Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-05, 12:51   #4291
viki1988
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV

Cytat:
Napisane przez dysk Pokaż wiadomość
swędzi i to dobitnie - a działania przeciwłupieżowego nie zauważyłam - jedynie włosy mi przesusza i faktycznie rzadziej muszę myć (to jest już chyba enty szampon który mi nie pasuje )
A ten zielony nie jest do przetłuszczających sie włosów? jeśli tak to sie nie dziw ze przesusza, bo to normalne spróbuj szamponów z łagodnymi detergentami np.Hipp, Babydream
Stary 2010-04-05, 13:28   #4292
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

A ja ostatnio przechodzę zwątpienie włosowe ; / Ciągle się plączą, często są obciążone, przetłuszczają się i trudno je rozczesać. Raz kolejny wymyślam nową pielegnację, czego by tu zacząć używać, czego zaprzestać. Mam je bardzo trudno do ułożenia i trudne do zadbania, sama nie wiem czego potrzebują.

Na skalp używam zawsze jakiejś wcierki, aktualnie wody brzozowej i przy tym pozostanę, chyba, że będzie mnie stać na ampułki Radicala, albo chociaż Jantar. Ale tu znowu nie wiem, czy nie powinna spróbować jakoś nawilżyć skóry głowy, może by się trochę mniej przetłuszczała?

Na długośc, to ostatnie nic z nimi nie robiłam, żadnych masek, odżywki już nie używam, bo mi obiąża włosy. Szamponu używam obecnie Hippa i chyba przy nim pozostanę, jest dla mnie idealny.

Wczoraj użyłam Wax-a, na godzinę, w cieple pod czepek i miałam ładne włosy, ale oczywiście, potem umyłam 2x Hippem, inaczej miałabym je tłuste, czyt. obiążone. Kolejna rzecz, to kołtuny, ale to chyba od żelu Palomy i żelu z siemieniem lnianym, po prostu przesadzam chyba z ilością, skleja mi włosy, potem je zawsze wiąże w kucyk i tak powstają moje kołtuny, przez które już mi tyle włosów wyleciało.

Za parę dni, jak dojdzie moja henna, zafarbuję się i ciężko będzie robić jakieś maski, bo kolor będzie się szybko wypłykiwał i pozostanę przy płukankach octowych. Do tego szampon Hipp, woda brzozowa i Salfazin od środka. I zrobię sobie chyba jakiś spray z produktów mazidłowych. Nie wiem, czego używać na hennowane włosy? Co jeszcze mogę zrobić? Zastanawiam się nad kolejnym podcięciem. Nie chodziłam do fryzjera przez 1,5 roku i miałam już b. długie włosy. Potem zaczęłam o nie bardzo dbać, maski, odżywki oleje, potem zdjecydowałam się podciąć, ale tylko 2 cm. A widziałam, że było to dobre, za 2 miesiace zdecydowałam się na ok 4cm. Teraz znów mijają 2 miesiące i nie wiem, czy by znowu nie podciąć... jak myślicie?

Z góry dziękuje za wszystkie rady... ; )

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 13:30   #4293
201604211128
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A ten zielony nie jest do przetłuszczających sie włosów? jeśli tak to sie nie dziw ze przesusza, bo to normalne spróbuj szamponów z łagodnymi detergentami np.Hipp, Babydream
Próbowałam i robi mi jedno wielkie siano na głowie

Jedyna metoda to dermatolog (teraz kasę na nią wydam - umawiam się do dr Chlebus .

Edytowane przez 201604211128
Czas edycji: 2010-04-05 o 13:31
201604211128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 13:40   #4294
klada
Zakorzenienie

A ja ostatnio zauwazylam, ze mam grube wlosy, nawet lepiej niz przed wypadnaiem. A przeciez tyle mi wypadlo... Moze te ampułki Radical spowodowaly, ze wlosy staly się grubsze? Bo nic innego nie mogę wymyślec.
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 14:30   #4295
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Próbowałam i robi mi jedno wielkie siano na głowie

Jedyna metoda to dermatolog (teraz kasę na nią wydam - umawiam się do dr Chlebus .
Hmm... wiesz, tak naprawdę, to uczulać może wszystko- kompozycja zapachowa, naturalne ekstrakty... Zawsze można spróbować samemu robić sobie szampony, przepisy są dostępne np. na Mazidłach. Taki szampon ma niewiele składników, dlatego istnieje mniejsze prawdopodobieństwo, że coś Cię w nim będzie podrażniać. Wizyta u dermatologa jest jednak dobrym pomysłem, może w ogóle masz poważniejsze kłopoty ze skórą.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 14:41   #4296
201604211128
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Hmm... wiesz, tak naprawdę, to uczulać może wszystko- kompozycja zapachowa, naturalne ekstrakty... Zawsze można spróbować samemu robić sobie szampony, przepisy są dostępne np. na Mazidłach. Taki szampon ma niewiele składników, dlatego istnieje mniejsze prawdopodobieństwo, że coś Cię w nim będzie podrażniać. Wizyta u dermatologa jest jednak dobrym pomysłem, może w ogóle masz poważniejsze kłopoty ze skórą.
Że mam poważne to jestem pewna, no niestety (ostatnio moja pielęgnacja zaczęła mnie uczulać po kolei (poza odżywką i maską do włosów) Nadal mi się z głowy sypie i ni to łupież tłusty, ni to łupież suchy - a'la płaty skóry. Do mazideł jestem niestety lewa ręka Muszę skonsultować się z derm. A głowę myję porządnie - w domu suszą, że nie i dlatego mam problemy
201604211128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 14:44   #4297
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Ja tez go często stosuję na buzię
Użyłam i tez jestem bardzo zadowolona Nawet zaryzykuję stwierdzeine, że moje włosy wolą właśnie rycynkę niż kokosa, ale może po prostu nie znalazłam optymalnego dla siebie czasu
Stary 2010-04-05, 15:11   #4298
19agusia91
Zakorzenienie

Ja wolę kokosa, bo łątwiej schodzi. No i na przesuszoną buzię to tez kokos, bo rycynowy wysusza mnie. Ale najczęściej szkoda mi kokosa na buzię
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 23:10   #4299
fiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Wczoraj wyprostowałam moje włoski pierwszy raz w całości od lutego, bo na co dzień prostuję tylko grzywkę
Były ładne, błyszczące i sypkie aż się nie mogłam nadziwić
Niestety dziś zachciało mi się je podnieść trochę u nasady za pomocą wałków z rzepami i się zmatowiły i troszkę sianowato wyglądają, ale wiem że jak zmyję ten "utrwalacz" z nich, z którego ilością dziś przesadziłam (żeby ładnie się podkręciły na wałkach) to znów będą piękne i błyszczące. Czekam tylko na nowego WAXa... Ale powinien przyjść zaraz po świętach.

W ogóle czym muszę się pochwalić to że podczas prostowania nie było złamanych włosków w umywalce- a zazwyczaj było ich dużo.
Oraz że podczas mycia wychodzi ich kilka a wcześniej było ich tyle, że jak zebrałam wszystkie z wanny i ukręciłam z nich w dłoniach taką kulkę- dreada to miał ten kokonik jakieś 3 cm średnicy (taki średnio zbity)
Tak że ogólnie WAX czarny mi pomógł na wypadanie, a dzisiaj 3 dzień z ampułkami Radical. Ciekawe czy to wzmocni efekty

Acha dodam jeszcze że na czubku głowy mam pełno różnej długości sterczących odrośniętych włosków
I są one mocne i grube

