Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 14:48   #4291
Pamela86
Zakorzenienie

Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Kochana nie zamartwiaj się, na pewno wszystko jest ok, może mała sobie drzemkę ucieła mój Fifik też czasami malutko się ruszał albo wcale, to normalne!
Dzieki
zjadlam slodkosci i troszenke pofikala jak sie polozylam teraz znow cisza... och to mały leniuszek, ciekawe po kim to ma
ona te drzemki ucina sobie od kilku dni

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 14:50   #4292
agrafka26
BAN stały

jesli chodzi o imiona to jeszcze nie mamy, ale niedlugo trzeba bedzie cos wymyslec
ale nie mam pomsłów i jeszcze zeby pasowały do siebie mniej wiecej u mnie dzis dzieciaki atakują prawą strone nie wiem co tam ciekawego wynalazły
siedze i rycze doslownie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
Dzieki
zjadlam slodkosci i troszenke pofikala jak sie polozylam teraz znow cisza... och to mały leniuszek, ciekawe po kim to ma
ona te drzemki ucina sobie od kilku dni
kochana najlepiej zrobić usg i bedziesz spokojna, napewno wszystko jest dobrze, troche pofikała i oczpoczywa a pozniej za kilka dni znowu sie rozkreci
agrafka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 14:56   #4293
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

czesc
pamietacie mnie jeszcze????

;/

Przepraszam, ciezki okres za mna, jak bylam na wizazu weszlam na mamusiowy czasem cos napisalam i koniec.

Zmarla moja przyjaciolka, sasiadka i za razem szefowa. Najkochanszy czlowiek na swiecie!
wylam bez przerwy, teraz juz do prac nie wroce wiec po prostu bede bezrobotna.
nie bede was zasmucala bo po co

POWIEM JEDNO!!!!!!!!!!!!!!! TROJACZKI!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

Zawsze myslalam ze nie chcialabym blizniakowi ale nie wiem czemu TROJACZKI BYM CHCIALA!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Hahaha

Ale ci zazdroszcze!!!! Wiele trosk i zmartwien przed toba ale ile szczescia....

Nam non stop ida zeby, juz x czasu i nadal dupa blada
Mala zdrowa wszystko u nas ok, poza tym ze pazdziernik bedzie fatalny, kasy braknie nam na pewno;/ tz sie dwoi i troi i robi co moze.....
no nic... musi byc dobrze zaraz poczytam co u was.
AAAA JUTRO MAMY POL ROKU!!!!!
a pamietam jak mi carol pisala ze czekacie na zdjecia i smska po porodzie!
Nie wiem kiedy to zlecialo, po prostu nie wiem
na szczescie to dzieci sie starzeja a nie my

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Wagi wam swojej chudzielce nie powiem bo sie wstydze ale jutro bedzie 2 tyg jak jestem na diecie i mam 6 kg mniej!!!
Tylko tego nie widze;/ czuje poki co po spodniach ze wchodze w te w ktore nie wchodzilam.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Moja mala ulewa nadal caly czas.... poza tym ze jej slina jest WSZEDZIE gdzie tylko ona sie znajduje to mokro!!!

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

agrafka bo to jest tak:

oooo jaaaa wątroba buch
drugi na to:
co tam masz?
odpowiada pierwszy: a watroba, wiesz jak sie fajnie kopie?
ten mysli mysli: taaa to pokaz: buch buch buch
dolacza trzeci:
dajcie tez ja tez chce ja tez chce

hehehe
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:07   #4294
agrafka26
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

[/COLOR]agrafka bo to jest tak:

oooo jaaaa wątroba buch
drugi na to:
co tam masz?
odpowiada pierwszy: a watroba, wiesz jak sie fajnie kopie?
ten mysli mysli: taaa to pokaz: buch buch buch
dolacza trzeci:
dajcie tez ja tez chce ja tez chce

hehehe
teraz sie ze smiechu popłakałam:co jest: boze nie moge hehe
agrafka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:08   #4295
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Darusia faktycznie dawno cie u nas nie bylo. Bardzo mi przykro z powodu przyjaciolki . Ale jest teraz w lepszym miejscu i na pewno bedzie ci teraz pomagac tam z gory. Jesli chodzi o klopoty finansowe to na pewno jakos sobie poradzicie. My z tz-em klepalismy biede w zeszlym roku, nie placilismy rachunkow i potem sie uzbieraly takie sumy ze szok, ale jakos z dnia na dzien zylismy i po jakims czasie udalo nam sie splacic dlugi. Powolutku i bez paniki, a na pewno wyjdziecie na prosta. A tz wyjechal juz do tych niemiec?

