|
|
#4291 |
|
Are you talking to me?!
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
I kupiłam....cała paletę Inglota. Tylko potrzebuję teraz specyficznego odcienia - ni to nude, ni to brąz by dobrze wymodelować załamanie powieki (mam trochę opadającą)... I myślę, że w MACu znajdę coś takiego... Cienie inglotowskie trochę mnie rozczarowały, bo niektóre mają dobrą pigmentację i dobrze się blendują, a niektóre są fatalne... I niby nakładane w sklepie na skórę wyglądają ok, ale jak przychodzi do cieniowania w domu, okazuje się, że wszystko zawodzi -zarówno pigmentacja jak i trwałość...
Najbardziej wkurzające jest to, że niby mam pełno kolorówki; podkłady nie mieszczą się w szufladzie, a jak przychodzi co do czego, to każdy jest do d... ekhmmm... do niczego... i tak dzisiaj 3 razy zmywałam podkład... Zaczęłam od True Matcha, ale nie dość że zrobił się na mojej skórze dziwnie świnkowaty (a kiedyś wybijało w nim tony ciepłe!) to jeszcze zwarzył się po 15 minutach... Później próbowałam z Lancome, ale było podobnie. W końcu nałożyłam YSL Teint Resist, utrwaliłam All in One TBS i dało się w końcu wyjść do ludzi I bardzo chętnie oddałabym wszystkie swoje podkłady za jeden porządny i jasny
Edytowane przez quench Czas edycji: 2011-09-21 o 23:02 |
|
|
|
#4292 |
|
Raczkowanie
|
Moja skóra lubi się ze mną tak bawić, jak z Tobą podkłady. Suche skórki widoczne dopiero po nałożeniu podkładu... więc zmywanie i nakładanie jeszcze raz. I tak do skutku
Przynajmniej pamięć mi się wytrenowała, bo muszę zapamiętywać wszystkie te miejsca, gdzie się łuszczę, bo jeśli ich dokładnie nie wypeelinguję, to oczywiście uwidocznią się dopiero po ponownym nałożeniu podkładu No i nauczyło mnie to dokładnego, starannego demakijażu i pielęgnacji, co mam nadzieję będzie procentować, ale jak na razie bywa ciężko ![]() a apropo matchmastera, już wiem, czemu w swoich wpisach tuż przed zamieszczeniem musiałam ciągle te nazwę przeredagowywać z odruchowo wpisanego matchmakera, otóż jest coś takiego: http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P280202 Josie Maran Argan Matchmaker Serum Foundation- znasz może? Recenzje średniego koloru są bardzo entuzjastyczne: http://www.product-girl.com/archives...er-foundation/ ; http://www.youtube.com/watch?v=oYxY1ngfH4k - Josie Maran Foundation Review/Demo & Light Coverage Foundation Tips. Nie znalazłam recenzji najjaśniejszego odcienia, jest zdaje się nowością, został dodany do palety później...
|
#4293 |
|
Are you talking to me?!
|
Kiedyś mi mignął przed oczyma... To coś zbliżonego do tych wszystkich podkładów a'la baza z zatopionym w nim pigmentem. I nie pokładam w nim nadziei na jakąś super-jasność... Kolor drugi light/medium jest dużo ciemniejszy niż 04 armaniego, więc nie sądze by fair był jaśniejszy niż 02 Armaniego
Doszłam do wniosku,że muszę jakoś zdobyć MUFE HD w kolorze 110...
|
#4294 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja do makijażu nude lubię tą paletkę: http://chochlikkornwalijski.blogspot...teshadows.html I ten brąz też lubię http://chochlikkornwalijski.blogspot...satin-mat.html. I tak w ogóle będę testować puder z pixie + parę innych próbek
|
|
|
|
|
#4295 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny doraźcie prosze jakiś podkład w przystępnej cenie (nie wydam 200zł na fluid) w kolorze jak najbardziej zblizonym do najjasniejszych podkładów Bourjois?
Kolory Bourjois sa dla mnie idealne ale niestety same podklady słabo kryja:/ |
|
|
|
#4296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, choć może kwestia zdjęć. Ten golden rose niby dobrze się wtapia, nic się nie odznacza ale jednak gdy miałam na buzi cc cream to byłam dobry ton jaśniejsza , miałam taki odcień blady jak zaraz po przebudzeniu![]() Tez mam taki problem z podkładami że na początku wszystko pięknie pasuje, właściwości kolor itd a po kilku dniach znów jest do sądzę że nie ma co na ten kolor(110) MUFE się napalać :http://mourningreviews.blogspot.com/...undations.html http://amazaballs.blogspot.com/2011/...ake-overs.html na drugim dziewczyna nim umalowana Edytowane przez iamsolucky Czas edycji: 2011-09-22 o 16:31 |
|
|
|
|
#4297 |
|
Raczkowanie
|
Ale 110 wcale nie jest najjaśniejsze- jest jeszcze 107 http://www.makeupforever.com/product...oundation.html
|
#4298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4299 |
|
Are you talking to me?!
|
Tylko, że 107 jest mocno różowe. 110 zaś jest chłodne, ale ma już trochę żółtego pigmentu. Mam chłodną cerę ale nie chcę przesadzać z różem... I jeszcze jedno - ktoś ma pomysł, gdzie kupić ten podkład?
|
#4300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:http://www.kultkosmetik.de/marken/ma...founfation.htm ponoć paypalem można zapłacić
|
|
|
|
|
#4301 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
|
|
#4302 |
|
Wtajemniczenie
|
proszę
jeszcze na ebayu:http://stores.ebay.pl/USABeauty-N-Fr..._sid=300327453 ale kurcze drogo wychodzi takie zamawianie w ciemno
|
|
|
|
#4303 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Dlatego póki co się wstrzymuje (i dolar jest jeszcze drogi
|
|
#4304 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale jesli przetłuszcza Ci się cera, to na pewno będziesz musiała go czymś dodatkowo zmatowić. dla mnie jest ok, bo mam dużo suchych skórek i on ich nie podkreśla. Niestety dalej nie jest to dla mnie idealny odcień, też ciut za ciemny Nieznacznie, nie rzuca się to w oczy, nie odcina się od szyi, ale mógłby być o pół tonu jaśniejszy. Ale kolor z Bourjois HM 51 jest jak dla mnie prawie identyczny a znalazłam go w tym wątku, dzięki dziewczyny ![]() pozdrawiam blade twarze
Edytowane przez 201712181913 Czas edycji: 2011-09-23 o 14:43 |
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie niestety nawet najjaśniejszy Bourjois HM jest za ciemny..
RC 110 jest ok, choć latem ciut za jasny (wtedy używam 150) ale szukam dalej..
|
|
|
|
#4306 |
|
Are you talking to me?!
|
Dzisiaj weszłam do MAC-a obadać Matchmaster-a( pozdrowienia dla Pań z obsługi ze ZT; dzięki uroczej ignorancji zmuszona byłam pójść do Douglasa oraz Inglota... I w sumie kupiłam odpowiedniki tego co chciałam... Cóż ktoś inny zarobił niemałe pieniądze...
A więc Matchmaster jest ciemniejszy od Mineralize Satinfinish, nie widziałam zaś szczególnej różnicy pomiędzy Studio Fix, czy Select SPF 15... Kryje przyzwoicie, daje fajne wykończenie - bardziej matowe niż satynowe. Ogólnie może być, ale na kolana mnie nie rzucił... Chochliku, swatche paletek Inglota (i Kobo też) wrzucę na wątek o jasnej cerze, by nie robić offtopu.
|
#4307 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4309 |
|
BAN stały
|
Zapodaję fotki flormara, na życzenie jednej z wizażanek . Może się komuś jeszcze przydadzą
![]() Pierwsze 2 fotki są "sklepowe", reszta to moje swatche i porównania z różnymi podkładami. |
|
|
|
#4310 |
|
Konto usunięte
|
a ja się dzisiaj wymaziałam chyba wszystkimi podkładami catrice i kobo, chyba nowym numerem 100 i w sumie nic ciekawego to tak nie ma
|
|
|
|
#4311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogóle to tam gdzie mam najładniejsza skórę czyli dół policzka i szyja![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- nie używałam go, może zrób swatche, w jakiej jest tonacji? |
|
|
|
|
#4313 |
|
Are you talking to me?!
|
Niestety, też go nie miałam
105 flomaru wygląda ciekawie
Edytowane przez quench Czas edycji: 2011-09-26 o 20:23 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4314 |
|
Killing me softly
|
Ja miałam próbki podkładów z Oriflame, może wypróbuj jakąś inną serię? Wydaje mi się, bo testowałam dość dawno, że w serii Oxygen kolor Porcelain był ciut jaśniejszy, same właściwości również bardziej mi pasowały niż w "mineralnym". Kolor z Urban Shield też był niezły, ale nie pamiętam jak ze świeceniem. Żaden z podkładów nie podkreślał u mnie skórek, na świecenie bardzo dobry okazał się puder z BU, a co do krycia, to niestety, podkłady Oriflame nie należą do czołówki
Ale i tak uważam je za niezłe, bo nie mają w sobie jednoznacznego różu czy, co gorsza dla mnie, żółci. Kolorystycznie lubię też Lasting Performance 100, jednak nie wiem, czy moja opinia będzie coś wnosić , bo sporo dziewczyn narzeka, że im się utlenia. Dzięki przemiłej Wizażance mam próbkę Elemonga z BB i na mnie kolorystycznie jest baardzo podobny do MF, ale ma bardziej kremową konsystencję i zdecydowanie nie zostawia matowego wykończenia.EDIT: co do Flormaru, skusiłam się na podkład w sztyfcie w kolorze S-5, wyglądał mi na przyjemnie jasny, ale w świetle dziennym wyszły łososiowe tony, podkład leży Podejrzewam, że reszta z Flormaru też może rozczarować, bo testowałam w sklepie wszystkie jasne i, szczerze mówiąc, nie przekonywały mnie.
Nienawidzę nieoświeconego tłumu i unikam go. Edytowane przez Lukrecja_Borgia Czas edycji: 2011-09-26 o 21:37 |
|
|
|
#4316 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4317 |
|
Wtajemniczenie
|
http://flormar.com.pl/podklad-kryjac...ge-foundation/
strasznie ciemno wygląda tu ten 105
|
|
|
|
#4318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, myślałam że są tu osoby które używają tego podkładu, bo ponoć jest dość popularny. |
|
|
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam Ori ale Urban Shield kolor ivory
i był gdzieś na poziomie bourjois 53/54 a wszędzie czytam że porcelain jest taki biały, więc między tymi kolorami musi być przepaść albo ja miałam felerny egzemplarz, utleniał się też w kierunku pomaranczy
|
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam dzisiaj podkład Lumene w kompakcie (ten we fluidzie, w tubce wydał mi się strasznie rzadki), odcień Vanilla 01; zobaczymy jak się będzie sprawował
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

Przynajmniej pamięć mi się wytrenowała, bo muszę zapamiętywać wszystkie te miejsca, gdzie się łuszczę, bo jeśli ich dokładnie nie wypeelinguję, to oczywiście uwidocznią się dopiero po ponownym nałożeniu podkładu
No i nauczyło mnie to dokładnego, starannego demakijażu i pielęgnacji, co mam nadzieję będzie procentować, ale jak na razie bywa ciężko 

Ja do makijażu nude lubię tą paletkę:
I ten brąz też lubię
, miałam taki odcień blady jak zaraz po przebudzeniu

Dlatego póki co się wstrzymuje (i dolar jest jeszcze drogi
w ogóle to tam gdzie mam najładniejsza skórę czyli dół policzka i szyja
Podejrzewam, że reszta z Flormaru też może rozczarować, bo testowałam w sklepie wszystkie jasne i, szczerze mówiąc, nie przekonywały mnie.