Tak że cieszę się że kiedyś tam, jakiś czas temu trafiłam na Wasz wątek i że tak mi pomogły Wasze rady dziewczęta
Pierwszy raz w tym wątku, wiec witam Was Dziewczyny

pozwolilam sobie zacytowac, bo mam dosłowanie tak samo! Dzis umylam glowe i okazalo sie ze tez mi taka kulka sie uzbierała...
Mam cienkie włosy, wycieniowane (2 warstwy) do trójkąta. Mokre z reguły szuszę, poniewaz suszarka daje mi efekt prostych wlosow. Ogolnie swoje mam proste, ale te "icki" wycieniowane i cienkie mi sie odkręcają. Ostatnio (ostatni matoł ze mnie) kupiłam prostownice i zaczelam je prostowac (why?! )...
Stwierdziłam ze musze zajac sie moimi wlosami i koniec.
Mimo wszystko regularnie podcinam. Chocilam do fryzjera z reguly co 2 miesiace, ale teraz po tej prostownicy widze ze szybciej mi sie zniszczyly i mam bardziej suche.
takze to moja krotka historia wlosow.
Czy myslicie ze ten Wax moze mi pomoc? Czarny kolor ma jakas nazwe? bo jakos nie moge go znaleźć, ale nadal szukam.
Ogolnei mowiąc prosze o rade.
Tym czasem szukam po stronach wiecej informacji na temat odzywek, itp. ale jak wiecie to ponad 140 stron

W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków
P
roszę zastanów się nad adopcją.
http://www.mielec.bezdomne.com/
fiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:09   #4300
Gosia19011983
Rozeznanie

Przed świętami zakończyłam kurację ampułek radical. Efekt, który uzyskałam to jak gdyby grubsze włosy, bardzo mocne, mam mnóstwo nowych włosków. Wypadanie włosów praktycznie się skończyło.
- ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok.
- obecna długość to włosy do ramion.
CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE.
Gosi@
Gosia19011983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:28   #4301
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosia19011983 Pokaż wiadomość
Przed świętami zakończyłam kurację ampułek radical. Efekt, który uzyskałam to jak gdyby grubsze włosy, bardzo mocne, mam mnóstwo nowych włosków. Wypadanie włosów praktycznie się skończyło.
O, czyli jednak te pogrubione włosy to dzięki tym ampułkom. Mam wrażenie , że mam ich teraz więcej, niż przed wypadaniem
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 10:05   #4302
joasia1428
Raczkowanie

GG do joasia1428

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Użyłam i tez jestem bardzo zadowolona Nawet zaryzykuję stwierdzeine, że moje włosy wolą właśnie rycynkę niż kokosa, ale może po prostu nie znalazłam optymalnego dla siebie czasu
ja bym chciała użyć rycynki, ale jestem blondynka i boje się ,ze mi przyciemni..... a ciemniejszych nie chce mieć
Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
O, czyli jednak te pogrubione włosy to dzięki tym ampułkom. Mam wrażenie , że mam ich teraz więcej, niż przed wypadaniem
u wszystkich radical daje takie świetne efekty a mnie rozczarował tzn. jakies efekty sa ale malutkie... nie wiem może za dużo wymagam....
Stary 2010-04-06, 11:32   #4303
Gosia19011983
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam podobnie, więc ampułki działają.
- ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok.
- obecna długość to włosy do ramion.
CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE.
Gosi@
Gosia19011983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:59   #4304
whiskey
Zadomowienie

dziewczyny, a jest dostępna ta stara wersja tych ampułek? jakie one mają opakowanie. bo czytałam gdzieś, że nowsze mają coś w skłądzie co moze podrażnić.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:17   #4305
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiska Pokaż wiadomość
Pierwszy raz w tym wątku, wiec witam Was Dziewczyny