A Anulka mi sie obudzila w placzu, ponosilam ja, bekla 2 razy i znowu usnela. Oj te nasze biedaczki maja takie male brzuszki i wystarczy troszke gazu zeby sie tak splakaly. Ja sie teraz szykuje bo jest ladnie na dworze i jak Ania sie obudzi teraz to dostanie butelke i potem idziemy na spacerek

Pamelka no dobrze ze mala ci dala znac ze jest ok . Musisz sie na to nastawic ze czasem bedzie cie doprowadzala do szalu tymi cichymi dniami

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:19   #4296
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Nie nie wyjechal, na razie nie moze pojechac bo ten gosc zatrudnil studentow, nie wiemy czy oni sa tylko na wymiane czy na stale, jak bedzie jakas luka i potrzebny pracownik to pojedzie na pewno.
A.Camus
Stary 2010-10-04, 15:22   #4297
latko0
Zadomowienie

My po wizycie u drugiego neurologa i tak jak myslałam będziemy też się rehabilitować Filuś znowu ma wzmożone napięcie mięśniowe w obrębie głowa tłów.

Dziękuje kochane za życzonka

Linuś może Twój Michaś też ma wzmożone napięcie jak mój Filuś bo on też na brzuchu pięknie trzyma głowę ale jak leży na plecach i za rączki go biorę tak żeby się podciągnął do siedzenia (lekarka mi pokazała jakiś czas temu jak to sprawdzać) czyli podciągając je w górę to główka mu często opada w dół a tłów idzie do góry i lekarka powiedziałą że to właśnie to wzmożone napięcie jest.

Agrafka Witaj!!! ale Ci zadroszczę też bym chciała tak 3 odrazu. Fajne przeżycie no i za jednym zamachem wypycha się 3 dzieci Tylko później troszkę ciężej jak tu na raz nakarmić je wszystkie samemu jak się zostanie w domu i wszystkie głodne na raz.

Karolinko Filuś jest przecudny, po prostu taki słodzieczek że hej
No i strasznie się ciesze że są postępy w rehabilitacji, a nie mówiłam że tak będzie Teraz mój będzie musiał ćwiczyć no ale też mam nadzieje że szybko nadrobi swoje zaległości. Powiedz mi kochana do Ciebie rehabilitantka przychodzi do domku? Ile płacisz bo to prywatnie prawda?

Pamelko nie martw się kochana, jeśli czujesz powyżej 10 ruchów to wszystko jest dobrze, może dzidzia ma po prostu leniwy dzionek. W szpitalu jak leżałam na patologi to mówili żeby 3 razy dziennie liczyć ruchy najlepiej po posiłkach bo wtedy dzidzie są aktywniejsze i w ciągu godziny liczysz ruchy jeśli jest powyżej 10 to luz i liczy się każdy ruch a nie tylko takie które bolą

Metropolitan ciesze się strasznie że kotka się znalazła, a Blaneczka może naprawdę się przejada, jeśli tyje prawidłowo to raczej nie ma dużego ryzyka tak mi się wydaje i tak mi powiedziała pediatra. No ale jeśli tak bardzo chlusta jej to może to nie jest normalne mój też ulewa pare razy zdażyło mu się aż chlusnął ale to było może z 3 razy a tak normalnie to tylko troszeczkę mu się ulewa.
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:37   #4298
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Moj Aniolek sie obudzil, ale juz poczekam bo je o 17 to po 17 przejdziemy sie na spacerek

Kasia_Dublin powiem Ci ze kurcze wspolczuje sytuacji jaka mieliscie, ale z drugiej strony pocieszajace jest to ze wyszliscie na prostą i DZIEKI BOGU!

