PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał" - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-22, 11:25   #4291
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość

Konczita, jak mnie moje liczydła nie mylą, to masz dziś 34dc! I jak tam @, nie pojawiła się? Kochana, szybciutko zdawaj nam relację

a no nie ma @ ale od jutra luteina bo już mnie drażni to czekanie ... muszę zapisać się do gina zrobić badania a czasu cholera brak ... 5 dni śmigam w góry wierzycie bo ja jeszcze nie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2010-01-22 o 11:26
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 11:30   #4292
aankaa78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
a no nie ma @ ale od jutra luteina bo już mnie drażni to czekanie ... muszę zapisać się do gina zrobić badania a czasu cholera brak ... 5 dni śmigam w góry wierzycie bo ja jeszcze nie
A teścik moze Konczitko byś zrobiła????

Góry....zazdroszcze .....
Stary 2010-01-22, 11:36   #4293
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa78 Pokaż wiadomość
Kropka znów spadłas w rankingu smakmistrza......
Trzeba się rozprawic

Twój przepis na tzatziki zagościł na sałe w mojej kuchni
Pysiasta ma dobre przepisy, to spadam.

Bardzo się cieszę.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 11:39   #4294
aankaa78
Rozeznanie

Dodaj jeszcze jakies szybkie sałatki to na weekend wypróbuje i ocenie
Stary 2010-01-22, 11:43   #4295
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Dodaj jeszcze jakies szybkie sałatki to na weekend wypróbuje i ocenie
Nie mam fot. A bez fot to nie to samo.

Mogę polecić moją ulubioną z serem, jak masz ochotę. A wstawię na SW jak zrobię kiedyś.

Stary 2010-01-22, 14:42   #4296
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Anciaahk mój jajnik lewy te żnie pracował a w tym cyklu mam pęcherzyk na nim 11,5 mm w 10dc. Na prawym tez mam dwa po 15mm i też strasznie się cieszyłam Tylko to Endo.
sączę winko zagryzając morelkami i migdałami i jutro też mam monitor...
Tak sobie myślę Ilonko, że mój gin wcale nie mówi o endo, mam nadzieję, że dlatego, że jest dobre.
Pamiętaj, styczeń jest nasz .
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem, zwłaszcza że moja aktywność jest mocno ograniczona. Nie mogę nawet odkurzyć. Ale staram się chodzić chociaż i pracuję łapami, jeśli mogę. Poza tym jestem nieco ubezwłasnowolniona...
To mąż tak nad Tobą czuwa? I bardzo dobrze, wydaje mi się, że samo chodzenie do pracy - jaka by nie była - też wyczerpuje. Więc odkurzanie jest zupełnie zbędne. Ja chyba jednak będę musiała być zamknięta w kaftan bezpieczeństwa, by nie odkurzać i nie sprzątać. Chłop tego robić nie umie, tzn robi, ale byle jak. A ja z kolei nie umiem siedzieć w brudzie. Przy kocie teraz odkurzam czasem 3 razy dziennie.
Cytat:
Juz sie nie moge doczekac przyszłego tygodnia.....w końcu moj ex sie wyprowadzi.....i bede miała mieszkanie....
Anka czas szybko zleci. I parapetówka będzie?
Cytat:
A ja nie mówię, że ona to je.

Moja kota wybiera mięso, mój kocur próbuje ale coś mu się tam i z ryżu trafi i jednak brzuszek łagodzi. Ale mają wybór, albo to albo głodówa.
A jakie mięsko gotujesz dla kotka?
Cytat:

A testowanko było? Zazdroszczę wypoczynku, sama chętnie bym śmignęła na urlop, ale niestety nie da rady.
Cytat:

Mogę polecić moją ulubioną z serem, jak masz ochotę. A wstawię na SW jak zrobię kiedyś.
To ja poproszę .

Właśnie wróciłam z "wpisów" z angielskiego, cudzysłów jest temu, że stałam ponad godzinę w kolejce, by usłyszeć, że na dzisiaj koniec i po wpisy można przyjść w poniedziałek . Nie ma jak szacunek dla człowieka i studenta. Ta szkoła mnie czasem dobija, ehhh. Myślę o przeniesieniu do Gdańska, ale nie wiem, czy fizycznie wyrobię.
A za godzinkę pędzę na monitor, trzymcie kciuki za moje jajeczka.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 16:04   #4297
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
A teścik moze Konczitko byś zrobiła????

