|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
[QUOTE=gosiaczek071;234738 85]zyrafko wlasciwie to poza wroclawiem, nie zmienilam w ustawieniach. od zeszlego roku mieszkamy jakies 25 km od wrocka, na wiosce w kierunku jelcz-laskowic, czernicy. nie wiem czy ci cs te nazwy mowia ale nie chce pisac tu na forum, gdzie mieszkam (podawac dokaldnej nazwy miejscowosci, nie wiadomo, kto podczytuje watek)
Przepraszam nie chciałam być wścibska. Po prostu wczoraj nie mogłam usnąć więc pomyślałam że może gdyby nie było bardzo daleko to podrzuciłabym ten rutinoscorbin |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
JeSuis śliczne łozeczko.
ja właśnie próbowałam spać, ale się nie dało. Mam taką zgagę, że zaraz zejdę, a spałam na lewym boku i prawie na siedząco. Więc powinno być okej! |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Wtajemniczenie
|
Widze, ze naprawde porod Mariki wszystkie wystraszyl...mi sie dzisiaj snilo, ze jestem w szpitalu (juz nawet nie wiem jakim) i rodze...a to przeciez za szybko zdecydowanie...
Ja obstawialam, ze spokojnie poczeka do stycznia...ja normalnie zaczynam sie bac...i nie chce rodzic wczesniej-bo jeszcze na wesele chce isc, chociaz na chwile na pocz. grudnia ![]() Aze So taka leniwa-ja mam na to swoja teorie-u nas tez snieg spadl i strasznie szaro i buro..nawet bylismy na spacerku - przyjemnie mrozno. A w planach dalej mamy obejrzenie ost. odcinka House'a, "Planety 51" i moze jeszcze jakis fajny filmik..wiec lenistwo juz calkowicie na maxa ![]() Nie wiem czy wy macie tak samo jak chodzicie - ja mam wrazenie, ze maly uklada sie juz coraz nizej i mi coraz ciezej chodzic..nie dosc, ze chodze coraz wolniej to jeszcze szybciej sie mecze...a jak cos wiekszego niose to juz bardzo slabo...
#4294 |
BAN stały
|
magdaka mam dokładnie to samo. Chodzę jak kaczka
![]() ![]() Nową fryzura poprawiłam sobie dziś nieco nastrój, bo nie dośc że pogoda do bani, to jeszcze ostatnio mam takie huśtawki nastrojów, że zaczynam współczuć TŻowi. Każde nie tak wypowiedziane zdanie jest powodem do kłótni i wściekam się o wszystko... A że nie jestem z obrażających się tylko z tych krzyczących osób, to co chwila o coś krzyk ![]() Sara jest prześliczna! Jejku, nie mogę uwierzyć że w moim brzuchu też jest już prawie taka duża dziewczynka ![]() Aha, piekę własnie pierniczki Cytrynki i zastanawiam się czy one Wam też takie kruche wyszły jak wystygły? |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- mnie tez nie przeraża bo miałam w podstawówce;-) Nie miłe uczucie, ale na pewno nie boli
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zadomowienie
|
właśnie wkładam do piekarnika owoce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 |
Wtajemniczenie
|
No ja akurat nie cierpie na hustawki nastrojow, (a to ze mlody sie coraz bardziej rusza-czasem bywa uciazliwe-ale ogolnie bardzo fajne uczucie-choc w nocy coraz gorzej mi sie spi-ale na szczescie bezsennosc minela jak reka odjal-wiec zwalam ja na stresy ostatniego miesiaca po prostu)...pewnie przez to, ze siedze w domu i nie ma mnie kto wkurzyc za bardzo
![]() ![]() ![]() ................. A Sara - sliczniutka!!! i mi sie zdaje, ze tez nie taka malutka jak na wczesniaka ![]()
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=zyrafa5;23480918]
Cytat:
Dziękuje Ci bardzo za to ze w ogóle pomyslalas o podrzuceniu mi leków, to bardzo miłe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zadomowienie
|
robie antyreklamę sklepom BODZIO!!
normalnie mam dość! w piątek w tamtym tygodniu pojechaliśmy po komody. Okazało się, że nie można ich zabrać od razu tylko za 3 dni będą do odbioru (czyli wtorek) ale, że powyżej 500 zł to sami mieli dowieżć. Dzwonimy do kierowcy. Ma być miedzy 11-13. Był o 15. Mąż rozpakował komody. Okazało się, że nie ma dna jednej z szuflad. No to dzwonie. Miała być wczoraj. Kazali po nią pojechać. Sklep jest na kompletnie drugim końcu miasta. Gdybym się uparła to by przywieżli - ale dopiero w poniedziałek!!! a chciałam na weekend gości zaprosić i wkońcu mieć sprzątnięte! pojechaliśmy. Okazało się, że jest w innym kolorze niż nasze... Poprostu brak słów! maż dzwonił i część będzie w środę!!!!!!!!!! poprostu bajka. Ciuchy małego dalej w łozeczku, bo nie ma szuflady.. No po prostu antyreklama! A w sklepie wogóle nie ma kupujacych. Chyba już wiem czemu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
MARIKA gratuluje córeczki!!! bardzo fajnie wagowo Sara "wyszła"
![]() Chantelle spóźnione wszystkiego najlepszego!!! Ja się odrobinę zestresowałam tym porodem Mariki,ale staram się trzymać fason ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
hi hi hi ja mam poprane i poprasowane;-)
![]() |
#4304 |
BAN stały
|
Magdaka też bym chętnie poszła do teatru albo choćby do kina, ale na obecnym etapie nie jestem już w stanie tyle wysiedzieć w jednej pozycji. Byłam ostatnio w kinie i obiecałam sobie że do końca ciąży już się na to nie pokuszę, bo była to dla mnie męczarnia.
Mnie też cieszy ze mała daje o sobie znać, ale niestety koło 3 w nocy bywa to już tak uciążliwe (jest niesamowicie ruchliwa ogólnie) że budzę się, nie mogę znaleźć pozycji do spania (jak położę się na prawym boku to mi go rozpycha, jak na lewym to przenosi się i lewy rozpycha) i w rezultacie ostatnio zbyt długo nie sypiam. A potem tak jak dziś chodzę jak duch... Zaraz przychodzą znajomi a ja jakoś nie mam ochoty dziś na towarzystwo poza TŻem... |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
hehe auto się zepsuło i teściowa autobusikiem musiała jechać
![]() teściu z mężem pchali samochód, żeby jakoś go z górki uruchomić ![]() okno z oknem balkonowym uszczelnione, teraz już tak nie wieje, a ja zabrałam się za jakieś dodatkowe porządki i zaczęły mnie boleć w krzyżu plecy hehe, czyli nie mogę się schylać ![]() i znowu mąż zrobił niespodziankę: kupiłam mu kubek na kawę, bo mu się spodobał, a on na to, że mi też kupi, no i musiałam wybrać (trochę na siłę, bo ulubionych kubków mam dużo) coś ![]() zaraz wstawię pranie najpierw jasne, a potem ciemne i będzie się jutro suszyło przy cieplutkim piecu |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Wtajemniczenie
|
mysiopez, kiedy miałaś robione ostatnie usg i ile ważył Twój Maluch? (pytam, bo nam Ginek wczoraj powiedział, że nasz Marcel jest grubiutki hihi
![]() Jejku, tak szybko robi się ciemno, że z tego dnia dosłownie nic nie ma...wstałam, posprzątałam, zrobiłam obiad i po dniu... ![]()
#4307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie. Wózek musimy kupić... ![]() Ja się urodziłam też jakiś miesiąc przed terminem, ważyłam 2700. Czyli mogę się spodziewać np. "akcji" w Sylwestra... ![]()
![]() |
#4308 |
Zadomowienie
|
31 tydzień 1 dzień od OM, wg usg - 30 tydz 3 dzeń
BPD 7.80 HC 28.24 AC 26.23 FL 5.70 waga 1556 g |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Konto usunięte
|
Wooow !!!!! MARIKO GRATULACJE ,SARUNIA SŁODZIUTKA
Usiadłam sobie przed kompem,weny brak a tu takie wiadomości ![]() -przyznam szczerze że myślałam już wcześniej o tym że Marika rozpakuje sie ciut szybciej (miała już całkiem skruconą szyjkę i rozwarcie),ale obstawiałam grudzień ![]() make_up_istka- ja z dziewczynkami też dzisiaj robiłam te pierniczki i też wyszły mi takie kruche ,ale pyszneee |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My też jeszcze wózka nie mamy, chyba dopiero w styczniu na spokojnie kupimy... Mój TŻ urodził się w terminie, a ważył tylko 2500g. Ja za to przyszłam na świat tydzień po terminie z wagą 4000g, także pod tym względem Marcel jest za mną, bo już teraz waży 2100g ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4311 |
Rozeznanie
|
Hej sobotnio
![]() Ja, mysle, ze dziewczyny ktorym nie skraca sie szyjka i nie maja zadnego rozwarcia, to wczesniejszego porodu nie maja sie co obawiac, mi przy drugim dziecku sie skracala, ale lekarstwa dzialaly tak, ze ja przenosilam, teraz tez sie nie boje, bo mysle, ze przed lutym nie urodze, a w lutym to juz spokojnie, w koncu malutka do wiosny siedziec w brzuszku nie moze, fajnie bedzie ja miec po tej stronie ![]() ![]() Co do nowego watku, ja bym poczekala na decyzje Mariki, czy chce nadal prowadzic watek czy nie, jak nie to wtedy mozna pomyslec, kto chce . Moze rzeczywiscie ktos z koncowki lutego ![]() nic ide co dzienne prasowanie zrobic, bo inaczej gora lodowa sie zrobi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
marleen32 zgadzam się, poczekajmy solidarnie co Marika stwierdzi i zadecyduje. Może będzie chciała dołączyć do mam listopadowo-grudniowych na odchowalni
![]() Tylko moje pytanie brzmi: Po ilu stronach należy zamknąć wątek, bo tak średnio widzę, że ok 160-170 stron jest i zamyka się wątek. Hmmmmmmmm ![]() Też myślałam, że Marika rozpakuje się wcześniej, w grudniu, no ale popatrzcie, przecież za 3 dni mamy już grudzień, a za niecałe 4 tygodnie już będzie po świętach. Ale ten czas mi szybko ucieka przez palce. Dziewczyny macie stanowczo rację. Za szybko robi się ciemno. Ale już nie mogę się doczekać wiosny, przypływu świeżej energii i pomykania z wózkiem na spacery. ![]() Pranie w pralce, pościel zmieniona, pokój na błysk wypolerowany, poodkurzane mieszkanie. Jutro mąż umyje łazienkę. A ja dzisiaj dokończę kuchnię, bo zostały mi właściwie tylko blaty do zrobienia. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
eee to moja lekarka faktycznie szurnięta...skoro miałam początek 30tc wg OM a ona do mnie że dziecko to jest chudsze o jakiś dobry tydzień - a ważyło tyle co Twoje ![]() ![]()
![]() |
#4314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ilość stron jest niemiarodajna, bo można sobie ustawić ilość postów na stronę ;p [ja mam maxymalną żeby było mniej stron :P ] słyszałyście może, żeby migdały miały działanie skurczowe? [mama opowiadała, że w pokoleniu jej babci były zalecane na obkurczanie przy wypadaniu macicy] :/ troche mnie to dobiło, bo ja je żrę na potęgę na zgagę, no i jakiś czas temu zaczął mi brzuch twardnieć :/
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-11-27 o 18:23 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Raczkowanie
|
a mnie dziś zaczoł się 32tydzień czyli 8 miesiąc! Boże jeszcze tylko 2 miesiące!
mam głupie pytanko: kiedy robi się lewatywe?? w domu, po tym jak wody odejdą, czy w szpitalu robi personel medyczny?? A mnie się wydaje, że Sarze położyli celowo taki smoczek, zeby pokazać jaka ona malutka jest! te smoczkowe termometry wyglądają jak smoczek do uspokojenia! |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zadomowienie
|
chyba się zdecyduję na ten materac
http://www.hevea.pl/materac-lateksow...era-p-167.html co myślicie o tych lateksowych?
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas na SR położna kategorycznie zabroniła robić samemu lewatywę w domu bo kobiety potem uszkadzały sobie coś...i w szpitalu panika potem bo krew z odbytu, ból ... i tu i tu - także jak słyszałam to w szpitalu robią i powinni mieć na miejscu.
![]() |
#4320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam robioną w szpitalu....... ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.