Tz mi tez tlumaczy to w ten sposob zebym spojrzala, 17 pazdziernika mamy rocznice slubu, w ciagu roku kupilismy telewizor, nowe meble, wyremontowalismy caly pokoj, splacamy samochod bo tez kupilismy jakos krotko przed slubem... i mowi mi zebym spojrzala na to , ile osob w naszym wieku jak jedna osoba pracuje moze sobie na tyle pozwolic i z drugiej strony ma racje.
Malej nie brakuje niczego, najpierw jest ona a na szarym koncu my i chyba nie jest tragicznie ale pazdziernik bedzie niestety bo tz byl na zwolnieniu i duzo mniej wyplaty dostanie.
Jako to bedzie, nie ma sie co lamac!!!!
Tylko akurat mnie tak po prostu wszystko przytloczylo w zwiazku ze śmiercią szefowej.Moglabym wrocic tez tak do pracy ale to sa godzinki w tygodniu , godzinki bo pare a tez dojezdzac bym musiala wiec to sie nie oplaca, a z drugiej strony nie chce bo wiem ze siedzialabym w ym pokoju gdzie ona siedziala i wyla za nia .... takze zostaje z mala taki byl plan i tak zostaje.
Moglabym ja zostawiac z moim tata, ale nie chce zeby uczyla sie nowych rzeczy bede mnie a z poszukaniem pracy bede musiala jeszcze poczekac chociaz w tym zadupiu znalesc prace to tez lada wyczyn.
A.Camus
Stary 2010-10-04, 15:38   #4299
Linka24
Wtajemniczenie

heheheh Carol Latko To obniżone czy wzmożone???
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:39   #4300
Darusiaaaa
Zakorzenienie

W miedzy czasie sasiad nie zamknal studni i utopil sie nasz ukochany kot- marian.
Moj tata sie chyba po 2 tyg ledwo co pozbieral;/
A.Camus
Stary 2010-10-04, 15:45   #4301
Linka24
Wtajemniczenie

Darusiu współczuję bo jak się coś wali to ma się wrażenie ze to cały świat się łamie...
Co do finansów to bardzo dobrze cię rozumiem, bo ja jestem w podobnej sytuacji, Za 2 miesiące kończy się mi macierzyński, wychowawczego na bank nie dostanę i doopa... bo do pracy nie mam zamiaru wracać do tego domu wariatów. I zostaje nam wypłata TŻ Która nie przekroczy 1500..A od listopada wprowadzamy się na nasza kawalerkę i będziemy sami.
Najwyżej pójdę na zasiłek roczny z urzędu pracy.. ech masakra jakaś.. i na co mi było studiować 5 lat i ponad 20 tys poszło w błoto..

ech musiałam się trochę powyżalać...
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:48   #4302
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no ja tez pojde na kurniowke, innej opcji brak. Tz zarabia od 2000-2300,400 ale kredyty poki co nas niestety zżerają..... no i tu sraszne rachunki przychodzą, ostatnio za prad 650 zl przyszlo z rodzicami na pol sie rozdzielamy, ale to i tak bardzo duzo, telefon zaplacic, rata za samochod zaplacic, za kompa zaplacic i cienko ogolnie jest, ale bedzie lepiej musi byc
A.Camus
Stary 2010-10-04, 17:00   #4303
Carol77
Zakorzenienie

Darusiu kochana tak mi przykro z powodu przyjaciółki to zycie jest strasznie niesprawiedliwe
Jejku Oliwcia ma już pół roczku?! Nie mogę jak ten czas leci!!!!!!!!!! Mój w sumie 3 skonczy w czwartek tez nie wiem kiedy to zleciało!

Karolinko dziękujemy za komplementy
Nasza pani Ania przyjeżdża do nas do domku, płacimy 50 zł za każdą wizytę. Ja się jej pyatłam o to wzmożone napięcie mięśniowe i to jest w rzeczywistości obniżone,ale z różnica, ze gdzieś tam jest wzmożone na jakimś odcinku, ja się na tym nie znam, ona operowała fachowymi okresleniami ,ale nie spamiętalam ich Filuś na pewno tak jak mój załapie o co biega, mój to teraz jak dzisiaj się zorientował, ze głowe można trzymac w miarę sztuwno, to obraca nią na wszystkie strony. Mamy go teraz nosić w pionie, ale tak pleckami do mojej piersi i nóżki mają być pod kątem 90 stopni, jedna ręką łapiego za udko a druga na jego piersikach zeby go przytrzymac, pięknie mu trzymanie glowki wychodzi,ale ja padam po 5 minutach, on jest taki ciezki, rece mi mdleja i kregoslup nawala, ale musze pare razy na dzien go tak ponosic zeby bydowal sobie odpowiednie napiecie w szyjce.

Linuś tak jak pisałam, to wzmozone napiecie w rzeczywistosci tez jest obnizone ale to nie na moja glowe, musisz isc do neurologa najlepiej, bo jak pediatra tego nie widzi to jest jakas dupka wolowa. Moja od razu to wychwycila i na usg wyslala.

Pamelko mała widac jest wyjatkowym leniuszkiem jak mój Fifik

Agrafka współczuje tych słodkich kopniaczków a co to będzie za miesiąc i dwa?ale wtedy nie będa mieć tyle miejsca i będa siebie nawzajem skopywać

Monisia jak tam w pracy????????????

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Ehh te finanse, u nas to samo, nawet do gina ide na nfz, na szczescie pani pediatra go zna bo u niej w szpitalu pracuje i ma dobra opinie wiec sie nei martwie. Teraz Fifik jest najwazniejszy, ale msuze tez do dentysty isc, 2 zeby mi nawalaja i okulista i okulary OLi zrobic ehhh masakra, czlowiek pracuje tylko na to zeby jakos egzystowac. Mnie zus jeszcze wykiwal i jestem na macierzynskim ale ani grosza nie dostane, bo jakas motyka na infolinii zusu meza w blad wprowadzila i kazala zglosic z data wczesniejsza do dobrowolnego zdrowotnego,a potem sie okazalo jak przyszlo pismo,ze za pozno i nie mam nic.6 tys do tylu. Chyba bedziemy sie z nimi sadzic ale czy wygramy...kto to wie, zlodziejskie panstwo.

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-10-04 o 17:01
Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:21   #4304
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez agrafka26 Pokaż wiadomość
w brzuszku mam trojaczki, dwoch chlopców i dziewczynka, jestem w 22 tygodniu i juz powoli nie daje rady a tu trzeba jeszcze troche wytrzymac

dziękuje

moja siostra ma blizniaki, dzisiaj widzialam zdjecia z 10 tygodnia

Gratuluje Wam i duzo sily Ci zycze!

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Zmierzyłam się.

112 cm w brzuszku i + 15 kilogramow!
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:47   #4305
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Carol ja nie wiem jakim cudem przegapilam takie sliczne fotki Filusia. No prosze taki fajny golasek . I super ze sa postepy w rehabilitacji, oby tak dalej

latkoo znowu ma to wzmozone napiecie czyli to wyleczylas a mu wrocilo czy caly czas mial?

Darusia twoj tz ma racje, macie moze teraz ciezko ale ile juz osiagneliscie i jak minie ciezki okres to bedziecie juz tyle mieli. My mielismy kiepski rok, ale jak tylko sie poprawilo to pojechalismy do Brukseli, Amsterdamu, Malagi, potem ja zawszlam w ciaze i wyremontowalismy domek. Sa ciezsze i lzejsze chwile ale wszystko da sie przezyc. Najwazniejsze to byc szczesliwym

Stary 2010-10-04, 17:58   #4306
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zgadza sie, czasami jest ciezko jeszcze mamy naszego lapa w naprawie 180 zl bo czesci nie podlegaja gwarancji ( upadl mi) i mandat 100 zl i 2 pkt dostalam 1raz w zyciu ale o tym wiedzialam nie wiedzialam ile przyjdzie bo jak nad morze jechalismy to mi cyklo
A.Camus
Stary 2010-10-04, 18:13   #4307
Pamela86
Zakorzenienie

carol, latkoo, kasiu dziekuje wam kochane już jest lepiej zjadlam obiadek i mała dała popis swoich umiejetnosci wiec mamusia jest spokojniejsza a z tym ze mala tymi cichymi dniami doprowadzi mnie do szału to racja niech mnie wiecej łobuziak nie straszy

Stary 2010-10-04, 18:15   #4308
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Moja tez sie potrafila 3 dni nieraz nie odzywac.... nie martw sie kazdy ma prawo do lenia
jeszcze da ci popalic jak zacznie fikac poza brzuszkiem

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

tz od tygodnia na rehabilitacje plecow chodzil, teraz ten tydzien tez caly, dzis nie poszedl bo szkoda mu bylo 2 godzin z pracy ...ehhhh..... to czubek.

Jutro pojdzie i poprosi o przelozenie na inna godzine najwyzej.
A.Camus
Stary 2010-10-04, 18:22   #4309
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Moja tez sie potrafila 3 dni nieraz nie odzywac.... nie martw sie kazdy ma prawo do lenia
jeszcze da ci popalic jak zacznie fikac poza brzuszkiem

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

tz od tygodnia na rehabilitacje plecow chodzil, teraz ten tydzien tez caly, dzis nie poszedl bo szkoda mu bylo 2 godzin z pracy ...ehhhh..... to czubek.

Jutro pojdzie i poprosi o przelozenie na inna godzine najwyzej.
Ale ile strachu taka cisza potrafi napędzić sama wiesz no i juz nie mozemy sie doczekac az mała Oliwcia da nam popalić po za brzusiem

Stary 2010-10-04, 18:42   #4310
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Oliwki sa fajne:P

mówie to bo znam sprawe z autopsji heheh
A.Camus
Stary 2010-10-04, 18:46   #4311
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Oliwki sa fajne:P

mówie to bo znam sprawe z autopsji heheh
na pewno są fajne teraz twoja bedzie miala koleżankę imienniczkę

Stary 2010-10-04, 18:56   #4312
skorpionek19
Rozeznanie

Darusia - witaj skarbie, tak mi przykro z powodu śmierci szefowej..

A my wróciliśmy z małą od lekarza, złapała katar , a do tego straszny ból ucha... no i oczywiście stan zapalny uszka i antybiotyk .. niestety tak u niej bywa, byle katarek i ucho zapchane!!!!!!!!!! byliśmy u bardzo dobrego laryngologa i wszystko jest ok. jeśli chodzi o budowę uszka... "taki jej urok"....

A ja już chcę urodzić, mały dzisiaj tak się przeciąga, że oddychać nie mogę.. tak fika, aż się poryczałam z bólu.. do tego co chwilkę ktoś pyta, " a Ty jeszcze się kulasz"?... no kulam się, a co mam zrobić... :conf used:

agrafka - ukłony w Twoją stronę, za "3" w brzuszku, za wytrwałość , jedno kopie a człowiek zwija się z bólu, a gdzie tu trójeczka, jak meczyk sobie grają...

skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 20:20   #4313
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dokladnie cie rozumiem!!
zwlaszcza ze rodzic jechalam 3 razy!
ciagle :
"jeszcze nie urodzilas?"
"no kiedy ty urodzisz?"
"chodzisz w tej ciazy i chodzisz"

a ja myslalam ze wezme siekiere i ludzi porąbie, ale pozniej im odpowiadalam krotko zwiezle i na temat
"przyjdzie pora to urodze, jak zobaczysz mnie z wozkiem to z pustym jechac raczej nie bede"

chyba nie wiedzieli co odpowiedziec bo cisza sie robila

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

moja mala juz kima widzimy sie rano

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

dzisiaj mama robila sobie i ojcu buraczkowa, dalam malej 4 lyzki takiej najzwyczajniejszej zupy
A.Camus
Stary 2010-10-04, 20:43   #4314
Carol77
Zakorzenienie

Kasieńko dziękuję kochana całe szczęście, ze widac już rezultaty, w sumie bardzo szybko, bo 4 raz dopiero były ćwiczonka.

A ja mam wieści od Weronisi, wyszła ze szpitala na własne życzenie, bo nie chcieli jej wypisać. Jest w klinice z Pascalkiem, mają pojedynczy super pokoik. Pascal jest mniejszy niz sobie wyobrażała i ciągle śpi. Niestety nie ma tam dla niej lekarza ale ma kontakt z położną.

Kochane zmykam spać, jutro się odezwe dla Was

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 21:09   #4315
metropolitan
Zadomowienie

Carol powinnaś się sądzić z tym pieprzonym zusem, niech dziady zapłacą to co ci się należy!!! ja to bym ich wszystkich

darusia, nie jest fajnie jak z kasą problemy ale dajecie sobie tak dobrze radę i teraz też tak będzie, po prostu zaliczycie ciężki miesiąc ale dacie radę!

podejrzewam, że weronisi nie chcieli puścić ze względu na tą ranę... kurde oby jej się tam zagoiło dobrze wszystko.

moja królewna też już kima sobie po kąpieli i jedzonku więc idę się myć i spać...
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 21:21   #4316
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Przepraszam, ale nie nadrabialam wszystkiego, mozecie przyblizyc co sie dzieje z weronisia?
A.Camus
Stary 2010-10-04, 21:41   #4317
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam, ale nie nadrabialam wszystkiego, mozecie przyblizyc co sie dzieje z weronisia?
Z piatku na sobote w nocy odeszly jej wody i pojechali do szpitala. Niestety Pascalek byl zle ulozony i musieli jej zrobic cesarke. No i jak bylo po wszystkim to Pascalka zabrali do kliniki dla wczesniakow a ja zostawili w tym szpitalu i bidulka nie mogla byc przy nim.

Weronisiu ja wiem ze zrobisz wszystko zeby byc przy swoim synku ale mam nadzieje ze nie zaniedbujesz w ten sposob swojego zdrowia... Musi ci sie wszystko ladnie zagoic przeciez.

A my wlasnie polozylismy Anie na macie i cwaniarze prawie sie udalo samej obrucic na brzuszek . Wywija jak szalona i gada do zabawek

Stary 2010-10-04, 22:04   #4318
Darusiaaaa
Zakorzenienie

O jejku,
Weronisiu wszystkiego NAJZDROWSZEGO dla was obojgu!!!
Trzymamy wszystkie kciuki za malenstwo i za ciebie rowniez.
A.Camus
Stary 2010-10-05, 08:27   #4319
Weronisia
Zakorzenienie

Wpadłam na chwilkę, żeby cos naskrobac.
Jestem z Pascalem w pięknym pokoiku, mamy tu ciszę.
Jak go wczoraj zobaczyła, nie uwierzyłam, że to on, mysłałam, że mąż podszedł do innego dziecka. Jego wielkość, a właściwie małość przekroczyła moje wyobrażenia. Na zdjeciach wyglądał na normalne dziecko, a on jest taki mały! Ryczałam jak bóbr, nie umiałam się uspokoic.
Wytrzymałam u niego godzinkę. Rana potwornie mnie bolała.
Gdy miałam już wychodzić okazało się, że będą go przenosić z intensywnej terapii, na oddział dla wcześniaków. Od razu spytałam o miejsce dla mnie. Okazało sie, że mogą zmienić mu pokój i trafi do pokoju z łóżkiem dla matki, bo po południu ma się zwolnic.
Warunkiem było, ze na 100% tam przyjdę, bo inaczej pokój dostanie inna mama oczekujaca.
Ani chwili sie nie zastanawiałam.
Pojechałam do mojego szpitala na rozmowę z lekarka.
Wyjaśniła mi, ze moja operacja była bardzo skomplikowana. Musieli mi wyciąć bardzo dużo starych zrostów, a krwi straciłam więcej niz przy przeciętnej cesarce, a moje wyniki są słabe. Powiedziała, że jak dobrze pójdzie, to wypuści mnie najwcześniej w czwartek.
No ale miejsce u Pascala było wolne tylko wczoraj do 18.00
Wypisałam się na własne żadanie, bo przebywanie z Pascalkiem było dla mnie ważniejsze.
Nie żałuję, bo warunki mamy tu świetne.
Wieczorem jednak zauważyłam krew na majtkach, tam gdzie dotykały rany. Bardzo się przestraszyłam. Byłam bardzo zmęczona, bo spałam tylko 4 godziny, potem jeżdżenie od szpitala do szpitala, stres. Mały jak na złość spał cały dzień, a wieczorem nagle obudził się w nim instynkt ssania i nie mógł spać. Prężył się, zwaił rzadką kupkę, puszczał bączki - to chyba po mleku, które mu dali. byłam wykończona. Zabroniłam im dawać mu mleko. Mają mu dawać tylko moje.
O 1 w nocy juz do niego nie wstałam, bo nie dałam rady. Brzuch za mocno bolał a rana paliła.. Pielęgniarka się nim zajęła i podała mu moje mleczko. Udało mi się wczoraj odciągnąć 20 ml, a to mu wystarcza.
O 6 rano sie obudził i chciał jeść A więc jest super, bo wcześniej nie chciał wcale jeść.
Przystawiłam go do piersi i ciamkał, nie wiem ile. Dostał tez butelke i wypił 20 ml. A teraz pięknie śpi.
A mi dzisiaj zaczęła się produkcja. Odciągnęłam 75 ml
Wszystko układa sie dobrze. Pascalek schudł 200g, ale teraz jak nauczył się ssać, to pewnie przytyje.
Oby tylko moja rana to wszystko wytrzymała. Leżę ile się da, nie chodzę jak nie muszę. Mam nadzieję, że bedzie dobrze.

Może wieczorkiem mąż mi prześle zdjęcia z aparatu, to wam pokażę jaki on jest maleńki. Ja jestem w szoku. Takiego małego dziecka nie widziałam nigdy na żywo, ewentualnie w TV i nigdy takiego małego człowieczka nie trzymałam na rękach. Moja pierś jest większa od jego główki, a otoczka większa od jego twarzy Paluszki ma jak zapałeczki, a nózki jak patyczki. Smoczek zakrywa mu pół twarzy

Postaram się zagladać, bo czekam na poród Skorpionka
A teraz lecę na śniadanko póki mały śpi.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:32   #4320
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Weronisia jestes super dzielna, ale dbaj o siebie to kurcze nie przelewki;/

czekamy z niecierpliwoscia na zdjecia malenstwa
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości