|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4292 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Ale dzisiaj mam dzień siedze i rycze
Mam monitor oddechu i alarm włączył się dziś 4 razy mała jak usłyszała to pikanie tak jakby przestraszona sie wybudzała ze snu Ona ma taki głęboki sen, że bardzo sie tym martwie to nie jest raczej normalne... Macie dziewczyny te monitory? Miałyście jakieś fałszywe alarmy? Wykończę się... Nie wiem co mam o tym myśleć |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętaj,że to tylko urządzenie i może być wadliwe,a ty niepotrzebnie się denerwujesz. Nie ma to jak czujność rodzica.Ja nie miałam i nie mam dla drugiego. Ja bym najpierw sprawdziła czy nie jest uszkodzony,a jak wszystko jest OK to zastanawiałabym się dlaczego się włącza.Bo w niosek z tego taki,że wg urządzenia dziecko ma bezdech tak??A skoro tak,to skonsultowałabym to to z lekarzem. Bo jeżeli wszystko jest dobrze,to po co Ty masz się denerwować i dziecko się wystraszyć podczas snu takim dzwiękiem. Sprawdz to,aby wszystko było dobrze. Acha,a dlaczego uważasz że głęboki sen jest nie normalny??Mój Oskar tak mocno zawsze spał,że ja mogłam mu nad uchem odkurzaczem robić i on nie reagował.TV oglądana była jak spał,muzyka słuchana i telefon dzwonił a on nic.Mam nadzieję,że Dennis też tak będzie miał ![]() ************************* ****** Idę juniora kąpać i położyć spać.A potem zgagę wypędzić ![]()
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2010-02-09 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Rozeznanie
|
bardotko mój adaś też bardzo mocno spi. choćby wszystko się waliło i paliło to się nie obudzi. można oglądać tv, słuchać muzyki, rozmawiać i nic.. tyle, że taki sen trwa max 2-3h.. no ale przynajmniej nie muszę chodzić wkoło niego na palcach
![]()
#4295 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() Powolutku z Justynką uczymy się siebie nawzajem. Martwi mnie tylko to, że malutka robi bardzo często kupy i w dodatku rzadkie. Od dziś zrobiłam sobie bardziej rygorystyczna dietę. Zaczęłąm pić herbatę. Wcześniej piłam tylko kawę zbożową z mlekiem i odrobinę soku jabłkowego z dużą ilością wody. Może to przez te napoje? Asiullka - GRATULACJE ![]() kasiorekzeta - trzymam kciuki żebyście szczęśliwie byli już wszyscy razem w trójkę ![]() youyou - ta niewielka złótaczka na pewno szybko minie. trzymama kciuczki żebyście szybko wrócili do domu. pysiamm- masz cudownego synka. Myśle, że bedziecie mieć z mężem pomocnika w wychowywaniu małej Pysiolinki. elcia, kamyk, ingrid, Madzia- śliczne zdjęcia Maluszków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zadomowienie
|
witam mamusie kurcze podczytuje was w miare na biezaco ale jak dojde do konca to maly zazwyczaj sie przebudza albo cos i nie mam jak napisac. synek wlasnie zasnal na kanapie po karmieniu wiec mam chwile.
Dzisiaj Krzysiu skonczyl tydzien ![]() Pysiu dla ciebie wielkie Kraaaa Kraaaa zeby Pysiolinka sie pospieszyla ![]() Kwiat Kalafiora Co do kupek to moj synek tez robi je bardzo czesto i tez sa czasem bardzo rzadkie. Przewaznie sa konsystencji musztardy ale zdazaja sie rzedsze. Wydaje mi sie ze to normalne po mleczku. Tym bardziej ze jemu to nie przeszkadza, nie meczy sie ani nic, baczki ladnie puszcza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Rozeznanie
|
znowu mnie boli jak na @. Często przed porodem miałyście takie bóle? Ciekawa jestem czy może to jakiś znak
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 | ||
Zakorzenienie
|
Ale moja mała ma spanie... Spała 2,5 godziny razem ze mną na piersiach... Miałam tylko ta poduchę do karmienia rozłożoną tak, żeby mi nie wypadła... Prawie na śpiocha przebrałam pieluchę i się nakarmiłyśmy... Zaczęła protestować dopiero przy obcinaniu paznokci, więc ma tylko jedną rączkę zrobioną... Położyłam ją do kołyski, trochę pomarudziła, kciuka possała i śpi dalej... I tak za pół godziny musi wstawać, bo kąpiel nas czeka... Ale bardzo się cieszę, bo ona tak mało sypia w dzień... Dzisiaj zaledwie jedna pół godzinna drzemka... Wczoraj 2 40 minutowe... W nocy wprawdzie w sumie będzie około 9 - 10 godzin, ale to za mało dla takiego maluszka i ona jest zwykle wykończona... Macie jakieś sposoby na położenie dziecka spać w trakcie dnia, bo te wg Tracy Hogg nie działają... Jakbym nie uśpiła jej czasem u siebie na piersiach, to by wcale w dzień nie spała... Bo nawet w wózku na spacerze dzisiaj nie zasnęła...
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4299 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie miałam nacięcia ani nic no ja właśnie tak się zastanawiałam jak z tą kąpielą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
Hey lachony
![]() Dzieciaki ![]() ![]() Dziekuje Wam za wszystkie miłe slowa i kraczenie ![]() ![]() ![]() Jak nic w nocy dziać się nie będzie to pojawię się jak popołudniu pewnie.... bo rano jedziemy odebrać mieszkanko......a potem może skoro na siłach jeszcze jestem podjedziemy na Bartycką ....nacieszyć oczyska i złapać się za głowy ile kasy jeszcze musiemy naskubać na urzadzenie M ![]() Życzę mamusią rozpakowanym ...by Wasze aniołki slodko spały.... ![]() Oczekującym jak na szpilkach Kra kra kra ![]() A mamusią którym się bardzo nie śpieszy....spokojnej nocki ...i niezbyt częstego wstawania na siusiu ![]() BUZIAKI ![]()
#4301 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a sen to moja tez ma taki, ze impreze mozna zrobic przy niej a ona ma odjazd na maxa ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
moja Niunka tez robi musztardowki i czasem do kilku dziennie, dzis miala troche spokojniejszy dzien i byc moze to przez to cos co jej wyszlo, ale w normalny dzien to nawet co karmienie to kupa byla ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gosbaj gratulacje ![]() ![]() Kamyk, Twoja nie spi caly dzien?? wow. moja wlasnie w dzien lubi pospac, a w nocy spi po 2 godzinki. dzis np, przespala 9h w dzien. a teraz nie moge jej ululac do snu.
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rowniez spokojnej nocki! i powodzenia przy odbiorze mieszkania! Edit madzikUK - a to nie sa hemoroidy? (choc nie wiem, czy u takiego maluszka wystepuja) Jesli piszesz, ze sie schowalo... Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-02-09 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
bardotka a jak macie ustawioną czujnośc? optymalnie z tego co pamiętam to "3". Wazne też ( o ile masz Angelcare) zeby te płytki lezały tam gdzie maluszek.
Ja własnie wrociłam z ostrego dyzuru z synem ![]() ![]() ![]() Po zrobieniu zdjęcia jak ręka odjął. Dostał temblak i juz było ok ![]() Zmęczona jestem masakrycznie a plecy to mnie tak nawalają ze nic tylko iśc spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
No właśnie i sobie wyobraź jak jest zmęczona pod koniec dnia... I jakie ma wory pod oczami... (i ja też)...
#4305 |
Zakorzenienie
|
Bardotka mysle tak jak Sensuel - sprawdz sprzet, jak bedzie wszystko ok, to jedz z mala do lekarza
![]() Kwiat kalafiora jak karmisz piersia, to te kupki sa normalne (moga byc nawet po kazdym posilku) Madzikuk to chyba dobry znak, ze sie schowalo, ale moze na wszelki wypadek idz jutro do tego lekarza Kancia wspolczuje przezyc.Cale szczescie, ze to nie zlamanie |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Raczkowanie
|
gosbaj, Madzik UK - u mnie kupki też właśnie takie musztardówki. Ostatnio są przy każdym przewijaniu. Martwie się tym, że one są takie grudkowate. U Was dziewczyny też takie są?
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- aldii - dzieki za odpowiedz ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Kamyk - dzięki za info ![]() Kasiorekzeta - jak na moje oko wszystko wskazuje, że poród tuż tuż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
Paulina tak się pospała, że w końcu o 21.50 ją obudziliśmy na kąpiel...
Była tak nieprzytomna, że wszystkie lekarstwa wzięła bez protestów, tylko się krzywiła... Nawet Debridat przy którym wrzeszczy ja szalona... Po 20 tak się objadła, że teraz nie chciała cyca... Ale w sumie nie dziwne, że m w nocy długo śpi, bo jak je co godzinę i na koniec dnia dobije naprawdę wielką ilością jedzonka, to ma zapas na kilka godzin... Ciekawe o której mi się teraz obudzi w związku z tym, że nie jadła...
#4309 |
Zadomowienie
|
Ingrid
![]() bardotka ja nie mam monitora (nie miałam za pierwszym razem i teraz też nie), ale zrobiłabym tak jak radziły dziewczyny - po sprawdzeniu, że sprzęt dobrze działa, jeśli się sytuacja powtórzy to pojechałabym do lekarza kwiat kalafiora częste i rzadkie kupki są OK, to nie jest wina picia gosbaj ![]() KarmazynowyKamyk a propos kładzenia spać w dzień, to Maciek często zaczyna przysypiać przytulony do mnie, wtedy go odkładam do łóżeczka. Najczęściej już w czasie "lotu" spina ciało, a jak nie to po położeniu do łóżeczka zaczyna protestować (wyjątkowo zdarza się też że nie protestuje). Potem próbuję go ukołysać łóżeczkiem (ma płozy), czasami chowam mu rączki pod kołderkę i przytrzymuję, żeby nie mógł nimi machać (nie ma otulaczka), ale najczęściej biorę go z powrotem na rączki (jak już się zaczyna bardzo awanturować) i konsekwentnie kilka razy odkładam go do łóżeczka (w końcu za którymś razem usypia). Czasami jest tak, że w łóżeczku się awanturuje a jak go wezmę na rączki to parę sekund i śpi. pysia miłego oglądania i wybierania materiałów na wykończenie mieszkanka ![]() Dziwne, ale najważniejsze, że już po kłopocie Kancia współczuję przeżyć, pewnie mieliście niezłego stracha Nie wiem jak to wygląda po mleku modyfikowanym, ale w przypadku karmienia piersią grudki są normalnym zjawiskiem |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie się uśmiałam z tego wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285100 Chyba pójdę dzisiaj wcześniej spać, dobranoc dziewczynki ![]()
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-02-09 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja ze swojej strony dziękuję badzo ![]() Jutro masz ciężki dzień co??Ale jaki przyjemny ![]() Dla ciebie jednak KRA KRA.....bo kolejkę wstrzymujesz ![]()
![]() |
#4313 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to chcę Tobie troszkę pokrakać KRA KRA KRA, chociaż szczerze powiem, że mi też niesamowicie się marzy poród 14 lutego, więc kracze abyście mieli cudowną niespodziankę na święto zakochanych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe czy to moje przeczucie, że urodzę przed terminem się sprawdzi... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ************* My dzisiaj z mężem obeszliśmy resztę sklepów meblowych z naszego miasta i muszę Wam powiedzieć, że widzieliśmy ładniejsze jak wczoraj, no i trzeba czekać tylko 2, 3 tygodnie, a nie tak jak wczoraj nam mówiono 4, 5 tygodni. Musimy się tylko zastanowić które i będziemy zamawiali ![]() ![]() Dzisiaj mąż pomalował jedną ścianę w tym pokoju, bo na więcej nie starczyło już czasu ![]() Ponadto przyszła nam dzisiaj pompa do pralki i jest OK ![]() ![]() ![]() A tak wogóle to od 2 dni moje kostki są gdzieś, ale gdzie... tak mam napuchnięte nogi, a stopy wyglądają, jak u jakiegoś masuna ![]() ![]() No dobra spadam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Zadomowienie
|
Czyżbym była pierwsza?
![]() Nie śpię już od 5.45 bo mały się obudził na karmienie, potem zmiana pieluchy i zasiusianych ubrań, potem czkawka i tak zleciało prawie do 7, a po 15 minutach wstał starszy synek, więc już było po moim spaniu ![]() Cytat:
![]() ![]() Na ten wątek tylko zerknęłam, ale jakiś odjechany, zwłaszcza że laski zaczęły się najwyraźniej dobrze bawić pisząc śmiesznym językiem ![]() kocurazab to fajnie wyszło z tymi meblami i ![]() azzis, kocurazab moja mama mi kiedyś powiedziała, że byłam najbrzydsza z całej 5 dzieci i jakby mogła to by zostawiła mnie w szpitalu ![]() ![]() Miłego dnia mamuśki i mam nadzieję, że dziś nam się powiększy lista ![]() KRA, KRA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Rozeznanie
|
Witam Mamusie i przyszłe Mamusie kolejnego dnia
![]() Życzę wszystkim miłego dnia ![]()
![]() |
#4318 |
Raczkowanie
|
Aloha
![]() Melduję się w dwupaku i zmykam na ktg. Dziś termin... Ale nic specjalnego się nie dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
Witam
Ja dzisiaj wstałam nie w humorze :/ Martwię się tą bakterią, a gin dopiero od 14 przyjmuje. Do tej godz. chyba zeświruje ![]() Śliczne te Wasze maleństwa ![]() ![]() ![]() Kancia małż wczoraj kupił mi herbatkę z liści malin ![]() ![]() Tak mi się przypomniało: Pamiętajcie lachony, że jutro TŁUSTY CZWARTEK
![]()
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2010-02-10 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za rady
W nocy znowu alarmy ![]() Mam dość zaraz będzie położna porozmawiam z nią |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.