pozwolilam sobie zacytowac, bo mam dosłowanie tak samo! Dzis umylam glowe i okazalo sie ze tez mi taka kulka sie uzbierała...
Mam cienkie włosy, wycieniowane (2 warstwy) do trójkąta. Mokre z reguły szuszę, poniewaz suszarka daje mi efekt prostych wlosow. Ogolnie swoje mam proste, ale te "icki" wycieniowane i cienkie mi sie odkręcają. Ostatnio (ostatni matoł ze mnie) kupiłam prostownice i zaczelam je prostowac (why?! )...
Stwierdziłam ze musze zajac sie moimi wlosami i koniec.
Mimo wszystko regularnie podcinam. Chocilam do fryzjera z reguly co 2 miesiace, ale teraz po tej prostownicy widze ze szybciej mi sie zniszczyly i mam bardziej suche.
takze to moja krotka historia wlosow.
Czy myslicie ze ten Wax moze mi pomoc? Czarny kolor ma jakas nazwe? bo jakos nie moge go znaleźć, ale nadal szukam.
Ogolnei mowiąc prosze o rade.
Tym czasem szukam po stronach wiecej informacji na temat odzywek, itp. ale jak wiecie to ponad 140 stron

Ja używam tego WAXa:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...atment-Wax.htm
(Z czarno- białą etykietką)
I na wypadanie mi pomógł, bo stosuję 1,5 miesiąca tak 2-3 razy w tygodniu, a obecnie wypada mi o wiele mniej włosów i są widoczne nowe rosnące A wypadania nie mogłam opanować przez jakieś 2 lata

Ostatnio zaczęłam też używać ampułek Radical- które tak chwalą dziewczyny:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...niu-wlosow.htm

Ale dopiero jestem przy, chyba 5 ampułce więc co do tego nie mogę się wypowiedzieć.

Oprócz tego biorę witaminy centrum i magnez+ wit. B6- ale wcześniej tez brałam cały czas i na stan włosów nie pomagało.

Jeśli chodzi o suche końce zniszczone prostownicą to zdecydowanie oleje
plus jakiś termoochronny preparat

Ja opisuję swoją 'walkę' ale doświadczenia jeszcze w dziedzinie włosomaniakowania nie mam, więc tylko piszę o tym co sama przetestowałam
Pozdrawiam i cierpliwości życzę

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:31   #4306
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
też tak mam. Nie lubię włosów po kokosie

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:41   #4307
klada
Zakorzenienie

A ja zauważyłam, że koncówki, które miałam popalone prostownicą po olejowaniu są normalne. Aż dziwne, bo myślałam, że to się nie zregeneruje.
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2010-04-06, 12:48   #4308
fiska
Zakorzenienie

dziękuję bardzo arnama!
Wlasnie dzis wybieram sie do apteki bo olejki do włosów: rycynowy i czosnkowy. Rycynowy na połysk i moze wzmocnienie no w kazym badz razie na pewno nie zaszkodzi, a czosnkowy oczywiscie na dlugosc. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Bede nakladac na suche wlosy, a potem po kilku godzinach zmyje szamponem.
Plusem sa tez tabletki ze skrzypu polnego.
Zaczynam kuracje od dzis
Bede zdawała relacje na bieżąco.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
A ja zauważyłam, że koncówki, które miałam popalone prostownicą po olejowaniu są normalne. Aż dziwne, bo myślałam, że to się nie zregeneruje.
o widzisz. A ile stosujesz olejki na swoje włoski? i jaki?

P
Stary 2010-04-06, 12:50   #4309
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Jeżeli chodzi o oleje, to mi właśnie rycynowy bardzo nie pasował - nie nawilżał, nie nabłyszczał, miałam nawet wrażenie, że przesusza Włosy po nim wyglądały zdecydowanie gorzej.

Za to kocham olej ze słodkich migdałów.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 12:58   #4310
ImmortalLover
Zakorzenienie

Mnie pasuje olej z pestek winogron

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:01   #4311
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Motylku, Lorys popsuł się tak, że nawet osoba bardzo mało spostrzegawcza nie byłaby w stanie tego nie zauważyć Po prostu zrobiły się w nim widoczne "gluty" Jest straaasznie rzadki i pływają w nim te gluty. Zapach bez zmian, podejrzewam, że krzywdy włosom nie zrobi, ale nie chce mi się sprawdzać
uffff, moje nawet po terminie ważnosci są normalne z wyglądu uffff

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:03   #4312
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiska Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo arnama!
Wlasnie dzis wybieram sie do apteki bo olejki do włosów: rycynowy i czosnkowy. Rycynowy na połysk i moze wzmocnienie no w kazym badz razie na pewno nie zaszkodzi, a czosnkowy oczywiscie na dlugosc. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Bede nakladac na suche wlosy, a potem po kilku godzinach zmyje szamponem.
Plusem sa tez tabletki ze skrzypu polnego.
Zaczynam kuracje od dzis
Bede zdawała relacje na bieżąco.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

o widzisz. A ile stosujesz olejki na swoje włoski? i jaki?
olej kokosowy mi je zregenrował w ciągu dwóch miesięcy jakoś A olej nakładam pare razy w tygodniu
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2010-04-06, 13:15   #4313
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Że mam poważne to jestem pewna, no niestety (ostatnio moja pielęgnacja zaczęła mnie uczulać po kolei (poza odżywką i maską do włosów) Nadal mi się z głowy sypie i ni to łupież tłusty, ni to łupież suchy - a'la płaty skóry. Do mazideł jestem niestety lewa ręka Muszę skonsultować się z derm. A głowę myję porządnie - w domu suszą, że nie i dlatego mam problemy
No niestety, to może być ŁZS Mam nadzieję, że nie, ale sprawdzić trzeba.
Co do masek i odżywek- spróbuj nakładać je od ucha w dół tylko, po czym spinaj włosy klamrą, żeby kosmetyk nie miał styczności ze skórą

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
uffff, moje nawet po terminie ważnosci są normalne z wyglądu uffff
Może mój Lorys się zbuntował, że tak na niego psioczę
Stary 2010-04-06, 13:51   #4314
joasia1428
Raczkowanie

GG do joasia1428

Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość
dziewczyny, a jest dostępna ta stara wersja tych ampułek? jakie one mają opakowanie. bo czytałam gdzieś, że nowsze mają coś w skłądzie co moze podrażnić.
ja dorwałam w aptece na uboczu bo pewnie i nie zeszlo, nowy ma duże opakowanie a stary takie cieniutkiem, i na nowym piszę z,ze jest jakas insulina ziołowa. misię wydaje ,ze po strym mi mniej włosy leca.... ale nie jest to spektakularny efekt ;/
Stary 2010-04-06, 14:18   #4315
porndoll00
Wtajemniczenie

tylko zauważcie, że ten wax - zagraniczny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...atment-Wax.htm ma w składzie SLS i na drugim miejscu alko nawilżający, więc dla przetłuszczająco-klapniętych nie za dobrze

zagraniczny więc jest lepszy pod tym względem, że zaczynają rosnąć nowe włosy, a polski znowu b dobrze regeneruje włosy po przejściach;pp jednak nie dając spektakularnego efektu w pojawieniu się nowych włosów;pp choć wiadomo na każdą może to zadziałać inaczej
porndoll00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:34   #4316
larysa86
Przyczajenie

hej, mam takiego niusa a wręcz ciekawostke dla dziewczyn z wrocławia. Wyczaiłam dziś super drogerie. Nazywa sie Penelopa i jest koło placu legionów. Skusiło mnie żeby tam wejśc jak na wystawie zobaczyłam polskiego waxa. A tam w środku:O w skrócie i to co tam zobaczyłam tylko do włosów: wax polski(szampony, odżywki, maski itp), radical(chyba ampułki też), serboradin, lorys, maski kallos:O, goldwell,kreatese,farouk chi i pewnie wiele innych.
larysa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:44   #4317
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porndoll00 Pokaż wiadomość
tylko zauważcie, że ten wax - zagraniczny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...atment-Wax.htm ma w składzie SLS i na drugim miejscu alko nawilżający, więc dla przetłuszczająco-klapniętych nie za dobrze

zagraniczny więc jest lepszy pod tym względem, że zaczynają rosnąć nowe włosy, a polski znowu b dobrze regeneruje włosy po przejściach;pp jednak nie dając spektakularnego efektu w pojawieniu się nowych włosów;pp choć wiadomo na każdą może to zadziałać inaczej
Ja i tak dokładnie nie wiem co to ten SLS, już mi tu pisały dziewczyny, ale dokładnie to nie wiem czemu się tak go boicie? Zdaje się ze może podrażniać- to tylko o to chodzi? Czy ma jeszcze jakieś inne szkodliwe działanie?
Ja właśnie dla tego stosuję czarny, zagraniczny, żeby powstrzymać wypadanie i uzyskać nowe 'opierzenie', jak już całkiem to powstrzymam to zainwestuję w ten do nawilżania
A jeśli chodzi o obciążenie włosów, to rzeczywiście są trochę 'klapnięte' po nim, ale jak już pisałam, wolę się "pomęczyć', a podkurować je trochę
A jeszcze taki sposób może na niego być, że po półgodzinnym trzymaniu go na łebku, można umyć włosy szamponem- raz tak zrobiłam przez przypadek i były o wiele bardziej błyszczące i puszyste

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 15:09   #4318
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Ja i tak dokładnie nie wiem co to ten SLS, już mi tu pisały dziewczyny, ale dokładnie to nie wiem czemu się tak go boicie? Zdaje się ze może podrażniać- to tylko o to chodzi? Czy ma jeszcze jakieś inne szkodliwe działanie?
O tym detergencie jest co najmniej kilka wątków, można sobie przeczytać i wyrobić własną opinię na ten temat.
Stary 2010-04-06, 15:48   #4319
fiska
Zakorzenienie

SLS to czasem nei cos z silikonem? nie wiem
wlasnie siedze sobie z Wax-ie niecale 15 minut. Olejek rycynowy kupiony, ilość: x2.
Waxa skoncze gdzies za około 10 minut.
Niestety olejku ani czosnkowego ani kokosowego nei dostałam w aptece
musze poszukac gdzies indziej, moze na allegro gdzie kupie kilka i moze cos jeszcze i zaplace za przesylke raz.

Edit: olej rycynowy nałożony na końcówki

P

Edytowane przez fiska
Czas edycji: 2010-04-06 o 16:10
Stary 2010-04-06, 16:04   #4320
gajkin
Raczkowanie

Jako że mam fioła na punkcie włosów przydreptałam tutaj i postanowiłam w końcu się odezwać

Kiedyś moje włosy katowałam drogeryjnymi szamponami do przetłuszczających się włosów, miałam nawet okres prostowania Na szczęście nie tknęłam prostownicy już od 2 lat i nie zamierzam nigdy do niej wracać - pokochałam moje pseudo-fale Jestem też dumna z siebie bo w końcu sie przemogłam i zrezygnowałam z suszarki (dopiero 2 tygodznie, ale biorąc pod uwagę fakt, że wcześniej nie wyobrażałąm sobie bez niej życia..)
Dużo świadomiej wybieram kosmetyki, jestem na dobrej drodze, żeby mieć swój stały sprawdzony zestaw do pielęgnacji. Jeszcze trochę kosmetyków do przetestowania i mogę odetchnąć z ulgą i zapuszczać włosy do woli

A włosy są mi naprawdę wdzięczne

Walczę o bikini body! Do 29.06.2013 :
Pozbywam się cellulitu
Nie jem słodyczy: dzień 7
Biegam i ćwiczę
Jem zdrowo
Tracę centymetry w udach!
Buduję kondycję i mięśnie
gajkin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości