|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Cytat:
![]() ![]()
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2010-01-22 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Góry ![]()
![]() |
#4293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo się cieszę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Rozeznanie
|
Dodaj jeszcze jakies szybkie sałatki to na weekend wypróbuje i ocenie
![]()
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę polecić moją ulubioną z serem, jak masz ochotę. A wstawię na SW jak zrobię kiedyś. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | ||||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Pamiętaj, styczeń jest nasz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie wróciłam z "wpisów" z angielskiego, cudzysłów jest temu, że stałam ponad godzinę w kolejce, by usłyszeć, że na dzisiaj koniec i po wpisy można przyjść w poniedziałek ![]() A za godzinkę pędzę na monitor, trzymcie kciuki za moje jajeczka.
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynki testowałam juz przecież i była I krecha ... chyba sobie domaluje druga hahaa - wariatka ahahaa ... kurcze co do tych wpisów to faktycznie masakra też słyszałam o takich akcjach - dobrze że u nas chociaż w minimalnym stopniu szanują studenta pod tym względem ale nie będe już wspominać że ostatnio spędziłam 6 godzin na czekaniu na wykładowców - pierwszy wykład odwołali 15 min przed jego planowym zakończeniem - wykładowca utknął w zaspie, drugi nie zjawił sie na egzaminie - źle sobie wpisał w kalendarzu myślała, że mamy w niedziele egzamin nie w sobote - i tak to miło 6 godziny stracone ... ale wczoraj promotor zaliczył mi kolejną część pracy - teraz już powinno iśc z górki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekamy na wieści z monitoringu........:mdlej e: Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4301 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja juz po monitorze i jestem nawet zadowolana. Mianowicie mam dwa piekne pęcherze okołoowulacyjne maja po 18.5 mm n prawym jajniku i Endo skoczyło ma wprawdzie 6,5 mm no ale nie 3 tak jak w środę. Dostałam dzis receptę na ovitrelle do jutra mam brać jeszcze tą estreve na endo żeby jeszcze podrosła i jutro wieczorem mam zrobić zatrzyk (będę musiała zrobić to sama ![]() ![]() A mam pytanko dziewczyny które biorą ovitrelle albo pregnyl jak z waszymi strankami jak robicie te zastrzyki?? Codziennie ?? czy co dwa dni??? W dzień zastrzyku ? Czy może dzień przed czy po?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
Ilona mi lekarka powiedziała, że jajeczko ma pęknąć do dwóch dni po zastrzyku. Ale starać się możemy cały czas jeśli tylko mamy na to ochotę. Najważniejsze to nic na siłę
![]()
#4303 | ||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() A tak serio, to sama też mam długie cykle, do 35 dni, nie wiem skąd takie cuś. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj pęcherzyki są 3 i mają po 15 mm. Lekarz zmartwił się możliwością ciąży mnogiej ![]() A w ogóle w poczekalni spotkałam koleżankę, która urodziła niecałe 2 lata temu. Dosyć długo starała się z mężem o dziecko i ona właśnie poleciła mi mojego obecnego lekarza. I znów jest w ciąży, niespodziewanie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zadomowienie
|
No właśnie mi powiedziała dziś że zaczyniamy starania. A Anciaaht tobie zabronił dziwne to jakieś ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
ech, u mnie w poniedziałek/wtorek się okaże czy można mieć nadzieję na dzidzię, czy nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | ||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Po tym gonalu mam potworne bóle głowy, czytałam na ulotce, że może powodować. Jeśli nie gonal, to może stres. Agrafką, kociczką, jestem pomału załamana - kryta kuweta nie rozwiązała problemu. Kocia koo jest wszędzie, a sprzątam chałupę 5 razy dziennie, bo jak jej się nie uda rozrzucić koo, to przynajmniej postara się wszędzie rozsypać żwirek. Już nie wiem, co robić. Może jej to z wiekiem minie.
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
Konczitko zazdroszczę gór!!!!
![]()
![]() |
#4309 |
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
weekend nadszedł a u nas cisza n forum ![]() U mnie starania nadeszły ![]() ![]() staram się podchodzić do tego bez presji mam nadziej że uda mi się do samego końca. we wtorek idę jeszcze na monitor zobaczyć czy pęcherzyk pękł. A potem tylko czekanie na @ (oby nie przyszłą) Miłego weekendu życzę wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. U mnie spokojny weekend, zimno okrutne ale świeci piękne słońce, od razu inaczej. Będę gotować i piec, taki mam dziś kaprys
![]() Dziś 25 dc, powoli czuję zbliżającą się @, niestety. Pozdrawiam wszystkie i życzę udanego weekendu. I owocnych staranek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie, bo już się sama gubię
![]() Napiszcie mi proszę czy wiecie jak to jest. Jeżeli zażywam luteinę i jeżeli nie jestem w ciąży temperatura spadnie mi dopiero jak skończę czy jest możliwość, że wcześniej?
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2010-01-23 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zadomowienie
|
Mąż mi dał zastrzyk z ovitrelle w udo sama się bałam. Ale mam teraz takie zgrubienie poprzednim razem tego nie miałam jak mi pielęgniarka dawała. Mam nadziej ze lek się wchłonie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Kostka żółtego sera, jeden duży por, dwa jajka na twardo, ogórki kiszone sztuk 2; Składniki pokroić, dodać sól, pieprz i majonez. Pycha.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa aankaa78(Ania, 31 lat)~~~~~~~~~~~@ 14.01 dolnośląskie agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 05.01 Łódź starania zawieszone asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 21.01 Malopolska Dra (Daria, 23 lata)~~~~~~~~~~~~~ @ 10.12 ![]() edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 18.01 Kraków-Roma Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07 golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @31.12 Wrocław gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03 IlonaN2 (Ilona, 27 lat) ~~~~~~~~~~~ @ 11.01 Kraków Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02 Jagooda_ (Ania, 26 lat)~~~~~~~~~~~@ 07.01 KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07 ![]() Kasia23 (Kasia, 30 lat)~~~~~~~~~~~~@ 02.10 Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@05.10 ![]() Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 20.12 Śląsk Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 11.01 Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze Pomidora (Kasia, 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 01.12 ![]() stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~~~~~@ 27.09 Stokrotka81(Justyna, 29lat)~~~~~~~~@ 07.01 Lubelskie
#4315 | ||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam monitor w poniedziałek i wtedy decyzja o zapodaniu ovitrelle. Staranka czekają ![]() Cytat:
Z serem robię taką: ser, kukurydza, majonez i czosnek. Idealna do grilla ![]() I czaję się na Twoje naleśniczki z kurczakiem, ale to już jak jakieś wolne będę miała. Chciałam zameldować, że dzisiaj ostatecznie zaliczyłam semestr ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A od wczoraj walczę też z testami na owu i dziś są piękne dwie krechy (chciałbym takie zobaczyć w lutym jak @ nie przyjdzie) wiec dziś staranek ciąg dalszy. Aha mam jeszcze takie pytanko bo ja zawsze miałam cykle 30 dniowe a ostatni to 42. a Pani Dr w tym cyklu dużo szybciej bo 13 dc (a ostatnio 18dc) kazała mi dac ovitrelle (pęchery juz było a endo rosło) Czy mi teraz @ przyjdzie 30 dc tak jak powinna czy przez wcześniejszą owu trochę wcześniej?? hmmm ![]() Gratuluje zdanej sesji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
kosmitka
|
Nie wiem, czy ovitrelle ma wpływ na długość cyklu, u mnie nic nie wydłużało ani nie skracało, miałam normalnie (32-35 dc).
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z czosnkiem nie jadłam, chętnie spróbuję, ale bez kukurydzy. Jej słodycz mnie denerwuje w sałatkach. No chyba że to bardzo małe ilości. Dam ogóra. ![]() Gratuluje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
kosmitka
|
Kropka, to może nie żołądek a wątroba? No nie wiem, ale cebuli i papryki niet, czosnek tak. Ale Twoją tak czy inaczej wypróbuję, dla chłopa
![]() A jakiego ogóra dasz?
![]() |
#4320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.