Góry....zazdroszcze .....
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
A testowanko było? Zazdroszczę wypoczynku, sama chętnie bym śmignęła na urlop, ale niestety nie da rady.

Właśnie wróciłam z "wpisów" z angielskiego, cudzysłów jest temu, że stałam ponad godzinę w kolejce, by usłyszeć, że na dzisiaj koniec i po wpisy można przyjść w poniedziałek . Nie ma jak szacunek dla człowieka i studenta. Ta szkoła mnie czasem dobija, ehhh. Myślę o przeniesieniu do Gdańska, ale nie wiem, czy fizycznie wyrobię.

dziewczynki testowałam juz przecież i była I krecha ... chyba sobie domaluje druga hahaa - wariatka ahahaa ...

kurcze co do tych wpisów to faktycznie masakra też słyszałam o takich akcjach - dobrze że u nas chociaż w minimalnym stopniu szanują studenta pod tym względem ale nie będe już wspominać że ostatnio spędziłam 6 godzin na czekaniu na wykładowców - pierwszy wykład odwołali 15 min przed jego planowym zakończeniem - wykładowca utknął w zaspie, drugi nie zjawił sie na egzaminie - źle sobie wpisał w kalendarzu myślała, że mamy w niedziele egzamin nie w sobote - i tak to miło 6 godziny stracone ...
ale wczoraj promotor zaliczył mi kolejną część pracy - teraz już powinno iśc z górki może w kwietniu złoże całość.....
Stary 2010-01-22, 17:51   #4298
aankaa78
Rozeznanie

Cytat:

Poproszę

Cytat:
Anka czas szybko zleci. I parapetówka będzie?

Oj będzie będzie jak tylko kupię najpotrzebniejsze rzeczy i pozmieniam conieco ......

Czekamy na wieści z monitoringu........:mdlej e:

Cytat:
dziewczynki testowałam juz przecież i była I krecha ... chyba sobie domaluje druga hahaa - wariatka ahahaa ...
Może za szybko testowałas....
Stary 2010-01-22, 18:35   #4299
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Cześć kobitki

Coralady, ja tez jestem maniaczką urządzania wnętrz Na szczęście szukam tak długo i w takich miejscach odpowiednich mebli, że staram się znajdować jak najtańsze i najlepsze. Ale jak mam zrobić coś półśrodkami, to wolę poczekać. Tak od 1,5 roku czeka na remont kuchnia, bo chcę ją porządnie zrobić

To byś była moja droga, bardzo bogata matka

Ukryciorku, nie mogę sobie wyobrazić, że ty studentów zamęczasz Jeszcze nie tak bardzo dawno temu sama jako studentka się męczyłam, to teraz będę sobie ciebie wyobrażała jako krwiożerczą panią mgr (bo te są najgorsze )

Jota, żeby czas oczekiwania szybko minął

Konczita, jak mnie moje liczydła nie mylą, to masz dziś 34dc! I jak tam @, nie pojawiła się? Kochana, szybciutko zdawaj nam relację

Jagódko, a może właśnie teraz będzie lepiej i coraz lepiej Nie może tylko być źle

Aanciahk, wspaniale, że jajnik podjął pracę

Kropka, jakbym mojej jaśnie pani Procy zaserwowała ryż, to by mnie chyba kocio wyśmiała Wybredna bestia

Aankaa, tydzień szybko minie i będziesz sama

Wczoraj obskoczyliśmy 3 babcie i 1 dziadka Normalnie szaleństwo. Ostatnia babcia narobiła sama pączków - jeszcze dziś cieknie mi śliczna Szkoda, ze ma tyle wnuków i wszystko zżarli, mogli coś dla mnie na później zostawić
Miłego dnia
Pomidorko. Bo ja nie męczę. Ale za to dziś przeżyłam atak wyprzedzający. Tzn. sekretariat poinformował mnie, że studentki informują, iż odmówiłam dania wpisu. Co wprawiło mnie w osłupienie, bo jeszcze nawet nikt po ten wpis nie przyszedł. Zaliczenie zaplanowałam na przyszły czwartek. Sekretarka się uśmiała i powiedziała, że bobu to ona im teraz da!
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 18:52   #4300
Jota
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
A teraz Wam coś opowiem:
U nas w zeszłym tygodniu na kolędzie był , który udzielał nam ślubu, trochę pogadaliśmy o tym jak nam się żyje, no i powspominaliśmy, a na odchodne zapytał się czego nam życzyć na ten rok - no i mój TŻ powiedział, że "powiększenia rodziny". Dostałam obrazek Matki Boskiej z Dzieciątkiem, no i życzenia, żeby nasze marzenia się spełniły. Jak ksiądz wyszedł to się popłakałam, przypominało mi się kiedy braliśmy ślub, te emocje, wtedy wszystko wydawało mi się takie proste - dwoje kochających się ludzi. A miało być ta pięknie ....
U mnie też był ksiądz na kolędzie. Przyjęłam go sama, bo mąż był w pracy. Już podczas modlitwy, która jest egzorcyzmem chroniącym dom przed złem, miałam ściśnięte gardło. Ksiądz potem usiadł i na koniec powiedział, żeby Bóg nam błogosławił w nowym roku. Poleciały mi łzy wtedy ale powiedziałam, że nie chcę o tym mówić. Powiedział, że mogę przyjść porozmawiać do niego i poszedł. Nawet mężowi się nie przyznałam, bo głupio mi, że taka miękka jestem.
Stary 2010-01-22, 18:56   #4301
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Tak sobie myślę Ilonko, że mój gin wcale nie mówi o endo, mam nadzieję, że dlatego, że jest dobre.
Pamiętaj, styczeń jest nasz .
No musi być nasz A jak lekarz nic o endo nie mówi to na pewno jest suuper
Ja juz po monitorze i jestem nawet zadowolana. Mianowicie mam dwa piekne pęcherze okołoowulacyjne maja po 18.5 mm n prawym jajniku i Endo skoczyło ma wprawdzie 6,5 mm no ale nie 3 tak jak w środę. Dostałam dzis receptę na ovitrelle do jutra mam brać jeszcze tą estreve na endo żeby jeszcze podrosła i jutro wieczorem mam zrobić zatrzyk (będę musiała zrobić to sama ) Wiec ja dziś ful rozluźniona i zaczynam starania od dziś. Dodatkowo winko i morele oczywiście
A mam pytanko dziewczyny które biorą ovitrelle albo pregnyl jak z waszymi strankami jak robicie te zastrzyki?? Codziennie ?? czy co dwa dni??? W dzień zastrzyku ? Czy może dzień przed czy po??
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-22, 19:08   #4302
azakowana
Zakorzenienie

Ilona mi lekarka powiedziała, że jajeczko ma pęknąć do dwóch dni po zastrzyku. Ale starać się możemy cały czas jeśli tylko mamy na to ochotę. Najważniejsze to nic na siłę
Stary 2010-01-22, 19:47   #4303
anciaahk
kosmitka

Cytat:

kurcze co do tych wpisów to faktycznie masakra też słyszałam o takich akcjach - dobrze że u nas chociaż w minimalnym stopniu szanują studenta pod tym względem ale nie będe już wspominać że ostatnio spędziłam 6 godzin na czekaniu na wykładowców - pierwszy wykład odwołali 15 min przed jego planowym zakończeniem - wykładowca utknął w zaspie, drugi nie zjawił sie na egzaminie - źle sobie wpisał w kalendarzu myślała, że mamy w niedziele egzamin nie w sobote - i tak to miło 6 godziny stracone ...
ale wczoraj promotor zaliczył mi kolejną część pracy - teraz już powinno iśc z górki może w kwietniu złoże całość.....
Dorotko, jedna jaskółka nie czyni wiosny, testować należy do woli hahhah.
A tak serio, to sama też mam długie cykle, do 35 dni, nie wiem skąd takie cuś.
Cytat:
Oj będzie będzie jak tylko kupię najpotrzebniejsze rzeczy i pozmieniam conieco ......
Czyli najprzyjemniejsze przed Tobą. Ale i tak podziwiam, że zostajesz, ja bym chyba za bardzo roztkliwiała się nad każdym kątem i nie mogłabym wytrzymać. Ckliwa jakaś jestem.
Cytat:
Napisane przez Jota Pokaż wiadomość
U mnie też był ksiądz na kolędzie. Przyjęłam go sama, bo mąż był w pracy. Już podczas modlitwy, która jest egzorcyzmem chroniącym dom przed złem, miałam ściśnięte gardło. Ksiądz potem usiadł i na koniec powiedział, żeby Bóg nam błogosławił w nowym roku. Poleciały mi łzy wtedy ale powiedziałam, że nie chcę o tym mówić. Powiedział, że mogę przyjść porozmawiać do niego i poszedł. Nawet mężowi się nie przyznałam, bo głupio mi, że taka miękka jestem.
Jota to dobrze tak się czasem wypłakać, nawet przed obcym. Ja księdza w domu od chyba 3 lat nie widziałam przez te moje rozjazdy.
Cytat:
No musi być nasz A jak lekarz nic o endo nie mówi to na pewno jest suuper
Ja juz po monitorze i jestem nawet zadowolana. Mianowicie mam dwa piekne pęcherze okołoowulacyjne maja po 18.5 mm n prawym jajniku i Endo skoczyło ma wprawdzie 6,5 mm no ale nie 3 tak jak w środę. Dostałam dzis receptę na ovitrelle do jutra mam brać jeszcze tą estreve na endo żeby jeszcze podrosła i jutro wieczorem mam zrobić zatrzyk (będę musiała zrobić to sama ) Wiec ja dziś ful rozluźniona i zaczynam starania od dziś. Dodatkowo winko i morele oczywiście
A mam pytanko dziewczyny które biorą ovitrelle albo pregnyl jak z waszymi strankami jak robicie te zastrzyki?? Codziennie ?? czy co dwa dni??? W dzień zastrzyku ? Czy może dzień przed czy po??
Mi lekarz wskazał konkretne dni starania, chyba pierwsze dopuścił dopiero 12 lub 24 godziny po podaniu ovitrelle, wcześniej zakazał, ale nie pamiętam czy to było 12 czy 24. Teraz sama właśnie też nie wiem, kiedy można.
Dzisiaj pęcherzyki są 3 i mają po 15 mm. Lekarz zmartwił się możliwością ciąży mnogiej.Do niedzieli biorę gonal, w poniedziałek znów monitori i pewnie ovitrelle. Gonal dzisiaj sama sobie podałam - w brzuch. Dziwne uczucie, ale chłopa nie ma i musiałam sama sobie poradzić.
A w ogóle w poczekalni spotkałam koleżankę, która urodziła niecałe 2 lata temu. Dosyć długo starała się z mężem o dziecko i ona właśnie poleciła mi mojego obecnego lekarza. I znów jest w ciąży, niespodziewanie , jest w szoku a to już 4 miesiąc. Podejrzewała wrzody, zapalenie płuc a to ciąża .

Stary 2010-01-22, 19:59   #4304
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

No właśnie mi powiedziała dziś że zaczyniamy starania. A Anciaaht tobie zabronił dziwne to jakieś ...
Stary 2010-01-22, 20:29   #4305
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

ech, u mnie w poniedziałek/wtorek się okaże czy można mieć nadzieję na dzidzię, czy nieW sumie to nauczona doświadczeniem, wątpię w powodzenie, ale niewątpliwie byłaby to miła niespodzianka

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 20:32   #4306
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
ech, u mnie w poniedziałek/wtorek się okaże czy można mieć nadzieję na dzidzię, czy nieW sumie to nauczona doświadczeniem, wątpię w powodzenie, ale niewątpliwie byłaby to miła niespodzianka
Stary 2010-01-23, 06:29   #4307
anciaahk
kosmitka

Cytat:
No właśnie mi powiedziała dziś że zaczyniamy starania. A Anciaaht tobie zabronił dziwne to jakieś ...
Ilonko to pewnie kwestia organizmu, u mnie jest problem z owulacją, pękaniem itp, więc pewnie dlatego lekarz chce, by pękały wtedy, kiedy jest podany lek, może inaczej może dojść o torbieli.
Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Więcej wiary

Po tym gonalu mam potworne bóle głowy, czytałam na ulotce, że może powodować. Jeśli nie gonal, to może stres. Agrafką, kociczką, jestem pomału załamana - kryta kuweta nie rozwiązała problemu. Kocia koo jest wszędzie, a sprzątam chałupę 5 razy dziennie, bo jak jej się nie uda rozrzucić koo, to przynajmniej postara się wszędzie rozsypać żwirek. Już nie wiem, co robić. Może jej to z wiekiem minie.

Stary 2010-01-23, 06:34   #4308
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Konczitko zazdroszczę gór!!!! Oj pojechałaby sie gdzies jeszcze przed porodem...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 12:07   #4309
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Hej dziewuszki
weekend nadszedł a u nas cisza n forum

U mnie starania nadeszły Pęcherzyki wczoraj były duże endo tez podrosło Dziś wzięłam ostatnia dawkę Estrevy i za kilka godzin muszę sobie zrobić zastrzyk z ovitrelle i w tym cyklu jest szansa
staram się podchodzić do tego bez presji mam nadziej że uda mi się do samego końca. we wtorek idę jeszcze na monitor zobaczyć czy pęcherzyk pękł. A potem tylko czekanie na @ (oby nie przyszłą)
Miłego weekendu życzę wszystkim

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 14:03   #4310
Migavka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. U mnie spokojny weekend, zimno okrutne ale świeci piękne słońce, od razu inaczej. Będę gotować i piec, taki mam dziś kaprys I może trochę popiszę pracy, powinnam....

Dziś 25 dc, powoli czuję zbliżającą się @, niestety.

Pozdrawiam wszystkie i życzę udanego weekendu. I owocnych staranek
Migavka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 14:51   #4311
azakowana
Zakorzenienie

Mam pytanie, bo już się sama gubię
Napiszcie mi proszę czy wiecie jak to jest. Jeżeli zażywam luteinę i jeżeli nie jestem w ciąży temperatura spadnie mi dopiero jak skończę czy jest możliwość, że wcześniej?

Edytowane przez azakowana
Czas edycji: 2010-01-23 o 14:53
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 15:35   #4312
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Mąż mi dał zastrzyk z ovitrelle w udo sama się bałam. Ale mam teraz takie zgrubienie poprzednim razem tego nie miałam jak mi pielęgniarka dawała. Mam nadziej ze lek się wchłonie
Stary 2010-01-23, 17:53   #4313
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Poproszę
Kostka żółtego sera, jeden duży por, dwa jajka na twardo, ogórki kiszone sztuk 2; Składniki pokroić, dodać sól, pieprz i majonez. Pycha.

Stary 2010-01-24, 07:16   #4314
Konczita
Zakorzenienie

Kapuściane Pole

aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa
aankaa78(Ania, 31 lat)~~~~~~~~~~~@ 14.01 dolnośląskie
agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 05.01 Łódź starania zawieszone
asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie
Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 21.01 Malopolska

Dra (Daria, 23 lata)~~~~~~~~~~~~~ @ 10.12Wlkp
edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 18.01 Kraków-Roma
Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07
golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @31.12 Wrocław
gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03
IlonaN2 (Ilona, 27 lat) ~~~~~~~~~~~ @ 11.01 Kraków
Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02
Jagooda_ (Ania, 26 lat)~~~~~~~~~~~@ 07.01
KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07
Kasia23 (Kasia, 30 lat)~~~~~~~~~~~~@ 02.10 Świnoujście
ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@05.10
Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 20.12 Śląsk
Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 11.01
Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone
Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze
Pomidora (Kasia, 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 01.12
stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~~~~~@ 27.09
Stokrotka81(Justyna, 29lat)~~~~~~~~@ 07.01 Lubelskie
Stary 2010-01-24, 08:22   #4315
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Migavka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. U mnie spokojny weekend, zimno okrutne ale świeci piękne słońce, od razu inaczej. Będę gotować i piec, taki mam dziś kaprys I może trochę popiszę pracy, powinnam....

Dziś 25 dc, powoli czuję zbliżającą się @, niestety.

Pozdrawiam wszystkie i życzę udanego weekendu. I owocnych staranek
Dopóki @ nie ma, to nie ma. I nic proszę tu nie czuć .

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Mam pytanie, bo już się sama gubię
Napiszcie mi proszę czy wiecie jak to jest. Jeżeli zażywam luteinę i jeżeli nie jestem w ciąży temperatura spadnie mi dopiero jak skończę czy jest możliwość, że wcześniej?
Nie znam się na mierzeniu temperatury, ale chyba spaść powinna po odstawieniu .
Cytat:
Mąż mi dał zastrzyk z ovitrelle w udo sama się bałam. Ale mam teraz takie zgrubienie poprzednim razem tego nie miałam jak mi pielęgniarka dawała. Mam nadziej ze lek się wchłonie
O, Ty w udo robisz zastrzyki? Ja w brzuch, zarówno gonal, jak i ovitrelle. Najgorszy był pierwszy raz, taka jakaś blokada psychiczna. Wczoraj jeszcze z nerwów źle założyłam igłę, potem ją zdejmowałam i zakładałam na nowo, a już dawkę miałam załadowaną, nie wiem, czy to ma jakiś wpływ, mam nadzieję, że nie , oby zastrzyk się wchłonął.
Ja mam monitor w poniedziałek i wtedy decyzja o zapodaniu ovitrelle. Staranka czekają . Chociaż wczoraj z chłopem się pokłóciłam, ale do staranek pewnie foch przejdzie.
Cytat:
Kostka żółtego sera, jeden duży por, dwa jajka na twardo, ogórki kiszone sztuk 2; Składniki pokroić, dodać sól, pieprz i majonez. Pycha.
Brzmi pysznie, ale ja nie mogę pora, strasznie boli mnie po nim żołądek.
Z serem robię taką: ser, kukurydza, majonez i czosnek. Idealna do grilla.
I czaję się na Twoje naleśniczki z kurczakiem, ale to już jak jakieś wolne będę miała.

Chciałam zameldować, że dzisiaj ostatecznie zaliczyłam semestr . Ferie .

Stary 2010-01-24, 09:51   #4316
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

O, Ty w udo robisz zastrzyki? Ja w brzuch, zarówno gonal, jak i ovitrelle. Najgorszy był pierwszy raz, taka jakaś blokada psychiczna. Wczoraj jeszcze z nerwów źle założyłam igłę, potem ją zdejmowałam i zakładałam na nowo, a już dawkę miałam załadowaną, nie wiem, czy to ma jakiś wpływ, mam nadzieję, że nie , oby zastrzyk się wchłonął.
Ja mam monitor w poniedziałek i wtedy decyzja o zapodaniu ovitrelle. Staranka czekają . Chociaż wczoraj z chłopem się pokłóciłam, ale do staranek pewnie foch przejdzie.

W udo w brzuch to już w ogóle bym nie dała rady. W ogóle się nie boje igieł ale tylko jak robi mi zastrzyk pielęgniarka A sama albo TŻ to myślałam że umrę.
A od wczoraj walczę też z testami na owu i dziś są piękne dwie krechy (chciałbym takie zobaczyć w lutym jak @ nie przyjdzie) wiec dziś staranek ciąg dalszy.
Aha mam jeszcze takie pytanko bo ja zawsze miałam cykle 30 dniowe a ostatni to 42. a Pani Dr w tym cyklu dużo szybciej bo 13 dc (a ostatnio 18dc) kazała mi dac ovitrelle (pęchery juz było a endo rosło) Czy mi teraz @ przyjdzie 30 dc tak jak powinna czy przez wcześniejszą owu trochę wcześniej?? hmmm
Gratuluje zdanej sesji
Stary 2010-01-24, 10:05   #4317
anciaahk
kosmitka

Nie wiem, czy ovitrelle ma wpływ na długość cyklu, u mnie nic nie wydłużało ani nie skracało, miałam normalnie (32-35 dc).

Stary 2010-01-24, 11:52   #4318
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi pysznie, ale ja nie mogę pora, strasznie boli mnie po nim żołądek.
Z serem robię taką: ser, kukurydza, majonez i czosnek. Idealna do grilla.
I czaję się na Twoje naleśniczki z kurczakiem, ale to już jak jakieś wolne będę miała.

Serio? Po porze boli, a po ciężkim czosnku nie? To ciekawy masz ten żołądek.

Z czosnkiem nie jadłam, chętnie spróbuję, ale bez kukurydzy. Jej słodycz mnie denerwuje w sałatkach. No chyba że to bardzo małe ilości. Dam ogóra.

Gratuluje.

Stary 2010-01-24, 13:22   #4319
anciaahk
kosmitka

Kropka, to może nie żołądek a wątroba? No nie wiem, ale cebuli i papryki niet, czosnek tak. Ale Twoją tak czy inaczej wypróbuję, dla chłopa .
A jakiego ogóra dasz?

Stary 2010-01-24, 13:41   #4320
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Kropka, to może nie żołądek a wątroba? No nie wiem, ale cebuli i papryki niet, czosnek tak. Ale Twoją tak czy inaczej wypróbuję, dla chłopa .
A jakiego ogóra dasz?
Widzę, ze mamy identyczne wątroby. Cebulę mogę w ilościach śladowych i tylko przetworzoną (dobrze podsmażoną), paprykę śladowo, a po porze tak wymiotuję, że nie mogę przejść w okolicy pora w ogóle... A czosnek lubię, nawet sporo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości