|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
ha ha ha
tak zło Doszły, dziękuję. Obiecuję jutro odwiedzę pocztę. Dzisiaj, jak już pisałam, ciężko mi wyjść z domu
|
|
|
|
#4292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
|
|
|
|
|
#4293 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
jestem nowa w waszym gronie termin mam na 11 sierpnia czyli teraz jest 21 tydzien scan w zeszlym tygoniu wykazal ze bedzie dziewczynka - Michalina Amelia ![]() powiedziano mi ze wszystko jest ok dziecko wyglada w porzadku i od glowki do pupci jest wielkosci ok dloni wiem ze malo wam to mowi ale tutaj nikt nie daje konkretnych wymiarow i takich tam zdecydowalam sie odezwac bo szczerze mowiac mam maly problem wydaje mi sie ze moj brzusio jest maly.... nawet bardzo maly na wadze tez niespecjalnie przytylam - 2kg to gora spotkalam sie z kumpela w sobote - ona jest w 26 tyg i ma naprawde duzy brzuch czuje kopniaki malej i czuje jak sie rusza tak jak mowie na scanie bylo wszystko ok ale mimo wszystko troche sie martwie.... czy to normalne ze moj brzuch nie ma pokaznych rozmairow? wklejam zdjecia z 20 tyg - teraz jest niewiele wiekszy albo nawet taki sam i moja mala pocieche tez wam pokaze
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam takie co brzucha wogole nie mialy i bylo wszystko oki!Mi mowia ze mam taki brzuch jak bylm zaczela 4 miesiac a nie 6...a mi sie wydaje ze jest w sam raz...wiec jeszcze cie wypcha zobaczysz
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze będziesz się cieszyła z tak małego brzuszka Jesli z dzidzią wszystko ok, to nie masz się o co martwić.Mi tez wszyscy mówią, że mam mały brzuch, wczoraj spotkałam znajomą, która myslała, że jestem w 4 mies, a ja własnie wczoraj zaczęłam 6 Przytyłam 3 kilo także głowa do góry!
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
potty brzuszek masz faktycznie malutki,ale nie jesteś sama.U nas na wątku jest parę takich "małobrzuszkowych"
Mnie np. mówią,że wyglądam na 3-4 miesiąc a jestem w 7 To nie musi oznaczać,że coś jest nie tak.U wielu kobiet jest tak,że brzucha nie ma i nie ma,a potem nagle wyskakuje w ciągu dwóch tygodni np. w siódmym miesiącu
|
|
|
|
#4297 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy to przechodzi inaczej. Nie masz się czym martwićskoro czujesz ruch dziecka i na USG wszystko było OK. |
|
|
|
|
#4299 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, ja również mam termin na sierpień ( wg połówkowego usg 12 sierpnia ). I czekam na drugą córeczkę.
Brzuch rośnie z dnia na dzień choć i tak da się go jeszcze nieco zasłonić wzbudzając jedynie wątpliwości u innych "Jest,nie jest?" ;P
|
|
#4300 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwoniłam właśnie do rejestracji do mojego lekarza,bo ostatnio przepadła mi wizyta,bo był chory i chciałam się dowiedzieć czy już wrócił.Okazuje się,że owszem,ale najbliższy termin wolny ma na czerwiec
No jak bym miała tyle czekać to zdążyłabym urodzić zanim bym się na wizytę doczekała Muszę się jutro "wryć" bez zapisu,że się tak wyrażę
|
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale to wszystko rzecz gustu ![]() anuszka1401 22 tc to juz 6 miesiac? pokrecone to wszystko juz sie gubie hehe
|
|
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok zabieram się za porządki. Odebrałam wyniki. Niektóre są troszkę nieprawidłowe. Ale to jutro okaże sie jak bardzo. |
|
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 miesiac zaczyna sie od 22,5 tyg...my jutro zaczynamy 24 tydzien
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabiorę ze sobą psa ![]() Nie przejmuj się wynikami. Mój gin jest bardzo zdziwiony, że moje są takie OK. Mówi, że ciąża to duże obciążenie dla ciała kobiety i to normalne, że czasem wyniki trochę skaczą. Na pewno to nic poważnego
|
|
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle to jutro zaczynamy 23 tydzień, więc pasuje
Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-03-29 o 16:32 |
|
|
|
|
#4306 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje wam bardzo dziewczyny
pocieszylyscie mnie bardzo... ale wy tu piszecie w tempie blyskawicznym nie nadaze za wami...
|
#4307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie martw sie widocznie taka juz Twoja uroda. Ja dlugi czas mialam maly brzuch, a w ciagu tygodnia wyskoczyla mi taka pileczka, ze hej. Glowa do gory. Cytat:
|
|
#4308 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
udanie spedznego czasu z rodzicami a na watku przez weekend niewiele sie dzialo naprawde...Cytat:
witam nowe mamuski ![]() wyslijcie mi dane do listy na pw
Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-03-29 o 16:49 |
||||
|
|
|
#4309 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A brzuszek rosnąć zaczął mi niedawno a termin mam na 4.08, więc skoro z małą wszystko ok to nie masz się czym przejmować Cytat:
Dzwoniłam dzisiaj do przychodni i chciałam się na dzisiaj na usg zapisać - przykro, miejsc brak. Spytałam się do kiedy w takim razie chcą mi zrobić połówkowe (wizyta z 19tyg. odwołana bo gin się pochorował), to położna stwierdziła, że do 22tyg no i fajnie ale u mnie już 21.5t.c. to chyba czas najwyższy? szczególnie, że zawalili sprawę z genetycznym a święta za pasem... W drodze wyjątku zrobią mi usg jutro (mój gin niby tylko w poniedziałki robi) tylko mam zadzwonić w południe się dokładnie co do godziny spytać
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wyślę z przyjemnością, ale w piątek to wielki dzień dla mnie USG połówkowe......... i co najważniejsze "płciowe" |
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4312 |
|
Rozeznanie
|
roztrezpaniec989
a ja mam termin na 4 dni po Tobie 8.08 i też brzusio taki sobie--od dwóch tyg. coś tak widać i ludzie rozpoznają powoli, że dzidziolek w brzuszku siedzi, a nie że mam wzdęcie
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
putanie do mlf...pisalas kiedys o imionach ze na pewno u was bedzie Michał ...a jesli sie trafi ze teraz bedzie dziewczynka to zamierzacie temu adopowanemu zmieniac imie?? a u nas nawrot choroby...malemu kolejny zab idzie a wiec znow goraczka, biegunki itd a do tego doszlo zapalenie oczek...a ja tez od wczoraj wymiotuje....moze od tego stresu, Jak nasz drugi synek tez tak bedzie przechodzil zeby to sie zastrzele |
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() na poczcie jak zwykle z "numerka" dowiedziałam się, że przede mną jest 17 osób!!!! Kocham pocztę polską ! Jakaś starsza Pani zrobiła raban bo nikt mi miejsca nie ustąpił Podniosło się kilku Panów ale ja wyszłam bo na zewnątrz czekał psiak Starsza Pani (ta od rabanu) wyszła i od słowa do słowa dowiedziałam się wielu rzeczy o jej córce, matce, domu, porodzie itp. Była bardzo miła Na koniec powiedziała, że popilnuje mi psa, żeby nie czuł się samotnie Jak miło...
|
|
|
|
#4315 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() a i pies by sam siedział.....
|
||
|
|
|
#4316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo odwrotnie? Nie zdążysz naprodukować i trzeba będzie sztucznym dokarmić? Lepiej jest się zaopatrzyć w butelki. Cytat:
Cytat:
A poza tym wszystko zależy od budowy. Moja mama w całej ciąży przytyła 8 kilo, a urodziłam się 3500. Nie martw się wielkością brzuszka- jeszcze wyskoczy. Bajka, karolcia- a ja widziałam ostatnio tydzień temu jakiś duży sklep dzidziusiowy na Mieszka- koło Jyska. Moje brzuszkowe łaskotki dziś zamieniły się w dudnienie w brzuchu. I choć na zewnątrz tego aż tak nie czuć, to w środku skacze, że hooo .
|
|
#4317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładne imiona wybrałaś dla córeczki ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
o tak! i to jeszcze w W-wie ... gdzie wszyscy są tacy zabiegani, zajęci swoimi sprawami ...
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już czuję święta
Zrobiłam dziś zakwas na żurek, posiałam rzeżuchę, mam juz w wazonie bazie i brzózkę
|
|
|
|
#4320 |
|
Raczkowanie
|
potty, balianna witam nowe
![]() Ja po pracy. nawet nie dali mi popalić, ale i tak nic mi się już nie chce, co ta ciąża robi z ludźmi. Dzisiaj poniedziałek więc już odliczam dni do piątku w nadziei na te zasrane usg ![]() Poza tym dzwoniłam w sprawie mieszkania do jednego typka i ma mi na dniach dać znać kiedy mogę się z nim umówić i zobaczyć lokum. W kamienicy, 2 pokoje z łazienką, piec węglowy- 600zł wynajmem +1800 kaucji. Zobaczymy "jak bardzo" do remontu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

tak zło

Mnie np. mówią,że wyglądam na 3-4 miesiąc a jestem w 7
To nie musi oznaczać,że coś jest nie tak.U wielu kobiet jest tak,że brzucha nie ma i nie ma,a potem nagle wyskakuje w ciągu dwóch tygodni np. w siódmym miesiącu 

właśnie dzwoniła do mnie koleżanka, która zaczęła rodzić