #4296
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
MagJa, dałam 60 zł za parę.
To jeszcze nie tak źle jak za soczewki Cooper Vision.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jak dla mnie ma kolor trudny do określenia: bordowo-brązowo-miedziany Tam piszą, że zdjęcia są w pod różnym kątem robione - czyli to taki "kameleon" będzie

(a jaki jest "na żywo" )
Zbiorę jeszcze trochę opinii i Wam powiem.

A kto wie, niech się nie odzywa
Stary 2009-09-24, 22:41   #4297
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
cześć
mam dziś koszmarny dzień i koszmarny humor.. próbowałam sobie nawet kupić coś kosmetycznego w ramach pocieszenia, ale nie znalazłam nic fajnego. Ba! Nawet w Sephorze nic mi się nie podobało..
no dramat

Mam przesyt kosmetyczny chyba Poszalałam włosowo, a teraz nawet nie bardzo mam czas tego wszystkiego używać..
że co? my podobno nie znamy takiego pojęcia

Cytat:

I złożyłam w końcu zamówienie w Eskulapie - wzięłam nowego Effaclara Duo z żelem i 2 zestawy miniaturek Galenica Aquapulp - jeden do suchej cery, a drugi do normalnej i mieszanej. Zrezygnowałam na razie z maseczki Dolivy i zapasu Cleanace, więc możecie być ze mnie dumne Stwierdziłam, że nawet jak mi żel Effaclar na dłuższą metę nie podejdzie (miałam kiedyś miniaturki, ale teraz znów w nim coś ulepszyli), to jeszcze mam mini-żeliki Galeniki, a maseczka nawilżająca też jest w tych miniaturkach, także póki co i żeli i nawilżaczy mi styknie.
Jesteśmy

Po dokładnym przetestowaniu miniatur Galenica doszłam jednak do wniosku że tylko jeden produkt mi się spodobał a reszta zupełnie mi nie służyła, żeby nie powiedzieć że zaszkodziła... Takie zestawy powinny się pokazywać częściej(chodzi mi właśnie o firmy apteczne) bo bardzo pomagają w sytuacji gdy ktoś napali się na pełnowymiarowe opakowanie a potem okazuje się nie było warto.

Cytat:

Przyszedł mój zegarek. Iiii... mam problema, jeden to taki, że ten bolec, który zapina paseczek jest nie z tej strony co trzeba (da się to zamienić pewnie, ale na razie nie tykam), a drugi to taki, że spodziewałam się zupełnie innego koloru paska. Powiedzcie proszę - jaki on ma dla Was kolor wnioskując po fotkach http://www.allegro.pl/item738466487_...d_hy8ryda.html
Wygląda na brąz, ale pewnie to fiolet

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 23:08   #4298
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
A co to w ogóle za pasty? Coś kojarzę że wypełniałam ankietę do tej akcji.
blendamed wybielające
Cytat:
Kosmetycznie kuszą mnie 3 żele pod prysznic z Avonu: kremowy Senses czerwony (rzadko jest w katalogach ) i 2 Naturalsy w ofercie "Kup 2 za iles tam": migdał+mleko i jeżyna+wanilia. Wezme sobie tez czerwoną kulkę Senses i nowy peeling do stóp FW.
migdał i mleko zupełni emi nie podeszły takie to to jakies mdłe, czuję tylko rozwodnione mleko jak dla kota
Cytat:
A kto wie, niech się nie odzywa
Znaczy, że nie podoba ci się?

Ja w poniedziałek miałam przygodę z pikaniem i pierwszy raz w życiu musiałam wywrócić torebkę przy ochroniarzu- w NewYorkerze nic nie znalazł ale się uparł żebym pokazała jeszcze raz, no to ja jeszcze raz i w końcu mi pozwolił wyjść- pewnei to była gazeta z Empiku, ale sie zestresowałam ze mi policję wezwą czy coś więc pokazałam zawartość jak ciele

A tak w ogóle to rozłożyło mnei choróbsko totalnie, wszystko mnei boli i wyglądam tak:
Ale przynajumniej poustalałam terminy egzaminów i przynajmniej to mam z głowy
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 06:40   #4299
isa666
Zakorzenienie

Jak dobrze, że dziś piątek. Jestem taka zmęczona tym tygodniem, że szok. A nawet nie miałam dużo roboty, ale mimo wszystko zaczynam chyba odczuwać powoli jesienną deprechę
Jutro na 16.30 muszę jechać na uczelnię do promotorki a tak mi się nie chce Chyba dziś w ramach pocieszenia pójdę na zakupy, bo wczoraj mnie ulewa dopadła i zrezygnowałam.

Magju ja mam ten zegarek I to mój ulubieniec, którego zawsze noszę Więc wiem jaki on ma kolor i nie będę pisać, ale szczerze powiedziawszy - światło na zdjęciu do i daje taki złudny efekt innego koloru
Stary 2009-09-25, 07:23   #4300
loverynka
Zakorzenienie

Widzę, że nie tylko ja zaczynam czuć jesień. Wcale nie jest fajnie

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 07:44   #4301
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Taaak, pamietam, nawet dałam się wtedy nabrać.
To było jakoś tuż przed jej wizytą u TŻ w Anglii i dlatego tak się zdziwiłam.
Zabrzmiało bardzo dramatycznie.

Cytat:
Powiedzcie proszę - jaki on ma dla Was kolor wnioskując po fotkach http://www.allegro.pl/item738466487_...d_hy8ryda.html
Według fotek brąz.

Wirusy chyba przez net latają bo od dwóch dni boli mnie gardło. Ostatnio nie plątałam się w miejscach publicznych, nie spotkałam się z nikim chorym ani nie zmarzłam rano bo jeżdżę autem więc czemu mnie choróbsko rozkłada?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-25, 08:55   #4302
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
że co? my podobno nie znamy takiego pojęcia
ja niestety poznałam po ostatnich szaleństwach zakupowych
na szczęście wreszcie coś drgnęło w zużywaniu, poszło masło Farmony karmel&cynamon i micel Biodermy
do grudnia muszę wszystko na serio ogarnąć

Idę dziś na obiad do Babci TŻ

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 09:51   #4303
rzyrafka
Zakorzenienie

dalej mnei wszystko boli, ale nie czuję gorączki jak wczoraj (38,9) i nawet apetyt mam
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 10:07   #4304
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

rzyrafko, dobrze, że zdrowiejesz. mnie ostatnio też coś łapie, wszystko przez te zmiany temperatury. Jak jadę autem to tak samo, w środku mi ciepło, a jak włączę chłodzenie, albo otwieram szybę to od razu mnie przewieje. :/

nosku, dzięki za opinię o Glorii. Muszę się w końcu po nią wybrać. Mam nadzieję, że jakoś w tym tygodniu mi się uda.

MagJa, na zdjęcu to taki miedziany brąz, ale skoro zdjęcia są bardzo przekłamane, to obstawiam taką metaliczną śliwkę. Powiedz, jaki to kolor.

Em, a co Ci nie odpowiada w waniliowej wanilii? Mnie jej ubywa najszybciej ze wszystkich flakoników. Za każdym razem jak się nią psikam, to czuję się taaka bezpieczna. Bo zapach sam w sobie jest bardzo łagodny na mojej skórze.

Jak już pisałam wyżej, przeziębienie dopadło i mnie. Wszystko przez to, że zapomnieliśmy na noc zamknąć okno, rano obudziliśmy się z bolącymi gardłami. Właśnie sobie zaparzyłam rooibos z miodem i wanilią, mam nadzieję, że się trochę rozgrzeję, bo bardzo mi zimno.

Nie dociera do mnie, że od poniedziałku zaczynam zajęcia.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 10:22   #4305
isa666
Zakorzenienie

A ja chyba zaraz zasnę Tak mi czas powoli leci i jeszcze na dodatek coś mnie łamie w kościach, ale mam nadzieję, że nie będę chora.
Stary 2009-09-25, 10:24   #4306
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
A ja chyba zaraz zasnę Tak mi czas powoli leci i jeszcze na dodatek coś mnie łamie w kościach, ale mam nadzieję, że nie będę chora.

To może zaparz sobie herbatę albo kawę?
Mnie to rozgrzewa i trochę pobudza.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 10:35   #4307
emememsik

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Em, a co Ci nie odpowiada w waniliowej wanilii? Mnie jej ubywa najszybciej ze wszystkich flakoników. Za każdym razem jak się nią psikam, to czuję się taaka bezpieczna. Bo zapach sam w sobie jest bardzo łagodny na mojej skórze.
Rozwija się na mnie jak karmel, a na początku podobna jest do wanilii YR, więc bez sensu ją trzymać. No i dostałam ofertę cenową nie do odrzucenia, co mnie przekonało ostatecznie.
Stary 2009-09-25, 13:24   #4308
karolina1985
Zakorzenienie

Cześć

Nie zaszalałam wczoraj kosmetycznie, ale pyszny koktajl owocowy z Dziewczynami b.skutecznie poprawił mi humor
Skusiłam się tylko na małe masełko morelowe z TBSu, ale zastanawiam się jeszcze nad tym żelem jagodopodobnym :
Liczę, że za czas jakiś będzie jakaś malutka promocja

Sleepy dostałam wczoraj podkład, b. Ci dziękuję i czekam aż będę mogła się odwdzięczyć

Nosku miłego obiadu

Zrobiłam sobie dziś pół dnia wolnego i chyba się położę spać, bo spałam dziś całe 4 godz. No ale jak tu spać jak trzeba się nacieszyć każdą chwilą

Wszystkim chorowitkom ślę dużo energii

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o

Edytowane przez karolina1985
Czas edycji: 2009-09-25 o 13:25
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 14:31   #4309
iceflower
Przyjaciółka KWC

Witam się i ja po kilku dniach przerwy

pobuszowałam sobie dzisiaj chwilkę po wizażystce i chyba dorobię się tej jesieni pierwszej swojej piątki Diora: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1253881333

ta po lewej wydaje mi się stworzona dla mnie - jak ktoś zobaczy, że weszły do Sephory to ja poproszę o cynk, bo od razu biegnę obmacać. Chyba z tej okazji zrobię porządki w kosmetyczce.

Poza tym muszę kupić krem do twarzy i nie mam jakoś pomysłu. Kusi Nuxe Nirvanesque Enrichie ale nie bardzo teraz mam na niego fundusz, wolałabym coś połowę tańszego. Ktoś coś poleci dla sucharka?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-25, 14:41   #4310
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
pobuszowałam sobie dzisiaj chwilkę po wizażystce i chyba dorobię się tej jesieni pierwszej swojej piątki Diora: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1253881333

ta po lewej wydaje mi się stworzona dla mnie - jak ktoś zobaczy, że weszły do Sephory to ja poproszę o cynk, bo od razu biegnę obmacać. Chyba z tej okazji zrobię porządki w kosmetyczce.
Piękne te cienie po lewej szkoda, że środkowy fiolet nie jest taki jak w paltece po prawej - byłoby wtedy idealnie.

Instagram

Stary 2009-09-25, 17:02   #4311
isa666
Zakorzenienie

Wracam z małych zakupów w Naturze Upolowałam srebrny eyeliner My Secret, żel pod prysznic Nivea z dezodorantem w zestawie, balsam ujędrniający Lirene, peelingujący żel do mycia twarzy Nivea Natural Beauty i szampon Joanna z rzepą do włosów przetłuszczających się i wypadających.
No a teraz pora na relaks, bo jutro mnie czeka wyprawa na uczelnię
Stary 2009-09-25, 19:07   #4312
noseknosek

Cytat:
nosku, dzięki za opinię o Glorii. Muszę się w końcu po nią wybrać. Mam nadzieję, że jakoś w tym tygodniu mi się uda.
jak ją gdzieś spotkasz to bierz bez wahania tak samo mocno polecam maskę regenerującą Stapiz
Cytat:
Napisane przez fuksjaa
Nie dociera do mnie, że od poniedziałku zaczynam zajęcia.
Do mnie też niekoniecznie Ja zaczynam dopiero od czwartku, ale TŻ wyjeżdża już w niedzielę, bo od poniedziałku ma zajęcia. Płakać mi się chce jak o tym pomyślę.

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Skusiłam się tylko na małe masełko morelowe z TBSu, ale zastanawiam się jeszcze nad tym żelem jagodopodobnym
morela oj musi być boska!!! A peelingu i miodli w końcu nie kupujesz?

Zrobiłam lekki przegląd kosmetyczny i doszłam do wniosku, że w październiku wolno mi kupić tylko: żel/piankę do golenia, płyn do higieny intymnej i jakieś masło do ciała (bo została mi już tylko jakaś połowa Ziai). No i może jakieś perfumy, ale to inna kategoria

biegam
Stary 2009-09-25, 19:15   #4313
isa666
Zakorzenienie

Chętna któraś na peeling bursztynowy z BU? Ciekawe czy fajne toto
http://www.biochemiaurody.com/sklep/peelamber.html
Stary 2009-09-25, 19:58   #4314
karolina1985
Zakorzenienie

Położyłam się i film mi się urwał na 4 godz... Z przerwą na 3 tel, z których nic nie pamiętam, a widzę po czasie rozmów, że trwały po kilka min.
Ciekawe co takiego mówiłam

Cytat:
morela oj musi być boska!!! A peelingu i miodli w końcu nie kupujesz?
Oj tak, nie mogłam się oprzeć
Miodlę biorę na 100%, jak tylko będę miała okazję pojawić się w Centrum
A z peelingiem się wstrzymuję, na razie nie narzekam na cerę, więc aż tak mnie nie pili A tak po cichu liczę na jakąś promocję w TBS

Nosku wrzuciłabyś swoją pielęgnację włosową(albo chociaż wypisała), może mnie natchniesz

A mnie nic nie zainteresowało wczoraj z perfum A tak chciałabym się w czymś zakochać na zimę Na razie nic nie przebiło HC

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o

Edytowane przez karolina1985
Czas edycji: 2009-09-25 o 20:02
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 20:46   #4315
noseknosek

Cytat:
Nosku wrzuciłabyś swoją pielęgnację włosową(albo chociaż wypisała), może mnie natchniesz
Póki co nie mam jak zrobić zdjęć, bo mam to wszystko w dwóch częściach. Ale z moich najnowszych odkryć mogę polecić przede wszystkim trzy maski:
- Stapiz https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html (cholera jasna! to jest naprawdę cudo, po niczym innym włosy mi tak nie błyszczały i nie były takie miękkie "jak kaczuszka" i nie trzeba jej wcale długo trzymać)
- Gloria https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...rbowanych.html (solidna dawka nawilżenia, włosy elastyczne, sprężyste i megagładkie)
- Wax L'Biotica do suchych i zniszczonych https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...szczonych.html (pełna regeneracja, odżywienie, włosy mięsiste i idealne do głaskania )

Mam jeszcze Kallosa Latte, ale użyłam dopiero raz i to w duecie z inną maską więc niewiele mogę powiedzieć. Ale w niedzielę planuję użyć i dam znać
Ogólnie jestem w totalnym szoku, bo do niedawna myślałam, że na porządną pielęgnację włosów trzeba sporo wydać, a tu za cenę jednej profesjonalnej maski L'Oreala mam 3
Co do szamponu to używam Fitomedu do suchych (bomba! i chyba już się nie rozstaniemy), ale to cudo już znasz

Poza tym kupiłam jeszcze olej kokosowy i olej ze słodkich migdałów i mam w planach poszaleć z nimi jak znowu będę mieszkać sama, bo teraz nie mam warunków Raz użyłam migdałowego i bardzo mi się podobał efekt, więc oczywiście liczę, że to będzie strzał w dziesiątkę.

Cytat:
Napisane przez karolina1985
A mnie nic nie zainteresowało wczoraj z perfum A tak chciałabym się w czymś zakochać na zimę Na razie nic nie przebiło HC
Mnie z nowości też zupełnie nic nie kręci Teraz szukam czegoś "megaczekoladowego" i chyba uznam kolekcję za zamkniętą.

A właśnie Warszawianki! Może któraś z Was ma ochotę na wspólne zakupy w Inermisie? Powyżej 150zł przesyłka jest gratis, a mają tam sporo fajnych zabawek m.in. nową serię Farmony, Ziaję Pomarańczową i sławne masła Eveline

biegam

Edytowane przez noseknosek
Czas edycji: 2009-09-25 o 20:49
Stary 2009-09-25, 21:00   #4316
kochanie
Wtajemniczenie

Cześć

Dziś, po prawie tygodniu, przywrócili mi internet
Początkowo nie mogłam w to uwierzyć, cudowne uczucie

Nadrobiłam wątek, ale niestety nie jestem w stanie zacytować wszystkiego, dlatego tylko tak z pamięci:

- MagJu, bardzo Cię przepraszam, że tak znikłam, akurat jak pytałaś o Ghoulish Glow, ale rozumiesz, siła wyższa Całe szczęście Estella uratowała sytuację Jakby co, to ja też mogę pomóc. Na stronie eurofashion widziałam, że nadal jest ta promocja, coś czuję, że będzie do końca września. Jak kupowałam Ghoulish tydzień temu, to były jeszcze ze 3 sztuki. Jak na razie zauważyłam, że świeci się niestety tylko na jasnym lakierze, nie wiem, czemu, ale jak pomalowałam na Lincolnie, nie świecił się w ogóle - a pomalowałam dwie warstwy i "naświetlałam" go pod żarówką...

- Basiu, nie narzekaj na teatry w Białymstoku Od jakiegoś czasu zawsze jak tam jestem (raz - dwa razy na rok), wybieram się do teatru Jakiś rok temu byłam w tym głównym na sztuce o Rosji, ale nie mam pojęcia, jaki był tytuł I dwa razy byłam Wierszalinie - polecam każdemu ten teatr, mają wspaniałych aktorów! To żadne znane nazwiska (przynajmniej nie z telewizji), ale grają genialnie! Ja się na teatrze nie znam, w Warszawie chodzę rzadko, głównie do Opery, czasem na jakieś komedie Jednak tam siedziałam jak zaczarowana, niesamowite wrażenia. Nie słyszałam, żeby w Warszawie był równie dobry teatr, a przecież jest ich dużo i do niektórych prawie nie sposób zdobyć bilety (Kwadrat czy Roma).
Byłaś tam Basiu, polecasz którąś sztukę? Ja widziałam tę o Ilji i Bóg Niżyński. Ta druga bardzo trudna, pierwszą jestem zauroczona, fascynuje mnie historia tego proroka.
W ogóle jestem zakochana w Supraślu, uwielbiam tam jeździć i zawsze wyciągam ciocię, jak odwiedzam ją w Białym Chyba na starość przeniosę się pod Białystok, bardzo Ci zazdroszczę, że masz tak blisko to tylu pięknych miejsc.

A tak wracając do kosmetyków... Masło tbs jest suuper słodko morelowe, a maska miętowa Lush... jak ją nałożyłam, czułam się prawie jakbym miała na twarzy lody miętowe Tylko nie aż tak zimne i z jakimiś niejadalnymi grudkami

jeszcze raz dziękuję Ci, Elu

Jutro mam wesele, a twarz cała w jakiś grudkach, nie wiem, skąd się to wzięło, ale wyglądam strasznie Poza tym, że byłam u fryzjera w końcu i mam 10 cm krótsze włosy, super wyprostowane i w ogóle super Szkoda, że po myciu znów będą szopą, ale na razie się cieszę
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 21:32   #4317
sleepy
Zakorzenienie

hej wszystkim
Cytat:

Sleepy dostałam wczoraj podkład, b. Ci dziękuję i czekam aż będę mogła się odwdzięczyć
To cieszę się, że już jest w Twoich rękach

Cytat:
Poza tym muszę kupić krem do twarzy i nie mam jakoś pomysłu. Kusi Nuxe Nirvanesque Enrichie ale nie bardzo teraz mam na niego fundusz, wolałabym coś połowę tańszego. Ktoś coś poleci dla sucharka?
Ice, jak ja Cię doskonale rozumiem Ten Nirvanesque to jest mój must-have na październik, akurat na sezon jesienno-zimowy. Chciałam go kupić już teraz ale ciągle pojawiają się nowe niekosmetyczne wydatki... Sama myślę o zakupie jeszcze jednego kremu, dobrze nawilżającego, ale właśnie w niższej cenie i bardzo poważnie rozważam kremy AA Therapy(oliwkowy, z minerałami lub nawilżający). Mają kilka dobrych opini na kwc i panie w aptece mi je ostatnio polecały.

Cytat:

Zrobiłam lekki przegląd kosmetyczny i doszłam do wniosku, że w październiku wolno mi kupić tylko: żel/piankę do golenia, płyn do higieny intymnej i jakieś masło do ciała (bo została mi już tylko jakaś połowa Ziai). No i może jakieś perfumy, ale to inna kategoria
Przypomnimy w odpowiedniej chwili

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość

- Basiu, nie narzekaj na teatry w Białymstoku Od jakiegoś czasu zawsze jak tam jestem (raz - dwa razy na rok), wybieram się do teatru Jakiś rok temu byłam w tym głównym na sztuce o Rosji, ale nie mam pojęcia, jaki był tytuł I dwa razy byłam Wierszalinie - polecam każdemu ten teatr, mają wspaniałych aktorów! To żadne znane nazwiska (przynajmniej nie z telewizji), ale grają genialnie! Ja się na teatrze nie znam, w Warszawie chodzę rzadko, głównie do Opery, czasem na jakieś komedie Jednak tam siedziałam jak zaczarowana, niesamowite wrażenia. Nie słyszałam, żeby w Warszawie był równie dobry teatr, a przecież jest ich dużo i do niektórych prawie nie sposób zdobyć bilety (Kwadrat czy Roma).
Byłaś tam Basiu, polecasz którąś sztukę? Ja widziałam tę o Ilji i Bóg Niżyński. Ta druga bardzo trudna, pierwszą jestem zauroczona, fascynuje mnie historia tego proroka.
W ogóle jestem zakochana w Supraślu, uwielbiam tam jeździć i zawsze wyciągam ciocię, jak odwiedzam ją w Białym Chyba na starość przeniosę się pod Białystok, bardzo Ci zazdroszczę, że masz tak blisko to tylu pięknych miejsc.
Poczułam się jakbym mieszkała w jakimś wyjatkowym miejscu Ale w sumie tak jest naprawdę Zielone płuca i inne takie. Bardzo blisko do Białowieży i Mazur. Ja właściwie jestem miejską osobą i uwielbiam żyć w dużym mieście, tętniącym życiem; ale jak jestem u dziadka na wsi, 70km od Białego, to czuję ten prawdziwy spokój, szum lasu i śpiew ptaków, i mogę godzinami leżeć na polanie i wpatrywać sie w płynące po niebie obłoki.

A teatrów to wcale nie mamy dużo, raptem trzy. Tak bardzo na nie nie narzekam bo rzeczywiście co jakiś czas pojawia się coś ciekawego. W tym supraskim nie byłam. Jeszcze
Stary 2009-09-25, 21:40   #4318
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy
A dziękuję, dziękuję

Cytat:
Po dokładnym przetestowaniu miniatur Galenica doszłam jednak do wniosku że tylko jeden produkt mi się spodobał a reszta zupełnie mi nie służyła, żeby nie powiedzieć że zaszkodziła... Takie zestawy powinny się pokazywać częściej(chodzi mi właśnie o firmy apteczne) bo bardzo pomagają w sytuacji gdy ktoś napali się na pełnowymiarowe opakowanie a potem okazuje się nie było warto.
Hmm, mam w takim razie nadzieję, że mi jednak podpasują, bo niby to tylko 30zł za 2 zestawy, ale te 30zł mogłam wydać na coś sprawdzonego. Nic to, się obaczy

Cytat:

Jak dobrze, że dziś piątek. Jestem taka zmęczona tym tygodniem, że szok. A nawet nie miałam dużo roboty, ale mimo wszystko zaczynam chyba odczuwać powoli jesienną deprechę
Jutro na 16.30 muszę jechać na uczelnię do promotorki a tak mi się nie chce Chyba dziś w ramach pocieszenia pójdę na zakupy, bo wczoraj mnie ulewa dopadła i zrezygnowałam.
Też mnie ucieszył koniec tygodnia i to bardzo. Już od rana nie do życia byłam, wykończył mnie ten tydzień, ciągła nagonka na plan, wolnego mało co. Najgorsze jest to, że nagonka potrwa do końca miesiąca jeszcze, bo trochę do zamknięcia targetu nam brakuje Dobrze, że najbliższe 3 dni mam wolne, to odpocznę trochę. No i mam nadzieję, że w niedzielę sobie poszaleję na zakupach w Krk Dziś wpłynęła wypłata, dziś doszła mi nowa kredytówka - nic tylko szaleć

Cytat:
Dołączam się do prośby, bo sama dzięki pewnej dobrej duszyczce miałam okazję przetestować ten krem i b. mi się spodobał, ale cenę ma iście zaporową Jest coś podobnego w niższej cenie?

Cytat:
Położyłam się i film mi się urwał na 4 godz... Z przerwą na 3 tel, z których nic nie pamiętam, a widzę po czasie rozmów, że trwały po kilka min.
Ciekawe co takiego mówiłam
Dobre
Ja dziś rano byłam pewna, że odrzucam drzemkę w telefonie, a tu się okazało, że odebrałam telefon od mamy. Półprzytomna nasłuchuję, słyszę mamę, rozglądam się, nie ma jej w pokoju... I dopiero po chwili się kapnęłam, że głos dobiega z telefonu

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
- MagJu, bardzo Cię przepraszam, że tak znikłam, akurat jak pytałaś o Ghoulish Glow, ale rozumiesz, siła wyższa Całe szczęście Estella uratowała sytuację Jakby co, to ja też mogę pomóc. Na stronie eurofashion widziałam, że nadal jest ta promocja, coś czuję, że będzie do końca września. Jak kupowałam Ghoulish tydzień temu, to były jeszcze ze 3 sztuki. Jak na razie zauważyłam, że świeci się niestety tylko na jasnym lakierze, nie wiem, czemu, ale jak pomalowałam na Lincolnie, nie świecił się w ogóle - a pomalowałam dwie warstwy i "naświetlałam" go pod żarówką...
Nie masz za co przepraszać Estella się zaoferowała i nawet już miałam brać ten lakier, ale się rozmyśliłam, bo i nie wiedziałam jaki tak naprawdę efekt daje i jednego lakieru nie opłaca się zbytnio kupować na odległość. I po Twojej relacji to nawet się cieszę, że go nie wzięłam, bo zamierzałam go stosować razem z ciemnymi lakierami, a skoro z takimi nie działa, to bez sensu

Cytat:
Cytat:

(a jaki jest "na żywo" )
Cytat:
Wygląda na brąz, ale pewnie to fiolet
Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Znaczy, że nie podoba ci się?
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Według fotek brąz.
Cytat:
MagJa, na zdjęcu to taki miedziany brąz, ale skoro zdjęcia są bardzo przekłamane, to obstawiam taką metaliczną śliwkę. Powiedz, jaki to kolor.
Cytat:
Magju ja mam ten zegarek I to mój ulubieniec, którego zawsze noszę Więc wiem jaki on ma kolor i nie będę pisać, ale szczerze powiedziawszy - światło na zdjęciu do i daje taki złudny efekt innego koloru
I na zakończenie rozwiązanie konkursu
Pasek jest SREBRNY Nie jest to takie czyste srebro, tylko jakby brudnawe, ale jednak na pewno nie brąz ani żaden fiolet. A liczyłam na brąz właśnie Za fiolet też bym się w sumie nie pogniewała
Ok, zegarek jest ładny, podoba mi się i go sobie zostawię, ale nie zmienia to faktu, że pierwsze wrażenie to było mega rozczarowanie...
Także jednak to nie jest ten model, na który chorowałam kiedyś, bo tamten z całą pewnością miał ciemnobrązowy (albo nawet i czarny) pasek, ale zostaje. Niemniej jednak nie omieszkam wyskrobać stosownego maila do sprzedawcy

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2009-09-25 o 21:46
Stary 2009-09-25, 21:43   #4319
Hosenka*
Zakorzenienie

Mag: srebrny?? Skoro jesteś pewna że w katalogach był inny, to moze został wymieniony?

Instagram

Stary 2009-09-25, 21:49   #4320
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Mag: srebrny?? Skoro jesteś pewna że w katalogach był inny, to moze został wymieniony?
Nie, to po prostu inny model, niż ten, na który kiedyś się napaliłam. Zresztą isa potwierdziła, że ma taki sam a i mi się coś majaczy, że faktycznie srebrny model Anita widziałam. Tylko on chyba w katalogu na bardziej srebrny wyglądał, a w rzeczywistości jest taki stonowany. I dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości